Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
-
petakpa1
őstag
válasz Doky586 #61896 üzenetére
Sajnos az van amit Krealon mond. Nincs admin jogom a notebook-on, nem tudom menteni Macriummal a HDD-t.
Esetleg azt lehetne, hogy HDD-t kiszerelem ás átteszem otthoni asztali gépembe, és arról futtatva a Macrium-ot mentem le a HDD-t. Ezt egyszer már próbáltam, de annyi volt a probléma, hogy magát a HDD-t ugyan látta az otthoni gépem, de tartalmát értelemszerűen nem tudta olvasni bitlocker miatt. Arra nem tudom, hogy képes lenne-e a Macrium, hogy magát a HDD-t bitről bitre lementse egy HDD méretével egyező 300 GB-os IMG fájlba, és később ezt írja vissza. Amolyan tükörcopyként?
Ezzel lehetne visszaállítani a HDD eredeti állapotát, ha az SSD-re történő Win7 telepítéskor a HDD tartalomba is belepiszkált a telepítő ha jól értem.
Mondjuk ha SSD-re történő telepítés idejére HDD-t eltávolítom, akkor HDD tartalom nem változhat. Mikor meg SSD-re már fel van telepítve a Win7 bootolok róla, de úgy, hogy visszaszereltem az HDD-t, akkor szerintem Win már nem fogja piszkálni HDD-t mert értékeli, hogy bitlockerrel védett.
Ugyanez volt amikor saját asztali gépembe betettem ezt a HDD-t Win7 látta, de nem piszkálta, tartalmát olvasni se tudta bitlocker miatt.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
krealon
veterán
válasz Doky586 #61894 üzenetére
"Szerintem Macriummal csinálj fileba mentést a meglevő oprendszer alól a hdd-ről fileba pl usb-hdd-re.. Úgyhogy ha a bitlocker elpusztul akkor talán (?) vissza tudod tenni a hdd tartalmát - titkosítás nélkül..."
Normalis cegnel az ilyen barkacsolasert az ember talpara utilaut kotnek.
Admin jog kell a menteshez, radasul valszinuleg SCCM-bol naplozva van a bitlocker allapota. -
petakpa1
őstag
válasz krealon #61866 üzenetére
Köszi.
Nem magaban a BIOSban akarom megvaltoztatni a boot sorrendet, hanem post-kor asszem F6-tal felhozni a BIOS boot menujet, ott kivalasztom, hogy SSDrol bootoljon.
BIOSba amugy nem tudok belepni, az is jelszoval vedett. De F6tal boot menut elo tudom hivni, es kepes vagyok HDDn kivul mashonnan is bootolni. Pl pendrivera telepitett Win10ToGo-t peldaul futtattam mar ezen a gepen.
Pont az lenne a celom, hogy ne piszkaljon bele a Win7 telepito a HDD boot managerebe. Ezert inkabb kiveszem majd a HDDt, amig SSDre telepitem a Win7-et.
Jol gondolom, hogy igy mind a HDDn mind az SSDn olyan Win7 lesz, aminek boot managere csak a sajat diskjen levo os-t inditja ugye?Ez a TPM viszont elgondolkoztat. Mikor az SSDre telepitem a Win7et, ugy hogy a HDD kozben el van tavolitva akkor a telepito modositani fogja a TPMben tarolt adatokat? Ha igen abbol problema lehet, mert amikor visszarakom a HDDt es arrol probalok bootolni TPM nemfog osszezavarodni?
-
Rodzser Mór
senior tag
Köszi nektek a gyors választ!
-
istvankeresz
aktív tag
válasz Rodzser Mór #61888 üzenetére
Igen, másolhatsz rá még amit akarsz.
XBOX ONE GT: istvankereszt79
-
krealon
veterán
válasz Rodzser Mór #61888 üzenetére
"Van még 2,4 GB szabad hely a pendrive-on. Lehet még oda másolni más programokat, hogy ne zavarja, ha WIN7-et telepítek arról a pendrive-ról?"
Nyugodtan hasznalhato az ures hely. Nem zavarja a telepitot.
-
akaido
addikt
válasz LyonnaisFan1 #61883 üzenetére
Van az AVAST-nak saját Unin_"staller ilonája"..köhi...
Revo uninstaller is bevethető.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
61721. hsz környékén érdeklődtem a Rufusz-os pendrive-os WIN7 telepítő létrehozásáról.
Van még 2,4 GB szabad hely a pendrive-on. Lehet még oda másolni más programokat, hogy ne zavarja, ha WIN7-et telepítek arról a pendrive-ról? A laptop drivereit gondoltam rámásolni még. -
King Unique
titán
Azzal kapcsolatban már fentebb le volt írva a lényeg. Vagyis, ha leválasztás után kihúzod az A pendrive-ot, attól még utána csatlakoztathatsz ugyanazon portra egy B pendrive-ot, működni fog.
Nem használsz pl. 2,5"-os külső merevlemezeket? Azoknál pont van értelme, ha maga az eszköz támogatja firmware szinten a leállítást. Ha az OS is, akkor leválasztás után teljesen le fog állni a HDD, akár még a LED is kialszik. Ellenben, ha utóbbi nem támogatja, akkor a LED égve marad, a HDD is tovább pörög. Ha így kihúzod, akkor meg szépen kattan, nyekken egy nagyot. Persze ez nem feltétlen okoz problémát, de azért a "normális" leállítás mégiscsak előnyösebb.
[ Szerkesztve ]
-
válasz King Unique #61876 üzenetére
Az USB portra értettem. A mindennapokban kevés hasznát látom.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
LyonnaisFan1
őstag
Erre van valami okosság? Az avast topikban nem nagyon találtam használhatót.
Első gondolatként az eltávolítás (és utána újratelepítés) merült fel, de nem tudom valami eltávolítani, valami dll hiba miatt.
Csökkentett módban indítva a rendszert el tudom távolítani, vagy 3rd party uninstall program segíthet csak? Most úgy áll a történet, hogy nincs AV a gépen, mégha van telepítve.[ Szerkesztve ]
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #61878 üzenetére
Hát ez az: nem sok értelmét látom, ha az usb port egy pendrive kivétele után addig használhatatlanná válik amíg újra nem indítja a gépet... Majdnem ugyanaz mintha minden pendrive kihúzáshoz újra kell indítania a gépet.. kb semmi értelme..
-
King Unique
titán
válasz Doky586 #61877 üzenetére
Ha nem a beállítást, akkor nem tudom mit, mert másnak nem sok értelme van. Illetve az említett dolgokat sem írta. Egyébként ugyanúgy vonatkozik minden USB-eszközre, mármint pl. a háttértárakra. Ha nem indítja újra, akkor meg nem lép érvénybe az új beállítás.
Szóval köszönöm a hozzászólást...!
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #61876 üzenetére
No és hogyan kapcsoljátok vissza? Nem a beállítást, hanem felváltva cserélgetné a pendriveokat, hdd-ket az USB portban. újraindítás nélkül..
-
King Unique
titán
Törölni kell a HubG bejegyzést és restart. Vagy a 0 / 1 értékek állítgatásával is lehet játszadozni, ami után szintén kell egy újraindítás. Utóbbit csinálja pl. az USB Safely Remove is. Persze csak akkor, ha külön beállítják, mert normál esetben nem piszkálja.
Egyébként nekem ilyennel Win7, illetve Win8.0 alatt kellett talán utoljára szórakoznom. De pl. előbbinél a verziótól is függhet. Az újabb Win8.1/10 rendszereknél már nem kellett piszkálnom emiatt a registry-t.
[ Szerkesztve ]
-
old-dog
aktív tag
-
-
nagyfejü
őstag
Hali!
64 bit es Ultimate rendszer miért nem fogadja el a rearm parancsot? Beirom , kiirja hogy sikerült inditsam ujra és semmi változás. marad a 2 nap.
üdv
-
King Unique
titán
válasz robituko #61867 üzenetére
Egyébként nem minden típusnál alszik ki a LED leválasztáskor és a HDD sem mindegyiknél áll le. Illetve ez alapvetően USB-chip firmware függő. Itt magának az OS-nek csak másodlagos szerepe van.
Ha a reg fájl hozzáadásos módszer nálad nem működik, akkor próbáld manuálisan hozzáadni a registry-ben! Ismert probléma ez és van rá több leírás: [link], [link], [link].
-
robituko
újonc
Tálca iconján leválasztom a külső USB2 HDD-t, de tápfeszültség jelzö led világít a HDD-n.
Leválasztáskor lekapcsolja az USB2 porton a tápfeszültséget, azt hogy lehet megoldani? -
krealon
veterán
válasz petakpa1 #61818 üzenetére
"Van egy Dell Lattitude céges laptopom bitlockerrel titkosított HDD-ről futó Win7 Professional oprendszerrel.
[...]
ehhez az kell majd, hogy újraindítsam a gépet és post során manuálisan felhozzam a BIOS boot menüjét, és SSD-ről bootoljak. Aztán ha végeztem újabb restart és a BIOS-ban alapértelmezett HDD-ről fogok bootolni a laptop, minden további nélkül."A boot sorrend valtozasa eseten a TPM-ben tarolt kulcs serulhet / eltunhet, igy adatvesztes lephet fel. (Sajnos ez sajat tapasztalat.)
"1) Szükséges-e eltávolítani a bitlockerel védett HDD-t addig a gépből, amíg az ODD caddybe épített SSD-re telepítem a saját Win7-emet? Biztos ami biztos inkább kivenném, nehogy a Win7 telepítő belebarmoljon a HDD-be."
Ha nem veszed kia HDD-t, akkor a HDD boot manager-ebe regisztralja az uj, SSD-re telepitett rendszert.
"2) Mikor saját Win7-em feltelepült és visszateszem a bitlockerrel védett HDD-t saját Win7-ről bootolva fogom látni a bitlockerrel védett HDD tartalmát?"
Nem.
"3) Előbbi fordítottja is érdekelne? Bitlockerrel titkosított HDD-ről bootolva fogja a céges Win7 látni az SSD-t? Az általam SSD-re telepített Win7 nem lesz bitlockerrel védve."
A titkositatlan particiot, barmely rendszer latja.
-
-
-
krealon
veterán
válasz LyonnaisFan1 #61831 üzenetére
"Egy olyan kékhalált hogy tudok visszanézni, amit a bsv nem naplózott? Vagy, hogy mi a f... történhetett"
Ki kell kapcsolani az automatikus ujraindulast, es akkor le tudod olvasni a hibakodot a kepernyorol.
-
brd
nagyúr
válasz Ghostface #61852 üzenetére
Nyugodtan törölheted őket, csak készülj fel rá, hogy egyes (szerintem idióta, más szerint ez normális) programok problémákba futhatnak, mert itt keresnek file-okat (Pl. a picipuha iroda is ilyen). Ilyenkor ezek telepítőjével kijavítható ez a "hiba". Súlyosabb esetben újra kell telepíteni az adott programot. Ha esetleg csak a *PatchCache* nagy, az tényleg nyugodtan törölhető, az nem okoz gondot.
The only real valuable thing is intuition.
-
Ghostface
senior tag
Megmondom őszintén utálok Windowst telepíteni, újra pakolni drivereket programokat, stb... Jobban szeretem csak megoldani a problémákat. Ha holnap nem sikerül felrakni a frissítéseket, és ezzel helyet felszabadítani akkor viszont marad a az újratelepítés...
PSN: Nifty_Ghostface
-
-
Ghostface
senior tag
De nekem pont ez a problémám, hogy tesóm nem telepítget minden hülyeséget. Jó ha 4-5 játékot feltelepített az elmúlt 5 évben meg pár alap programot amit használ, és inkább csak filmnézés, meg netezés. A 2 nagyméretű pending file-ból gondoltam én, hogy olyan mintha be lennének ragadva frissítések, és azok híznának folyamatosan. Na mindegy holnap megpróbálok minden frissítést feltelepíteni és meglátom, mi változik.
-
törölt tag
és evvel mi a helyzet? tudsz erről valamit , vagy valaki más?
az hogy lehet, hogy W7 Ult x64-en kevesebb helyem marad cca 10gb-vel, mint a W10 Pro alatt? Valaki tud erre valamilyen értelmes magyarázatot???
de, foglal, és valahogy többet cca 10gb-vel, mint a W10 pro x64
[ Szerkesztve ]
-
válasz #51002624 #61846 üzenetére
??? Ilyet nem írtam, és nem is javasolt kézzel piszkálni.
Ha a fenti módszerek nem segítenek, akkor mást nem tehetsz, mint elfogadod, hogy ekkora.Az ultimate + tudása szerinted nem foglal helyet?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ghostface #61842 üzenetére
Jobb klikk a C: meghajtón,Tulajdonságok, majd a Lemezkarbantartó listájában pippantottad be, hogy az update fájlokat is törölje, igaz? Miután lefutott, elméletileg megjelent egy "Rendszerfájlok törlése" gomb alul. Arra i ráböktél?
Pedig az évek alatt összeszed sokmindent, pl. a winsxs mappába. Vagy újrahúzod, vagy megnöveled a méretét.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hali, az hogy lehet, hogy W7 Ult x64-en kevesebb helyem marad cca 10gb-vel, mint a W10 Pro alatt? Valaki tud erre valamilyen értelmes magyarázatot???
-
Ghostface
senior tag
(#61833) MegalodonS
Kikapcsoltam és bekapcsoltam, de nem történt változás...(#61834) dugø
Letöltöttem kipróbáltam, összesen leszedett kb 6Gb-nyi szemetet, de én még mindig sokallom hogy egy 75Gb-os patríción nem fér el a Win 7, mert az Installer könyvtár 38Gb-os a Winsxs pedig 17,5...(#61836) cigam
Ha nincs más mód megpróbálkozom azzal is, de ahogy feljebb írtam szerintem 75Gb-nak elégnek kellene lenni, ráadásul egy olyan gépen amire nincs nagyon telepítve semmit, mert nem nagyon játszik inkább csak netezik meg filmet néz rajta.Esetleg érhet valamit ha most megpróbálom feltelepíteni a sikertelen frissítéseket? Hátha a pending file-ok eltűnnek, vagy azzal megint azt érném el hogy tele szemeteli a vinyót és nem marad helyem?!
-
-
gyuri00
aktív tag
Egy olyan problémám lenne ma ujra raktam a Windowst es az ethernet drivert nem tudom telepiteni azt írja: the realtek ethernet controller was not found if deep sleep mode is enable please plug the cable
Ezzel mit lehetne kezdeni?
-
Ghostface
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni az alábbi problémában:
Tesóm gépén Win 7 64 bit-es oprendszer van. Teljesen jól működik, mindig minden frissítést letöltött, és feltelepített, viszont folyamatosan telik meg a C meghajtó. Ez most már ott tart, hogy kb 1 hete nem tudja leszedni a frissítéséket sem, sőt egy online videót sem tud megnézni mert elfogyott a hely a C meghajtón. Átnéztük a mappákat és semmi különleges, kivéve hogy a Windows mappában van egy Installer könyvtár ami 42Gb, és van egy Winsxs könyvtár is ami majdnem 19Gb. Az Installer könyvtár .msp fileokkal van tele, több évre visszamenőleg, míg a Winsxs könyvtárban van egy pending.xml file ami 1,7Gb és egy pending.xml.01d29cfe7d29d4ea file ami 10,5Gb és még sok kis mappa szintén több évre visszamenőleg. Ezekből lehet törölni valamit, és hogyan?
Amit eddig próbáltam:
CCleaner -> nem töröl semmit
Lemezkarbantartó -> talál 1,3Gb Windows Update filet amit talán letöröl, de gép újraindítás után újra megjelenik
CMD-t elindítottam rendszergazda üzemmódban, és az alábbi parancssorral próbálkoztam: DSIM /Online /Cleanup-Iamge /SpSuperseded
De ez sem működött, mert ezt az üzenetet kapom: Nem folytatható a szervízcsomag karbantartása, mert a program nem találja a szervízcsomag biztonsági másolat fájljait. A művelet sikeresen befejeződött.
Mit tudok tenni, hogy legyen újra szabad helye? Nem hiszem hogy normális, hogy az Installer, és a Winsxs mappa ekkora, és több éves fileok vannak benne.Előre is köszönöm a segítséget!
-
LyonnaisFan1
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kékhalált hogy tudok visszanézni, amit a bsv nem naplózott? Vagy, hogy mi a f... történhetett
Percekkel ezelött random kékhalált kapott újfent a gép (manapság egyre gyakrabban), és a programban nincs mai dátummal szereplő dump fájl.Sejtem egyébként, hogy hol kereshető a probléma, mert a ramokból megint csak az 1.97gb látja felhasználhatónak, a dupla annyi helyett. A memória környékén lehet valami, ami a kékhalálokat is produkálhatja.
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
Kékes525
félisten
válasz quailstorm #61824 üzenetére
Én sem használom, ha tehetem, de sajnos néha muszáj. Mint írtam, a Malwarebytes Anti-Malware-ba a kivételek közé kellett egy vakriasztás miatt tennem a Users mappában levő egyik file-t. Ezt az intéző meghívásával teszi a program, ezért volt problematikus. Most már látom, hogy kikerülhettem volna, ha manuálisan illesztettem volna be az elérési utat.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
titán
Van ez a 145mb-os frissites, mehet fel , nem okoz problemakat?
-
-
Kékes525
félisten
válasz #93794560 #61821 üzenetére
Igazad van! Köszi. Az zavart meg, hogy probléma miatt frissítési telepítést csináltam és az megváltoztatta a Users mappa nevét az intézőben. Előtte az Users név alatt futott az intézőben is, de most amikor ismét akartam valamit a kivételek közé tenni nem találtam, de már így, az új néven megvan. Még egyszer köszi.
-
Kékes525
félisten
Szerintetek miért nem látom a "Users" mappát az intézőben?
Totál Commanderben látható: [kép]
Intézőben nem látható: [kép]
Rejtett fájlok és mappák megjelenítése bekapcsolva: [kép]
Habár nálam csak nem olvashatóként van beállítva a Users mappa: [kép]
Rendszergazdaként indítom a Windowst. Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
Van egy Dell Lattitude céges laptopom bitlockerrel titkosított HDD-ről futó Win7 Professional oprendszerrel.
Sajnos adatvédelmi okok miatt (melyet egyébként racionálisnak tartok, és meg is értek) korlátozzák róla a netelérést, pl összes levelező és webtárhely weboldal elérése le van tiltva.
Rendeltem egy ODD caddy-t, beleteszek egy elfekvő 64 GB-os SSD-t itthon és beépítem a laptop-beli DVD olvasó helyére, majd az SSD-re telepítek egy másik Win7-et.
Értelemszerűen a céges hálózat nem fog ip címet kiosztani az általam telepített Win7-re, de ez nem is baj, mert az okostelóm wifijén keresztül meg tudom osztani a mobilnet elérésemet, így ha szükségessé válik mégiscsak el tudom olvasni emailjeimet akár munkaidőben is a céges laptopról, igaz ehhez az kell majd, hogy újraindítsam a gépet és post során manuálisan felhozzam a BIOS boot menüjét, és SSD-ről bootoljak. Aztán ha végeztem újabb restart és a BIOS-ban alapértelmezett HDD-ről fogok bootolni a laptop, minden további nélkül.
Kérdéseim az alábbiak lennének:
1) Szükséges-e eltávolítani a bitlockerel védett HDD-t addig a gépből, amíg az ODD caddybe épített SSD-re telepítem a saját Win7-emet? Biztos ami biztos inkább kivenném, nehogy a Win7 telepítő belebarmoljon a HDD-be.
2) Mikor saját Win7-em feltelepült és visszateszem a bitlockerrel védett HDD-t saját Win7-ről bootolva fogom látni a bitlockerrel védett HDD tartalmát? Amikor HDD-ről bootolok akkor még a boot előtt kér egy PIN kódot a gép? Azt természetesen tudom, de a bitlocker hosszú feloldó kulcsát nem?
3) Előbbi fordítottja is érdekelne? Bitlockerrel titkosított HDD-ről bootolva fogja a céges Win7 látni az SSD-t? Az általam SSD-re telepített Win7 nem lesz bitlockerrel védve.
4) Értelemszerűen felváltva akarok majd bootolni SSD-ről, illetve HDD-ről attól függően, hogy mailjeimet akarom olvasni, vagy dolgozni. Akármelyik diskről is bootolok, a bootolo Win7 nem akarja majd mindenképp uralma alá vonni a másik disk-en lévő os-t is, és mindenképp közös bootloader-t csinálni valamelyik diskre?[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
Üdv! efi99
Bocsánat hogy témába itt beleszólok és nem is kötekedésből is teszem, de mondanom is kell itt mindenki ismeri a dátumokat és ennyi.....
A lényeg igazad is van és van és én szerintem itt, semmilyen, összeesküvést itt, nem is látok, mert tudjuk a dátumokat is hogy is meddig is támogatott az os és ennyit is szeretnék most mondani....
A témát most magamban le is zártam ezzel a részemről, mert Hsz wart nem is akarok itt és vitatkozni nem is akarok a tényeken.(#61812) dugø
+1Üdv, István
[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
-
Doky586
nagyúr
Bővebben: [link]
Azaz 2015 elején megszűnt a hivatalos M$ általi árusítása, és hogy az utolsó napon vásárlókat se érje semmi kár természetesen tovább kapja a frissítéseket - egy ideig.De természetesen sokkal népszerűbbek akik szerint buták a gyártók, és illene a panaszkodó emberkét lájkolni, egyetérteni vele, mint itt is történt.. Csakhogy van aki nem azért ír le valamit hogy lájkolják vagy hogy növelje a népszerűségét..
[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
Értem amit itt mondasz, ipon oldalán láttam a cofignak a leírásában hogy w8.1 és mégsem igaz?
A Linux volt gyárilag rajta, áhá értem is most is már hogy mi is van, tehát Linux alapon minden okés, ezt jól is gondolom?
A preferált os nálam is Linux, de szükségem is van a win-re és ennyi a vége..
A linux-ot ha ismered is alapban, akkor ezzel semmigondod nem is lehet.
A kolléga látom is éppen most-mondja a jó megoldást és igaza is van.(#61807) Tamy
+1, igen így is van.
Köszönöm én is a segítségedet, csak lassan is megy az írás billencsröl.Üdv, István
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Tamy
senior tag
Tudom, hogy már mindegy, de ha nagyon kell a Win 8.1 (vagy más), akkor azt lehet még csinálni, hogy a különböző alkatrészgyártók (wifi, lan, chipset, audio...) honlapjáról egyenként összevadászni a drivert. A laptop gyártója lehet, hogy már lesz@rja a régebbi Win-t, vagy máskor meg épp nem ad ki újabb drivereket, ilyenkor a konkrét alkatrészgyártó honlapjáról esetleg még levadászható. Persze ez sem mindig járható, és időigényesebb is...
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Grg
tag
válasz IstvánLászló #61802 üzenetére
Szia, igen, van hozzá driver cd, de az win10-es, win 8.1 alatt elindul de üres az egész, úgy értem, hogy semmit sem lehet kiválasztani/telepíteni. (Ugyanez az asztali win7-es gépen)
Win10 alatt simán elindul telepit, stb.Ha pl. a wifi-drivert ha manuálisan kiválasztom erről a cd-ről, akkor kiírja, hogy ugyan talált drivert, de az másik oprendszerre lett írva...
De mint ahogy írtam, lefrissítettem win10-re és azóta gond nélkül megy, tehát hardveresen is rendben van.
Azért köszi a segitséget, de nem létkérdés, hogy 8.1 legyen rajta, csak akinek lett a gép az kérte, mert azt ismerte
Amúgy meg Linpus Linux volt gyárilag rajta.
-
IstvánLászló
senior tag
Szia! Grg
Az Acer V15-őt, pedig mos is néztem, adatlapját hogy W8.1-el lehet is kapni hogy előtelepítve van ezt nem is tudom?
A lényeg segítek, tapipad driver nem volt hozzá, ez érdekes, nézz is utána alaposan mert kellene hogy legyen.
A driver cd-jét nézd is át, de alaposan , kellet is hogy mellékeljék is hozzá, mint tartozékokkal is együtt?
A géped hardveresen biztos hogy rendben is van, mert ha van is valami gebasz akkor ez a problémád.
Remélem tudtam segíteni.(#61801) dugø
+1Üdv, István
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest