Hirdetés

2018. október 22., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bambano


bambano
(Jómunkásember)

"a magánvállalkozások titkosítási módszerei megnehezítik, nagyon gyakran lehetetlenné is teszik az FBI munkáját": végre valami jó hír.

"Christopher A. Wray beszédében határozottan felszólította a technológiai vállalatokat, hogy haladéktalanul változtassanak eddig gyakorlatukon": Bambanő hozzászólásában határozottan felszólította az fbi-t, hogy haladéktalanul húzzon el a rákba és olvasgasson alkotmányt.

"Minket egyáltalán nem érdekelnek a hétköznapi emberek millióinak eszközei": nyíltan belehazudik a hétköznapi emberek arcába. ezek után nyilván elhiszek majd neki mindent (nem).

[ Szerkesztve ]

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#2) alevan


alevan
(PH! addikt)

Az igazgató hangsúlyozta, hogy meg kell találni az egyensúlyt a közbiztonság garantálása és a magánszemélyek adatainak védelme között.

Nem fogják.

Szerinte ez lehetséges, ha a technológiai vállalatok együttműködőbb magatartást tanúsítanak, és betartják törvényi kötelezettségeiket.
Az állampolgárok rovására. Ahackerek mindenképp örülnek majd.

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#3) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

"Minket egyáltalán nem érdekelnek a hétköznapi emberek millióinak eszközei."

2018-ban egyelőre ez a szöveg nyerte a legnagyobb bullshitért járó díjat! :C

[ Szerkesztve ]

(#4) bambano válasza Fred23 (#3) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

pedig mocskos erős a verseny, hiába még csak 10. napja az évnek...

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#6) Depression


Depression
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Rettegünk itt at fbi-tól, meg Kínától. Pedig minden 3. it guru indiai, akik a munka legalább 80%-át végzik...

[ Szerkesztve ]

"Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

(#8) devast válasza Depression (#6) üzenetére


devast
(PH! addikt)

Nem végeznek azok semmi értékteremtőt, checklisteken egy majom is végig tud menni.

(#9) milangfx


milangfx
(őstag)

Miért hívtak meg egy teljesen inkompetens szereplőt egy szakmai konferenciára?

(#10) Lacok válasza milangfx (#9) üzenetére


Lacok
(őstag)

Mert meg kellett hívni. ;]

(#11) Apollyon


Apollyon
(Korrektor)

Az a baj ezzel a Jimmyvel, hogy vagy hazudik, vagy nagyon naiv. 7775 eszköz esetén miért kell több százmillió ember adataihoz hozzáférni? Biztos nem élne vissza vele a rendszer...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#12) aprokaroka87


aprokaroka87
(PH! kedvence)

Szerintem az terrorista aki pl egy facebook vagy twitter üzenetben beszéli meg a "társakkal" a kővetkező merénylet helyszinét az egy balf....

(#13) csongi


csongi
(PH! kedvence)

Lehet az egesz egy tereles! Azt mutatva, mennyire tehetetlenek. Kozben meg pont nem, es ha elhiszik a rosszfiuk, es a digitalis vilagban kozlekednek pont az a jo a szervezeteknek. :)

(#14) Apollyon válasza csongi (#13) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Nem hiszem. Egy Signal-t nem fognak feltörni a telefonra elhelyezett malware nélkül.

Illetve, lehet, hogy talán mégis: [link]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#15) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy egészen apró dologra azért felhívnám a T. egybegyűltek figyelmét - itt az FBI esetéről van szó!

A nagy össznépi megfigyelésekkel egy másik hárombetűs, az NSA foglalkozik....

Csak ha már valakit ekézni szeretnénk, akkor ne a szomszédját vegzáljuk...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#16) dajkopali válasza Cifu (#15) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

így van, az FBI a szövetségi rendőrség, és - bár bizonyosan nem érintetlenek a megfigyelési ügyekben sem -, munkájuk nagyobb részét a szövetségi szintű köztörvényes bűncselekmények kivizsgálása jelenti

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#17) arelim


arelim
(kvázi-tag)

itt a visszapofázással az fbi-jóska valószínűleg az almás telefontitkosításra gondolt. tavaly volt belőle valami.

(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻

(#18) Apollyon válasza Cifu (#15) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Tehát, ha az FBI részére (és csak, és kizárólag az FBI részére) biztosítanak hozzáférést és/vagy egyéb kiskaput a titkosítások feltörésére/semlegesítésére, akkor azt más szervek egyéb úton nem fogják megszerezni? Ha nem fogják, akkor ugye az FBI semmilyen körülmények között nem adja ki 3. személy (pl. jogi személy) részére? Ha azt mondja, nem adja ki, azt ki hiszi el?

Ha-ha-ha.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#19) Cifu válasza Apollyon (#18) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szigorúan egy oldalúan állsz a kérdéshez, és megjegyzem, hogy én nem azt írtam le, amit a szájamba próbálsz adni.

De egyébként próbáld meg a másik oldalról is megvizsgálni a kérdéskört, mely szerint egy bűnüldöző szervezet nem fér egyszerűen hozzá a gyanúsítottak kommunikációjához. Nem egy és nem két ismertebb bűnszervezet megbuktatásánál is a lehallgatott telefonbeszélgetések vagy a felbontott levelek döntötték el a nyomozást és/vagy a bírósági ítéletet is. Most ezek modern megfelelőinek el-nem-érhetőségéről beszélt az FBI képviselője.

Amit itt kért, az nem az, hogy orrba-szájba hozzáférhessenek a titkosított kommunikációhoz, hanem hogy a szolgáltató adott esetben, megfelelő bírósági engedély megléte esetén tegye lehetővé, hogy ezen kommunikációs formákhoz hozzáférjen.

Én sem örülök annak, hogy a Google (Gmail) vagy a Microsoft (Outlook 365) elolvashatja minden e-mailemet, de azért azt a "fegyvert" sem csavarnám ki a bűnüldözés kezéből, hogy megfelelő engedélyek megléte mellett hozzáférhessenek a gyanúsítottak kommunikációjához. Sem az egyik (szabad és kontrollálatlan titkosítás és a hatóságok kizárása a kommunikációs formák lehallgathatóságából), sem a másik (a titkosítás tiltása és annak lehetőségének üldözése) véglet nem jó véleményem szerint, és azért azt megadnám az adott beszéd értékének, hogy ott sem végletekben beszélt...

A végére már csak azt tenném hozzá, hogy itt összekeveredik a bűnüldözés lehetőségeinek korlátozása és a bűnüldözés végrehajtóiban való bizalom megingása. A kettőt illene szerintem kettéválasztani...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#20) atike


atike
(PH! nagyúr)

"Minket egyáltalán nem érdekelnek a hétköznapi emberek millióinak eszközei."

Hát persze, hogy nem. Éppen erről szól a "bajuk"... :DDD

(#21) SaGaIn válasza atike (#20) üzenetére


SaGaIn
(senior tag)

Mondjuk ha nem lehetne legálisan lőfegyvert tartani sokkal könnyebben lecsuknák a terroristákat a cselekmény végrehajtása előtt.

Ezt nem tudom miért nem veszik észre...

Másik meg, mégis milyen alapon akar Amerika mondjuk egy európai céget arra kötelezni, hogy olyan titkosítást használjon, forgalmazott eszközein amibe ők könnyen bele tudnak nézni.

A tavalyi mészárlás nem történt volna meg ha az idióta barma nem tud bemenni a lőfegyver boltba és állig felfegyerkezni mint ahogy itt az ember a Tescoban vásárol.

Pofázhatnak de titkosítás még nem ölt meg senkit (legalábbis sokkal ritkább) ellenben egy Uzival vagy Kalasnyikovval.
Amerika :W

[ Szerkesztve ]

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#22) Apollyon válasza Cifu (#19) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Nem adtam a szádba semmit, kérdéseket tettem fel. Viszont egy kérdésemre sem válaszoltál.

Nem állok egyoldalúan a dologhoz, mindössze szkeptikus vagyok az FBI médiában tett nyilatkozatival kapcsolatban, hogy azok vajon mennyire fedik az igazságot és valóságot.

"Amit itt kért, az nem az, hogy orrba-szájba hozzáférhessenek a titkosított kommunikációhoz, hanem hogy a szolgáltató adott esetben, megfelelő bírósági engedély megléte esetén tegye lehetővé, hogy ezen kommunikációs formákhoz hozzáférjen."

Akkor félreértetted a hírt, ugyanis ez szerepel benne:

"Christopher A. Wray beszédében határozottan felszólította a technológiai vállalatokat, hogy haladéktalanul változtassanak eddig gyakorlatukon, ugyanis ha a nyomozók adott esetekben nem jutnak hozzá a titkosított kommunikáció tartalmához, az „komoly közbiztonsági probléma”."

Illetve:

"És ezek után nagyon egyértelműen fogalmazott: „Minket egyáltalán nem érdekelnek a hétköznapi emberek millióinak eszközei. Csakis azokat szeretnénk megvizsgálni, mely eszközöket terrorista tettek vagy bűncselekmények megtervezéséhez, végrehajtása során használtak fel.”"

Tehát nekik titkosítás feloldása kell. Ha mondjuk teszem azt, a terroristák Signalon (ugyanis ez is egy szolgáltatás) keresztül kommunikálnak, akkor annak a titkosítását fel kell oldják, hogy a beszélgetésekhez hozzáférjenek. Ezzel egybevéve pl. az én kommunikációmhoz is hozzáférhetnek, mivel én is azt használom. Ez csak egy példa volt. De itt konkrétan arról van szó, hogy néhány bűnözői tevékenység miatt komplett infrastruktúrák titkosításához szeretnének hozzáférni, hogy állításuk szerint legyen előrelépés az adott nyomozásban. Mivel a fenti példából is látszik, hogy amíg ez nem megoldott, addig nekik ez problémát jelent.

Másrészt évek óta azt hallgatjuk, hogy minden szervnek csak a bűnözők, illetve a terrorizmus visszaszorítására kell felhasználniuk az összes kommunikációs csatorna korlátlan hozzáférését. Ezzel pedig elérkeztünk arra a pontra, hogy a "terrorizmus visszaszorítása" jeligét már akár bármihez felhasználják, hogy elérjék a céljukat. (Lehet, hogy itt tényleg valósak az indokok, ezt nem tudhatjuk 100%-ra.) Csak ezzel az a probléma, hogy egy töredék mennyiségű bűnöző miatt akár többezerszeres nagyságú nem bűnözői tevékenységet folytató népesség jogát vesszük el attól, hogy titkosított magánbeszélgetéseket folytathasson.

Természetesen lehet azt feltételezni, hogy a bűnözés is megnehezedik ezzel, viszont ez még önmagában nem fog gátat szabni a terrorizmusnak, és borítékolható, hogy találni fognak más módszert a kommunikációra a maguk módján.

Cserébe a hétköznapi ember lehetősége örökre elveszik a titkosított magánbeszélgetésektől, és nem vagyunk előrébb, de legalább hátrébb, és így illetéktelenek is hozzáférhetnek a kommunikációnkhoz, legyen az akár az adott ország kormánya.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#23) dajkopali válasza Apollyon (#22) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

fura helyzetben vagyok, mert sok mindenben egyetértek veled is, meg Cifuval is
én csak azon gondolkodtam el, hogy billen a mérleg a másik oldalra: most a magánszféra védelmének túlhajtása okozhat károkat, ha a közösségi érdekből fenntartott bűnüldöző szerveket akadályozzuk a munkájukban
kissé demagóg módon fogalmazva: elrabolják a kisiskolás gyerekemet a suli elől - ez sajnos nem túl ritka
a rendőrség kap értékelhető információt, képbe kerül valaki, akinek a telefonja alapján újabb infókhoz jutnának, hogy vajon a kölök kinél van, merre induljanak - de ezt nem tudják megtenni érvényes, törvényes bírói végzés alapján sem a végponti titkosítás miatt - ilyenkor vajon te vagy én nem azt mondanánk, hogy fuck?

[ Szerkesztve ]

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#24) bambano válasza Cifu (#15) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

ahogy már elhangzott: nem létezik fbi only backdoor.
egy rendszer vagy biztonságos, vagy lyukas. ha kilyukasztod az fbi számára, rövid időn belül odatalál más is.

az alapkérdés továbbra is az: mi okoz nagyobb kárt?
- az okoz nagyobb kárt, hogy a hatóságok senkinek az adatához nem férnek hozzá, ezért néhány bűncselekmény felderítetlen marad vagy megtörténik
- vagy az okoz nagyobb kárt, ha a hatóságok, és rajtuk keresztül a sok törtető multi mindenkinek az adatához hozzáfér, ezért egyes bűncselekményeket megelőznek, ezek kárát is megelőzik, másokat meg elkövetnek, ezekkel nagy károkat okozva.

számomra teljesen egyértelmű, hogy a lehallgatások indokolatlan és megfizethetetlen össztársadalmi kárt okoznak. ebben a véleményemben nem csak az motivál, hogy nem amerikaiként a @-nak az abszolút rossz végén vagyok...

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#25) SaGaIn válasza dajkopali (#23) üzenetére


SaGaIn
(senior tag)

Ilyen esetekre meg kell kell találni másfajta bizonyítási vagy keresési módszereket, Ne mond nekem a telefonban olyan infók lehetnek amik máshonnan nem beszerezhetők. És egy ügyet csak ez alapján lehet megoldani.
A telefonba bejutott valahogy az infó pl valaki küldte valahonnan, Akkor azt(azokat) kell megtalálni aki(k) Küldték az infókat.
15-20 évvel ezelőtt is csak akítv hívást lehetett lehallgatni előre kihelyezett poloskákkal. Tehát nem utólag. Akkor is elkaptak bűnözőket, Most meg még több nyom áll rendelkezésre. Tessék megkeresni de leg kényelmesebb lenne ha minden az ölünkbe csöppenne egy telefonról.

És aza azt az emberrablót/ terroristát akinek nincs telefonja hogy kapják el? Ja és vannak eldobható telefonok is.
Dolgozzon úgy a rendőrség mint ha a telefon nem is lenne ha nem tudja feltörni, lépjen tovább és keressen nyomokat. Tudom az munka...

Terrorizmust leginkább úgy lehetne visszaszorítani ha minden legyártott fegyverben lenne ki nem kapcsolható ujjlenyomat olvasó vagy gps, Így mindig meg lehetne mondani melyik hol és kinél van. Meg nem hírverést szenzációt csinálni belőlük hanem csendben szépen elkapni őket. Ne legyenek médiahősök

Érdekes hogy szinte minden évbe van iskolai lovöldözés és rengeteg lőfegyverrel elkövetett gyilkosság, de mégsem az az ellenség hanem a titkosítás. Mind ha az ölné meg az embereket

[ Szerkesztve ]

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#26) atike válasza dajkopali (#23) üzenetére


atike
(PH! nagyúr)

Ennyi erővel ha csavarsz egyet a történeten - mi van akkor ha végponti titkosítás nélkül ("lehallgathatóan") lebeszéled a gyerekkel, hogy mikor és hol várjon rád (nyilván egyedül, mert úgyis mész érte) és eme lehallgatott információ alapján rabolnák el a gyereket...? :U :F Azaz ha titkosított csatornán folyt volna a beszélgetés akkor nem lett volna semmi infó a bűnöző kezében, és ezért meg sem történne a rossz...?

(#27) BE4GLE


BE4GLE
(tag)

Remek. Tegyük nem biztonságossá az összes kommunikációs formát. :U Mert ez a két véglet van. Biztonságos, és nem biztonságos. Nincs köztes út. Viszont ez nem akadályoz meg senkit abban, hogy olyan üzenetet küldjön, amit egy illetéktelen harmadik fél nem ért meg. Mert magát az üzenetet lehet titkosítani. Telefon beszélgetésekben pedig bárki használhat tolvaj nyelvet. Sok sikert a lehallgatáshoz. És abba komolyan bele sem gondolnak, hogy akár egy videojáték chat-je közben is meg lehet beszélni egy terror cselekményt? Ha pl. fps-t játszol, nem hiszem, hogy bárki fölfigyel a "robbantsd fel", és "lődd fejbe" mondatra.

Samsung 300E5Z-S07 notebook, Honor 6 H60-L04 smartphone

(#28) zolij


zolij
(tag)

A kedves hárombetűs szervezeteknek nem kellett volna visszaélni az emberek bizalmával és akkor nem lenne széleskörű ellenérzés egy kompromisszumos megoldással szemben.

[ Szerkesztve ]

(#29) BE4GLE válasza zolij (#28) üzenetére


BE4GLE
(tag)

Itt mi a kompromisszumos megoldás? :F

Samsung 300E5Z-S07 notebook, Honor 6 H60-L04 smartphone

(#30) SaGaIn


SaGaIn
(senior tag)

Kellene csinálni egy titkosítást ami adott idő után feloldja magát. Mondjuk ha egy évig nem kapcsolja be a telót hozzáférhetőek lesznek a rajt tárolt dolgok.

A terror psitát egy évre előzetesbe teszik és kivárják míg feloldja magát az infó kész. Mindenkli jól jár. Csak nem kell nagydobra verni hogy így működik.

[ Szerkesztve ]

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#31) Eugene Roe válasza Apollyon (#22) üzenetére


Eugene Roe
(senior tag)

Az a baj, hogy az átlagember heyho helyett hohesc narancslevet fog venni, egy helyett két litert, vagy ha ennél is nagyobb hülye, akkor másra fog szavazni, esetleg nevetgélni fog 2-3 ember a dickpic-jein, ergo "szerintem" apróság, ellenben a bűnözőnek vagy tenoristának a 30 méteres jacht vs 30 év börtön, illetve 30 áldozat, vs egy-két törött borda a kommandósoktól a tét, csak bizony sokkal nagyobb differencia.

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#32) Silenc3Hun válasza milangfx (#9) üzenetére


Silenc3Hun
(senior tag)

Nem ért rá más, a többiek épp fel a Signalt törik meg ;]

Xiaomi Redmi Note 4 | Xbox ONE | Xbox 360E | Lenovo ThinkPad X230

(#33) bambano válasza SaGaIn (#25) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

"Terrorizmust leginkább úgy lehetne visszaszorítani": ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy ez egy sima export-import ügylet. amerika demokráciát exportál és terrorizmust importál.

azt, hogy most a földközi tengeren ennyi menedékkérő ladikozik át, nem lehet függetlenül kezelni attól, hogy nemrég amerikai rombolók álltak sorban a partjaik előtt és bombázták porig az országukat (ami szintén nem volt előzmény nélküli).

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#34) milangfx válasza SaGaIn (#30) üzenetére


milangfx
(őstag)

> Kellene csinálni egy titkosítást ami adott idő után feloldja magát. Mondjuk ha egy évig nem kapcsolja be a telót hozzáférhetőek lesznek a rajt tárolt dolgok.

Ez azzal lenne egyenlő, hogy a lábtörlő alá rakjuk a kulcsot, abban a hitben, hogy senki nem fog odanézni és jól megígérjük magunknak, hogy mi is csak egy év után emeljük fel a lábtörlőt.

(#35) sztanozs válasza SaGaIn (#30) üzenetére


sztanozs
(PH! addikt)

Ja, aztán majd feltolunk a szolgáltatónál egy rogue dns-t és egy timeservert +1 évre belőve és mindent olvasunk realtime, ha akarjuk :D

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#36) Aliszalámi válasza bambano (#33) üzenetére


Aliszalámi
(tag)

Ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy Amerika leginkább akkor került terrorfenyegetettségbe, amikor azt az országot töketlen elnökök irányították.
Lásd Clinton, amikor azt hitte ha Rabint összehozza Arafattal, akkor majd minden szuper lesz, vagy Obama, amikor úgy gondolta, hogyha hagyja polgárháborúba borulni Szíriát, akkor abból majd csodálatos demokratikus állam fog kinőni.

Tudjátok mivel lennének boldogok az arab államok? Ha a világ összes pénzét odaadnánk az olajukért. Ja még akkor sem, mert 2 hét alatt elháborúznák azt is.

(#37) bambano válasza Aliszalámi (#36) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

"amikor azt az országot töketlen elnökök irányították.": én ezt lehet, hogy úgy fogalmaznám, hogy amikor hagyta az elnök, hogy a cia a fejére nőjön.

a két megfogalmazás nem túl távoli :)

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#38) ricsi99


ricsi99
(senior tag)

A "Nevetséges" az hogy kell tikositást használni mert az állam bácsi figyelni akar... természetesen a saját érdekemben... ha akar tegye megvannak rá régóta az eszközök.
Azt viszont nem csipem ,ha az állam bácsi kötelezi a szolgáltatót hogy ugyan bocsá hagy ellenörizze már... mivel ha az állam bácsi fél tőlem, akkor nem akar nekem jót.
+ Ha egyszer kekerül valami nyitási mód akkor az elöbb utobb mindenki megtudja ,és onnéttól ennyi volt a titkositás.
Azt viszont támogatom ,ha bírói végzés van akkor adja ki az adatokat... visszaélésre ez is adhat okot ,de szerintem ez a kissebb rossz.

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#39) Alchemist


Alchemist
(PH! addikt)

Ha egy rendszeren backdoor van, azt más is megtalálja... talán éppen a bűnözök.
Aki pedig komolyabb rosszfiú, az úgyis saját protokollt, kódolt információs csatornát hoz létre.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#40) milangfx válasza Alchemist (#39) üzenetére


milangfx
(őstag)

A legjobb az egészben, hogy nem kell saját protokoll / algoritmus. Ha ma lelövik az összes E2EE szolgáltatást, appot, akkor holnapra írnak 100 másikat a meglévő könyvtárakra és algoritmusokra építve.
Ezért az FBI feje fölöslegesen szólítja fel a technológiai vállalatokat bármilyen változtatásra. Illetve maga a felszólítás ténye magában hordozza, hogy nem ismeri a helyzet kriptográfiai alapjait.

(#41) Kékes525


Kékes525
(PH! félisten)

Az a röhej, hogy az ilyen típusú tiltások esetén, itt a fórumon és világszerte, pont azok vannak legélesebben ellene, fejezik ki nemtetszésüket, akik az illiberális államot szeretik. Ezért ők trollok. Nekik az ilyenekért lelkendezniük kellene.

[ Szerkesztve ]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#42) cami][us


cami][us
(senior tag)

Azok a telefonok amelyek maguk is alkalmasak megfigyelésre? San Bernardino után ez az egész csak egy színjáték.

I'm ayy lmaoing @ your life

(#43) BatchMan


BatchMan
(senior tag)

Remélem pontos a magyar fordítás, ugyanis az úr múltidőt használt:
"eszközöket terrorista tettek vagy bűncselekmények megtervezéséhez, végrehajtása során használtak fel"
Tehát ezek olyan eszközök -- gondolom -- amiket eljárás alá vont személyektől lefoglaltak. Abban nem látok kivetni valót, ha ezeket egy bírósági végzés mellékelésével postázzák a techcégnek, akik postafordultával küldik vissza kinyitva. Az fbi nem kapna meg semmilyen kulcsot...

(#44) sztanozs válasza BatchMan (#43) üzenetére


sztanozs
(PH! addikt)

Teljesen mindegy kinél van a kulcs, ha egyszer már ott az ajtó.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#45) BatchMan válasza sztanozs (#44) üzenetére


BatchMan
(senior tag)

Nem egészen.
Így három közreműködő kell: bíróság, nyomozó, techcég. Az esetek döntő többségében ez elég fék lehet, hogy a magáncélú szemétkedéseket, vagy a tömeges megfigyelést megakadályozza. Egy működő demokráciában persze.

(#46) sztanozs válasza BatchMan (#45) üzenetére


sztanozs
(PH! addikt)

Ha van ajtó akkor elég egy figyelmetlen vagy rosszindulatú belsős ember, egy sérülékenység esetleg simán csak egy félrekonfigurálás vagy rosszul sikerült update.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#47) Apollyon válasza BatchMan (#43) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

"Abban nem látok kivetni valót, ha ezeket egy bírósági végzés mellékelésével postázzák a techcégnek, akik postafordultával küldik vissza kinyitva. Az fbi nem kapna meg semmilyen kulcsot..."

Az elmélet jó, csak minden bizonnyal nem lenne rá elég kapacitás.

Amilyen mennyiségben kéri pl. az FBI a decryptelni való eszközöket, az egyetlen megoldás a megoldókulcs lehetne. Szerencsére nem lesz.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#48) Alchemist válasza Apollyon (#47) üzenetére


Alchemist
(PH! addikt)

Ha van rá tömeges kereslet és fizetőképesség az FBI részéről, akkor nyilván megoldható.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#49) MaCS_70 válasza Cifu (#19) üzenetére


MaCS_70
(PH! kedvence)

+++++1!

Mindenki addig védi a szent adatvédelmet, amíg a saját érdekei valamilyen sajnálatos ok miatt nem pont az ellenkezőjét követelik meg.

Arra sajnos nincs megbízható, de még csak közelítő megoldás sem, hogy csak a rossz fiúk adataihoz férhessen hozzá a hatóság.

Bizony, van egy másik oldal is, amihez az az érdek fűződik, hogy ne váljunk bűncselekmény áldozatává.

Konkrétan most is dolgozom egy olyan ügyön, amiben a teljes bizonyítékrendszer elkapott kommunikációból, megfejtett adatokból áll. Néhány gazember jó eséllyel hosszabb időre forgalmon kívül lesz helyezve -- és szinte biztos vagyok abban, hogy itt senki sem örülne ennek az ellenkezőjének, ha ismerné az ügyet.

Sajnos nincs jó megoldás: a társadalmi szerződés kompromisszumokból áll. Az nem megy, hogy mindenki csak a hozadékait szeretné élvezni.

És igen, tisztában vagyok a realitásokkal, tehát azzal, hogy sosem lesz ideális a helyzet egyik irányból sem -- mint ahogyan tényszerűen tudom, hogy jelenleg is és még jó ideig bizony pont az adatvédelem megsértése nyújt védelmet egy csomó fenyegetéstől.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#50) bambano válasza MaCS_70 (#49) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

remek mellébeszélést toltál, gratula.

itt senki sincs az ellen, hogy bírósági felügyelet mellett és határozatokkal hozzáférjenek egyes eszközökhöz.
itt attól van mindenkinek sírógörcse, hogy a tapasztalat azt mutatja, az általános felhatalmazásokkal durván visszaélnek a szervek, ami pedig túlzásba vitt támadás a magánszféra ellen.

én például azt mondom, hogyha el lehetne hinni, hogy nem használják magáncélra a lehallgatásokat, megfigyeléseket, hanem csak és kizárólag egyes kiemelt bűncselekmények felderítéséhez gyűjtenének adatokat vele, akkor támogatnám.

de jelenleg nem ez a helyzet. jelenleg a helyzet az, hogy az amcsi törvények egyébként is túlságosan megengedőek a lehallgatásokkal kapcsolatban, és még ezt sem tartják meg. boldog-boldogtalannak lopják az összes adatát, így kénytelen vagy védekezni a jogtalan hozzáférések ellen. aminek az a vége, hogy mivel nem tanúsítottak önmérsékletet a hárombetűsök, en-bloc el lettek küldve az anyjukba.

egyébként is vitatható, hogy a globális lehallgatás hatékonysága mekkora. azt gondolom, hogy minimális ahhoz képest, amekkora árat fizetünk érte. és ha terrorveszélyre meg mindenféle marhaságra hivatkozva eléri a tahhatóság, hogy féljünk, akkor a terrorizmus nyert. azt pedig nem szabad megengedni.

"Sajnos nincs jó megoldás: a társadalmi szerződés kompromisszumokból áll.": én is ezt mondom. meg azt, hogy ezt a kompromisszumot a pénzéhes lobbi felrúgta. akkor coki.

visszatérve az elejére: azért mellébeszélés, amit írtál, mert te egy egyedi, bíróság által kontrollált esetet hoztál fel példának egy teljesen más helyzetre, amikor korlátlan és felügyelet nélküli felhatalmazást akar magának egy banda.

[ Szerkesztve ]

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.