Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kivásárolhatják az Ubisoftot
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Mesterséges intelligencia topik
- Linux haladóknak
- Sweet.tv - internetes TV
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Synology NAS
- YouTube
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdt89
addikt
Köszi az alapos és jól megírt tesztet, de inkább akkor a telefonhoz veszek belebújtatható joystickot és nem egy Usonic processzorra hagyatkozok. De van Logitech G Cloud eszköz is, én inkább amellett voksolnék ezért az árért!
-
wishee32
újonc
A G57 kiépítését nyugodtan bele lehetett volna írni a cikkbe (négy magos).
Számomra a Pocket 4 Pro szimpatikusabb, csak a redditen többen rosszat írtak a kijelzőjéről, bár azóta rengetegen írták az ellenkezőjét is .[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Korrekt cucc. Ez gyakorlatilag egy Switch lite, csak OLED-el és használható kontrollerrel.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Redneck
nagyúr
Ez már majdnem hasonlít egy jó termékhez. Dicséretes hogy elvileg Hall-os ravaszokat és analógokat kapott, de szomorú, hogy ilyen minőségben. Egy közepes vagy annál jobb telefon mellé, még mindig jobban megéri egy jó teleszkópos kontroller, harmad vagy negyed áron.
Ezeket a JoyCon másolat analógokat az 5-10 ezres kategóriában nyomták régebben a kínaiak, azt hittem már elfogytak a készletek. A működés alapján, kíváncsi vagyok, valid-e az a Hall-effektus, vagy Alis marketing mese...[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
markknight
veterán
Ezt mondjuk nem értem, hogy a terméknek a képén ott van Mario és a nyulak, aztán az a játék pont nem is fut rajta, nem is túl legális, de mégis forgalomban van
-
Ganzer
aktív tag
Köszi a tesztet, frankó kis ketyere ez is. Én a clamshell Anbernic-el szemezek egy ideje(RG35XXSP), az a Ps1/psp játékokig (megkötésekkel) futtat kb mindent. Pláne hogy kb 23 ezerből kijön szállítással együtt hivatalos oldalról. Abból lesz esetleg teszt? Számomra tökéletes lesz mászkálósnak futárként.
[ Szerkesztve ]
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
RG35XX Plus-ról van már egy rövidke bemutatónk (ami elég hasonló), legközelebb RG40XXV teszt az esélyes, ami szintén a belépő kategóriába tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
Ganzer
aktív tag
-
Redneck
nagyúr
-
veterán
Nem estem hasra tőle, marad a Nintendo.
duree54
-
tag
+1 de azért a nintendo másik kategória. Főleg ha az OLED-et és cfw-t nézed.
Nálunk a gyerekek kevesebbet telefonoznak, de pl edukációs játék mehet 8" OLED tableten. Vagy egy ilyen RG40XXV beleférhet kikapcsolódásnak, téli időszakban. Azért ezek legalább tényleg kompakt eszközök.
www.wasd.hu ⭐ 7o-233-9OO1⭐Nincs törékeny küldemény max gondatlan csomagolás!
-
gubacsino
aktív tag
De akkor még is miért? Csak a kényelem lenne?
Én úgy látom, mikor megjelentek a gémer telefonok akkor is sokan szkeptikusak voltak.
Még én is... És lám, sokadik generáció az ami már velünk van... és még nekem is van egy...Azt gondolom elsősorban nem értelem, nem raciónális alapon közelítik meg a vásárlók egy ilyen eszköz beszerzését.
Ha úgy vizsgálom, hogy lesz egy dedikált eszközöm amin az összes gyermekkori, fiatalkori videójáték megtalálható, sőt akár jóval több is, ami elindított a "pályán" akkor talán érthetőbb a miért.De játék kedvéért, nézzük racionálisan.
Saját tapasztalat, telefon az értesítésekkel, hívásokkal folyton megszakítja a játékot.
Igen, persze kikapcsolható... de ha a család, főnök, pláne az asszony nem ér el, az nem szerencsés... csak úgy mondom... tapasztalatból.Egy telefon tárhelye erősen korlátozott. Értem ezalatt, sok minden másra is kell a hely. Ha valaki több komplett retro gyűjteményt szeretne (egy retro videójáték rajongó mi mást is akarhat ) akkor bizony a családi fényképek videók stb-ik útban lesznek. Szerencsés az, akinek bővíthető a tárhelye. Azonban elmúlt években nem ez volt az általános. Próbálták terelni a felhő felé a népet. Igazából mostanában kezd ismét terjedni, nagyon helyesen, a tárhely bővíthetősége.
A kijelző. Egy modern telefonnak 21:9 es vagy akármilyen arányú, de hosszúkás a kijelzője. Fektetett módban, sok-sok fekete sávval kétoldalt emulátorozás közben.
A felbontás, ha már emuláció, sem igazán szerencsés. Néhány hasonló termék már törekszik arra, hogy pl a GBA felbontásának az egész többszöröse legyen. Kicsit más élmény mint random telefon (1344 x 2770 ) akármilyen felbontása. Ettől még az FHD is jobb.Tehát "keresünk" egy olyan mobilt, android 13-al, aminek amoled a kijelzője, 128Gb + bővíthető a tárhelye. Egy olyan SOC-al ami a PS2 játékok többségét képes min 30 fps-el futtatni.
Egy minőségibb vezérlő árát levonva (kb 20e) marad 60 ezer jó magyar forintunk...Igazad van! Kényelmesebb.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz gubacsino #14 üzenetére
1. Telefonja kb. mindenkinek van. A legtöbb közép-felsőközép hardver simán elég PS2-ig emulálni.
2. A kijelzők legtöbbször óriásiak, és aki igényes, nem vesz OLED/AMOLED nélkül telefont 5-10 éve. A 21:9 a Sonynál volt divat, a többség nem használja.
3. Egy 10 dekás kontrollert könnyebb magaddal vinni, mint egy kétszer vagy háromszor nehezebb eszközt.Szerintem pont logikusabb ez a megoldás, mint egy véleményes célhardver. Ha jó lenne a kijelző, jó kontroller, és nem kéne ugyanúgy állítgatni, nem szóltam volna.
Ha játszol, szerintem nem nézegeted a telefonod sem, tehát a szöveges értesítések annyira nem számítanak, ha hívnak meg úgyis felveszed. Így legalább egyből kéznél van.
A gamer telefont meg nem tudom értelmezni még mindig. Kontroller nélkül az is kb egy combosabb telefon. Érintőn nem játszom, gagyi.Szóval igen. Én racionálisan közelítettem a témához. Sem gémer telefont, sem gyengébb megoldásokkal operáló kézikonzolt nem vettem.
Volt egy batár Steam Deckem egy egész hétig, de a mérete miatt mennie kellett, és maradt a telefon+kis konti.Egyelőre ár/érték bajnok simán.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Phobion
őstag
Köszi a tesztet, remélem sok ilyen lesz még!
Nagyon tetszik az RG 406V és az RG 40XXV is. Várok még egy kicsit hátha sikerül ezt a kettőt összegyúrni (minimális káva, dupla joystick). -
batai15
félisten
Egy ideje gondolkodom hogy be szerezzek egyet
-
Ganzer
aktív tag
https://a.aliexpress.com/_EQTzV0z
Parancsolj. Van több színben is illetve + SD kártyával is lehet rendelni. Elvileg alapból is lesz rajta pár ezer játék csak ezt nem hangoztatja a store. Illetve ha kicsit lassúnak tűnik a menüje, csak törölni kell a szarabb játékokat és felgyorsul. Ja igen:
https://a.aliexpress.com/_EQTFngV
Frankó matrica szett hozzá. Van köztük super nintendós is, én rendeltem egyet.
[ Szerkesztve ]
-
Phobion
őstag
[ Szerkesztve ]
-
gubacsino
aktív tag
Ha ilyet tervezel, páran panaszkodnak a "klikkelö" egyesek szerint zavaró hangú gombokra. A srác úgy mondja, hogy nem vészes, de este már az ágyban nem játszana vele az alvó felesége mellett.
A már többször említett oldalon és YT csatornán van rá orvosság ha zavarna.
[link]
És egy másik hasonló megoldás.
[link]Más.
A dedikált retro konzolok egyik előnye, hogy nagy közösségi támogatása van.
Sokukhoz létezik CFW. Ami sokszor többet nyújt a gyári OS képességeinél. Sőt, adott esetben néhány játék jobban is fut rajtuk. Telepítésük nem igényel nagy fokú infos képzettséget. Sokszor csak egy megfelelően formázott SD kártya kell, a HWt nem is kell piszkálni. Csere, boot, és már egy másik OS muzsikál a kütyüben. pl
[link][ Szerkesztve ]
-
Ganzer
aktív tag
válasz gubacsino #26 üzenetére
Hali! Clicky buttonst meglátom, max teszek alá ragasztószalagot. Ja, vágom, kb egy hete pörgetem a Youtube videókat a kütyüről. 😁 Vagy MuOS vagy Knulli lesz rajta, még beleásom magamat egy kicsit. Már csak egy valamit kéne majd megoldanom, hogy videó mellett a feliratot is kezelje valahogy (.srt) a kütyü, erre még nem találtam megoldást. Láttam TechDweeb Adventure Time-ot nézett rajta, én is akarnék egyéb dolgokat, csak felirattal. Max ha nagyon nem jön össze sehogy, "ráégetem" a videóra.
[ Szerkesztve ]
-
Ganzer
aktív tag
válasz gubacsino #28 üzenetére
RP5? Na az már következő szint, android, OLED, úgy látom az már a Ps2 játékokkal is megbirkózik, jó választás lesz!
Gondoltam én kezdem kicsi olcsóval, aztán majd meglátom mennyit használom.. az a "baj" hogy imádom a Ps2 horrorokat, ahhoz meg már RP5 szintű kütyü kell No majd kiderül hosszútávon mennyire ránt be handeld buli. -
gubacsino
aktív tag
Igazából a cikkben szereplő RG556 is egész jól elbánik a PS2 ROM-okkal.
De igen, egy polcal feljebb. Sokat nézegettem már ezeket az eszközöket, a legszélesebb paletát akartam lefedni ROM felhozattál szempontjából, de százezreket már sokkaltam volna érte. Még egy polc az már túl magas nekem PL AYANEO2 khm...
Ami még érdekes lesz az RP5 ben az, hogy ígérnek rá Batocera-t is!
(Livelinux + Retroarch szerelemgyerek) itt [link] az RP5 Mini-vel demoznak, de a SOC ua lesz mint az RP5ben
A dualboot eddig az Anbernic területe volt néhány korábbi eszköznél. Most a Retroid Pocket is tesz egy próbát. Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz belőle.
És hátha az új "generáció" lenyomja a régi árait -
gubacsino
aktív tag
Komoly lett! Kíváncsi leszek a következő gépedre.
Azonban, ezzel vigyázni kell!!! Jönnek a Nintendo Nindzsái lecsapnak.
Imádom a cég játékait. De az amit az ügyvédei csinálnak az pont az ellentéte a habos-babos, cuki-muki szórakoztató, megigéző termékeiknek.
Olyan mint Two-Face vagy Dr Jekyll és Mr Hyde. A "másik" rossz arc éppen most tesz tönkre egy karriert. A Retro Game Corps Yt csatornának mentek neki éppen -
Ganzer
aktív tag
-
gubacsino
aktív tag
De, sima másolás az egész. Ha nem is közvetlen a gépet kötöd össze.
Egy kártyaolvasó kelleni fog. (Vagy laptop, kártyaolvasóval. Ha nincs akkor egy okostelefon bővíthető tárhellyel)
Valami hasonlót kell látnod a "rom" mappában. Értelem szerűen az adott rendszer rom fájljait, ami persze az eredeti példányod biztonsági másolata az adott mappába másolod.
Hogy az adott OS emulátorai milyen kiterjesztések kezelnek azt általában a mappákban található "olvasd el" tartalmazza. (Sokszor hogy melyik rendszer az is ott van nem rövidítve)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elden Ring
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- PlayStation 5
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az utóbbi évek leginnovatívabb mini PC-je készül
- További aktív témák...
- iPhone X 64GB Silver Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3705
- HP Pavilion x360,14",FHD,i3-10110U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN10
- Cisco router-ek, switch-ek, tűzfalak (2x 2811, 2x ASA5520, 3x 3750)
- iPad Air 5 64GB Cellular Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3704/
- Garanciális Apple Watch Ultra 2 GPS+cellular -100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen