- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Microsoft Outlook topic
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Mozilla Firefox
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz King Unique #64503 üzenetére
Nem mondták meg a tuti-t ott sem
meg végülis úgyis mindegy: 16.-ával ? vége...
-
törölt tag
Őőőő sziasztok.
Jól gondolom, hogy a win10-re történő ingyenes win7-es upgrade már csak angol nyelven érhető el még pár napig ? A magyar már nem ?
-
törölt tag
Sziasztok.
Tervezném az ASUS AI suite 3 cseréjét.
A speedfan kivételével van más alternatíva is ? Vagy magyar leírás a speedfan-hoz ?
-
törölt tag
válasz King Unique #64214 üzenetére
hálám -
-
törölt tag
Tudna valaki office 365 1 személyes próbaverziót küldeni ? (mármint tárhelyeléréssel...)
köszönöm szépen
-
törölt tag
Windows Live mail-ben lévő levelezés Outlook 2016 alá történő migrálása érdekelne.
Sajnos a 2 levelezőkliens két külön gépen fut...
hálám .-
-
törölt tag
válasz Balázs1621 #64122 üzenetére
Hát a szoftvergyártó nem tartozik az elit-be
-
törölt tag
Őőőő...légyszi segítség kék...
Adott 1 asus lap, ami szerintem, hát nem is tudom. Egy ideje az alaplaphoz kapott cd-t használva működésre birtam a AI suite 3 progit. Ebből is azt, amelyik a ventik hűtését sebességét szabályozná...
Nem is volna itt semmi baj, csakhogy 1 ideje a proci ventijét random felpörgeti. Mondom nem folyamatosan, néha - néha. Indításkor, vagy működés közben 1x1x....
valami tipp, lehetne mást használni helyette ?
-
törölt tag
-
törölt tag
Őőő némi segítség:
Hol tudom beállítani azt, hogy pl a levelezőkliensben a beérkezett üzeneteknél a betűk mérete megváltozzon ?
Túl kicsik...
A változtatni kívánt ELEM nevére vagyok kíváncsi...fáncsi
-
törölt tag
illetve: (#64037) Zoz
Nem, nem úgy csináltam de végül is sikerült ez a lényeg. Mármint a hardver-azonosítás.
Nem googliztam. Hanem az ismeretlen eszköznél elindítottam a frissítést és megmutattam neki az alaplapi dvd-t.
Sec pec megvolt neki....
köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm szépen, fel is ugrott 79 db frissítés
Még 1 kérdés: az eszközkezelő szerint van 1 fel nem ismert eszköz sárga felkiáltójellel. Hogy tudnám kideríteni mit nem tud a netről a win7 telepíteni ? Alaplapi lemez természetesen van, de nem szeretném az összes drivert felrakni ....
-
törölt tag
Sziasztok. Behalt a rendszer teljesen, már felül is írtam az újjal, sajnos mint mindig olyan ügyes voltam, hogy pár dolog ugrott emiatt.
De segítség kéne...a frissítésekkel kapcsolatban. Beállítás szerint értesít az elérhető frissítésekről, most h. újraraktam, gondoltam megkerestetem vele...
hát nagy nullát talált fél óra pihenés után is, aztán némi hókuszpók után lejött 7 frissítés. Aztán azóta is jelzi, hogy van újabb, de hiába indítom el csak odáig jut, hogy keresés...ami eredménytelen.
Valami tipp ?
-
törölt tag
Na: semmi hálókártya hardver vagy driver baj nincs. Egyszerűen a védelmi szoftver letiltotta az scvhost.exe-t.
Most engedélyeztem, minden helyreállt. De hogy mi okozta? Végre megnyugodhatok....
köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált.
-
törölt tag
Köszönöm, értem.
Kérdésem lenne: nincs olyan win szoftver, ami megmutatja, ha valamelyik rendszerfájl sérült, módosult, vagy nem működik hibamentesen ?
Az eseménynaplóban vagy máshol nem lehet valahogy kiolvasni azt, hogy ha szoftveres a hiba mi s. mit okozott ?
+1: a Bios egy szám. Az adott lapnál minden azóta kiadott bios frissítést külön-külön fel kell tenni ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm szépen !
Egy pendrive-ról futó live linux-szal a win-hez köthető szoftverhibát kizárhatod Ezt hogyan is ? Nincs zsebbe linuxom és még sohasem láttam közelről a rendszert
Hát...táphiba ? nem kizárt, de nem is nagyon hihető, viszonylag márkás tápról van szó pro jelzővel...
Alaplaphiba ? asus h87 szintén pro...de ez sem kizárt....A venti, na az meg most megy mintha az égvilágon semmi sem történt volna...szóval legelőször akkor veszek elemet...az a legolcsóbb...
-
törölt tag
Sziasztok. Ide írom, mert mégiscsak win7 az op rendszer.
Kezdődött azzal, hogy boot alatt és az után 1-2 perccel rendetlenkedni kezdett a proci ventije. Ez még csak nem is lett volna baj, csak - javaslatra - arra gondoltam mégsem a venti vezérlője okozza, vagy más szoftver, mert üzem közben egyetlen egyszer sincs túlpörgetés, amit hibának véltem.
Odáig jutottam, hogy mégis por-takarítottam a teljes hardvert, igen, találtam is fészket, de valahogy nem akart helyre állni még a bootoláskor sem a hiba. LÁttam, amint indításkor egyet pöccen a venti, majd nem indul, aztán pár másodperccel később meg már elindult, de aztán volt 1-2 újabb felpörgetés.
Szóval alaplapi elem ki, várakozás és vissza. Alapbeállítások, gép indul és láss csodát. Helyreállt.
Aztán pár napos használat után azt tapasztalom, hogy valami van a hálózattal, mert a kapcsolat meg megszakad olyan hibával, hogy 1 kábel nincs bedugva...bla.bla.bla. De-hát be volt és van is dugva, hálózat letilt, újraengedélyez, és indul.
Próbáltam az alaplapi hálókártya driver-ét újrarakni, de hát nincs is letöltve, meg a neten ez a legfrissebb, amit most használ.
Némi segítség jól jönne...
-
törölt tag
Sziasztok. Sajnos sejtelmem sincs h. helyre teszem-e fel a kérdésem, mert bár ez az op. rendszer fut, lehet semmi köze a hibának ehhez. hm...
Na szóval, boot, bekapcsoláskor egyszer felpörög a proci ventije, majd többször nem. Ez volt eddig. Most ? Most az van, hogy indítás és betöltés alkalmával kb. fél-1 perc eltéréssel akár 2-3 x is megteszi ezt, sőt találkoztam bootoláskor bios hibával is, meg is áll és azt írja gond van a proci ventijével ...
Vajon hogyan tudnám kideríteni mi okozza ? Van terhelés figyelő, ami kiírja melyik progi hány %-al terheli a procit, de azt hiszem ez eddig is volt, mármint frissítések ellenőrzése stb....
Aztán eseménynapló de itt sem látok semmi szokatlant.
Lehet koszos/poros annyira a levegőszűrő résznél, hogy ez okozza ? Ezt még nem néztem. De aztán ezt is elvetettem, mert mivel hogy csak indítást követően van 2 perc után csend és nyugalom...mármint ahogy azt beállítottam az asus ai suite-val....
Minden jó tippet szivesen fogadok -
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok, némi segítséget kérnék.
Tegnapi nap folyamán 12 update érkezett, melynek zöme az ms office outlook 2007-hez kötődik. Mivel azóta a levelezőkliens jelentős része svédre váltott, tudja-e valaki, hogy hogyan tudom megtalálni, melyik frissítés okozta ezt. Minden outlook-ot érintő frissítés mindössze biztonsági rés foltozást említ, viszont szivesen megszabadulnék a nyelvi változattól, mivel nem vagyok perfekt svédben.
Választ
-
törölt tag
válasz negyedes #62942 üzenetére
Ha jól tudom akkor windows update/windows anytime upgrade
csak a kulcs és semmi újratelep
-
törölt tag
Sziasztok. Ma reggel windows 7 home premium bootolásakor a betöltés közben gép megáll és kiírta: hogy a ....jelen példánya nem eredeti.
Ebben nincs is semmi meglepi, másnál is megjelenhet - gondolom én. Csakhogy: fél perccel később a rendszer betölt és ha megnézem, akkor bizony kiírja, hogy a windows aktiválva van, még én aktiváltam 1 éve telefonon keresztül.
Mindenféle találgatás nélkül meg tudja mondani valaki, hogy ez miért történt ? Aztán vagy 2 újraindítás után és működés közben sem ír ki semmit ? Mert, hogy nem tört rendszerről beszélünk....semmi bootloader és társai...
hálám
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok. Eseménynaplóba írt 10016-os hiba javításához kérnék segítséget. Találtam - különösen angol nyelven - javítási segédletet, de valahogy nem akar összejönni.
légyszi privátban segítsen hozzáértő....
-
törölt tag
Sziasztok, help kellene.
A képek önmagukért beszélnek. Szeretném kijavítani a hibákat, vagy legalábbis 1 részét, de nincs időm órákat olvasgatni róla, ráadásul nem is mindig célravezető a hibakód beazonosítás utáni segítség.
Kérem valaki, aki ért hozzá segítsen hát: hogyan és mit kell tennem?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Dettó
-
törölt tag
Tegnap v.14.-én érkezett win 7 frissítést le sem tölti az update.
Van valakinek ötlete mit és hogyan lehetne ?
(jogtiszta op, minden eddigi frissítés simán lefutott.)
-
törölt tag
válasz 52utas #52291 üzenetére
Pl. ezzel is fel tudod osztani a lemezt, de nagyon kell figyelni mit és hogyan szeretnéd, mert el is lehet vele varázsolni mindent.
A képernyő bal oldalán úgy 1/4 résznél kiírja mit és hogyan fog megcsinálni, mielőtt bármit elindítasz gondold végig azt szeretnéd-e ?
Na üdv.
-
törölt tag
válasz Clodovicus #52145 üzenetére
Szerintem annak ellenére, hogy 1 TB-os a hdd és ezáltal sata3-as, borzasztóan nagy 1 laptophoz...
Fel kellett volna osztani a meghajtót, de én inkább cserélném ssd-re (60 gb)
-
törölt tag
Sziasztok.
Erre hivatkozással meg tudja mondani vki hogyan néz ki a boot pendrive-ról akkor, ha kicseréltem a rendszer ssd-t az üresre ?
Nem egyből telepíteni akar majd bootoláskor ? (merthogy visszaállítást szeretnék majd )
-
törölt tag
válasz W. A. Lacky #51909 üzenetére
Nem hiszem, hogy mindenki őszintén mosolyog win10-ügyben.
De ne csüggedj, ki fogják javítani szerintem hamarosan...és akkor kevesebb hibával jobban fog működni vagy mégsem
Na üdv. nem tettem semmit ügyedben
-
törölt tag
válasz W. A. Lacky #51900 üzenetére
Akkor bizony minden bizonnyal eltelt a 30 nap, ami nem is nagyon furcsa, mert lassan 60 napja küldték ki az első frissítéseket...
Igen, de talán jobban is jársz 1 tiszta és ezáltal üres, nem teleírt windosszal....
-
törölt tag
válasz W. A. Lacky #51888 üzenetére
Több, mint 30 napja váltottál ? Vagy csak egyszerűen összedőlt az egész...
-
törölt tag
válasz W. A. Lacky #51886 üzenetére
Gépház/Frissítés és biztonság/Helyreállítás/Visszaállítás menü....
A W10 re történő frissítést követő 30 napon belül...Később ugyan nem....vagyis igen, de akkor csak tiszta telepítéssel....(régi adataid huss....)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz W. A. Lacky #51883 üzenetére
Válts vissza win7-re vagy várd meg a 10.1-et hátha kijavítják
Én nem hiszek már benne annyira
-
törölt tag
Sziasztok erről mi a véleményetek ?
Kamu or igaz ?
-
törölt tag
válasz #73820095 #51777 üzenetére
Gondolkodtam rajta, de sok idő míg minden felmegy....
Nem a 60-as ssd-re a rendszer, hanem a cullang....rengeteg beállítással
Meg igazából arra is gondoltam, hogy hiába raknám újból az egészet, lehet h.úgy érzékeli az MS, mintha 2x próbálnám feltenni ugyanazt a kulcsot...OEM lemezről.
Nem tudom miért de belül reménykedem abban, hogy érzékelik valahol, hogy 1 kulcs - 1 gép
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Még mindig én szerencsétlenkedem itt némi gonddal bajjal.
Win 10-ről álltam volna vissza 7-re, miközben jött 1 net szünet és mire végzett a visszaállítással, addigra az addig teljesen legális win 7-ből kalózmásolat lett, teli barom felirattal figyelmeztetéssel és állandó aktiválásra buzdítással. (fekete háttér stb....)
Kulcsot kiolvastam próbáltam újraaktiválni, de nem ment. Valamiféle akármi hibával kiakadt, de nincs gond a kulccsal, csak maradt a gond, és gondolom utolsó előtti lehetőségként az, hogy kihúzom a netkábelt és telefonautomatán keresztül próbálom regelni....(persze ingyenes vezetékes telefon nincs) és közbe eszem a kefét, mi a sza****ért is jártam így ?
Ha meg ez sem jön össze, marad az MS felé a telefon, de elegem van, hogy csakazért, mert net-szünet volt kínlódni kell olyanért, amiért nem kellene
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Miért kell átolvasni ? semmi értelme...használja
rákatt és kiírja, amit tudni akar nem ?
-
törölt tag
Azért bosszantó, mert tényleg valódi (érvényes) kulcs volt, aktiválva win7-re. Fel sem ment volna a 10-es frissítés, ha nem így van, aztán visszafelé meg ez történt. A tetejébe meg még mielőtt 10-re frissítettem le is töltöttem azt a szoftvert, ami megnézte hogy tényleg eredeti windowsról van szó.
Sejtelmem sincs mit csináljak
és persze h.köszönöm amit tettél
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Sziasztok !
Tegnap megpróbáltam a win10-et visszaredukálni 7-re. Hát..,.sikerült, de visszaállítás közben a net elment, mire visszaállt addigra azt írta ki az egyébként jogtiszta op.rendszerről, hogy kalózmásolat bla-bla-bla.
Van valakinek infója arra vonatkozóan, hogy hogyan vagyis hol tudnám megnézni a kulcsot mondjuk a regisztry-ben vagy mit tom én hogy hol, mert a matrica sehol....
választ
-
törölt tag
válasz spiritex #47967 üzenetére
Igen jogos, amit írsz, és nem vitatkozni szeretnék...
Volt már virusos a gépem régen, tudom milyen és mennyi gond és baj volt, teljesen új rendszert kellet rakni, nem besz.arról, hogy akkoriban még mentésem sem volt semmiről...
Ettől még talán igaz lehet az is, hogy jó 1 virusirtó, ezért nem jelez...és nincs virus a gépen...(nem fagy, nem irkál hülyeségeket, nem indul újra százszor és még sorolhatnám...)
-
törölt tag
válasz LonGleY #47964 üzenetére
Eszem ágában sincs olyasmiket írni, hogy há de kafa, wow ilyen jót még nem láttam, meg az általad említett miket megfog. Egyszerűen 1 éve ez alapján ezt vettem meg és teljesen legálisan működött, működik. Soha nem kérdezett semmit, nem is volt vele semmi baj, vírusnak és spamnak még csak a nyomát sem láttam, igaz talán a karanténban 1x, azt is csak véletlenül láttam meg.
Szóval nem szeretnék olyat venni (vagy ingyenest) ami állandóan kérdezi, hogy ezt az akármit vagy azt a nemtom mit engedélyezem-e 1x vagy véglegesen, esetleg tiltom stb.
Tulajdonképpen elégedett vagyok vele.
-
törölt tag
Sziasztok. Lejár Gdata IS licensze. Ahonnét eddig vettem (elektronikus kód) ott rátették szegények a 27 %-ot és már nem is annyira diszkont az az ár ... (18,95 usd+vat - 1 év 1 gép)
Tud valaki olyan linket, ahol ettől olcsóbban vehetek és nincs rajta áfa ? És persze érdemes kifizetni, mert megkapom a kulcsot
Választ -
törölt tag
válasz torreador22 #47541 üzenetére
A lapozófájl, ne bántsd, mert nem szabad.
A „System Volume Information” mappa pedig
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz torreador22 #47538 üzenetére
Esetleg a napi mentések nem a rendszerpartíciót terhelik ?
-
törölt tag
válasz javorszky #47499 üzenetére
Az adott mappa a rendszer-visszaállítási információkat tárolja. Tudod belőle törölni a legutóbbi visszaállítási pont kivételével az összeset, de csak akkor, ha nem lesz (nincs szükséged) és nem akarsz régebbi időpontra rendszervisszanyerést alkalmazni. Mert, ha 1 x kitörlöd, nem éred el újra...
Ezt, mármint a törlést a kellékek/rendszereszközök/lemezkarbantartó/egyéb fülön találod.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz daginyomigec #47118 üzenetére
Vezérlőpult/felügyeleti eszközök/szolgáltatások
Itt a hiányzó szolgáltatáson 2 klikk, előugró menün-szolgáltatás indítása, valamint indítás tipusa automatikus
-
törölt tag
válasz szabonagyur #46385 üzenetére
-
törölt tag
válasz #10234880 #46382 üzenetére
Te tényleg nem érted, hogy nem itt a helye ennek a hsz-nek ? Ne mondd már h.nincs hálózat topic pl ???????????????????
Kattint a hivatkozásra...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Olyan jól elmosolygok itt...
Jó a téma, és semmi értelme se ennek se annak a véleménynek...
Valóban rossz topicba írt...és választ is kapott...amire nem is volt szüksége, semmi baja a vasnak...
Másrészt: jobb minőségű asztali gépbe használt tápventi valóban el sem indul azonnal, ha nagyon hidege van...vagy olyan halkan, nem is hallani....
-
törölt tag
válasz martin66 #44546 üzenetére
Hát én az alaplapról lehúznám a hdd-t és az ssd-ről bootoltatnám be a gépet, aztán 1 dokkolóba tenném a hdd-t, majd elindítanám és az első dolog az lenne, hogy az azon lévő partíció betűjelét megváltoztatnám 1 free progival. (bocs a win7-t is tudja alapból ??? )
Aztán a következő indításkor már a gépben is lehetne, és 1 fájlkezelővel az összes tartalmát látnád...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát ez biza cumi
Alapértelmezés szerint disabled (tiltva) van a biosban a WOL-ra, azaz nem ez okozza a router szép kék visszajelző led-jének működését, ha leállítom a gépet
-
törölt tag
Végül is, ha nem könnyen, de megtaláltam a bios-ban a wol tiltást/engedélyezést, valami advanced\apm menü alatt, reggel megnézem mire jutok.
Köszönöm az építő segítséget....
-
törölt tag
válasz szabonagyur #44146 üzenetére
A régi (8-10 éves) gépemet - ha lecsuktam - azonnal lekapcsolt a routeren a led....
A hátlapon nem érdekel úgysem látom
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szabonagyur #44143 üzenetére
Az érdekesség ott adódik, hogy ha nem leállítom a gépet, hanem alvó módba helyezem, kikapcsol a router-en a led, ha leállítom pedig az, amit fentebb írtam...
Lehet, hogy nincs neten, de nem is tudom miért zavar a routeren az, h.világít...
Én még nem néztem a bios-t mert dolgozom, de délben rákukk...(egyébiránt asus h87pro lap)(#44140) NEMO1968
Nálam is le van tiltva h.a hálókártya felélesztheti a gépet....(de nemcsak az, hanem az egér és klav.is)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, sikerült tökéletesen érthetetlen, nem létező kérdést kreálnom...
Választ köszönöm én is a biosban sejtettem....hogy turkálni kell...
-
törölt tag
Sziasztok, csak sejtem h,.jó helyre írok.
H87 lap ugye win7 hp verzió. Az ai3 fenn van, de semmi alaplapos frissítésre vonatkozó rész nincs fenn...
A kérdésem az lenne, hogy mit és hogyan kell (ene) kikapcsolni ahhoz (talán a biosban), hogy a gép leállítása után a router szerint állandó netkapcsolat marad fenn...ami ugye alvó állapotban nem megy...és nincs is szükségem rá...Választ
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Óra topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638