Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    Sziasztok,
    Van egy T27-es Avensisem. Ma autópályán egyszercsak azt látom a visszapillantóban, hogy egy jókora lemez elszáll az autó hátuljáról, mint a győzelmi zászló :Y De tényleg, autómagasság felett repült. Még jó, h a mögöttem lévőknek nem lett baja, legalábbis amennyit láttam. Feleségem először nyugtatott, h biztos csak az úton volt valami, de sofőr az utat nézi, én nem láttam semmit ami felet átmentem volna.
    Első megállónál megálltam, ez valami alvázra szerelt lemez lehetett, amihez a hátsó lökhárító műanyag burkolata is rögzítve volt, mert már az az elem is kezdett két oldalt elengedni. Ahogy néztem, alul-hátul 2 db 5cm széles, 3mm vtg műanyag lemezzel lehetett a kettő össze-rögzítve, szóval nem túl masszívan. Két gumipókkal odafeszítettem alul mindenféle stabilnak látszó dologhoz, a köv 100 km-en szerencsére nem bomlott le még más.
    Kérdés: Mi volt ez a lemez, van-e bármi más szerepe a lökhárító-borítás rögzítésén felül, pl. aero? Karosszériás tud ilyent szerezni, vagy elég, ha máshogy rögzíti a -még meglévő- hátsó elemet?
    Most láttam először az autó alját, úgyh halványlila gőzöm sincs ilyesmiről.

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Új hozzászólás Aktív témák