Új hozzászólás Aktív témák

  • villamos

    őstag

    válasz kkrisi #14401 üzenetére

    Na igen, de azt hozzá kell tenni, hogy azért nekik is behatároltak a lehetőségeik. Ahol a hálózat szar, ott az, nem biztos, hogy sokat lehet vele kezdeni.
    Nálatok ha jól értelmezem koax van, de egy csavart érpáros hagyományos hálózat esetén nem sok mindent lehet tenni. Ha a kábel egyben van, nincs beázva, vagy nem földes, illetve szigetelésromlásos akkor nem nagyon van lehetőség további javításra. Ha pedig több száz méteres szakasz hibás, azt sem nagyon fogják kicserélni, amíg a telefonok működnek, mivel egy analóg CB elég sokat kibír.
    A rezet ki kell váltani optikával, legalább a legközelebbi elosztóig, pár száz méteren belül, de akár házhoz is vihetnek egy-egy szálat (egyetlen hajszálvékony szálon, közel 3200 normál telefonvonal mehet el). Ez nagy beruházást jelent, földmunkákat is kell végezni, engedélyeket szerezni stb. Ezenkívül az előfizetőket is el kell látni megfelelő berendezésekkel. Persze ez az ő problémájuk, viszont ezzel egy egész városrész számára tudnak majd valóban jó minőségű szolgáltatást biztosítani, amellyel remélhetően elégedettek lesznek majd az ügyfelek. Nem beszélve arról, hogy ezeket drágábban is lehet nyújtani, így a befektetés idővel megtérül. Ha jól megépítik, és az eszközök is normálisak, akkor időtlen időkig is működhet.

    Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

Új hozzászólás Aktív témák