Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
érdekes lesz.
szvsz a piratebay veszteni fog, esélyük sincsen a kiadók pénzével szemben.
azért remélek....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Lenry
félisten
mondhatnám, hogy "azért egy tracker nem a világ"...
de a Pirate Bay a fél világ... úgyhogy ne buzerálják...bármit is mondanak az alapelvek, én a torrentvilág mellett állok. warez nem warez, akkor is. szánalmas a kiadók szenvedése, hogy ezen akarnak keresni. mi bizonyítja, hogy bármelyik letöltő meg is vette volna a kérdéses filmet/zenét/játékot? ezzel nem okozott nekik senki kárt, legfeljebb elestek egy bizonyos mennyiségű bevételtől.
amúgy sem látom, hogy éheznének a kiadók, úgyhogy menjenek a francba.tudom, hülye ingyenélő warezoló bunkó vagyok, de ez van...
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Thrawn
félisten
...keresőmotorjukkal elősegítették az illegális tartalommegosztást és -letöltést...
Tessék mondani, ha a PirateBay elveszíti a pert, akkor bezárják a Google-t is?
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Vladi
nagyúr
Volt már ilyen. Ott szúrták el, hogy nagy pénzt akartak leakasztani. Amíg nem kerestek rajta (sokat) gyakorlatilag támadhatatlanok voltak.
Bezár a pb? Naés? Csak tessék megnézni, mi volt 2007 őszén. Egy hétre leállt a dolog Mo-on. Aztán ennyi lett az eredménye.
Elhullik pár nagykutya, a közösség levonja a következtetéseket és minden megy tovább ugyan úgy.
Talán a terjesztés módját kellene már átgondolni a kiadóknak."hogy a Pirate Bay pénzéhes üzemeltetői a kreatív világ munkásainak zsebéből lopják ki a pénzt saját meggazdagodásuk reményében,"
Vagyis inkább:Kiadó vállalatok pénzéhes üzemeltetői a kreatív világ munkásainak zsebéből lopják ki a pénzt saját meggazdagodásuk reményében,
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
csibra
tag
Az a tapasztalatom, hogy a tpb trackerek amúgy is elég lassan válaszolnak. Jelenleg is simán eltart percekig amíg megindul a letöltés.
-
-
kételkedem
addikt
Ott a pont.
A terjesztés lépést tarthatna az idővel és a technikával. Ha én egy előadó lemezéről csak egy számot szeretek, nem fogom megvenni a CD-t 5k HUF-ért. Ha lehetővé tennék a kiadók, hogy legálisan pl 50 Ft-ért letölthetem a zeneszámokat akkor nagyobb haszonra tennének szert mint így.
Nem beszélve arról, hogy lassan mindennek, amivel sokszorosítani lehet az árában benne van az artisjus díj. A fénymásoló eladásakor eleve azzal kalkulálnak, hogy azzal könyvet fogok másolni
A netszolgáltatók egymással versenyezve nyújtanak mind nagyobb sebességű netet. 1-2 megás netnél kell gyorsabb, ha csak a legális felhasználást nézzük?
A szerzői jog védői (BSA, ASVA stb) nonprofit társaságok, avagy profitorientáltak? A kiadók és a szerzői jogvédelem a kreatív világ munkásainak pénzét nyúlja.
Ennek ellenére nem szép dolog a warez. Ha én Madonna lennék, én sem szeretném, ha a megjelenést követően az egész világon ingyen lehetne letölteni a cd-met.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Raymond
félisten
"Úgy vélik, a Pirate Bay kizárásával akár percekig is kell majd várni, mielőtt a letöltések megkezdődnek"
Oh, micsoda tragedia...
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Mr.Csizmás
titán
Hmm....hajrá piratebay!!!
Sok suttyó kiadó, hogy a pénz érdekli csak őket...ha én filmet/zenét csinálnék, akkor direkt hogy ingyé' terjeszteném, hogy mindenki megismerje...Akinek meg tetszik, "Make a donation" menüpont ottvan.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
WonderCSabo
félisten
Sztem már rég átmentették az adatbázist, és az esetleges lekapcsolás után egy héttel mehet újra az egész...
-
Metalfan
senior tag
Remélem a kiadók elvesztik a pert
-
raskolnikoff
őstag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz kételkedem #10 üzenetére
"A netszolgáltatók egymással versenyezve nyújtanak mind nagyobb sebességű netet. 1-2 megás netnél kell gyorsabb, ha csak a legális felhasználást nézzük?"
Kell, 20millió+1 helyen ki lett tárgyalva, hogy miért, szóval nem írom le újraThrawn:
Egyetértek, a gonosz ikertestvérem ( ) mindig google-n keres torrentet.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
törölt tag
nem keresni akarnak a dolgon... az a tizenpármilla dollár aprópénz ennek az iparnak. a célja az elrettentés, illetve a trackerek alapításának megakadályozása... börtönbüntetéssel, milliós kártérítéssel a fejük felett gyk. nullszaldós, nyilvános oldalakat, trackereket biztos nem fognak üzemeltetni.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
A vádak felét már elejtették: Link
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
válasz #95590400 #21 üzenetére
Nem, de van keresőjük, amivel sokmindent meg lehet találni (bár gondolom elsőre is értetted mire gondoltam).
Egy tracker pedig önmagában nem bűn.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
törölt tag
oké, lemaradt a szmájli
ha a két oldal közül választanom kellene, akkor egyértelmű... de az is egyértelmű, h amit csinálnak, az tényleg bevételkiesést okoz és igenis jogsértő. bárhogy szépítjük, evvan.
azt nem tudom eldönteni, h mártírok-e, vagy csak simán pénzt és hírnevet csinálnak valamiből. vagy a kettő egészséges egyvelege.
de ha ez kell a paradigmaváltáshoz, akkor legyen, hajrá pb. -
Morden24
nagyúr
Azért vicces, hogy a warezolók nem a "jótevőik" pénz- vagy börtönbüntetése miatt aggódnak, hanem azért, mert úristen, mi lesz, ha nem lesz PB, lassabban jön le a lopnivaló.
(És ez még egy normális fórum ilyen téren...)
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Lenry
félisten
nem
az én olvasatomban kár akkor ér, ha már megvan valami, és azt elveszik tőlem...
ha nincs is meg, de esetleg elképzelhető, hogy meg lett volna... na az nem kár... jelen helyzetben "potenciális bevételtől való elesésnek" nevezném... és a kettő közel sem ugyanazGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
törölt tag
az viszont kevéssé, h a hasonló hírek (3 nyelvcsapás, torrentkorlátozás) kapcsán mindig megjelennek vérpistikézők (aka: akik fújolnak azokra, kik alsóbbrendű módon letőtenek minden szart) és jóval előbb, jóval többen, jóval agresszívabban. és akiknek fixa ideájuk mások download mappájában turkálni, meg mások sávszélességét akarják folyton beosztani, miközben köveket keresgélnek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz VladimirR #25 üzenetére
azért valami kiindulási pontra szükség van, h hova kapcsolódjon először, oszt, ha az eltűnik, akkor van egy használhatatlan torrentfile... gyanúm szerint. bár igazából azért nem ismerem ennyire ezt a részét.
arra kívántam célozni, ha egy csöpp esze is lenne az ügyészségnek, simán elindulhatnának ezen a vonalon... -
BloodRay
veterán
válasz Mr.Csizmás #12 üzenetére
Ha jól tudom ilyet idehaza nem tehetsz mert a jogvédők jól megvédik az érdekeid és nem hagyják, hogy ingyér add a szellemi terméked.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
VladimirR
nagyúr
válasz #95590400 #28 üzenetére
a peer-ek elerhetosege (ip:port) belekodolhato a torrent-be (par kezdeti seeder), s onnantol, hogy egyetlen user-hez kapcsolodtal, mar beindul a dolog
a masik, hogy ha nem allitod le a kliensedet, akkor az megjegyzi a dht node-okat, peer-elket (sot, nemelyik akkor is, ha leallitod) -
bambano
titán
"legfeljebb elestek egy bizonyos mennyiségű bevételtől.": ezt írtad. Ezt a félmondatot nem lehet másképp értelmezni, mint úgy, hogy szerinted a torrentezők egy része (nem nyitunk vitát, mekkora része) megvásárolta volna a zenét/filmet, ha nincs torrent, de volt, ezért a kiadók elestek egy bizonyos mennyiségű bevételtől. Vagyis a torrentezők bizonyos része bevételt generált volna.
Ez, definíció szerint kár, és ezen azért nem akarok veled vitatkozni, mert ezt te állítottad, nem én.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
válasz VladimirR #30 üzenetére
utóbbival tisztában vagyok, csak arra gondoltam h ha a torrentfile-ba kódolt ip cím már nem létezik (jobban mondva létezik, csak a seed már nem vanik alatta), akkor köpte krisztus, mert akkor onnan sehova tovább...
ha lesz kedvem, meg lemegy a lázam és nem dörömbölnek a fejemben, akkor utánanézek, mert érdekel...[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Az átlagos warezoló ugyanúgy magasról tesz a PB-re, mint a kiadókra. Az átlagos warezoló egy átlagos ember, aki semmilyen más szempontot nem néz, mint a saját igényei: azaz ő szeretne X filmet, zenét, játékot, stb-t, lehetőleg könnyen és gyorsan elérni, mindezt olyan áran, amit hajlandó kiadni rá*. Ezt a torrent nyútja nekik, ezért torrenteznek. Ha a kiadó adna olyan ajánlatot, amit megfelelőnek találna, akkor nem torrentezne. Ilyen egyszerű a dolog. Természetesen vannak vérpistikék és warezhuszárok, de ők (mint minden szélsőség) csak kisebbség.
*az, hogy az ingyenesség mennyire nem lényeg, pontosan látszik a fizetős ftp szerverek, illetve a seed szerverek sikerességén.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Depression
veterán
Valójában a PB-en az tetszik a legjobban, hogy kirakják az oldalra a kiadóktól kapott leveleket, és az arra küldött válaszokat is. Rengeteget röhögtem rajtuk, főleg amikor az Apple arra utasította őket, hogy az összes letöltő IP címét adják ki nekik. (talán még a nevüket is akarták, de lehet, hogy már csak rosszul emlékszem)
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Morden24
nagyúr
válasz Cathfaern #38 üzenetére
Ha a kiadó adna olyan ajánlatot, amit megfelelőnek találna, akkor nem torrentezne.
Kíváncsi vagyok, hogy az "ingyen lejön nagyon gyorsan, miközben a karosszékben ülök, ráadásul ugyanazon a honlapon van zene, játék, film, szoftver"-féle megoldás ellen milyen kiadói lépést várnának ezek az emberek
Természetesen vannak vérpistikék és warezhuszárok, de ők (mint minden szélsőség) csak kisebbség.
Ezt nem tagadom. Bár én azért egyre gyakrabban látom azt, hogy a gyerekeknek a default dolog a letöltés, pénzügyi helyzettől függetlenül.
szerk.: És ennél talán sokkal rosszabb dolog a túlfogyasztás.[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
nem is baj, így van értelme a vitának
amúgy IMHO a torrentezők nagyon nagy százaléka nem vette volna meg a zenét...
saját zeneletöltési szokásaimból kiindulva... én úgy töltök, hogy ha tetszik egy szám egy együttestől, akkor leszedem az összes albumot... ha nem lenne torrent (vagy bármi más ingyen forrás) és mégis nagyon be szeretném szerezni a zenét, akkor valószínűleg csak azt az egy bizonyos albumot venném meg...Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Cathfaern
nagyúr
Persze az ingyenességgel nem lehet árban versenyezni, de ha a kiadó honlapján ott lenne a zene normális áron (és számonként letölthetően), akkor lehet sokan elgondolkoznának, hogy inkább megvegyék, mint letöltsék. Értsd: ott a kiadó honlapján, nem kell megkeresni, ami nem feltétlen triviális dolog, főleg egy kicsit régebbi szám esetén, s normális sebességgel is jön, ami ugyancsak nem triviális dolog.
Túlfogyasztást kár idekeverni, mert az max. a netszolgáltatóknak káros valósan (hisz ők azok akik 100%, hogy nem vennék meg az adott tartalmat, csak letöltik mert miért ne).
-
dabadab
titán
"szvsz a piratebay veszteni fog, esélyük sincsen a kiadók pénzével szemben."
Nem hinnem. Egyreszt ez Svedorszag, nem az USA, igy a felek anyagi lehetosegei nem szamitanak annyira, masreszt a PB-s nepek se csorok, harmadreszt meg minden bizonnyal sokkal felkeszultebb a vedelem, mint a kiadok jogi kepviseloi (az USA-ban zajlo RIAA-perekben is rettenetesen alacsonyan volt a RIAA ugyvedeinek a szakmai szinvonala).
DRM is theft
-
Morden24
nagyúr
válasz Cathfaern #43 üzenetére
Túlfogyasztást kár idekeverni, mert az max. a netszolgáltatóknak káros valósan
Szerintem éppen, hogy kell idevenni, mivel ez a folyamat termeli az általad warezhuszárnak nevezett embereket.
De érdekes Lenry esete is, aki azt mondja, hogy ha megtetszik neki egy szám, leszedi az adott együttes összes albumát, egyébként meg esetleg megvenne 1 albumot. Na most 1. itt jön képbe a túlfogyasztás, miszerint ha már ingyen van, akkor nyakló nélkül is jöhet 2. itt a lényege a bevételkiesésnek, mint valós kárnak: a wareztevékenység egyik sarokköve, hogy mennyiségi fogyasztás esetén abszurddá válik a fizetendő összeg, ha a bolti vásárláshoz mérjük. Általában nem az szokott warezolni, aki évente 3 játékot vesz, meg havonta egy 1-4K-s dvd-t.
-
Cathfaern
nagyúr
Én értelmezésemben warezhuszár = túlfogyasztó, azaz olyan, aki olyat is letölt, amire amúgy nincs szüksége (nem adna ki rá pénzt). De épp emiatt ők nem jelentenek valós bevétel kiesést (ők az úgysem vennék meg kategória).
dabadab: túlfogyasztás, mint általános fogalom azt jelenti, hogy többet fogyasztasz, mint amennyire valójában szükséges lenne. Amiről te beszélsz, az a túladagolás. Túlfogyasztást nagyon is jól lehet értelmezni warezre.
-
Morden24
nagyúr
Nagyon jól tudom, hogy elég intelligens vagy ahhoz, hogy tudjad, mire gondolok, de rendben, játszom a játékot.
A fogyasztói tájékozódás kialakulásának legalapvetőbb oka az, hogy limitált a vásárlásra ráfordítható összeg, ergo a fogyasztó hatékonyságra törekszik.
Tegyük fel, hogy valaki warezolni kezd, majd hozzászokik ahhoz, hogy gyak. korlátlan mennyiségben férjen hozzá mindenhez, mert nincsen semmiféle visszatartó erő. Innentől fogva minden fajta piaci erőfeszítés esélytelen, ami arra irányulna, hogy ezt a fogyasztót visszacsábítsa a legalitás talajára. Miért? Mert olyan fogyasztási mennyiség igénye alakul ki benne, aminek a finanszírozása kvázi lehetetlen.Tehát: ha valaki havi rendszerességgel (szinte) minden filmet, (szinte) minden játékot etc. lewarezol, az igen nehezen fogja levetkőzni ezt a fogyasztási szokását. Márpedig ha már gyerekkorban az alakul ki, hogy a bagóért kapható szélessávú internetelőfizetéshez alanyi jogon jár a mindentletölthetek-jegy, akkor az milyen fogyasztókat fog nevelni? Olyanokat, akik teljesen elveszítik a tájékozódás és mérlegelés képességét, mert "minek mérlegeljek, ingyé' lejön, ha nem jó akkó' F8".
Mindennek eredményeképpen persze már reális a "hát én úgyse' tudnám megvenni", hiszen tényleg, heti 10 film, 5 játék, féltucat album és 3 professzionális grafikus szerkesztő szoftver mellett már tényleg origarchának kell lenni.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
A híradások szerint az ügyész véletlenül sincs felkészülve; amikor nem boldogult a számítógépével, a bíró ráunt a sok kattintgatásra és megkérte Roswall urat, hogy inkább a papírjaiból folytassa, ha lehetséges. A másik általános derültséget az okozta, amikor az ügyésznek sehogy sem sikerült egymástól elválasztania a megabit és megabyte információs mértékegységeket... de TIAMO szíve megesett rajta és elkalauzolta Roswallt ezen a téren.
https://www.coreinfinity.tech
-
dabadab
titán
Igazabol a problema gyokerehez kanyarodtunk vissza: a vilag egyszeruen nem talalta ki, hogy a Gutenburg Galaxis 2.0 (jajj, ne ussetek , szoval az altalanos, mindenki szamara elerheto, gyakorlatilag koltsegmentes digitalis reprodukcio) altal kinalt szedito lehetosegeket hogyan hasznalja normalisan. Egyik oldalrol vannak azok, akik penzt szeretnenek szedni a szellemi javaik utan, ok leginkabb ugy csinalnak, mintha az utobbi evtizedek technikai forradalma meg se tortent volna, a masik oldalon meg vannak az egyszeri felhasznalok, akik (bar tobbsegeben meglehetosen amator es bena modon, de) hasznaljak a technikai lehetosegeket, viszont arra a kerdesre, hogy mibol eljenek azok, akik nevezett javakat eloallitjak, nem nagyon tudnak valaszolni.
A "tulfogyasztas" ebben a kontextusban szintiszta maszatolas, hiszen azt sugallja, hogy a mostani szerencsetlen, atmeneti, kitalalatlan helyzet nem ilyen, hanem biztos ertekiteletek stabil alapja: nem az. Elvileg semmi akadalya nem lenne annak, hogy kialakuljon egy olyan rendszer, amiben barki tud finanszirozni heti tiz filmet, ot jatekot, feltucat albumot es harom professzionalis grafikus szerkeszto szoftvert.
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Eladó Magnat Monitor Supreme 2002 fekete
- Kis méretű akyga felsőtápos ATX gépház
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest