Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    Most nem azért írok, mert kötekedni akarok, meg sértegetni másokat, de mi a f@szért osztja az észt olyan, aki egyáltalán nem ért a témához, csak innen-onnan összekapott infók alapján próbálja összerakni a dolgot?
    Én értem, hogy mindenki tudni akarja, hogy hogy fog működni ez a 2 Gbit/s net dolog, de aki nem ért hozzá az inkább hallgasson és ne okoskodjon, meg ne uszítsa itt a dolgokat.

    Világosan leírta dchard meg más is aki ténylegesen ért hozzá (és nem csak szakszavakat dobál egymásra, hogy értelmesnek tűnjön azok előtt, akik nem értenek hozzá), hogy az a szar ONT soha a büdös életben nem fog kihajtani 2 Gbit/s-t egymagába, mert több olyan rész is van benne, ahol 1 Gbit/s limit van (már ha csak egy helyen van, akkor sem tud, szóval több sebből vérzik a dolog), innentől kezdve felesleges a témán pattogni, attól hogy valaki 6x leír valamit még nem lesz igaza, egyébként meg hamarosan rendelhető lesz a 2 Gbit/s-os csomag, onnantól kezdve majd kiderül a dolog és nem kell tovább okoskodni, a másik pedig, hogy sokkal hihetőbb a román telekom által megosztott eszköz információ, mint a magyar telekom által megosztott, nem akarok sértegetni senkit, de a magyar telekom már többször is bizonyította, hogy tele van idiótákkal a cég, ezt már én is tapasztaltam, meg a pestiek többsége is bkk jegyrendszer problémája miatt (amik elég amatőr dolgok miatt voltak), meg úgy kb. mindenki, innentől kezdve nem kell minden szart felkapni, amit éppen a cég közzé tesz, hagyjuk hogy kibontakozzanak és megmutassák a hülyeséget amit terveztek.
    Egyébként is, egy elméleti 2,5/1,25 Gbit/s-os vonalon hogy akarnak 2 Gbit/s internetelérést szolgáltatni úgy, hogy mások is lesznek azon a vonalon? Mert szerintem sehogy, főleg nem 1/1 Gbit/s-t tudó végponti eszközzel (max. 2 eszközzel, meg egy olyannal, ami összefűz 2 kapcsolatot, de LAN-ra akkor is 10G kell), minimum 10G-s ONT kellene és akkor már érdemes az OLT-ot is felfejleszteni, viszont ez nem egy párforintos beruházás, úgy hogy valószínűleg eleve nem lesz elérhető sok helyen, mert átlag felhasználók kedvéért nem fogják felfejleszteni a hálózatot több százezer, sőt millió forintért, szóval inkább várjuk ki, hogy mi lesz a vége.

    e90lci: Azért a Mikrotik közel sem nevezhető nemes hálózati gyártónak, legnevesebbnek meg főleg nem, főleg a hardveresen alultervezett eszközeik miatt, inkább csak felkapott cég, ami még érthető is, mert a kezdeményezés jó, de azért még távol áll a többi gyártótól. Neves hálózati cégek közé a Cisco, Juniper, meg hasonló cégek tartoznak.

Új hozzászólás Aktív témák