Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Orion
veterán
Az MPL Csomagautomata már nem 490FT, hanem 889Ft.
Bővül a csomagautomaták kapacitása idén, egyúttal árváltozás is lesz
-
Gyb001
senior tag
Üdv.
Egy Cigisdoboz méretű nem túl törékeny dobozt hogy a legolcsóbb föladni? ( 1 centivel hosszab, 4 milivel véknyabb)
Belefér egy borítékba?
(Laptop ram van benne)A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Penteken adnek fel egy levelet, szombaton kene megerkeznie. A cimzett postaja szerepel a szombati kezbesitok listajan. Hogyan adjam fel a levelet, miket jeloljek be?
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Fancy-boy
addikt
Valamit biztos variáltak, mivel az aktuális postai tarifatáblázat október 1-től érvényes: [link]
-
Czimby
addikt
Hallott valaki olyanról, hogy a Vaterafutár oldalán kitöltött csomag, ami esetemben ott 1090Ft + 350Ft az nem annyi mert a posta árakat változtatott csak a Vaterafutár oldalán még nem változtak az árak?
A postás srác mondta nekem, egy csomagautomatás csomagot adtam fel, de azt az ő oldalukon keresztül, de mivel lappal a kezemben mentem azt hitte Vaterafutár ezért szólt, hogy nem annyi lesz mint rá van írva.
Ugyanaz a csomag a posta oldalán keresztül feladva kb 2300Ft, akkor felejtős ezentúl a Vaterafutár MPL?
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
parkr
őstag
tudja valaki hogy a postánmaradó ajánlott levélről kapok valami értesítőt, vagy kérdezgessem a postán hogy megjött-e?
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Utánvételes csomag (mpl posta) átvételétől számítva hány nap telik el amíg a feladó megkapja a pénzét? Bankszámlára!
Üdv!Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
optikus
senior tag
válasz joelke HU #7368 üzenetére
van par opcio, koltozz el de olyan helyre ahol nincs ilyen nevu ember a kornyeken. vagy valtoztass nevet es vezesd at minden hatosagnal. vagy kerd el a doktor cimet, es legkozelebb ha ertesitot kapsz akkor legjobb ha nala kezdesz. mast nem tudok, mert ez egy eleted vegeig szolo kuzdelem lesz
Buy books not gear.
-
joelke HU
senior tag
No én is szépen jártam a postával. Aláíros levelem jött. Az első értesítő után azonnal nem tudtam bemenni munkám miatt csak pár nappal később. De gondoltam nem baj mert második kézbesítést október 3.-a lett volna. De a postás nem jött. 4.-én bementem. Erre a kishölgy nem találta sehol. Szerinte a postásnál van, majd hozza aznap. Hazamegyek erre ott az új értesítő. Király. Pont elkerültük egymást. Aznap ugye az értesítő szerint nem vehető át. Másnap, 5.-én újra beballagok. Ugyanaz a kiscsaj. És megint nincs meg az ajánlott, hivatalos levelem. És lehet kapaszkodni, mert ő már tegnap odaadta nekem. Hát mondom, biztos nem. Pedig itt gépben, hogy ő kiadta. Keressük meg akkor, amit aláírtam. Megtalálta. Valóban odaadta valakinek, akit pont úgy hívnak mint én, csak éppen ő doktor. Mert nem kért lakcímkártyát, csak személyit. És röhej, hogy kínai levélküldeményem is jött, nemzetközi ajánlott és azt is odaadta nekem úgy, hogy szintén nem kért mást csak a személyimet, pedig pont ott torkolltam le, hogy miért nem tud több adatból azonosítani.
Ilyenkor szerintetek mit tehetek? Érdemes panaszt tenni? Vagy törödjek bele, hogy mostmár bármimet odaadhatják másnak? A levelet meg ugye buktam. Esélyem sincs visszakapni. Ugyan felírták a számom, hogy megpróbálják visszaszerezni, de azt megnézem hogyan csinálják.[ Szerkesztve ]
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
tbalint3
tag
válasz Dealer95 #7365 üzenetére
Ma felhívtam őket, pont 8 óra után kb. 1 perccel, de így is várni kellet vagy 10 percet mert minden ügyintézőjük foglalt (ez hogy lehet?).
Lényeg: Nem lehet velük oda csomagot küldeni, sőt kb. egyetlen EU-hoz tartozó szigetre sem (még Máltára és Ciprusra sem).
Úgyhogy maradt a posta, de ott is érdekes volt a helyzet, mert ugyan Spanyolország EU tag, azonban a Kanári szigetek hiába Spanyolország része, vám szempontjából már nem része az EU-nak, úgyhogy még CN23-as vámáru nyilatkozatot is ki kellett töltenem hozzá, de legalább sikerült feladni. Egyébként van ára: 6,5 kg 14 700 Ft-ba került. Nem egy olcsó szolgáltatása ez a postának.
Ecoparcel sajnos már az elején kiesett, mert ők a GLS-t használják, ami szintén nem szállít szigetekre: Bővebben: itt a 6-os feezetnél írja:
" Kizárt tárgyak köre: - a következő célországokba szóló csomag: Görögország, a jelenleg az Európai Unióhoz nem tartozó országok, valamennyi európai sziget (kivéve Málta), Izland, Vatikán, San Marino, Monaco, Kanári-szigetek. " -
tbalint3
tag
Üdv.
Egy kis segítséget kérnék: El kellene küldenem egy viszonylag nehéz csomagot a Kanári szigetekre (35559-es spanyolországi irányítószáma van a városnak).
A kérdésem, hogy ez a sziget akkor most az EU-hoz tartozik (mivel elvileg egy Spanyol autonóm tartomány)?Azért kérdezem, mert DPD- vel küldeném, és ezen oldal szerint: DPD díjszabás szerint ez 40,76 euróba fog kerülni ami rendben is lenne, de:
A kérdés most az, hogy vajon a DPD szerint is Spanyolországhoz és az EU-hoz tartoznak a kanári szigetek és vállalnak oda szállítást eseti ügyfeleknek is vagy sem?Ezen kívül csak a magyar posta európa+ nevű csomagtípusa jöhetne szóba, az viszont elég húzós 16,5 ezer forintos árral lenne csak elérhető.
Köszönöm.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Fancy-boy #7359 üzenetére
nemzetközi viszonylatú, nem könyvelt postai küldemény
Egyészen pontosan ami nyomkövetéses, azt ki kell vinniuk minden esetben. Ami nem nyomkövetéses, abból pedig azokat ami a fenti mérethatárba belefér!
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
optikus
senior tag
válasz adalbert1 #7360 üzenetére
lehetni lehet, de attol csomagod nem lesz, tudtommal halaszto hatalya sincs, szoval azt csinalnak amit akarnak es nem tudsz mit tenni ellene. gyakorlatilag mar ott tartunk hogy nekik semmit se kotelesseguk megcsinalni, ellenben a dijat beszedik vastagon mindenert, a konkurenciat ahol lehet kicsinaljak. egyben ugye allami monpolium, mar ev tizedek ota ujra es ujra meghosszabitva.
sztem aki karacsonyra akar valamit rendelni, az lassan kezd elkesni, plane ha eu-n kivuli cuccrol van szo. mar most total kaosz van naluk mindenutt ezert amit lehet nem tesznek meg, pl nem hordjak ki, menj be erte a te erdeked, plane ha fizettel is erte. es persze allhatsz sorba akar orakat is. en iden 11-12 hoban mar biztos nem rendelek semmit, de januarban se celszeru mert akkor meg hegyekben all a decemberi cucc.
Buy books not gear.
-
Fancy-boy
addikt
válasz Newyorker #7354 üzenetére
"2017. január 1-jétől azokat a háznál kézbesítendő küldeményeket, amelyeket alakjuk/méretük miatt nem lehet levélszekrénybe helyezni, a Magyar Posta csomagküldeményként veszi fel és kezeli."
"Az a küldemény, amelynek egy vagy több kiterjedése meghaladja az alábbi méreteket (függetlenül attól, hogy felülete szabályos téglatest, gömb, vagy szabálytalan alakzat):
hosszúság 324 mm
szélesség 229 mm
magasság 24 mm"Postán maradóként küldve mehet a megszokott mérethatárok szerint.
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
válasz optikus #7357 üzenetére
Hát, ha kidobja valamilyen hivatalos irat értesítőjét (vagy ki sem hozza), azért nem lehet esetleg feljelenteni?
Nagyon dühítenek az ilyenek a felesleges körök miatt amit a posta irányába tenni kell ilyenkor, ők a szolgáltató, elméletileg nekik kellene egy megfelelő szinten kiszolgálni az ügyfeleket, nehogy már ők tegyenek szívességet azzal, ha esetleg néha normálisan szolgáltatnak...Fancy-boy: köszi, ez hasznos - elméletileg nemzetközi küldeményt egyáltalán nem várunk, ez is magyar feladótól jött.
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
válasz adalbert1 #7356 üzenetére
Nemzetközi küldeménynél, (bizonyos esetekben) már nem kötelesek mindent kiszállítani, tehát elég csak az értesítőt bedobniuk a postaládába: [link]
"A Posta a méretei miatt levélszekrény útján nem kézbesíthető (maximális méret 324x229x24 mm), címhelyre címzett nemzetközi viszonylatú, nem könyvelt postai küldeményt a címében feltüntetettől eltérő helyen – a címhelyen történő kézbesítés megkísérlése mellőzésével –, a 12/A) bekezdésnek megfelelően hátrahagyott értesítő alapján a címhez rendelt, kijelölt kézbesítési ponton is kézbesítheti."
[ Szerkesztve ]
-
-
adalbert1
veterán
A mai tapasztalatom is azt mutatja, hogy a magyar posta kb. csak azért működik, mert nincs konkurenciájuk - ma is megtörtént az, hogy egész nap volt otthon valaki folyamatosan, és erre fel csak egy értesítőt dobott be a kézbesítő, valószínűleg lusta vagy a levélküldeményt kihozni, vagy feljönni az emeletre. Ezért lehet egy felesleges utunk a posta felé.
Mivel nem ez volt az első alkalom, tettem egy panaszt a posta online felületén, de sok mindent nem várok tőle. -
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Egy ffi inget akarok feladni zacsiban! Kérdésem h fel lehet adni úgy mint régen ajánlott levélként? Ha nem akkor mi a legolcsóbb megoldás?
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
attiati
veterán
80 százalékkal drágítja a Magyar Posta az automatás csomagküldést - 889 ft lesz az új ár....
Kíváncsi leszek mit lép a foxpost.
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Érdekes esetem volt ma a postán, gondoltam leírom és egyben tanácsot is kérek.
27-én két darab értesítőt találtam a postaládában nagyalapú levélküldemény érkezéséről. Tegnap nem tudtam menni értük, így ma voltam a postán. Adom a két cetlit, keresgél a postás hölgy és hoz egy csomagot. A két cetlit meg rakná el, mondván csak egy csomag van, biztos a kézbesítő véletlenül kétszer dobta be a ládába. Itt hirtelen elpattant bennem valami.
Mondom neki kissé ingerülten, hogy nehogy már eltegye mindkét cetlit, honnan veszi ő, hogy a kézbesítő hibázott, eleve több csomagot is várok, tehát nem elképzelhetetlen, hogy jött még valami. Illetve mondom még neki, hogy ennyire analfabétának nézi a kézbesítő kollégát, hogy egymás után kettőt bedob. Erre az volt a válasz, hogy a kézbesítő neki nem kollégája és igen, elképzelhető, hogy így járt el.
Csak nem engedtem és visszaköveteltem a cetlimet. Erre azt mondja, hogy akkor én majd pár nap múlva jövök, lobogtatom a papírt és keresem a nemlétező csomagom. Mondom neki, hogy ebben egészen biztos lehet. Végül kiegyeztünk abban, hogy visszakapom a cetlimet és bemegyek a főpostára és ott reklamálok. Már bánom, hogy nem azt csináltam, hogy ma az egyikkel mentem be, hétfőn meg a másikkal. Bár kifogás akkor is lett volna szerintem.
Hozzá kell tenni, hogy a kézbesítő annyira trehány disznó nálunk, hogy soha még csak fel sem csenget, hogy te barom, csomagod jött, csak dobja a cetlit, aztán továbbáll, én meg mindig járkálhatok utána a postára. Illetve a két papíron semmi más nincs, mint hogy nekem jött valami külföldről, a dátum és a kézbesítő száma, vagy aláírása (nem tudom kiolvasni). Semmi csomagszám, vagy bármi egyéb, ami alapján a posta rendszere majd beazonosítja nekem a dolgokat.
Ilyenkor mi van? Reklamálás lesz, az 100%, de mire számítsak? Lehet, hogy tényleg a kézbesítő a balfasz és 2x dobja be, de én ebben nem lehetek biztos. Lehet, hogy tényleg 2 csomagom jött, az egyiket elkeverték, én meg várhatom életem végéig, a pénzem meg odalesz, mert előre kifizettem (mondjuk eBay vásárlások, ha nagyon szigorúan vesszük vissza tudnám kapni, de nehogy már a posta miatt kelljen szerencsétlen eladóval küzdenem).
Szóval mire készüljek? Mik a posta trükkjei ilyen esetekben? Csomagadatokkal nyilván nem tudok szolgálni és nem is akarok, mert semmi közük hozzá, hogy én mit vásárolok és mennyiért (szerintem), mint ahogy bizonylatokkal, számlával sem, mivel ténylegesen eBay vásárlások, ahol ilyesmi nincsen.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
A Magyar Posta ügyfélszolgálat hívása normál vagy emelt díjas?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
hardline
senior tag
válasz optikus #7345 üzenetére
Holnap veszi át a Postán. Én sem értettem, hogy miért nem jegyzőkönyveztek. Mi ez, hogy visszaviszi a futár egy körre. Értékbiztosításhoz meg volt adva a VGA ára, de az kizárt, hogy a Posta fizetne bármit is szerintem... Beleolvastam az ÁSZF-be, és gyakorlatilag minden esetben kihúzzák magukat a kártérítés alól.
Nem tudom hogy történhet ilyen... Bosszantó. -
-
hardline
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vaterafutárral feladtam egy csomagot.(VGA)
Doboz, jól becsomagolva kartonba, az meg papírba.
Ma az MPL kivitte a csomagot a címzetthez. Innentől érdekes a dolog, ugyanis:
A csomag fele gázolajban ázott.
A címzett csinált egy képet a csomagról és szerencsére nem vette át, visszaküldette a központi elosztóba, ahol elvileg a gázolajba áztatás is történt.
Mit lehet tenni ilyen esetben? A gázolaj elég komoly szennyező anyag egy csomagon... -
Fancy-boy
addikt
válasz spidersoft #7339 üzenetére
Ami MPL, tehát csomag, azt nem a leveles postás dolga kihozni.
Előfordult, hogy egy levél méretű borítékot küldtek a részemre, ami MPL csomagként lett postázva és azt is autóval hozták ki.
Tehát vagy szólsz a futárnak vagy panaszt teszel a postán.
Persze ha panaszt teszel, attól még lehet nem cserélik le a postást, csak figyelmeztetik.[ Szerkesztve ]
-
Dealer95
őstag
válasz spidersoft #7339 üzenetére
Panaszt kell tenni sajnos ilyen esetben a postán...
-
spidersoft
senior tag
válasz Fancy-boy #7338 üzenetére
Nem hagy semmit, felénk se néz. Egyszer már volt, hogy telefonált (nagyobb értékű csomag volt), szólt, hogy letette a csomagot a postán. Kérdeztem, hogy nem hozza ki? Siet, majd beugrunk érte... 800m-re lakunk a postától, tényleg milyen nehéz lenne neki kihozni, pláne hogy fizetve lett a kiszállításért... Múltkor ágymatracot rendeltem MPL-lel, azt mondjuk lehozták, bár lehet csak azért, mert ha beviszi a postára, akkor már más nem fér be Akkor adtam neki borravalót, hátha majd lehozza a következő csomagot is, de azóta már kétszer kellett postára menni MPL házhozszállításos csomagért. Betelefonálni egyelőre nem akarok, hogy ezt most így mégis hogy, mert lehet, hogy mégis a cangás postásjány dolga lenne kihozni, és nem akarom bajba sodorni -- amit le tud hozni, azt tényleg lelkiismeretesen lehozza, akkor is, ha nem postaláda-barát a mérete, akkor is... semmi bajunk nincs vele, teljesen korrekt postás (ma pl. fotelbiciklit rendeltem, nem olyan kis doboz... még ha nem is olyan nehéz, azért mégsem kormánykosár-barát tömege van)
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
válasz spidersoft #7337 üzenetére
Az MPL futár meg sem próbálja kézbesíteni, tehát értesítőt sem hagy?
-
spidersoft
senior tag
Üdv! Az mennyire normális, hogy ha MPL-lel rendelek házhozszállítással, akkor a futár ledobja a postán a csomagot, és rábízza az egy szem postáslányra? Ha kicsit nagyobb/nehezebb, akkor ki se tudja hozni kerékpáron, be kell menni érte valahogy, amit nem könnyít, hogy állandó délelőttös vagyok és nálunk csak 9-11h között van nyitva a posta. Többször eljátszották már...
-
addikt
Örs vezér téri MPL csomagautomatába senkinek nem javaslok rendelni, mert 3-ból, 3x megszívtam azzal, hogy "tele van az automata", ezért 1 hétig keringkett az postás-automata-posta1-posta2 között.
A három rendelésem közt hónapok teltek el, tehát ez folyamatosan kritikán aluli.There's a device that I've been using called a whoop.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
RL-lel kezdődő küldeményazonosítót nyomon lehet követni valahol?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
artos
tag
Na, ma bementem és kiderítették, hogy a német webshop küldte utánvéttel. A német webshop meg utánanézett, felhívták a kinti DHL-t akik jót nevettek ezen, hogy utánvéttel lett elküldve. Ezek után újra telefon, a postán megígérték hogy megnézik a német csomagcímkét, hogy rajta van e az utánvét. Én láttam a itteni postán, persze nincs. A postai alkalmazott nem engedte lefotózni a DHL matricát. Erre a központból a hölgy azt mondta, lefotóztatják a címkét, és ha nincs rajta utánvét, akkor módosítják. Ennyit a postáról.
-
Fancy-boy
addikt
"Max. nem veszem át a csomagot, és paypal-tól visszakérem a kifizetett összeget."
Pontosan ez a megoldás. Felesleges idegeskedned és mindenféle huza-vonába belemenned a postával.
Jelzed a bolt felé a problémát, és a választól függően visszakéred a pénzt, akár a PayPal útján.
Esetleg megkérdezed, hogy más módon eltudják-e küldeni a rendelést.[ Szerkesztve ]
-
artos
tag
válasz Fancy-boy #7316 üzenetére
Actionsports.de a shop, valószínűleg az áfa-t + valamilyen költséget akarnak kifizettetni. 46,8 eur volt a vásárlás értéke Kb. 3900 Ft lenne az áfa, 5500 akarnak kérni. Na de ez áfás német vásárlás, két országban egyszerre nem számíthatnak fel áfát az unióban. Hétfőn írok a webshopnak is, de semmit nem fognak tudni onnan tenni. nem is a magyar postával állnak szerződésben. Max. nem veszem át a csomagot, és paypal-tól visszakérem a kifizetett összeget. De azért felháborító amit a posta művel, ilyet még nem tapasztaltam. A legszebb a végén az, hogy postán a csomagokat kiadó alkalmazott azt mondta a végén, azért csinálja mostanában ezt a magyar posta, mert túl sok a külföldi vásárlás, és nagy az állam adó kiesése
-
Dealer95
őstag
válasz Fancy-boy #7320 üzenetére
Ebbe ne menjünk bele
Ők onnan kintről semmit sem tudnak a magyar postával csinálni már.Nem lehet "rosszul" feladni egy csomagot EU-n belül úgy, hogy azt VÁM-kezelni kelljen.
Illetve írta, hogy többször is rendelt már onnan, így nem hiszem, hogy most másképp adták volna fel neki, mint máskor."Német sportszereket árusító cég. Düsseldorf melletti. Ott is adták fel a csomagot. Már többször vásároltam tőlük, sose volt még ilyen."
Csak kifogott egy balek postást.
(Mint én a DHL vámkezekésnél... Ki akarta fizettetni velem az egész szállítási költséget Kínából ide... Az is egy nevetséges dolog volt. Felhívtam telefonon őket, szerencsére más vette fel, elmondta mi kell, elküldtük és másnap megjött a cucc.)
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
válasz Dealer95 #7318 üzenetére
Egyáltalán nem felesleges.
Ők küldték a csomagot, tehát nekik van joguk megbeszélni a Postával.Persze ha te jobban szereted a komplikált dolgokat, akkor fussál pár kört a postával.
A legegyszerűbb a bolt felé jelezni, mert ha a posta ezt mondja, akkor csak felesleges huza-vona lesz belőle.Szerinted nem csináltak semmit se rosszul? Honnan tudod?
Ezért is kellene tisztázni az üzlettel.[ Szerkesztve ]
-
Dealer95
őstag
válasz Fancy-boy #7316 üzenetére
Felelseges a bolt felé jelezni.
Semmit sem csináltak rosszul szerintem.
Posta balfaszkodik.EU-ból jött EU-ba.
Magyar Posta meg vámkezelte (2500Ft kezelési költség +27% ÁFA a vásárlási értéknek)
Ennyi a probléma.Attiati: pontosan, fizetned kell a feladási díjon felül még, hogy visszakapd a csomagot.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Postán feladott csomaggal mi történik, ha nem veszi át a címzett?
A visszaküldés díját is nekem kell fizetni?
-
Fancy-boy
addikt
Mi ezen olyan komplikált?
Jelzed az üzlet felé, hogy fizetned kell a csomagért, ezért törlöd a rendelést, elállsz a vásárlástól.
Valószínűleg ők tudják, hogy miért kellene fizetned, de ha nem jelzed feléjük, akkor itt csak tippeket kaphatsz.Nem te küldted a csomagot, ha annyira fontos nekik, majd valószínűleg megbeszélik a dolgot a Postával.
A webáruház elérhetőségét továbbra sem adtad meg, lehet van valami apró-betűs rész vagy valami amit nem vettél észre. De mint már mondtam, a legegyszerűbb ha jelzed a bolt felé.
[ Szerkesztve ]
-
artos
tag
Hétfőn állítólag választ adnak miért kell fizetnem, mert bent lesz az "illetékes elvtárs".
-
artos
tag
-
artos
tag
válasz Fancy-boy #7310 üzenetére
Rendben, de mit reklamáljak? Én kifizettem, ők elküldték, a magyar posta meg hülyének néz. Behozta a DHL, a magyar posta átvette, és úgy gondolják, hogy fizetnem kell érte. Ha nem fizetek nem adják ki. A postán a hölgy egy A4-ről felolvasta, hogy 22 Eur felett vámköteles. De németországból?
-
artos
tag
Sziasztok! Találkozott valaki ilyennel? Vásároltam egy német webáruházban kb. 50 euró értékben, DHL szállítással, kártyával fizettem. 1 hét után, miután több napja a posta nyomkövető rendszerében nem történt változás, felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol közölték, hogy a csomag a helyi postahivatalban van. De, utánvétes!!! Fizessek be 5000 forintot vámkezelésre. Eu-ból jött csomagra. Ha nem fizetem ki, nem adják át a küldeményt.
-
bl4ze
veterán
A magasabb ár azért van, mert az ÁFA-t akkor tudja hozzá adni, ha belépsz és úgy kérsz kalkulációt
A sima, nem belépős kalkuláció az nem ÁFA-s.
Igen, a pick up date-en jön a GLS érte, a csomagcimkét amit kapsz érdemes rárakni, de a GLS is fog sajátot hozni, a 98xxxxxxxxxx számmal tudod nyomkövetni a csomagot, meg az ecoparcel oldal is mutatja majd merre jár, de GLS gyorsabb ha ott nézed.
.:. bl4ze .:.
-
totyak
aktív tag
Tyű, köszönöm az infót, nem ismerem őket. Értékesebb, igen, kb. 20-30 ezer között van az ára.
Ahogy nézem nem is tűnik túl bonyolultnak a használata. Bár azért a kezdőoldal némileg csalóka. Kipróbáltam, hogy mennyit ad ki tőlünk németbe egy 1kg-os csomagra (merthogy csak kilókat enged állítani). Egész kellemes kalkulációt dobott ki. Aztán mikor kiválasztottam, beírtam kamu adatokat és a cucc értékét is, akkor elég rendesen megugrott az ár. Mondjuk annyiból azért jó, hogy ez legalább biztonságos, mert vállalnak kártérítést. Posta meg ugye egy átalányt fizet. De nem sokkal drágább, mint amit a Posta kalkulátora dobott ki, durván 20 euró körül mozog a postaköltség. És lehet PP-lal fizetni, ami igencsak jó dolog. Fizetés után pedig gondolom jön a futár (ezek szerint GLS?) a csomagért a "Pickup date"-nél beállított napon és viszi tovább, ki sem kell mozdulnom. Mondjuk megyét nem enged beállítani Magyarországon, nem jöttem rá mi a problémája.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch
- TV antenna és jelerősítés
- Android szakmai topik
- Robotporszívók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest