Új hozzászólás Aktív témák
-
prisz
senior tag
válasz
energomatt #10535 üzenetére
+1. Napi szinten használva, és amire kell, arra tökéletes
-
energomatt
őstag
válasz
fatalista22 #10534 üzenetére
Ha azt mondtuk volna, miért vettünk volna ilyet?
-
fatalista22
tag
válasz
energomatt #10533 üzenetére
Nem, ilyen nyilván nincs, de azért van egy rangsor, gondolom. Amikor azt mondtátok, hogy a Xiaomi 2 gen box nem túl jó hírű, akkor gondolom vannak elismerten jobb készülékek
-
energomatt
őstag
válasz
fatalista22 #10531 üzenetére
Most ugye arra gondolsz, hogy tudunk-e olyan készüléktípust ajánlani, amelyik esetében nem fordult még elő egyetlen hibás példány sem?
-
fatalista22
tag
Milyen boxot ajánlanátok, ami eléggé megbízható, de az ára azért nem túl magas. Valamilyent szeretnék venni. A tévémen is tudok filmet nézni, de a Kodi sokszor nagy segítség.
-
Drower88
csendes tag
Sziasztok!
Egy 2. generációs Xiaomi TV Box S-szel kapcsolatban lenne gondom.
Pár nappal ezelőtt az összes használt alkalmazásban (a Netflixet leszámítva), recseg-ropog, konkrétan élvezhetetlen a hang. Az alapvető dolgokat elvégeztem, újraindítás, kikapcsolás, másik HDMI kábel kipróbálása, picit a menüben is turkáltam a hang opciókban, de egyelőre ennél nem látok tovább.
Valakinek lenne esetleg valami ötlete? -
hunlipi88
csendes tag
válasz
Logicman86 #8599 üzenetére
Roppant idegesítő egyébként, nekem is ez van. Konkrétan a wifi jelszót nem tudom beírni, így nem tudok másik billentyűzetet letölteni. Mivel nincs wifi ezért nem tudom az Android tv remote progival sem beírni. Arra gondoltam, hogy egy usb stickre letöltök egy third party billentyűzetet és azt feltelepítve talán sikerül megmozdítani. Konkrétan hiába raktam rá bt billentyűzetet fizikait, de ugyanígy ahogy neked sem, nem dobja fel az OK gombot. Sakk matt.
ui: az már csak a cherry on the top, hogy amúgy egy androidos, de használhatatlan projektort akarnék okosítani, mert olyan öreg a droig rajta, hogy már disney sincs rá...[ Szerkesztve ]
-
hematoma1
aktív tag
Sziasztok. Van egy Xiaomi TV Stick 4K okositó,valahogy rálehet varázsolni a Sweet.tv-ét. Mert alapból nem tudom rátölteni.
-
Drower88
csendes tag
Sziasztok!
Egy 2. generációs Xiaomi TV Box S-szel kapcsolatban lenne gondom.
Pár nappal ezelőtt az összes használt alkalmazásban (a Netflixet leszámítva), recseg-ropog, konkrétan élvezhetetlen a hang. Az alapvető dolgokat elvégeztem, újraindítás, kikapcsolás, másik HDMI kábel kipróbálása, picit a menüben is turkáltam a hang opciókban, de egyelőre ennél nem látok tovább.
Valakinek lenne esetleg valami ötlete? -
Tibdoh
tag
válasz
huby80 #10514 üzenetére
Valahogy így néz ki.
Gondolom az erősítőn van optikai bemenet. -
Tibdoh
tag
válasz
huby80 #10511 üzenetére
Elvben müködnie kell, HDMI-ből leválasztja a hangot és optikán küldi tovább.
Meg kellene nézni a hangbeállításokban(tv-n) van-e lehetőség állítani mit küldjön.
Mint írtam egy ősöreg plazma LG tévé Dolby licencelt,, ott csak auto, és pcm lehetőség van. A másik LG már több lehetőséggel bír : MPEG HE-AAC, DD+, Auto -
Tibdoh
tag
Hogy érthető legyen miért görcsölök : xiao stick hangerőt lehet állítani, csak ugye hang bajok vannak.
Az off stick jó lenne dolby hangban, csak a hangerőt a tv-n szabályozza... ezt mondjuk megoldottam, de elég necces. -
Tibdoh
tag
válasz
Akelaus #10508 üzenetére
Költeni? Hááát most egyelőre nem.
Nálam egy egyszerű optikai kábel van a tv-ből a DAC-ba. Próbálni-filmezni a netflix-max-prime-néha kodi- szoktam. nincs vájtfül-audiofájl fétisem, elég egy egyszerű 5.1 hangzás. Ami most megvan, néha kapkodom a fejem...ha olyan a film.
Csak a DAC magas alapzaja zavar, a másiknak nincs, azért akartam azt használni.(9000 volt allegroból)
Még ezt kipróbálom, aztán ha nem megy, akkor így marad. -
Akelaus
senior tag
válasz
Tibdoh #10507 üzenetére
Akarsz még erre költeni? Nekem egy ilyen kábellel van összekötve a hangcuccal.
"A másik , hogy ha ezzel a tv-ből optikai kábellel kötöm össze, működik rendesen.." itt ha jól sejtem akkor a tévéből megy a hangcuccba a kábel?
"Úgy vélem szoftveresen van tiltva"... igen, esélyes hogy így van. Ezért írják a Redditen, hogy az Android bűvölésével elő lehet hozni a dolgot, és 5.1 lesz a Netflix. Viszont ezt tesztelni a Stranger Things utolsó évadával lehet, mert az 5.1-es.[ Szerkesztve ]
-
Tibdoh
tag
Még pár óra próbálkozás és feladom.
Az miatt nem hagy a dolog, hogy ezzel úgy van, hogy bootoláskor jelzi a led, hogy 5.1 van, de amint megjelenik a launcher kialszik a led és onnantól csak sztereo. Tehát elvileg képes lenne rá.Úgy vélem szoftveresen van tiltva, ergó van valahol megoldás.
Nyilván nem értek a programozáshoz, csak lelkes vagyok(még) ezért nehezen adom fel.
Ami nem jelenti azt, hogy elzárkózom az elől, ha valaki megoldotta, és publikálja is.A másik , hogy ha ezzel a tv-ből optikai kábellel kötöm össze, működik rendesen.(ezzel az a bajom, hogy erős az alapzaj, nyilván árnyékolás hiánya van) A tv egy öreg plazma, csakhogy itt lehet a nyitja a dolognak; licencelt dolby dekoder van benne.
[ Szerkesztve ]
-
Akelaus
senior tag
válasz
<Adamsky> #10503 üzenetére
Tudtam, hogy te vagy az aki!
Az a baj, hogy ahány ember annyiféle Xiami Boxról tesz fel képet, és leírást, majd ilyen mókoló képet vagy videót. Nekem rémlik valami régről, hogy a kínaiak lazán odaírtak mindent a dobozra, hogy miket tud a Box, aztán kiderült hogy nincs meg hozzá a licenc és egy frissítéssel kinyírták a dolgot. Talán pont a hangot érinti, vagy érintette.
Nálam csak azért (tűnik) jónak a hang, mert a hangcucc kikeveri virtuális 7.1-re.
És ennyi. Sajnos suli+ meló miatt nem tudok/tudtam ezzel foglalkozni, nekem így is jó. Nem tökéletes, (most) ez van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Tibdoh #10504 üzenetére
"Nálam win10 ADB appcontrol progi van." – az tök jó, nekem is meg van (a fizetős), de ehhez konkrétan elég a "Minimal ADB and Fastboot".
"A végén reboot-- újraindul, de nincs változás." – erről beszélek. Nem mindegy, hogy mit, hogyan kapcsolsz át, és nyilván az sem mindegy, hogy min (stick, box), ill. milyen fw. verzió megléte mellett. Igazi sziszi-fuszi munka (bekapcsolod / kikapcsolod → reboot → teszt → jó/nem jó → "goto 10")[ Szerkesztve ]
-
Tibdoh
tag
Nálam win10 ADB appcontrol progi van. Csatlakozik rendben.
adb shell után a felugró parancssorban látszólag fogadja a beírt sorokat. A végén reboot-- újraindul, de nincs változás.
Ez stick, lehet a box másként reagál. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Akelaus #10497 üzenetére
"Ebben nem vagyok otthon, vagyis inkább Android tv rendszeren nem tudom ezt hogy is kell csinálni."
Az adb, az adb. Ugyanúgy müxik, mint telefon esetén. Van wireless adb is ...Az adb parancsokra rákeresve, a gugli dob még pár találatot (pl.), de hogy aktuálisan (adott hw. / fw. esetén) mit kell ki/be kapcsolni, ill. átállítani az már nem feltétlen egyértelmű (legalábbis nekem, így első olvasatra).
Szóval nem is az adb, hanem az egyes paramétereken történő kiigazodás szvsz. a kemény dió.[ Szerkesztve ]
-
Tibdoh
tag
adb settings put global digital_audio_format 1
adb.exe: unknown command settings
Mit cseszek el? -
huby80
senior tag
-
Akelaus
senior tag
válasz
huby80 #10494 üzenetére
Sajnos nem volt időm ma a Xiaomi Boxal foglalkozni, de itt a Reddit oldal, ahol írják mit kell az Androidban mókolni.
Ebben nem vagyok otthon, vagyis inkább Android tv rendszeren nem tudom ezt hogy is kell csinálni. <Adamsky> szerintem jobban képben van ebben. Talán.
-
kaisers
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tipp, hogy az mitől lehet, hogy a box-nál (gen2) egyszercsak elment a hang.
HDMI rendben, újraindítás megvolt, huzamosabb időre kikapcsolás megvolt.
Elvileg a gyerekek nem nyomkodták el...
Újra húzással nem szívesen bajlódnék, főleg, ha más a baja.
Ötletek?
-
Akelaus
senior tag
válasz
huby80 #10486 üzenetére
Helló!
Én Netflix miatt túrtam kicsit a netet pár hete, hogy is lehetne kicsiholni az 5.1-es hangot. Nekem a Box és a tv hdmi kábellel van összekötve, viszont én a hangot a Boxról a gangot egy mini jack-optikai kábellel viszem át egy 7.1-es hangfalszettbe.
Virtuálisan ki is keveri a hangot, de mikor beállítottam a leírás szerint a Saomi boxon a hangkimenet részt, majd megjelent a Netflixen bizonyos! filmeknél, és 1 sorozatnál hogy választhatom az 5.1-es hangot, akkor semmilyen hang sem volt. Megjelenik a képernyőn egy hibaüzenet.
Végül olvastam a Redditen, hogy bele kellene nyúlni az Androidba, és akkor képes lenne rá a Xiaomi Box.
Vagy megpróbálod magát a Xiaomi Boxot összekötni az 5.1-es cuccal és megnézni neked a hangkimenetnél mit enged választani, és próbálni melyik beállítással mi változik, vagy esélyes neked is bele kell nyúlni az Androidba.
Nemrég lett linkelve egy videó, igaz az a Stickre vonatkozik, (bár a leírásban ott a MiBox is), ott mutatja hogy milyen lehetőségek vannak. Elgondolkoztam, hogy nálam látható-e egyáltalán az összes lehetőség, este megnézem.
Illetve belinkelem majd akkor azt az oldalt ahol írtak az 5.1-es hangról.
Amúgy mintha rémlene, hogy egy frissítés után változtak meg ezek, mégpedig mert a kis kínaiak valamit kavartak. -
Tibdoh
tag
Valahol a Hang menüben be lehet állítani milyen formátumokat kezeljen.
Nekem 4k stick van, hiányzik ez a menü. Nincs is 5.1 hang ezzel
csak ezzel, a tv optikai kimenet megy ebbe.
(firestick megugorja a az elsővel is a feladatot, mert beállítható)Itt kérdezném is, hogy tud-e valaki olyan megoldást, hogy a sticken is elérhető legyen a digitális beállítás menüpont?
-
huby80
senior tag
válasz
boborján2 #10487 üzenetére
Próbáltam mind két opciót. De semmi, az erősítő fixen jó mert más forrásból működik... A tv beállítása meg lehet ludas, létezik hogy a régi tv nem tudja azt kezelni hogy hdmi n jön a jel és az optikai kimeneten kikuldi a digitális hangot? Elvileg csak at megy rajta tudtommal...
-
boborján2
aktív tag
válasz
huby80 #10486 üzenetére
Hogy van összekötve?
Box - tv (hdmi) - tv opika kimenet - erősítő?
vagy
Box optikai kimenet - erősítő ?
Ha az első akkor a tv beállításai is beleszólnak.
Ha a második , akkor a boxmenüben van valahol a megoldás.Sony nincs elkonfigolva ,hogy mindig sztereo legyen?
Most csak egy sztereo D/A konvertert használok ,így nem tudom tesztelni mi a jó beállítás.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
huby80
senior tag
Sziasztok
Boldog tulaja lennek a kis box nak de az istenért nem tudok digitális jelet küldeni belőle. Optikai kábellel egy régi Sony 5.1 erősítibe és egy régebbi samsung tv menne de csak sztereó jel van... Tudnátok tanácsot adni? Mert egyébként jó kis box.. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fatalista22 #10482 üzenetére
"Most egyrészt nem tudom, van-e értelme ... "
Van más választásod? Úgy értem, ha vissza akarod kapni a pénzt.
Az a baj, hogy gyakorlatilag 100%, hogy a box-nak semmi baja. Ha a streaming megy, YouTube megy, akkor nem fognak foglalkozni a "virágboltos" filmekkel."Egyáltalán ha elviszem, hagyjam rajta a Kodit ... "
Én nem hagynék rajta semmit. Pláne nem a Google-ös acc.-omat (belépve). -
Avayasoft
tag
válasz
Jumpalaja12 #10481 üzenetére
Köszönöm, az Odinnal valóban megy. De vagy 10 perc mire végzek mindennel és "képet kapok". Illetve mintha akadozna a kép...
-
Avayasoft
tag
Sziasztok?
Nem tudjátok, hogy fel lehet valahogy telepíteni rá a One tv appot?
Üdv
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fatalista22 #10476 üzenetére
"Úgy tűnik a Kodi ennyit tud." - tegyük hozzá, ezen a box-on, ezzel az fw.-vel.
Tudom-tudom, hogy a VLC-vel jó - és akkor a Kodi-val miért nem - de erre így a távolból nehéz megadni a választ.
Az biztos, hogy egészen változatos hibák (anomáliák) jellemzik ezt a generációt. -
fatalista22
tag
válasz
<Adamsky> #10469 üzenetére
Tegnap teljesen meghülyült a Kodi, úgyhogy letöröltem és újraraktam. A hang, kép, minden alapbeállításokkal tűrhető eredményt ad, csak a kép akad néha, mint korábban. Amiatt kezdtem bele az egész állítgatásokba. Úgy tűnik a Kodi ennyit tud. Viszont VLC-vel minden ok, csak ott még nem jöttem rá, hogy tudnám állítani a felirat magasságát.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
koháry #10473 üzenetére
"Lehet hülyeség, de én így szeretem használni."
Véletlenül sem akarlak lehülyézni, de a Kodi tényleg nem erre lett kitalálva. Illetve, ne csodálkozz, ha ezek után nem úgy működik, ahogy elképzeled.
Nyugodtan csinálhatnál egy mappát, amibe mindig csak átmozgatod azt a pár filmet, amit majd meg akarsz nézni. Egyébként nálam is így van.
Nincs benn folyamatosan az összes filmem. Mondjuk ~15. Mindig látom, hogy mi az amiket láttam, és időnként kimozgatom vagy törlöm (ha nem akarom megtartani) őket, és jön helyükbe új. -
koháry
tag
válasz
<Adamsky> #10472 üzenetére
Köszönöm a választ, én soha nem használom a kategóriákat, szimplán filekezelőböl vagy minek hívják nyitom meg a programon belül a hálózati meghajtókon általam készített könyvtárakba rendezett filmeket, mert nem akarom, hogy mindent egy irtózatos méretű film mappába dobáljon be. Lehet hülyeség, de én így szeretem használni.
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
koháry #10470 üzenetére
" ... a kodi megjegyzi a legutóbb lejátszott könyvtárat, de a filmet mindig az elejéről kell indítani ... "
Ez inkább Kodi-s kérdés, szóval, ha valami nem kerek, akkor inkább itt tedd fel.
Nem tudom milyen könyvtárra gondolsz, de a Kodi-ban nem használunk olyanokat. A különböző tartalmakat kategóriákba (Filmek, zenék, sorozatok) szokás rendezni, amikhez ugyan könyvtárakat rendelünk, de ezt utána soha többet nem látjuk.
Nálam alapból – mindenféle trükközés nélkül – működik a folytatás.
... akár Youtube esetén.[ Szerkesztve ]
-
koháry
tag
Miért van az, hogy a kodi megjegyzi a legutóbb lejátszott könyvtárat, de a filmet mindig az elejéről kell indítani ha abbahagyom és kilépek? Nincs valami módszer rá, hogy egyből odaugorjon a legutolsó lejátszott filehoz és pontosan onnan folytassa a lejátszást? Hálózati megosztásról megy a filmnézés.
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fatalista22 #10466 üzenetére
Most nincs előttem a Kodi, de az a beállítás, amire feltételezem, hogy hivatkozol, az a GUI / theme felbontása. A gyári tényleg max. fhd-t tud, de mintha most már létezne 4K-s 3rd party is.
A filmek felbontása ettől - a beállítástól - teljesen független. -
boborján2
aktív tag
válasz
fatalista22 #10463 üzenetére
Mit kellett volna mondania?
"Várjon fiatalember, írok a boxhoz egy firmwaret!"
??
Melyik kódolásról van szó egyébként?
-
fatalista22
tag
válasz
fatalista22 #10464 üzenetére
Most látom, hogy a telefonon a Kodi 4k felbontást ír ki, a lejátszó viszont csak HD-t, de 4k-ban megy ki a jel. Hogy lehetne a Kodiban átállítani 4k-ra?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fatalista22 #10464 üzenetére
" ... már csak én veszem észre." – telefonnal fel tudod venni?
Kíváncsi lennék ugyanarra videóra Kodi alól és VLC-vel. -
fatalista22
tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fatalista22 #10461 üzenetére
Így hirtelen ezt a képet találtam. Szólj, ha ez alapján se lenne meg.
Először az alsót kapcsold ki, teszteld, aztán a felsőt is (majd teszteld le újra). -
Jumpalaja12
tag
válasz
boborján2 #10459 üzenetére
A boxon alapból be volt kapcsolva, a 13-as LG tv.-n bekapcsoltam. Érdekesen működik. A box távirányítója a boxal együtt bekapcsolja a tv-t is, de kikapcsolásnál már nem kapcsolja ki a tv.-t csak a boxot. A tv távirányítója kikapcsolja a tv-t és a boxot is, de bekapcsolásnál csak a tv-t.... Szóval most box távján bekapcsolok mindent... (vezérelni mindkét távot engedi..), a tv távján meg kikapcsolok mindent... De a hétvégi házamban is így csinál egy 12-es LG tv-vel... Az újakkal nincs gond, sőt egy 2009-es Panasonic plazmával is jól működik ez a ki-be kapcs funkció....
-
boborján2
aktív tag
válasz
Jumpalaja12 #10458 üzenetére
HDMI-CEC legyen bekapcsolva minkét oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
Jumpalaja12
tag
Mitől függ, hogy az egyik LG tv-re rádugom a boxot és a box ki-be kapcsolásával a tv-t is ki-be kapcsolja? 2021-es LG tv-n működik az egyszerre vezérlés, a 2013-as LG tv-n nem. A box-ban kell állítani valamit vagy a tv a ludas? Egyik tudja a másik nem?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
castiels #10456 üzenetére
Elvileg, igen. Azért írom, hogy elvileg, mert nekem gen. 1-em van.
De, ez olyan alap fícsör, amit az összes box tud, vagy tudnia kellene.#10455 fatalista22
A Stereo upmix – feltételezem erről beszélsz – csak annyit csinál, hogy a sztereó jelet felkonvertálja 5.1-é. Legalábbis a leírás szerint, ugyanis sose próbáltam.
Ez az akadozáson biztos nem fog segíteni. A hw. dekódolás kikapcsolását próbáltad, amit a Kodi-s topic-ban írtam. Itt sokaknak az segített különböző hiba esetén.[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
Légegér csatlakoztatható a készülékhez?
[link] -
boborján2
aktív tag
-
Ignasov2
újonc
Tud valaki segíteni!
USB Lan adaptert nem ismeri fel a box,van valami megoldás rá?
Wifin lassú. -
válasz
fatalista22 #10447 üzenetére
Nálam minden gond nélkül lejátszik a Kodi hálózatból mindent. Igaz 720 és 1080 a jellemző felbontás. Ilyen hang akadással nem nagyon találkoztam.
-
NyMRooD
őstag
Pár hónap után bekapcsoltam a xiaomi tv boxom (s, legújabb kiadás google tv 11 van rajta elvileg) és nagyon furán működik, pl a főképernyőn nem tudom átrendezni az alkalmazások ajánlásait, az apps képernyőn pedig csak a telepített alkalmazásokat mutatja meg a keresőt, de bármire keresek a válasz szép magyar akcentussal az, hogy something went wrong. A nyáron vettem utazgatáshoz, beállítani magyarországon állítottam be, de legutoljára egyiptomban használtam, mi lehet a gond? Már próbáltam factory reset is de semmi, alapból magyar régió és magyar nyelv van beállítva.
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
boborján2
aktív tag
válasz
fatalista22 #10445 üzenetére
Másik lejátszó?
Vlc vagy nova player?
-
válasz
fatalista22 #10445 üzenetére
És honnan próbálod lejátszani? USB-ről, vagy hálózatról?
-
fatalista22
tag
Van egy Xiaomi mi box s 2. gen lejátszóm. Kodit tettem rá. Ez a netes tartalmakat szépen lejátssza, de ha letöltött filmet nézek, akkor a hang szaggat. Nézni szeretnék egy Rtl-ről letöltött sorozatot, aminek a hangja AAC-LC kódolású, s ennél pár másodpercenként megakad egy pillanatra a hang. Úgy látom ez a legelterjedtebb hangkódolás, ezért vélhetőleg sok filmnél lesz ilyen gondom. Az a bajom, hogy a probléma egyrészt Kodis, másrészt Xiaomis, szóval nem tudom, tud-e valaki segíteni. A Kodis fórumban azt mondták, kérdezzek itt.
-
DM43
őstag
válasz
Jumpalaja12 #10442 üzenetére
Tedd fel az Odin browsert, azon megy a TV GO webes felülete.
-
castiels
addikt
-
Jumpalaja12
tag
Üdv! Xiaomi mi box s 2. gen.-re hogyan tudnám rávarázsolni a TV GO alkalmazást?
-
Akelaus
senior tag
válasz
ra^ven #10438 üzenetére
Hello!
Most elindítottam, és mivel már nincs fent így megnéztem a GooglePlay-ben. Keresni sem kellett, mert a népszerű alkalmazások ajánlóban az első volt.
Telepítettem is. Aztán utána: vagy felül az appok rész alatt mutatja, vagy fogaskerék, összes alkalmazások megjelenítése.
Mind a két helyen látom. -
ra^ven
senior tag
-
cyber86
őstag
-
Archttila
veterán
Az mennire normalis, hogy Aptoide-ben a jatekot kivalasztva már nem tudok az install gombra bokni, az also menusorba rakja a fokuszt, es csak a vissza gomb segit...
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
-
eboostr
aktív tag
válasz
energomatt #10429 üzenetére
Rendben, nálam régi linkek voltak elmentve a telepítéséhez mert vagy 1.5 éve már használom de örülök hogy egyszerűbb lett felrakni
-
energomatt
őstag
válasz
eboostr #10338 üzenetére
Szóval most kiderült, hogy nem ez kell! Amúgy is olyan bonyolult módszer a telepítése, hogy kár lett volna belekezdeni. A SmartTubeNext helyett már SmartTube van a GitHub-on és simán telepíthető. Egy hajszállal gyengébb képminőséget vélek felfedezni az original YT-hoz képest, valaki megrősíthetné ezt, vagy akár vitathatná is. Persze 4k HDR-es utazós videón érdemes megvizsgálni.
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
-
boborján2
aktív tag
válasz
cyber86 #10423 üzenetére
Javasolt megoldások:
Fizetési adatok ellenőrzése:
Győződjön meg arról, hogy a Google Fiókjában megadott fizetési adatok helyesek és naprakészek.Ellenőrizze a kártya lejárati dátumát és a rendelkezésre álló egyenleget.Alternatív fizetési mód használata:
Próbáljon meg másik bankkártyát vagy fizetési módot hozzáadni a fiókjához, és azzal végrehajtani a vásárlást.Google Play Áruház gyorsítótárának és adatainak törlése:
Lépjen a készülék Beállítások menüjébe.Válassza az Alkalmazások vagy Alkalmazáskezelő opciót.Keresse meg a Google Play Áruház alkalmazást.Válassza a Tárolás, majd a
Gyorsítótár törlése és az Adatok törlése lehetőséget.Internetkapcsolat ellenőrzése:
Győződjön meg arról, hogy stabil internetkapcsolattal rendelkezik a tranzakció során.Google Play Szolgáltatások frissítése:
Ellenőrizze, hogy a Google Play Szolgáltatások naprakészek-e, és szükség esetén frissítse azokat.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cyber86 #10423 üzenetére
"A tranzakciót visszautasították. (OR-FGEMF-20)" – hmm...
Rányomsz a Play!-ben, és a végén (vagy valahol félúton) ezt dobja?
Böngészőből, vagy telefonról próbáltad?
Ennyit találtam a hibaüzenettel kapcsolatban.
Próbálkozhatsz a Vimu support-al is, hátha. -
cyber86
őstag
Már 2 napja szenvedek, hogy meg egyem a Vimut de nem tudok rájönni, hogy miért kapok hiba üzenetet pedig nincs semmi korlátozás a kártyámon. Youtube Premium működik tudják vonni a pénzt meg Discord is de a Vimut egyszerüen nem tudom megvenni....
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Hege1234 #10416 üzenetére
" ... vannak különböző launcher-ek ... "
A gyárin nem lehet kitenni? Bocsi, lövésem sincs, mert egy percig sem használtam" ... root nélkül ezek nem indulnak el a rendszerrel ... "
Ezt első kézből tudom cáfolni. Annyi a trükk, hogy a gyárit le kell tiltani (ADB-n keresztül lehetséges). Innentől muszáj lesz neki a másikat használni (így működött a Mi Box gen. 1-em, és most a Kinhank).Egyébként B.U.É.K mindenkinek!
-
Hege1234
addikt
válasz
energomatt #10415 üzenetére
Egy másik kérdésem: elég nehézkes elérni a Play áruházat.
vannak különböző launcher-ek (play áruházból lehet letölteni, vagy apk..)
szüleimnek én ezt tettem fel: Flauncheramikben benne van a főoldalon pl. a play áruház is
[kép]
(root nélkül ezek nem indulnak el a rendszerrel, de így kettő kattintás és ott vagy a play áruházba..)[ Szerkesztve ]
-
energomatt
őstag
válasz
<Adamsky> #10414 üzenetére
Köszönöm a tippeket, tovább próbálkoztam. Az FX File Explorer már az USB meghajtót sem volt hajlandó olvasni, természetesen minden engedélyt megadtam. A MiXexplorer fizetős. Végül sikerült egyet találnom ami tényleg működik nálam, X-Plore néven.
Egy másik kérdésem: elég nehézkes elérni a Play áruházat. Beállítások, alkalmazások, rendszerprogramok és ott le kell görgetnem több tucat fájlt, hogy elérjem. Igaz nem sűrűn kell, na de hátha van erre jobb megoldás?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
energomatt #10413 üzenetére
" ... az app kiterjesztésű fájlokat ... " – úgy érted apk, nem?
Próbáltad az FX File Explorer-t, amit még a #10410-ben javasoltam?
Igaz, nekem gen. 1 van (a polcon), de box és box között nem kéne, hogy ilyen különbség legyen. A "sztori" elég egyszerű. Ha a pendrive olyan fájlrendszerre van formázva, amit a box lát, akkor már csak azzal lehet gond, hogy az adott fájlkezelőnek (amivel betallóznád az apk-t) nincs meg a megfelelő jogosultsága. → tehát meg kell neki adni.
Most nézem, hogy a MiXexplorer (az FX mellett jobbra) is elérhető. Utóbbival akár a Drive-od (és talán a Dropbox-ot) is el tudod érni. -
energomatt
őstag
válasz
<Adamsky> #10412 üzenetére
Még nem. Mint írtam így nincs is értelme, mert ha lenne mivel telepíteni, vagyis egy olyan másik fájlkezelő ami képes arra, hogy arról egy appot telepíteni lehessen, valamint Play áruházból ingyenesen elérhető, akkor az már önmagában elég lenne. Tehát nem is tőled várok ilyen infót, hogy melyik lehet az, hanem olyan valakitől, akinek Xiaomi 2-es boxa van és használ ilyet. Amiket eddig néztem, azok valamiért nem is látták az app kiterjesztésű fájlokat.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
energomatt #10411 üzenetére
"Ugyanis ha telepítve van egy próbaverzió, azt előbb uninstallálni illik ... "
Vagy igen, vagy nem. Van amikor az app-ból tudod megvenni a "full"-osat, és igen, van, amikor a teljes verzió egy tök külön app. Utóbbi esetben viszont a trial és a full verzió szépen megférnek egymás mellett, mert egy tök másik app (másik package name alatt is fut). Olyannal pedig talán még nem is találkoztam, hogy a fizetős app-ot – miután megvettem – apk-ból (sideload-al) kellene telepíteni.
Mind1 is. Sikerült végül, vagy mi most a helyzet, mert kicsit meg vagyok kavarodva. -
energomatt
őstag
válasz
<Adamsky> #10410 üzenetére
Na igen, nekem úgy tűnik, hogy értelemszerű. Ugyanis ha telepítve van egy próbaverzió, azt előbb uninstallálni illik, ha felteszek egy véglegest. Ehhez kell találnom egy olyat filekezelőt ami ezen kívül működik. Viszont ha találtam ey olyat ami ezen kívül működik az már önmagában elég lehet, tehát ez az egész így elég vicces.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
energomatt #10409 üzenetére
" ... mivel értelem szerűen uninstalláltam a File Commandert ?"
Miért "értelem szerűen"?Olyan nagy luxus egy fájlkezelő? Már csak az apk telepítése mozgatása, stb. okán sem árt. Van egy rakat ingyenes fájlkezelő. Pl.: FX File Explorer.
Úgy rémlik én ezzel szoktam kezdeni, ha nincs semmi az adott eszközön, aztán felteszem apk-ból a MiXplorer-t (én ezt használom minden droid-os cuccomon). -
energomatt
őstag
válasz
energomatt #10408 üzenetére
Pl. X-Plore File Manager pl. nem látja a telepítendő fáljt. A Vimu Playert a File Commanderrel telepítettem fel, de az próba verziós. Most abból kellene feltennem egy külső forrásból származót, de mivel, mivel értelem szerűen uninstalláltam a File Commandert ?
Más:
A Nova Player, ha továbbra sem lesz vele gond, mert eddig nem volt, nálam veri a többit, beleértve a Vimu Playert is. Megjelennek cím alapján a borítóképek és a film tartalmának leírása is. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
energomatt #10406 üzenetére
"Mivel lehet telepíteni ... "
Nem értem. Tegyél fel egy fájlkezelőt (bármelyiket a Play!-ről), aztán azzal csak meg kell nyitni az apk-t.#10405 cyber86
"És vélemény? Mindent visz?"
Szerintem próbáld ki, az a tuti! Összeállítasz egy "teszt csomagot", megveszed, aztán, ha nem jó, akkor – ha jól emlékszem – 48 órán belül visszakéred a pénzed. -
energomatt
őstag
Mivel lehet telepíteni (gondolom USB háttértárról?) egy külső forrásból származó appot? An engedélyt megadtam rá a beállításokban.
-
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Androidos tablet topic
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest