Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
_DiEGO_
őstag
válasz animatrix11 #68579 üzenetére
Jesszusom
Nemrég telepítettem egy ilyet ! HDD miatt rettenet volt, plusz volt már rajta szektor hiba is ! Amúgy egy könnyen szerelhető laposka. de nem egy dúvad na. Szóval ment bele SSD 120GB Memória adott volt 4GB 1db DIMM , de az a hűűűtés megoldás
Bakker egy kis venti simán az cpu fele fujta a levegőt , amit a billentyűzet bal oldali részéről pár gomb sarkaiból szív be. Csajé volt, jó teleszívta magát nikotinnal is...De természetesen felment rá a Win10 64bit Pro.
UEFI módba, de nem mindegy, hogy Fat32 GPT UEFI vagy NTFS MBR UEFI a telepítő !Nah szóval felkínlódott, aztán bereggeltem , MS fiók stb... kilőttem amit kikell, uninstall amit lekell, tiltani amit kell ráengedtem , hogy akkor frissítse magát, na ez is egy szenvedés volt mondom elég gázos még SSD-vel is.
De, ahogy elvégzett miden nyavajával , CPU-t nem fogta már semmi , csodák csodájára kissé megtáltosodott. Elsem akartam hinni
Direkt leállítottam párszor, majd bekapcs és láss csodát egész gyorsan betölt stb. Csajszinak mondtam, hogy csakis kikapcsolt állapotban hajtsa le a tetejét, mert onnan tud csak levegőt szívni és ne dohányozzon gépezés közben. Szóval Win 10 64bit Pro mehet rá, csak nem mindegy hogyan van kiírval ! -
Weaver
senior tag
átnézem a linkeket, újra megpróbálom a telepítést ezek alapján. ha nem jön össze akkor jövök még köszönöm a segítséget!
-
-
King Unique
titán
válasz Weaver #68595 üzenetére
Ilyen hibakódnál eleve vannak egyéb megoldási javaslatok, először azokat érdemes ellenőrizni, kipróbálni az IDE módban telepítés helyett. Ha az ISO nem a Microsofttól letöltött eredeti, hanem egyéb forrásból való, mindennel televágott integrált, akkor az potenciális hibaforrás lehet. Lehet, mert nem minden esetben, van amelyik oké, de az ilyeneknél azért általában mégiscsak nagyobb lehet a hibalehetőség, mint az eredeti, módosítatlan változatnál.
-
Weaver
senior tag
válasz Doky586 #68593 üzenetére
win7 telepítés (tudom win10 javasolt, de egyelőre még nem váltanék). de el fogom olvasni, köszönöm.
King Unique: a lényeg, hogy legutóbb (egy éve) rufus / GPT módban felszenvedtem ugyan, de tényleg volt valami szopóka, ami miatt direkt megjegyeztem, hogy legközelebb inkább MBR legyen.
bootol a pendriveról, eljutok a célmeghajtó (SSD) kiválasztásához, és hibaüzenet:
" hiba 0x80300024 " erre a meghajtóra a windows nem telepíthető (ilyesmi, a hibakód pontos). ebben az esetben a biosban, a sata beállításnál AHCI mód volt. áttettem IDE-re, így meg simán ment a telepítés. (asus M5A97 ha ez számít.) (up-to-date windows, tehát vehetjük berháltnak, de sokszor telepítettem ezeket a win-eket és nem volt jellemző, hogy gebasz lett volna velük.) -
King Unique
titán
válasz Weaver #68592 üzenetére
Normál esetben legacy módban bootolva, aszerint kiírt teleptőnél is tudni kellene AHCI beállítás mellett telepíteni, meg az SSD-nél alapesetben amúgy is az javasolt. Meg mi az, hogy nem engedi, mi a hibaüzenet, másik programmal / fájlkezelős másolással (pl.) sem, a W7 ISO eredeti/kókányolt?
Ha a GPT sémát választod a programban, akkor viszont eleve UEFI-s telepítés kell, ami a W7-nél nem mindig problémamentes (példa), meg pendrive-ról bootolás esetén külön tákolást igényelhet a telepítőnél. -
Weaver
senior tag
telepítési kérdésem lenne:
rufus programmal csinálok bootolható pendrive-ot. namost, rufus vagy MBR, vagy GPT módot enged. MBR-t választottam, viszont ebben az esetben csak akkor engedi a telepítés megkezdését az SSD-re, ha a BIOS-ban AHCI helyett IDE -re van állítva. így települt.
ez így most jó, vagy nem jó? vagy inkább GPT-nek kellene lennie AHCI-val? vagy ha se így, se úgy, akkor mi a legjobb megoldás?
(AM3+ konfig, SSD a rendszernek)
-
csabyka666
veterán
@ (#68588) quailstorm: , @ (#68589) Armagedown:
Ehh, a fene megette. Ezek szerint nem csak placebo, hogy máshogy viselkedik.
Az áttetszőséget levettem, de akkor nem rugózok tovább a témán. Köszi a segítséget!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
ham_
tag
Sziasztok
Ha valaki esetleg szeretné az összes SP1 óta megjelent frissítést a telepítőbe integrálni, van itt egy jó kis script hozzá:
[link] -
Armagedown
őstag
válasz csabyka666 #68587 üzenetére
Kapcsold ki az átlátszóságot, a színét pedig állítsd olyanra, amilyen színű a kalasszikus téma.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
quailstorm
nagyúr
válasz csabyka666 #68587 üzenetére
Csak az Aero téma használ hardveres gyorsítást és Vsyncet, úgyhogy ezzel együtt kell élned.
Nem muszáj áttetszőnek lennie, olyan színt és áttetszőséget állítasz be, amilyet akarsz.[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Visszaváltottam Win10-ről Win7-re az alábbi konfigon. Minden driver fenn van, minden a legfrissebb. Azt vettem észre, hogy ha a "klasszikus Windows" témát használom, a böngészés döcögősebb, az oldalakat görgetve kissé szétesik a kép, YouTube videók is olyanok, mint amikor a V-Sync nincs bekapcsolva. Ha a Win7 áttetsző témáját használom, nincs ilyen gond, a videók is folyamatosabbak. Lehet sokan észre se vennék, de engem zavar...
Tudom, használjam a Win7-es témát, de nekem jobban tetszik a klasszikus. Mindent a G210M kártya csinál, beállítottam a kezelőjében, hogy max teljesítményen menjen, és legyen bekapcsolva a V-Sync, de nem változott semmi. A kártya GPU-Z szerint működik, YouTube HD videói alatt a CPU 20% körül, a GPU 40-50% körül megy.Van valami ötletetek?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Doky586
nagyúr
Nálam akkor ad fekete hátteret ha nem aktiválom már hónapok óta (VirtualBox-ban). De ez mindig is így volt. A win10-el ellentétben itt utána bármikor át tudom állítani a hátteret, azaz csak indításkor fekete. [kép]
Egyébként ha csak nyújtott (igénytelen) háttérképnél jeletkezik a 'bug' az talán nem is baj...
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz ekkold #68583 üzenetére
Nem kell félni tőle, csinálni kell egy biztonsági mentést (pl. Macrium-al) és ezt követően kell frissíteni, és ha gáz van, akkor vissza kell rakni a régit.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
ekkold
őstag
-
animatrix11
őstag
Bios lett frissítve!
A laptop típusa: asus x453s
Egyáltalán nem támogatja a win7et, a gyártói oldfalon sincs fent driver, viszont driver pack-el simán fel tudtam mindent telepíteni
Leghostolva egy másik ugyanilyen asusban ugyanezt produkálja, viszont egy Dell inspiron 5558 notiban 4, gen i3 cpuval pl látja a 4 gb ramot
Ami még fura nem indul el a 64 bites telepítő, szóval lehet a dellre fogok rakni x64-et és azt ghostolom
Az egész onnan indult, hogy kaptak a gépek ssd-t hdd helyett, de win10 még úgyis nagyon lassú volt rajtaHardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
sz.j
nagyúr
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
_DiEGO_
őstag
Pontosítok:
HA szabadna tudni a Laptop pontos típusát, sokkal többet lehetne segíteni . -
_DiEGO_
őstag
válasz animatrix11 #68563 üzenetére
Az 64bit támogatott proci, szóval Win7 x64 100% hogy rá,egyen
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/87257/intel-celeron-processor-n3050-2m-cache-up-to-2-16-ghz.html [link]
Mehet bele 8GB ram is , ha netán ez van, ez esetben
a Grafukus Video iGPU lefoglalhat magának max akár mindet
Ezt kell beállítani, hogy mennyit használhat fel rendszer ramból . Máris több marad rendszernek
Feltelepül ám , csak hagyni kell neki kis időt mire elkezdi a telepítést... azért csak egy 2magos Celeron max 2160MHz-en ! Alapfreki 1600MHz , telefonom jóval erősebb
Menni fog az, mennie kell.szrk:
HA szabadna tudni az alaplap pontos típusát, sokkal többet lehetne segíteni[ Szerkesztve ]
-
ekkold
őstag
válasz animatrix11 #68567 üzenetére
Nagyon nagy eretnekség lenne, ha egy Windows-os témában azt javasolnám, hogy tegyél fel rá xubuntu-t? Vagy legalább próbálj ki egy live verziót, pl. hogy milyen gyors, és mennyi RAM-ot lát...
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
akaido
addikt
válasz animatrix11 #68572 üzenetére
Kipróbálnám egyforma RAM modulokkal, ha így sem látja, akkor a BIOS esetleg régebbi lehet. Ha szerencséd van -és letölthető még- akkor egy BIOS frissítés megoldhatja.
Registry Leírás no.2[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
animatrix11
őstag
Értek hozzá, pro verzió, ezeket már végig próbáltam, annyit nem tudok a regisrtyben esetleg hol lehet ezt átírni, google nem volt a barátom
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
zolee001
őstag
válasz animatrix11 #68570 üzenetére
Windows 7 melyik verzió?
Az msconfig boot advanced szekcióban állitsd alapra (pipa ki) -
zolee001
őstag
válasz animatrix11 #68565 üzenetére
Az a masina csak 2GB ramot lát,biosban kell ránézni avagy a ram modulokat ellenörzni
-
animatrix11
őstag
Hibátlan a gép
-
Doky586
nagyúr
válasz animatrix11 #68565 üzenetére
Egy memteszt-et futtathatnál rajta..
-
zolee001
őstag
válasz animatrix11 #68561 üzenetére
Bios-ban engedélyezni kell a memoria kiterjesztést majd a windowsban nem az msconfiggal hanem a
bcdedit /set pae ForceEnable
kapcsolóval engedélyezzükBios látja egyáltalán a 4GB ramot?
-
Doky586
nagyúr
válasz animatrix11 #68561 üzenetére
Igen van. a 64bit..
-
animatrix11
őstag
Sziasztok!
32 bit-es win7 4gb ramból csak 2gb-ot hajlandó használni, az msconfigban hiába állítom át a memória méretét 4096mb-ra, van erre valami orvosság? Összesen driver, frissítés fent van, a laptop nem igazán win7re készült, de win 10 nagyon lassú rajta
Köszi!
-
-
old-dog
aktív tag
válasz King Unique #68553 üzenetére
Egy hónapja frissítettem WIN10-re simán elfogadta a win7 kulcsomat, sőt meg sem kellett beírni automatikusan elfogadta.
-
nagyfejü
őstag
válasz King Unique #68553 üzenetére
köszönöm.
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Jogtiszta win7 pro x64 van. Ha frissitem 8.1 re a termékkulcsot elfogadja!
Ha igen csak frissitésnél vagy tiszta telepitésnél is?
üdv -
-
Fürkésző
tag
Igen.
Ez [link] esetleg segíthet. Bár, ha eddig működött, akkor erre már lehetett valami megoldásod.Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!
-
Időjárás widget nálatok működik? Wireshark szerint az adatok lejönnek, szóval szerver oldalon minden OK.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
dokee78
félisten
Adott egy Windows 7 32 bites rendszer.
Valahogy meg lehet oldani az újra telepítésen kívül,hogy 64 bites legyen? -
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #68539 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet!
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #68538 üzenetére
Microsoft-fiókot így kell létrehozni. Meg a licenc szempontjából az max. hardvermódosítás esetén kellhet, illetve előtte összekapcsolni a digitális licenccel. Ellenkező esetben viszont nem, lehet helyi fiókkal is használni a W10-et, illetve a W7-ről történt közvetlen upgrade/kulcsos telepítés esetén is. Másik lehetőség a telefonos ügyfélszolgálat, pl. hardvermódosításra, illetve tönkrement alaplapra hivatkozva jó esetben újrakativálható (példa).
Amúgy ez inkább W10, mintsem W7 téma, legközelebb az ilyen kérdéseket eleve inkább az előbbi Windows topikjában kellene feltenni.
-
_DiEGO_
őstag
válasz Kezdő vagyok #68521 üzenetére
Ingyen kaphat Windows 10-et, csak egy feltétellel: jogtiszta Windows 7 és Windows 8.1 rendszerekkel kell rendelkezni.
[link]
Lépések:1.Készítsen biztonsági mentést az összes dokumentumról, amit tárol a gépén!
2.Keresse fel a Microsoft Windows 10 letöltőoldalát!
3.A Windows 10-et szeretne telepíteni a PC-jére? szekció alatt válassza ki az Eszköz letöltése gombot, és futtassa az appot!
4.Amikor a rendszer kéri, válassza az Ezt a gépet frissíteni most lehetőséget!
5.A telepítés befejezése után ha minden igaz, automatikusan megkapja az aktiválási kódot, amit a Beállítások / Frissítés és Biztonság/ Aktiválás menübe lépve kérhet.[link] https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10
szrk.:
Természetesen KELL csinálni egy MS fiókot , és azon keresztül is belépni a már a ráfrissült Win 10 -el. Ha már ez megvolt a digitális retail kulcs a MS fiókhoz tartozik . Az pedig egy következő rendszer újrarakása után már automatán rövid időn belül aktiválni fogja.[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz hotkar #68506 üzenetére
Én frissítettem, és a frissítés és újraindítás után egy teljes képernyős figyelmeztetés jött. A bal alsó sarokba bepipáltam, hogy a figyelmeztetés többet ne jelenjen meg és kész. Azóta volt pár indítás és nem jött több figyelmeztetés.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
sz.j
nagyúr
válasz Fürkésző #68532 üzenetére
Vajon miért? Hangulatkeltés, amivel azt szeretnék elérni, hogy minél előbb és minél többen térjenek át a W10-re.
Írom ezt úgy, hogy mindegyik gépemen w10 van.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Fürkésző
tag
Nem értem, miért most pánikoltatja a média (és a MS) a védtelenné váló Windows 7-tel a felhasználókat. Megérkezett a havi frissítés. 1 hónapig akkor sem érkezne új, ha továbbra is támogatott lenne a rendszer. (10 év alatt talán kétszer adott ki a megszokott ütemezéstől eltérően vészfrissítést hozzá a MS.)
Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!
-
sz.j
nagyúr
-
Zoz
őstag
Úgy lehet fogalmazni, hogy ami legalább Core2 alapú azon elindul. Élvezhetőséghez nem árt legalább 3-4 GB RAM és SSD.
Laptopoknál lehet még gond egyes hardverek drivereivel, ami miatt nem megy a 10. (Pl valamelyik Samsung sorozat Wifi kártyája, ami miatt már a telepítő is lefagy.) -
sz.j
nagyúr
"Nekem az egyik asztali gépem (Giga P35-DS4) kb 10 éves...."
Pontosítok:
Megnéztem a számláját amin 2008.02.07 szerepel ..., azaz 12 éves lesz a jövő hónapban.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #68527 üzenetére
Innen vettem,hogy retail lesz,egyébként köszi!
[link] -
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #68521 üzenetére
Röviden, lásd egy másik válaszban, annak első pontjában leírtakat.
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz sandró60 #68523 üzenetére
A régi gépek nagy részén simán megy a W10. Egy próbát megér.
Nekem az egyik asztali gépem (Giga P35-DS4) kb 10 éves x64-es W10 megy rajta.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Kezdő vagyok
őstag
Legális Windows 7 Professional 64 bit-em van.
Hogyan tudom megfrissíteni úgy Windows 10-re,hogyha a Windows 7-es gépet leselejtezem,a másikon gond nélkül tudom majd használni a Windows 10-et?
Mert ha jól tudom,retail lesz,és az így átvihető más gépre is.
Ki fog valamikor írni egy új Windows 10-es kulcsot telepítéskor,vagy hogyan kell ezt elképzelni? -
Weareus
addikt
Üdv. Ismerősöm hívott ma, hogy elment a z internet. Win 7-et használ. Úgy tudom, hogy megszűnt a támogatása a Microsoft részéről.
Vissza lehet varázsolni a netet valahogy, ha majd még csak később akar váltani Win 10-re?Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
King Unique
titán
Az az SSU (Servicing Stack Update), ami a Windows Update szolgáltatás megfelelő működését, megbízhatóság hivatott tovább javítani. Ellenben nem azt jelenti, hogy a telepítésével a támogatás megszűnése után is lesz további támogatás, jönnek majd automatikusan a frissítések, mint eddig.
-
efi99
őstag
Miután feltettem a januári adagot, újraindítás után szembe jött még ez:
https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4536952/servicing-stack-update-for-windows-7-sp1-and-server-2008-r2-sp1
Ami a leírás szerint arra szolgál, hogy flottul menjen a jövőben is a frissítésAnnyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
helgi
aktív tag
Ugyan meddig lesznek elérhetőek a Windows update-ben online lehívható frissítések?
[ Szerkesztve ]
-
Fürkésző
tag
válasz Armagedown #68508 üzenetére
Ugyanez!
Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!
-
hotkar
aktív tag
válasz Armagedown #68508 üzenetére
Akkor ez egy régebbi Update-ben lehetett benne, csak most is leírták
-
hotkar
aktív tag
válasz sandró60 #68505 üzenetére
Ha a 314 megás összegző frissítésnél megnézed a "További információkat" (angol), akkor benne van, h. egész képernyős üzenetet fog mától feldobni, hogy frissíts W10-re. Ha ez neked nem zavaró, akkor telepítsd.
Nyilván a lentebb említett foltozás (meg még néhány más is) benne lesz, tehát van értelme, de a fenti "kellemetlenségre" számíthatsz.
-
sandró60
addikt
Ma jött frissítés W7-re
Feltegyem vagy ne?Esetleg valami kihatása a következő időre?
Tudom ez az utolsó hivatalos,de -
sz.j
nagyúr
Igen arról szól, amiről Brian Krebs oldala ( https://krebsonsecurity.com/ ) is beszámol.
Mivel előzőleg a hírrel kapcsolatban az volt a kifogás hogy nem tech-oldal számol be róla, ezért lett megemlítve BK írása, ami viszont szerintem megfelel ennek az elvárásnak.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest