Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mik76
senior tag
Cobra Kai
Amennyire imadtam az elso ket szezont, annyira ocska lett ez a legutobbi. Nagyon.
Valami hulye forgatokonyv iro elkezdte komolyan venni magat a harmadik negyedik szezon ota, es ez oda juttatott az otodikre hogy az utolso ket epizodot meg se neztem. A nejemet kertem mondja el mi lett a vege, es csak megerositett benne hogy ennyi volt. Reszemrol elengedtem.Peripheral Ep.04
Nekem teljesen bejott. Remelem hasonlo tempoban es iranyba halad az egesz tortenet. Es mivel ezt egy konyvbol irtak, remelem hogy retesteszta meg cliffhanger helyett lezart tortenetet kapunk. Lerajzoltam az egyik szineszt is hobbibol..
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
radi8tor
MODERÁTOR
Yellowstone S05 első két rész.
Megérte várni
⭐ Stella
-
Sz. Géza
aktív tag
Tulsa King
Valaki nézte már?
[link] -
.LnB
titán
válasz VágniValó #66993 üzenetére
Erről nem tudom volt e szó itt, de:
"Tyler Sheridan annyira beindult a Dutton családra, hogy az 1883 és az 1923 után még két külön limitált sorozatnak gondolkodik, az egyik az 1940-es, a másik az 1960-as években játszódna, ahogy a família küzd a ranch-ért." -SJ, októberi hír.
1923-ban azt hittem, hogy Harrison Ford fogja alakítani John-t. De nem, a bácsikáját fogja.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz VágniValó #66991 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is, hogy sokaknak az a sokkoló, hogy itt valóban van súlya a halálnak. És elég gyakran elő is fordul a sorozatokban. Csakhogy ezt így kell. Fura, hogy sokan meglepődnek ezen.
És nekem pont nem ezért tetszett a sorozat. Hanem mert szépen volt levezetve (bár a vége kapkodós lett), egy egyszerű, de eléggé húsba vágó cselekmény. És nem is a főszereplő kisasszony sztorijára gondolok, hanem az egész csoportéra.
Mert ebben a civilizált jómódunkban, igazából bele sem gondolunk, csak így ha elénk teszik és nézzük, hogy akkoriban micsoda dolog volt, akár átkelni egy folyón. Vagy, hogy a család, és az ehhez kapcsolódó értékrendek, mennyire mások voltak.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
addikt
"Visszatérve arra, hogy sokakat sokkolt az utolsó két rész. Miért? A sorozat első jelenete már megmutatja, hogy mi lesz."
Erről anno volt szó, korunk hibája; a millió +1 fan service kimenetelű sorozat, akár következmények nélküli történések.
Itt kihangsúlyoznék még egy dolgot, visszautalva arra mit sokan tanultunk pl irodalomórán: a drámán belül létezik olyan alműfaj, hogy tragédia, és az 1883 pontosan az, csak a nagy modern fejünkkel elfelejtettük, hogy ilyen még létezik.https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
.LnB
titán
1923 trailer
Ez se lesz rossz.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Korona S5.
Vegyesek az érzéseim.
A színészi alakítások elmaradnak az általam elvárttól. Vannak olyanok, akik ugyan jól hozzák a mimikákat, nézéseket, (Diana) de még sem olyanok, na. A királynét alakító színésznő nekem az abszolúte kakukktojás, inkább való (már, ha lehet ilyet írni) falusi asszonynak, vagy házvezetőnőnek, nincs meg benne az a fenségesség, a kellő és megfelelő kettősség, amely Erzsébetet jellemezte. Szó szerint csak a karót nyelt, kimért, távolságtartó, merev megjelenítés görcsössége jellemzi az egész játékát. Sem Charles-ot, sem Fülöp-öt alakító színészek nem jöttek be nekem, valahogy nem ide valók, idegenek a szerephez. Nem tudom miért, de nekem talán más, korábbi szerepeik miatt alakult ki ez a véleményem. A sztorik a valós eseményekhez viszonyítva is hullámzóan lettek lehozva. Főként az egyes (nevezzük így) történelmi alakok megjelenítéseinél különbözően operálnak a készítők. Egyeseknél óriási túlzásokkal, másoknál éppen laposítással kívánják befolyásolni a nézőket, egy adott irányba terelve az adott személyről a megítélésünket. Egyértelműen a királyság, a monarchia elleni szítást éreztem, legyen az emberi, vagy akár anyagi szempontok miatti is. Több eredeti felvételt is megnéztem, hogy összehasonlítsam a filmben feldolgozottal, ami mégnagyobb csalódást eredményezett. A külsőségek, a kellékek, a fényképezés színvonala továbbra is hibátlan, hozza az előző szériáktól megszokott, komoly színvonalat. Összességében nekem elmarad a korábbi évadoktól, amely nem a megjelenésben, nem a ráfordított pénz miatti esetleges hiányérzeten alapul, hanem egyértelműen a történések elferdítése miatt (amelyek éppen csak annyira lettek torzítva, ami még nem hozhat pert, de a nézőben azért ellenszenv kialakulásához vezet) és a rossz színész választások miatt csúcsosodik ki. 10/5
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
.LnB
titán
1883
Megnéztem végre ezt a sokak által ajánlott sorozatot. Sokat vártam tőle, kemény drámát, mert annyira dicsérve lett. És tényleg nagyon jó volt. De azért annyira nem "facsart ki", meg nem könnyeztem meg. Furcsállom is ezeket a kommenteket így utólag.
Számomra a sorozat legnagyobb erénye, a színészek. Tim McGraw egészen zseniális! De igazából mindenki. Az vicces volt, amikor végignéztem, akkor esett le, hogy az anya, az Faith Hill volt. A kissrác, nagyon aranyos volt, érte nagyon izgultam.
Nem vagyok otthon a western történelemben, ezért a sorozat elég sok dologra felnyitotta a szememet. Nem volt egyszerű akkoriban az élet. És ezt nagyon szépen is mutatják be. Szóval a cselekmény számomra nagyon rendben volt, és az indítékok is. Nagyon jól megírt sztorija van a sorozatnak. Bár az sajnos eléggé el van rontva, ahogy telik az idő/táv a sorozatban. Gondolom nem tudták, hogy lesz második évad, ezért a végén mindenképp oda kellett kerülniük, ahova. Így viszont 5 rész alatt nem haladtak semmit, a maradék részben pedig átszeltek két államot. Ráadásul a legveszélyesebbet ha a cselekmény elmesélésének hiszünk.
Számomra a negatívum a sorozatban maga a főszereplő volt. Isabel May már az első pillanattól azt a gondolatot ébresztett bennem, hogy az a csaj túl jól néz ki abba a környezetbe. Számomra kilógott. És láthatóan a készítők se szándékoztak rajta egy kicsit "csúfítani". Mert még a pofija is csak alig-alig volt koszos. A játékával nagy bajok nem voltak. Bár megjegyezném, hogy amikor dühös volt a világra, akkor mindig jó vastagon ki volt húzva a szeme a sminkesek által, hogy átjöjjön a nézőknek. Ez számomra nagyon szemet szúrt. A végén meg full smink nélkül volt, hogy...
Visszatérve arra, hogy sokakat sokkolt az utolsó két rész. Miért? A sorozat első jelenete már megmutatja, hogy mi lesz. Aztán pedig látjuk, hogy itt bizony nincsenek mindent túlélő emberek, ez a valódi, kemény vadnyugat. Ezért engem egyáltalán nem ért meglepetésként a vége. Tim McGraw játéka pedig nyomatékosította is a drámát rendesen.
Várom a második évadot. Kíváncsi leszek, hogy az lokálisabb lesz e. És a letelepedésükről fog gondolom szólni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Major Lion #66984 üzenetére
Lehet akkor szinkronnal elnézegetem majd. Vagy nem tudom. Pedig nagy hype volt annak idején, csak inkább kábeles sorozatokat néztem már akkor is
-
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #66973 üzenetére
Történet(ecske) azért akad bennük. A többivel nem tudok vitatkozni, mert nem értek hozzá. Én (az infláció, a háború, meg a klímaváltozás árnyékában) beérem annyival, hogy mosolyt csal az ember arcára.
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
k-adi
nagyúr
Quantum Leap (2022)
season 1 finaleEz valami feldolgozás lehet, mert kétlem, hogy az eredeti ilyen fos lenne
A cast egy vicc, a párbeszédek katasztrófák, és a story is szánalmas.
Sok sorozatot nézek - talán már túl sokat is - de ennél cringe-bb gárdát még nem láttam, mint ami itt van [link] -
k-adi
nagyúr
Zootopia+
(2022)
season 16 rövidke rész de mind jó, talán az elsőt meg a táncost leszámítva. Az animáció a zootopiás megszokott, a humor ott van, és az epizódok hossza is pont annyi amennyi kell ilyenkor. Mivel 1 óra alatt simán le lehet nyomni minden részt így bátran ajánlom
-
-
törölt tag
Ezt a 24-et érdemes mai fejjel ledarálni szerintetek?
Kés alatt, Sírhant művek, OZ van még tervben ami hirtelen beugrik, utóbbiak HBO maxról. Meg most kedvet kaptam hogy újranézzem a Drótot. Ja meg a Better Call Saul.
Próbálok régebbi jókat pótolni mostanában, idén befejeztem az Imperium Galacticát (annyira nem jött be, lehet ez az űrös sci-fi sorozat nem az én zsánerem, de volt néhány jó epizód meg ez a Gaius Balthar jelenség nagyon kész volt ) meg a The Shieldet (az viszont zseni volt). Mit lenne még érdemes?
[ Szerkesztve ]
-
Pitterix
őstag
Mindenkiből lehet gyilkos...
Bízok egy második évadban."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Rigormortiis
veterán
válasz OgreImre #66954 üzenetére
Én is azt hangoztatom mindig, hogy ez a sorozat nem véletlenül van ott minden idők legjobb sorozatai között.
Azok a karakterek, írás, rendezés...
Az első résznek én is vagy háromszor álltam neki, mert valahogy annyira nem érdekelt, de aztán erőtt vettem magamon és bumm...pár nap alatt ledaráltam.
Viszont ha nem a HBO gyártja, akkor biztos nem mehetett volna végig, mert a maga idejében sajnos nem sokan nézték.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Pitterix
őstag
Jó, hogy ilyen rövid, mert azon kívül,hogy cuki, semmi, de semmi jó nincs benn. Szerintem....
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
V.Stryker
nagyúr
Ebben a For All Mankind-ben bakker azért adnak a dohányzásnak.
-
-
senior tag
válasz VágniValó #66961 üzenetére
Minden jó sorozat hordoz több másodlagos szintet is, az akció mellett is akár. A GoT mellesleg az egyik leghitelesebb történelmi film a középkorról. Pontosabb képet lehet alkotni a hűbérurak működéséről, a hatalom mozgatórugóiról, mint az eddig elkövetett Ben Hur-tól a Gladiátorig az összes elromantizált történelmi mesében. Így hirtelen csak a 8. Henriket tudnám mondani ami mérhető hozzá.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
addikt
-
-
senior tag
A wire-ból nálam a [chicken mcnuggets] ami örökre emlékezetes. Tanár lennék, ezzel kezdeném az órát az elsősöknek.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
válasz jonnyjoker01 #66956 üzenetére
Periferia E1S05
Nos, előző részben belengetett dolog, a következő részben csak meg fog történni.Miszerint Flynne visszi magával a két rosszfiút is a "háborúba".
Várom a következő részt. De mos már bonyolódjanak a dolgok rendesen!"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
jonnyjoker01
veterán
válasz paatrick #66947 üzenetére
Na de közben én is megnéztem, szerintem pont ellenkezőleg ez a rész volt eddig a legegyértelműbb De az tény hogy eléggé egy helyben toporgás megy, nagyon
Jók voltak az akciójelenetek azért.meg akarják ölni Flynne-t, ő meg továbbra is nagyon akarja hogy hagyják békén a francba. Új infót most nem nagyon tudtunk meg. Üdv. Johnny
-
nagyúr
-
OgreImre
senior tag
The Wire.
Azoknak volt igaza akik azt mondták, hogy túl kell lendülni az első 3-4 részen. Az elején nem sikerült nekik a hangulat/világ/történet megtalálása. De utána...[ Szerkesztve ]
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Maxxy10
addikt
Kaszát kapott az Everything’s Trash.
-
paatrick
őstag
válasz jonnyjoker01 #66951 üzenetére
Hát ha így van az nem túl jó jel. Bár nekem már így 5 rész után is kibogozhatatlannak tűnő ellentétek vannak a felvázolt dolgokban.
Az nagyon hálátlan téma ilyen szempontból.időutazás [ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz bobalazs #66948 üzenetére
Igen az még jó is lett volna, kár hogy
mostanra röhejes hogy van fullos kocsiálca, tüdőrobbantó, tudnak mindent hogy merre fognak menni és akkor egyesével küldik rá a gyilkosokat. Én nem látom benne az értelmet. Ráadásul mint kiderült a "gonosz" nő azt se tudja hogy nincs nála vagy nála van a cucc, de ezért meg kell halnia. 6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
RetepNyaraB
veterán
Vuhuhú, Periferia E1S05.
Meglepő tempóváltás. A könyvhűség részleteket illetően összezavarodtam eléggé, viszont lekötött. Képernyőre fel, folks!"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
paatrick
őstag
válasz paatrick #66780 üzenetére
Periféria E5 / Peripheral E5
Hát feleim ez egyre nagyobb katyvasz az előzőnél nem mertem írni hogy "és biztos úgy folytatják a következő részt hogy baromira ne az a szál menjen tovább amin infók derülnek ki" nehogy bevonzzam, de hát mit lehet tenni.
Amúgy mibe fogadunk hogy vagy 2 évad után elkaszálják az egészet és sose tudod meg mi a francot akartak.Mivel már csak 3 rész van így kitartok de nem sok esélyt látok tovább.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
k-adi
nagyúr
válasz Komplikato #66943 üzenetére
tegnap startolt az évad 8 résszel és már le is nyomtad mind? wow..
-
Komplikato
veterán
Warrior Nuns S2
Hozta az első szezon szintjét, bugyuta, naiv, néha ruppótlan képregény feldolgozás, de fura módon így is tud szórakoztató lenni. Néhol vicces, néhol naiv, néhol meg "patak vér folyik". Első blikkre nem is értettem miért 16+ a sorozat besorolása. A főhősnő továbbra is háromféle nézéssel operál, van egy nagyon naiv, egy nagyon dühös, meg egy nagyon szomorú nézése. Nem tudom a rendezés miatt van vagy ennyit tud?Vannak olyan karakterek, akik sokkal jobban ki lettek dolgozva. Ott van például Lilith vagy a Rendfőnök asszony.
Volt egy fura "filmszakadás" a negyedik és ötödik rész között. Konkrétan olyan érzése van az embernek, hogy kimaradt egy egész epizód.Hirtelen mindenki odateleportál a rózsaszín teherautóba, mindenkinek tök más a frizurája, a rendfőnöknek meg rossz helyen, máshol van a sebhelye az arcán. Lehet elment nyaralni a sminkes és a fodrász?
Persze vannak cselszövések, meg csavarok, de patika mérlegen, de nem túl meglepően, hogy meglegyen a "tudtam én, csak nem sejtettem!" érzés a nézőben. Biztos vagyok benne, hogy lesz S3, mert az S1-et is meglepően sokan nézték a hiányosságai ellenére, meg amennyire látni az S2 is pörög most. Talán még várom is.Azért meglepett a friss pápa csúnya halála és kiírása a sorozatból, meg lebegtették a Shotgun Mary-t, hogy lehet nem is halt meg ... persze mocskos nagy cliffhanger van az egész végén, meg ez elég természetfeletti sztori ahhoz, hogy bárkit visszahozzanak az S3-ban.
Ja igen. Ha már állandóan harcolgatnak a sorozatban. Nem teljesen érthető, de igen nagy szórása van a harci koreáográfiáknak. Nem kell Raid mozi szintre gondolni, de vannak tényleg nagyon jó részek, meg olyanok is, amik versenyezhetnének a Star Trek univerzum Kirk kapitány VS gumigyíkember jelenetével.
A filmnek van még egy pozitívuma, már aki annak éli meg, hogy eléggé európai. Nem akarom meg- vagy túlmagyarázni, de tényleg az."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz lezso6 #66926 üzenetére
Vagy a Setét Torony. Akármilyen jó színész is legyen, de számomra Roland meggyalázása volt abban a szerepben.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
bobalazs
nagyúr
Eh, véget ért a Good Fight, hiányozni fog.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz lezso6 #66910 üzenetére
Itt konkrétan a Witcher esetén maguk az írók sem szerették a magát a könyvet, úgy tudom a második évadban még gúnyolódtak is rajta. Most a harmadik évadra meg lelépett az eddigi főszereplő. Ez azért elég egyértelmű eset. - a legszebb az, hogy mivel ez a 3. évad leforgása után történt elkönyvelhető, hogy a 3. évad meg szarabb lesz, mint a 2. Gondolom Cavillnek se tetszett, látta merre megy a sorozat, és azért is dobbantott.
-
válasz S e t h #66935 üzenetére
Tessék, itt van a fuck scene.
A másik is jó. "English motherfucker!!!44!!four!"
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
S e t h
nagyúr
válasz bagyulajuve #66929 üzenetére
Úgy nézem leszedte a youtube a bűnügyi helyszínelős fuck-olós jelenetet, bennem az maradt meg röhögősnek.
De ez is jó volt.
[link][ Szerkesztve ]
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
törölt tag
Színész védjegye az a shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitezés, minden filmjében ellövi
Drótban volt hogy úgy kitartotta hogy már röhögnöm kellett
[ Szerkesztve ]
-
válasz dellfanboy #66931 üzenetére
Tehát nem láttad a Wire-t...
-
-
senior tag
válasz Janaboy #66922 üzenetére
A woke-hoz elsősorban erős forgatókönyv kell, de a színészi gárda is fontos, csak épp a legnagyobb nyomás az írókra nehezedik. De pl. a propagandát jellemzően nagy nevű színészekkel szokták, akik egyúttal jó színészek is. Erős történet a Szolgálólány meséje, pl. az woke de nem szakad bele, viszont ott a színészek is jók.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #42308056 #66924 üzenetére
- Halló, Mr. Elba? Szerződést szeretnénk önnek ajánlani az új James Bond filmünkbe.
- Ó, igazán örülök, hogy felfigyeltek a tehetségemre!
- A lónak a f*szát! Kvótan*ggernek kellesz, mert mi komolyan vesszük a ránk háruló társadalmi felelősséget és a toleranciát!S ha már Idris Elba, akkor ugyanitt ajánlom a Wire című sorozatot, na ott elég diverz a szereplőgárda, de nem woke. Sőt, minden idióta snowflake-kel megnézetném. Abszolút 10/10-es sorozat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Janaboy #66922 üzenetére
Woke miatt is, ami a gyakorlatban minimum gyenge forgatókönyvírásként jelenik meg. A kettő együtt jár, most hirtelen nem ugrik be olyan woke film / sorozat, ami woke lenne, de jól lenne megírva.
Szerepeknél a változtatással onnantól van baj, amikor már kilóg a lóláb. Csak ezt nehéz definiálni, hogy honnantól van.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
Topikgazda
De ez a baj, hogy az összes új sorozatnál már ez jön itt ki, hogy a woke miatt ilyen szar a sorozat meg olyan szar a sorozat.
Nem, nem a woke miatt, hanem azért mert gyenge színészeket választanak, akik nem alkalmasak a szerepre.Azzal viszont egyetértek, hogy az nem szerencsés, hogy emiatt szerepeket változtatnak meg és alakítanak át.
De erre mondtam, ha nem tetszik, akkor nem kell nézniJanaboy
-
nagyúr
válasz lezso6 #66918 üzenetére
Olvasom a woke / rasszizmus témájú hsz-eket, a háttérben szól egy Kispál-válogatás, és egyszer csak rákezdni Lovasi:
"Jó nagyfarkú négerekkel állni a szélbe'..."A művészet minden kérdésre választ ad
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
válasz KISDUCK #66914 üzenetére
Ja, hát a "woke" témát valóban nem kéne túltolni, a hőbörgésben valóban nincs semmi konstruktív. Az én szándékom fent pont az lett volna, hogy nehogy hőbörgésbe menjen a dolog. Amúgy meg sajnos minden új woke-gyanús sorozatnál ez lesz most, hogy jön a hőbörgés, részben jogosan, így szvsz érdemes róla beszélni, kicsit kiengedni a gőzt, de nyilván nem kéne vele széttoszni a topikot oldalakon keresztül.
-
Dottorei
tag
válasz Janaboy #66902 üzenetére
Az a gond hogy rasszista szempontok alapján választanak színészt nem a tehetség vagy a szerep szerint és ez rossz vért fog szülni (sorolhatnánk itt a color-oscarokat, csak pozitív fekete szerepek, stb). Persze több a színesbőrű az usaban már mint a fehér, vagy ázsia is nagy piac de akkor miért nem onnan választanak sztorikat, hiteles lenne ... persze lehet nem érdekelne senkit...
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz lezso6 #66912 üzenetére
Lehet hogy hülyén hangzik, de ez van. Attól hogy beszélünk ezekről a filmekről sorozatokról, nagyobb eséllyel fognak róla hallani, lehet hogy valaki kíváncsiságból belenéz. Azoknál a produktumoknál amik moziba mennek ott nyilván erősebben a hatása a rossz véleményeknek, mert akkor XY nem vesz rá jegyet, de ami megy streamre ott az más tészta, ott a megtekintés számít. Az értékeléseket az imdb-n egy adott sorozat kapcsán nyilván azért törölték mert a főmufti annyi lóvét beletolt, hogy nem akarta engedni a bukást. Ha jól tudom a nagy cégénél is akkor sikerült amerikában megalapítaniuk a szakszervezetet amikor az űrben járt. De összeségében a vélemény törlések mögött nem tudnám azt mondani hogy logika áll, mert a nagy filmes weboldalak amerikai székhelyűek ahol az "utca embere" nem tudja megmondani hogy "what is a woman".
Nem azt mondom hogy ne értékeld az adott filmet akár ponttal vagy egy rövid véleményezéssel mert annak van értelme még (talán). Én annak nem látom értelmét már amikor "woke" témán megy a vita filmek/sorozatok kapcsán. Nem egyszer volt hogy adott illető leírta hogy mi a baja, más félre értette, nekiugrott, ment az eszmecsere stb. eredménytelenül mert az egyik fél nem akarja megérteni a másikat. Az illető aki belemegy ezekbe a beszélgetésekbe vitákba csak a saját idejét/energiáját ba##a el. Ennek eredménye nincs, ez csak egy cirkusz és főleg erre gondoltam amikor azt írtam hogy "ne beszéljünk róla" süllyesszük a feledésbe és amiről tudjuk hogy a trailer alapján hogy "meh" azt inkább ne is nézzük meg. Ne is legyen generálva nézettség a stream oldalakon, de őszintén szólva ezeket még le se kalózkodnám.
-
válasz KISDUCK #66911 üzenetére
"a rossz reklám is reklám"
Ez az egyik legbutább mantra. Akkor pl miért törlik a negatív értékeléseket a filmeknél / sorozatoknál? Meg általánosságban miért perelnek a cégek a róluk szóló kritikák miatt pl rágalmazás vagy jó hírnév megsértése kategóriákban?
Ha beszélünk róla és rossz az értékelése az adott filmnek / sorozatnak, akkor pont ezért nem fogják megnézni, hisz látják hogy a kritikák és az értékelések szerint nem érdemes vele foglalkozni.
Ha nem beszélünk róla, akkor bizonytalanság van, mert csak a fizetett pozitív kritikák meg reklámok alapján tudsz "tájékozódni", így mindenkinek magának kell meggyőződnie arról, hogy jó-e vagy sem az adott film / sorozat, azaz elmegy megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
Az egyetlen opció nem nézni és nem beszélni róla, mert akinek nem tetszik ez az irány attól még reklámozza és a rossz reklám is reklám. Ha a produktum egy f©s és az emberek nem nézik és nem beszelnek róla akkor szépen megy a süllyesztőbe és mivel a pénz beszél, a befektetők előbb-útóbb morcosak lesznek ha a hónap végére új jacht helyett csak parizel lesz.
-
"Srácok engedjétek el ezt pls, hogy milyen bőrű stb aki játssza.
Színész, kész pont ."A probléma gyökere valóban nem ez, sajnos sokan ez alapján következtetnek, s ők jogosan vádolhatók pl rasszizmussal. De attól még sajnos ezzel szokott együtt járni a sorozatok / filmek kifosztása, mert az elmúlt évek divatja a woke.
Itt konkrétan a Witcher esetén maguk az írók sem szerették a magát a könyvet, úgy tudom a második évadban még gúnyolódtak is rajta. Most a harmadik évadra meg lelépett az eddigi főszereplő. Ez azért elég egyértelmű eset.
"Ha nem tetszik, akkor ne nézzétek."
Hát ez kb annyira jó tanács, mint ami az alábbi viccben is van.
- Anyaaa, basznak a kutyák!
- Ne nézz oda!
- De fáj...Ugyanígy amikor szeretett könyveinket vagy filmjeink / sorozataink folytatását, rebootját, előzményét, spinoffját, univerzumát, akármijét megerőszakolják, akkor sovány vigasz az, hogy "ne nézd".
[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
válasz Piszmaty76 #66908 üzenetére
Èn is!
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz VágniValó #66904 üzenetére
Abszolút egyetértek.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
addikt
Ideje lenne a kedves PC közönségnek és íróknak saját sztorit és karaktert kitalálni eredettörténettel, és nem belefosni mások munkájába, ha jön ilyen és fasza; mindenki nézni fogja. Addig amíg nem, pedig maradjanak az édes kedves anyukájukba
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Komplikato
veterán
-
Janaboy
Topikgazda
Srácok engedjétek el ezt pls, hogy milyen bőrű stb aki játssza.
Színész, kész pont .
Ha nem tetszik, akkor ne nézzétek.[ Szerkesztve ]
Janaboy
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- TP-LINK TL-MR6400 vezeték nélküli router, N 300Mbps, 4G LTE
- HP Pavilion Gaming Laptop 15-EC0XXX - AMD Ryzen 5 3550H, 16GB RAM, 1660Ti 6GB, magyar kiosztás
- Keychron K4 v2 - Magyarosított Világító RGB Billentyűzet
- Fujitsu-Siemens Lifebook S 935 (13,3" IPS érintőkijelző, i5-5300U, 6GB RAM, 240GB Samsung SSD)
- Adus 27" TUF Gaming VG279Q1A
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest