Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz azbest #260 üzenetére

Ahaam, értem, tehát a többieknek akkor kevesebb bc-je lesz, vagyis a véges pénzből be lehet gyűjteni többet, a többiek meg egyre kevesebbel rendelkeznek.

Nem véges, osztható. A bányászott coinok száma véges. Nem lesz tőle az összes ember egyenlő, ugyanúgy lesznek hatalommal rendelkezőek, csak a pénz mennyiségével nem manipulálhatnak (annyira).

Próbáld meg külön kezelni az embereket, tudom, nehéz ezt egy ilyen topicban, de próbáld meg. Én nem állítottam mást, nem tudom, kivel keversz össze. Igen, ha elterjed, megváltoztatja (meg kell változtassa, mert másképpen kell a pénzhez állni, ha netán ez lesz az) a világot, vagy a világ változik meg ahhoz, hogy elterjedhessen.

Még az adózást is megszüntetni.

Miért szüntetné meg? Nem névtelen, csak névtelen lehet. Ha egy állam pl. kiköti, hogy a fizetésedet egy, vagy több adott címre (amit regisztrálni kell náluk) kaphatod, és adót (vagy akár az összes olyan tranzakciót, ami adóköteles) is onnan fizethetsz, akkor ez nem lesz névtelen (sőt, sokkal könnyebben lenne ellenőrizhető, mint eddig)...

Azt kéne észrevenni, hogy az inflációs és az egyre apróbbra darabolós deflációs megoldás is nagyjából ugyanazokkal a problémákkal küzd, csupán a viszonyítási pont más.

Inkább csak hasonló. Utóbbinál akár előre is tudható, mikor lesz "új pénz" (mikor lesz a darabolás), ill. ez nem az állam zsebébe megy, továbbá nem feltétlen kellene utána kamatot fizetni egy magán csoportosulásnak.

The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák