- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anderledani
őstag
Sziasztok
Az utóbbi 3-4 napban sokszor ha meg próbálok nyitni egy oldalt, csak egyből beugrik egy üres fehér oldal. Sokadik F5 nyomogatásra bejön az oldal. Nagyon idegesítő. Mi a megoldás? -
Dinter
addikt
Üdv.
Most a helyi kábeltévé szolgáltatónál vagyunk. 4200 Ft volt két év hűség +2stb (3. Tv Dvb-c) . Az a problémám vele, hogy nagyon kevés a HD csatorna. A Telekom IPTV jó is lenne, csak a 3 stb nagyon drága lenne. Engem a Sport 1 és 2 érdekelne leginkább HDban (ami most nem az) . Jól gondolom hogy így a helyi szolgáltatónál nincs jobb lehetőség?
Internet, mobil és otthoni is Telekomnal van. -
Ricko
tag
Köszi a segítséget mindenkinek... de kellett a DHCP az egyiknél!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Minstrel #72690 üzenetére
Ha DSL, akkor vegyél vissza a letöltés maximális sebességéből, és megoldódik a probléma, vagy köss be a T-s eszköz után egy olyan router-t, amelyik tudja a QoS-t, ez is lehet megoldás, de nem minden esetben.
Ha feltöltesz, akkor a fel irányból is célszerű 10-15%-ot visszakorlátozni.
-
Minstrel
senior tag
Hali, van egy olyan gondom, hogy letöltés közben nem jönnek be bizonyos oldalak. Pl. torrent vagy data.hu-n megy a letöltés max. sebességen akkor nem töltődik be facebook, eredmények.com meg még egy csomó más oldal, de PH! és szintén egy csomó más oldal elsőre beugrik, mintha nem is menne a letöltés.
Ez ugye nem normális? Mert emlékeim szerint régebben nem volt ilyen csak idén május körül kezdődött, ki is küldött hozzám a telekom egy szerelőt aki simán hülyének nézett, mert hogy ilyen nem lehet stb. de szerintem nem is nálam van a gond. Amúgy mondtam, hogy ne küldjenek senkit, mert környékbeli ismerősöknél is ilyen, de hát ők küldeni akarták mindenképp.
Most kötöttem velük újra 2 év hűséget, szóval újra elkezdem jelentgetni a hibát nekik.
-
goop
őstag
A telekomos optikai iptv (T-s net nélkül) elméletileg összehozható, hogy egy asus routeren keresztül menjen?
-
Ricko
tag
Szia!
Köszönöm a választ!
Megcsináltam a leírás alapján...Netgear (R1) beállítottam a DHCP-t, erre a tartományra: 192.168.0.100 - 192.168.0.200
A Linksys-ben (R2) átállítottam statikusra az IP-t: 192.168.0.2; SubMask 255.255.255.0; Gway 192.168.0.1
Kikapcsoltam a DHCP-t (R2-ben).
Megtörtént a mentés/újraindítás. Valóban nem jön IP az R2 -től, ezután a LAN porton keresztül összekötöttem R1-et R2-vel. Kaptam IP-t, viszont internetelérés nincs. A kapott IP cím: 192.168.1.100; Sub 255.255.255.0; Gtw 192.168.1.1Elvileg 192.168.0.x IP -t kellene, hogy kapjak, nem?
-
Sziasztok!
A helyzet a következő: csak mobil előfizetésem van a telekomnál, facebook fiókkal vagyok bejelentkezve, és szerettem volna megnézni, hogy milyen otthoni internet csomagok elérhetőek a címemen, viszont a cím megadására kattintva azt akarja, hogy lépjek be egy otthoni előfizetéssel, ami ugye nincs... és mostmár automatikusan ide dob, ha az otthoni internet csomagokat akarom megnézni... Van más megoldás azon kívül, hogy kijelentkezek?
"Sikeresen beléptél Telekom fiókodba, azonban a kiválasztott szolgáltatás megrendeléséhez otthoni előfizetés szükséges, amit még nem adtál hozzá fiókodhoz. Kérjük, a megrendelés folytatásához lépj be egy otthoni előfizetéssel!"
Sokan kérdezték ezt már előttem?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
tomi5244 #72667 üzenetére
Mint látod benne van a kapcsolódó anyagokban, a cikk publikálása után 2-3 órával bent volt. Érdemes azt is figyelni az összefoglaló mellett.
Senki nem fogja megmondani neked, hogy meddig tart. Lásd mikor egyik fórumtárs írta, hogy leesett egy szerelő az oszlopról, mikor húzták fel a kábelt... Ha ne adj Isten bármi történik, már borult bármilyen becslés.
-
interfész
tag
sziasztok!!
Érdeklődnk hogy az optikás IPTV milyen megbízható?
kinek ki a tapasztalata?
-
csixy
addikt
Felesleges ez a sok NATolás és DHCP. A Linksys és a ZTE alhálózata összeakad. A Linksyst AP-switch módban illeszd a netgear router alhálózatába és akkor jó lesz.
-
Ricko
tag
Sziasztok!
Csatoltam 3 képet. Így néz ki a hálózatom.
A Netgear egy sima router, a Linksys egy Wifi-s router, de vezetéken keresztül szeretnék tőle netet.
A PC-1 -n nem megy a net, amíg a PC-2 -n igen. Mit csináltam rosszul? -
tomi5244
őstag
Ez volt már? [link]
A héten jött is levél, hogy szeptember 30.-án munkaterület átadás lesz
Egyelőre a település egyik felét engedik csak, de az októberi oszlopcseréket követően merem remélni, hogy mehetnek tovább. Szóval, ha nehezen is de valami elindult.
Nem tudom, hogy ez mennyire off, de akiknek vannak tapasztalataik megoszthatnák.
Nyilván sok mindentől függ egy terület fejlesztése, de nálunk 19km (lég) gerincvezetéket kell kiépíteni, szerintetek ez kb meddig fog tartani?
-
Sordoran
addikt
válasz
DJ. Ru$y #72665 üzenetére
Inkább az SNR lock lehet, mivel a feltöltés 20-asnál 1 volt még, de ez most már 3, szóval az nőtt. Akkor hétfőn megejtem azt a telefont, és hátha, köszi az infót és segítséget.
ui.: egyszer indítottam újra a routert, amúgy mindig megy, áram szünet se volt utóbbi két hétben
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Sordoran #72664 üzenetére
Mert nem volt meg a csomag váltás (szerintem) és 2 érpáron a 11-11 Mb-tel pont kijön a 20-as csomag. Ha a rendszer szabályozza szöveggel jönnek és azt mondják, hogy 30-as csomag van beállítva, akkor kérd, hogy vegyék le az SNR lock-ot az lehet még a vonalaidon. Ugye nem kapcsolod ki minden nap az eszközt és nem húzogatod ki gyakran az áramból? Bírnia kellene a 16-16 Mb-et nagyjából az a szinkronsebesség 30-as csomagnál 2 vonal esetén.
-
Sordoran
addikt
válasz
DJ. Ru$y #72663 üzenetére
Csütörtökön telefonáltam, mert ugye 2. érpáron nem volt kapcsolat, akkor megemlítettem ezt is, hogy az egyesen is le van korlátozva, annyit mondott, hogy ezt a rendszer szabályozza. De akkor ha emiatt hívom fel őket, akkor megcsinálják? Adatok alapján bírnia kell? (amúgy ezelőtt 20-as netünk volt, akkor még csak 1 érpáron, de jött ~14-15 Mb, váltás után míg nem volt jó a 2-es, leesett 11-re, szóval közben korlátozták be azt is valamiért)
-
kabelmania27
Topikgazda
Igen, mert gyenge jelnél nő a javíthatatlan csomagok száma, 50feletti adási értéknél is szakadhat a kapcsolat, nálad egyik érték sem volt rendben ezért duplán jelentkezett a probléma.
ed3 modem nem szereti a gyenge jelszintet, főleg ha van iptv is, 3925-ös modemre ez különösen igaz. -
válasz
kabelmania27 #72660 üzenetére
Pont az volt a fura, hogy a sebesség rendben volt, csak a ping nem. A pinget is csak azért vettem észre, mert múlt héten skype-nál akadozott a hang néha.
-
kabelmania27
Topikgazda
-
válasz
kabelmania27 #72658 üzenetére
8 dB az elég sok, nem is gondoltam volna. (Bár azt sem értettem, hogy mikor bekötötték a netet miért tették a modem elé, mert csak a modem van/volt rákötve semmi más.)
Köszi még egyszer.
-
válasz
kabelmania27 #72656 üzenetére
Ok, köszönöm. Bedobtam táblázatba, most már látom az eltérést.
Fura, mert az F elosztó egy paszív eszköz, nem lenne szabad elromlania. Évek óta nem nyúltam hozzá a koax részéhez.
-
válasz
kabelmania27 #72651 üzenetére
Megcsináltam.
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 2.7 dBmV 40.3 dB
Channel 2: 2.1 dBmV 39.9 dB
Channel 3: 0.5 dBmV 39.0 dB
Channel 4: 0.6 dBmV 40.3 dB
Channel 5: 3.0 dBmV 42.6 dB
Channel 6: 3.3 dBmV 43.1 dB
Channel 7: 3.2 dBmV 42.5 dB
Channel 8: 2.9 dBmV 42.5 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 50.7 dBmV
Channel 2: 49.9 dBmV
Channel 3: 49.9 dBmV
Channel 4: 49.9 dBmV
Valami változott, most a pingek rendbe jöttek, 22-31ms közöttiek az értékek. -
Sordoran
addikt
Sziasztok!
2 hete váltottunk 20/1-es netről 30/5-re, és kijöttek szerelők, átkötötték 2 ér párasra a kábelt, valamint egy új ZTE ZXHN H368N routert is üzembe helyeztek. Sajnos második érpár zárlatos lett, ami csak ma derült ki mikor újra kijöttek, de most már azon is van vonal. A gondunk már csak annyi, hogy az elméleti 30/5 helyett csak 22/3 Mb/s jön nagyjából (kábelen mérve, nem wifi). Kérdés az, hogy érdemes-e ezzel kapcsolatban írni e-mailt nekik, vagy nem fogják (akarják) megemelni a limitet, és adni az ígért sebességet? Amúgy telekom oldala szerint 50-es net is elérhető lakhelyünkön.
-
válasz
Gubek-Einste #72650 üzenetére
Nem nézek DVB-C adásokat az MMWO azt se tudom mi.
A következő a hálózat:
koax ->betettek valami F csatis elosztót (nem tudom minek, mert csak a modem van rákkötve) -> Cisco eszköz innen egy UTP kábel megy a set-top boxba, egy pedig az Asus rotuerbe.Az F csatis elosztó csatlakozói nincsenek meglazulva.
Mielőtt megkérdezitek, nem az Asus rotuerrel van a gond. Ha kiveszem a hálózatból, és közvetlenül rákötöm a gépet a Cisco cuccra, akkor is ugyenzt az értékeket kapom.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest