Új hozzászólás Aktív témák

  • the_one

    tag

    Azoknak írom, akik a régi ügyfélszolgálati rendszerben vannak és nem tudnak az XL-es (50/15-ös) csomagra váltani VDSL2 rendszeren. Engem szeptember vége óta folyamatosan lepattintottak, a legkülönfélébb indokokkal. Legtöbbször azzal, hogy az előminősítő rendszer szerint ilyen sebesség nem adható. dchard bátorítására írtam egy emailt, ahol DSL status képernyőmentésekkel alátámasztottam, hogy szar az előminősítő rendszerük. Több mint egy hónap után megjött a hivatalos válasz, hogy tudnak 50-es netet adni, ha kell, rendeljem meg a 1412-őn. Időközben itt ezen a fórumon is tisztázódott, hogy a "régi rendszerben ragadtak" nem tudnak az 50-es VDSL csomagra váltani.
    Egyetlen megoldás maradt, lemondani a meglévő telekomos szolgáltatásokat és újrakötni új MT ügyfél-azonosító alatt. A hűségidő miatti kötbértől ilyen esetben eltekintenek. Nekem pár nap alatt le is zavarták a dolgot.

    Sajnos nem teljesen felhőtlen az örömöm...

    1. ZTE Speedport Entry 2i HGW-t kaptam a jól bevált Speedport W 724V helyett.
    Ezzel ugrott az 5GHz-es wifi és a gigabit LAN. Most vehetek mellé egy másik routert.

    2. A következő digitális telefonszolgáltatások le lettek tiltva.
    - Hívószám kijelzés.
    - Feltétel nélküli hívásátirányítás.

    Már volt nálam 4 féle HGW,melyekkel ezek a szolgáltatások alapból működtek. Most plusz havidíj ellenében megrendelhetem. Az már előre tisztázva volt, hogy az 1995 óta meglévő vezetékes hívószámomnak is búcsút kellett intenem. Nagyszülőket kicsit nehéz átállítani az új számra, de ez már csak hab a tortán.

    Vonal infó 30 megabiten (erre mondogatták, hogy 40 a max)

    Vonal infó 50 megabiten (itt már vannak csillapítási értékek is, de eléggé fura számok)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák