Új hozzászólás Aktív témák
-
CsaBully
tag
Segítségeteket kérném bitcoin-nal kapcsolatban..feltelepítettem a kliens programot ami generált ugye egy account kódot,amit nem mentettem el és most nem tudom hogyan tudnám előcsalogatni(0-ás szóval nem gond ha újat kell csinálni)...van esetleg vmi ötletetek?..újratelepítéssel sem sikerült újat generálnom hogy azután azt használhassam..
-
brd
nagyúr
Tipikus mlm praktika, hogy mindenkinek azt mondják, ami éppen pozitívumnak tűnik, az ellentmondás meg a tudás ópiuma
Értsd jól. A pénznek használt rész növelhető (osztással (*) ), mi az ellentmondás szerinted? *: és azt a felhasználók nagy részének el kell fogadnia, nem csak úgy hajrá.
Milyen MLM, ember? Ki akar itt beszervezni, vagy eladni neked bármit? Jesus...Naja, minnél több éhes szájat kell etetni, annál kevesebbet ér az az 1 darab kenyér, amit be kell osztani... vagy mégsem. Teljes fogalomzavar.
A fogalomzavar nálad lesz inkább. A piac fogja eldönteni (ha rá nem száll valamelyik *ves állam), hogy mennyit fog érni a BTC (mint ahogy most is az dönti el). Ha több lesz, nyilván az értéke is változik, nem...? Egyébként pedig milyen éhes száj? Te pénzt eszel?
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
(#299) brd
Nem véges, osztható. A bányászott coinok száma véges.(#300) brd
A mennyisége növelhető, ezzel párhuzamosan nyilván az értéke is változni fog.Tipikus mlm praktika, hogy mindenkinek azt mondják, ami éppen pozitívumnak tűnik, az ellentmondás meg a tudás ópiuma
Szerintem a BTC értéke is ugyanúgy értéktelenedik majd, amikor darabolják.
Naja, minnél több éhes szájat kell etetni, annál kevesebbet ér az az 1 darab kenyér, amit be kell osztani... vagy mégsem. Teljes fogalomzavar.Na, mindegy. Ha valaki tényleg elolvassa az érveket pro és kontra, akkor talán felfogja, hogy miért lenyúlás jellegű. Balekok persze mindig lesznek, akiktől valós pénzt lehet kicsalni.
-
brd
nagyúr
Ha magamnál tartom a BTC-t, elvileg kockázatmentesen növelem a vagyonomat.
Ameddig a nálad lévőnek emelkedik az értéke. Mitől emelkedne az égig? Vagy másképpen: miért adnának érte többet, mint korábban, egy bizonyos szint felett? A mennyisége növelhető, ezzel párhuzamosan nyilván az értéke is változni fog.
Ezzel azt feltételezed, hogy lesz egy ideális mennyiség, amikor már az emberek nem akarnak több BTC-t, pont elég. Szerinted mikor mondják azt hogy elég pénzem van?
Nem feltételezem azt. Szerintem a BTC értéke is ugyanúgy értéktelenedik majd, amikor darabolják.
Az értékteremtő munkától megy.
Nyilván erre gondoltam én is...
A központi bank a kereskedelmi bankoknak ad kölcsön, nem az államnak.
Azt a folyamatot ismered, amikor a jegybank pl. államkötvényt vásárol a semmiből teremtett pénzével, az állam ezt elkölti a piacon, de visszafizetni sosem fogja (vagy az újabb ilyen akciókból + persze adókból is). No' én erre gondoltam.
Nem csinál gazdaságpolitikát, csak a gazdaságban lévő pénz mennyiségével próbálja kiszámíthatóvá tenni az inflációt.
Ez írtam én is, megoldani nem fogja, ha pl. háború van, és a termelés visszaesik, kapálózhat akármit, borul a (jelenleg használt) pénz értéke.
Az államadósság nem egyértelműen rossz.
Igen, tényleg jó, hogy egy magántársaságnak fizeted a kamatot, ahelyett, hogy azt az összeget esetleg az állam tudná felhasználni.
-
brd
nagyúr
Ahaam, értem, tehát a többieknek akkor kevesebb bc-je lesz, vagyis a véges pénzből be lehet gyűjteni többet, a többiek meg egyre kevesebbel rendelkeznek.
Nem véges, osztható. A bányászott coinok száma véges. Nem lesz tőle az összes ember egyenlő, ugyanúgy lesznek hatalommal rendelkezőek, csak a pénz mennyiségével nem manipulálhatnak (annyira).
Próbáld meg külön kezelni az embereket, tudom, nehéz ezt egy ilyen topicban, de próbáld meg. Én nem állítottam mást, nem tudom, kivel keversz össze. Igen, ha elterjed, megváltoztatja (meg kell változtassa, mert másképpen kell a pénzhez állni, ha netán ez lesz az) a világot, vagy a világ változik meg ahhoz, hogy elterjedhessen.
Még az adózást is megszüntetni.
Miért szüntetné meg? Nem névtelen, csak névtelen lehet. Ha egy állam pl. kiköti, hogy a fizetésedet egy, vagy több adott címre (amit regisztrálni kell náluk) kaphatod, és adót (vagy akár az összes olyan tranzakciót, ami adóköteles) is onnan fizethetsz, akkor ez nem lesz névtelen (sőt, sokkal könnyebben lenne ellenőrizhető, mint eddig)...
Azt kéne észrevenni, hogy az inflációs és az egyre apróbbra darabolós deflációs megoldás is nagyjából ugyanazokkal a problémákkal küzd, csupán a viszonyítási pont más.
Inkább csak hasonló. Utóbbinál akár előre is tudható, mikor lesz "új pénz" (mikor lesz a darabolás), ill. ez nem az állam zsebébe megy, továbbá nem feltétlen kellene utána kamatot fizetni egy magán csoportosulásnak.
-
Penge_4
veterán
De annyival nem, mint a gépre szánt összeg. Pl. ha betetettem volna pár éve 50000 Ft-ot a párnám alá, abból akkor még vehettem volna jópár dolgot (beleértve az alapvető élelmiszert), mint most.
Ellentétben akkor egy C2D került annyiba, mint most egy Core i7. Szóval ebben az esetben bőven leelőzi az inflációt a hardverárak deflációja. Mégis ezen a piacon van a legnagyobb forgalom. Még háztartási gépeket vagy autókat is jobban használnak az emberek kimúlásig, ellenben ha kijön egy új iPhone már a boltok előtt sátraznak.
-
3psilon
aktív tag
A klasszikus közgáz szerint (javítsatok ki, ha tévedek), az enyhe infláció a megfelelő. Évi 1..3% elviselhető. Az infláció nem egy elméleti mennyiség, hanem az árak emelkedéséből számolja ki a KSH.
A deflációval az a baj, hogy ha csökkennek az árak, akkor az embereknek nem éri meg elkölteni a pénzüket, hiszen később az adott dolog olcsóbb lesz. A fogyasztás csökkenése további árcsökkenést eredményez, ami egy öngerjesztő és káros folyamatot indít be.
Inflációs modell esetén ha meg kell venni valamit, érdemes most, hiszen később drágább lesz, de befektetni - tehát a költést késleltetni - is érdemes, mert azért is jár kamat. Tehát a pénz mozogni fog, ami a pénz lényege.
Ha nincsenek háborúk vagy hasonló, akkor bár a pénz lassan értéktelenedik, de az átlagember is befektetheti úgy, hogy az el nem költött vagyon megőrizze reálértékét. (Reagálva az 5000 Ft-os példádra.)
(Ennek nincs köze a pénznyomtatáshoz, amit én egyébként nem tartok jó dolognak...)
-
Penge_4
veterán
válasz
#06658560 #285 üzenetére
"utána írunk nullát és azzal nö az értéke? gondolkodtál te már ma?"
Mivel a legkisebb egységet újabb tizedesjegyekkel bővítettük, így a végére további nullák kerülnek és nem veszik el semmi. De magyarázd már el kérlek nekem, hogy mi a különbség a következő címletek között:
- $1
- $1.00
- $1.000
- $1.00000000000000000000000000000000000000000000000000(a dollár helyett bármilyen valuta behelyettesíthető).
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
#06658560 #287 üzenetére
"elméletileg pontosan, akárhány tizedesig nem tudunk a digitáis világ miatt dolgozni"
De tudunk, ezt kéne megértenedTe azt mondod, hogy 64bit pl. korlátozó tényező a pontosságban, de nem az. Mert ha le akarsz tárolni egy 128bites pontosságú számot, akkor egyszerűen annyit teszel, hogy letárolod az "első felét" 64 biten, majd a "második felét" 64 biten, plusz felhasználsz pár bitet az összekapcsolásra. Ugyebár ez ugyanúgy eljátszható 256bites pontossággal is, csak akkor 4*64 bit kell. Ugyanez eljátszható végtelen pontosággal is, csak akkor végtelen*64bit kell.
Igen, így lasabbak lesznek valamivel a számolási műveletek, de most nem ez a lényeg, hanem hogy megvalósítható-e. Illetve vannak ennél szebb implementációk is a probléma megoldására, de talán ez a legegyszerűbben megérthető... -
válasz
#06658560 #287 üzenetére
Mit vesztunk el az euronal? Amikor ilyen rendszereket programoztam, lakossagi keresek eseten 6 tizedesjegyig szamoltunk, egyebkent tovabb.
A minimalis mennyiseg jelen esetben 0.01 euro vagy 1 forint. Mi a kerekitesi hiba? Le tudnad irni, hogy miert pont ket helyiertek van a kerekitesi hiba es a minimalis mennyiseg kozott?
-
törölt tag
A jelek szerint egyáltalán nem értetted meg amit írtam, de sebaj. Még egyszer akkor: elméletileg pontosan, akárhány tizedesig nem tudunk a digitáis világ miatt dolgozni, mindig lesz egy korlát, aminél már elveszítünk bármit is. Bitcoinnál a meddig menjünk le pedig akkor gond, ha a kerekítési hibáink és a minmális mennyiségünk között nincs legalább két helyiértéknyi mennyiség. Ami a jelenlegi helyzetben a forintnál él, eurónál speciel határesetként mozog.
-
törölt tag
Az egységét a forintnak hol határozza meg a legkissebb címlet, pláne, hogy elektronikusan továbbra is kezeljük a fillért is? Ha a legkissebb egység és a kerekítési hiba egy nagyságrandbe esik, mekkora lesz a vesztesége a teljes rendszernek?
Mondtam, a matektudásoddal ne villogj, mert a fekete lyuk hozzád képest szupernóva: utána írunk nullát és azzal nö az értéke? gondolkodtál te már ma?
-
Penge_4
veterán
válasz
#06658560 #276 üzenetére
"Így pedig a nagyon kicsire osztásoknál óhatatlanul is fellép a pénz eltünése egy idö után."
Szóval szerinted melyik rendszerben tűnik el több pénz? Ahol a dollárcentek töredékét lenyúlja a bank, ahogy itthon az 5 forint a legkisebb címlet, vagy ott, ahol ha van jelenleg 13.04727482 BTC-d és eljutunk arra a pontra, hogy a végén lévő 2 satoshi 1 dollárcentet érjen, akkor utána iktatunk pár 0-t, így ha eljutunk oda, hogy 1 dollárcent helyett 10 dollárcentet vagy 1 teljes dollárt is ér 1 satoshi, akkor neked innentől 13.047274820000 pénzed van. Amiből ha elköltesz 13.04727480-t és akkorra már a default tranzakciós díj sem 0.0005 lesz, akkor marad 0.000000020000 pénzed. Ha fizettél tranzakciós díjat, mondjuk egy század satoshi-t, akkor 0.000000019900 pénzed marad.
-
törölt tag
A pi-t tökéletesen pontosan tudod kezelni? Az e-t? Pontos értéked van rá? Ténylegesen pontos, nem közelítö.A probléma a digitális világ kényszerüsége. Ami az osztási oldalon jobban fáj, mint ha egyre csak nöne a rendszerben levö BC mennyisége és úgy kellene kezelni- hisz a kerekítési hiba valamint a kezelendö mennyiség arányaiban sokkal messzebb áll egymástól.
-
válasz
#06658560 #280 üzenetére
A pi-t es az e-t is olyan pontosan tudom kezelni, amilyen pontosan csak akarom. Ez nem vegtelen, de korlatlan. Ha a szamitasokhoz eleg negy tizedesjegy, akkor annyit hasznalok. Ha otezer tizedesjegy kell, akkor otezret.
Pelda: mondjuk, hogy 0.0001 centre kerekitunk jelenleg a tranzakcioknal. Ez ugye 10e-6 dollar, azaz dollarban szamolva 6 tizedesjegyre van szukseg (vagy 7-re, de ez most mindegy is). A vilag GDP-je jelenleg 70 trillio dollar korul van, 70*10e+12. Ha teljesen atvaltanank ezt Bitcoinra, akkor a teljes GDP-t 21 millio bitcoin jelentene. Ha meg akarnank tartani a fent emlitett tizezred centes pontossagot, akkor a legkisebb kezelendo bitcoin-toredek:
2.1e+7/(7*10e+13/10e-6) = 3*10e-13.
Tehat elegendo kb. 14 tizedesjegyet kezelni, hogy tizezred centes pontossagot erjunk el, ha az egesz vilag bitcoint hasznal. Mi ezzel a problema? Ha milliomod centes pontossagot akarsz, akkor meg 16 tizedesjegyet hasznalsz.
Mint mondtam, szamitogepekkel akar millio tizedesjegyeket is kezelhetnenk.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Csakhogy a jelenlegi virtuális/valós pénzek egyik sajátossága, hogy elméletileg korlátlan mennyiség lehet belölük, így nem kell lefele osztogatni, a BC esetében pedig a korlátos mennyiség miatt jön a folyamatosan osztjuk és egyre kissebb részek fognak forgalomba kerülni állapot, ahol elméletileg bizony ott a probléma, hogy az egység és a kerekítési hiba egy szintre, közel egy szintre kerül.
-
válasz
#06658560 #276 üzenetére
Gyakorlatilag tetszoleges kicsire oszthato. Tehat ha a egy szelet kenyer aranak a tizmilliomodat is tudod tarolni, az lenyegeben vegtelen pontossag. Nem fog eltunni semmifele lenyeges penzmennyiseg (vilagszinten mondjuk 1 forintnak megfelelo penz eltunese nem lenyeges, es ha akarjuk, ez siman elerheto precizitas).
Most sem hasznalunk tokeletesen vegtelen pontossagot a forintszamlak eseteben, megsincs belole semmi problema.
-
törölt tag
Ahogy nézem a linked ez elméletben végteleg bites feldolgozóval lesz végtelenül kicsire osztható, egyébként a feldolgozó rendszer korlátai elérésénél már levesznek az értékes információk. amikor a bitcoint odáig leosztjuk, akkor durva pénzvesztés következik be.
#270 Penge_4: matektudásodat szerintem inkább ne csillogtasd!
-
MageRG
addikt
...hogy többet kapj vissza.
Ha magamnál tartom a BTC-t, elvileg kockázatmentesen növelem a vagyonomat.Nem fog az égig nőni a BTC értéke...
Ezzel azt feltételezed, hogy lesz egy ideális mennyiség, amikor már az emberek nem akarnak több BTC-t, pont elég. Szerinted mikor mondják azt hogy elég pénzem van?
A másik lehetőség, hogy a BTC kezd elértéktelenedni. Hoppá...Nem, az a munkától megy, a hitel legfeljebb segít ebben.
Nincs teljesen igazad. Az értékteremtő munkától megy. És ott is attól függ a gazdagság, mennyire hatékony a munka. De tőke nélkül nincs hatékonyságnövelés.
A bankrendszer és hitel abban segít, hogy a tőke oda menjen, ahol hatékonyságot tud növelni. A XXI. században, a nulláról induló startupok korában szerinted ez mennyire fontos?
Tessék, egy kicsit régebbi magyarázat. Elvileg töriből is tanítják, bár szerintem nem megy át a lényeg.Fenét, csak simítja, és elkeni problémákat, módosít egy kis alapkamatot itt, ad egy kis kölcsönt az államnak ott...
Bocs ezt, nem olvastam teljesen végig,mert nettó hülyeség. A központi bank a kereskedelmi bankoknak ad kölcsön, nem az államnak. Szerepéből adódóan csak reagálhat a külső problémákra (olajár), illetve javaslatot tehet a kormánynak. Ha az irányítóközpontba beszabadultak a majmok, akkor nem sokat tehet.
Nem célja az adók v. az olajár kiszámíthatóvá tétele. Nem csinál gazdaságpolitikát, csak a gazdaságban lévő pénz mennyiségével próbálja kiszámíthatóvá tenni az inflációt...több adó beszedésén kívül nem nagyon van hosszútávú lehetőség, a kölcsönkért pénz kamatainak fizetésére
Kivéve ha elinflálod az adósságot, és az így nyert idő alatt átszervezed a gazdaságot a hatékonyabb működés érdekében. [link] Persze van amikor ez sem működik.Hány olyan kapitalista országot tudsz felsorolni, ahol csökken/stagnál az államadósság a válság kirobbanása óta? Lehet, van ilyen, csak nem sok.
Úgy tudom Németo.-nak és a svédeknek sikerült. Nem tudom mennyire.Egyébként erre válaszoltam:
Az államok többségének adóssága pedig szépen emelkedett egy kövéret (és/vagy a polgárai az újabb adóktól szarabbul élnek).
Az államadósság nem egyértelműen rossz. Amíg elhiszik a hitelezők, hogy megy a szekér, addig alacsonyak a kamatok, ki lehet nőni. Akkor van baj, ha szavazatvásárlásra használják a hitelt.
Egyébként hogy védi ki ezt a BTC? -
Penge_4
veterán
Meg lehet, ezt írták a hivatalos oldalakon is. Azért döntöttek a 8 tizedesjegy mellett, mert az jó ideig elég lesz még. Jelenleg a milliBitcoint (0.001 BTC) tervezik a fő egységnek beállítani.
Ha a jövőben még többet fog érni, akkor jön a µBTC (0.000001 BTC), végül pedig a satoshi (0.00000001), ami jelenleg a legkisebb egység, de amint megközelíti legalább az 1 vagy a fél centet, szerintem pár sor átírásával beiktatnak újabb nullákat a végére.
A fizetőeszközzé válásnak pedig a legnagyobb gátja (a belső gazdaság hiányosságai és az átlagember által is biztonságosan és egyszerűen használható szoftverek mellett) jelenleg a volatilitás. Az, hogy sokat ér, az digitális létből fakadó oszthatóság miatt nem akkora probléma. Maximum eggyel kisebb egységre ugrunk, amikor már zavaró lesz.
(#269) atti_2010: A kormányoknak 2 lehetősége van. Asszimilálja vagy betiltja. Az előbbi a hatékonyabb, de ugyanúgy nem tudnák beszabályozni, mint a készpénzt és nyilván frusztrálja őket, hogy a centralizált bankrendszer zéró csalási lehetőséget jelentett volna az adócsalással szemben, ha megszűnik a készpénz. Viszont a kriptopénzek (nem maga a Bitcoin, az csak a legelterjedtebb és legnagyobb, hanem maga a protokol) ezt a tervet megtorpedózták.
Ha betiltja, azzal hivatalosan is az alvilágot virágoztatja fel általa (lásd: drogok, fegyverek, azok sem tűntek el azért, mert be vannak tiltva, pedig azok még fizikális voltuk miatt nehezebben is szállíthatók/tárolhatók).
Tehát a legjobb taktika a részükről jelenleg az, hogy csendben várják (mintha nem is tudnának róla), hogy hátha kimúlik magától, mert a kereskedők a bizonytalan szürkezóna miatt nem adoptálják, így meg a belső gazdaság kérdőjeles, a váltókhoz meg ugyancsak nem meri senki a nevét adni, mert ugyancsak szürke zóna, így a Bitcoinhoz jutás lehetőségét is elvágták.
Ez a jelenlegi nagy kérdés. Képes-e túlélni a Bitcoin a jelenlegi tétlenségi időszakot és akkorára duzzadni, hogy többé ne lehessen a szőnyeg alá söpörni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Cathfaern #267 üzenetére
Gyerekek olyan dolgokon megy a vita napok óta mint pld. ki fogja lemosni az autót vagy kereket cserélni mikor az még csak a tervező asztalon van, a BC egyelőre nagyon sebezhető egy jól irányzott támadás egy kormány által évekre visszavetheti az árfolyamot vagy ki is végezheti az egész rendszert.
-
törölt tag
válasz
#06658560 #263 üzenetére
"Na´es ezért nem lesz a BC a jövö gazdasági pénze, ahogy az arany is elfogyott gazdasági pénzként szerpeelni-a gazdaság kinötte a kereteit"
az aranynál alapvető gond, hogy kezelhető méretű érmék formájában lenne értelme tárolni, és nem tudsz egy kávét venni úgy, hogy 0.000023 grammot kérnek érte. ha az aranyat is lehetne darabolni lefele végtelenül akkor nem lett volna vele semmi gond.
mondom ezt úgy, hogy igazából én nem érzem azt, hogy ebben jobban meg tudnék bízni mint bármi másban.
-
törölt tag
válasz
bolbatiku #258 üzenetére
Ha te hangoztatod itt, hogy ugyan olyan, mint a rendes pénz, ki tudja váltani, akkor elég triviális azt feltételezni, képben vagy minden téren vele, s erre a kérdésre is ismered a válaszát az új rendszernek.
"A bitcoin azért lett így kitalálva (hogy 21 millió képződik összesen és egyre kevesebb termelődik ki), mert így hasonlít valamennyire az aranyra, ott is nagyjából ismert a mennyiség és egyre csökken a kitermelés mert egyre nehezebb kitermelni."
Na´es ezért nem lesz a BC a jövö gazdasági pénze, ahogy az arany is elfogyott gazdasági pénzként szerpeelni-a gazdaság kinötte a kereteit.
-
azbest
félisten
Azért, amiért most: hogy többet kapj vissza. Nem fog az égig nőni a BTC értéke sem, be fog állni egy szintre
Ahaam, értem, tehát a többieknek akkor kevesebb bc-je lesz, vagyis a véges pénzből be lehet gyűjteni többet, a többiek meg egyre kevesebbel rendelkeznek.
Érdekes egyébként, hogy folyamatosan változtatjátok a viszonyítási pontokat. Mindig aszerint tekintetek rá, ami éppen beleillik a történetbe. Ha a végessége miatti problémákat vetjük fel, akkor lehet használni mellette a többi pénzt. Máskor meg azért jó a bc, mert a hivatalos pénz rossz és persze a bc megváltoztatja a világot. Még az adózást is megszüntetni. Ja hát persze, hiszen a rossz nyelvek szerint egy törvényen kívüli pénz a törvényen kívüli emberek számára.
Azt kéne észrevenni, hogy az inflációs és az egyre apróbbra darabolós deflációs megoldás is nagyjából ugyanazokkal a problémákkal küzd, csupán a viszonyítási pont más. Az indoklások pedig inkább érzelmi, mint szakmai töltetűek.
-
brd
nagyúr
De BTC-ben minek adjak kölcsön?
Azért, amiért most: hogy többet kapj vissza. Nem fog az égig nőni a BTC értéke sem, be fog állni egy szintre (ha egyáltalán elterjed annyira, hogy ez érdekes legyen a többségnek, de igen, valameddig akkor valószínűleg fog emelkedni).
Tudod, ettől megy a gazdaság.
Nem, az a munkától megy, a hitel legfeljebb segít ebben.
Arra, hogy kiszámítható legyen az infláció.
Na persze. A jegybank vezérli az egész gazdaságot? Ő határozza meg, milyen lehetőségek vannak bevételtermelésre? Fenét, csak simítja, és elkeni problémákat, módosít egy kis alapkamatot itt, ad egy kis kölcsönt az államnak ott - amire ugye akár pénzt gyárt -, ettől nem lesz (sokkal) egyszerűbb a legtöbb vállalkozásban pénzt termelni. Pl. hogyan számítod ki az olaj árát 1 évre előre (gondolom, az nem vita tárgya, hogy a vásárolható materiális javak jó részében megjelenik ennek mozgása)? Oszd meg velem lécci', én adom a tőkét, lekereskedem, oszt' felezünk! Komolyan, nem lesz gondod a BTC-vel sem.
Gondolom, a ma bejelentett adóemelések is előre várhatóak voltak számodra (már azon túl, hogy valamilyen újabb rablás biztosan lesz a rablóváltásig).Tessék, ez a leghíresebb.
Úgy értettem, hogy a jelenlegi rendszeren belül, ahol a semmiből történő pénzgyártáson, és a több adó beszedésén kívül nem nagyon van hosszútávú lehetőség, a kölcsönkért pénz kamatainak fizetésére.
Nem csak Mo.-ból áll a világ.
Hány olyan kapitalista országot tudsz felsorolni, ahol csökken/stagnál az államadósság a válság kirobbanása óta? Lehet, van ilyen, csak nem sok.
-
bolbatiku
tag
Ez a véges szám is csak a bitcoin sajátossága, nem a crypto pénzeké.
A bitcoin azért lett így kitalálva (hogy 21 millió képződik összesen és egyre kevesebb termelődik ki), mert így hasonlít valamennyire az aranyra, ott is nagyjából ismert a mennyiség és egyre csökken a kitermelés mert egyre nehezebb kitermelni.
Simán lehet egy olyan kriptopénzt is csinálni ami egyfolytában termelődik végtelen számban, (de akkor most azért kattogna mindenki hogy csak veszthet az értékéből és inflálódik)
Elég hozzá pár sort megváltoztatni a programban, és már létre is jött egy olyan kriptopénz ami végtelen számban termelődik. És bárki átállhat rá.Hitelezéssel kapcsolatban meg nem engem kéne kérdezni hanem azokat akik hiteleznek bitcoint. (google: bitcoin loans), mert megoldották valahogy.
De már párszor leírtam, hogy ha valamilyen célra jobban megfelel mondjuk egy banki átutalás vagy a kp, akkor nyugodtan lehet használni azt is, mert nem szűnnek meg csak azért mert a bitcoin vagy a kriptopénz létezik. -
válasz
The Seer #256 üzenetére
> Vagy ilyen dolgokba csak én gondolok bele?
Nem, mindenki erti ezt. Pont az az egyik potencialis problema, amit irsz: egyre kisebb darabok ernek ugyanannyit, ami ugyanazt jelenti, mint hogy egy adott darab egyre tobbet er. Tehat csak surgos szemelyes fogyasztasra erdemes belole kolteni, a tobbit meg kell tartani.
-
The Seer
tag
Persze, de folyamatosan nő az értéke állítólag, mivel egyre több ember használja ugyan azt a mennyiséget, azaz egyre kisebb részekre való bontás fogja hozni ugyan azt az értéket, amit előtte egy kerek szám is hozott.
Vagy ilyen dolgokba csak én gondolok bele?
Pl egész világon van 1 kiló arany, de egyre több embernek kell az az 1 kiló és egyre kisebb és kisebb részeket faragnak le belőle és valójában ezt a végtelenségig lehet fokozni, mert mindig van egy kisebb darab az előzőnél ami még mindig ér valamit.
Mondjuk lehet csak átmentem elmebetegbe
-
The Seer
tag
Azt írjátok az a lényege, hogy véges. Utána meg azt, hogy bármeddig bontható akár 0,0000000párszázezernulla1 ig is. Azaz mégsem véges --> értelmetlen az egész arra hivatkozás, hogy az adja az értelmét, hogy véges, mivel végtelen. Csak nem 1$ fog szerepelni az adott akármin hanem 0,000sokezernulla1 BTC. Mennyivel jobb nem ?
-
törölt tag
válasz
bolbatiku #249 üzenetére
Ha nem való hitelezésre, akkor mégis hogy alternatívája a jelenlegi valódi pénznek? A valódi devizahiteles történet különbözö pénznemek közötti mozgás esetén probléma, de a bitcoin esetén önmagán belül is az.
Crowdfundingnál hogy dumálod le a törlesztési részleteket, kamatot, miegymást az összes hitelnyújtóval?
A crowdfunding másik problémája: miképp adsz olyanba pénzt, ami közvetlenül neked kisembernek nem fog hasznot hozni sosem-teszem azt egy új gyártósor létrehozása mondjuk Olaszországban, mikor fizetnél bele? Van elég infód, tudásod, rálátásod, hogy milyen kondíciók esetén rentábilis, mikor lesz nagyon rizikós, stb.? -
törölt tag
válasz
#06658560 #247 üzenetére
Ehh mindig csak az értetlenkedés
De hitelezőként mondhatod hogy akkor adsz nekem 500.000 bitcoint ami most 10 stadiont és két négyesmetrót ér, én ebből azonnal offshore számlára helyezek 499.999-et, majd a céget eladom egy hajléktalannak múlthéten. ha 2 év múlva keresed rajtam a coinjaidat, akkor 4 év pereskedés után annyit adok vissza, ami 12 kenyeret ér.
-
bolbatiku
tag
válasz
#06658560 #247 üzenetére
Én nem tudok vázolni, de lehet hogy a bitcoin nem is hitelezésre való.
Ha ez így van akkor maradnak már meglévő lehetőségek vagy létrejönnek újabbak, a cryptopénz ebben nem akadály.Egyébként már írtam hogy ez nem csak a bitcoinnál probléma, és ha létezne rá megoldás akkor a bitcoinnál is meg lehetne oldani, tehát ha van ilyen hitelkonstrukció akkor a btcnél is meg lehet csinálni.
A crowdfunding is jó megoldás lehet mint a banki hitel egy alternatívája.
Nem a bankok döntik el hogy kinek adják hitelbe az én pénzemet, mint ahogy most működik a banki hitelezés, hanem én döntök, ha számomra hasznos egy termék vagy szolgáltatás, vagy fantáziát látok benne akkor adok bele pénzt. -
bolbatiku
tag
"BTC-ben viszont nem fogom, hanem ülök rajta, mert magától is nő az értéke."
Ha úgy gondolod hogy a btc-nek felfelé fog menni az értéke és nem érdemes befektetned a btc-det másba, akkor ülhetsz rajta, semmi akadálya nincsen. Ha meggondolod magad majd befekteted valami másba.
Ha a fizetésed bitcoinba kapnád lehet mindenképp költened kéne belőle.
Amúgy attól hogy van ez a bitcoin dolog, még léteznek valuták, bankok, paypal, készpénz, és nem tűnnek el egyik pillanatról a másikra, mindig lesznek alternatívák, legfeljebb a bankok egyeduralma szorulhat némileg vissza, ha teret nyer magának a crypto pénz.
Nem érdemes végletekben gondolkozni. -
törölt tag
válasz
bolbatiku #246 üzenetére
"De hitelezőként mondhatod hogy akkor adsz nekem 5 bitcoint ami most 10 kenyeret ér, ha 2 év múlva annyi bitcoint adok vissza, ami akkor 12 kenyeret ér.
A kenyér lehet arany vagy bármi, ha annak az árfolyamát stabilabbnak érzed."Erre vázolj egy hitelezési struktúrát, cégeknek megfelelö szinten, beruházások, fejlesztések finanszírozására!
-
bolbatiku
tag
válasz
#06658560 #243 üzenetére
A deviza hitelesek pont az árfolyam változás miatt szívták meg a hagyományos pénzrendszerben, tehát ez sem csak a bitcoinnál fordulhat elő, nem hiszem hogy ki lehetne védeni.
De hitelezőként mondhatod hogy akkor adsz nekem 5 bitcoint ami most 10 kenyeret ér, ha 2 év múlva annyi bitcoint adok vissza, ami akkor 12 kenyeret ér.
A kenyér lehet arany vagy bármi, ha annak az árfolyamát stabilabbnak érzed. -
MageRG
addikt
Azért, mert enni, ruházkodni, lakin, plazmatévétvenni kell.
Ne csináld már! Nem a rezsire félretett pénzemet teszem be a bankba, hanem a megtakarításaim fektetem be. BTC-ben viszont nem fogom, hanem ülök rajta, mert magától is nő az értéke.
Nem a személyi kölcsönökről van szó, hanem a vállakozásokba tolt hitelekről (tudod, ettől megy a gazdaság).
De BTC-ben minek adjak kölcsön?Milyen ilyen gondot oldott meg pénzügyi rendelkezésekkel állam/jegybank?
Tessék, ez a leghíresebb. Sajnos csak az angol wikin van fent.
Szerinted mire való a független jegybank?
Arra, hogy kiszámítható legyen az infláció.
Kitalálod melyik válságkezelést használták az EU-ban, és melyiket az USA-ban?Az államok többségének adóssága pedig szépen emelkedett egy kövéret (és/vagy a polgárai az újabb adóktól szarabbul élnek).
Nem csak Mo.-ból áll a világ. -
emelhu
aktív tag
válasz
#56573440 #216 üzenetére
"de új világrendet nem fog hozni"
Valószínű.
Nem is örülnék neki.Én örülök, hogy sokféle 'pénz' jellegű értékmérő fut egymás mellett.
Pl. az arany (minden anakronizmusa mellett) a mai napig fontos, hogy valamiféle kontrolt jelentsen a politikusok által manipulált pénzrendszerre.
Ha nagyon 'elszalad' a papírpénz, a bizalom elmarad és mi lép a helyére? Arany, ezüst, gyémánt (külföldi pénzjegy, értékpapír stb.).Nem "legyőzni" kell a bankrendszert.
Szükség volt/van/lesz bankokra, de a BTC egy újabb kontrol, hogy ne tudjanak a "pénzünkkel" politikusok, monopol bankár réteg meg ilyenek visszaélni.Mert a pénz az mindenkor az "emberek pénzze". Annak eszköze, hogy árú/szolgáltatás cserét végezzenek az emberek. A gond, ha ebbe sok manipulációs tényező ékelődik be.
Az én meglátásomban a BTC legnagyobb értéke az, hogy nem hagyja "manipulálni" magát (illetve ha hatalmas beruházással valakik manipulálják, akkor pillanatok alatt értékét veszti ez is és pont a manipulálók buknak a legtöbbet).Vagyis a BTC lehet hogy a jövő, de ha nem is, akkor is mindenképpen egy alternatíva és mindig, minden alternatíva lehetősége előny és haszon az "összességnek".
-
LamerGyuri
senior tag
Amikor azt olvastam, hogy "magam is évtizedek óta hacker és programozó lévén", onnantól egyszerűen nem bírtam kiverni a fejemből, hogy egy olyan ember beszél, aki jó érzékkel kihasználja sok-sok ember hiszékenységét, naívságát, és vastagon megszedi magát ebből.
Néhány hozzászólónak bizony igaza van, hogy ha forradalmi, ha nem, bizony ez a dolog is kineveli a maga hiénáit.Aki tisztában van a szakmával, az tudja, hogy egy igazi profi "hacker"
és/vagy programozó soha nem kérkedik a tudásával.
-
brd
nagyúr
Ha olyan pénz van nálad, ami az idő múlásával egyre többet ér, mi a ráknak adnád ki a kezedből?
Azért, mert enni, ruházkodni, lakin, plazmatévétvenni kell. Ez utóbbi talán csökkenni fog, ez jót is fog tenni, mert legalább nem minden baromságot fognak megvásárolni. Most azért vár valaki az ilyen vásárlással, mert később kevesebbe fog kerülni? Kell neki most, azonnal, mindegymilyenáron.
De ugyanez miatt a központi hatalom nem tudja majd megelőzni a deflációs válságokat sem.
Ezekbe nem sok beleszólása van most sem. Milyen ilyen gondot oldott meg pénzügyi rendelkezésekkel állam/jegybank? Maximum elnyújtani tudja. A válság megoldódott? Akinek nem volt szerencséje, szopóágra került. Pl. devizahitelesek, mond valamit a fogalom? Az államok többségének adóssága pedig szépen emelkedett egy kövéret (és/vagy a polgárai az újabb adóktól szarabbul élnek).
-
bolbatiku
tag
Arra akartam rávilágítani hogy ha létezik jobb alternatíva akkor csináljuk, mert minden adott hozzá. Ha meg nem létezik jobb változat akkor hiába.
Ha leegyszerűsítem akkor a bitcoin ellen ezek az érvek bukkannak fel különböző formában.
- a jövője kérdéses
- nem felel meg minden egyes ember minden egyes elvárásának
- a gazdagok előnyben vannakEzeket bármiről el lehet mondani, de ha van valami létező alternatíva akkor csináljuk.
A hitelezés meg úgy működik ahogy akarod, pont ez benne a szép.
Maga a rendszer amire a bitcoin épül egy csomó olyan lehetőséget ad az átlagemberek kezébe amik eddig egyáltalán nem léteztek a pénzügyi világban, vagy egy harmadik fél (bank, ügyvéd) kellett hozzájuk. Kickstarter szerintem a legjobb példa bár biztos nem ilyesmire gondolsz.Szóval mindenki számára hasznosabb lenne ha a lehetőségekkel is foglalkoznánk, azokkal amik már most megvannak vagy amik még egyáltalán ki sincsenek aknázva (vagy találva).
-
emelhu
aktív tag
A bankrendszer központosodik, vagyis egyre kevesebb, egyre hatalmasabb szereplő egyre nagyobb szeletét tartja kézben a piacnak.
Az álmoskönyvek szerint nem jó irányEzzel szemben a BC a teljesen másik véglet. Nemhogy a piacgazdaság ideális "sok-kicsi" szereplőjével számol, hanem egyenesen a "korlátlan" számú szereplőben gondolkodik.
-
emelhu
aktív tag
"Akkor azzal kevertem, hogy 1 cent előállítása kerül 7 centbe."
Nincs értelme a számháborúnak, de az tény, hogy a pénzérme/notes előállítása is költség.
De itt nincs vége, a kezelés, szállítás, őrzés, átvizsgálás (hamisak keresése) stb, stb. is folyamatos költség.Emellett az ország (ország? matolvalycsi!) egyik legnagyobb tévedése, hogy a számlapénzek, a banki pénzforgalom extrán adóztatódik.
Pedig nem csak a készpénz költsége a gond, de egy modern államban alacsony adók kellenek (hogy az adóelkerülés felesleges legyen), tiszta, jól átlátható legyen a gazdaság (erre is jobb a számlapénz) hogy pörögjön és termeljen.A Bitcoin meg arra lehet nagyon jó, hogy kordában tartsa a folyamatosan "központosodó" banki rendszer költségeit.
Ha van alternatíva, akkor az korlátozza, meddig is emelhetők a banki költségek, az átutalási díjak és a "tranzakciós adó".
Ahogy nézem a fidesz jelenlegi utolsó 0.6%-os tervét ezek (ha nem fogja le valaki a kezüket) lesz ez még egész százalék, sőt ha nem vigyázunk akár 10+ is.
Igaz a gazdaság beledöglik!
Vagy nem!
Mert találnak alternatívákat, mint pl. a BC.Vagyis ha nem lenne, ki kellene találni
Fontos mind a hiéna bankok, mind a még undorítóbb kormánypénzéhség miatt.
-
törölt tag
válasz
bolbatiku #235 üzenetére
Amennyiben a bitcoin kitalálói, terjesztöi a valódi pénz alternatívájának akarják szánni, akkor a valódi emberek felmerülö valódi problémáira nekik kell a választ megadniuk, nem az embereknek kell megkeresniük. tudod, az ö termékeüket eladni nekik kell, nem a vevönek.
Apropó: a hitelezés hogy is müködik ebben a világban?
-
bolbatiku
tag
válasz
ElektromosV8 #233 üzenetére
Így van, pont arról szól a cikk hogy nem a Bitcoin a lényeg hanem a technológia amire épült. A Bitcoin csak egy adaptáció a sok közül.
Ha valakinek nem tetszik a Bitcoin, használhatja valamelyik altcoint vagy kitalálhat egy jobbat. (ha már úgyis ennyire tudja hogy mik a hibái a bitcoinnak és hogy minek mi lesz a következménye a jövőben)Bekiabálóknak:
1.) Fogalmazz meg egy konkrét hibát vagy problémát a Bitcoinnal kapcsolatban.
2.) Szerinted hogyan lehet megoldani vagy elkerülni ezt a problémát
3.) Valósítsd meg, mert ha tényleg megoldottál egy fennálló problémát akkor biztos sokan áttérnek a coinodra.Példa:
1.) Csak 21 millió coin fog létezni ami deflációhoz vezet, és ez rossz mert...
2.) A coinok száma legyen végtelen.
3.) (megírom ha kell, aztán meglátjuk hogy hányan térnek át és mi lesz véleményük)Vagy
1.) korai beszállók nagyokat szakítottak, ez nem igazságos
2.) megoldás....? -
MageRG
addikt
A végesség adja az értelmét, és megy szembe hagyományos pénzzel, mert abból annyit nyomtatsz, hozol forgalomba amennyi jól esik, cserébe folyamatosan értéktelenedik.
Ahogy látom ezt elég sokan nem tudják megérteni.
Szerintem te nem akarod megérteni.
Ha olyan pénz van nálad, ami az idő múlásával egyre többet ér, mi a ráknak adnád ki a kezedből? Inkább vársz egy kicsit, akkor még több libát vehetsz érte. Így a libatenyésztők csődbe mennek, mert mindenki vár. Puff, kész a pénzügyi válság.
A BTC legnagyobb előnyeként hozzák fel, hogy központilag nem ellenőrizhető. De ugyanez miatt a központi hatalom nem tudja majd megelőzni a deflációs válságokat sem.
Szóval BTC spekulációra jó, globális fizetőeszköznek nem igazán... -
ElektromosV8
csendes tag
Aki nem érti, hogy miről szol a cikk na meg mit jelentene a pénz digitalizálása az nincs is amiért filozofálgasson és hülyeségeket írjon. A 80 éves nagyanyámnak hiába adok oda egy bankkártyát és mondom neki tessek mami itt van 1 milla vegyen amit akar mert csak bambán nézne és azt mondana mi ér ezen a műanyagon annyit fiam
Ő is megszokta hogy a postás hozza neki a készpénzt és neki az a pénz amit kézzel megfog a többi az csak illúzió. Sokan a bitcoinnal is így vannak csak egy illúzióinak tartják és nem értik a lényegét.
-
válasz
ElektromosV8 #230 üzenetére
Ez egy jó film,de nem érzem a párhuzamot. A Bitcoin még gyerekcipőben jár,és a halandó ember labdába se rúghat.Bármi lesz is ebből,idő kell még neki. Viszont ha egyik "nagy" se fogja elfogadni,mint érvényes fizetőeszköz,akkor nagyon sok ember ölt bele pénzt,energiát a semmiért.
-
Overlocker
veterán
Újabb kormány intézkedések, Emelkedik a telefonadó, drágább lesz a készpénzfelvétel
Talán ezért is érdemes lesz váltani..
-
ElektromosV8
csendes tag
Nem tudom valaki mar írta-e de nekem erről az egészről ez a film jutott eszembe.
-
azbest
félisten
Ez is sántít kissé. Hosszabb távon egy fizetőeszköz értéke mögött a gazdaság áll. A gazdaság pedig az erőforrások, nyersanyagok és emberek munkáján alapszik. Valós értékeken. Az hogy egy pénz létrehozása drága nem éppen jó tulajdonság. Ha ez elterjedne és egyedüli fizetőeszközzé válna, akkor az egész világ gazdasága állna mögötte, amiből 4.7%-ot birtokolna az a személy akié az első könnyen jött millió kredit.
Nem hinném, hogy egy új köntösbe bújtatott régi rendszer lenne a megváltás. Ahhoz, hogy az emberiség új irányt vegyen először a fejekben kellene rendet tenni. Ha pedig rend van, utána már nem is lenne szükség a hagyományos értelemben vett pénzre, legfeljebb egy egységes erőforrás kvótát jelképező kreditre. Annak pedig, hogy az irigység, ellenségeskedés, hatalomvágy és egymás utálata megszűnjön mindenki fejében, nagyon kicsi az esélye. Előbb-utóbb kap az emberiség egy nagy pofont, aminek hatására kénytelen összefogni, de biztos nem lesz szép az eleje.
Érdekes Simon Singh mondása a harmadik világháborúról:
Az első világháború a kémikusok háborúja volt, a második a fizikusoké. A harmadik a matematikusoké lesz.
[link] -
Penge_4
veterán
Az arany árfolyamára céloztam vele.
(#218) Komplikato: "No no! Ne a gagyi magyar bankokból induljunk már ki"
SEPA, Paypal is több nap. Ha meg Kínával kereskedsz még több...
"Azért nem viccből van olyan szolgáltatás pár kártyánál, hogy vissza tudják vonni a tranzakciót ha bizonyítod, hogy a másik fél átvert!"
Ez így van. Ezért mondom a zálogszolgáltatást. De azért mégis jobb, hogy a harmadik felet te választod (vagy az is decentralizált), mintha a pénzkezelőd dönt önhatalmúlag.
Ráadásul a kereskedő mindig jobban célkeresztben van, mert azt szénné lehet fikázni fórumokon, lehet pozitívan is értékelni, ellentétben az n+1. Átlag Józsefről senki nem tudja, hogy csalni akar-e vagy sem.
-
brd
nagyúr
válasz
atti_2010 #222 üzenetére
Mondom, VGA-t erre vásárolni, vagy akár már meglévőt is használni egyre kevéssé érdemes (de az 5970 amúgy is jobb ár/érték aránnyal bírt ezen a területen, a fogyasztását nem tudom, sosem volt ilyenem), pár hónap alatt nagyot fordult a világ, a célHW-ekre kell most fókuszálni, ill. szerintem várni egy kicsit, mert most túl drágák a kaphatóak.
-
-
brd
nagyúr
válasz
steven84 #213 üzenetére
Itt nálunk legfeljebb magánszemélytől, de hát mi sok mindenben el vagyunk maradva, főleg emberi jogok terén, pl. nem védheted meg magad, mert te leszel a büntetendő. Itt pl. elég sok mindent vehetsz (tesztelve, működik). Kocsit, kaját biztosan vásároltak már BTC-ből, házat nem tudom. A villanyszámla csak akkor kerül szóba, ha bányászni is akarsz. Persze a stílusodból gyanítom, ezeket hiába írom le, vagy el sem olvasod, vagy a mindentelutasítokamitnemértek jegyében, menthetetlen vagy.
radi8tor1: Na ez az, amint érezhető lesz a kényelmetlenség, oda az önkéntesség. Ezért kell az ösztönzés.
-
Komplikato
veterán
A Bitcoin gyors. Pár másodperc a megjelenésig és 10 perc a megerősítésig, amikor már 100%, hogy tiéd a pénz, nem csak 99. Szemben a banki utalások 3-4-5 napjával (mínusz hétvége és ünnepnapok).
No no! Ne a gagyi magyar bankokból induljunk már ki, van ahol már évtizede is kvázi "azonnal" jóváírtak egy utalást, nem X nap múlva. Nálunk meg pl. az OTP a nemrég bevezetett 24 órás rendszert se tudja tartani 2013-ban.
- A Bitcoin visszafordíthatatlan. Ez kettős dolog, de a kereskedői oldalról ez egy sarkalatos pont és megfelelő zálogszolgáltatásokkal (bár igaz, ez harmadik fél, de már készül ezek decentralizált változata is) a vásárló is biztonságban érezheti magát.
Az nem feltétlenül jó! Azért nem viccből van olyan szolgáltatás pár kártyánál, hogy vissza tudják vonni a tranzakciót ha bizonyítod, hogy a másik fél átvert! Érdemes rákeresni a blog.hu, Kika és Amex kulcsszavakra, volt ott erről egy nagyon érdekes történet.
-
törölt tag
válasz
steven84 #213 üzenetére
alapvetően ennyire nem fekete meg fehér. volt pillanat amikor ha volt egy komolyabb tartalékod, akkor vehettél belőle. na nem btc-ért, de átválthatod most is. itt igazából arra megy a játék, hogy elterjedjen, beszálljanak a nagyhalak, olyan peak-et eredményezve, hogy a korai bányászok, meg a btc hegyeken ülők jól megszejék magukat. hosszú távon úgyis pár kézben összpontosul a btc ahogy most is a pénz, mert ők gyártanak, ők szolgáltatnak náluk vásárolsz. a maradékot pedig tovább darabolják, így az ő pénzük értéke is drasztikusan emelkedik.
páran kaszálnak majd rajta amikor "elterjed", de új világrendet nem fog hozni. hoszsú távon ugyanitt állnánk, esetleg bankok nélkül, ami meg lelhet sokak számára csábító, de meglesznek a negatív hatásai is.
-
Penge_4
veterán
"Saját magadnak mondasz ellent, nemrég még azt mondtad egy példában, hogy 30%-ot átad egy munkáért cserébe, miközben a maradék 70% pénze ugyanannyit ér, mint a korábbi teljes összeg."
Ha kölcsön adja és feltételezi, hogy az, aki kölcsön kapta olyasmit csinál belőle, ami jó hatással van a gazdaságra. Tehát számára is érdek, hogy felvirágoztassa a gazdaságot, vagy kölcsön adja olyanoknak, akik olyan vállalkozást szeretnének (és tudnak is) indítani, ami felvirágoztatja a gazdaságot.
"Az általatok vázoltak szerint elég mindig csak egy picit csepegtetnie a pénzéből, mert a maradék úgyis egyre többet ér."
Nem elég, mert azáltal, hogy ő nagy vagyonnak a birtokosa, felelősség is társul. Annak felelőssége, hogy ha nem segít általa pörgetni a gazdaságot, akkor bizony nem fog pörögni a gazdaság és ő is kevesebb dologra költheti el a pénzét és rosszabb életszínvonalon élhet, mintha részt vesz a gazdaság felvirágoztatásába. Még mindig érdekekről beszélünk, nem szívjóságról.
"Persze ha több lábon áll, akkor a valós erőforrások feletti uralmat is megszerzi, így hozzá kerül vissza a piramis tetejére a fizetésként kiadott bc, mert nála költik el a kisemberek."
És jelenleg ebben mi akadályoz meg bárkit is? Most sincs semmi ilyesmi. Maximum a saját konkurenciája. Mivel a világuralommal az a baj, hogy sokan vannak, akik álmodoznak róla és kevesen, akiknek esetleg a lehetőségük is megvan rá, de túl nagy lenne a kockázat.
"Az arany sem mindig deflációs, igen szépen feleződött az ára a közelmúltban is."
Mert túlfújták a lufit a válság miatt. Majd azt nézd meg, hogy akkor mi lesz, ha a Fort Knox-ban leltárt tartanak.
"A bc ezzel szemben akkor is állandó mennyiség, ha milliószorozódik a vélt értéke. Ezért nem érdemes továbbadniuk a nagy készlettel rendelkezőknek, ha ügyesek akkor sokáig nekik lesz a legtöbb belőle és akkor náluk marad a hatalom."
Láthatod, hogy jelenleg 99 körül van. Miért? Mert semmilyen fejlesztés nem hajtja, amely növelte volna a keresletet. Ha megszűnik vagy lecsökken a váltás, mert már kiépült a Bitcoin belső gazdasága, akkor még inkább stabil lesz. Ergo: Az értéke évtizedes, évszázados távlatokban fog csak növekedni, amit jó eséllyel olyanok fognak igénybe venni, mint ma pl. a nyugdíj előtakarékosság vagy a gyereknek az egyetemi tandíj és a többi.
A jelenlegi elbaszott világunk mellékterméke ez, hogy Szmeagol módjára őrizgetik, nem pedig pénzként használják. De majd a lufi kipukkad még párszor, beszopják páran és meglátják, hogy teljesen felesleges arra alapozni, hogy "Majd milliomos leszek belőle", mivel ezek az idők már elmúltak. Menni fog még felfelé az értéke, de nem annyival és nem olyan gyorsan, ahogy azt egyesek remélik.
MLM-et meg mindenből lehet csinálni. Tulipánhagymákból is. De ettől még külön lehet választani a protokoll zsenialitását az emberi hülyeségtől.
-
steven84
tag
Nagy kamu hülyeség az egész Bitcoin marhaság! Ha végig gondolnátok hogy mi hasznotok van belőle. Tudsz belőle venni kocsit, házat,kaját, vagy elektronika cikket? Hát persze hogy nem, viszont csináltok magatoknak egy jó nagy minuszt a villanyszámlában. De nagy királyság, van egy rakás játékpénzed és örülsz neki...
-
Őszintén szólva engem még nem győzőtt meg,hogy ezért a jövő
-
Tozo
csendes tag
-
azbest
félisten
btw a seti és társai jótékonysági alapon mennek tudtommal. Számítási kapacitással támogatjuk a munkájukat. Persze aztán amikor az ember maga kezdi el fizetni a (villany)számláit, akkor az itthoni állapotok miatt jobban meggondolja, hogy mire jótékonykodik. Legalábbis én így vagyok vele. Nálam is futott egy ideig pár évvel ezelőtt.
De például az egyetemeknek van saját hasonló hálózata, amivel egymás kapacitását használhatják. Amikor itt éjjel van, akkor a túloldalt aktívak a népek és használják a mi gépeinket is. Aztán szerepcsere. Ezen kívül a munkahelyemen mi is üzemeltetünk fordítási felhőt (icecc), ahol egymás gépeinek szabad kapacitásával lehet megsokszorozni a fordítás sebességét, mintha 20+ magos lenne a gépünk.
-
azbest
félisten
"(I)És? Ha nem végez érdemi munkát, akkor több nem lesz neki, maximum feléli a vagyonát (még ha x generáción át ki is tart az a rengeteg pénz).(/I)"
Saját magadnak mondasz ellent, nemrég még azt mondtad egy példában, hogy 30%-ot átad egy munkáért cserébe, miközben a maradék 70% pénze ugyanannyit ér, mint a korábbi teljes összeg.
Az általatok vázoltak szerint elég mindig csak egy picit csepegtetnie a pénzéből, mert a maradék úgyis egyre többet ér. Tehát míg világ a világ és lehet tovább darabolni a bc-t, addig mindig van elég pénze, amiből lecsíphet egy kis morzsát a pór népnek. Persze ha több lábon áll, akkor a valós erőforrások feletti uralmat is megszerzi, így hozzá kerül vissza a piramis tetejére a fizetésként kiadott bc, mert nála költik el a kisemberek.
Tényleg kezdünk mlm irányba menni, mert hasonló csodával próbáltak elkápráztatni az ottani előadásokon is. Igazából nem nehéz megérteni a rendszer lényegét csak nyitottnak kell lenni és elfogadni, hogy egy ember bármire képes lehet a saját érdekében. Az érvelésben is ellentmondásokat látok, inkább hitkérdés és álmodozásnak tűnik számomra, hogy mit szeretnél kihozni belőle. A valóság viszont nem biztos, hogy téged igazol.
A defláció önmagában azt jelenti hogy nagyobb értéket képvisel a pénz. Egy része lecsapódik valakinél, a többi részét meg egyre jobban elaprózzák. De ha kialakul valamilyen egyensúly is, a korai bányászok olyan bc készlettel rendelkeznek, amivel örökre magasabb szinten maradnak, ha nem direkt akarják elszórni értéktelen dolgokra.
Lehet csökkentem is az aktivitásomat ezen a topicon, mert már hitkérdéssé kezd válni, ahol az érvek kevéssé számítanak.
Az arany sem mindig deflációs, igen szépen feleződött az ára a közelmúltban is.
(#205) brd:
honnan tudhatta előre? Hát aki kitalálta, az nem találomra hozta létre. Ti is mondjátok hogy deflációsra van tervezve és hogy az elején könnyű volt hozzájutni nagy mennyiségben, mert ilyen a modellje. Ez is egy próbálkozás arra, hogy meggazdagodjanak a később jövők kárára, hiszen a később jövők munkája hajtja a deflációt.Semmi sem akadályozza meg, hogy kisebb kreditnyi legyen a termék ára. A korai belépők éppen erre várnak. Ez fogja őket hiper-gazdaggá tenni, ha tényleg befut és nem törli el valamelyik törvény addigra. Az a trükk az aranyhoz képest, hogy itt ugyanaz a bc ér egyre többet. Az inflációnál változik a pénz mennyisége (de a normál pénz deflációjánál is lehet hogy csökkentik azt). A bc ezzel szemben akkor is állandó mennyiség, ha milliószorozódik a vélt értéke. Ezért nem érdemes továbbadniuk a nagy készlettel rendelkezőknek, ha ügyesek akkor sokáig nekik lesz a legtöbb belőle és akkor náluk marad a hatalom.
-
brd
nagyúr
Értettem elsőre is. Akkor is azok kapták, akik akkor előállították, és el is költötték 10000-jét egy pizzára, ma meg több házat vehetnének belőle, vannak "vesztesek" is. Még1x kérdezem: te hogyan osztanád el? Ill. mi a biztosíték arra, hogy nem reked meg az aktuális értékén, vagy hogy nem esik vissza pár dollárnyi értékre holnaptól? Ahhoz, hogy igazán befusson, azoknak is el kellene kezdenie használni, akik nem is értik a működését, csak már annyian használják, hogy kénytelenek lesznek ők is. Mi a biztosíték arra, hogy ez megtörténik egyáltalán valaha? Így utólag könnyű mondani, hogy milyen jó annak, és *n meg az "ingyenélő", mert akkor bespájzolt belőle, de ezt akkor honnan tudhatta volna előre? Ill. mondom, te is ott lehettél volna mellette, miért nem tetted? (Nyilván voltak is többen.) Befektetés volt, bejött (ha vásárolt már belőle, és nem ül még mindig rajta). Egyébként hány ilyen lehet szerinted? Hányan képesek arra, hogy egy ilyen rendszer indulásakor elraknak belőle csak azért, hogy majd később (évek múlva) talán sokat fog érni? Nagyon kevesen, abból pedig még kevesebben, akik sok 10-100 ezret raknak el belőle. Van vagy 10 hasonló kezdeményezés, azok indítói, early adopterei miben reménykedhetnek szerinted? Azok is hasonló eséllyel futhattak volna be annyira, mint most a bitcoin. Még olyan is van köztük, amelyiknél a mining gazdaságosabb.
Aki kidolgozta a rendszert, az biztosan ismeri a működését. Erre tervezte.
Te is ismerheted a működését (az elejétől), nyílt a forráskód. Ennél a készítője sem tudott többet. Legfeljebb többre volt képes.
Az ideális az lenne, ha a pénz értéke önmagához képest nem változna, és a piaci folyamatok ezt is kellene eredményezzék. Mesterségesen gerjesztett Infláció esetén ez is történik, szép csendben mindennek felmegy az ára, hogy a korábbi értéket képviselje az inflálódott pénzben, jó esetben a fizetések is (nálunk nincs jó eset, tudom). Ezért van az, hogy hasonló munkáért ma is hasonlóan élhetsz, mint 100 éve (a technikai, társadalmi különbségektől most tekintsünk el), annak ellenére, hogy számokban kifejezve jóval többet kell érte fizetni. Defláció esetén mi akadályozza meg, hogy kevesebb legyen az árcédulára írva?
-
Penge_4
veterán
"Észrevetted, hogy te nem a BC-ről beszélsz, hanem egy új világrendről szóló ábrándról?"
A többi részéről beszélnek helyettem többen is. A Bitcoin az, ami maga elindítja a társadalmat is a változás útján, ha elterjed. De akkor beszéljünk a jelenről:
- Sokan gyűlölik a bankrendszert és nem feltétlenül mind "szabadságharcos". Sőt! Hogy Rick Falkvinge-t idézzem: There isn’t an entrepreneur on the planet who wouldn’t love to throw them into the water at night with a pair of knee-high cement shoes. But, like a cancer, they have spread to every corner of the ecosystem. They work terribly, but “well enough”.
- A Bitcoin a jelenlegi bankrendszereknél 10x erősebb titkosítást alkalmaz.
- A Bitcoin decentralizált. Nem függ egyetlen cégtől, államtól vagy bármilyen központi hatalomtól sem. Az emberek közössége által van értéke nemzetközi viszonylatban (akár az aranynak).
- Nem lehet elinflálni. Ha Bitcoinra váltod a pénzed nem feltétlenül befektetési céllal, akkor is biztos lehetsz benne, hogy nem fogja semmilyen hatalom elértékteleníteni. Pénzként nyilván akkor lesz majd jobban használatos, amikor beáll az árfolyam egy stabil szintre.
- A Bitcoin kvázi-névtelen. Ebből nem csak az alvilág profitál, hanem a teljesen legális pornóipar is. De más kényesebb termékeket is szívesebben rendel sok ember, ha kvázi-titkos, mintha a bankszámlakivonatán szerepel.
- A Bitcoin gyors. Pár másodperc a megjelenésig és 10 perc a megerősítésig, amikor már 100%, hogy tiéd a pénz, nem csak 99. Szemben a banki utalások 3-4-5 napjával (mínusz hétvége és ünnepnapok).
- A Bitcoin visszafordíthatatlan. Ez kettős dolog, de a kereskedői oldalról ez egy sarkalatos pont és megfelelő zálogszolgáltatásokkal (bár igaz, ez harmadik fél, de már készül ezek decentralizált változata is) a vásárló is biztonságban érezheti magát.
- A Bitcoin nemzetközi és globális. Ha elterjed, nem kell pénzt váltanod, ha akár Thaiföldre, Mexikóba, Kubába vagy Afrikába utazol.
- A Bitcoin megszabadítja a nemzetközi kereskedelmet a dollár-függőségtől. Kínából is rendelhetsz BTC-ért, anélkül, hogy előzetesen dollárra kellene váltanod.Végezetül pedig: A Bitcoin egy protokoll, egy elv, nem csak maga a pénz. Ott van a rá épülő Namecoin. Vagy ott a szintén rá épülő OpenTransactions, amellyel akár a gépkocsid vagy ingatlanod tulajdonjogát tárolhatod teljesen biztonságosan, mindenféle hivatalok meg bürokratikus szarságok bevonása nélkül.
Remélem nem hagytam ki semmit. Ezek szabadságharcos eszmék nélkül is biztosíthatják külön-külön is az elterjedését.
"ha tényleg befut, akkor hirtelen megjelenik néhány ember akinek több pénze van, mint a kontinensnek együtt."
És? Ha nem végez érdemi munkát, akkor több nem lesz neki, maximum feléli a vagyonát (még ha x generáción át ki is tart az a rengeteg pénz).
Ellentétben napjaink gazdagjai a kamatrendszernek köszönhetően még gazdagabbak lesznek a folyamatosan szegényedő többség kárára.
Ők pedig ha vesznek a pármillió BTC-jükből akár egy kiló kenyeret, az a pénz úgy jutott el A-tól B-ig, hogy közben nem jött létre még 10x ennyi összeg valamelyik nyomtatónak vagy bankárnak köszönhetően, ami miatt folyamatosan emelkednek az árak, a bérek pedig szintén csak magasabb szinten tartanak lépést vele.
"Persze közben a csendes kivárók bc-i egyre többet érnek és egyre nagyobb hatalmuk lesz ezáltal."
Deflációban csak akkor fog többet érni a pénzed, ha létrehozol valamit. Inflációban viszont ugyanúgy gyarapodnak a befektetéseik által, viszont nem érdekeltek abban, hogy hasznos dolgokra fordítsák a vagyonukat leszámítva a saját egyéni kielégülésüket.
"de a bc-vel már maga a bc a befektetés és szépen titokban lapulva néhányan kivételes pozícióba kerülnek vele. "
Az aranyat évszázadokig használták és ott is adott volt ugyanez, mivel az is deflációs.
Új hozzászólás Aktív témák
it Valódi digitális pénz, technológiai és pénzügyi revolúció, a digitális jogkezelés egyszerűsödése. Interjú Blummer Tamással, a Bits of Proof alapítójával.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Melyik tápegységet vegyem?
- LEGO klub
- Philips LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest