Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Windows7-es asztali gépre az elmúlt néhány héten felmentek a frissítések, és azóta fél percig tart, amire bejelentkezik a gép. SSD-n van a rendszer, és a frissítés előtti 5mp-es bejelentkezési idő nagyon megnőtt.
Van valami módszer ennek javítására?
Köszi. -
PunkZoli
aktív tag
sziasztok,
van egy kis gondom, a legújabb összegző frissítést 2018 oct nem akarja feltenni.
a hibakód 8024200D
Rákerestem neten, kikapcsoltam az updatet msconfigból, töröltem a cache-ét és fileból próbáltam feltenni, de nem ment.
Ha valaki találkozott már hasonlóval és röviden tud valami megoldást kérem írja meg!
KöszZ.
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Ismerősöm laptopja ezt a hiba üzenetet írja ki és nem tudom hogyan lehetne orvosolni a problémát. A válaszokat előre is köszönöm.
-
szotadi
tag
válasz szabonagyur #66292 üzenetére
Asus honlapján elérhető:
[link] -
félisten
-
Zoz
őstag
válasz oroviczg #66290 üzenetére
Windows 7 nem tud NVMe meghajtóról bootolni, hiszen a 7 idején még nem is létezett ez a szabvány.
Vagy beleintegrálod a Samsung-os NVMe drivert a Win7 telepítőbe, vagy pedig feltelepíted egy SATA meghajtóra, másodiknak berakod az SSD-t, feltelepíted a driverét, és ha látja szépen az eszközkezelőben, akkor átklónozod a rendszert az SSD-re. -
oroviczg
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos s nem találtam megfelelő topicot a broblémámhoz, vagy csak nem figyeltem eléggé!
A gond a következő:
A napokban vettem a fent említett ssd-t, csak a gond az, hogy nem akar be bootolni! Fel tudom telepíteni a windows 7-t el is jutt addig még forognak a színes golyók, de utanna minden hiba jelzés nélkül ujra indul! Próbáltam 5 féle windows 7-el, de ugyan úgy azt csinálja!
Viszont a Windows 10 gond nélkül felmegy!
Alaplap egy Asus Maximus viii ranger!
A biosvan már mindent megpróbáltunk, de semmi eredmény!
Remélem valaki tud segíteni, mert kifogytam az ötletekből!
Amugy egy Samsung 970 Evo ssd-ről lenne szó -
atee_13
őstag
válasz krealon #66288 üzenetére
Nincs választási lehetőség (vagyis nekem nem volt) egyet lehetett csak tölteni.
Elvileg a win SP1 es. Megpróbálom a javaslatot
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz atee_13 #66287 üzenetére
Win7 SP1 utani csomagok, amik megoldjak a Windows Update problemakat.
"letöltöttem volna az ms oldaláról a KB3083324 es csomagot amire meg azt írja nem kompatibilis"
Eloszor a fenti lepeseket vegezd el.
x86 / x64 -nek megfelelo verziot toltotted le? -
atee_13
őstag
SORRY nem figyeltem kellőképpen
-
atee_13
őstag
Üdv!
Van egy Lenovo ThinkCentre M82 gép win 7 enterprise-t tettem fel (sajna nem licenszes) Loader 3 as aktiválom elvileg jó is viszont ha keresném a frissítéseket előjön a 8007000e hibakód letöltöttem volna az ms oldaláról a KB3083324 es csomagot amire meg azt írja nem kompatibilis.
Egy ugyan ilyen gépet már megcsináltam akkor KSM el aktiváltam és nem volt semmi baja. Most sajnos a KSM el nem tudok próbálkozni.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám megoldani a frissítések elakadását?
-
törölt tag
Igen, az lesz az. 1.1 GB felesleg van benne, ez is sokat segít. 91% már csak a meghajtó telítettség.
Még az nv drivert letöröm és újrarakom, mert az is valamiért 1 Giga helyet foglal, pedig nem hinném, hogy 1-2 száz Megánál többet kéne neki (nem játszom semmivel úgy se) valószínű nem vettem ki a pipát a sallangok elől régen. És akkor meg is van a bűvös 10% szabad hely.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hali.
Melyik mappa az amiben eltárolja a Win a frissítéseket ideiglenesen és van mikor nem törli ki őket onnan akkor sem, ha már nem kell? Mintha valami rémlene, hogy régen pár GB hely felszabadult annak a törlésével. Vagy az az XP volt? Nem emlékszem már.
Nincs nagy SSD-m és csurig van. Aztán kéne neki a hely pakolgatni ugye... Most már nem akarom újratelepíteni, 1 év és három hónap múlva lekapcsolják úgy is a rendszert (3 éve fut), ennyit kibír már. -
Roland-87
aktív tag
Üdv!
Van egy érdekes problémám, a Teamviewer elkezdett panaszkodni hogy szerinte vállalati környezetben használom pedig amúgy nem, ez egy otthoni gép. A google azt találta hogy a hibát az okozza hogy a rendszer vállalati környezetbe van beállítva így ezt gyorsan ellenőriztem is és tényleg, a Rendszer/Hálózati azonosító gombra kattintva tényleg az van kiválasztva hogy ez a számítógép egy vállalat része, átraktam otthoni számítógép módra majd kérte az újraindítást de sajnos újraindulás után ha visszamegyek még mindig vállalati gépnek látja és nem tudom sehogy otthoni gépre állítani, a Tw pedig panaszkodik és le is tiltja a távoli elérésem. Mit tudok tenni? Hogyan tudnám kényszeríteni hogy otthoni környezetben legyen a gép? Rendszergazdai jogosultságom van, vírusírtó nincs csak egy régi outpost tűzfalam, ezt is próbáltam kikapcsolni de nem segít.
-
törölt tag
Nem tudom a megfelelő topikban járok-e, de egy próbát megér.
Adott egy 2,5 éves HP Pavilion notebook, amihez csak Windows 10 driverek vannak a noti support oldalán.
Fel lehet installálni a Windows 7-et és a hozzá tartozó illesztőprogikat erre a gépre? Ha nincsenek is hozzá Win 7-es driverek, de a Win 10-esekkel működhet megfelelően?
Jelenleg az említett gépen Windows 10 Pro fut UEFI módban(?)[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
Céges gépen nincs rendszergazda jogom, így nem férek hozzá a "program files"-hoz. Az irfanview-ba szeretnék plugin-t másolni. Valahogy meg tudom oldani?
-
Rruuer
senior tag
sziasztok, lenne egy olyan gondom hogy nem akarja betölteni az explorert, betölt a gép és egy fekete háttér és az egér, más nem látszik. control+alt+del feladat kezelő, új feladat és ott kell betallózni az explorert hogy legyen asztalom, ez mért van?
-
default.
őstag
Szervusztok.
Az utóbbi napokban többször előjött ez a hiba (kék halál), és mindig játék (CSGO) közben/után/előtt, amikor már a játék is futott, és esetleg megnyitottam egy Chrome-ot, vagy valamit..
Mi lehet a gond? Kevés a valami a gépemben?
Köszönöm előre is,
Üdv!HIBAÜZENET:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 24
BCP1: 00000000001904FB
BCP2: FFFFF8800478E468
BCP3: FFFFF8800478DCD0
BCP4: FFFFF80003471AC5
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\100218-20701-01.dmp
C:\Users\Miki\AppData\Local\Temp\WER-41808-0.sysdata.xml -
adika4444
addikt
Hali!
Mi okozhatja azt, hogy bár van kapcsolat Wi-Fi-n és LAN-on is, az ncpa.cpl-ben (hálózati kapcsolatok) folyamat azt mutatja, hogy hálózati kábel nincs csatlakoztatva, illetve a vezeték nélküli hálózaton, hogy nincs kapcsolat?
Mit tudnék ezzel csinálni?
Köszi!üdv, adika4444
-
akaido
addikt
válasz gerrog #66255 üzenetére
Keresd meg a szolgáltatások közt a Intel Rapid Storage Technology-t és kapcsold be ha nem fut. Gondolom fel van telepítve a driver.
WinUpdate helyett esetleg próbáld a WSUS Offline Update-et. Leírás a használatáról.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
gerrog
aktív tag
hali
segítséget szeretnék kérni
valamiért meghalt a windows update
eddig kétféle hibakódot kaptam:8008005 ill.
8000FFFFwindows 7 ult. x64 SP1
frissítéseket megtalálja, csak telepíteni nem tudja
még egy kérdés..
Intel RST nem fut...ezzel mit tudok csinálni
a tálcán írja ki a kis ikonnál (ez a rapid tárolási technológia vagy mi..)segítséget előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Win 7 ulti x64 sp1 rendszer indítás után CompatTelRunner-t futtat. Utána néztem, mi az, és a web szerint egy automata rendszer frissítő. A problémám vele annyi, hogy a winupdate szerint nem fut frissítés, sem javasolva nincsen fontos frissítés. Mégis elég rendesen szedi a cpu-mat.
Kérdés. Van most valami aktuális MS marhaság az állítólag már régen nem is supportolt win 7-re, hogy álljunk neki juszt is molesztálni?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Krystal_s
addikt
Ránéztem a feladatütemezőre és van pár olyan művelet, ami egy program régebbi verziójához tartozott. Azokat lehet törölni, vagy ne foglalkozzak vele? Ezeket hogyhogy nem törölte a Win?
Pl Sandboxie a képen. Mostani verzió 5.26, de ott van még egy 5.22 és egy 5.20-hoz tartozó lefutott ütemezés. Ez a program pár havonta frissül. 1-2 év alatt elég sok ilyen halott bejegyzés lenne ott...[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz Pityke78 #66245 üzenetére
Próbáld ki az Emsisoft Emergency Kit-et. Hátha ez leszedi.
-
Pityke78
őstag
válasz darvinya #66235 üzenetére
Hát a rendszerrel együtt induló elemeknél semmilyen hibát nem jelzett.
Az ESET-ben annyit találtam, hogy ez kryptik.GGPW trójai vírus volt, ami törléssel lett megtisztítva, de azóta folyamatosan feljön ez az ablak, és sehol nem találom mi indítja el, mi hivatkozik ide.Se CCleanerben, se feladatütemezőben, se regeditben.
Mit kellene csinálnom? Kb 15 percenként előjön a kis rohadék.
Köszi
-
Top cat
addikt
-
akaido
addikt
válasz Grave_444 #66236 üzenetére
Adatmentés- ha még lehet- után újratelepítést javaslok. Mire kiderül mi a gond, addig kb. 45 perc alatt új w7-ed lehet. A driverek és a többi program még kb ennyi idő lehet, plusz még a mentett adatok visszamásolása.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Golyobis
aktív tag
Heló, egy egyszerű kérdés:
Használt laptopot akartam venni, de úgy látszik hogy csak a 32 bites win7 változathoz vannak rendesen driverek hozzá.
Gondot jelent ez? Nem tudom hogy el fognak-e így indulni rajta a mai programok... (nem vagyok otthon a témában) -
Pali79
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült egy kicsit elrontani egy gépet. Próbáltam korlátozásokat csinálni. A gpedit.msc-ben a csak egedélyezett programok közé felvettem csak a böngészőt, majd szépen bezártam az egészet. Most a korlátozás szépen működik, de nem tudok visszálépni a gpedit-be sem. Hogyan tudom ezt visszacsinálni? -
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Win7 csak csökkentett módban indul, egyénként fekete képernyővel lefagy.
Nem enged nagyon semmit törölni, illetve a biztonsági központot sem nyitja meg. Kiírja hogy nem lehet indítani. Windows helyreállítás is lefagy. Csak újrahúzás segíthet? -
darvinya
titán
válasz Pityke78 #66233 üzenetére
Rakd fel CC Cleaner -t, abban egyszerűen megmutatja milyen feladat van beütemezve rendszer, böngésző, stb.
Feladatok között végig olvasva látható olyan amit semmihez nem tudsz kötni, elérési útvonala rejtet helyre mutat, akkor az lesz ludas.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
-
karlkani
aktív tag
válasz Pityke78 #66230 üzenetére
Azért gondoltam, mert a háttérben fut a taskeng.exe (feladatütemező motor). Átnézném még egyszer a feladatütemezőt, nálam csak akkor jelenik meg a háttérben, ha feladatütemezőből indul program.
Rákereshetsz a regisztrációs adatbázisban (regedit), ezeken a helyeken:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Talált egy vírust a gépem, amit ki is törölt, de bent maradt az indítási hivatkozás valahol és folyamatosan feldobja ezt a hibaüzenetet. Hol tudom megnézni, hogy mi akarja elindítani ezt az exe-t, amit törölt a víruskeresőm és hogy tudom megszüntetni az indítás parancsot? Az indítópultban nincs bent, onnan már kiszedtem, de valami mégis el akarja indítani.
Vélemény?
Köszi
-
akaido
addikt
Start Futtatásba beírod: lusrmgr.msc
Az alap kérdéseddel kapcsolatban az AutoLogon lehetőség is felmerülhet pl. a Start Futtatás/ netplwiz parancs beállítása után.
[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
fatebringer win7 x64 sp1 ami nem több mint 3.8G (4GB a pendrive) hol találok?
Wan valakinek ilyen, ínségesebb időkre?
postán lenne, de az mind 5GB körül van.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Elkelne a segítség!
? -
V911
tag
Hogy lehet azt megoldani win7-el, vagy a fölött, hogy bekapcsoláskor, vagy hibernálásból felélesztve azonnal menetkész legyen, ne kelljen felhasználót választani, felhasználó ikonra kattintani?
-
-=MrLF=-
senior tag
Esetleg ez: [Internet Access Controller], letöltés innen mert szar a link a lapon: [https://www.gearboxcomputers.com/files/] majd Internet-Access-Controller.exe
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
-=MrLF=-
senior tag
"A windows update jelenleg nem tud frissítéseket keresni mert a szolgáltatás nem fut. Előfordulhat, hogy újra kell indítani a számítógépet." hibát kaptam,
A megoldás ami megjavította:
Vezérlőpult
Rendszer
Műveletközpont
Hibaelhárítás
Rendszer és biztonság
A Win Update problémáinak megoldása -> lefut egy folyamat és voálá. (10 percig nincs net se)Angolul:
Open Control Panel
Select System
Select Action Center Bottom LHS
Select Troubleshooting (Find and Fix problems)
Select System and Security
Select Fix problems with Windows Updateprotonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
fabko
tag
Sziasztok,
Hogyan tudnám megoldani Win7 Pro x64 esetén, hogy mindössze csak 2 webhelyet lehessen elérni az adott gépről? Hol lehet tiltani az összes többit?
Köszönöm a segítséget! -
RR-13
őstag
válasz Doky586 #66214 üzenetére
Ez igaz, de ahogy írtad tegnap azt, hogy a magyarításnak "win7-hez semmi köze..", hát most ebből a szempontból valóban így van, mert 64-bitesen nem képes alkalmazkodni a powercalculátorhoz a skin, ezért nem jelenik meg Neked a Language, bármit csinálsz Nekem viszont sosem volt még 64 bites rendszerem
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Természetesen a nevében csak 1x van exe. Csak nálad engedélyezve van az ismert filekiterjesztések elrejtése, én pedig alapból letiltom ezt minden windowsomon. De kipróbáltam így is úgy is más meghajtón más könytárban de nálam hiányzik az a fül. Valószínű a moddolt exét nem ismeri fel a nyelvi pack.
Úgyhogy nekem ez többet nem ér meg. Marad angol.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest