- Facebook és Messenger
- OpenWRT topic
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- YouTube
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Mégegy kérdés, ha a mostani 30/5-ös kábelnetem emeltetném 50/25-ösre, cserélnék a routert, vagy maradna a Cisco EPC 3925?
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
törölt tag
válasz nylontacsko #42400 üzenetére
A kép csak egy random csati lista ami a sajátom és soha sem áll be arra ami a boxon van beállítva.
Keresd meg a boxodon,ha egyáltalán elérhetővé tették. Nekem a 148-on van a helyi TV jó xar képaránnyal(#42402) icecave Nem cserélik.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz djculture #42396 üzenetére
Szerintem ha erősködsz, akkor át fognak váltani. Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy azzal próbálnak meg kényszeríteni, hogy nem adnak erre akkora kedvezményt, de meg kell próbálni. Amúgy biztos vagy benne hogy a riasztód nem megy voip-on? Én kipróbálnám, mert az esetek nagy többségében működik a régi riasztó is, mivel a HGW pots oldala pont ugyanolyan, mint a hagyományos analóg telefoné.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
djculture
félisten
válasz dchard #42405 üzenetére
Ez még egy régi féle pont azért tudtam pár ezerért megvenni mert nem működik csak analógon. Van akksi meg minden benne egy számra oda is tud csörögni hogy ha baj van le is lehet hallgatni, 10db mozgásérzékelője 2 db üvegbetörés elleni érzékelő. Fene se bántja amíg működik. Ide sajnos kötelező, rengeteg a brazil és nem is a helyiekkel van a baj hanem zagyvarékasról járnak át..
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz djculture #42407 üzenetére
Még egyszer megkérdezem: próbáltad már voip-on, vagy csak simán azt gondolod, vagy valaki mondta neked, hogy nem fog működni? Ez egy közkeletű tévedés az esetek jó részében. Ezek a riasztók nem csinálnak mást, mint trigger esetén simán feltárcsáznak egy számot, vagy egymás után többet, és kész. Miért ne működne ez voip-on? A régi vezetékes készülékek is hibátlanul működnek.
poli27:
Az aksi kérdés simán megoldható, amúgy működik (DSLAM szünetmentessel védett), a fax nálam tökéletesen működik, csak olyan voip szolgáltató kell hozzá, aki támogatja a T.38-at. A telekomos HGW-kben mind be van pipálva a T.38, de nem tudom a központi oldal is támogatja-e. Akárhogy is: ezeknek a régi riasztóknak semmi köze a fax híváshoz vagy a T.38-hoz. Én mindenképpen kipróbálnám, mert ha működik, nem kis nyereség lesz a 30/5. Ahogy érzem, csak ez tartja vissza a váltástól.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
djculture
félisten
válasz dchard #42408 üzenetére
Eleve azért adták el mert berényben egy havernál az invitel is leváltotta az analógot és nemtudott ez a nyavaja tárcsázni. Ott biztos hogy nem működik. Lehet itt működne nemtudom de ismerve a telekomot ha áttérnék, az analógot utána az életben se lehetne visszakönyörögni.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz poli27 #42411 üzenetére
Itt vidéken az isten háta mögött még lesz jódarabig szerintem Itt az ip tv-t is kb 1 éve lehet megrendelni akkor kezdték gondolom a hálózatot felújitani. Előtte a családi csomagom 15 megája is a csúcs volt sokszor csak 10 megát tudott nyáron meg ha felmászott mindenki a nagy melegben lement 5-re.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
adika4444
addikt
Analógból nem csak a kábelTV fog megszünni? a telefon vonal is?
üdv, adika4444
-
villamos
őstag
válasz adika4444 #42414 üzenetére
Minden analóg szolgáltatás megszűnik mindenhol idővel. Nemcsak a T- nél, máshol is.
Csak azt nem tudom, hogy mi lesz majd a rengeteg rádióval, ha kikapcsolják a rádióadást is. Bár vannak DAB rádiók, de a legolcsóbb is 15k körül van, de gondoljunk a rengeteg autóra, mindegyikben ki kell majd cserélni...[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
törölt tag
Üdv!
Csak t-s tv-vel lehet nézni a táblagépen is elérhető ingyenes adásokat, netes user felhasználóval nem? (tv go)
Mert nekem belép, de írja hogy fizessek vagy mi, vegyem meg a tartalmat, ha az adás élő másorát szeretném nézni iPad-en :/ -
adika4444
addikt
Mindenkinek köszi a választ az analóggal kapcsolatos kérdésemre. azért most felvetődött még valami bennem, bár ez már nem analóg/digitális, illetve az elsőfele az.
A SatTV és az IPTV között mi a különbség?
A másik a DNS-re irányul.
Az ok h a dsl.pool.telekom.hu a dsl a catv.pool.telekom.hu pedig a kábelTV alapú net, de az optikásnak mi a vége?
Köszi előre is!üdv, adika4444
-
dchard
veterán
válasz djculture #42412 üzenetére
"Itt vidéken az isten háta mögött még lesz jódarabig szerintem"
Nincs jelentősége, hogy vidék vagy sem. Te csak azzal számolsz, hogy úgy is ott van a régi analóg központ, legfeljebb nem bontják el. Nem számolsz azzal, hogy ezt karban kell tartani, mint ahogyan a teljes IP-s hálózattal párhuzamos ezer éves SDH hálózatot amin ezek kommunikálnak, és ez a hálózat tízszer annyi pénzből ad tizedannyi szolgáltatást mint az IP-s. Simán ki fog hullani, mert drága, és komoly erőforrásokat köt le, pénzt csinálni pedig nem lehet belőle. ha csak azt nézem, hogy mennyivel olcsóbb, hatékonyabb és gyorsabb lenne például a VDSL2 bevezetése ha nem kéne az analóg hang és ISDN szolgáltatással foglalkozni, már bőven megérné elfelejteni ezt az egészet a fenébe.
Dchard
-
MaxxDamage
félisten
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
wmati
addikt
válasz MaxxDamage #42421 üzenetére
Hogy nincs kapcsolat
-
MODERÁTOR
válasz MaxxDamage #42421 üzenetére
Szerintem kék fejléccel jobban nézne ki, és lehetne angol a felirat...
-
MaxxDamage
félisten
Jah, egész nap...
(no comment...)
Se Net, se semmi. még jó, hogy van másik előfizu is a házba (kábel TV van) bekötve, de net az csak mobilról van...L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MODERÁTOR
válasz MaxxDamage #42424 üzenetére
De ebből a képből - számomra legalábbis - nem derül ki, hogy a beállítások rendben vannak-e, vagy miért nem tud (akar) csatlakozni a modem! A WAN Connection menüben rendben van minden?
Véletlenül nem törlődtek a beállításai?
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Intruder2k5 #42425 üzenetére
a-a
Minden beáll. ok.
Már elvileg folyamatban a javítása.
(tegnap még volt minden, ma semmi... Se TV, telefon, internet - minden Net alapú )L
-
zoli62
addikt
válasz dchard #42324 üzenetére
Nálam sebességcsökkenésben csak némileg,(vonali downstream maradt 12300 Mbs körül) viszont pingnövekedésben j (22ms-28 ms bix.hu), illetve SNR emelkedésben (12-16) jobban meglátszik a körülbelül két hete a vonalra felkerült lock. Mondanom sem kell, hogy előtte másfél évig tökéletesen ment, talán ha ha öt szakadás volt, ebben bene vannak a március eleji országos hibák. Az email-ben tett bejelentésemre még nem reagáltak.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Intruder2k5 #42425 üzenetére
Pedig ebből a képből teljesen egyértelműen kiderül, hogy a DSL kapcsolat fizikai rétege sem épül fel, ennyire pedig nem tudja elkonfigurálni az eszközt. Vagy kihúzta a telefonkábelt belőle, vagy szakadás van valahol, vagy lerohadt a DSLAM. Ezek a lehetőségek.
Dchard
-
MODERÁTOR
-
kisapa
senior tag
Ezzel a problémával kapcsolatban lenne még néhány észrevételem [link][link]. Azon már nem csodálkozom,hogy az internetes oldal engedi megrendelni a nagyobb sebességet,de az,hogy ezt minden vizsgálat nélkül rá is kapcsolják a vonalra azt nem hittem volna. Érdekes módon a szerelő mondott valami olyasmit,hogy esetleg technológia váltáson nem gondolkodtam-e. Amikor mondtam neki,hogy tudtommal már VDSL-em van kicsit zavarba jött és elkezdett terelni és másról beszélni.Korábban kérdeztem,hogy miből derül ki,a nálam működő szolgáltatás technológiája. Amikor ugyanis erre a 20 megás csomagra váltottam azt mondták,hogy le kell cserélni a HGW-t is és csak voip telefonnal lehetséges.Most nekem úgy tűnik a telefon leváltása volt a fő szempont és semmilyen technológiai váltás nem történt. Valaki meg tudná mondani,hogy 1,4km-re a központtól mi a legnagyobb elérhető sebesség VDSL-en. Ez a távolság valósnak tűnik mert már többször hallottam szerelőktől. Igaz volt aki csak 1,2km-t mondott.Gondolom ez nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
_Norbi_
aktív tag
válasz kisapa #42433 üzenetére
van külömbség köztük.
modemról lehet öket megkülönböztetni .
Az optikai a legmodernebb....telefonkábel: adsl,vdsl FTTN
coax: kábelnet FTTC
üvegszál: optinet hajszál vékonyka üvegszál FTTHadsl csak 15 mb/s ig nagy ping ! VDSL - 20,30mb/s
kábel net 20-120megabit ig
optinet 120mb/s ig +IP telefon
telefon, internet ,IPTV mindegyiken megy ,nem tudom hogy vdsl tudja e 50 megas csomagot
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
20-asból létezik sima adsl is DLINK dsr-360r-el nekem is az van. Amúgy tényleg nem nagyon vizsgálgatnak semmit akinek családi csomagja volt 15 megás annak a 20-ast engedik megrendelni.
Mondjuk a telefont azt én se tudtam eddig az a kommunikáció ment hogy már a 20 megáshoz is kell a digitális vonal és a végeszköz csere, most meg hirtelen már nem kell úgy fél éve.30-ast-nekem is ajánlgatták lehet én is úgy járnék ahogy te, bár neked most is vdsl-nek kellene lenni a 20-asnak is ha már nem normál modemmel nyomod.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Az első linken körülírt problémából elég egyértelmű a helyzet:
1. Átkapcsolták a portodat VDSL2-re, de a HGW-d nem tudja a VDSL2-t, különben működött volna a kapcsolat. Szó nincs arról, hogy nem bírja a vonalad és emiatt egyáltalán nem működik, ilyen nincs. Az persze előfordulhat, hogy számottevő gyorsulást nem fogsz érzékelni a távolság miatt, de olyan hogy egyáltalán nincs szolgáltatás az kizárt. Milyen HGW-d van? (pontos típus szám a hátuljáról)
2. Az analóg telefonhoz megint nincs köze. A VDSL2 nem használja az analóg telefon által használt frekvenciákat. Az hogy a szolgáltató megpróbál ebbe az irányba terelni, mert ez neki jó, attól még nem lesz igaz, hogy VDSL2-t csak voip telefonnal lehet szolgáltatni.
3. A sebességgel kapcsolatban nehéz megmondani, hogy mit bírhat a vonalad, mivel nem csak a távolságtól függ. A telekom minősítési rendszere tévesen csak ezt a paramétert veszi figyelembe. 1,2km-en azt mondanám, hogy a 20megás csomag biztosan menni fog, de a 30-asnál már előfordulhat, hogy csak 24-25mega jön ki belőle, és feltöltési irányban is lehetséges, hogy nem fogja elérni az 5megát.
Összefoglalva szerintem nálad a szerelő inkompetenciája okozta a problémát, mivel nem vitt ki VDSL2 képes HGW-t. Jó volna ha a mostani HGW-d DSL státusz oldaláról tolnál föl képkivágást, hogy lássuk mi van most nálad.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz djculture #42438 üzenetére
Azért mert nem normál modemmel nyomja, még egyáltalán nem következik a VDSL2. HGW-t akkor kap az ügyfél ha van az internet mellett IP telefon és/vagy IPTV szolgáltatása. Ezek mind mennek ADSL2+-on is ráadásul egy csomó HGW nem is tud VDSL2-t.
Dchard
-
kisapa
senior tag
válasz dchard #42439 üzenetére
A HGW pontos típusa Speedpor W 724V Typei.egészen pontosan ez van a hátulján. a DSL információ a következő:
Version numbers and DSL information
Date/time
02.01.1970 17:38:03
NTP Server
ntp.telekom.hu
DSL downstream
20634 kBit/s,
DSL upstream
1279 kBit/s,
Firmware version
09021601.00.018
Boot code version
1.06.0
DSL modem code version
B2pvF038o1.d24h
Hardware version
001
Serial number
J3330047 -
dchard
veterán
válasz djculture #42441 üzenetére
Ez azért van, mert pékekkel meg ácsokkal szereltet a telekom, nem pedig szakemberekkel.
kisapa:
Ebből nem lehet megállapítani semmit. Amúgy vicces, hogy a németeknél és a görögöknél pontosan ugyanez az eszköz pontosan ugyanezzel a DSL szoftver verzióval kiírja a modulációs módot (ADSL2+, VDSL2 stb.), a CRC, FEC SNR margin és a csillapítási értékeket is. Csak a magyarnak tiltogatják le ezeket, nehogy rájöjjön hogy éppen átverik. Ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy mind a görög mind a német szoftver verziókat simán rá lehet tölteni, csak be kell konfigurálni, és akkor látnánk mindent, lenne admin hozzáférés is. Az eszköz mindenesetre VDSL2 képes, tehát nem az eszköz a szűk keretmetszet, hanem valamit szarul állítottak be a DSLAM oldalon. Amúgy szerintem ez ADSL2+ és nem VDSL2.
Továbbra is állom, hogy ha valaki kölcsönad egy ilyen eszközt akkor megoldom ezt a problémát.
Dchard
[ Módosította: philoxenia ]
-
-
Gedeon31
addikt
.
[ Szerkesztve ]
-
kisapa
senior tag
válasz dchard #42444 üzenetére
Sajnos nekem is hasonló érzéseimet támadtak.Nincs üldözési mániám de majdnem biztos vagyok benne,hogy nem VDSL a kapcsolatom.Szép lassan azt hiszem feladom ezt a szenvedést és 1 év múlva ha lejár a hűség elköszönök a T-től. Mostanában túl sok probléma volt már. Addigra hátha rendeződik az Invitel sorsa és akkor átmegyek oda kábelen.
-
tota96
csendes tag
Erről tudnátok mondani valamit(mennyire jó? van-e hiba?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest