-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz hackeeeee #20554 üzenetére
Persze megtudnám csinálni hogy 8 dB többet kapjon a modem, úgy hogy le veszem a Teletronik multimédiás splittert csak nem tudom, hogy ezzel okoznék e valami zavart a hálózaton. Van aki azt mondja tök felesleges rá ez a szűrő ha nem használom az analóg kábel tv-t, van aki meg azt mondja kell.
-
villamos
őstag
válasz intercooler #20547 üzenetére
Bár nem valószínű hogy a készülék egyik pillanatról a másikra elromoljon, de az ördög nem alszik. Próbáld meg simán rádugni a vonalra a telefont. Ha úgy is marad a rossz minőség, akkor a készülék a ludas. Ha úgy megjavul, akkor máshol lesz a baj.
A splitteren három pucuka van, de nem minden esetben egyértelmű, hogy melyikbe mit is dugjon az ember, megpróbálhatod megcserélni a modem, és a készülék felé menő ágakat. Ha a csere után a net sebessége rohamosan csökken, akkor vissza kell cserélni.
Esetleg ki lehetne próbálni másik készülékkel is, hátha valamiért "nem szereti" a splittert illetve az így megváltozott vonalat a telefonod... Persze mindez csak abban az esetben érvényes, ha az általad T-home net -nek nevezett dolog egy analóg DSL.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
villamos
őstag
válasz Technocool #20546 üzenetére
Én csak annyit tudok tanácsolni, hogy minden ilyen adminisztratív jellegű dolgot személyesen kell elintézni. Mind a ketten elmentek a legközelebbi T pontba, mindenféle személyes igazoló irattal egyetemen.
Mindent határozottan elmagyarázni a leendő ügyintéző hölgynek. Érthetően, és legfőképpen szájbarágósan. Ha szerencséd van akkor egy értelmesebb "példányt" is kifoghatsz de ez nem jellemző. Általában harmadjára sikerülni szokott, vagyis a harmadik szerződés már jó, és utána működik (illetve köthető a net a vonal a TV stb). A jó, szerződéskötés után harminc napon belül fognak megmoccanni, ez olyan egy-két hetet takar többnyire.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
mcs
veterán
Sziasztok! Ezekben az Optinet-csomagokban van valamiféle túlforgalmazási limit?
-
v-paci
aktív tag
Elvileg (írták valahol a t-fórumban) megoldható, az hogy ez a csodálatos gateway csak modemként működjön, illetve csak a voip-t, illetve az iptv-t kezelje, míg az internetes funkciókat egy másik router látja el.
Használja valaki esetleg így a hálozatát?
"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."
-
intercooler
őstag
válasz villamos #20557 üzenetére
Kösz
Igen DSL ha nem lett volna világos akkor bocs
Ha simán dugom a vonalra a telefont akkor jó
2 telefon van 1 vezetékes és 1 vezetéknélküli, egyik sem mai darab az igaz Lehet az a gond (valahogy kipróbálom majd)
Splittert megnéztem máshogy nem jó, ha a modem helyére dugom a telefont akkor süket. Igaz azt nem néztem meg van-e net, de ha telo nincs akkor úgy is mindegy.Hálózat úgy néz ki hogy: bejön a kábel 1 dobozba (abba gondolom valami szűrő van) innen van lecsatlakozva 1 telefon, és megy tovább a 1 kábel az emeletre és ott is van/volt 1 doboz ( ezt ki vettem mert semmi haszna, ugyan úgy rossz a vonal nélküle is) abból megy a splitter-be. Onnan 1értelmüen a telefon és a modembe, aztán a gépbe.
Nem tudom segít-e valamit, gondoltam leírom
-
SkyTrancer
senior tag
Srácok, nem tudja valaki, mennyibe kerül egy szerződésbontás most a t-home-nál
tripla kedvezmény van (Tv, Internet, Telefon) Februárban hosszabbíttattam meg így még 9 hónap van hátra. -
legenda
válasz SkyTrancer #20565 üzenetére
nézd meg a szerződésedet, ott láthatod!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
leviske
veterán
Skacok! Ha már van szolgáltatásunk a t-től, akkor ha neten megrendelek mellé még kettőt, mennyi idő a bekötés? A jelenlegi helyzet ugye, hogy eddig netre és telefonra hűségem volt és most fog lejárni. Jelenleg itthon egy 3925-ös HGW van, tehát elméletben mi is össze tudnánk dugdosni, de gondolom mindenképp kiküldenek egy szerelőt és csak akkor aktiválják a szolgáltatásokat. Ez kb mennyi idő?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz leviske #20567 üzenetére
Elvileg nem küldenek ki szerelőt, ha van más szolgáltatásod.
Ők látják, hogy mi van nálad, ha a kint lévő eszközök képesek arra, amire előfizetsz, akkor max egy modem ki-bekapcs kell, és kész, mert központilag aktiválnak mindent.
Ez már lehet aznap meglesz, amelyik nap elintézed, amúgy asszem max 72 óra.
Véleményem szubjektív...
-
legenda
válasz SkyTrancer #20569 üzenetére
mindenkinek külön rögzítik a kötbér...stb összegét, a meglévő szolgáltatások...stb függvényében, ezért nehéz látatlanban pontosat mondani, de akkor hívd fel a telefonos ügyfélszolgálatot, és mondanak pontos összeget!
leviske; kimegy a szerelő, és ő! amennyiben olyan szolgáltatást is kérsz, ami eddig nem volt, akkor 30 nap is lehet - nálam első alkalommal még abba sem fértek bele, pedig a kábel már a lakásban volt...
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz leviske #20571 üzenetére
Mármint, nincs telefonod? Őszintén szólva azt sem tudom, hogy manapság adnak-e. Bár csaktán, bár lehet, hogy meg kell venni, ha Ők adják. Ezt nem tudom. Vagy milyen átkötözgetésre gondolsz?
Maga az aktiválást megcsinálják központilag. Ehhez nem kell kimenni, hacsak nem kell átköltöztetni a modemet pl. Amúgy mihez adtak Neked 3925-t? Csak IPTV-hez?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor jól rémlett. Annak idején mondjuk ha új előfizető volt valaki, akkor adtak mellé telefont is, de akkor ezek szerint ma ez már nem divat. Mondjuk Invitel-nél ma nem tudom, hogy hogy van.
Elvileg aktiválják 72 órán belül, ha van eszköz is, bár manapság már ha kell eszköz, akkor is ha lehet, megoldják 3 nap alatt, főként a konkurenciák miatt. Én így tudom.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
v-paci
aktív tag
válasz hackeeeee #20564 üzenetére
Köszi
közben megtaláltam a megoldást én is. Nem értem el az új router beállításait, mert végig rossz ip-t írtam hülye kézikönyv minek is adnak hozzá ilyet. Egyedül a dmz maradt ki a beállításokból, de akkor azt még megkapja.
Nem is értem miért szívatnak minket és tkp. magukat is ilyen e-hulladék berendezésekkel, mint ez a zte vagy a pirelli... szánalmas.
-
leviske
veterán
válasz hackeeeee #20572 üzenetére
Nemnem, nem így értem. Ahogy bejön a UPC-s telefonvezeték a házba, ketté van osztva és nem sima pattintós műanyag telefondugókkal, hanem kötögetve volt egy "dobozban". Na ez az, amihez majd kellene segítség részükről, mert mivel kábeles területen élünk, ugye a telefonnak is a HGW-ből kell majd futnia.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz leviske #20577 üzenetére
Jah, jah, értem.
Hát akkor igen, ehhez biztosan kimennek. A telefonkábelnek a HGW-ből kell mennie.
Elvileg 72h-n belül megcsinálják, manapság elég nagy verseny folyik ezen a téren is, mert több konkurencia szolgáltató is van aki pl. 24h-n belüli bekötést, bekapcsolást ígér. De ettől függetlenül lehet akár 30 nap is, ahogy kali is írta.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
v-paci
aktív tag
válasz hackeeeee #20576 üzenetére
Igen dsl, de nem a leírás alapján, hanem addig próbálkoztam amíg sikerült. Sok különbség amúgy sincs, egyedül talán csak az ip címek.
Érdekes módon dsl-nél nem kellett molyolni ilyen dolgokkal. Simán pass-trough-ba raktam a hgw-t, a routernél pedig be kellett írni a T-s bejelentkezési azonosítókat és már ment is. Nálam az volt a gond, hogy a routernek nem az volt az ip címe, amit megadtak a kézikönyvben, hanem más. Egyedül a hálózat felderítés után az eszköz tulajdonság paneljének segítségével sikerült elérnem.
Minden esetre nem igazán költséghatékony, hogy 2 eszköznek kell folyamatosan működnie, hogy jó legyen a házban a hálózat.
-
Gedeon31
addikt
Ma megkaptam a szerződés hosszabbításról az egy lapos papíromat + hozzá jó néhány köteg olvasnivalót. Ami ma nem kőt le.
-
villamos
őstag
válasz intercooler #20563 üzenetére
A kábel bejön egy dobozba, ez a doboz az un. fali aljzat. Ebből meg tovább a splitterbe. Ennek egyik felébe jön a modem ez a része most nem érdekes, a másik felébe pedig a telefonkészülékek. Ez maga a szűrő, ami a dsl -t és a telefonkészülékeket elválasztja. A készülékek párhuzamosítását ezért mindenképpen a splitter után kell megoldani, különben bármikor felveszik a telefont, illetve hívás esetén meg fog szakadni az internetkapcsolat. Talán egy dupla aljzattal megoldható. A lényeg, hogy a dupla aljzat egyik ágába megy a splitter kimenete, a másik ága pedig a telefonkészülék lesz, ehhez a dobozon belüli két aljzatot egymással össze kell kötni (pirosat a pirossal, zöldet a zölddel). Így az aljzat másik ágára jöhet az alsó telefonkészülék. A felülről jövő, meglévő vezetéket ugyancsak ide kell kötni (egyszer a piros, egyszer pedig a zöld vezetékre), így a felső készülék is a splitter mögött lesz.
Ez a szereld magad dolog annyira jó, a tisztelt tékom azt hiszi, hogy minden előfizetője a Puskásba, de minimum a Patakiba járt, és mindannyiuk képzett távközlés-technikai műszerész .
[ Szerkesztve ]
-
intercooler
őstag
válasz villamos #20583 üzenetére
Kösz
Na akkor ha jól értelmezem: a bejövő kábelre rakom a splittert, onnan megy a dobozba amibe párhuzamosítók mindent ( a lenti telefont + a másikét ami megy fel). Ez esetben gondolom, lentről pluszban fel kell húzni 1 kábelt a modemnek? Vajon ez lehet az oka a recsegésnek is?
-
villamos
őstag
válasz intercooler #20584 üzenetére
Vákicsit!
A modem akkor fent van vagy lent? Mert akkor a bejövő kábelt kellene fölvinni valahogy...Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Gyick
őstag
Ezt a földgáz/áram -8% -os kedvezményt próbálta már vki?Vagy ez is csak ilyen át...szás?
Milyen buktatói vannak ennek? -
Csucsu88
tag
Sziasztok. A T-Online mi szerint osztja ki az ip címet dsl net esetén? Én pl. nagyon sokszor 81, 84-el kezdődő ip-ket kapok, de gyakori még a 46 és a 188 is. A többi szám az általában eltérő, még soha nem kaptam egymás után ugyan azt az ip-t. Valaki tudja esetleg, hogy mi szerint osztja az ipket?
És még azt szeretném megtudni, hogy a T-onlineos kábelnet az fix ip-s vagy dinamikus?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lényegében semmilyen..
Csak bizonyos szolgáltatók ezt nem nagyon szeretik átadni a T-nek az ügyfelet, de attól még át lehet menni.
Annyi az egész, úgy szokták mondani, hogy 1 év alatt 1 havi szolgáltatás árát spórolhatod meg. Az átfutási idő kb. 2-3 hónap.
(#20588) Csucsu88: A kábelnetnél is dinamikus az ip.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
TiMoN
senior tag
Hónapokig nekem se változik az ip-m. Elvileg ha 24 óráig áramtalanítod az eszközt akkor kapsz másik ip-t. Volt, hogy probléma volt a nettel és nem tudott felcsatlakozni 1 nap után jött ki a szerelő megcsinálta másik ip-t kaptam. Jelenleg "szegedi" ip-m van... Holott v 150km-re van tőlem Szeged.
-TiMoN-
-
dr.bubo
őstag
válasz #78121280 #20599 üzenetére
December-január hónapra majd 30ezer Ft-ot számláztak ki a 2 x 6200Ft helyett. Azokat a számlákat megreklamáltam, kivizsgálták. Újat küldtek helyettük a jó havidíjjal. Most pedig ezt a számlát küldték. Amúgy telo+net-iptv(prémium)+2minics. 6200Ft-/hó fizetek.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest