Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
Ott nem stimmel a dolog, hogy most ebből a finanszírozásból most kiszáll az állam, és meghagyja a kínálkozó lehetőséget a perkálásra az intézményeknek. Ugyanis ez a része annak a dolognak, ami "megfelel". Így majd évkezdéskor nem 8eft-ot szednek be a szülőktől "közös ktg" címen (fyi ez nem fikció), hanem 18eft-ot magyarázván, hogy ez amiatt van, mert ez így mindenkinek megfelel.
-
Diopapa
addikt
válasz doktordrog #41 üzenetére
Sok helyen még Win98 és NT licence frissítési alapokra rakták pl az XP-t, nyilván nekik is csak vissza kell térni oda, az meg már bagatel dolog, hogy pl 1000 exchange-es mailfiókot meg egyéb win szerveres dolgot átmigrálni linuxra. Majd a 4 órás minimálbéres rendszergazda megoldja, ne a mi pénzüket b*sszák már el
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Alex91
félisten
válasz doktordrog #45 üzenetére
Akkor meg rosszul olvasod...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
doktordrog
aktív tag
-
Diopapa
addikt
Én pontosan tudom, hogy működik. Csak annyit írtam, hogy eddig mire volt elvi lehetőség és ha megszűnik a program, akkor mire lesz elvi lehetőség. Egyébként ha megfelel az igazgatónak, a tanároknak és a diákoknak, valamint a diákok szüleinek, akkor nem értem, hogy mi a gond vele? Igen, pénzbe kerül, csak úgy, mint pl a szavazódroid képviselő uraknak az üzemanyag költség térítés. Ők pl miért nem járnak kerékpárral? Aki BP-en lakik, megtehetné és olcsóbb lenne.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Alex91
félisten
válasz doktordrog #41 üzenetére
Nem igy van...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
floatr
veterán
Ez te is tudod nagyon jól h nem így van. Az iskolák eddig nagyvonalúan tudtak rábólintani a ms szoftverek használatára, és oktatására, mert nekik eddig egy petákba nem fájt a dolog, és hát valljuk be, a mai oktatók nagy része ezt szokta meg, ezt ismeri. Ez a szakmában is létező dolog, nálunk is sokan választják inkább a windows-t a gépekre, pedig gyakorlatilag nem sok szükségük lenne rá, de ezt szokták meg.
Ha egy ilyen megszokás mellett te oktatnál valamit, akkor nyilván -- ha van lehetőséged választani -- akkor azt választanád, amit megszoktál, pláne h neked semmibe sem kerül, mert az állambácsi ilyen jóságos, és puha. Nem tudom mit kell ezen rágódni.
-
doktordrog
aktív tag
Segítek Neked, mert túl tömören fogalmaztam. A tisztaszoftver a Windows esetén, csak azt biztosítja, hogyha rendelkezel egy jogtiszta Windowsszal, akkor letöltheted hozzá a frissítéseket. Ergo ahol eddig windows volt, csak úgy lehetett, hogy volt már előtte eredeti Windows, amit nem kell letörölni sehonnan sem. A változás annyi lenne, hogy a frissítések nem jönnének. A választás lehetősége tehát fenn áll.
Az Office esetén más a helyzet, ott törölni kell. Az megint más kérdés, hogy arra, szükség van -e vagy sem. -
Diopapa
addikt
Mi a tévedés? Hogy jelenleg van lehetőség linuxon ÉS windowson is tanulni, ha pedig elveszik a windowst, akkor csak linuxon lesz LEHETŐSÉG? Az más kérdés, hogy az iskolák nagy része nem használ linuxot, de a lehetősége most is megvan. Az, ha RÁKÉNYSZERÍTED, hogy csak azt használja (mivel forráshiány miatt nem fog tudni pl office-t venni) az nem választási lehetőség. Cáfolj kérlek, ha valahol félrement a gondolatmenetem.
-
n00n
őstag
Adtunk egy pofont a salakanyagnak megint...
Ismét márciusig (év közben!!!) hosszabbítottak. Jövő évben kezdődik az egész elölről...
Plusz tavaly megint MS-t jelöltek meg érettségire a diákok, akkor jövőre ismét jön a hiszti.@Diopapa: Nem ingyenes! Csak nem te fizetsz érte, hanem pl. én és az a kb 1,5 millió társam akik dolgozunk az országban...
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
Elnézést, de baromira nem attól függ, hogy honnan nézzük. A licence ingyenes. Egyébként sem kell letölteni lassú nettel, ha középiskolás vagy, viszed a kis 50 forintos cd lemezedet, bemész a rendszergazdához és kiírja neked. Kb ennyi.
-
Narxis
nagyúr
Tévedés. Van egy cég ami milliárdokért adja a szoftverét, mégis 99%-ban erről szólnak az informatikai órák általános és középiskolában is. Nálunk pl. 4 éven keresztül office 2003 oktatás ment, linuxot én akkor láttam ha otthon foglalkoztam vele. Azt kellene észrevenni, hogy jelenleg fizetünk is(és örüljünk, hogy csak "ennyit") + még csakis az MS termékeit oktatják. A van lehetőség Linuxon is vizsgát tenni nem a kiegyenlített oktatás része. Ha az MS azt akarja, hogy a tisztaszoftver megszüntetése után is jelen legyenek az oktatási intézményekben a szoftverei(legálisan) akkor adja jóval olcsóbban és akkor nem csak Linux lesz.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
vanhalen
senior tag
Írtam olyat, hogy cáfolja? Annyit írtam, attól függ, honnan nézzük. Nézhetjük onnan, hogy ha volt megfelelő sávszélességed (sokaknak ma sincs, vagy csak mobilnetről nyögnek, sok ilyet ismerek) akkor letölthetted és kaptad a kulcsokat hozzájuk tehát így ezek szerint "ingyenes" aztán kiírtad DVD-re stb. De nézhetjük úgy is, hogy igényelted, kipostázták, betetted a lemezt, használtad és puszi.
-
Diopapa
addikt
Ez baromira nem így volt Akkor kellett 3k-t fizetni, ha kértél telepítőlemezt (plusz talán 1600 forintért kaphattál egész jó win/office könyvet), ha nem kértél lemezt csak telepítőkódot, akkor biza egy forintot sem kellett fizetni.
-
Diopapa
addikt
Nos, ha nem lenne lehetősége az intézményeknek windowson/office-on oktatni/érettségizni, akkor sérülne az egyenlőség, hiszen a linuxtól eddig sem tiltotta el az intézményeket senki, viszont ha "elveszik" a microsoft termékeket (mivel elég kevés intézmény tudná kigazdálkodni az árát) akkor vennék el a választás lehetőségét, hiszen csak a linux maradna.
-
vanhalen
senior tag
válasz doktordrog #29 üzenetére
Hát ez érdekes gondolat, mert kb. annyiban nem volt ingyenes, hogy fizettél asszem 3000 ügyintzézési költséget, meg postaköltséget és kaptál egy Win7-et, egy Xp-t, egy office 2k3-at meg egy 2k7-et ha emlékezetem nem csal (ha tanár, vagy felsőoktatásban résztvevő diák voltál) Végülis nem "ingyen".
-
doktordrog
aktív tag
Csak sikerült valakiket meggyőzni a minisztériumban, hogy nagyon szükség van a Windows licensz meghosszabítására is. Ha a cikk írója, meg az emberek 99%-a az alatt az elmúlt 5 év allat megértette volna, hogy itt csak a Windows frissítéséről van szó a licenszben, és nem ingyen Windowsról, akkor tudnák, hogy nem kellenne sehonnan sem letörölni őket. Az egész herce-hurca egyedül csak az Office körül mehet.
[ Szerkesztve ]
-
vanhalen
senior tag
Az út hasonlattal az a gond, hogy 1. nem én írtam 2. csak eszembe juttatja, hogy elfogyott a cigim és a francnak van kedve hajnalban levonszolni az irháját a benzinkútra -1 fokban..
Tisztázzunk valamit: Hülyeségeket beszélsz. Azt javaslom nyugodj meg, igyál egy jó teát, vagy amit ilyenkor szoktál és relaxálj. Miért mondom ezt: Előszöris azért, mert ez, ahol írunk egy internetes "újság" egyik híradása köré kerekített fórum, ahol egymástól különböző emberi lények (azon belül is főleg magyarok) egymásétól esetleg teljesen eltérő, rég kialakult, vagy formálódó véleményüknek adnak hangot a cikk mondanivalójával, felvetéseivel stb. kapcsolatban, de semmi több. Ne érezd magad, vagy az ügyedet "megtámadva" inkább fogadd el (ha tudod) a tényeket és azt, hogy bizony lehetnek mások, akik valamiért máshogy gondolkodnak, más szempontok alapján, máshogy vonják le a konzekvenciáikat, mint te.
Történetesen az a helyzet állt elő, hogy jelen esetben pont egy ilyen "eltérő véleményű" emberbe sikerült belefutnod és most én vagyok az, aki képvisel egy, a tiedtől eltérő álláspontot, gondolkodásmódot (és ennek hanbgot is ad) Hogy ki kivel és miért ért egyet, mit tart szívügyének, vagy melyik "oldallal" azonosul, az teljesen szubjektív és éppen emiatt teljesen mellékes. Ugyan nem 100%, de mindenesetre meglepne, ha "innen" bármelyikünknek olyan mértékű befolyása lenne az említett 30-40 év alatt kialakult körülményekre és helyzetre, hogy bármilyen irányba billenthetné a döntéshozás mérlegének nyelvét. Innentől fogva maradnak az egyéni tapasztalatok, vélemények stb. Mind szubjektív, az enyém is.
A különbség a te szösszeneted és az én szösszenetem között az, hogy én, amennyire pillanatnyi képességeim és elmeállapotom engedték, igyekeztem tényekre alapozva leírni a véleményemet, rávilágítani pár kevésbé közismert összefüggésre és viszonylag értelmes (költői) felvetéseket tenni a meglévő információim alapján. Az írásod jellegéből számomra az jött le, hogy
1. Vagy nem rendelkezel kellőképpen azokal az információkkal, amikkel én, vagy
3. Rendelkezel és helytálló információkat is kaptál, viszont rosszul értelmezve, rossz konzekvenciákat vontál le belőlük
4. Vagy mert már eleve negatívan szűrve kaptad őket
5. Vagy már az információ megszerzése előtt befolyásolva voltál és ebből a fajta negatív attitűdből szemlélve eleve ellenségesen állva a dologhoz prekoncepcióid voltak és a későbbi tapasztalataidat ezen a szűrőn keresztül mérve le, csak méginkább igazolva láttad ellenségességed okát.
Vagy az is lehet, hogy:
6. Nem ugyanonnan származnak az információink.
A többi lehetőséget most elfelejtettem, VISZONT(!) nem ér röhögni! Csak nekem! De a lényeg az, hogy amiket felsoroltál, azoknak nagy része (olyan 70% körülire saccolom) színtiszta negatív sztereotipia és klisék csípőből eldarálása, amiknek kb annyi a valóságtartalma, mint annak az állításnak, hogy a kishercegben én voltam a lámpagyújtogató ember és majomkenyérfa gyümölccsel tömtem a búrámat. Mert ugyebár pl. annál nagyobb hülyeséget nem is mondhattál volna életed során, mint hogy idézem: " Eladtak egy oprendszert az ibm-nek, ami nem volt a birtokukban" de ide vehetném a másik hihhetetlen nagy baromságot is "És persze nem hajították át az ibm-t a palánkon az os/2-vel" de ezen is teljesen ledöbbentem: "balhéztak az almával, hogy ki is lopta el ügyesebben a parcból a gui-t"Há miaretek van? Már bocsánat. Mi az, hogy "nem volt a birtokukban"? Előszöris: Persze, hogy nem volt a birtokukban, hiszen nekik kellett kifejleszteni! Ha a QDos-ra célzol, azt 1980 áprilisában vette meg Paul Allen Tim Paterson-tól, aki csak egy hevenyészetten összedobott alapnak csinálta meg, mert megunta a várakozást a 8086-os CP/M-re az IBM szerződés meg november 6-án volt, szóval elég érdekes okfejtés.. a másik, hogy "egy oprendszert" Az IBM a kísérleti gépéhez nem csak a DOS-t, hanem Basic-et, Fortrant, Pascalt és Cobolt is kért. "Nem volt a birtokukban" Nem hát! Különben mi más magyarázhatná, hogy az MS. chess projecten programozóként dolgozó embereinek 80 áprilisától 81 júliusáig egy 3x2méteres, ablaktalan, szellőzés nélküli helyiségben kellett 35 fokban zárt ajtók mögött gályázva leprogramozni az említetteket az Old National Bank 8. emeletén? Most jön az, hogy "lopták"? Érdekes úgy "lopni valakitől (Tim Patterson) hogy aztán még hálából beálljon a céghez és dolgozzon rajta "Paterson left SCP in April 1981 and worked for Microsoft from May 1981 to April 1982" Lopták ja.. Jó sokáig és sok munkával "lopták"
Mit is mondtál, OS/2. Az IBM-el a Microsoft non exclusive szerződést kötött a DOS-ra. Amikor elkezdtek szállingózni a HP, Compaq, Dell, Olivetti stb. IBM-PC kompatibilis klónok, MS. velük is leszerződött és a gépekkel együtt adták a DOS-t, ami persze nem tetszett az IBM-nek, viszont a nagyközönség előtt fenn kellett tartaniuk a "jóbarátság" látszatát. Pár év múlva, amikor már Billék a windowson dolgoztak, az IBM nem kért a Windows-ból, hanem közölte, hogy saját OS-t fejleszt, de ezúttal a saját embereivel, de amikor elkészül(nek) mindkét oprendszerrel reklámozva/forgalmazva lesznek a gépek, de úgy, hogy az OS/2 a "professzionális" a Windows meg csak úgy van maradéknak..
"Balhéztak az almával" Amikor elmentek Palo Alto-ba a Xerox Parc-hoz Bill és Jobs, utána mindketten megvették a licencet az egész hobelevancra (ablakkezelős gui, egér stb. újítások) Apple sokkal sokkal hamarabb elkészült az oprendszerével, de pl. az akkori bevételeik többségét adó Apple2-őn még MICROSOFT basic futott. Mikor a windows már majdnem elkészült, éppen Jobs balhézott Billékkel és perrel fenyegetőzött, mondván, hogy ellopták az ő cuccukat. Csakhogy a többi megjelenő ablakos OS-el (Desq, VisiON, GEM) ellentétben, a Microsoftnak megvannak a megvásárolt jogok a Xeroxtól.
Úgyhogy megegyeztek, hogy a Microsoft soha nem fog számítógépet gyártani, csak szoftvert, az Apple átengedi a MacBasic jogait MS-nek, az MS meg megcsinálja az Excel-t Macintoshra (ami végülis eladhatóvá tette, ha nem teszik, ma már nem létezne, ahogy Apple sem) és szerződésbe foglalták, hogy 2 évig nem adják ki PC-re semmilyen formában. Szóval így "balhéztak az almával".
Az a baj, hogy állítom fejből szajkózod az összes sztereotip klisét amit csak kitaláltak az idők során, de közben TÉNYKÉNT is közlöd. Mer felőlem előadhatod az összes létező "zsugori MS, mi majd megmutatjuk, hogy csinálunk jobb oprendszert annál a tetü cégnél!" meg "így lopott-úgy lopott-mindenét, amije van lopta az MS" linuxos berkekben vérbe ágyazódott gyerek rémmeséket..
Csak tudod az a baj, hogy ezek kósza vélemények. És igen, irigység. A többi, amiket írtál, már csak ok-okozat összekeverése. Melyik volt előbb, mi következett miből történet. "A Linux azért nem érvényesül, mert a nagy gonosz MS nem hagyja" stb. A linux pár ember, egy kisebbség egy nagyon nagyon pici kisebbség játékszere. Az a pár ember boldog, hogy megcsinálta, sikerült még nyomtató drivert is hackelnie rá, hogy végre összelegózta az összes dolgot benne és szétírta a terminalt. Mert akkor "beavatottnak" meg "másnak" neadjisten "különbnek" érzi magát.
És? Kit érdekel? A plázában a titkárnőt nem érdekli, meg a kazánkovács lalibácsit sem ha hazamegy a gályából. Meg a 13 éves kiskölköt sem, aki lewarezolta a COD11-et. Meg az egyetemeken a többséget sem, ha Windowsra meg OSX-re épülnek azok a programok, amiket majd a munkájukban használni fognak. Ennyi
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Az út hasonlattal az a gond, hogy a világ nem teljesen ilyen. Tehát ha az ms ezentúl szabadalmaztatja a jobboldali közlekedést, akkor két lehetőséged van: vagy fizetsz, mint a katonatiszt (ahogy most), vagy áttérsz a baloldalra. Nem olyan nagyon régen járunk a jobb oldalon, nem okozna semmi problémát a bal.
Hogy érte el? Loptak csaltak hazudtak. Eladtak egy oprendszert az ibm-nek, ami nem volt a birtokukban. Az ms egész életében abból élt, hogy eladtak valamit, ami max. ígéret szintjén létezet. Tényleg nem a legyek hordták össze, ezt nem is firtatta senki, csak azt, hogy törvénytelen eszközökkel tolták a saját szekerüket. Mint pl. a táblázatkezelő lopás, a sok protokoll-hamisítás, meg ilyenek. És persze nem hajították át az ibm-t a palánkon az os/2-vel, nem balhéztak az almával, hogy ki is lopta el ügyesebben a parcból a gui-t, meg semmi ilyesmi sem volt, ááá nem. ja, meg nem szedett jogdíjat olyanért, amit meg se csinált, nem hát...
ha lenne időutazás, visszamennék az időben és addig rugdosnám Bricklint, amíg kőkeményen minden kis apróságot körbeszabadalmaztatna. Akkor most az ms csak pislogna...
egyébként irgalmatlanul súlyos tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy itt bárki is irigyli az ms-t. az, hogy nem akarjuk, hogy tovább tömjék az ms zsebét, az nem irigység, hanem józan ész.
És persze lehet, hogyha most linuxot tanul egy diák, akkor a munkaerő piacon nem őt fogják keresni (egyébként meg nem, mert nem linuxot vagy windowst vagy ms officét kell tanítani, hanem oprendszereket, irodai munkát, stb. linux segítségével), de ha kimegy egy generáció, amelyik látott már mást is, kihúzta az ms seggéből a fejét, akkor kiderül, hogy valójában semmi szükségünk rá, pénzkidobás az egész. ennyi. és nyilván az ms és a fanjai nagyon félnek attól, hogy ez a felvilágosodás megtörténjen, mert akkor lőttek a zsíros üzletnek. ez igaz.
a redhatnál és a susénél nem a linuxért fizetsz, hanem a terméktámogatásért. tudod, ez egy olyan dolog, amit az ms például soha nem adott az oem windowsaihoz. kifizetsz egy kosár pénzt az oem windowsért úgy, hogy gyakorlatilag semmi értéket nem kapsz érte. te dolgod, csak más pénzét ne pazarold.
"Miért kellene a többség (akik MS. win-t meg office-t stb. AKARNAK tanulni) érdeke elé helyezni egy kisebbség (pár elvakult linux fan, akik ellegóznak vele otthon) bizonyítatlan érveit?": a létszám a következőképpen alakul: van egy kisebbség, aki szerint megfelel a linux az oktatásban. van egy ennél nagyobb, akik szerint csak ms-t kell tanítani. és van ennél egy nagyon sokkal nagyobb többség, aki meg nem akarja az adóforintjait ms-re pazarolni. úgyhogy kisebbségben vagytok, tisztelt ms fanok.
az, hogy az iparban meg a közigazgatásban ms hegemónia van, annak köszönhető, hogy akik kikerülnek az iskolából, csak ms-t láttak eddig. és mivel ms-t láttak eddig, az ms hegemónia marad is. tehát az egyetlen kérdés az: akarja-e valaha is valaki megtörni ezt az ördögi kört, vagy maradunk az ms rabszolgái örökre. szerintem ne maradjunk, az mocskos sokba kerül.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
vanhalen
senior tag
válasz remington2 #13 üzenetére
(#13) remington2: "Ma Magyarországon jobbra tarts van, és az ehhez illeszkedő közlekedési szabályokat tanulja, és tanítja mindenki (ez amúgy értelemszerű). A bevezetni akart váltás pont olyan, mintha holnaptól kezdve nemhogy a balost is, hanem kifejezetten csak azt tanítanák, de az ország közlekedése meg maradna a jobbra tartsál. Érted mire gondolok? Ha kikerül valaki a suliból, az esetek 99 százalékában MS szoftverrel fog dolgozni, ergo az a hatékony, ha azt sajátítja el megfelelő szinten. Ismerje az alternatívákat, és tanítsák is neki, de a mainstream vonallal ne akarjon már szembepisálni"
ÉS IGGEEEN! Minden szó szentigaz, kőbe kéne vésni!
(#21) ddekany: "Ezért itt a Linux erőltetéstől tartó emberek abba is gondoljanak bele, hogy az MS hogyan érte el azt a részesedését amit, és főleg, hogyan próbálja bebetonozni a pozícióját"
Hogyan érte el? Mondjuk úgy, hogy B. Gates meg P. Allen már 14 évesen kitaláltak olyan apróságokat, mint a FAT fájlrendszer, meg 15 évesen olyan forgalomszámláló programot ráztak ki a kisujjukból, amit autópályakezelő vállalatok megvételre érdemesnek tartottak? Aminek a fizetségéből fedezték az azévi nyaralásukat? 76-77-től meg mondjuk ők írták az összes akkori őspc szerűségre (beleértve az akkori és későbbi Apple gépeket) a basic-et. Nem véletlen, hogy őket kereste meg Gary Kindall-al a CP/M "attyával" párhuzamosan az IBM, csak ez utóbbi lesz@rta. Az sem véletlen, hogy Bill-ék ott voltak aközt a pár meghívott/érdeklődő közt, akiket a PARC-hoz meghívtak, hogy ugyan vizslassák már meg a gépet, meg a GUI-t, amit összefabrikáltak a zsenieik. Az sem véletlen talán, hogy több ilyen zseni, pl. Simonyi (aki már akkor megalkotta többek között a menüket, meg az Ms. Office ősét a Bravo-t) Ms. gyorsan átvette a brigádba ugye.. Ahogy az sem véletlen, hogy az IBM-től függetlenül az "IBM-PC kompatibilis" konstruktőrökkel is jó kapcsolatokat ápolt (vagy lepaktált ) meg a japánokkal ugye a NEC-nél, meg ilyen kis apróságok, a Multiplan franciaországi bevezető, előadó körútjairól nem beszélve, amit 2 szorgos emberük csinált felkeresve a legkisebb forgalmazókat is. És ha már Multiplan, ugye ott az office, amiről szintén szó van tisztaszoftver ügyben. Mind a Word, mind az Excel olyan alapról indult a 80-as években, hogy szinte esélyük sem volt az erős konkurencia miatt, ami addigra rég lefedte a piacot és senki nem fogadott volna a sikerükre, max Bill, meg pár ember MS-nél. ezek közül nemegy cég zsebből megvehette volna akkor a Microsoft-ot, most meg nincsenek sehol. 84 ugye fapados Windows, amibe iszonyú mennyiségű munkát ér pénzt öltek, és a 3.0-ig küzdöttek az elfogadtatással, meg a kudarcokkal.
Gyerekek, lehet sok mindennel vádolni a MS-t, lehet utálni, meg minden, de NEM a legyek hordták össze nekik a sikert, amit most sokan fujjozva irigyelnek és nem is a vakszerencse, vagy a henyélés. Bill munkaholista fanatikus volt, rendszeresen a földön fekve találták kódokkal teleírt papírok közt az irodája padlóján reggelente. Doug Klunder, az excel megalkotójának fanatizmusáról már nem is beszélve.. És ez még csak a 80-as évek, hol volt akkor a linux?
Linux? Tanuljanak a gyerekek linuxot? Hát tanuljanak, ha akarnak, azért még fizetni sem kell és elérhető a MAN a nagyobbakhoz nemde?! Csak ugye ki akar olyat/olyanon tanulni, aminek a későbbiekben nem sok hasznát veszi majd? A Linux világpiaci részesedése (igen, annak a többtízezer linux disztrónak az androidot és a routerekre, szerverekre tolt linuxokkal együtt) kemény 0.8%. Könyörgöm, még az OSX-nek is nagyobb a bázisa, pedig Apple szinte csak gépeket gyárt, ezt meg úgy "adja" hozzájuk! Hogy költséghatékony a linux? Miért szerepel a cikkben is akkor Novell és Redhat? Azok mintha "fizetős" linuxok lennének nemde? Miért kellene a többség (akik MS. win-t meg office-t stb. AKARNAK tanulni) érdeke elé helyezni egy kisebbség (pár elvakult linux fan, akik ellegóznak vele otthon) bizonyítatlan érveit? Félreértés ne essék, az állam sem azért erőlteti a "nyílt forráskódú" projectet MS termékek helyett, hogy nektek és a gyerekeiteknek olyan húdejó legyen! Tegnap volt hír róla, hogy pár, vélhetőleg tizenéves feltörte Anonymus nevében az Alkotmánybíróság honlapját, aminek CSAK a védelmére 680millát "vett fel valaki" jómagyar szokás szerint. Na vajon mirl is szól ez a történet, az állam hirtelen imádja a linuxot és támogatja a térnyerését mi? A pénzek továbbra is fel lesznek véve, csak most már "ingyenes" (Suse/Redhat mióta azok?) szoftverek megléte mellett, így több marad "valakik" zsebében: ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
?
nincs rákényszerítve senki. vagy az már kényszerítés, ha nem valaki (most állam) nem fizeti ki valakinek a windowst?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Narxis
nagyúr
válasz remington2 #10 üzenetére
Eltúlzott hasonlatokat én is tudok írni, az már más kérdés, hogy semmi értelme inkább próbáld meg azt megcáfolni, hogy valaki miért csak ms office-t vagy a windows kezelését tanulja?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
ddekany
veterán
Ezért itt a Linux erőltetéstől tartó emberek abba is gondoljanak bele, hogy az MS hogyan érte el azt a részesedését amit, és főleg, hogyan próbálja bebetonozni a pozícióját. Ahhoz képest bármi ami Linux körül történik kutya tudjuk-mije...
-
anulu
félisten
ja. az ELTE-n "számítógépek felépítése" 1. órán kb a sárba alázott a tanár, amikor egyedül maradtam jelentkezve a 350 fős előadóban arra a kérdésre, hogy kiszolgálónak ki választana windows-t. sikerrel elmélyítette a linux iránti "szeretetemet".
amúgy tényleg nincs, illetve minimális. örültem, hogy (igaz diploma nélkül) kikerültem onnan. nem kéne alsóbbrendűnek nézni az embert emiatt. szerintem."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Syl
nagyúr
válasz attila9988 #16 üzenetére
Szerintem majd a főiskolák, egyetemek igazgatói fognak jól járni. Csak úgy röpködnek majd a nokiás dobozok
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
pomm
tag
Igazad van! Sőt, tanítsunk meg mindenkit arra, hogy a rückwerz a négyes mellett van és fenébe a gondolkodással! (A fenébe azokkal is, akik máshova rakták!)
Nálad már elérték a célt. Nem kell használni a fejedet, csak bizonyos reakciókat kiváltani. Nálad is működik! Te a linux szóra aktiválod magad és gondolkodás nélkül betolod a sablon dumát.
Gratutlálok! Az én időmben a tanárok -legalábbis a legtöbbje- igyekezett gondolkodni tanítani és a hasonló felfogású embereknek, mint te, nem kellett idegeskednie az érettségi tételek miatt...
Öregszem...üdv: pomm
-
attila9988
őstag
Neked fogalmad sincs hogy itt most miről is van szó igaz?
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
bambano
titán
hiába erőlködnek ezen, ennél ésszerűtlenebb megoldás kevés van.
egyrészt két évvel előtte döntenek, hogy min érettségiznek, tehát a 2013-as érettséginél ez a probléma megint elő fog jönni, csak kisebb hisztivel, másrészt amelyik diák windowson érettségizik, az majd nagyon fog örülni neki, hogy egyetemen hirtelen nincs windows.egyszerre kellett volna váltani, nem össze-vissza. kb. mintha előírnák, hogy a megyék felében mostantól bal oldalon közlekedünk, a másik felében marad a jobbos.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
BigManus
addikt
Itt egy picit félre értelmeztél valamit.
Ez arról szól, hogy a Linux nem a Windows vetélytársa, hanem egy alternatívája a fizetős verziónak.
Ez lenne a lényege.
Nem kell itt a közlekedési példa, ugyanis nem kötelező Linux használatról van szó, hanem egy támogatás megvonásával kezdődő mizéria kontra alternatíva a lényeg.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
remington2
senior tag
Úgy, hogy egyenlíteni kell a baloldali közlekedés javára. / lásd Narxis hozzászólását.
Ma Magyarországon jobbra tarts van, és az ehhez illeszkedő közlekedési szabályokat tanulja, és tanítja mindenki (ez amúgy értelemszerű). A bevezetni akart váltás pont olyan, mintha holnaptól kezdve nemhogy a balost is, hanem kifejezetten csak azt tanítanák, de az ország közlekedése meg maradna a jobbra tartsál. Érted mire gondolok? Ha kikerül valaki a suliból, az esetek 99 százalékában MS szoftverrel fog dolgozni, ergo az a hatékony, ha azt sajátítja el megfelelő szinten. Ismerje az alternatívákat, és tanítsák is neki, de a mainstream vonallal ne akarjon már szembepisálni.
spirit007
Fekszik, kulturáltan szórakozik, de legfőképpen nem személyeskedik.
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
spirit007
senior tag
válasz remington2 #10 üzenetére
"Akkor holnaptól legyen kötelező a baloldali közlekedés..."
Miért nem inkább tegnaptól...teee... szélsőség troll !
Cikkhez:
Mellesleg tök felesleges ekkora intervallum, elég lett volna a mostani érettségizőkig kihúzni.
A következő érettségiig meg felkészülhetett volna minden valóban _érett_ egyén.[ Szerkesztve ]
-
BigManus
addikt
-
remington2
senior tag
-
BigManus
addikt
Narxisnál a pont.
Nem erre értetem amit írtam, mert nem is kell rákényszeríteni a Linuxot senkire.
Viszont amióta ez a mizéria elindult, itt Esztergomban két iskola elkezdte a Linuxos lehetőségeket mérlegelni és úgy is döntöttek, hogy átállnak túlnyomó részt, mert költség hatékony.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
BigManus
addikt
válasz nincsisbéla #1 üzenetére
Valahogyan én nem lepődtem meg... Vajon miért nem... ?
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
veterán
Valljuk be, nagyon kellett ez a megállapodás az ebben az évben Microsoft szoftvereken érettségizőknek. Nagy káosz lett volna (és törvénysértés), ha nem teszik meg.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
nincsisbéla
aktív tag
No, és akkor most lehet meglepődni!
Mentalita'
Új hozzászólás Aktív témák
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- Logitech g pro x2 lightspeed wireless headset
- iPhone 13 128gb fehér, gyári független, hibátlan
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest