Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyak
aktív tag
válasz maj-viktor #8399 üzenetére
Ez alapján, mivel magánszemély vagyok, már előző hónapban lejárt az akció, nem?
De a vaterafutár oldalon még másabb akció van, csak nem találom meddig tart.
-
maj-viktor
őstag
Jaja megszívod... ameddig tart az akció addig tudod azzal feladni... szal ha azt írták hogy mittudomén 2018.09.10.-é éjfélig, akkor a kikért kóddal 2018.09.11.-én már a normál teljes áron fogod sak tudni feladni, mivel online vannak a rekeszek, így automata frissítődnek, ha nyomnak egy resetet!
/szerk
http://www.foxpost.hu/nagy-nyari-akciot-hirdettunk-a-csomagvarazslon/Nagy örömünkre szolgál, hogy a GKI Digital 2018-as felmérésében minket választottatok a legkedveltebb átadópontos szolgáltatónak.
Ezért arra gondoltunk, köszönetképpen őrült akciót hirdetünk a Csomagvarázslón. Céges ügyfélként július 23. és szeptember 9. között (nettó) 399 Ft-tól, magánszemélyként pedig augusztus 1-31. között (bruttó) 699 Ft-tól küldheted a csomagjaidat.
Ergó szept.09.-ig tudod feladni kedvezményes áron
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Vaterafutár Foxpost csomagautomatás része most le van akciózva. Minden nem Vaterás csomag 599Ft, bármilyen méretű csomagra.
Kérdésem: Ma kértem egy feladókódot, én küldök csomagot. Mivel már megvan a kódom, így én már mindenképpen ezen a kedvezményes áron tudok küldeni, vagy ha közben visszadrágítanak, akkor megszívom?
Köszönöm
-
maj-viktor
őstag
-
veterán
válasz maj-viktor #8394 üzenetére
Bubis borítékban, ajánlott+tértivevény+elsőbbségi volt 750.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
maj-viktor
őstag
válasz rasotamas #8389 üzenetére
belföld? Én mindenképpen bubis boríték +ajánlott elsőbbségivel küldeném! (Így biztos és 1munkanap alatt megkapják) ha az értéke több mint 1000 Ft, akkor kifizetem rá a +320Ft ajánlott díjat, az elsőbbségi is ~+100-300 Ft ajánlott levél esetén!
Ha 100grammba belefér (sztem igen), akkor 650 Ft-ért ajánlott elsőbbségivel eljön 1nap alatt megkapják!
Ilyen kicsi terméket feleslegese csomagként feladni.. mehet ajánlott elsőbbségi levélként ~600-800Ft-ból megvan súlytól függően! HA nem akarsz sorban állni, stb. akkor még alternatíva a csomagautomatás feladás / átvétel illetve a futáros felvétel (de ez drágább, ahogy írták ~1.100-1.400 Ft)
https://www.posta.hu/static/internet/download/2018_majus_tarifatabla_HU.PDF
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Atomantiii #8390 üzenetére
Köszi, ez mennyibe kerül, mert mintha úgy látnám, hogy DPD-vel 1380-ban benne van hogy értejönnek és házhoz viszik, míg MPL esetén a 889-1310Ft közötti szállítási díjon FELÜL fizetendő 1090Ft.
-
Fancy-boy
addikt
válasz Atomantiii #8390 üzenetére
MPL esetében ezt is érdemes figyelembe venni:
"A háznál történő feladás díja 3 feladott csomagig egyszeri 1 090 Ft, 4 vagy annál több csomag egyidejű feladása esetén ingyenes."
"Az 1 090 Ft a szállítási díjon felül értendő."[ Szerkesztve ]
-
Atomantiii
addikt
válasz rasotamas #8389 üzenetére
A veterafutár érte megy a megadott címre, én a DPD-t szoktam választani, kitöltöd az adatokat és OK aztán majd 1-2 nap múlva mennek a megadott címre és felveszik a csomagod.
De ugyanúgy választhatsz MPL-t is és érte mennek.
Ha nem sürgős a proci feladás, akkor elég az ajánlott is, de kérhetsz elsőbbségit is ha feladod mondjuk délelőtt (bár lehet belefér még a délutáni feladási időpont is csak akkor már kérdéses a másnapi célba érkezés) és akkor másnapra elvileg ott van a címzettnél.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok! Egy procit szeretnék feladni a saját kis műanyag tokjában. Arra gondoltam, berakom egy kis méretű pukifóliás borítékba. Ajánlott, elsőbbségi és tértivevény közül melyiket érdemes kérni hozzá? Nem azon a párszáz forinton múlik, de ha már tértivevény gondolom az elsőbbségi nem sokat dob rajta, valami ilyesmire gondolok.
Illetve lenne még egy kérdésem. Van ez a vatera futár ami elég jó áron van, de be kell vinni a postára. Namármost ide a céghez heti minimum 4szer jön mpl futár, nála nem lehet valahogy feladni? Vagy sima postai cuccot?https://tinyurl.com/rasoapro
-
Gomister
csendes tag
Köszönöm a válaszokat
Akkor végül is a mezei ajánlott levélként való feladásnál jobb nem nagyon van. Az közeli országokba 1-1 ilyen cucc kb 2500Ft volt, de Ausztráliába is max ~4000Ft.
Fancy-boy nincs kiszemelt ország. Eszembe jutott, hogy ismét Ebay-en próbálnék meg ellőni pár fölöslegessé vált bigyót, aztán csak általánosságban érdeklődöm
Dealer95, köszönöm a DPD-s tippet is. Valahogy ez eszembe se jutott, de még akár egyszer jól is jöhet.csipp
-
maj-viktor
őstag
válasz Lumia930 #8386 üzenetére
csomagot nem tudnak azonosító nélkül feladni... akkor "átvertek"... amúgy 1-2munkanap alatt kijön a csomag.... 3.munkanap csak nagyon ilyen 1-2% esetben sztem!
(#8378) amargo
Látszik a trackból, hogy 2hét után (10munkanap) tárolták a postán majd vissza a feladónak(#8382) Gomister
2kiló megvan 9E-ből postával
hacsak 500gramm és EU-s mondjuk, akkor: 3E Ft körül, EU-n kívülre is ~4E Fthttps://www.posta.hu/static/internet/download/tarifatabla_HU_20180516.PDF
[ Szerkesztve ]
-
Lumia930
újonc
Sziasztok!
Várok egy sima mpl postacsomagot amit Pilisen adtak fel még múlt hét csütörtökön, Budapestre. Normális az hogy még ma se kaptam meg szerintetek? Mivel nincs azonosítója ezért érdeklődni se tudok.
-
Gomister
csendes tag
Sziasztok!
Külföldre mivel lenne érdemes csomagot/levelet küldeni? Lenne 1-2 régebbi VGA-m, meg alaplapom, némelyik dobozos, amiket kiszórnék. Egyszer már küldtem így ajánlott levélként egy kártyát önmagában, az elvileg meg is érkezett, legalábbis panasz nem volt
Viszont ajánlgatták az EMS szolgáltatást is, de ahogy néztem, a legolcsóbb, legkisebb cuccra is olyan 7000Ft körüli összeget ír. Míg ajánlott levélként legdurvább esetben, a világ másik felére is kb 3900Ft.
Pl egy 21x30x6cm-es dobozt is próbáljak meg nagy, bubis borítékban levélként feladni? Vagy mi lenne a legjobb módja akár a levélnek, akár egy esetleges csomagnak?csipp
-
laskr99
addikt
Rendes a postásunk, szóval ilyenek nem fordulnak elő. Akkor átadják a magyar postának? Csak mert ilyen boltos átvevőhelyek vannak a magyar oldalon. A mi postásunk nem hozza ki ami nem fér bele a ládába, nem trükközik ilyenkor. Ha értesítő van és esetleg az emeleten jár akkor bekopog és oda is adja.
-
-
amargo
addikt
válasz maj-viktor #8372 üzenetére
Én nem látom, hogy olvashatatlan lenne a címzett, ezt te hol olvastad?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Ebayről rendeltem cuccot, egy VGA-t. Az volt írva,hogy standard international postage. A csomagkuldo.hu cseh verzióját adta meg mint nyomkövetés, ott azt írja,hogy csomag úton van a célállomás felé, kiszállítás folyamatban(úton). Átvevőhelynek a Magyar postát írja csehül. Az oldalon meg átvevőhelyek közt nincs ilyen, de írja az oldaluk. Ilyenkor ,hogy/merre fogom tudni átvenni? Házhoz jön,vagy simán postán maradó?
-
maj-viktor
őstag
válasz rumos XIII #8375 üzenetére
Előfordul.. tégy panaszt! Kerestetés - 30nap kivizsgálás... kártérítést viszont a feladó kérhet... téged max. paypal véd, stb. (vagy ha feladó lemond a javadra)
-
rumos XIII
aktív tag
Sziatok.
23.án megkaptam az értesítőt, hogy jött ebayről egy csomagom, átvehetem.
Másnap elmentem, viszont nem találják, értesíteni fognak, ha meg lett a csomag. Mai napig semmi infó, valakivel volt már ilyen?
Köszke! -
MageRG
addikt
válasz maj-viktor #8372 üzenetére
Köszi.
Én a Foxpost csomagautomatás felvételt néztem. Úgy emlékeztem nem volt bankkártyás fizetés, de most a GYIK-ben 150k-ig van utánvét.
Ezek szerint csak sügér voltan.Köszi a segítséget. Valszeg FP lesz.
"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
maj-viktor
őstag
Panaszt tenni ellene a helyi postán ellene... Máshogy nem lesz változás!
A konkrét track viszont: olvashatatlan címzés, instant megy vissza, kb. semmit nem tehetsz! Ez nem a "postásod bűne", hanem előtte szortírozzák a postán és elkenődhetett a címzés! Nem egy ilyen köröm volt... ez a protokolljuk, nem tárolják - küldik instant vissza!
(#8369) MageRG
vaterafutar.hu !?
foxpost nem foglalkozik utánvétellel? Mióta? Szoktam velük feladni.. ponthogy egy ideje "bevezették" ~1-2éve...A törékeny +100% felár valszeg az dobja meg... szal 2.500 Ft x 2 lett az eredmény
Konkrét súlyt (esetleg méretet írj)
vaterafutar-on 3.220 Ft házhoz, csomagautomatába 1.890 Ft
(75E utánvétel törékeny 5kg)Közbe néztem foxpost-ot 50E Ft-ig van uv kezelés, úgy amgy 25kg legnagyobb rekesz ~1.500 Ft lenne
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Hátha itt majd tud valaki segíteni:
Szóval Nyíregyházán lakom és szeretnék az IKEA-bol rendelni egy 7000 forintos asztallapot. A probléma mott kezdődik, hogy a kiszállítás egy ekkora termékre körübelül 23000 forint.
Ma megnéztem a fürgefutárt (futár index oldal) gondoltam hátha elhozzák vagy 5000 forintért de sajnos a méretek megadása után az alábbi üzenetet dobta:A választott szolgáltatással jelenlegi rendelésed nem teljesíthető. Ezekkel a csomagadatokkal a választott partner nem tudja szállítani a csomagot, ennek okai az alábbiak lehetnek: túl nagy súly, túl nagy méret, a szolgáltatás csak 1 csomag küldésére használható. Kérjük válassz másikat a jobb oldali listából.
A csomag méretei egyébként:
Szélesség: 76
Magasság: 4cm
Hosszúság: 157cm
Súly: 10kgSzóval a kérdésem az lenne, szerintetek hogyan lehetne a lehető legolcsóbban eljuttatni ezt a csomagot az IKEA-bol Nyíregyházára?
Nagyon szépen köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
MageRG
addikt
Sziasztok!
Adott a feladat: belföldön nagyvárosból nagyvárosba (Debrecen->BP) kellene eljuttatni csomagot, utánvéttel.
A Magyar Posta kalkulátora (75k értékbiztosítás, közepes csomag, címzett fizet, törékeny) majdnem ötezer Forintra hozta ki.Milyen más lehetőségem ezt lezavarni? Esetleg csomagautomata?
Esetleg más cég? Személyes meggyőződésből nem szívesen választanám az MPL-t.
Pl. a Foxpost nem foglalkozik utánvéttel.Előre is kösz.
"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Bluesnail
csendes tag
Sziasztok,
Beírom, hátha valaki hasonló cipőben jár...
Tegnap délután feladott Vaterafutár (MPL üzleti csomag), egyáltalán nem látszik a Posta nyomkövetőn. Most beszéltem az ügyfélszolgálattal, tudnak a dologról, mert sokan jelezték nekik, dolgoznak a hiba elhárításán.
A csomag ettől függetlenül rendben halad, mert a saját belső rendszerükben megnézte az ügyintéző, és ott látszanak a bejegyzések.
Kérdésre annyit mondott még, hogy a címzett értesítését nem érinti a rendszerhiba, tehát a címzett a szokásos módon meg fogja kapni az értesítést, amikor átvehető a csomag. -
amargo
addikt
Sziasztok, idén gyötrelmes lett a postásunk kézbesítési morálja. Eleg sok nyomkövetős levélnek az értesítőjét nem dobta be, így az alábbit sem vettem észre. Ilyen esetben mi a teendő?
[kép]Köszönöm a segítséget előre is.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Dealer95
őstag
válasz energy4ever #8365 üzenetére
Mivel külföldre ment, így a címzettnek írj, hogy xy csomagszámú csomagot elküldted nekik és elvileg már megpróbálták kézbesíteni, de nem vették át, nézzenek utána.
A magyar posta sokat nem tud tenni innen szerintem. -
Spet
addikt
válasz maj-viktor #8361 üzenetére
Nálunk már tavasz óta a 11. kerületben a külföldi csomagoknál is ezt a szabályt hozzák fel. (hiába, hogy a leírásban csillagozva van, hogy külföldi levelekre nem vonatkozik)
Nekik kényelmesebb (a szerencsétlen pár ott ragadt embernek nem kell mázsákat naponta cipelni), nekem meg nem okoz meglepetést, ha be kell mennem a postára.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
maj-viktor
őstag
Ez a feladás és belföldi!
A külföldi leveleket "kikéne hozniuk"... pláne a regisztráltakat... de ami gyakorlat van (nem csak itt - máshol és sok felé is a nagy terhelés miatt), hogy megírják az értesítőt és csak azt szórják ki...Ez ugyanaz, hogy amúgy feladhatsz 2,4cm-nél vastagabb "levelet", csak POSTÁN MARADÓ-ként, ezt ráírva feladhatod...
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz Gabesz87 #8357 üzenetére
Már régóta nem viszik ki azon csomagokat, melyek meghaladják a levélszekrény-bedobó nyílás méretét.
Felesleges ezen rágódni, el kell fogadni.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Dealer95
őstag
válasz maj-viktor #8358 üzenetére
Nálunk mindent kihoznak. (Nem Bp.)
Ha pedig nagy és a postásnéni' nem tudja kihozni, akkor az mpl postakocsi hozza házhoz.
Persze máshol ahol nagyobb a terhelés ott lehet, hogy nem viszik ki csak értesítőt hagynak. -
maj-viktor
őstag
válasz Gabesz87 #8357 üzenetére
A területileg illetékes postádon kérd a postavezetőt és nála tehetsz panaszt.. majd elmarasztalják a kézbesítőt!
DE amúgy előre szólok, hogy a külföldi csomagok esetén ez a legújabb módi, hogy nem hozzák ki, hanem értesítőt hagynak csak... ez máshol is így meg legújabban! Kb. semmit nem tehetsz ellene!
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Bár nem csomagkuldes miatt írok, de postát érinti, szóval jobb topicot nem találtam. Nem tudtok valami címet, elérhetőségét ahol panaszt lehetne tenni, reklamálni lehetne a postás miatt? Bp.9.kerben lakom, a Corvin postán nagy ívben leszartak, mondván nem az ő reszortjuk, nem tudnak mit kezdeni ezzel. Az a gondom, hogy ez a nyomorult postás, aki a tarsashazunkba jár, lustasagbol, vagy tudom is én miért, cseszik felcsengetni, hogy ha valami csomagom érkezik, holott a párom egész nap itthon van....nem, ő nemes egyszeruseggel hagy egy értesítőt a postaladaban. Én meg mindig mehetek külön másnap a postára. Viszonylag sűrűn rendelek külföldről, és ezért így elég idegesítő. Szóval emiatt valahol szeretnék panaszkodni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
DPD-nél, ha olyat látok a nyomkövetésnél, hogy rakodási hiba történt akkor az mit jelent? Megsérült a csomag?
⭐ Stella
-
gabro0
őstag
válasz maj-viktor #8353 üzenetére
Köszönöm a részletes választ és az alternatívákat!
Máshol olvastam, de az nem hivatalos forrás volt. Akkor a Posta kalkulátora miért ajánlja még fel a nem szabvány levelet? Meg az összefoglaló is frissítésre szorul ezek szerint.
-
maj-viktor
őstag
Ha 2,4cm-nél vastagabb, akkor csak csomagként tudod már feladni!
(2017.jan.01 óta)
https://www.posta.hu/nklVagy postán maradóként tudod levélként is...
amúgymeg vaterafutar.hu (nem kell hozzá vatera reg), bár úgy még kedvezményesebb
így +1.660 Ft (ha utalva kéred a pénzt)
ha kp-be, akkor: 1.940 Ftha csak postáig utalva: 1.440 Ft
postáig kp.-ba: 1.720 Ftcsomagautomatába még olcsóbb 1.520 / 1.240 Ft
vatera reggel még olcsóbb lehet, ha van eladásod... posta.hu-n meg drágább úgy megrendelve
posta.hu-n rendelve 2E+-os a történet
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Egy 8 cm x 7,5 cm x 10,5 cm terjedelmű (+csomagolás) kemény dobozt szeretnék utánvéttel feladni belföldre, tömege csomagolás nélkül 230 gramm, értéke 15k körül. Csomagként vagy levélként?
-
MODERÁTOR
New York-ba kellene feladnom 1db megyei napilapot.
Ezt hogy érdemes megtenni?
Mennyi lehet nagyságrendileg a költsége?20 éve a Prohardveren
-
maj-viktor
őstag
Nem neked való az internetes váráslás sztem, ha ennyire bizalmatlan vagy... magánszemélytől rendelenél? vagy shopból?
-
-
Fancy-boy
addikt
válasz Dealer95 #8345 üzenetére
-vegyen olyantól akinek van elég értékelése az elmúlt időszakból
Ez egyáltalán nem garancia semmire. Már előfordult, hogy direkt sokértékeléses profilokat törtek fel és a nevükben árultak.
Meg egyébként is, attól még, hogy valakinek sok pozitív értékelése van, még nem biztos, hogy mindig 100% megbízható.[ Szerkesztve ]
-
Dealer95
őstag
válasz rasotamas #8343 üzenetére
Nem fogja kockáztatni az állását a két szép szemedért
Tilos fizetés előtt kinyitni.Aki ennyire nem bízik a postában:
-vásároljon személyesen (az útiköltség sokszor kevesebb, mint maga az utánvétes pk: 2-3.000 Ft)
-vegyen olyantól akinek van elég értékelése az elmúlt időszakból -
Dealer95
őstag
válasz rasotamas #8341 üzenetére
Hát ez az...
Sosem értettem a sok utánvét fanatikust, akik csak úgy hajlandóak rendelni itt PH-n is...
Aztán a legtöbb eladó azzal szív, hogy nem veszik át az utánvétes csomagot és bukja az oda-vissza szállítási költségetAnnyival vagy beljebb, hogy tudod hol, s mikor adták fel, s ha feljelentésig jut a dolog, akkor a rendőrség a feladás helyén meg tudja nézni a biztonsági kamera felvételeit, hogy ki adta fel a csomagot.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz rasotamas #8339 üzenetére
Nem hinném, hogy bármit bontogathatnál. Ha kívül nem sérült a küldemény, akkor nem a posta felelőssége, hogy mi van benne vagy mi nem. Elvileg amíg nem vetted át, addig a feladó tulajdona a küldemény.
Csinálj videót a kibontásról, ha esetleg tartasz tőle, hogy vitás kérdés lehet a doboz tartalma.
Ez az utalás vagy utánvéd kérdés inkább csak amolyan, mossuk kezeinket, mi szóltunk, hogy baj lehet dologból hozzáállás. Ahol a pénz kezelését is a közvetítő szolgáltató intézi, ott ugye egészen más a dolgok menete (ebay, aliexpress esetén a közvetítő oldal jár el problémás ügyben és ők térítik meg a kárt és verik le a csalón saját maguk kompenzálására, de a magyar apró oldalak trógerebbek).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Köszönöm!
Akkor azt hiszem az a legegszerűbb ha felhívom azt a MOL kutat ahova kérni akarom, hogy lehet-e kártyával fizetni.
Illetve lenne még egy kérdésem:
Kapok valamit utánvéttel. Kinyithatom-e a csomagot, hogy valóban az van-e benne amit rendeltem, mielőtt kifizetem? És ha nem, akkor ki sem fizetem. Mert ha nem lehet ezt megtenni, akkor nem értem mivel jobb mint az előre utalás, hiszen tök mindegy, hogy 3 nappal előtte kifizetem látatlanba és nem ad föl semmit, vagy elküldi utánvéttel és kapok egy üres dobozt.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz rasotamas #8337 üzenetére
[https://www.posta.hu/postapont]
A MOL PostaPontokon és a Coop PostaPontok nagy részében bankkártyával is fizethet.
Gondolom az adott üzlettől függ. A készpénz itt lehet csak annyit jelent, hogy nem utalással vagy más egzotikus módon, hanem ott, helyben. A bankkártya készpénz-helyettesítő eszköz.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
100%-ig biztos vagyok benne, hogy 2-3 éve vettem át MOL-nál postaponton csomagot és ott fizettem ki bankkártyával.
Ilyen lehetőséget jelenleg a posta árkalkulátorában (postapont + utánvét) nem látok.
Megszűnt? Vagy hogy kell keresni?Köszi
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Természetesen be akartam csomagoltatni a fotelt, hogy épségben ideérjen.
Néztem ezt a HDT- is, de ahogy látom 12 ezer Forint körüli lenne a csomag díja. Azt az összeget már nem érné meg. 5000ért árulják a fotelt, +12 a csomag díja, annyiért már talán a közelben is tudok beszerezni ilyen fotelt.Most a hirdető a Jófogás futárt ajánlotta, remélem el tudják hozni, és épségben teszik azt.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
válasz Croft-21 #8330 üzenetére
Akkor majd a héten ott lesz.
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Croft-21
őstag
Nem fizettem ki, mivel nem is volt ilyen lehetőség a rendeléskor. Csak azt lehetett kiválasztani, hogy csomagautomatàba vagy Postapontra kérem a csomagot. MaxxDamage azt írta, hogy csomagautomatàba szombaton is érkezhet csomag. Ezen felbuzdúlva reménykedtem, hogy még kihozzàk a hétvégén.
[ Szerkesztve ]
-
agroman
senior tag
válasz Croft-21 #8330 üzenetére
szerinted a webshopban csutortok ejjel beszaladtak a dolgozok miattad, majd osszecsomagoltak es rohantak a postara hajnal 2-kor feldoromboltek a postas ugyeletet es feladtak a csomagodat, majd a posta behivta az ejjeli ugyeletes sofort aki lohalalaban kiszallitotta a csomagodat? szombaton csak felaras csomagszallitas van. ugye kifizetted ennek az arat, hogy reklamalsz?
------
-
Croft-21
őstag
válasz MaxxDamage #8318 üzenetére
A csütörtökön rendelt csomag még mindig nem érkezett meg a csomagautomàba. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, azt mondta a nő, hogy az OLK-ban van (országos elosztó központ) és legkorábban biztos csak hétfőn jön meg a csomag. 😩
-
Fancy-boy
addikt
válasz Fr@nkieWilde #8324 üzenetére
A HDT esetében azért ezt érdemes figyelembe venni:
"Kérjük vegyék figyelembe, hogy a HDT nem futár- vagy csomagküldő szolgáltató, hanem házhozszállító cég, amely a nagyobb termékekre specializálódott, ebből eredően a szállítási idő is hosszabb (összességében kb. másfél hét), mint egy futárcégnél."
-
Dealer95
őstag
Mindenképp kartondobozba csomagold.
Nagy csomagok esetén:
HDT: [link] -
stefi76
tag
Súly- és mérethatárok
A gyors és gazdaságos szállítás érdekében a GLS automatikus szortírozó rendszert használ a csomagirányító központokban. A csomagok görgős szállítósoron haladnak keresztül, ezért nem léphetik át az egyes méret- és súlyhatárokat.
A csomagoknak az alábbi méretei lehetnek:
max. magasság 60 cm
max. szélesség 80 cm
max. hosszúság 200 cm
max. súly 40 kgA csomag körmérete nem haladhatja meg a 3 métert. (Körméret: 2x magasság + 2x szélesség + 1x hosszúság = max. 3 méter)
[link]Szerintem ebbe belefér.
De.Nem így szállíttatunk dolgokat.
Nézel egy erős, vastag kartondobozt, amibe ez belemegy.
Szanaszét pakolod mindenféle kitöltőanyaggal, hogy védve legyen a dolog, alul-felül, oldalt, és hogy abszolúte ne tudjon mozogni az a dolog, amit küldesz.
Szigorúan csak így.Egyébként nem nagyon lesz rá garancia, hogy eljut egyben A-ból B-be, mert dobálva lesz - ez tuti - és neked kell arról gondoskodnod ilyen formán a csomagolással, hogy MINDEN futárcég által a cuccod épségben megérkezzen a célhoz.
Rajtad kívül senkit nem érdekel, hogy egyben maradjon, ezt sajnos el kell felejteni.
Addig helyezik csak a cuccokat, amíg az ügyfél látja, utána dobálás ezerrel, jobbra-balra.Na, de én így járnék el, semmiképpen nem küldeném így magában, hanem a fent taglaltak szerint.
-
TaaT
nagyúr
válasz MaxxDamage #8314 üzenetére
"GLS vagy Jófogás?"
A lényeg hogy nem a feladó.
Amióta van ez a lehetőség csak és kizárólag így küldök utánvéttel, az emberek 5 perc alatt meg tudják gondolni magukat. [link]Give them hell Ukraine!
-
válasz maj-viktor #8321 üzenetére
Az sajna Pech és bárkivel megeshet
Többe kerül úgy a leves, mint a hús...MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
maj-viktor
őstag
válasz MaxxDamage #8314 üzenetére
Fenetudja.. de sajnos volt rá esetem és sokkal jobb, mint amikor postával feladtam ezerötért és még 950 Ft-ot kellett fizetnem, hogy visszakapjam... mindezt egy 2-3E Ft-os termékre... azaz buktam 2.500 Ft-ot mert a drága vevő nem vette át...
-
válasz Croft-21 #8319 üzenetére
Én jártam már úgy (nem is 1x) hogy a termék már az átvételi helyen volt és nem kaptam róla értesítést és a Posta Online felületén sem az volt a státusza... (ez Postapont esetén volt - felhívtam a Postát és mondták ott van..és elmentem érte, felvettem )
Csomagautomata esetén ezt nem lehet sajnos...mivel sms-be vagy mailbe jön a kód, amivel hozzáférhető vagy a csomaghoz... (meg a pénz is kellhet)
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Croft-21
őstag
válasz MaxxDamage #8318 üzenetére
Köszi! Remélem holnap megérkezik a csomagautomàba! 🙂
-
válasz Croft-21 #8317 üzenetére
Szia!
Postapont és csomagautomata 2 külön dolog.
Postapontra abban az esetben lehetséges pl. Szombaton is, ha akkor az nyitva van.
Csomagautomatába Szombaton is érkezhet csomag.MD
-
Croft-21
őstag
Sziasztok!
Csütörtökön este rendeltem webshopból és csomagautomatàba kértem a kiszállítást. Egy munkanapot ígértek a kiszállításra, de ma péntek van. Akkor legkorábban márcsak hétfőn fogom megkapni? Hétvégén nincs kiszállítás Postapontra? -
Flashcash
Közösségépítő
KELL-E CSOMAGCÍMKÉT NYOMTATNI?
Magánszemélyként választhatsz, hogy címkével vagy címke nélkül adod fel a csomagod. Utóbbi esetben azonban címkenyomtatási díjat számítunk fel.Üzleti partnereinknek mindenképpen kell címkét nyomtatni. Nekik lehetőségük van egyesével vagy tömegesen kinyomtatni a címkéket.
[ Szerkesztve ]
-
válasz maj-viktor #8312 üzenetére
Jófogás viszont ja ingyen visszahozza, ha akedves delikvens nem veszi át
Ilyen esetben ki nyeli be a száll.(oda-vissza) költséget? (GLS vagy Jófogás?)MD
-
tlac
nagyúr
Vaterafutáron keresztül a Foxpost-on adnék fel egy csomagot házhozszállítással ezen a felületen
[link]Van egy olyan opció, hogy
címkenyomtatást kér +99FtEz mire való? Az automata adna nekem ott helyben egy címkét ha kérem?
Mi van akkor ha nem kérem? Ilyenkor elég ha kézzel megcímzem a csomagot vagy mindenképpen ki kellene nyomtatnom még valamit pluszba?[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz Dealer95 #8310 üzenetére
Najó, postával jóesetben (pl. vaterafutar oldalán) feladod ezerötért és nem veszi át, egy ezresé "hozzák vissza"... azaz buksz 2.500 Ft-ot! És ez pl. egy 2.500 Ft-os tétel esetén (annyit ér mondjuk az áru) nem túl jó üzlet!
Jófogás viszont ja ingyen visszahozza, ha akedves delikvens nem veszi át!
-
Dealer95
őstag
válasz akos727 #8309 üzenetére
Ha van egy kicsi esélye is annak, hogy nem veszi át a csomagot az, akinek küldöd, tedd fel jófogásra, háztól-házig szolgáltatással és ott "rendelje meg" az illető.
A GLS házhoz jön a csomagért, s amennyiben nem veszi át a csomagot a címzett, ingyen visszahozzák.Bármely más esetben bukó a pk, ha nem veszik át a csomagot.
[ Szerkesztve ]
-
akos727
senior tag
Sziasztok, egy gördeszkát szeretnék küldeni országon belül utánvétellel és sajnos lövésem nincs, mi a menete, mivel és hogyan lenne érdemes küldeni. Tudnatok javasolni valamit? Köszi
-
Dealer95
őstag
válasz Atomantiii #8307 üzenetére
Visszafizeti valaki a pk-t?
Mert ha nem, akkor tartsd meg azt a 2k-s cuccot inkább... Ha kevonod belőle a pk-t nem sok marad neked. -
Flashcash
Közösségépítő
válasz Atomantiii #8304 üzenetére
Ajánlott elsőbbségi szerintem elegendő. Európában ez teljesen jó ha nem nagy értékű küldeményről van szó.
-
agroman
senior tag
válasz Atomantiii #8304 üzenetére
100% biztonsag nincs.
Az ajanlott, tertivevenyes noveli az odaeres eselyet.------
-
Atomantiii
addikt
Külföldre milyen módon célszerű levelet küldeni, hogy biztosan odaérjen? Normál levélként ajánlottként adjam fel? Franciaországba kellene megérkeznie.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest