Új hozzászólás Aktív témák

  • alcapone386

    őstag

    válasz sziszi-fuszi #134000 üzenetére

    Nem foglalok álláspontot, de pár észrevételem lenne.

    Telekom és más szolgáltatók routerei jóformán ipari hulladékok. Wifi szórásban mindenképp.
    Pl nálam már járt jópár Sagemcom variáns, de az 5ghz mindegyik eszköznél hulladék volt. Megbízhatatlan, újraindult random, ip kiosztás hiba, leszakadás, sávszél random változott. Állíthattál te akármilyen csatornát, ideig óráig jó volt, aztán halál. (Legutóbbi hibaelhárításnál mondta a szerelő, hogy valóban problémás az 5ghz, tudnak róla, de egyenlőre ez van. Hozzátenném, hogy teljesen korrekt volt a szerelő, mindent végigvizsgált és minden tőle tehetőt megtett)

    2.4ghz eddig muzsikált szépen, természetesen lassabban, de stablian.
    Tegnap este bekapcsolták a hírhetd SSID-t. 6 szor szakadt le felváltva minden készülékem, amik eddig problémamentesen csatlakoztak. Android TV boxok szintén le-fel csatlakoztak. (Közvetlen kapcsolat--》LAN)

    Minden eszközt szisztematikusan újraindítottam, azóta kop kop 2.4ghz újra a régi. 5ghz se jobb, se rosszabb. Ennyit tud, ezt kell elfogadni. Akinek nem tetszik, komolyabb tudású router kell, ill bridge.

    Lan hibátlan, természetesen CAT6 mindenhol.

    És akkor most egy kis észrevétel a Telekom által csendben bekapcsolt 2NDSSID ről.
    Oké értem, hogy az ő tulajdonuk a router. Igen ám, de itt ki is fújt a történet. Hogy miért is? A lakás/ház már nem az ő tulajdonuk. Több kérdést is felvet.
    1. Miért nem tájékoztattak, hogy mit és miért kapcsolnak be?
    2. Éles, vagy tesztüzem?
    3. Mivel szavatolják, a biztonságot? Külön processzor szolgálja ki a 2 különböző hálózatot?
    4. Tesztüzem? Oké. Az én szemszögem a következő: meglopnak. Miért is? Az ő eszközük, az én tesztkörnyezetem. Fizetnek a tesztkörnyezet bérléséért? Nem. Tehát ők tesztelgetnek, én meg fizetem az áramot, biztosítom a teszteszköz helyét, tárolását, biztosítom, hogy ne lopák el, letörlöm róla a port, stb, stb. Persze mondhatják, hogy szarrágóság, de ma már semmi sincs ingyen. Ja de van. Nem szólunk a felhasználóknak, csendben teszteljük az eszközeinket és a marhák még fizetnek is nekünk.

    Volt más szolgáltatónál is ilyen. Igen volt. Pl UPC wi-free. Na igen, de mi is volt a kommunikáció? Ha használni akarod bárhol a wi-free-t, engedélyezd a routeren. Ha a routereden engedélyezed, te is tudod máshol használni. Lehetett dönteni.

    Tehát a meglátásom ezzel kapcsolatban: Kommunikálják le, hogy mi ez, mikor kapcsolják be, mi lesz ez, teszt, nem teszt, lehetnek ujraindítások, nyugi fizikálisan kettéválasztjuk, köszönjük, hogy segíted adományoddal hálózatunk és szolgáltatásunk szinvonalát. Normális tájékoztatás=no pletyka.

    És a legvégén. SSID elrejtés az már nagyon feltűnő lett volna?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák