Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
azzal a lényeges különbséggel, hogy a virtualizált környezet ugyanúgy fut, csak nem látod az OS-t. az egyes ablakok képe jön át, méghozzá remote desktop módszerrel.
mellesleg mégegyszer leírom: akinek annyira hűdefontos a virtualizáció, de nincs hozzá hardveres támogatása, letölti a Virtual PC-t és használja. ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
van neked bármi fogalmad arról, hogy mi ez az XP mód és mire jó? mert úgy látom nincs
Hogy a cikkből idézzek: Az XPM ugyanis nem takar mást, mint a mai napig legelterjedtebb Windows, a Windows XP virtualizált futtatását a Windows 7-ben. Azzal a lényeges különbséggel, hogy nem lesz szükség a virtualizált környezet különálló futtatására az alkalmazások elindításához, mert minden ebben telepített szoftver közvetlenül indítható lesz a gazdarendszer Windows 7 Start menüjéből is.
-
moonman
titán
"Gmail-ben a Labs új feature-jei, a Chrome beszállása a böngészőpiacra, az új O3D technológia, a Google Updater megnyitása, a böngészőben történő szoftverfuttatás tervezése."
elég sovány, ezeknek kb. 110%-a teljesen hidegen hagy, gondolom másokat is."Nekem 12 pontos Acid3 teszt nem tűnik annyira gőzerőnek az MS programozócsapatával"
mert nem gondolkodsz. amúgy az acid3 mióta kötelező szabvány?"nem kéne az IE9-től tartani, hogy vajon annak kijövetele után majd mennyi IE8-ra optimalizált oldal nem fog megint menni."
valóban nem kéne, ugyanis IE8-ra nem kell optimalizálni. IE7-et kell jelezni a forrásban, különben IE8 standards módban hozza be."az új Windows is mindenkinek tetszik. - Akinek van cirka 100 000+ pénze gépre"
mér ellopták?"Nekem sajnos nem támogatja a Vista élményindexében 5-re értékelt CPU-m a hardveres virtualizációt"
Windows 7-hez nem szükséges. sőt, virtualizáláshoz sem."1: Vistával nem kompatibilis valamely szoftverük."
Virtual PC 2007 SP1, ingyenes, működik hardvertámogatás nélkül is."2: Nincs olyan erős hardverük, amin jól futna a Vista."
azon Windows 7 sem fog jól futni."3: Nincs pénzük Vistára"
egyéni szociális probléma."Pont az XP módot teszik 100 000-es gépkonfigtól függővé."
meg Business/Enterprise-függővé, tehát alapból amúgy sem találkoznál vele."Aero Shake, Aero Peek, Aero Thumbnail...stb? Müxik klasszikus felületen? Nem."
nemár, hogy hardvergyorsítás nélkül nincs hardvergyorsított grafikus effekt? eszem megáll!"helyzetmeghatározó - Bezzeg amíg csak az autódban volt GPS, addig nem zavart, hogy a NavNGo, TomTom, vagy akármelyik cég pontosan tudta, hogy hol vagy."
honnan a jó büdös francból tudná már? a Petőfi rádió is tudja, hányan és honnan hallgatják, mi?"Így működik a marketing. Pénz nélkül puszta jószándékból senki nem tud megélni. A Google a kisebbik rosszat választotta. Én így látom."
mármint mik közül a kisebbet?"minimum DX10-es VGA-ra (mert ugyebár csak abban használja normálisan az Aero a CPU helyett a GPU-t)"
téves."elég erősen hinnék abban, hogy a kereskedelmi oprendszer/szoftverek semmilyen adatot nem gyűjt rólam titokban"
ellenben most nem kell hinned, mert pontosan tudni, hogy a csodásan nyílt Google ezt teszi."Nem vagyok paranoiás, be van kapcsolva a Windows Update és a Windows szolgáltatások javítása névtelen adatgyűjtés is, de ettől még nem tenném tűzbe a kezem, hogy bizonyos marketingcélokat nem szolgál, illetve a jövőben majd nem fognak szolgálni ezek a dolgok."
hogyne szolgálnának. arra valók, hogy tudják, hol lehetne még javítani, optimalizálni a felhasználói élményen. aztán pénzért eladják majd azt is. tudom, szemét multik. és de, paranoiás vagy. -
Penge_4
veterán
akkor kérlek olvasd el a Linux-os Firefox GPL licencét és utána próbáld meg módosítva terjeszteni.
Melyik részét nem érted? Szép is lenne, ha mindenki szabadon terjeszthetné az adott szoftver nevével és ikonjával, ami éppen az adott szoftvert (minőség, megbízhatóság...stb) jellemzi. Ha nem lenne ez a korlátozás, akkor bárki belerondíthatna a forráskódba és lejárathatná vele fejlesztők komoly munkájának eredményét.
én amúgy arra gondoltam, pont abból a cikkből bogozta ki.
Igen, abból "bogoztam ki". Próbáld meg akkor mégegyszer lassan elolvasni. Hol említettem meg benne az AMD-t (amit ezek után egy korrekt cégnek tartok)?
Hol említettem meg benne, hogy a JELENLEG piacon lévő CPU-król beszélek?WonderCSabo: Az Opera Software bevételeit nem ismerem. -> Az is olyan 90% körül van.
-
Lenry
félisten
van neked bármi fogalmad arról, hogy mi ez az XP mód és mire jó? mert úgy látom nincs
kereskedelmi oprendszer/szoftverek semmilyen adatot nem gyűjt rólam titokban, akkor biztos úgy látnám, ahogy te.
mert a Google szoftverei mik?[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Penge_4
veterán
egyébként pont érdekelne, hogy melyek a Google azon "mostani" döntései, amik olyan szimpatikusak és a Microsoft azon "mostani" döntései, amik nem.
Gmail-ben a Labs új feature-jei, a Chrome beszállása a böngészőpiacra, az új O3D technológia, a Google Updater megnyitása, a böngészőben történő szoftverfuttatás tervezése.
Nem mondom, hogy nem örülök neki kicsit, hogy az MS kezd egyre nyíltabbá válni. DE egyrészt ehhez több EU-s perre volt szükség, hogy megváltozzon a "hozzáállása", másrészt a gőzerővel azért túlzás. Nekem 12 pontos Acid3 teszt nem tűnik annyira gőzerőnek az MS programozócsapatával. És ne ködösíts, mert ott az IE7 kompatibilitás nézet, tehát még +10 000 oldal az automatikusan frissülő listában szerintem nem lett volna olyan nagy érvágás és akkor már nem kéne az IE9-től tartani, hogy vajon annak kijövetele után majd mennyi IE8-ra optimalizált oldal nem fog megint menni.
az új Windows is mindenkinek tetszik. - Akinek van cirka 100 000+ pénze gépre, annak biztos. Nekem sajnos nem támogatja a Vista élményindexében 5-re értékelt CPU-m a hardveres virtualizációt. Miért ilyen megoldást választottak azok után, hogy eredetileg a Win7 célja az volt, hogy egy csiszoltabb, kevésbé erőforrásigényes, optimalizált Vistát kapjunk. Erre pont az XP módot, ami pont olyan embereknek kéne, akik XP-t használnak, nagyrészt azért, mert:
1: Vistával nem kompatibilis valamely szoftverük.
2: Nincs olyan erős hardverük, amin jól futna a Vista.
3: Nincs pénzük VistáraPont az XP módot teszik 100 000-es gépkonfigtól függővé. Korábban az Aero-t tették 128MB-os VGA-tól függővé. Jó, az legalább nem (annyira) funkcionális (nem-e? Aero Shake, Aero Peek, Aero Thumbnail...stb? Müxik klasszikus felületen? Nem. Dehogynem funkcionális, az is az.)
helyzetmeghatározó - Bezzeg amíg csak az autódban volt GPS, addig nem zavart, hogy a NavNGo, TomTom, vagy akármelyik cég pontosan tudta, hogy hol vagy.
a legszemélyesebb, legintimebb adatainkra - Így működik a marketing. Pénz nélkül puszta jószándékból senki nem tud megélni. A Google a kisebbik rosszat választotta. Én így látom. Ha zsebből telne Windowsra és Office-ra, kereskedelmi szoftverekre, drága hardverre, minimum DX10-es VGA-ra (mert ugyebár csak abban használja normálisan az Aero a CPU helyett a GPU-t), és elég erősen hinnék abban, hogy a kereskedelmi oprendszer/szoftverek semmilyen adatot nem gyűjt rólam titokban, akkor biztos úgy látnám, ahogy te.
Nem vagyok paranoiás, be van kapcsolva a Windows Update és a Windows szolgáltatások javítása névtelen adatgyűjtés is, de ettől még nem tenném tűzbe a kezem, hogy bizonyos marketingcélokat nem szolgál, illetve a jövőben majd nem fognak szolgálni ezek a dolgok.
-
WonderCSabo
félisten
A Mozilla elvileg nem is egy cég, hanem non-profit alapítvány (khm), ami azért egész jól megvolt a Google nélkül is. És ha a Googlenek nem érné meg fizetni, akkor nem is tenné. Persze ma már óriási érvágás lenne a Mozillának, ha elveszne a Googletól származó bevétele, amely a teljes bevételének 95%-a... Az Opera Software bevételeit nem ismerem.
Szerk.: Srácok, nyugi!
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
még valami: az általad annyira fosnak tartott, nem szabványkövető hűde nagyon nagyon gonosz IE6-ot én sok mindennek nevezném, de túl nagy piaci részesedéssel bíró böngészőnek a maga 17%-ával nem
(#36) VladimirR tényleg, jogos
(nem lehetne a RIOS-ba építeni egy olyan funkciót, hogy ha megjelenik egy olyan hír, amiben benne van a Microsoft szó, akkor oda ő ne kommentelhessen?)
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
VladimirR
nagyúr
pedig teljesen jogos
itt van elo peldanak penge elvtars, nincs olyan post-ja, amiben ne irna valami egetrengeto baromsagot
- ha konyvtarba jarna, lehet nem szedett volna ossze ennyi hulyeseget netrol
- ha te/mi konyvtarba jarnal/jarnank, nem lennenk kiteve a veszelynek, hogy megfertoz minket a kretensegevel -
VladimirR
nagyúr
"Benne van a procikban, miért ne lehetne kihasználni"
"Éppen az, hogy sokban nincs benne. Olyan procikban, ami ezt nem indokolná. A Win7 húzóerő, aminek a következtében az Intel profitál belőle. Mi ez, ha nem kölcsönös összejátszás?"
meg egy feketepont (ugy latom van itt meg boven terulet, ahol tudsz suletlenseget irni)
epp a napokban volt hir arrol, hogy pont az amd az, akinek minden piacon levo procija (kiveve persze a butuska sempron-opkat) tamogatja a virtualizaciot, mig az intel-nel sokkal problemasabb a helyzet -
moonman
titán
"csak éppen nem követi a szabványokat és nagy a piaci részesedése"
KÖVETI, BAZDMEG. csak épp azt kéne felfogni a csökött agyaddal, hogy nem lehet egy verzión belül teljesen átírni mindent, mert "nagy a piaci részesedése". de látom, ilyen messzire már nem terjed a gondolkodásod, csak odáig látsz, hogy "azienemzabványozzs"."tökmindegy, hogy a user WMP-t használ, vagy Winampot."
tényleg? nem felháborító, hogy az MS kihasználva piaci fölényét tisztességtelen előnyhöz juttatja a saját médialejátszóját? nem? biztos? jól gondold meg! szemét multi ám az az MS. még mindig nem?"Nincs licenszdíj, szabadon használható, másolható, terjeszthető, tanulmányozható és módosítható...stb"
akkor kérlek olvasd el a Linux-os Firefox GPL licencét és utána próbáld meg módosítva terjeszteni."Biztosítja, hogy egy egész közösség továbbfejleszthessék, új ötleteket valósíthassanak meg"
jé, én úgy tudtam, a Firefox-ot nem a közösség, hanem a Mozilla fejleszti. különben nem menne a nyígás, hogy ezmérnincs, azmérnemmegy."biztosítja a minőséget és a megbízhatóságot"
ide egy fetrengve röhögős smiley kéne."nem érdekeken alapul, nem használják a piacot szabályzó eszközként, hogy el kell adni és majd a következő verzióba tesszük csak bele ezt...stb,"
ide is."nem érdek bizonyos hardvergyártókkal kötött megállapodás miatt nagyobb erőforrásigényű szoftvereket gyártani "
na ilyen smiley van:
(talán elolvashatnád a #22-t)"Ezt komolyan kérdezed?"
komolyan kérdeztem, de választ nem kaptam. valami egész másról kezdtél el beszélni.[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Benne van a procikban, miért ne lehetne kihasználni
Éppen az, hogy sokban nincs benne. Olyan procikban, ami ezt nem indokolná. A Win7 húzóerő, aminek a következtében az Intel profitál belőle. Mi ez, ha nem kölcsönös összejátszás?
nagyobb volt a fejlődés üteme, és ők azzal számoltak.
Ne azzal számoljanak. Azzal számoljanak, hogy egy adott megoldást hogyan lehet a legkevésbé erőforrásigényesen megvalósítani. Bocs, ez egy profitorientált cégtől nem várható el.
Iskolában meg szerintem ha kereső, akkor azonnal Google.
Az már a buta tanár hibája, aki nem ismer mást. Általában nem minden iskolában várják el a tájékozottságot, példa rá a Linuxos tanárnő esete. Nálunk például a tanár állandóan azt mondta, hogy az interneten található információk nem hitelesek és járjunk helyette könyvtárba, mert az a biztos.
És igen, MS kihasználja a piaci előnyét. Google is ezt teszi a saját piacán.
Hol is használja ki a piaci erőfölényét a Google? Mutass egyet.
Ja, és senkit nem gátol meg az IE a FF, Opera használatában. Használok FF-ot is
Itt a lényeg. 20%-os részesedésű FF-ot használsz, amire már gyakorlatilag minden oldal hegesztett kicsit magán, hogy vigye. Operát nem használsz, így ilyet ne állítsd. Nem közvetlenül gátol, hanem közvetetten a szabványok nemtámogatásával.
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
ugye tisztában vagy vele, hogy az általad istenített Opera sem opensource?
moonman: de hát a gúúgöl nem láncol magához, meg nem kényszerít a mocskoshulladékgonoszszar szoftverük használatára meg még ingyen is van, hát nem igaz, hogy nem érted meg...
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
egyébként pont érdekelne, hogy melyek a Google azon "mostani" döntései, amik olyan szimpatikusak és a Microsoft azon "mostani" döntései, amik nem.
annak fényében, hogy a Microsoft az utóbbi pár évben ezerrel elkezdett nyitni mindenfelé, publikussá vált egy rakat szolgáltatás forrása, gőzerővel felhősít és még az új Windows is mindenkinek tetszik. a Google eközben hetente jelent be olyan "szolgáltatásokat", melyek egytől-egyik a legszemélyesebb, legintimebb adatainkra, információinkra pályáz. (köztük egészségügyi, helyzetmeghatározó és egyéb érzényeny adatok). mi a franctól olyan szimpatikus az a Google?
-
Penge_4
veterán
nálad az IE letiltja a többi böngészőt?
Nem, csak éppen nem követi a szabványokat és nagy a piaci részesedése, aminek a következtében erre a nem szabványkövető böngészőre fejlesztenek az oldalak, ha azt akarják, hogy látogassák őket. Azért, mert a userek többsége megelégszik az IE featurekészletével, vagy nem is tudják sokan, hogy létezik más, azért mindenki szívjon, a világ böngésző embereinek 2-3%-a (mert már ennyi az asztali Opera részesedése!)? Vagy a Chrome vagy Konqueror userek? Tudom, ezek önző érdekek, de nem kevésbé azok, mint a mai világban sok más.
de az IE nélküli Windows-zal semmi bajod. aha, értem. vagy nem.
A zenei piacot az mp3 uralja. Nem örülök neki, de ez egy másik téma a Fraunhofer-nek nem sok köze van az MS-hez. Ilymódon tökmindegy, hogy a user WMP-t használ, vagy Winampot.
A leggyakoribb videókonténer az avi, azon belül a DivX-el szemben kezd egyre nagyobb teret nyerni az XviD, ami legalább nyílt, még ha nem is a leghatékonyabb videótömörítési eljárás.
Ilymódon tökmindegy, hogy a user WMP-t használ, vagy WinDVD-t, akár VLC-t, ezek közül mind lejátsza ezeket a formátumokat és ez ezek az audio-és videócodec-ek az MS-től szintén függetlenek, ellentétben a saját formátumukkal, ami szerencsére nem birtokol olyan nagy piacot.ez az opensource-kodás meg marhajó, csak ezzel nem lehet piacot nyerni.
Igen, tudom, többek között ezért is utálom a jelenlegi monetáris rendszert. De ez már egy másik történet.
"attól, hogy egy böngésző opensource, mitől másabb?"
Nincs licenszdíj, szabadon használható, másolható, terjeszthető, tanulmányozható és módosítható...stb
Biztosítja, hogy egy egész közösség (már akik tudnak programozni) továbbfejleszthessék, új ötleteket valósíthassanak meg, biztosítja a minőséget és a megbízhatóságot (nem érdekeken alapul, nem használják a piacot szabályzó eszközként, hogy el kell adni és majd a következő verzióba tesszük csak bele ezt...stb, nem érdek bizonyos hardvergyártókkal kötött megállapodás miatt nagyobb erőforrásigényű szoftvereket gyártani a cél, hogy a szoftver használható, megbízható legyen és kiszolgálja az adott felhasználói réteg igényeit). Nincs gyártófüggőség sem.
Nagyobb réteg tudja használni, tesztelni, ez biztosítja, hogy a bugok és biztonsági résekre hamarabb fény derül ezáltal hamarabb javítják őket.a html és egyéb szabványokat ez befolyásolja? - Ezt komolyan kérdezed? Az OpenSource böngészőközösségek egyik legnagyobb szívügye a W3C szabványok támogatása, hogy ezzel is segítsék az internet semlegességét, vagyis a használt böngészőtől függetlenül egységesen jól jelenítse meg a weboldalakat, hogy ne a kényszer szabja meg a határt, hanem a felhasználó igénye.
-
Scalpel
senior tag
De akkor is, hogy lehet ingyen reklámra kényszeríteni valakit? Ez szintén ugyanúgy visszaélés.
Ok, hogy árukapcsolásnak néz ki az, hogy az IE kapásból benne van a Winben. De ingyen reklámra senki sem kényszeríthető. És igen, MS kihasználja a piaci előnyét. Google is ezt teszi a saját piacán. Mindkét vállalat, MS és Google is saját piacot teremtett. Ha nem MS csinálja meg azt először amit, akkor megcsinája más. Nem tudom, TökTechnologies néven, és most őt szapulná mindenki.De mégis milyen üzleti modell van a böngészők mögött, ami ekkora pánikot képes okozni? Mert erre még senki sem válaszolt.
Ja, és senkit nem gátol meg az IE a FF, Opera használatában. Használok FF-ot is, mivel a másik gépemen Linux fut, és azon FF. Hát FF százszor rosszabb, mint az IE8. De ez szubjektív vélemény, mások véleménye ettől eltérhet.
[ Szerkesztve ]
-
Scalpel
senior tag
-
Scalpel
senior tag
Nyugodj le szépen, ülj le a sarokba és gondolkodj...
Hol irányítja a MS a hardverpiacot?
Virtualizáció: Benne van a procikban, miért ne lehetne kihasználni, nem az MS találmánya. De sok embernek sem lesz rá szüksége. Se7ent használok régóta, és csak a nokia pcsuite-ot nem sikerült még beüzemelnem, de ez is inkább saját faszság miatt...
Vista hardverigény: amikor elkezdték tervezni, akkor még másképp nézett ki a hardverpiac, nagyobb volt a fejlődés üteme, és ők azzal számoltak. Pont, hogy intel itt rendesen bebaszott a MS-nak a többszálasítással, és az állandó szabványváltoztatással, na meg MHz háború feladásával, valamint a rendszermemória mennyiségének növekedése sem úgy alakult, ahogy várták...A Google meg szerintem a világ digitálisinformáció-kereskedelmét uralja... de valahogy Google-től senki sem ódzkodik, mindenki csak az MS-t szapulja... Iskolában meg szerintem ha kereső, akkor azonnal Google. Közösségi feladatmegoldás, GoogleGroups. Képzeld, tanítják a Google-t, egyetemen is, nem is akármelyiken.
-
moonman
titán
"az az érdekem, hogy gondtalanul böngészhessek a kedvenc böngészőmmel és minden oldal normálisan jelenjen meg. Az MS-nek meg az, hogy benne maradjon az IE a Windowsban. Érdekellentétek."
nálad az IE letiltja a többi böngészőt?"a Windows Messenger és a WMP nélküli Windows-t én is baromságnak tartottam"
de az IE nélküli Windows-zal semmi bajod. aha, értem. vagy nem.ez az opensource-kodás meg marhajó, csak ezzel nem lehet piacot nyerni. a piac (értsd: felhasználók 90%-a) ugyanis azt sem tudja, mi az a forráskód, sőt, a böngésző fogalmával sincs teljesen tisztában. ésegyébként attól, hogy egy böngésző opensource, mitől másabb? a html és egyéb szabványokat ez befolyásolja? nem.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz VladimirR #11 üzenetére
amugy azert nem lehetne banolni, mert:
- vegletekig hulye?
- irritalo?
- troll?Ha befejezted a személyeskedést, majd szólj.
Egyébként téged is legalább ugyanennyi dologért lehetne, mivel te meg "ugyanaz a srác vagy", aki a házigazdák és moderátorok kulturált hangnemben való kérését semmibe véve megmutattad, hogy te vagy a valaki a 3 soros hozzászólással.
Megértem, ha ezért bant kapok, de ez most kijött belőlem a folyamatos személyeskedésed és lenéző stílusod miatt.
-
T.Peter
őstag
Gondolom azért akarják valahogy törvényileg rögzíteni, mert az EU nem elégszik meg azzal, hogy az MS letilthatóvá teszi az IE-t a Win 7-ben. Az IE-t a Win felrakása után rögtön használhatod, míg a Firefoxot, vagy az Operát le kell töltened, telepítened. Az EU gondolom itt akar beleszólni, hogy az MS beépítsen egy linket, vagy valamit, amivel a Firefoxot, és az Operát is gyorsabban el lehessen érni. Ha elérik azt, hogy kivegyék az IE-t a Win-ekből, akkor még azt is el kéne érniük, hogy az Operához és a Firefoxhoz is adjon az MS egy letöltési linket, ne csak az IE-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
igen, szerintem is gusztustalan, ahogy erőltetik a Chrome-ot.
Egyetértek. A különbség, hogy a Chrome opensource, szabványkövető, 100%-os Acid3, és hamarosan hivatalosan is elérhető lesz OSX-en és Linuxon is.
oké, mostantól nem használhatsz Google keresőt.
Most hogy jön ez ide? Még felsőoktatásban is inkább a Wikipédiát favorizálják (ami szintén nyílt és szabad), a Google csak egy eszköz, ahogy a Yahoo, Live Search és a többi, de ezen dolgok közbeiktatása nélkül is eléred. De böngésző nélkül nehezen bármit is.
hálistennek egyelőre minimális mértékben. az Androiddal már ebbe a buliba is beszálltak.
Az Android is open source.
mostantól nem használhatsz Google keresőt, Google Chrome-ot, Gmailt, Google Analytics-ot, és egyáltalán semmilyen Google szolgáltatást.
Ezt már azt hiszem kitárgyaltuk, hogy mi a különbség azon kívül, hogy a Google nem láncol magához, minden lehetőség (ingyen) adott, hogy átállj egy a konkurencia hasonló szolgáltatására.
Ellenben az IE6 szabványkövetési problémáit még most is nyögi rengeteg weboldal és a végfelhasználó szívja a webfejlesztők után a legjobban.miért nem használsz ingyenes OS-t? ja, hogy nem olyan jók?
Te is nagyon jól tudod, hogy a kettő nem ugyanaz.
az elsőt talán az Adobe-tól kérdezd - Pont ez a baj. Hogy mossák kezeiket és ujjal mutogatnak arra, aki semmivel sem jobb náluk.
kb. másfél éve nyílt a specifikáció.
Igen és kb 1995 (vagy nem tudom pontosan az évet) óta a nemzeti tanterv része az informatika. (Hozzáteszem, szintén EU-s nyomás hatására).
lehet, hogy még nem esett le, de minden cég pénzből él. tudom, szemét multik.
Ne kezdjük megint. Nem akarok vitába folyni a jelenlegi profitorientált rendszer hibáival kapcsolatban. Mivel most az érdekek és a profit a fő húzóerő, így nekem meg az az érdekem, hogy gondtalanul böngészhessek a kedvenc böngészőmmel és minden oldal normálisan jelenjen meg. Az MS-nek meg az, hogy benne maradjon az IE a Windowsban. Érdekellentétek. Én meg kifejtettem a kommentekben (mivel ezért van itt ez a kis szövegdoboz), hogy nekem ez nem tetszik. Te meg vagy egyetértesz a véleményemmel, vagy nem, de tiszteletben tartod azt, ahogy én is a tiédet, hogy az IE-t használod és érzelmileg kötődsz a Microsofthoz, nem hülyézlek le.
Nem tartom az EU-t vagy a Google-t kevésbé multinak, mint a Microsoftot. Egyszerűen csak az nekem szimpatikusabbak a MOSTANI döntéseik. Például a Windows Messenger és a WMP nélküli Windows-t én is baromságnak tartottam és az MS-nek adtam benne igazat. -
moonman
titán
"az Internet a szabadság és függetlenség jegyében született"
vagy katonai célokra..."az internetre utat nyitó "kapu" sem lehet egy korrupt multicég kezében"
igen, szerintem is gusztustalan, ahogy erőltetik a Chrome-ot."A Google-t melyik iskolában oktatják, kötelezve arra, hogy a diákoknak otthoni gépükön is Google keresőt kell használni"
oké, mostantól nem használhatsz Google keresőt."A Google milyen formában irányítja a hardverpiacot"
hálistennek egyelőre minimális mértékben. az Androiddal már ebbe a buliba is beszálltak."A Google milyen formában irányítja a szoftverpiacot? Hány nagyobb cég (játékipar, egyéb multik (Adobe...stb)) okozza közvetetten azt, hogy egy célszoftver miatt magához láncol?"
mostantól nem használhatsz Google keresőt, Google Chrome-ot, Gmailt, Google Analytics-ot, és egyáltalán semmilyen Google szolgáltatást."Miért nem használsz helyette Yahoo-t? Mert nem olyan jók a keresési találatok? Erről már csak a Yahoo tehet."
miért nem használsz ingyenes OS-t? ja, hogy nem olyan jók? erről csak ők tehetnek."Linuxra nincs PhotoShop, vagy APEH-os adóbevallás program"
az elsőt talán az Adobe-tól kérdezd, abev pedig van."FÜGGETLEN cég tehet, amelyet a szabadpiac irányít, és aszerint portol, vagy nem portol Linuxra, hogy megéri-e neki pénzügyileg."
lehet, hogy még nem esett le, de minden cég pénzből él. tudom, szemét multik."MS Office (ami zárt szabványt használ, mert még csak 2003-as vagy MSO XP)"
kb. másfél éve nyílt a specifikáció.[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
A Microsoft miért lenne köteles (és hogy a fenébe akarják ezt törvényileg rögzíteni???) versenytárs termékét is terjeszteni???
A Microsoft nem egy cég. A Microsoft az a cég, amely az egész világ IT piacát uralja.
Azért ez egy kicsit más.Továbbá az Internet a szabadság és függetlenség jegyében született, ilymódon az internetre utat nyitó "kapu" sem lehet egy korrupt multicég kezében, és nem várható el, hogy egyetlen cég diktálja a de facto webes szabványokat, amelyek azért lesznek szabványok, mert ők ezt kitalálják és elég sokan használják ahhoz, hogy "szabvánnyá" váljon.
A Google-től nem fél az EU??? - A Google-t melyik iskolában oktatják, kötelezve arra, hogy a diákoknak otthoni gépükön is Google keresőt kell használni (ami ráadásul fizetős)?
A Google milyen formában irányítja a hardverpiacot (hardveres CPU virtualizáció XP módhoz, S3-as alaplap hibrid sleep-hez, óriási hardverigény Vistához...stb)? A google.com szerintem egy P1-es gépen elmegy platformfüggetlenül akár 640x480-as felbontásban is.
A Google milyen formában irányítja a szoftverpiacot? Hány nagyobb cég (játékipar, egyéb multik (Adobe...stb)) okozza közvetetten azt, hogy egy célszoftver miatt magához láncol?
Miért nem használsz helyette Yahoo-t? Mert nem olyan jók a keresési találatok? Erről már csak a Yahoo tehet. Ellenben arról, hogy Linuxra nincs PhotoShop, vagy APEH-os adóbevallás program egy MS-től és Linuxtól FÜGGETLEN cég tehet, amelyet a szabadpiac irányít, és aszerint portol, vagy nem portol Linuxra, hogy megéri-e neki pénzügyileg.
Iskolában is elkészítheted OpenOffice.org-al a házifeladatodat, de ha már egy markót rosszul értelmez a tanár gépén lévő MS Office (ami zárt szabványt használ, mert még csak 2003-as vagy MSO XP), abból pontlevonás lesz.
Ilyen apróságok...
-
moonman
titán
az külön tetszik, hogy a Google majd eldönti, mi innovatív és mi nem. persze a saját szarjuk mindig az lesz.
-
Scalpel
senior tag
Én nem értem...
A Microsoft miért lenne köteles (és hogy a fenébe akarják ezt törvényileg rögzíteni???) versenytárs termékét is terjeszteni???
Na erre azt mondom, rohadjon meg az EU...Másrészt valaki elárulhatná, hogy milyen üzleti modell rejtőzik egy webböngésző mögött azon kívül, hogy a built-in keresőablakban melyik keresőmotor alapértelmezett (tehát az azon lebonyolított keresések után kapnak pénzt, mert megjelenik a hirdetés)? Csak mert nem hiszem, hogy az oldalak üzemeltetői a böngészők megoszlása szerint még fizetnek a böngészőkészítő cégeknek, csak mert az ő szoftverükön keresztül jelent meg a "vérpistike.vérpistike.hu"?
Ja, még egy kérdés:
A Google-től nem fél az EU??? Csak az MS-től? Röhej... szerintem fordítva kéne lenni...[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Csak így tovább EU! Le a multikkal!
-
félisten
válasz WonderCSabo #2 üzenetére
Tehát abból van csak jövedelmük, hogy a böngészőjükben alapértelmezetté tették a guglit? És mivan, ha én ezt egy darab mozdulattal megváltoztatom? Arra játszanak, hogy úgysem változtatja meg a legtöbb ember?
A másik megközelítés meg az, hogy miért fizet nekik a gugli, ha úgysincs más versenyképes kereső, tehát a júzer úgyis a guglival fog keresni, nem?Biztos én vagyok sík hülye az üzlethez, de én erre nem merném alapozni egy cég (opera, mozilla) jövőjét.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Bofosok...
Valaki felhomályosítana, hogy miért olyan égetően fontos, hogy melyik böngészőt használja a nép?
Úgy értem a készítőknek honnan van pénzük a böngészőkből, ami ezt a nagy civakodást indolokja.
Ki fizet a Mozillának, vagy az Operának?Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- OLED TV topic
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest