- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
viw
aktív tag
aki még nem tudná...
A Linux kitalálója megosztva kapta meg a technológiai Nobelt -
-
-
-
-
Az a baj, hogy azok nem is Ubuntusak. Sima Vanilla kernelek, a kiadások azt tükrözik, hogy hol fordították őket. A 3.4-es Ubuntus kernelt a Quantal tárolójából lehet leszedni.
linux-image-3.4.0-5-generic
linux-headers-3.4.0-5-generic
linux-headers-3.4.0-5 -
-
válasz
God Vazzeg #1183 üzenetére
Az AMD-féle fglrx már működne frissebb kernelekkel is (3.2-ig biztosan), főleg ha abból is frisset használsz. Mert ugye ha a kernelt frissíted de a meghajtót nem, akkor elég nehezen tudja inkompatibilitás esetén a kernelmodult beforgatni.
(#1185) PuMbA: A 3.4-es kernelt tutira nem backpotolták még a Lucidba.
-
PuMbA
titán
Azzal nem. Backport kerneleket (későbbi Ubuntu verziók kernelei) a csomagkezelőbe megtalálod, ha beírod, hogy lts-backport a keresőbe. A legújabb backport kernel az Oneiric 3.0-ás kernele, 3.4-est is tehetsz fel, de azzal gondok lehetnek, szóval én inkább nem tenném.
PuMbA: Ja, de az ubuntus kernel deb csomagokat, ha jól tudom fel lehet tenni innen, csak kérdés hogy hogy működik , de tuti rosszul
-
-
paramedic
aktív tag
Kb. 2 hete nem jön vissza a gépem sleep-ből.
ThinkPad X61s, Ubuntu 12.04 LTS -
-
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
olyan gondom lenne, hogy egy Dell D400-as notebookra próbáltam először Debian 6.0.4-et, majd Ubuntu 10.04-et telepíteni, de nem akar működni a dolog. Még a telepítőt sem tölti be az Ubuntu, csak addig jut el amig elején tölt a CD-ről (a 4 piros pont a képernyőn). Debian-nál bejön a telepítő menü, de ha nyomok egy entert az installra, nem történik semmi, azt leszámítva, hogy zöld karakterek jelennek meg a képernyő telején illetve kifagy a kép.
Nem mai darab a gép, az a tippem, hogy hiányzik valami driver, de fogalmam sincs mi lehet.
Ez lenne a konfiguráció:
1,7Ghz Pentium-M, 1GB DDR RAM, 80GB HDD, integrált Intel Extreme Graphics2 vga (855GM chipset), sigmatel integr. hang, broadcom Gb LAN, intel 2100 wifi, 2x usb 2.0, pcmacia, stb.
Xp gond nélkül felmegy a gépre, de szívesebben használnék rajta linuxot.
-
törölt tag
akinek kövület gépe van és nem indul el a telepitő (12.04):
http://people.canonical.com/~diwic/12.04-nonpae/ubuntu-12.04-desktop-i386-nonpae.iso
-
válasz
Murderer69 #1164 üzenetére
Gimp nem sok... A Krita -t tudom még, ami bitmap szerkesztő, de az nekem nem annyira átlátható, meg amikor legutóbb használtam, nagyon bugos is volt.
Meg átméretezés, ilyesmi funkciói a Gwenviewnek is vannak. -
Murderer69
őstag
nem akarta megenni tényleg azt win alatt csináltam még 1 et és láss csodát újra tudtam rakni
szóval probléma megoldva
tényleg köszi a sok hasznos infót meg a segítséget egyre jobban tetszik a rendszer..
Már csak valami értelmes témát kellene rá varázsolnom hogy teljeslegyen a katarzis
Amúgy miért nincs téma letöltési lehetőség mint a régebbieknél?
Még nem nagyon találtam megoldást vagy számomra érthető how to-t téma telepítésre illetve érdekelne még valami kis képszerkesztő nem kell gimp az már sok csak egy egyszerű kis képszerkesztőt tud valaki esetleg ajánlani? -
válasz
Murderer69 #1159 üzenetére
Valamit rosszul csinálsz... Bootoltál már azzal a géppel pendrive-ról? Mert ha igen, akkor gondolom tudod, hogyan kell...
De mondjuk az indítólemez-készítő kb. olyan, hogy el se lehet vele rontaniMegadsz neki egy telepítő CD-t, és csinálja... :S
-
rybank
senior tag
válasz
#16695808 #1134 üzenetére
Nem titkos adatok vannak benne. Semmilyen veszélynek nem teszed ki magad, ha megosztod velünk. Míg eközben érzékeny. Érzékeny, hiszen +/- 1 karakter és a géped nem indul.
(#1160) chab7 - Az Openbox funkcionálisan kielégítő. És ha azt mondom alig eszik, az nem kifejezés. Viszont, olyan, mintha a fapados repülőből csak egy rohadt deszka maradt volna.
-
válasz
Murderer69 #1156 üzenetére
Linux alatt telepítő pendrive : Unetbootin, vagy Indítólemez-készítő.
Lubuntu jó dolog. Nem az a lényege, hogy szép legyen, hanem hogy gyors. -
válasz
Murderer69 #1154 üzenetére
Ahogy telepítetted
Bootolni pendrive-ról, vagy USB-s CD-ről is tudsz.
Ne már újra kelljen raknod csak azért, mert hülyeséget mondtam (azért azt nem gondoltam, hogy ennyitől már nem tudja a / csatolni).Mondjuk nekem is csak annyi van a / -hez megadva, mint neked volt, de nekem jól másol. Ellenben mondjuk ha alapból is jó volt, akkor miért nem jól csatolta?
-
Murderer69
őstag
válasz
Murderer69 #1153 üzenetére
nah inkább nem fárasztalak titeket húzok rá egy újat azt kész az ssd-n úgy is csak a rendszer volt...
Tényleg köszönöm a fáradozásotokat
még1x -
válasz
Murderer69 #1150 üzenetére
Közben még írtam az előző hozzászólásba.
De bebootolhatsz a telepítő CD-ről, és ugyanúgy, ahogy átírtad az fstabot, vissza tudod írni.
-
Jester01
veterán
válasz
Murderer69 #1148 üzenetére
Én szóltam, hogy nincs utf8 opció.
man mount
Az ntfs-nek van utf8, a fat alapú dolgoknak meg iocharset opciója.Mondjuk azt sem tartom kizártnak hogy a program hülye amivel másolni akarsz és semmi köze a fájlrendszer beállításokhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest