- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Az ip tv miben különbözik a digitális kábeltvtől? Több funkciós a STB?
-
kkrisi
senior tag
Sziasztok!
Azzal a kérdésemmel fordulnék hozzátok, hogy most vettem észre, hogy az én stb-m mostanában időközönként felvillantja a kijelzőjén az óra mellet egy iylen kis piros lemez formájú jelet....próbáltam keresni a kézikönyvben hogy mit jelenthet az a jel, de nem találtam! Tudtok nekem ebben segíteni?
-
dudika10
veterán
válasz
ludsimon #14291 üzenetére
Én is szokogatom, nem is olyan nagy baj (kivéve amikor épp Svédországba skypeol pl az ember vagy quakeliveon piheni ki az egész napos fáradalmakat), csak ne nézne hülyének a support, hanem mondaná, hogy "bocs, elba...uk, dolgozunk rajta" vagy "elba...uk és lesz@rjuk".
-
dudika10
veterán
Berakom ide is.
Más is tapasztalt ilyet?
Bp. 17.ker különösen érdekes (itt vagyok én is), mert itt már találtam bajtársat, akinek ráadásul router sincs közbeiktatva. -
napocska2
senior tag
válasz
fradi81 #14288 üzenetére
Igen, csak szoktak lenni akciók erre is. Például nekünk minicsomag előfizetés miatt elengedték a bérleti díjat. Aztán három hónap múlva dél-keleten felmondták a minicsomagokat, így se azt nem kell fizetni, se a bérleti díjat. Csak aztán ki tudja meddig tart ez az idilli állapot.
Jó éjt! -
fradi81
veterán
válasz
napocska2 #14287 üzenetére
'Szerencsétlenebb előfizetési konstrukcióban ki kell fizetni a STB bérleti díját minden hónapban, ettől sajnos nehéz megszabadulni, nem hivatkozhatsz arra, hogy nem használod.'
STB-t ígyis úgyis bérelni kell, vagy egyben kifizetni nem? Mindenféleképpen meg kell venni.
-
napocska2
senior tag
válasz
fradi81 #14283 üzenetére
Pontosan ahogy írod!
A set top boxot meg elrakod a szekrénybe és csak akkor veszed elő, ha írtó nagy csatornakeverést csinálnak a T-nél, amit valami miatt nem tud a tévé magától feldolgozni. De ilyen egyszer volt az elmúlt évben.
Szerencsétlenebb előfizetési konstrukcióban ki kell fizetni a STB bérleti díját minden hónapban, ettől sajnos nehéz megszabadulni, nem hivatkozhatsz arra, hogy nem használod. -
törölt tag
Elvileg most úgy néz ki, hogy elég sokat leszek itthonról távol. Ezért valószínűleg venni fogok egy laptopot is , viszont kellene egy olyan mobilnet ami nem kerül többe mint a vezetékes netem. Csak fórumozás lenne chat illetve néha online videó nézés - bár ez utóbbiról úgy érzem le kell mondanom, mert mert úgyis csak forgalom korlátos net lenne. Jó lenne ha T-s net lenne, mert hátha beszámítják, hogy T-s az Internetünk a telefonunk és a SAT TV-n na és most a mobilnet is. Tudtok valami jót esetleg ?
-
napocska2
senior tag
válasz
fradi81 #14280 üzenetére
Az újabb tévékben van DVB-C tuner és mellé egy kártyafogadó. Ahhoz, hogy a STB-vel kapott előfizetői kártyádat beledughasd a tévébe, szükséges venni egy kártyaolvasót, ez a Conax modul. Természetesen a T-Home ezt a megoldást nem támogatja, de nem is tiltja. Viszont ezzel nem kell két távirányítóval bűvészkedni tévézés közben, nem fogyaszt a STB plusz áramot és jobb a képminőség is. Ugyanis ha nem fizetsz elő plusz HD csomagra, akkor a STB scarton keresztül fog csatlakozni a tévédhez.
Persze nem akarlak én felbujtani a conax modul beszerzésére, csak tájékoztatásként írtam. -
napocska2
senior tag
válasz
fradi81 #14278 üzenetére
Ha akkora lenne a felbontása, akkor már HD lenne. A sima digitális pedig még nem az.
Viszont a képminőség jobb az analógénál, pláne, ha nem STB-vel, hanem Conax modullal nézi az ember.
UPC-s adást még életemben nem láttam és nem is vagyok képben a szolgáltatásaikkal, de nálunk egyáltalán nem gusztustalan a kép, igaz nem is LCD a tévé.
-
-
napocska2
senior tag
válasz
fradi81 #14276 üzenetére
Itt SD 576i a felbontás minden csatornán, ha csak nem kérsz HD csomagot plusz pénzért és drágább STB-vel. De szerintem az SD is elég kellemes, mi 50"-os tévén nézzük és nincs rá panasz. Persze a HD jobb lenne, de szerintem annyival nem, mint amennyivel többe kerül a T-nél.
-
napocska2
senior tag
-
fradi81
veterán
Hello
Nálunk analóg kábel tv/net/telefon van. Ha majd később átállnánk digitális kábelra, akkor ugyanúgy a koax kábelen jönne minden mint eddig, csak a tévéhez kellene pluszba a settopbox? Maradna a régi modem is(TERAYON ta-102), amiből jön a net meg a telefonvonal? A koax kábeleken a régi tv-ken nem is lehet majd tv-zni? -
Mr. Teddy
őstag
No, csütörtökön rápróbálok a t-homenál...
Egy embertől hallottam (saját tapasztalata), hogyha ismerőstől kapott/vett mindegy honnan viszel be a t-homeba rendes t-homeos STB-t, akkor azt bereggelik neked, és így nem kell bérleti díjat fizetni érte.
Szereztem egy ilyen t-kábeles STB-t, amiből már van egy, és amiért most akció keretén belül nem fizetünk havidíjat. Csütörtökön beviszem t-homeba, hogy reggeljék be második doboznak, mert kaptam egyet, így ne kelljen tőlük bérelni. Remélem összejön, és nem pampognak.
Valaki csinált már hasonlót? Sikerrel járt?
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
SEGÍTSETEK!!!!!!!
Nagy bajban vagyok.
Régebben beszéltem már telefonon a -Online-al, hogy én nem kérek fix IP címet és közel fél éve ugyan az az IP címem!Most egy játékban megkaptam a 2 acc/IP korlátozást ami annyit tesz ki, hogy gyakorlatilag nem tudom használni/játszani a játékkal a kurva FIX IP miatt.
Nagyon felbaszott most az ideg.
Hogy tudom ledumálni ezekkel, hogy nekem akkor is dinamikus IP kell????????
Vagy mi úton tudom én magam megváltoztatni??T-Home alap kábelnet Casio EPC3825 a modemszám.
SEGÍTSETEK!!!
-
villamos
őstag
válasz
Mr. Teddy #14267 üzenetére
Hurrá! Kaptam egy újabb szerelmeslevelet a csodás szolgáltatónktól, melyben végre közölték immáron a negyedik telefonszámunkat az utóbbi hetekben.
Reméljük, ez már végleges lesz...
Bár nekem úgy is megfelelne akár, ha az IP címekhez hasonlóan dinamikusan változna, csak szóljanak előtte, hogy éppen mi az aktuális telefonszámunk... -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Jelenleg Paletta XL díjcsomagom van.
Szeretnék a jelenlegi digitális beltéri mellé egy másikat. Elvileg mivel van HBO a csomagban, díjmentesen kapnék még egy vevőt. Ezzel kapcsolatban felhívtam az ügyfélszolgálatot, és azt mondták, hogy igen, csak 5000ft a telepítési díj. Kissé pofátlan, főleg hogy én is meg tudom csinálni.
Van valakinek arról információja, hogy ha bemegyek egy T-pontba akkor kapnék-e ott egy beltérit, így megúsznám plusz költségek nélkül a dolgot?Valamint Vaterán láttam olcsón ilyen vevőt. Ha ott megveszem be tudnám regisztráltatni és egy hozá passzoló kártyát kérni a t-hometól?
-
foldi.tamas
csendes tag
Még mindig elkélne némi segítség, sajnos
A gépemen már van net! DE, a t-home-os Routert kezelőfelületét a 192.168.1.254-as IP-n nem érem el. Valami gond van mert többek között a bittorrent sem megy, paszív módban vagyok
Need help!
-
foldi.tamas
csendes tag
A DNS beállítás hiányzott
Működik!!!
-
foldi.tamas
csendes tag
válasz
villamos #14262 üzenetére
Köszönöm, ez jó tanács volt! A T-home ketyere 192.168.1.70-es IP-t adott Linksys-nek és azt fixáltam is benne statikus IP-vel a default gateway-nek a LinkSys-en a 192.168.1.254-es IP-t adtam meg ami a T-home IP-je. Viszont net még nincs
és a LinkSys mögül nem is tudok pl. a T-home-os ketyere 192.168.1.254-es címére sem rájelentkezni.
Na erre mit kéne lépnem?
-
villamos
őstag
válasz
foldi.tamas #14261 üzenetére
Talán próbáld meg átállítani a router internet kapcsolatát dhcp -re, lehet hogy tárcsázni akar, de azt nem kell neki, mert a hgw már tárcsázott előtte.
Beállíthatod statikusra is, de akkor azt az ip-t kell megadni neki, amit a hgw ad, és a hgw -ben statikusra kell állítani a címkiosztást, vagyis hogy mindig ugyanazt az ip címet kapja a router. -
foldi.tamas
csendes tag
válasz
foldi.tamas #14260 üzenetére
Kb. én is erre jutottam. DE, hol tudnám és milyen eszközzel ellenőrizni, hogy mi a baj?
A T-home cucca: 192.168.1.254.-et használja a Linksys meg a 192.168.1.1.-et ha ütköznének akkor sem kéne lehalni a setup felületnek. De lehal!
A T-home DHCP nézőkéjében meg ott van a Linksys holmi, látja, csak 192.168.1.70.-es IP-t adott neki.
...és nem megy
-
villamos
őstag
válasz
foldi.tamas #14258 üzenetére
De a net megosztására általában router -t szoktunk használni, nem switch-et.
Meg kellene nézni, hogy mi az ip címe a t-akony modemének... Nem kizárt az sem, hogy ip cím ütközés van, és azért nem működik... -
foldi.tamas
csendes tag
Sziasztok,
nagy szívességet tennétek ha tudnátok segíteni!
T-Home előfizető vagyok. Adott egy SpeedTouch/THOMSON ST780 és mögé szeretnék tenni egy LinkSys BEFSR41 switch-et mert a lakásban van több gép és a T-Home kütyünek max 2 portja alkalmas netezésre tudomápom szerint.
A LinSys-t beállítottam és a local DHCP remekül kiosztotta az IP-ket a megadott (gyári beállítást hagytam meg) címtartományban. A setup a 198.168.1.1. címen elérhető és remekül műxik.
T-Home ketyere 1-es portjára kábel rádug és a másik vége a LinkSys Internet portjába bedug! Innentől semmi a világon nem működik. A LinkSys kütyü nem érhető el a webes felüleleten, net nincs és az újraindítás DHCP szolgáltatás ki/be kapcsolgatás sem oldotta meg a problémát. Feladtam! Nagyon bízom a fórum erejében! Segítsetek kérlek!
Tamás
-
villamos
őstag
Jómunkásemberek ma délelőtt végigtúrták az egész utcában a járdát. Egy szép hosszú, igaz jó girbe-gurba kb. 40-50cm mélységű árkot ástak. Most egy jó hosszú, és kb colos átmérőjű fekete pvc védőcsövet fognak nemsokára elhelyezni benne.
-
polonic
félisten
A t-home utólagos számlázást használ, tehát nem előre kell fizetni a díjakat, mint upc-nél vagy diginél. Emiatt jön későn. Meg persze attól is függ, hogy milyen számlázási ciklusba esel. 3 van, ha jól tudom. Nekem pl a februári számla 3. hó 19-én kelt, és április 4-ig kellett befizetni.
Meg fog érkezni majd neked is valamikor. -
Dyno
veterán
sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy esetleg tudjátok-e hogy miért nem kapok számlát?
Február 25-én kötöttük meg a netet meg a tv-t és Március 3-án kötötték be, na mi azóta se kaptunk semmilyen számlát, IPTV-nél a számla történetet megnéztem, de semmi sincs, my t-home oldalon a számláimnál is azt írja nincs elkészített számlám.
Tudtok erről valamit, mikor kell majd fizetni? -
napocska2
senior tag
válasz
polonic #14253 üzenetére
Köszi, hogy jelezted! Az volt a zavaró, hogy reggel körbekérdeztem és a város más pontjain nem volt probléma a nettel, csak nálunk, holott az ügyfélszolgálat kiterjedtebb problémáról beszélt. Szerencsére most működik, bár fél óránként szakadozik egy-két percre, de inkább így mint sehogy sem!
-
polonic
félisten
válasz
napocska2 #14252 üzenetére
Nekem ma fél 1 körül elszállt minden szolgáltatásom (voip, iptv, net). Az ONT-on (optikai hálózat van itt) nem jeleztek a ledek szolgáltatást a viopnál, a netnél és iptvnél meg forgalmat, ebből tudtam, hogy baj van.
Nem foglalkoztam vele, mert elmentem aludni. Reggel megnéztem, világított a viop led, ebből már tudtam, hogy helyrejött.
Igaz én nem Békés megyében, hanem Heves megyében lakom.
Ezzel csak azt akartam jelezni, hogy itt is volt baj, de reggelre el is múlt. -
napocska2
senior tag
Nálunk tegnap este óta nincs net (Békés megye).
Este miután a HGW-vel megküzdöttem és látszott benne, hogy nem kap IP-t, hívtam a hibabejelentőt, azt mondták, hogy technikai problémával küzdenek és néhány órán belül elhárítják. Reggelig még nem sikerült nekik.
Másnál sem javult még meg? -
villamos
őstag
válasz
villamos #14250 üzenetére
Ez tökjó... kipróbáltam a telefonvonalat. Az a helyzet, hogy én azt hívok akit akarok, de ha pl. mobilról próbálom hívni magunkat, akkor a néni közli velem, hogy az előfizető kérésére a hívott szám ideiglenesen nem kapcsolható. Vagyis senki nem tud bennünket felhívni...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Eredeti játékok OFF topik
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konzol Screenshot
- Interactive Brokers társalgó
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest