Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
válasz Fancy-boy #8794 üzenetére
Kérlek írd már meg akkor az "árkülönbségeket"... sima csomag / netcsomag / vaterafutar csomag / utánvétel / porto, stb.
(egy standard mondjuk M-es méretű, 1kg-os csomag, 20E Ft értékű, "utólag fizetés")
(#8795) qqzs
5-10nap a "tárolási idő"... általában 1-2munkanap alatt kézbesítik (attól függően, hogy most "sima csomag" - netcsomag vagy üzleti csomag)vaterafutar-on megrendelve 1.045 vagy 1.310 Ft-ból megúszható lett volna 150E Ft értékbiztosítással, 1munkanapod garantált kézbesítéssel... a "te megoldásod" levél értékbiztosítás, tényleg egyszerűbb akkormár csomagként feladni!
1.550 Ft a "sima csomag"
1.790 Ft az "üzleti csomag"Akkor neked üzleti csomagként lett feladva végül... ezt ha vaterafutar-on rendelte volna, akkor máris 1.310 Ft VS 1.790 Ft .... 480 Ft spórolás lett volna
Ám nem tudom milyen értékről van szó.. de ha "kicsi" akkor ha már ajánlott regisztrált levélként adod / adják fel, az azért nem szokott elveszni! Persze ha nagyon para van, akkor meg az vaterafutar üzleti csomag a jó megoldás
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
celafat
aktív tag
Az 5 vagy 10 nap a postán megőrzés ideje, nem a kézbesítési idő. Ált. másnapra ott van. A vonalkódost nem tudom, de pl az ajánlott levelek azonosítóját sem lehet megnézni online csak a posta saját rendszerében. A csomagok esetében viszont adnak egy nyomkövetési számot, azt szerintem simán meg lehet nézni otthonról is.
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Kineztuk a posta.hu-n hogy egy kicsi ertekes dolgot legegyszerubb levelkent 100gr elsobsegikent feladni aminek dija 330 plusz 20eft erteknyilvanitassal biztositas is lesz rajta +780. Ehelyett aki atvette mindent jobban tudodtt igy lett belole MPL uzleti csomag 20eft. a díja 1790 lett. Amit kaptunk cetlit van vonalkod de semelyik szamot nem ismeri fel a nyomkoveto meg ha jol ertem 5-10nap a kezbesites
Eladó: GTS450
-
Fancy-boy
addikt
válasz maj-viktor #8772 üzenetére
Persze, mert alapesetben a postán lehet átvenni a küldeményt. Az továbbra is teljesen ingyenes.
Annyira gyakorlatról beszélsz, hogy azt írtad, hogy szerződés kell hozzá, pedig nem.[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
Sziasztok ilyenkor mivan? Enyit ülnek rajta? Egy 160ropis Vga-t kelet elküldenem gariba németbe enyire nem futja a magyar postának merre van a csomag? Ugye a német cég fizeti a szállitást akikhez szól a grancia.
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
celafat
aktív tag
válasz rednifegnar #8791 üzenetére
Próbáltam két másik böngészővel is, azzal sem működött tegnap egész nap, de reggelre jó lett.
-
celafat
aktív tag
A https://www.vaterafutar.hu/#mpl oldalon keresztül küldenék csomagot, de sem csomagautomatába, sem postapontra nem engedi. Nem adja be a végén a listát, ahonnan választani lehetne. Lakcímre nincs gond. Máskor nem volt ilyen problémám. Tapasztalt valaki hasonlót vagy nálam lehet a hiba?
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Nemzetközi (Ausztriába postáznék) levélnek vannak kritériumai? Nem szabvány levelet választok és el fogják fogadni dobozban?[ Szerkesztve ]
-
zenwalk
senior tag
válasz maj-viktor #8785 üzenetére
Persze, becsongettem hozzá, mondta hogy a postás mindig neki ad be leveleket ha valaki nincs otthon a társasházban, múlthéten is vett át 2 csomagot, de egyik se az enyém volt, azokat oda is adta a gazdájuknak. Gondolom ha esetleg el is nézett volna valamit, akinek odaadta a csomagokat csak észrevette, hogy nem a saját neve szerepel rajta.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
Utánvéttel melyik a legolcsóbb módja hogy egy videokártyát (kb. 3kg) eltudjam elküldeni?
Válasz előre köszi!
™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
maj-viktor
őstag
válasz zenwalk #8784 üzenetére
Szomszédhoz becsöngettél - rákérdeztél és képbe sem volt!? (akkor már bocs, de közös szembesítés kell ide... ott rögtön kibukna... ha ott a szomszéd előtt is ezt mondaná a postás)
Nemtudom nekem is adtak már be véletlenül rossz házszám - utcaszám csomagot... elvittem a címzettnek vagy visszavittem postára, hogy ez rosszul lett beadva-bedobva... akár levél akár pl. külföldi nem regisztált csomag ilyen ebay/wish rendelés... kb. még aznap vagy másnap szólok/szóltam! (persze nem vagyunk egyformák)
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz zenwalk #8781 üzenetére
ÉN semmiképpen nem hagynám annyiba... kisebb értékű csomagot sem! Én szomszédként "nem tagadnám le"... bár nem ismerem a szomszédodat... viszont a postás tartozik felelősséggel a csomagodért... nagyobb az esély arra hogy ő kamuzta ezt be... rakott egy X-et mellé és aszondja a szomszédnak leadta... ám leadni szig számmal lehet (bár már kb. az én postásom is fejből tudhatja az én számomat amennyi csomagot átveszek - szal ez sem véd feltétlenül)... tegyél panaszt az adott kézbesítő ellen a postavezetőnél... sajnos mostanában felhígult a "szakma" bárkit felvesznek akinek van 2db keze és tud menni (viccen kívül még analfabétákat is sajnos), pedig elvileg 8általános a minimum követelmény, de ami bért adnak... annyiért senki nem csinálja meg kb. így bárkinek örülnek
Volt hasonló esetem... kivizsgálják (van rá külön "csoportjuk)... adott ember kimegy, rákérdez a történtekre!
Volt rá példám... mind2 irányba, hogy véletlenül leadtak ide valamit... meg hogy nekem "tűnt el"... az eredmény igazából nem lett meg a csomag és annyi tájékoztatást kaptam, hogy megrovást kapott a kézbesítő, mert a "tanuvallomások" alapján nem kideríthető hol tűnt el - hova lett a csomag! (ez "csak" belső vizsgálat volt - még csak nem is rendőrségileg... mivel ott 50k alatt kb. nem is nyomoznak ugyebár mióta felemelték a szabálysértési határt 20k-ról 50k-ra)Volt régi megszokott postás évekig... aztán egy időszak, amikor mindennap más-más emberke jött... msot megint van egy fix ember itt aki "ismer - ismerem látásból" és megbízható... nemtudom te milyen viszonyba vagy az adott postásoddal!? Ha nagyon új arc, akkor sajnos lehet ő nyúlta le... de a szomszéd is lehet simlis (ahogy írtam nem ismerem a környékedet... errefelé mondjuk ez elképzelhetetlen, azért jó viszony van a szomszédok között)
Mondjuk amikor a futár beadta a szomszédnak a külföldi 300k-s drón rendelésemet én meg várom és a nyomkövetésbe ezt látom, akkor a frász jött rám... mondjuk az azsszem pont FedEx-es futár volt épp (akivel szökőévente találkozok)[ Szerkesztve ]
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Külföldről rendeltem csomagot ami a magyar posta rendszere szerint kézbesítésre került pár nappal ezelőtt(aznap végig otthon voltam, nem csöngetett senki, értesítést sem hagytak). Bementem az illetékes postára, ahol a nevem mellett egy idegen aláírás szerepelt. Sikerült elérniük a postást telefonon , akinél a csomag volt, ő azt állította, hogy a szomszédnak adta oda a csomagom. A szomszéd tagadta, hogy bármit is átvett volna a nevemben, viszonylag jó kapcsolatban vagyunk, nem hiszem hogy hazudna.Volt már valaki hasonló helyzetben? Van értelme visszamennem a postára reklamálni, vagy törődjek bele és rendeljem újra? (szerencsére nem nagy tétel, 5-6 ezer forint).
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz agroman #8779 üzenetére
Ez a kedvencem, amikor 1.000Ft-os cuccot adjak fel utánvétellel! No comment! Az ilyen ne akarjon neten vásárolni! (mondom ezt úgy, hogy nem egyszer adtam fel 1.000 Ft értékű cuccot így... megfelelő értékeléses embernek, de még akár potyára is... és akkor jön az elő, hogy jajj még se kell... -mínusz feladási díj & -mínusz visszakézbesítési díj 970 Ft (most épp a postánál).. így hogy egy ezer forintos cuccot visszakapjak.. fizessek - fizettem ~2.500 Ft-ot!
Ez ellen a portó (ami dupla UV ár, sem véd meg... cserébe dupla annyit fizetsz, ergó semmi értelme, csak kamu biztonságérzetet ad, de ha nem veszik át, akkor ugyanúgy levonva kapod vissza a pénzedet... hiába adtad fel "ingyen"!
De mindegy én nem győzködök senkit 10+éve postázok minden irányba - belföld-külföld kapok-küldök minden szolgáltatóval posta-dhl-ups-fedex.. vám, stb.)
Pont az ilyenek szokták anyázni a postát, mehogy így szar úgy drága, stb.
Ha nem bízol már alapból abban, hogy nem veszik át... akkor minek is adod fel!? Ezért felárat fizetni!
(nekem is volt már, hogy fűt-fát ígért, hogy de átveszi... másnap megy... jajj mégse nincs pénz kutyámfüle)
Pont ezért nem küld semilyen eladó utánvétellel, mert csomó vevő szórakozik (és nem fogja fel, hogy ezzel anyagi kárt okoz - ez nem egy ingyen szolgáltatás a posta részéről, hogy utaztatja a csomagokat)Majd írd már meg, hogy így akkor mennyiért is adtad fel, hadd röhögjek már egy jót!
(vagyis bocsánat... mennyivel kevesebb pénzt kapsz majd vissza)[ Szerkesztve ]
-
agroman
senior tag
válasz maj-viktor #8778 üzenetére
ki az a hulye aki utanvettel keri amikor eloreutalva meg olcsobb lehetne..
hat pont azok akik bizalmatlanok meg a postassal is.------
-
makoss
veterán
válasz maj-viktor #8774 üzenetére
akkor meg mi értelme!?
Például annyi, hogy nekem nem kerül semmibe, mégis megkapom a pénzt!
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
maj-viktor
őstag
Gyakorlati tapasztalatom: ellehet csalni!
(inkább a maximális hosszt nézik max... de őszintén legtöbbszőr még a súlyt is leszarják, stb. - mármint ilyen háznál történő felvétel esetén értem, de azért súlyba legyél a határon belül, de centibe azért én szoktam "csalni" - "kamu hasraütős számokat beírni"... volt így már úgymond "túlméretes küldeményem is", amin "paráztam", hogy jajj nem viszik majd el... aztán nagy semmi és túlgondoltam, hogy ellenőrzik simán elvitték... valszeg inkább futár függő mennyire fifikás... elgfelejebb adsz neki kis borravalót, hogy ne vegye figyelembe, ha kekeckedik! )[ Szerkesztve ]
-
Ryder1
senior tag
válasz agroman #8771 üzenetére
Köszi, azt néztem én is, vidék-vidék viszonylatban 9200 Ft.
DPD lenne jó igazából, de ott van egy ilyen kitétel:
"Egy csomag maximális súlya 50 kg, maximális övmérete (2 x szélesség + 2 x magasság + 1 x hosszúság) 300 cm lehet. Küldeményének maximális hosszúsága 175 cm lehet."Na ez ugye esetemben 310 cm. Ha elcsalok pár cm-t, hogy pont 300 legyen, akkor még elviszik, vagy megmérik és cseszhetem? Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata?
-
maj-viktor
őstag
Feladó nem fizet semmit, a kapó meg fizeti a "plusz postát", létezik ilyen nem mondom hogy nem... csak drága a "sima" utánvételhez képest... akkor meg mi értelme!?
Lásd: "nemzeti konzultáció", stb. "válaszküldemények", mely "ingyen feladható" és a címzett fizeti a feladási díjat... bélyeg helyén jelezve, hogy ingyen feladható, címzett fizeti
*szerk
"feladási díjat... de nem hogy plusz pénzt visszakapjál... azaz van pénzforgalom is[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz maj-viktor #8766 üzenetére
Márpedig van komám! Legalábbis volt! Azért ragaszkodtam az utánvéthez! Megtaláltam a papírt róla, nekem ennyibe került: 0 Ft
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
maj-viktor
őstag
válasz Fancy-boy #8768 üzenetére
Ott van az idézet a linkből amit te raktál be... házhoz szállítás esetén a feladónak kell fizetnie a ptkg.-et! Meg én gyakorlatról is beszélek...
(Vaterafutar-os postapont nekem se volt jó délután... most már jó!)
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
120x80x15 cm-es dobozban lévő tv-t hogy tudnám feladni háztól házig futárral? Egyedül az MPL-t találtam, ahol ekkora méretet is lehet, de ők meg idén már nem vesznek fel háztól csomagot a vaterafutáros oldaluk szerint.
Persze találtam más cégeket ahol 8-15k a szállítási díj, de annyit nem szeretnék fizetni, MPL beleférne 5k-ba is elvileg. -
Fancy-boy
addikt
válasz maj-viktor #8766 üzenetére
Semmilyen szerződés nem kell a portos csomaghoz.
Ennél a szolgáltatásnál csak akkor kell fizetnie a feladónak, hogy ha nem veszik át a csomagot és visszamegy.
Tehát addig vissza se kapja a csomagot, amíg a postának ki nem fizette a postaköltséget.[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
Sziasztok!
A Vaterafutár MPL oldalán ti meg tudtok adni Posta Pontos címet? Nekem IE és Chrome alatt nem ugrik fel az ablak, Mozilla alatt feljön, de nincs térkép és lista se amiből választani lehetne.
-
maj-viktor
őstag
porto van szerződéssel... de te úgy nem tudod feladni, hogy "ingyen", azt majd valaki fizet!? és ha senki nem veszi át, akkor ingyen utaztatják!? hát nem!
a mellékelt linkeden is írják!
"Amennyiben házhoz történő kézbesítést igényel, úgy ennek a különszolgáltatásnak az árát a feladónak kell megfizetni."Fizetsz... sőt még a visszapostát is fizetned kell, ha nem veszik át! Pont ezért nem adnak fel sokan utánvételellel, mert sokan szórakoznak ezzel...
A címzett fizet az utánvétel másik neve és/vagy kézbesítés utáni fizetés vagy valami hasonló "hiavtalos" neve van az UV-nek
De igen jofogas futárral nincs ilyen "kockázat" az ingyen visszahozza, ha nem veszik át! Cserébe kicsit drágább 2.190 Ft, míg vagterafutar-on 1.395 Ft-ért tudsz utánvételes csomagot csinálni
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
Mondok jobbat.
Ott van a Jófogás háztól-házig szolgáltatása: [link]
Nem kell előre kifizetned a szállítást, és csak akkor vonják le a szállítási költséget, ha sikerült kézbesíteni a csomagot.
Amennyiben nem venné át a címzett, akkor ingyen visszahozzák a küldeményt.Tehát mondjuk 30.000 Ft-ért eladnál valamit, akkor beállítod, hogy 32.190 Ft a csomag.
A GLS felveszi és majd a címzettől 32.190 Ft-ot fog kérni. Ha sikerült a kiszállítás, akkor 30.000 Ft kerül a számládra, mivel a szolgáltatás díját levonják sikeres kézbesítés esetén. ( 2.190 Ft )
Ez a normál csomag díja, de van XXL méretű is, ami drágább.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Fancy-boy #8763 üzenetére
kapizsgálom...És be lehet állítani, illetve kérni, hogy csak akkor kapja meg az eladandó árúm, amikor a postásnak kifizette, és azt a pénzt én megkapjam?
-
Fancy-boy
addikt
A feletted lévő hozzászólásban linkeltem. "Címzett fizet" a szolgáltatás neve.
Például megrendelheted az MPL Online címiratkitöltő segítségével is: [link]
Az adatok kitöltése után a 2. oldalon lehet válogatni az extra szolgáltatások közül és ott kilehet választani hogy a "Címzett fizet".
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Fancy-boy #8761 üzenetére
Akkor hogyan kell kérni a postán, mi a neve annak a küldésnek ahol a címzett fizet nem az feladó?
Egy alkatrészt szeretnék eladni, de nem szeretnék azért is fizetni!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Ma voltam postán, meglepve tapasztaltam, hogy az utánvétes csomagért a feladónak kell fizetni?
Én úgy tudtam, hogy az utánvét lényege, hogy acímzett fizeti a postaköltség et.
Ez miért így van?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Dealer95
őstag
válasz DeathAdder #8755 üzenetére
Vagy ha a 3 külön dobozba jól csomagolt cuccost beteszed egy nagy dobozba, akkor mehet egy csomagként is
Lehet, hogy úgy olcsóbb lesz. -
TaaT
nagyúr
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Belföldről vásárolnék egy kipufogórendszert, ami 3 nagyobb részből áll.
Az egybe csomagolás esélytelen, kettőbe sem szívesen erőltetném, ezért 3 csomagra lenne szétbontva.Kérdésem ha ugyanaz a feladó és a címzett, csak a csomag 3 db-ra van szétszedve, akkor 3x kell fizetni a postaköltséget?
A kérdés nem kizárólag a postára vonatkozik, hanem egyéb futárszolgálatokra is.
Vaterafutáron szoktam intézni (MPL vagy DPD), ott minden bizonnyal teljesen külön csomagként kell számolni. De vajon máshol is így lehet?
[ Szerkesztve ]
-
ovics
aktív tag
Sziasztok,
Vettünk egy tv-t édesanyáméknak de mivel csak a vevőnek adják oda (telekom) ezért nekünk kell megoldani a szállítást. Tudtok esetleg javasolni valamilyen futár céget aki nem drága és megbízható? Érte kellene menni, mert sajnos az autóba se fér be. Éppen csak ki lett bontva hogy megnézzük hogy nem-e sérült.
Előre is köszönöm!
-
Fancy-boy
addikt
válasz maj-viktor #8750 üzenetére
Rosszul kombinálsz.
Nemzetközi szinten is ugyanúgy történnek az áremelések.
Az májusban történt áremelések is ennek tudhatóak be. Megemelték 6-7%-al és természetesen a Magyar Posta is lekövette.[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
válasz maj-viktor #8750 üzenetére
Ja. Tele a posta betöltetlen posztokkal, de fizetni nem akarnak. XI. kerületi járatosnak akarnak fizetni nettó 140-et, napi 9-10 órai munkára, most néztem utána. Az 200 óra/hó, 700 Ft nettó órabér. 6 hónap után erre még rájön havi egy huszas kafetéria, de még úgyis csak 800. Miközben felelsz az autóért a csomagokért stb.
Közben egy pesti takarítónő már 1000 Ft/óránál tart.
Vicc. -
maj-viktor
őstag
válasz Newyorker #8749 üzenetére
szinte biztos... bár semmi előjel nincs még... de csodálkoznék ha ne lenne... kb. minden évben van, meg ami folyik... temérdek csomag és nincs ember ki kivigye... így béremelés ergó szolgáltatási díj emelés
-
Newyorker
addikt
Tudni valamit, januárban lesz emelés? Vki vmi konkrétumot?
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
TaaT
nagyúr
Külföldi csomagok alatt mit értetek? Pl olyan cuccot ami mondjuk Kínából jön és nem fér bele a postaládába?
Give them hell Ukraine!
-
maj-viktor
őstag
válasz maj-viktor #8743 üzenetére
Na csak emlegetni kellett... postaládámba értesítő... 6db külföldiről...
rajta: átvehető ma 8-18-ig... ergó ez csak értesítős volt... azaz nem hurcolászta a csomagot, csak az előre megírt értesítőt dobta beJunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
maj-viktor
őstag
válasz nonsen5e #8742 üzenetére
Én az aznap "hurcolászott" csomagot zárás előtt szoktam menni még átvenni... (nem igazán örülnek neki legtöbbször), mert az még lekell számolniuk - könyvelniük vagy mifene, stb. - de megoldható!
Én is szoktam néha kapni úgy hogy "másnap átvehető"... van amikor meg kihozzák a külföldit... van amikor meg tényleg csak "értesítőznek"... eléggé össze-vissza rendszerbe vannak, ahogy látom... sztem hogy az adott kézbesítő mennyire van "leterhelve", az adott napi adagba feltudják-e pakolni a bicajra, stb.
(és ugyebár a posta mostanában totál KO, jön a Karácsony is.. szal ez csak még rosszabb lesz... munkaerőhiány, stb.)JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Tudtommal pár éve úgy vannak a dolgok a postánál, hogy külföldi csomagokat egyszerűen magukkal sem viszik a postások, csak dobják be a cetliket, hogy megérkezett és mehetek érte. Ez esetben meg tudná valaki magyarázni, hogy miért csak a következő naptól vehetem át személyesen a postán? Esetleg csak a cetliből nyomtatnak csak szabványosat és már ma is bepróbálkozhatnék?
Addig még logikus volt, hogy amennyiben a postás egész nap magával rángatja a csomagot csak engem nem talál otthon, akkor este leadja a postán és csak másnap mehetek érte..[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
maj-viktor
őstag
válasz badxgirl #8740 üzenetére
is-is!
De a vaterás eladásokat még kedvezőbben tudod feladni... de teljesen szabályosan nem vaterás eladásokra is tudsz generálni postailapot...egy példa 2kg-os csomag MPL vaterafutar
1.045 VS 1.310 Ft (vaterás eladés VS nem vaterás eladás)postára beesős árak:
1.550 -1.790 Ft (sima csomag VS MPL üzleti csomag)
https://www.posta.hu/static/internet/download/2018_majus_tarifatabla_HU.PDFSzal már 1db csomagnál is van egy 745 Ft különbség, ami nagyon nem mindegy sztem!
Ha semmi közöd nincs a vatera-hoz, akkoris egy 480 Ft-tal kedvezőbben tudod[ Szerkesztve ]
-
badxgirl
aktív tag
Sziasztok.
Vaterafutárral csak vaterán eladott csomagokat lehet feladni? Vagy olyat is amit máshol adtam el?
Ha ilyet is fel lehet, az csalásnak, stb minősül, vagy teljesen szabályos? Miben tér ez el attól (az áron kívül) mintha simán vaterafutáron kívül adnám fel?
Köszönöm -
maj-viktor
őstag
Ajánlott regisztrált levéként légpárnás borítékban 480 Ft vagy 530 Ft
(sima vs elsőbbségi) 50grammig
Ha szeretsz kockáztatni sima levéként 160 vagy 210 Ft
(én nem tenném...) 50grammigFoxpost házhoz 949 Ft-nál kezdődik...szal...
[ Szerkesztve ]
-
-
Is-tee
aktív tag
válasz maj-viktor #8734 üzenetére
Rajta kell lennie a küldeményen a telefon számomnak, mert meg adtam, de semmi értesítést nem kaptam, se levélben, se telefonon. Hívtam a postát, de annyit mondott az ügyintéző, hogy ő is csak annyit lát, amennyit én, hogy a postai kicserélőben van. El kérte a nevem címem, hogy gyorsítást kér, de nem egészen értem ez mi. Érdemes a kicserélőt hívni?
-
maj-viktor
őstag
De... ha 22€ feletti és "megfogják", akkor értesítenek levélben (esetleg néha SMS-ben, ha csomagon elérhető a mobilszámod)... most a pontos vámstátuszokat nem tudom, de talán: "Vámköteles küldemény NAV regisztráció" státuszt kap, ha éppenséggel vámolják! Bár mostanában variálták a rendszerüket... szal már nem tudom épp mi az aktuális
[ Szerkesztve ]
-
Is-tee
aktív tag
válasz maj-viktor #8732 üzenetére
EU-n kívüli. És arról nem kellett volna valami papírt kapnom már, hogy vám kezelés alatt van? Kb 9000ft értékű a csomag.
-
Is-tee
aktív tag
November 30.-án be ért a megrendelt csomagom Magyarországra. Viszont a posta honlapján azóta csak annyit látok, hogy: Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben. Ez mit jelent pontosan?
-
maj-viktor
őstag
válasz Fancy-boy #8729 üzenetére
Aki postán vagy bárhol nyomkövetés nélkül ad fel egy 1.000 Ft-nál értékesebb cuccot... az meg is érdemli sajnos.... az ilyen spúrok anyazzák a postát... mert skótok voltak fizetni +300 Ft ajánlott díjat! (külföld esetén ugyebár +1.100 Ft)
-
Fancy-boy
addikt
válasz maj-viktor #8725 üzenetére
Ennyi erővel te már alapból egy olyan összeget adtál meg neki, ami már tartalmaz egy plusz szolgáltatást, amit lehet nem is kérne.
Árban ez nem a legkedvezőbb megoldás. Erre nem hívtad fel a figyelmét.Viszont valóban lemaradt a többletszolgáltatások díját tartalmazó táblázat: [link]
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz IntelKiller7 #8718 üzenetére
"Eddig sem volt a kedvencem a posta, de ezek után..."
Na meg a postások, nálunk mindig más van ráadásul. Nincs kicsi postaládánk, múltkor (épp nem is volt tele épp mindenféle szar reklámmal sem...) a postás úgy gyűrte bele a levelet, hogy a fele kilógott, az hagyján, de meg is törte középen, ha törékeny dolog lett volna az egyből kuka is a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz Fancy-boy #8726 üzenetére
Abba pl. nincs bene az ajánlott díja... hogy nyomonkövethető legyen... +1.090 Ft
https://www.posta.hu/static/internet/download/2018_majus_tarifatabla_HU.PDF
-
Fancy-boy
addikt
válasz maj-viktor #8725 üzenetére
Szerinted minek linkeltem a díjtáblázatot?
Felesleges előre találgatni, hogy mennyi lesz. Majd kikeresi, ha már tudja.[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz maj-viktor #8723 üzenetére
Még nincs nálam a könyv de egy hétköznapi könyvméret, annyi, hogy 800 oldalas, tehát kicsit vastagabb az átlagnál, 1kg alatt van súlyban.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Fancy-boy
addikt
Levélként 2 kg-ig lehet küldeni. Felette csomagként, ami jóval drágább.
Díjtáblázat: [link]Azért érdemes a postával küldeni, mivel így az ottani posta fogja kiszállítani a küldeményt.
Tehát ha napközben nem veszik át, akkor a helyi postán lerakják és átvehető lesz.[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Öcsémnek küldenék Skóciába, karácsonyra, meglepetés könyvet. 800 oldalas, keménykötésű. Megéri, illetve el tudom küldeni ezt postával levélként? Hogyan érdemes feladni ha sajnos csak esténként tartózkodik otthon és senki nem tudja átvenni?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
rednifegnar
senior tag
ugyan meg nem probaltam jogsival atvenni (postan) kuldemenyt, de minden alkalommal kertek a lakcimkartyat, hiaba volt nalam ertesito.
haveromnak masfel hete adtak fel ket csomagot videkrol bp-re, az egyik egy het alatt ert ide ami mar onmagaban tetu lassu az eddigiekhez kepest, a masikrol semmit nem tudni. van track szama de semmit nem mutat. volt mar a helyi postan, megneztek nem tudnak rola semmit. szoval kezd alakulni, en mar probalok iden nem venni semmit amit postazni kell
A camera does not make art, the artist makes art.
-
nyisziati
veterán
válasz maj-viktor #8717 üzenetére
Holnap megyek csekket befizetni, majd lefotózom
-
IntelKiller7
veterán
Még jó, hogy belenéztem a postaládába. Miért van az online tracking, ha egy rakás szar? Még mindig azt jelzi, hogy pécsen a csomagom(nov 27 óta) pedig most nézem, hogy már kaptam értesítőt (nov 27-én este)....
Eddig sem volt a kedvencem a posta, de ezek után...Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
maj-viktor
őstag
válasz nyisziati #8714 üzenetére
Erről még nem "hallottam" ÁSZF-be sem találtam erre utalást...
Ez él továbbra is:
9.1.4. Felelősség a postai küldemény késedelmes kézbesítéséért 1) Az időgarantált szolgáltatással feladott postai küldemény késedelmes kézbesítéséért vagy a kézbesítés késedelmes megkísérléséért a Posta – a 9.1.2. pont 10) bekezdés kivételével – kártérítési átalányt fizet. A kártérítési átalány összege a termék/szolgáltatás definíciója szerint időgarantált szolgáltatást is magába foglaló postai szolgáltatás esetén a postai szolgáltatási szerződés megkötésekor alapdíjként fizetett díj kétszerese.
https://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_ASZF01_ASZF.pdfAzaz ha 1munkanapos időgarantáltként adsz fel és 2munkanap alatt kézbesítik, akkor a feladási díj 2x jár vissza, melyet 15napon belül "bejelenthetsz".... persze van egy 30napos "kivizsgálása" stb.
De pont ezért vették le a vaterafutar-os csomagokról az 1munkanapot... vagy pl. most emag bf csomagok is 2munkanapos időgarantálttal jönnek meg 3-4-5napra... (amiért amúgy az emag nyújthatna be kártérítést, mint feladó én mint címzett csak ha a feladót átruházná rám)
Hogy érted hogy új matrica volt kirgasztva? postán? lefényképezhetnéd... mert értem én, hogy folyamatosan mentik a menthetőt... de azért naaa!
[ Szerkesztve ]
-
Bluesnail
csendes tag
-
nyisziati
veterán
válasz Imilenni #8713 üzenetére
Én nem olvastam vissza, tapasztalatból írok. Az elmúlt években folyamatosan lassult a posta. Nem mindig és nem mindenhol, de azért általánosan ez a tendencia.
Ráadásul van szezonális jellege is a dolognak.
Nyáron minden csomagom jó időket futott, 3 héten belül ideért. Szeptemberben hirtelen "fékezés" történt, 4 hétre nőtt a szintidő. A nyomkövetőn tisztán látszik, hogy Kínából ugyanolyan tempóban küldik a csomagokat, de az országba érkezés után kb. 1 héttel nőtt a várakozási idő.
Ja és én Ferihegyhez közel lakom.szerk.: tegnap új matrica volt kiragasztva, hogy valamelyik időgarantált csomag érkezése a feladás utáni munkanaptól számítódik - nyilván ezzel is időt akarnak nyerni.
[ Szerkesztve ]
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Igen megint én, visszaolvastam és megnéztem tavaly mennyire volt elcsúszva a posta a csomagokkal (így decemberben), nem igazán láttam bajt.
Ez azért lehet mert végre gördülékeny a Posta decemberben vagy mindössze senki sem panaszkodott itt?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Press "F" to pay respects.
-
IntelKiller7
veterán
Olyan jó, hogy Lengyelországból pestre 2 nap alatt ideért a csomagom. Aztán leküldték másnap Pécsre. Ott meg már 3. napja ülnek rajta.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Postán az ajánlott levelemet áttudom venni jogosítvánnyal is, vagy csak személyigazolvánnyal adják ki ?
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
TaaT
nagyúr
válasz Remekelek28 #8702 üzenetére
Nálam az egy napos csomagokat házhoz mindig délelőtt hozták ki régebben, postán maradónál nem tudom hogy van.
Give them hell Ukraine!
-
rednifegnar
senior tag
most kaptam meg egy csomagot, felbe vagva felbontva. nem ertettem miert igy es miert ilyen soka. hat a postas a masnak kezbesitette, mert nem vette eszre, hogy nem o a cimzett. azonos a vezeteknevunk kezdobetuje es mar ennyi eleg volt neki. az meg atvette, kibontotta es csodalkozott hogy o ilyet nem rendelt, aztan eltartott mig megtalalt engem (mert ez ceges cim) es at tudta adni. ennyire erdekli oket az egesz, ha nem ilyen rendes a muki akkor varhattam volna egy darabig a semmit...
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Asbee
veterán
válasz rednifegnar #8705 üzenetére
Én vagyok a feladó, rossz címzésre hivatkozva nem kézbesítették és én kértem vissza magamhoz emiatt.
-
rednifegnar
senior tag
-
Asbee
veterán
Valakinek van tapasztalata, dpd feladónak visszafordított csomaggal kapcsolatban? Mennyi idő alatt ér hozzám vissza. Már múlt szerdán kérve lett, nem történt semmi. Aztán telefonon egyeztettem akkor végre elindították. Sopronba kellene visszahozni, hétfő óta, kiszállítást végző kirendeltségen (Budapest) áll. Telefon ki sem cseng, emailben is csak annyit képesek reagálni, hogy pedig vissza lett fordítva. Telekomnak ment volna vissza elállássra csomag, rossz címzésre hivatkozva nem kézbesítették (pedig totál egyértelmű és jó a címzés, egyeztetés után is.) Sza....kodásuk miatt így még személyesen sem tudom bevinni mert ma tellik le a 14-ik nap. Soha többet velük semmit.
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz Remekelek28 #8702 üzenetére
TN számból esetleg?
-
Remekelek28
őstag
Ha ezt hamarabb tudom,ezzel küldetem.. amúgy,ha a dobozt a posta vitte és postán maradóra kértem,akkor már ott kell lennie délután 4 körül? állitása szerint akkor még nem volt ott ,de a posta 1 napos szállitást mondott.. Hivtam volna az adott postát,hogy beérkezett e a csomag,de nem vették fel.. Honnan tudhatom meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest