Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
-
IT café
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
sziasztok, melyik futárszolgálatnál tudom megadni, hogy körülbelül mikor jöjjenek a csomagomért? van ilyen egyáltalán, vagy megrendelem a futárt, aztán jön, amikor ideér?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
K1nG HuNp
őstag
na egyszer csak megjelent, 10:37kor volt egy sikertelen kísérlete a futárnak. az a cumi hogy mostanában nem is leszek otthon, 3-4 napot. ilyenkor minden nap próbálkoznak vagy meg lehet beszélni hogy maradjon a postán azt' majd érte megyek?
a csomag 10 napig postán örzős, azt írják
[ Szerkesztve ]
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
flash-
veterán
Üdv
Belfoldon 2kgos csonagot(2*1kg feherje) hogy a legolcsobb kuldeni?
Melyik ceggel, milyen modon? -
K1nG HuNp
őstag
és azóta sincs semmi
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
K1nG HuNp
őstag
Tegnap feladtak nekem egy csomagot, elvileg annak a csomagnak a feladóvevényét le is fotózta (bár csak a tracking látszik) és a posta rendszerében még sincs semmi info rola.. ez normalis?
PB00052881451
-
azbest
félisten
válasz balazs1956 #8086 üzenetére
a return policy-ben azt írják, hogy a postaköltséget is térítik [link]. Lehet nem postával, hanem valamelyik futárszolgálattal kellene visszaküldeni? De inkább őket kellene megkérdezned, hogyan.
Ráadásul a nemetközi rendelés visszaküldését más címre is írja a tájékoztató, mint az UK belföldit.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz balazs1956 #8090 üzenetére
Elfogad bármilyen számlát. Magyarországon magyar nyelvű számlát adnak, majd ha kell nekik lefordítják fordítóval.
-
Fancy-boy
addikt
válasz balazs1956 #8086 üzenetére
Esetleg ez a módszer: [link]
PayPal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módja
Sok embernek gondot okoz, ha valamilyen gondja van a megvásárolt termékkel, költséges a vissza-küldése és ezért inkább lemond róla.
Ha vissza kell küldenünk az eladónak a terméket (és PayPal-al fizettünk), lehetőségünk van a visszapostázás díját a PayPal-on keresztül visszaigényelni:
Az aktiválástól számított naptári évben 12 alkalommal van lehetőség rá, alkalmanként maximum 9300 Ft-ig visszaigényelni postaköltséget.
Magát a postaköltség visszatérítést a feladástól számított 30 napon belül kell kérni.
Csak az eladó által vállalt visszaküldési időtartam alatt. Az eladó Return megjegyzés napjai amire figyelni kell.
Ha elfogadják, akkor 5 munkanapon belül PayPal egyenlegen jóváírják az összeget. -
Andrej1
aktív tag
Sziasztok !
A Greekbuyingról (Német raktárból) vettem egy mini PC-t 160 dodoért de sajna 1 hónap után meghalt .
Felvettem a kapcsolatot velük, azt írták küldjem vissza nekik Kínába . Olyan 10 ezer Ft a postaköltség . Az eszköz kb egy tenyérnyi nagyságú.
Mi lenne a legolcsóbb módja visszaküldeni nekik Kínába ?Köszi előre is
Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok, segítség kéne!
Angliából, a MyMemory cégtől rendeltem egy 128 Gb-os sd kártyát, 26+2 font szállítási költségért.
Hét nap alatt be is futott rendben, de egy 128 Gb-os pendrive-ot küldtek tévedésből.
Lefényképeztem, megreklamáltam, és azt írták, hogy rögtön feladják az sd kártyát, de küldjem vissza nekik az ingyenes IBR return szolgáltatással, amihez mellékeltek egy kinyomtatható etikettet is.
Felhívtam a Postát, de nekik nincs szerződésük az említett céggel, az ingyenes szállításra.
Amit ajánlottak, az 1815 Ft lenne nemzetközi ajánlott elsőbbségi levélben.
Szerintetek mit csináljak?
Ők rontották el, miért fizessek még 1815 forintot pluszba?
Természetesen nem akarom lenyelni, mert tévedni emberi dolog, de hasonló mérető pendrive-ból van vagy 3 darabom, nincs rá szükségem.
Segítségeteket előre is köszönöm szépen -
TaaT
nagyúr
válasz Dealer95 #8082 üzenetére
"Egyedül a Jofogás GLS futár ami utánvételes és mindenkinek jó."
A legjobb utánvétes megoldás jelenleg
(#8083) -secret-: Ez is egy megoldás, de van aki még ennyit sem akar előre utalni, persze az utánvétben 100%-osan megbízik, akkor viszont hajrá Jófogás GLS és mindenki boldog.
Give them hell Ukraine!
-
Dealer95
őstag
válasz -secret- #8081 üzenetére
Akkor a visszautat a feladó szépen kifizeti és visszakapja a csomagot.
Röpke ~6.000 Ft-ot buksz ebben az esetben.Felesleges utánvéttel bármit is feladni...
1. Ugyan úgy át lehet verni valakit utánvéttel is mert fizetés után bonthatja csak ki
2. Többe kerül
3. Emiatt a feladó többet bukik ha nem veszik át a csomagotEgyedül a Jofogás GLS futár ami utánvételes és mindenkinek jó.
Ha nem veszik át a csomagot akkor senki sem fizet semmit. -
Dealer95
őstag
1925 Ft alapdíj (csomag 5kg-ig, 1 értéknapos)
11*210Ft= 2310 Ft értékbiztosítás (210Ft/10.000Ft)
990 Ft utánvétel díja bankszámlára utalással (100.000 Ft felett)
Ez így 5225 Ft.Ha a postán adod fel ugy úgy, de otthon töltöd ki itt: [link], akkor mindössze 1390 + 990 Ft-ból megúszod.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
5 kg-ig 1 925
Árufizetés 100 000 Ft-ig 690
Terjedelmes és/vagy törékeny kezelés a küldemény alapdíjának 100%-a: 1925?
Értéknyilvánítás 50 000 Ft felett 10 000 Ft-onként 330Van pár tippel, hogy lehet összehozni sokezres számlát, de a konkrét összeget a paprból lehet tudni, hogy miért annyi. Mondjuk a kivonatból.
-
SRII
őstag
válasz Dealer95 #8066 üzenetére
sajnos, igen a posta ugy látszik ezzel is keres, szégyen bár eddig nem volt semmilyen kellemetlenségem, de át fogok állni a futár szolgálatra, eljön érte (kényelmes) viszi a címzetthez, és nem kerül ilyen sokba...
Csalódott vagyok.
köszönöm a válaszod.Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
Dealer95
őstag
-
SRII
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, tőletek!
A helyzet a következő..
Eladtam egy itt létvő kollégának egy videokártyát(1060 6gb), utánvétellel kérte, és ő fizeti majd a feladási díjat is.
A csomagot gondosan bedobozoltam.(nagykanizsa-budapest)
Így a doboz mérete kb 40x40 cm és a súlya 2600g(maga csak a kártya saját doboz nélkül 1.7kg kb)
Az utánvételes összeg 98k.
MPL üzleti csomagként lett feladva.
Meglepődve néztem mikor a feladási díjat ráírták a nyomtatványra, 5200FTMost a vevő kicsit rossz szájízzel fogatta ezt, és természetesen hibáztat,(ki ne tenné hisz 5200ft val kell többet fizetni egy termékért, és ezt meg is értem) hogy ennyi a feladási díj és hogy ez befolyásolja a végösszeget, és irtó kellemtelen mert soha nem volt ilyen, mindenki előre utalt és mindenki megúszta a postát 1500ft ig!!!!és eléggé kellemetlen ez nekem, sőt szerintem neki is, egyikünk sem számított nagy összegre, és írtam is neki (megbeszéléskor hogy) kb a postaköltség 1500ft (ki gondolta volna hogy ennél több is lehet, hisz ugyan abban a dobozban és ugyan az a kártyát adom el amit én 1380 ft postaköltséggel vettem amit ugyan úgy MPL üzleti csomagként küldtek, csak én előre utalással vásároltam nem utánvételel.
Semmit nem kértem a csomaghoz, sem elsőbbségit, sem törékenyt, sem biztosítást, vagy isten tudja mit lehet még rárakni, semmit, csak annyi volt, hogy csomagot szeretnék feladni mpl üzleti csomagként.(ez a bizonylaton is látszik,hogy semmit nem kértem rá)
Most ez reális összeg, vagy a posta tévedett, vagy mi is ez,(( (semmilyen összeget díjat nem találtunk a posta díjszabásaiban,hogy ennyi lenne)))mert semmi féle képen nem szeretnék kellemetlenséget sem magamnak sem a vevőnek, és mint kulturált emberek szeretném, ha ez után is jó viszonyban tudnánk egymásra gondolni, ami számomra nagyon fontos, mert soha semmi félreértés nem volt eddig, és ez nagyon idegesít.
Köszönöm a válaszotok![ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
azbest
félisten
a rendelésnél gondolom megvan a küldemény azonosítója, azt írd fel. Elvileg a postán a küldemény vonalkódját csippantják le, szóval a rendszer szerint még nem kéne, hogy átvett legyen. Azért is ellenőrizd le, hogy a rendelésnél milyen szám van, mert gondolom tudod, hogy kínából mindenféle európai posta közreműködésével is szállítanak. Szóval lehet mégis az volt az.
Ha nem ajánlott küldemény volt, akkor meg talán név és értesítés napja alapján megpróbálhatják megnézni a rekeszeket, hogy nincs-e ott benne.
[ Szerkesztve ]
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Tegnapi napon találtam egy értesítőt a postaládában, hogy levelem, csomagom érkezett. A lényeg, hogy rá volt írva, hogy China Post és nagyalakú levélküldemény. Ez elő is fordulhat, mert eBay-en rendeltem valamit Kínából. Sajnos magam nem tudtam bemenni ma a postára, édesapám ment be és vette át, de ő nem figyelte az értesítőt és megkapott egy csomagomat, amit meg UK-ból rendeltem és ami egyébként dobozban érkezett. De nekem gyanús, hogy a kínai is megjöhetett, mert már bőven itt az ideje és nem véletlenül volt China ráírva az értesítőre. Viszont az értesítő meg így nincs már meg. Kérdésem, hogy kiértesítenek-e megint, vagy bemegyek és megkérdezem, akkor értesítő nélkül is odaadják? Esetleg megszívtam és a Posta magáévá teszi így a cuccomat?
Köszönöm
-
MODERÁTOR
válasz Khelben #8060 üzenetére
Az rendben, nálam is volt már ilyen, de most volt előzménye is.
Több dolgot rendeltem egyszerre, és rendelés majd fizetés után derült ki, hogy egyikre várni kell. Nem akartam, így írtam nekik, hogy azt ha lehet vegyék ki, és küldjék a többit, hogy a héten megkapjam. Gyorsan kaptam is választ, hogy rendben, elküldik, a fennmaradót azt meg majd külön, ha megkapják. Még örültem is, hogy milyen rendesek(csak a fennmaradó termék értéke magában 10k alatt van, így az fizetős fuvar lenne, mondjuk a maradék az meg bőven felette..). Nem sokkal később jött is a mail, hogy a többit feladták, ez és ez a nyomkövető.Ebből én arra következtettem, hogy valóban, ehhez képest meg sehol semmit nem találtam a TN-re. Ilyen TN-t meg még nem is láttam eddig így tanácstalan voltam..
Aztán kb b***k feladni, csak tegnap. Csak most érted, semmi gáz nem lett volna, csak akkor mondják azt, hogy ok, majd ekkor és ekkor, ha már egyszer leveleztünk..
De mindegy is, ma már megérkezett.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Myers
senior tag
Sziasztok!
Foxpostnál csak a címzett kap nyomkövetési számot?
Kb hány nap alatt kapja meg a csomagot?http://www.muszaj.hu/
-
MODERÁTOR
válasz agroman #8056 üzenetére
Na jó, de úgy küldték a mailt tegnap, hogy feladták, ehhez képest most sincs semmi. Nem véletlenül érdeklődtem, hogy én keresem-e rossz helyen..
Egyébként közben váltottam üzenetet a bolttal, megkérdeztem, hogy hol lehet ezt a számot követni, erre visszaküldték, hogy ez a szám a csomagszám.. Majdnem lefejeltem a polcot a boltban.. Utána pár perccel jött újabb, hogy posta.hu.
És még mindig semmi..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Ez postai csomagszám akar lenni: PNSR51968xxxx(a 4 x is számjegy)?
Edigitaltól kaptam egy tegnap feladott cuccra, de még ma sem talál rá semmit, 17track sem ismeri.. Postapontra, konkrétan a helyi postára rendelt csomagról van szó.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
azbest
félisten
Ehhe... közeli kispostán most épp kiszolgálási sebesség mérés van. Egy dedikált néni beállt az ajtóba egy sorszámadó géppel. Az ablakoknál most 3-4 alkalmazott dolgozik és bepötyögi a számokat. Csodálatos módon így 5 másodpercen belül sorra lehet kerülni. Nem kínáltak csokit és sorsjegyet, biztosítást, biztos elfogyott.
Amúgy, normál hétköznapokon, amikor nem mérik, akkor 1 ügyintéző látható az épületben és esetenként 20-30 perc mire sikerül odakerülni. Hofi nagy tudós volt.
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, jelenleg mi a legolcsóbb módja, hogy elküldjek egy kb 500 gramm tömegű kb fél laptop terjedelmű csomagot? Úgy tudom már levélként nem lehet ekkora tárgyat küldeni. Ez kb 20x10x5cm.
Sajnos ilyen foxpost meg csomag automaták kizárva, kisvárosban lakik az illető.
-
Arcképgyáros
Köszi!
-
Arcképgyáros
Feladtam egy utánvétes csomagot amit át is vettek. Mikor utalja a Posta a beszedett összeget?
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Mr.Pentele #8042 üzenetére
Szerintem csak megvédeni tudod mindkét oldalon egy-egy kivágott kartonlappal meg egy nagyobb borítékkal.
-
Mr.Pentele
tag
Szép estét!
Nekem egy szimpla kérdésem lenne. Szeretnék küldeni belföldre nagyalakú A/4-es borítékban egy színesben kinyomtatott képet, ami laminálva van. Sima levélként menne elsőbbségi matricával. Nem tudom, hogy a szállítás közben ezeket a leveleket miként pakolják, ezért valamilyen formában jeleznem kellene a borítékon, hogy ne hajtsák össze. Ezt milyen módon kell feltüntetni illetve lehetőség van-e erre egyáltalán a postánál?
Köszönöm előre is! -
mtibusz
tag
válasz Darko_addict #8035 üzenetére
Úgy néz ki minden rendbe, sikerült kinyomtatni a címiratot is.
Most már csak az kell,,,nehogy menet közbe elkallódjon, illetve én is majd valamikor megkapjam az utánvétes pénzt.
Gondolom ezzel nem szokott gond lenni ?
Ja és meg egyszer köszönöm a segítséget.
https://youtu.be/44NQkFJaEuE
-
mtibusz
tag
válasz Darko_addict #8033 üzenetére
Köszönöm az infót.
Ezt eddig nem ismertem.
Tehát akkor az én estemben akkor 1190Ft + 690 Ft = 1880 Ft lesz az untánvétes csomag díja
amit a számlámra fog a posta utalni ?Az Utánvételi összeg-hez akkor a proci értéke + 1880 ft-ot írjam ?
Jól értelmezem ?https://youtu.be/44NQkFJaEuE
-
Darko_addict
őstag
válasz mtibusz #8032 üzenetére
Múltkor megjártam én is, volt egy 100 grammos csomagom (speckó kábel) és utánvéttel akartam feladni. Mivel 5 cm-nél magasabb volt, levélként nem lehetett feladni... Az üzleti csomagot kellett volna válasszam, 2100+,-Ft-ért. Nevetséges.
-> [wwww.vaterafutar.hu] - Jobban jársz, ha itt rendeled meg az MPL szolgáltatást. Ugyanaz a kettő. Ugyanúgy postán kell feladni és ugyanúgy a Posta viszi ki, csak olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
mtibusz
tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem, mert teljesen össze vagyok már keveredve, hogy akkor most mit hogyan is kéne csinálnom.
Egy processzort szeretnék feladni kis méretű dobozban 10x8x7cm max: 500g a súlya, és a vevő utánvétellel szeretné nekem kifizetni, utalni nem tud.
Most milyen opciókat kellene választanom, hogy biztosan a vevő kezébe kerüljön a csomag és természetesen én is megkapjam a pénzem, továbbá csomag feladás díja a vevőt terhelje.
Próbálom ezt az MPL futár dolgot értelmezni, de teljesen össze vagyok most keveredve.
Köszönöm a segítséget.
üdv.
Tibihttps://youtu.be/44NQkFJaEuE
-
K1nG HuNp
őstag
válasz Darko_addict #8030 üzenetére
Nekem UPSel volt ez amerikai csomagnal. Vagy az UPSnek fizettem 4 ezret és akkor mindent megcsináltak vagy ingyen csináltak annyit, hogy kitöltötték a navos nyomtatványt és nekem elküldték a határozatot ami alapján nekem saját kezüleg kellett utalgatni.
Szerintem a postánál is van kevésbé kényelmesebb, de olcsóbb megoldás
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Amerikából rendeltem néhány apróbb alkatrészt és kaptam értesítést az MPL-től, hogy vámeljárás alá került a csomagom.
Nem szívesen fizetek nekik 3.000,-Forintot, de azt látom, hogy ha saját magam megyek be a NAV-hoz és intézem el, akkor is kérnek 1.100,-Ft "közvetítési díjat"? Tulajdonképpen 1900,-Ft a kényelmi díja annak, hogy nem kell sorban álljak a hatósági irodában?Tehát nincs olyan megoldás, hogy NAV-on kívül ezeknek a lókötőknek ne kelljen fizessek?
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
azbest
félisten
-
K1nG HuNp
őstag
Mostani esetben fel kellene adnom egy pólót, nem szeretnék 1,5kt fizetni az MPL ért, ha belegyömöszölöm a nagyobb borítékok egyikébe az még feladható ajánlott levélként?
-
-
Graphics
Jómunkásember
Kis segítség kellene
Szombaton neten mobilról vaterafutar.hu oldalon kitöltöttem egy csomag feladásához szükséges nyomtatványt, majd rá is nyomtam, hogy oké.
Ma szembesültem vele, hogy feltehetőleg a háznál történő feladás volt bepipálva, viszont én így nem szeretném feladni a csomagot.
Van valami teendőm ,vagy csak simán nem adom fel a csomagot , ha jön az MPL-es?
-
azbest
félisten
Szombaton, nem regisztrált külföldi levélküldemény postai átvételekor kockás füzetbe húzták a strigulát, hogy "közönséges" értesítős hány darab volt. Vajon most megint mi jár a posta vezetőségének beteg fejecskéjében, mivel akarják tovább csűrni-csavarni a dolgokat, hogy pénzt sajtoljanak ki belőlünk...
-
Starboard
csendes tag
Üdv.
Németországból , magánszemélytől érkező csomag esetén, ha utánvétel fizetek, mire számíthatok?
Ki intézi a Magyar Posta?
Euróban fizetek, vagy forintban?Köszi a segítséget.
-
Valdez
őstag
válasz agroman #8017 üzenetére
Hu köszönöm, igaz, most éppen ittam kicsit, úgy értem haza, de nekem ez elég bonyolultnak tűnik. Tehát nekem kellene egy dokumentumot kitölteni és elküldeni valamelyik éppen élő e-mail címre, hogy egyáltalán kihozzák a cuccot és még fizessek is rá, ellenkező esetben ki se hozzák?
Csak mert ha akartak volna értesíteni, gondolom már megtették volna..?Vasárnap fogom tudni komolyabban elolvasni. Köszönöm.
-
TaaT
nagyúr
Az Amazon-nál (.de) nem viccelnek, kedd 18óra után leadtam a rendelést, csütörtök ebéd után már csengetett a futár, és ez még csak nem is express volt
Give them hell Ukraine!
-
Marti1988
újonc
Sziasztok!
Emag PostaPont rendelésem volt, ma hajnalban megérkezett a kért postára, és "beérkezés feldolgozásra" a státusz.
Szerintetek ha megyek, így is kiadják? Volt már így valakinek?
Köszönöm a segítséget! -
Valdez
őstag
Sziasztok!
Kínából, ebay-en keresztül rendeltem egy blu-ray írót, amely 12-én Budapestre is ért (6-án adták fel), és azóta Budán dekkol a csomag. Milyen lehetőségeim vannak kideríteni, hogy mi történik a csomaggal?
Köszönöm.
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok.
Kaptam egy emailt amiben ezt írták
"Könyvelt, ajánlott, elsőbbségi, tértivevényes postai küldemény azonosító: RL76800099155197 "
Ha a levélnek van már azonosítója akkor tutira feladták a postán? Másként hogyan generálnának neki azonosítószámot?
Köszönöm
-
djhalasz
tag
Sziasztok
Nem ajánlva elsőbbségivel adtam fel egy levelet, amiben egy SSD van.
Kettő napja semmi hír róla, a feladó várja, ráadásul nem is messze csak 100km.
Kezdhetek aggódni?
Mit tudok csinálni ha nem érkezik meg hozzá?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
szzimo53
tag
Üdv, egyszerű kérdés.
Kis borítékot hogyan tudok feladni utánvételes levélként?
Egy üvegfóliát adnék fel és utánvétellel fizetnének. Azt tudom hogy csomag esetén 1190+350.
Levélnél hogy van? Bankszámlára olcsóbb mint címre kérni az összeget?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Witcher topik
- Cyberpunk 2077
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest