- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
#78121280 #42548 üzenetére
Az eszköz maga nem reboot-ol (az uptime jelző nem indul újra), de valójában van szakadás, ugyanis a konfigurációs állomány tartalmazza a BPI/BPI+ bekapcsolását jelző információt, ezt pedig csak akkor tölti le újra a modem, ha a CMTS lerúgja a hálózatról
Ilyenkor a modem nem, csak a DOCSIS MAC interfész indul újra. A modem letölti az új konfiguráció állományt, majd a regisztrálást követően a CMTS ellenőrzi a modem tanúsítványát és a modem által küldött RF MAC címet. Amennyiben a modemben lévő tanúsítvány a modem által felküldött RF MAC címhez tartozik, és a tanúsítvány nincs visszavonva (tiltó listán), akkor A BPI+ hitelesítés sikeres, és a CMTS valamint a modem kulcscsere után megkezdik a teljes forgalom titkosítását. Amennyiben a hitelesítés sikertelen, úgy a CMTS reset-eli a modemet, ami így újraindul (a végtelenségig).
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
#78121280 #42518 üzenetére
A BPI+ bekapcsolása nem típus, hanem terület függő, hamarosan minden végponton be lesz kapcsolva. Így a kábelhálózaton közlekedő adatok innentől titkosítva lesznek, valamint a kábelmodemek hálózatra történő regisztrálása során egy tanúsítvány segítségével ellenőrzik, hogy a modem CM MAC címét nem klónozták-e le, így a hálózat jobban védett a jogosulatlan hozzáféréstől, lopástól.
Nálunk II. kerületben még nem megy.
Dchard
-
wmati
addikt
válasz
Devilhun_HUN #42545 üzenetére
Általános adatok műsorújság logok stb.
-
Devilhun_HUN
aktív tag
Sziasztok
Cisco box van és megtaláltam a rendszermenüben hogy mikor frissítenek.
Ez szép és jó, szeretném tudni hogy mit tartalmaznak a frissítések.
Ma is lesz egy este 22: 43 ha jól emlékszem.Valaki valami infót tudna dobni?
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
ZXDSL 931VII Router-t kaptam kölcsön, de nem tudom hozzá a jelszót. 3play nem működik, próbáltam az admin-admint, de az sem működik. Valami ötlet?
-
-
Garold
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42534 üzenetére
- bárki használhatja a szolgáltatást, be is regisztrálhat (t-online-os és freemail-es címmel nem is kell regisztrálni)
- ha valaki a bankkártyája terhére kölcsönöz és szolgáltató oldali hiba miatt nem tudja megnézni az hiba és vissza kell hogy térítsék az árát
- eddig a beszélgetés az élő adás nézéséről volt, amiért a Telekom ügyfél nem fizetTeko001 megelőzött, de a lényeg ugyanaz!
-
Teko001
őstag
válasz
Intruder2k5 #42534 üzenetére
Ott már szóba jöhet kártérítés, mivel ott nem az ingyenes lineáris szolgáltatást veszed igénybe, hanem ahogy te is mondtad, VoD tartalomért fizetsz. Ahogy más is mondta korábban, egy olyan szolgáltatásért amiért kerek 0ft-ot fizetsz, nem igazán tudsz kártérítést kérni...
-
-
Mutterbever
csendes tag
Sziasztok.
Intek HD-C63CX Set-top box (Vidanet) szoftverét lefrissítettem a current verzióra, de tovább nem akar frissülni (az én tudomásom szerint van frissebb is). Ilyenkor mit lehet vele csinálni? Hogyan vegyem rá a frissítésre?
Sajnálattal tapasztaltam, hogy nem szereti a flac-ot (amit ugye ingyenes licencű) és a dts-t. Nem szereti az mka-t és az srt feliratot (látja, kiválasztom de nem jelenik meg, lehet én csináltam valamit rosszul?). Tudja valaki, hogy milyen feliratot tud kezelni? És néhány nem szabványos szélesvásznú felbontást nem helyesen jelenít meg, 4:3-ban.
Lehet tudni, hogy ezek támogatva lesznek-e valamikor? Vagy az újabb verziók már támogatják?
Segítségetek köszönöm.
Mutterbever
-
Teko001
őstag
válasz
Intruder2k5 #42531 üzenetére
De pont ezaz, hogy ha azt nézed, nem fizetsz érte. Az egy dolog, hogy ingyen megkapod ha van TV-d, de analóg példával élve ez olyan, mint ha elmész a boltba vásárolni, és kapsz egy ingyen zacskót a dolgokhoz. Ott se a zacskóért fizetsz, hanem az áruért. Az más kérdés, hogy kitudják gazdálkodni, hogy kapj ingyen zacskót... Vagy a Telekomnál maradva, ugyan ez megvan az internet szolgáltatásnál is. Ott is az otthoni internet előfizetésért fizetsz, nem pedig azért a pár helyért, ahol ingyen igénybe veheted a HotSpot szolgáltatást. Az csak jár hozzá.
-
válasz
Garold #42526 üzenetére
A bankkártyája terhére??? Vagyis akkor mégsem ingyenes?
"Ebben az esetben az a probléma forrása, hogy a Sony olyan mértékben belenyúlt a droidba, hogy ezért nem megy a TVGO. Nekem is Sony-m van, én is tapasztalom."
Lehet, ezt nem vitatom, bevallom az előzményeket nem is nagyon olvastam, és csak a Te hsz-edre válaszoltam! Természetesen lehetnek olyan esetek, amikor egy szolgáltatás üzemszerű működésének akadálya, a szolgáltató érdekkörén kívül esik, így azt elhárítani sem tudja! Nyilván a műszakilag nem megfelelő készülék is ilyen, így ezért kötbér igényt sem lehet érvényesíteni, de a tvgo akkor sem egy mindenki számára nyitott ingyenes szolgáltatás, mert vagy így, vagy úgy, de fizetni kell érte! -
zoli62
addikt
Előfort már mással is, hogy hibajegyet a belegyezése nélkül vettek fel? Nálam Igaz ADSL ping, ésSNR n növekedés miatt elkezdtem velük email-ezni, de ebben külön kértem, hogy a beleegyezésem nélkül necsináljanak semmit, de eddig még egyikre se válaszoltak. Ezzelszemben tegnap értesítenek, hogy hibajegyet vettek fel az ügyfél kérésére, amit én nem is kértem.
-
Garold
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42523 üzenetére
"a tvgo nem egy nyílt ingyenes szolgáltatás, hanem csak telekom iptv előfizetők számára elérhető" - De! Bárki beregisztrálhat és a bankkártyája terhére kölcsönözhet filmeket. Ingyen lehet pl. benne nézegetni a műsorújságot!
Ha van valakinek bármilyen Telekom digitális TV előfizetésd és összeregisztrálja a szolgáltatással akkor lehet élő TV adást nézni.Mutass nekem egy szerződést amiben benne van az hogy a T-nek ezt szolgáltatni kell! Ez csak egy plusz extra, melynek működése sok mindentől függ. Ebben az esetben az a probléma forrása, hogy a Sony olyan mértékben belenyúlt a droidba, hogy ezért nem megy a TVGO. Nekem is Sony-m van, én is tapasztalom. Remélem megoldják, ha viszont nem lehet akkor így jártunk...
-
Teko001
őstag
válasz
MaxxDamage #42524 üzenetére
"A TV GO szolgáltatásra vonatkozóan, a Szolgáltató nem garantálja a jelen ÁSZF 4. sz. melléklete szerinti minőségi paramétereket." Ami ugyebár a "Minőségi mutatók meghatározása", a 72 órás limittel. De ez valahol olyan szerintem, mintha pl. azért akarnátok kötbért kérni, mert nem működik a 0.facebook valamiért. Az egy szolgáltatás, de te nem azért fizetsz, hanem az internet elérésért.
-
válasz
Intruder2k5 #42523 üzenetére
Pontosan !
Am. a 72óra nem véletlen van kitalálva... ha az idő alatt nem hárítják a bejelentett hibát akkor ált. kompenzálni szokták... , nekem 1x volt kompenzációm T-Home -nél ami 6havi számlám fedezte (de nem tudom már mi volt a hiba...) - /2013 -ba volt ez/ am. minden rendbe volt mint szolgáltatás...Ja és most Telefon előfizetésnél kaptam 1 havi kompenzációt, mert megrendeléskor bennevolt dupla hang kedvezmény amit nem tudtak megadni így kaptam 1hó-t ingyen
/még jó, hogy betelefonáltam.../
Am. a T nem ad csak úgy semmit... főleg nem kedvezményt / egyéb jót ! (mindennek útána kell járni és tisztába lenni, mi jár és mi nem...)
L
-
válasz
Garold #42522 üzenetére
Azért ez nem feltétlenül van így, mert a tvgo nem egy nyílt ingyenes szolgáltatás, hanem csak telekom iptv előfizetők számára elérhető! Ennyi erővel akkor a szolgáltató megcsinálhatná azt is, hogy mondjuk telekom baráti kör klubtagsági díjat számláz, és minden szolgáltatást ingyenesként tüntet fel, így semmire sem kell kötbért fizetnie!
Nekem tavaly upc-nél volt egy 2 hetes internet és telefon problémám, amire olyan jóváírást kaptam, hogy másfél havi teljes (internet, tv, telefon) számlámat fedezte!
-
Garold
senior tag
válasz
MaxxDamage #42502 üzenetére
"Erre lehet kapni valamiféle "kompenzációt" ? (mivel 72hr letelt nálad pl..)" - persze hogy lehet, a 72 órán túli időszakra a havidíjadból időarányosan kötbér jóváírást kapsz.
A TVGO előfizetési díja 0 Ft akármennyivel is szorzom az 0 marad...
-
poli27
veterán
válasz
#78121280 #42518 üzenetére
Security[edit]
DOCSIS includes MAC layer security services in its Baseline Privacy Interface specifications. DOCSIS 1.0 utilized the initial Baseline Privacy Interface (BPI) specification. BPI was later improved with the release of the Baseline Privacy Interface Plus (BPI+) specification used by DOCSIS 1.1 & 2.0. Most recently, a number of enhancements to the Baseline Privacy Interface were added as part of DOCSIS 3.0, and the specification was renamed "Security" (SEC).The intent of the BPI/SEC specifications is to describe MAC layer security services for DOCSIS CMTS to cable modem communications. BPI/SEC security goals are twofold:
provide cable modem users with data privacy across the cable network
provide cable service operators with service protection; i.e., prevent unauthorized modems and users from gaining access to the network’s RF MAC services
BPI/SEC is intended to prevent cable users from listening to each other. It does this by encrypting data flows between the CMTS and the cable modem. BPI & BPI+ utilize 56-bit DES encryption, while SEC adds support for 128-bit AES. All versions provide for periodic key refreshes (at a period configured by the network operator) in order to increase the level of protection.BPI/SEC is intended to allow cable service operators to refuse service to uncertified cable modems and unauthorized users. BPI+ strengthened service protection by adding digital certificate based authentication to its key exchange protocol, using a public key infrastructure (PKI), based on digital certificate authorities (CAs) of the certification testers, currently Excentis (formerly known as tComLabs) for EuroDOCSIS and CableLabs for DOCSIS. The relationship of the cable modem to the user is often done by means of manually adding the cable modem's MAC address to a customer's account with the cable service operator,[11][12] who would then allow network access to a cable modem which can attest to that MAC address using a valid certificate issued via the PKI. The earlier BPI specification (ANSI/SCTE 22-2) had limited service protection because the underlying key management protocol did not authenticate the user's cable modem.
Security in the DOCSIS network is vastly improved when only business critical communications are permitted, and end user communication to the network infrastructure is denied. Successful attacks often occur when the CMTS is configured for backwards compatibility with early pre-standard DOCSIS 1.1 modems. These modems were "software upgradeable in the field", but did not include valid DOCSIS or EuroDOCSIS root certificates.
-
castiels
addikt
válasz
MaxxDamage #42516 üzenetére
megvan csak sajnos azt írja h hiba a szerződés lekérdezése közben(összekapcsolodási kód).
-
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Olvastam erről a TV Go vagy micsodáról h okostelefonnal és laptoppal meg tablettel lehet tv-t nézni ha van tv előfizetésed a t-home-nál. Nekem van ip-tv-m és egy Lg g2 okostelefonom, hogyan tudnék rajta tv-t nézni?
-
válasz
M_AND_Ms #42504 üzenetére
/Nálam PC-n pl. gond nélkül megy ez a cucc.../(#42506) n@p@lm: nem tudom, de kb. csak valamit írtak.. hogy legyen látszata.. (értelme és köze a fő problémához az nincc)
/miszerint nem kompatibilis még a telefon , de ezt nem írták az okosok... de telefonon konzultálva már igen a műszakis kolléga... pff.
L
-
-
-
n@p@lm
őstag
válasz
MaxxDamage #42500 üzenetére
még ha rootolt is, ÉÉÉS AKKOR MI VAN??
-
törölt tag
Sziasztok!
Teljesen laikus vagyok a témában, ezért lehet hogy nem szakszerűen fogalmazok, ezért elnézést kérek!
A Telekomnál van Kábel Tv, Internet, és telefon (triplanet) előfizetésem.
Ahol lakom, (Kaposváron) a Telekomnak nincs kiépített hálózata, ezért a Vidanet kábelhálózatát bérli, és azon keresztül küldi a jelet. Mivel a Vidanet nem tudja leválasztani a saját analóg jelét, ezért vannak Vidanetes csatornáim, és a Telekomosak is.Ez úgy néz ki, hogy ha bekapcsolom a Telekom beltéri egységét, azon jön az általam előfizetett adás digitális minőségben, de ha kikapcsolom, a sima kábelen a Vidanet összes analóg csatornája jön rosszabb minőségben.
A feleségem lusta bekapcsolni a Telekom beltéri egységét, és az esetek 95%-ában a Vidanet adását nézi, nem zavarja a rosszabb minőség.
Viszont szerintem a Vidanet néhány csatornája sokkal rosszabb minőségben jön, mint amit az analóg rendszer indokolna, ami engem viszont zavar.
Van valami lehetőség, amivel javítani tudnék a Vidanet analóg adás minőségén? Földhurok leválasztó, vagy ferritmag, vagy egyéb erősítő? (nem tudom mi használna)
Nem tudok egyik szolgáltatóhoz sem segítségért fordulni, (megjegyzem jogosan) mert ugye a Telekom azt mondja nézzem az ő adásukat, (ami egyébként tényleg hibátlan) a Vidanet pedig azt mondja nem vagyok az előfizetőjük, örüljek, hogy nézhetem így is.
Ajánlanátok erre valami megoldást?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
MaxxDamage #42502 üzenetére
Sajnos nálam máshol is kibukik, hogy az én szerződésemmel valami nincs rendben, valahol hiba van a tér-idő kontinuumban.
-
pipipapi
újonc
Tisztelt fórumtagok,
Szeretném megérteni a következőt. A Telekom elvett tőlem egy nagyon fontos telefonszámot (ISDN) immár 35 napja.
A 1412 es hölgyek sajnos nem tudnak 30-ig elszámolni mert folyamatosan hajtják az igazukat, hogy nekik harminc napjuk van a panasz kivizsgálására. Én több mint harminc évig karbantartásvezető voltam, engem a német tulajdonos az első ilyen hibánál kirúgott volna. Ha nincs meg a tudásuk miért nem adják addig vissza legalább az ISDN számomat. A panaszom kivizsgálásán folyamatosan dolgoznak (gondolom leginkább a jogászok). Nem értem az egészet. -
válasz
M_AND_Ms #42501 üzenetére
Szép... ez 4 hete indult így sokat ne is várjunk kb.
Most beszéltem a Műszakis kollégával (T) és az is mondta, előre láthatólag a kompatibilitás is javítva - bővítve lesz, de kérdés, hogy mikor...Erre lehet kapni valamiféle "kompenzációt" ? (mivel 72hr letelt nálad pl..)
L
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
MaxxDamage #42500 üzenetére
Nálam is szombat óta turbóznak a tvgo-n, mert már belépni se tudok. Tegnap este kilenckor hívtak, hogy próbáljam. Mondtam nekik, hogy épp nem alkalmas. Mára ígértek egy hívást, igaz este kilencig még van idő...
ja és a 72 órán túl vagyunk. Grrr...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest