Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz #74774528 #42810 üzenetére

    Először is az esetek nagy részében még VDSL2 mellett is elvesz a hasznos sebességből, több box esetén nem is keveset.

    Másodszor: ADSL2+-on olyan szinten hibaérzékeny az IPTV, hogy a legkisebb problémára - amitől az internet még teljesen hibátlanul működik - már hullik is szét a kép. Teszthálózaton vizsgáltam ezt a kérdést, hidd el nekem, hogy egy teljesen minimális bithibára már látható képhibák keletkeznek. Nincs is ezzel baj, nem erre találták ki az ADSL2+-t. Leginkább a szerencsén múlik, hogy elfogadható lesz-e a szolgáltatás, míg a SAT-nál nem.

    Harmadszor: ahogy kábelmánia is írta: így két független hálózat van, ergó ha az egyik leáll, még mindig ott a másik.

    Negyedszer: olcsóbb :) Ráadásul nem egy-kétszáz Forinttal.

    Ötödször: mindenhol egyforma lesz a szolgáltatás minősége területtől függetlenül.

    Ahogyan már többen megfogalmaztuk, nem önmagával az IPTV-vel van probléma, hanem hogy a telekom last mile hálózatának a nagy része nem üti meg azokat a minőségi kívánalmakat, ami ennek a szolgáltatásnak az előfizetőkhöz történő eljuttatásának a feltétele. Sajnos még kábelhálózaton is előfordul, hogy van egy kis zaj betörés (önjelölt kábeltv szerelők), és már is van annyi bithiba, amit az IPTV már nem tolerál, míg a net vígan hasít mellette. Ezért van, hogy kizárólag optikán, vagy maximum DOCSIS-on ajánljuk az IPTV-t. VDSL2-n további technológiák bevezetésével el lehet érni a szükséges színvonalat (Vectoring, bonding, G.INP), de egyelőre ezek közül egyik sincs éles üzemben sajnos, bár a teszt eredmények biztatóak.

    Ezt csak azért írtam le sokadjára, hogy kiderüljön: nem valamiféle látens vélemény különbségről van itt szó, hanem jól behatárolható műszaki érvekről.

    Dchard

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák