Új hozzászólás Aktív témák

  • Nooeca

    senior tag

    válasz dchard #65445 üzenetére

    Az ms inkább azért kérdéses, mert vannak sokan akiknek igenis számít - más okból. Vannak tényezők, ahol a milliszekundum is sokat nyom, ilyen például a Counter Strike - amivel én sosem játszottam, csak még annó az 1.6-al XY éve - itt pedig nagyon is számít 10 20 milliszekundum, mikor két ember egyszerre húzza meg a ravaszt és csak milliszekundumokon múlik a játék.

    Érthető, hogy akinek magas a pingje, az már a játékban igenis megérzi, hiszen a reflexszerű játékokban esélye sincs érvényesülni. Ha pedig más okból nézzük 100 ms felett sok helyről kidobnak - mármint játékszerverről - magyarázván hogy laggot okoz, és egyébként sem tudsz hozzátenni a játékélményhez, hanem feltartod a csapatod.

    Az unokaöcsém rézhálózatos internetjén is hasonló a helyzet, sokszor szól, hogy rossz a net nézzek rá (ő aktívan játszik ilyen és hasonló játékokkal), sehol sincs kiírva az fps vagy a ping (ms) ami ugye számít, mégis olykor - mikor rossz a hálózat - ő szól, ha ott vagyok, ránézek és valóban pingproblémái vannak.

    Többségében egyetértek a hozzászólásoddal ~100 alatt nem lehet észrevenni különösebb lassulást, mégis reflexszerűen sokat számít a 10 vagy 100 ms közti különbség. 200 ms környékén viszont már láthatóan akad a játék -> Erre pedig a League of Legends a legjobb példa, amivel néha-néha ma is játszok, és habár elég gagyi - rossz válaszidős netem van (stabil 70 pinggel ebben a játékban), a 200-at már zavaróan megérzem.

    De ugyanakkor már a mostani dsl hálózatok is viszonylag normális ms-el rendelkeznek (gondolom ez még azért javulni fog, mert habár te 8-16-ot emlegetsz, jelenleg DSL hálózaton alapjáraton 40-50 közötti ping van, és azért ez úgy durva, hogy a technológia ebből csak 16-ot tesz ki maximum), ugyanakkor a legnagyobb probléma az az, hogy ez a ping nem feltétlen oly stabil mint mondjuk optikai hálózaton, azaz gondol egyet az internet és megörül, a ping felugrik, telefont fel és a szolgáltató állítja helyre az internetkapcsolatot. Ha ezek a technológiai fejlesztések megoldanák azt, hogy én stabilan egész hónapban ezt a 40-50 ms-t kapjam még talán problémám sem lenne az internettel, de mivel sokszor felugrik akár csak 1 másodpercre, ez így elég kellemetlen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák