Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
whited
addikt
Sziasztok
Miért van w7 alatt, hogy amikor wi-fi hálózathoz szeretnék csatlakozni és be van pipálva az auto csatlakozás akkor nem sikerül, de ha kiveszem a pipát, akkor kér kódot és sikerül is csatlakoznia ?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
tobias88888
őstag
válasz tobias88888 #60897 üzenetére
Újratettem az egészet, mert észrevettem, hogy monitor kikapcsolás bekapcsolás esetén is csinálta
Ez valami nagyon durva vírus lehetett, amit egyik virusírtó sem vett észre...
-
tobias88888
őstag
Van egy elég érdekes problémám. Programozó létemre fogalmam sincs, hogy mi lehet az oka és a google keresés se dobta ki a választ. Akadozott mostanában a netem, és próbálkozások hatására kiderült, a gép az oka.
A számomra elég hihetetlen helyzet a következő:
Amennyiben a firefox (chrome) vagy az utorrent (másik böngésző is) teljes képernyőre kerül, iszonyatosan lekorlátozódik a net (steamben, torrentben, böngészőben is), amennyiben a tálcán vannak, működik a teljes sávszélesség. Más programnál nem jön elő és fogalmam sincs, hogy mitől lehet. Nem, ez nem vicc, vagy fél órát próbálgattam hogy tényleg és ténylegÚgy vagyok vele hogy letörlöm a teljes win-t / ubuntu image-el megnézem hogy ott jó e, de gondoltam itt is rákérdek. Három különböző vírusírtó sem talált semmit és az alap windows service-eken kívül nem fut semmi
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
galaxys80
veterán
válasz szabonagyur #60894 üzenetére
Hát itt 258-at kellett neki.
Végül újraindítottam és éjszaka sikeresen feltelepített a maradék 44-et is. -
félisten
-
ALFA
senior tag
válasz kraftxld #60881 üzenetére
1. Kreatív olvasás eredménye, az enterprise és a server egymás mellettiségét kihasználva összevontam a kettőt.
2. HP volt, és a hp-sek tojtak vele foglalkozni, amikor elszállt a hdd.
3. Nem töltögetek le semmit, hivatalos ultimate is volt x15- meg x17- kezdetű is, a buheráltakból meg nem kérek.
A home-ot már utánam dobták, ideiglenesen jó, engedi telepítgetni a különböző billentyűzeteket, majd ünnepek után megnézem alaposabban, nyelvek terén mi a helyzet, ha azt is engedi, akkor jó, ha nem, hamarosan lesz ultimate is, ahogy a sok idióta átáll 10-re.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
galaxys80
veterán
-
sz.j
nagyúr
válasz javorszky #60884 üzenetére
A közelmúltban az egyik gépem újratelepítésekor nálam is ezt írta ki, holott jogtiszta win7 Pro-ról volt szó.
Egyszerűen nem hittem el, ezért megint újratelepítettem, ekkor már nem írt ki semmit csak kb. két nap múlva, amikor aktiválni akartan nem fogatta azt el ..
Maradt a telefonos aktiválás, ami pillanatok alatt gond nélkül lezajlott.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
javorszky
tag
Sziasztok! Kis segítség kellene.Tegnap kiírta nekem,hogy a Windows nem eredeti.A jobb sarokba is írja.Tudok ez ellen tenni valamit?
Legyél becsületes és korrekt !!!!!!
-
törölt tag
Sziasztok.
Van itt valaki aki win 10 ről váltott vissza 7-re?
Nekem mostanában állandóan vacakolt a játékokkal.
Van esetleg tapasztalat hogy hogyan futnak az új játékok win7 alatt? Esetleg lehet számolni bonyodalmakkal azon kívül hogy újra kell tanulni a rendszert?[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Windows 7 enterprise server - ez micsoda?
Ha buktad az OEM licenszet az a te hibád, mivel OEM a hardvergyártótól kell telepítőkészletet vagy image-t szerezni (a géphez járó recovery parition meg hova lett?).
Ha nem tudsz akkor pedig az internet bugyraiból letölthető az OEM verzió, azt aktiválhatod a biosból kiolvasott serial-al.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
krealon
veterán
Frissitettem az osszefoglalot a felveteseknek megfeleloen.
-
galaxys80
veterán
2 GB rammal szerelt laptopra fel lehet tenni 64 bit-es Win 7-et? Okoz bármi problémát?
Hamarosan bővítve lesz 4 GB-ra és nem szeretném utána megint újratelepíteni. -
ALFA
senior tag
Csak egy kicsit belekotyogok a nagyok dolgába, hogy talán az összefoglalót pontosítani kéne.
A win7 enterprise server helyett már egy ideje a win10 enterprise server próbáját lehet csak letölteni.
Valamint sajnos ez nem igaz:
ha rendelkezünk 25 jegyű termékkulccsal, akkor a hozzá tartozó telepítőkészlet innen tolthetjük le.Ez csakis akkor igaz, ha valaki boltban vette a win-t. Ha géppel együtt, akkor a telepítő kódot nem fogadja el. Emiatt buktam az Ultimate-ot tavaly.
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
krealon
veterán
válasz laskr99 #60806 üzenetére
"Szokásos progikat mutatja de összeadva se hozza ki az éppen 5 giga használat"
A problema forrasa, hogy a mikorotorrent (uTorrent) mindenfele keretlen programot (bitcoin banyasz es tarsai) telepit fel a hatterben, amik rejtozkodnek, es lefoglaljak a gep eroforrasait.
Reklammentesiteni kell a progit es le kell takaritani a keretlen dolgokat.Administrator modban inditott Process Explorer mutat meg mindent, ezert nem latod a memoriafoglalas elkovetojet.
-
Grafirka
őstag
Nem sok infot lehet errol talalni (67 kb ? ) A Microsoft Update Catalog sem ad tul sok infot. Drivers ( Other Hardware )
-
galaxys80
veterán
válasz szabonagyur #60863 üzenetére
Persze értem. Viszont aki már egyszer szívott a WU végtelen keresésével az addig ugyan nem indítja manuálisan a keresést amíg fel nem tette az ajánlott frissítéseket.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
galaxys80
veterán
válasz szabonagyur #60860 üzenetére
Ja értem. Nálam mondjuk eleve úgy működik már a telepítés, hogy a legelején a beállításoknál már tiltom. És egészen addig úgy is marad amíg nem telepítettem kézzel a szükséges frissítéseket.
-
félisten
-
titán
válasz zserbox #60855 üzenetére
Szia!
Eloszor is inditsd ujra a gepet (fontos), majd startmenuben services.msc, a felugro ablakban windows update, ha fut allitsd le. Ezutan innen a felso hasabbol toltsd le a rendszeredhez a frissiteseket es telepitsd (enterrel/duplaklikkel indulnak). Ezutan restart es jo lesz.
[ Szerkesztve ]
-
zserbox
őstag
szaisztok,
az a problémám, hogy friss win7 telepítés után órák óta csak keresi a frissítéseket de nem talál semmit. (természetesen van net )
és közben persze a svchost.exe 50% pörgeti a procit.
mi lenne a megoldás? -
laskr99
addikt
válasz kraftxld #60853 üzenetére
Minden új. Előtte volt,hogy 8gb ramból 8 volt használva és avast nem talált semmit. Az avg 1 súlyos és 4 közepes vírust talált. Azóta csinálja ezt. Sikerült a windowsnak elindulnia és most win10 tiszta telepítés megy. Resettel már jó az egér és a bill csak előtte lehet mert nem nyomtam semmit.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Tudnatok ajanlani egy jo kis naptarprogramot? Mint pl ami az androidos telon mukodik, tudsz esemenyt letrehozni es hozza riasztast beallitani.
Koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
én ha teljesen leállítom, kikapcsolom a pc-t, akkor azt még a jó ég se inditja ujra csak úgy, bekapcsoló gomb érintkezése nélkül. én szerintem elaltattad csak, mert akkor kel fel, ha megmozdul az egér. vagy ha véletlen megnyomsz 1 gombot a billentyűn.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Win 7 leállítás után magától beindul. Mitől lehet?
-
törölt tag
ati mobility radeon asszem 4000-es széria. és lapira.
-
félisten
-
törölt tag
Hali. Ha updaten szedek le illesztőt, vagyis ha avval szedetem le,akkor az a legrégebbi, legujabb változat fog lejönni?
-
fairi
addikt
válasz szabonagyur #60824 üzenetére
egy gtx660 annak van külön tápegysége?
-
kraftxld
félisten
válasz szabonagyur #60827 üzenetére
Max full dump, nem minidump, azt meg tovább tart és küzdősebb átnézni mint a minidump-ot bluescreenview-el.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
addikt
-
kraftxld
félisten
válasz szilvásbukta #60831 üzenetére
Biztos van, de eddig ez vált be, meg annyira nem bonyolult
Ha meg van szervered meg Active directory, akkor sokkal egyszerűbb, ráadásul külön felhasználóként nem túrják szét egymás kis szemétdombját| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Doky586
nagyúr
válasz szilvásbukta #60830 üzenetére
A másik módszer hogy mindenki Guest (vendég) userként lép be. Semmilyen módosításuk nem fog megmaradni emlékeim szerint.
-
Doky586
nagyúr
válasz szilvásbukta #60826 üzenetére
Igen: minden felhasználónak külön fiók..
-
kraftxld
félisten
válasz szilvásbukta #60826 üzenetére
A mandatory profil környékén keresgélj.
[link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
félisten
-
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
Windows7-tel kapcsolatban kérném egy apróságban a segítségetek, remélem jó helyre írom.
Adott egy gép 2 felhasználóval, egy rendszergazdával és egy korlátozott felhasználóval.
A korlátozott fiókot többen is használják.
Néhány felhasználó azonban folyamatosan rendezgeti, átnevezgeti az asztalon lévő ikonokat, kicseréli a képeket, ami a többieknek nagyon zavaró.Létezik valamilyen lehetőség ez ellen? Tudtok esetleg olyan programot, ami rögzíti az asztalon az ikonok helyét, nem engedi mozgatni, átnevezni őket? Esetleg megoldható ez a windowsban is? A csoportházirendben a felhasználói fiókok felügyeleti sablonjaiban keresgéltem, de nem találtam ilyesmit.
-
addikt
válasz szabonagyur #60820 üzenetére
Írta, hogy nincs dump file, persze mert ez az alapbeállítás, erről is fel kellene világosítani.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
félisten
-
törölt tag
Sziasztok!
Youtube-ról töltöttem zenét, és csak egyszer sikerült másolnom,
a következő másolásnál írásvédett felírat jelent meg. Miért? -
fairi
addikt
VGA lesz valahogy a ludas, deaktiváltam a diszkrétet aktiváltam az integráltat és a hiba eltűnt. Video simán fut....
-
fairi
addikt
válasz szabonagyur #60820 üzenetére
előhívni nem tudom, programot letöltöttem nem hívott elő semmit...
-
félisten
-
fairi
addikt
válasz szabonagyur #60817 üzenetére
Az a bajom nem tudom újra kiváltani.Szépen elkékhalálozott, felállt, de videonézésre sem ismétlődik, egyszerűen nem működik normálisan videolejátszás. AIDA sebességteszt a ramokon, gpu-n és semmi probléma. nem tudom kékhalált megismételni.
-
fairi
addikt
válasz Grafirka #60816 üzenetére
Eseménynapló mutatja, hogy történt egy csúnya dolog (esemény 41 kernel-power),de a minidump nincs meg.
Esemény előtt elindítottam egy videót,és a számítógép újraindult. Vlc programot indítottam és videót akartam nézni. Gép ujraindult, és akkor megtudtam valami történt, és mikor újraindítottam a vlc azután akadozás. -
félisten
-
Grafirka
őstag
Hogy hardver vagy szoftveres hiba azt ennyibol nem lehet megallpitani. Nagyon sok oka lehet.
Blue Screen view nevu programmal kaphatsz inforrmaciokat arrol hogy a BSOD -t mi valtotta ki.
Emlekszel pontosan mit csinaltal mikor a bsod jelentkezett ? Valamilyen program inditasakor jelentkezett? -
fairi
addikt
Sziasztok. Hátha tud valaki segíteni.
Van egy kb 5 éve működő windows 7-em sok baj nem volt vele, pár órája kék halált kapott (ilyen történt vele kb 3 hónapja is), vagyis ritka jelenség és eddig nem járt semmi következménnyel. Ám most nem így lett.Újraindulás után egy kellemetlen hiba jelentkezik: mikor videót játszok le a kép elkezd akadozni pár másodperc után. Hanggal nincs baj. VLC újratelepítés nem segít, mindegyik lejátszó mutatja ezt. Grafikus illesztő program eltávolítása (még a maradékokat is egy programmal) és újratelepít: semmi változás.
SSD-m van, 5 éves elvileg 93%-os állapot.Böngészés és az asztal nem akad, mintha semmi nem történt volna, youtube-n is bajos a videólejátszás.
találkozott valaki ilyennel? lehet valami hardverprobléma vagy windows 7 reinstall tuti megoldja ezt.Ma 4 óra előtt minden ok volt, és utána 4 óra után van a hiba. Semmiféle szoftvertelepítés nem volt. Naplófájlok szerint 3-szor volt kék halálom eddig, most, 3 hónappal ezelőtt és 6 hónappal ezelőtt.
Ötletek?
-
LK
addikt
Sziasztok!
Skylake-re váltottam. Sysprep paranccsal,sikerült újratelepítés nélkül megúszni mindent. Biosban kellett csak beállítani melyik SSD,melyik HDD. Felhasználói fiókokkal kellett kicsit még szórakozni. Progik,játékok profilját, mentéseit kellett áttenni. Gyorsan ment. Mindenkinek köszi, aki ötletekkel,tippekkel szolgált! Akit érdekel: [link]
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
King Unique
titán
Ja, az más. Bár elsőre a hiányzó driverek tűntek kézenfekvőnek, mivel pl. laptopon többeknél nem működtek még az USB 2.0 portok sem, amíg nem pakolták az USB 3.0 drivert. Illetve addig wifi sem volt Win7 alatt, amíg nem rakták fel külön a hozzá való drivert. Viszont az is igaz, hogy driver nélkül még mutatnia kellene az eszközkezelőben ismeretlenként az egyes komponenseket.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Levwi
aktív tag
válasz szabonagyur #60808 üzenetére
azt addig értem de ha a rendszeren belül se megy semmi az már gond. Ha csak a telepítés lett volna letíltva akkor még megértem de úgy ámblokk az usb volt letiltva. Meg a hang meg a lan meg a w-lan.
Xiaomi 14
-
félisten
-
Levwi
aktív tag
válasz King Unique #60805 üzenetére
Persze én is azt hittem, hogy akkor menni fog minden de nem az volt a gond. Valami okostojás a bios security-be beleiktatott egy olyan menüpontot ahol le lehet tiltani a lant a hangot az usb-t meg a wifi-t. Most komolyan erre mi szükség van? Most visszakapcsoltam mindent és minden megy ahogy kell. Ebbe az a legszomorúbb, hogy az egész napom elment ezzel, mert nem szoktam nézni a security fület mivel ott általában csak a bios jelszót lehet megadni vagy épp kikapcsolni. Na mindegy jól megszivatott. Köszönöm a segítségeket. Mostmár boldogulok. De soha többet nem vállalok netbook javítást senkinek.
Xiaomi 14
-
King Unique
titán
Talán fel kellene pakolni a géphez mellékelt drivereket és utána működne minden... A Win7 esetében, főleg egy laptopnál szinte mindenhez külön driver kell telepítés után. Ellenben az újabb Windows verziókhoz már nem feltétlen, mert azokban vannak ún. inbox driverek is.
[ Szerkesztve ]
-
Levwi
aktív tag
válasz Top cat #60803 üzenetére
már megoldottam kivettem belőle a vinyót és csináltam rá egy telepítő partíciót.
Most olyan gondom van, hogy se az usb se a lan se a wifi se a hang nem megy. Esküszöm kikészülök. Usb ad áramot csak nem ismer fel semmit.Valami ötlet?Szerk.: Ja és az eszközkezelő se látja a fent említett hardvereket.
vagy ez a win 7 pro miatt lenne, mert starter volt rajta.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest