Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz #41133696 #71791 üzenetére

    "A telekomon múlik"

    Részben. A jelenlegi hálózat vége 100Mbit, 120-at ezen sehogy nem adnak, mivel a profile 17a vége 100mega amit a látottak alapján a kolléga megkaphatna. Viszont a vonalak többsége nincs ilyen állapotban, sok helyen a 30mega a realitás, VDSL2 ide vagy oda.

    Előfordulhat, hogy az invitelnél közelebb kerültek a DSLAM-ek (utcai kabinetek, miniDSLAM-ek stb.) így ott a hálózat átlagos állapota lehetővé teszi a nagyobb sebességet.

    Valószínűleg a Telekom a VDSL2 infrán csak akkor tudja majd növelni a sebességet, ha bevezetik a Vectoringot, viszont ehhez nincsenek megfelelő végfelhasználói berendezéseik (biztos, hogy legalább az előfizetői eszközök jó részét cserélni kéne, mert ha egy node-on nem minden vectoring képes az gyakorlatilag lehúzza a hálózat teljesítményét). A bonding meg vectoring nélkül nem sokat ér, nem beszélve az érpár szükségletéről.

    A személyes véleményem az, hogy a telekom eltolta a VDSL2 bevezetést, és csak ott és úgy lett volna szabad ezt megtennie, ahol az új DSLAM-et betolja az előfizetőkhöz, így tényleg versenyképes sebességet tud majd az egész hálózat. Lehet - ha már ennyit vártak - érdeme slett volna rögtön vectoring képes eszközöket használni, mert a csere hosszadalmas és költséges lesz.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák