Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok
Nem tudja valaki hogy kb mekkora a címirat amit a csomagautomatánál kinyomtatunk?Egy 12x10 cm-es dobozra rá lehet rendesen ragasztani?
Előre is kösz!
-
djbahool
senior tag
válasz Fancy-boy #9295 üzenetére
Köszi !
Más:
Panaszt, reklamációt hol érdemes tenni?
Személyesen vagy posta.hu-n esetleg az nmhh honlapján?
Elveszett csomagról van szó, telefonon csak az értetlenkedés megy (tök hülyékbe botlok bele mindig sajna, email-en meg leráznak).
Persze nem hagyom annyiban, mert egyértelműen látszik, hogy MO-on tűnt el, sőt előtte még visszaküldték Németbe, de senki sem tudja miért. -
válasz Fancy-boy #9294 üzenetére
Valóban!
Közben a kocsi is megérkezett és simán tudtam nála kártyával fizetni.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Fancy-boy
addikt
-
MPL kocsinál lehet fizetni Bankkártyával is, vagy csak kp.?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
djbahool
senior tag
válasz maj-viktor #8299 üzenetére
"Csomagként ja... de ha 2kg alatti és belefér a korábban megírt határokba! (60cm legszélesebb és a három mérete 90cm-nél nem nagyobb, akkor feladható postai fogalomként - levélként)"
Ez még mindig érvényes? (nem találtam a posta honlapján)[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz clyvejhamma #9290 üzenetére
"DPD-t néztem, kb. 10e lenne a szállítási díj, megbízható, jó cég? Van valakinek tapasztalata?"
Írd be a keresőbe hogy DPD [link] Lesznek érdekes sztorik.Give them hell Ukraine!
-
clyvejhamma
aktív tag
Sziasztok,
Franciaországba kellene küldenem kb. 30x30x30-as csomagot, 50e forint értékben (fényképező). A lehető legkényelmesebb módon szeretném megoldani (futár jön felveszi, viszi, stb.). DPD-t néztem, kb. 10e lenne a szállítási díj, megbízható, jó cég? Van valakinek tapasztalata? Esetleg más alternatíva?
Köszi,
Viktor -
agroman
senior tag
-
rayoliviero
veterán
Egy 200 g súlyú téglalap alakú 5 cm vastag parfümöt akarok feladni pufi borítékban, mennyibe kerülhet? Az nem levélként megy el? A vastagság miatt csomag?
-
agroman
senior tag
-
Én már biztos rá írtam volna, így te is tedd azt.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Adtak fel nekem tegnap egy csomagot, GLS csomagponton.
Viszont a GLS nyomkövető nem találja a csomagszámokat még most sem, 1 nappal később.
Rosszul írom be vagy tényleg ennyire lassú ilyen esetben a folyamat?Csomagszámok: [kép]
-
Pahli
tag
válasz MaxxDamage #9272 üzenetére
Még mindig nem kaptam semmilyen visszajelzést, hogy mi van a csomagommal ami usából jött. Írjak ár a dhl-re? Lassan 3 hete van Budapesten, azé szerintem ez már kicsit sok.
-
Fancy-boy
addikt
válasz vadasz70 #9277 üzenetére
Ezért is linkeltem a Fürgefutáros oldalt.
Ott simán tudsz akár TNT futárt is rendelni. Egyébként a szállítási költségről eddig egy szót nem szóltál.
Egyszerű. Ha nem éri meg, akkor nem szállítasz.Másik lehetőség, hogy megkérsz egy távolsági buszsofőrt vagy telekocsisat, hogy vigye el neked. Valószínűleg olcsóbb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
válasz vadasz70 #9275 üzenetére
Elvileg a TNT és a UPS felveszi, legalábbis a fürgefutáron ezt írják: [link]
"TNT partnerünknél
A maximum felvehető csomagméret ennél a partnernél: magasság 180 cm; szélesség 100 cm; hosszúság: 240 cm.UPS partnerünknél
Ha a csomag körmérete kevesebb, mint 419, akkor a futár el tudja vinni. (2xmagasság + 2xszélesség) + 1xhosszúság =419. hosszúság: 270 cm"Még a HDT viszi el, de az inkább szállító cég, tehát nem futárszolgálat: [link]
[ Szerkesztve ]
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Tud valaki olyan futár céget ami elviszi a 240 cm hosszúságú csomagot a szélesség magasság kb 15x15cm. Köszönöm
-
flymi
addikt
posta.hu
"Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,
hogy weboldalunk karbantartás miatt nem érhető el.
Kérjük próbálja meg később!
Megértésüket és türelmüket köszönjük!"Erről tudunk valamit? Meddig tart?
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Pahli
tag
válasz MaxxDamage #9272 üzenetére
Hát nem lenne problémám nekem sem ha rá kéne fizetni, csak kapnék valami emailt, sms-t. Kijött a wow classic azt mindenki azt tolja, vagy nem tudom.
-
Nekem DHL az eddig (Németből rendelt cucc) mindig átadta a hazai GLS-nek (szóval mikor hazánkba ért, akkor a GLS vitte/hozta tovább, házhoz) és nem fizettem keveset a szállításért, de gyorsan ide is ért.
-
Pahli
tag
Rendeltem csomagot, DHL. Ilyenkor mi van, most itt Budapesten csöcsörésznek el vele, vagy nem igazán értem.
-
Fancy-boy
addikt
válasz MaxxDamage #9269 üzenetére
Ha Vaterás, akkor nem kötelességük 1 munkanapon belül kiszállítaniuk.
1-2 nap csúszás lehetséges, de a legjobb ha felhívod az MPL ügyfélszolgálatot:"MPL (Magyar Posta Logisztika) szolgáltatások: 06-1-333-7777
Hétfőtől szerdáig és pénteken 08:00-17:00
Csütörtökön 08:00-20:00 óráig."[ Szerkesztve ]
-
MPL Üzleti csomag, és hát nagyon nem kapkodják el. Eddig másnapra ott szokott lenni a címzettnél. Most még a közelében sincs. Megakadhatott?
-
azbest
félisten
válasz Ezekiel. #9265 üzenetére
Nem. A szállító cégek csak a szállításért felelnek. Ha kívülről nincs a dobozon sérülés, akkor ahhoz nekik már semmi közük, hogy mi van benne.
Van olyan cég, akitől vásárolva kifejezetten írja, hogy ellenőrizd a termék épségét átvételkor, de ott a boltnak van erre külön szerződése a szállítóval.
-
Ezekiel.
tag
Sziasztok!
Valamilyen futárcégnél van olyan lehetőség, hogy mint én címzett kibontsa a terméket és letesztelje fizetés előtt? (utánvételes fizetés)
Telefont szeretnék venni használtan, csak a fuvar lenne megoldható a nagy távolság miatt, viszont én félek, hogy átver az illető (nem hardveraprós hirdetés).
-
krizmo_
addikt
Üdv,
~ 2 hete feladtak nekem egy levelet, de nem érkezett meg hozzám. Nem ajánlva volt feladva, hanem csak sima levélként, van valami lehetőségem arra, hogy megszerezzem ezt a levelet? Már máskor is kaptam levelet ettől az illetőtől, és eddig mindig ideért, de most elveszett.
-
Pcgamers
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Csütörtökön este rendeltem az Alza webáruházból egy monitort és hozzá egy kábelt. Az MPL-t választottam mint házhozszállítás. A honlap szerint 08.26-27 között kelett volna hoznia a futárnak. Na már, 2 követési számom is van, az egyiket még péntek este felvették, a csomag másik részét pedig vasárnap este. Egyik csomag sem mozdult nagyon azóta, sőt a vasárnapi még csak felvétel befejezve állapotban van.
Szerintetek ha nem változik semmi, akkor holnap vagy csütörtökön érdemes rákérdezni, vagy csak várjak nyugodtan, egyszer csak kihozzák.
Válaszotokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Mr.Pentele #9260 üzenetére
igen, elég sok ponton lehet dugulás. Már előtte is volt, hogy egyben kaptam meg egy hónapnyit. Régebben inkább egyenként szálingóztak.
Még a nyomkövetősből is van, ami tömeges feladással utazik és csak az európai fázisban bomlik szét egyedi küldeménnyé. Akitől rendszeresen hamar érkezik küldemény, azon látni is, hogy akár külön bélyegekkel van feladva, egyedi küldeményként. Régebben a sinceritytrading féle memóriakártyák jöttek így, szép hong kongi dolláros dizájnos bélyegekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
Valahol szerintem ennek a "dugulásnak" a jele lehet, hogy egyszerre 6 db-ot is megkaptál. Kezdenek feloldódni a mennyiség alól, így fokozatosan csurogtatják ki őket. Persze lehet ez véletlen, bár nem tartom valószínűnek. Nálam mostanra rendeződni látszik a dolog, kivétel amikor maga a postás nem tud bejutni a lépcsőház zárt ajtaján. Ekkor tudja, hogy csengetni kell nekem és kinyitom az ajtót. Függetlenül attól, hogy számomra érkezett-e valami.
Egyébként a kínai regisztrált levelek a nyár folyamán is (szabadságolások ellenére) elég szép időket futottak, két héten belül nagyjából minden itt volt.
A pechesebb példányod pedig feltehetően nem egy zsákban utazott a másikkal. A közönséges untracked-re jellemző, hogy ömlesztve szállítják. Így néha megeshet, hogy az azonos feladás sem garantálja az egyszerre érkezést. Ezt a jelenséget akkor tapasztaltam, amikor unokatestvéremék küldtek 2 levelet és az egyik x napon, a másik pedig y napon jött meg, holott ugyanakkor lettek feladva.
Várom a további tapasztalatokat!
-
azbest
félisten
válasz Mr.Pentele #9257 üzenetére
ma kaptam szegeden 6db kínai borítékot.
Jellemzően 6-7 hetet futottak ezek. De van egy viccesebb, aminek az ugyanolyan párját, 4 hete megkaptam. Utóbbit teljesen ugyanakkor, ugyanott adták fel, csak ez a példány pechesebb volt, hogy egy hónapot pihent valahol pluszban. Előző három hétben semmit nem kaptam, helyi városi levélen, számlán kívül.[ Szerkesztve ]
-
K1nG HuNp
őstag
válasz fererencz89 #9150 üzenetére
Feladóvevény nélkül távozni egy utánvét feladásról tényleg butaság. Szerintem a posta nem sok mindent fog/tud tenni. A vevődnek ettől függetlenül ki kell fizetnie, ha 26k-ban egyeztetek meg.
Hú bazd néha benézem a ph-t.. bocsi a 100al ezelőttire válasz miatt...
[ Szerkesztve ]
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Az ügyben érdeklődnék, hogy csak Budapesten vannak mostanság problémák a postai kézbesítéssel vagy máshol is tapasztalható? Egyik ismerősöm mondta, hogy már a belföldi levelekkel is gondban vannak. Lefotózott egy 6 db -ból álló köteget, voltak közte augusztus eleji feladásúak is. Mindezt tegnap délelőtt...
Köszi előre is!
Szerk.: Többek között ma is talált leveleket a postaládában, holott szombaton elvileg nincsen kézbesítés.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Fancy-boy #9255 üzenetére
Igen, több mint valószínű ez lesz az
A "vásárló" azóta nem jelzett vissza semmit, szóval lehet nem fogom megtudni mit is akart valójában◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Fancy-boy
addikt
válasz MaxxDamage #9248 üzenetére
Lehetséges, hogy "A címzett fizet" szolgáltatással megy.
"A címzett fizet szolgáltatással postázott küldemények feladási díját nem a feladó, hanem a címzett fizeti."
Bővebben: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Inkább "készen" viszem, az a biztos.
-
mzso
veterán
Helló!
Egy mikrohullámú sütőt hogy érdemes visszaküldeni a Media Markt-nak?
Elvileg vissza térítik, ha jogos a garanciaigény, de ha nem akkor szívás, úgyhogy többet a kelleténél nem akarok fizetni. (Meg 25 km-t mikróval buszozni sem. Plusz gyaloglás)Az MPL ugyanannyiért kézbesít mint a Posta simán? Fel lehet adni MPL-es csomagot a postán ha az valamiért jobb?
Esetleg másik futárcégben érdemes gondolkodni?[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Van egy bolt aki csak Németországba hajlandó szállítani.
Az lenne a kérdésem, hogy létezik e olyan szolgáltatás, hogy megrendelem az árut, Németországban átveszik és ideszállítják Magyarországra?"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Gijon
senior tag
válasz MaxxDamage #9248 üzenetére
Címiratkitöltő, nem feltétlen kell kinyomtatnod, mert a postán is ki tudják nyomtatni, viszont úgy lassabb a feladás tapasztalataim szerint. Nem nagyon találkoznak vele a dolgozók és fennakadást (időveszteséget nekünk ) okoz számukra a cimke nyomtatása.
-
Van egy termék amit úgy kellene küldenem, hogy kapok egy posta címkét (ezt ki kell nyomtatnom) és azzal barmelyik postán feladható a csomag. Ilyenről még nem hallottam, nem csináltam. Mi ez pontosan?
-
TaaT
nagyúr
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Vaterafutár kitöltése közben nem fér ki az emelet-ajtó, ilyenkor hogy kell beírni?
-
futizoli
tag
Nekem 08.31.-én érkezett az országba, majd 09.03 óta bejövő küldemény belföldi továbbítása státuszban áll egy közel ötvenezres értékű levélküldeményem. Kicserélő, 62-es posta egymásra mutogat, már elveszettnek tekintik. Panaszt megtettem, mehetek majd a pénzem után... ráadásul limitált cucc volt, nem igazán tudom újra beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz agroman #9237 üzenetére
Gondolom az sem segít, hogy 4091 iskolába fuvarozzák a könyveket [link], amikor még a normál forgalommal is nehezen boldogulnak. Szinte minden negyedévre jut valami óriási állami megrendelés, ami mindennél fontosabb.... akár kampány levelek, akár bözsi, akár tankönyv. Az álláshirderő portálok meg persze tele vannak logisztikus és más hasonló helyekkel. Az itteni kézbesítő is inkább elment trolivezetőnek, mert dupla annyit keres és fix a munkaidő.
Ilyen helyeken a talpas prolik szabadsága nem igazán szempont. Elengedik őket szabira, majd amikor épp nincs feladat... ha nem sikerül kivenni, meg így járnak, legfeljebb kirúgással fenyegetik őket. Miért adjanak ki szabit, ha a túlóra kifizetése nélkül is hajlandóak dolgozni. Épp csak belépőt nem szednek a dolgozóktól... még. Ha kifejezetten ügyesek a managerek, akkor lehet határozott munkaidővel foglalkoztatni őket, 3 havonta hosszabbítással, hogy ne pattogjanak.. plusz így a ki nem vett szabi is automatikusan elveszhet.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz agroman #9237 üzenetére
A tapasztalatom az, hogy az év minden szakában szar a postai szolgáltatás és a magyar posta mindig talál magyarázatot arra, hogy most éppen miért szar. Őszintén szólva nem nagyon érdekel. Fizessenek tisztességes bért, és osszák be a szabadságolást normálisan, mint bármilyen másik cégnél.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz agroman #9235 üzenetére
Tételezzük fel, hogy szabadságon van a postásunk. Ez még mindig nem magyarázat arra, hogy a ferihegyi központban nem skerült 6 nap alatt bescannelni sem, nem hogy bármilyen szinten továbbítani mondjuk a kézbesítő postának.
-
agroman
senior tag
------
-
dchard
veterán
Kis dobozos, 5dekás csomag:
Shenzen --> Hong kong --> Budapest 5 nap (nem munkanap).
Budapest --> Budapest: 6 nap (4 munkanap): még nyoma sincs a csomagnak a Posta tracking oldalán sem...
Nem vám vagy ÁFA köteles termék.
Nem igényel kommentárt, gondoltam kiírom magamból, közben pedig bevillannak részletek a Feketeország című filmből...
-
zoltanz
nagyúr
DPD tegnap lazán bedobta a kerte a csomagot, ott találtam meg másnap. Aláírást gondolom meghamisította. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Nemetorszagba 1kg nem szabvany levelkent ajanlva( tracking miatt) 6510Ft. ket 500g alattiban csak 2x2730ft lenne de csak egy return labelt kaptam amazontol a kettore.
Ettol van olcsobb megoldas?update: MPL EU standard 6350Ft lenne de ettol olcsobbat nem talalok.
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Egy nagyobb méretű csomagot (kb. 70cmx20cmx10cm és kb. 2kg) mivel tudnék értelmes áron elküldeni EU-n kívülre? -
agroman
senior tag
válasz zsolesz777 #9225 üzenetére
manapsag mar az a csoda, hogy vki megkapja a csomahjat, levelet..
------
-
zsolesz777
tag
Sziasztok!
Hétfőn 14-15h között,Kecskeméten adtak fel nekem egy csomagot,sima csomagként. Az normális,hogy Dombóvárra szerdán még nem érkezett meg?mennyi kb az átfutási idő ilyenkor?
Illetve ezt gondolom nem a postás,hanem külön autó hozza (nem nagy,kb 30x15x10).[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
Sziasztok! Azt nem tudjátok, hogy a Foxpostnál utánvétes küldésnél ha a vevő az automatából átvette a csomagot, onnantól mennyi idő, míg utal a Foxpost? Ma van a 3. munkanap, hogy "nincs átutalva" státuszban van az összeg.
colorizer.net
-
Spet
addikt
Hogy belefér-e levélméretbe, vagy sem.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
qqzs
őstag
Nemet amazonnak szeretnek visszakuldeni ket kunnyu papucsot. 8 eurot teritenek. Hogy kuldjem?
Eladó: GTS450
-
gyendre2
tag
Sziasztok!
Vaterafutáron rendelt MPL csomagszállítást le kell mondani ha mégsem kell? Vagy csak simán nem adom fel a csomag?[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
tag
Tracking number minimum kell, pontosabban gyorsítja a folyamatot. Elvileg ettől függetlenül ki kellene keresniük a postán maradót név alapján is, de amit az előbb írtam az érvényesül inkább a gyakorlatban. Érdemes lenne a feladót felhívni és elkérni az azonosítót. A nyomkövetés ilyenkor nagyon sokat tud ám segíteni. Egyébként jut eszembe már a belföldi ajánlott is lekérdezhető ügyfélszinten is.
-
rushty
őstag
válasz Mr.Pentele #9213 üzenetére
Nincs trackingem, mikor bemegyek személyesen, akkor is ezzel ráznak le.
Néven kívül mi kéne, hogy megtalálja mondjuk a postán maradó (másikok) csomagot?
Kérdéses, hogy eljutott-e a postára. Lehet pf-os meg az irányítószám nem ugyanaz, de ettől még nem igaz, hogy nem találhatnak oda a címre vele.Revolut meghívó pü-ben
-
Mr.Pentele
tag
Egyébként gondolom, adott hozzá trackinget vagyis megadta neked a küldeményazonosítót. Ha megvan, akkor felmész a posta.hu-ra és a nyomkövetés menüpontban le tudod csekkolni az állapotot. Ezt csak azért mondom, mert hivatalosan az MPL Postacsomagként feladott küldemények nem nyomonkövetheőek (legalábbis nem tesznek róla említést), hiszen a többi picivel többe kerül ezért inkább arra hajtanak, hogy azt vegye az ügyfél. Ugyanez a helyzet a nemzetközi ajánlott levélküldeményekkel is, ugyanis azt sem hirdetik követhetőnek, holott simán működik. (Márha egyáltalán nem fagy le az oldal).
Esetleg ha további segítség kell, írj nyugodtan akár privátban is.
[ Szerkesztve ]
-
rushty
őstag
válasz Mr.Pentele #9211 üzenetére
Magánszemély a legolcsóbbal gondolom, telszámot se kért
Revolut meghívó pü-ben
-
rushty
őstag
Debrecen (környéke) - Budapest mennyi idő alatt kellene megérkeznie egy (kb. 15*15 méretű) csomagnak?
Ha hétfőn feladták.[ Szerkesztve ]
Revolut meghívó pü-ben
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Belföldi, MPL Üzleti csomagnál mennyi időbe telik, amíg élni kezd a nyomkövetés?
Bonprix tegnap értesített este, hogy feladták a csomagomat. Meg is adta a küldeményazonosítót (ez tegnap este 20 óra után), de jelenleg sem működik, nem ad információt a küldeményről.
Köszi előre is!
-
agroman
senior tag
Szeptembertől üzemel a posta elektronikus kézbesítési rendszere
Az elektronikus kézbesítési rendszeren keresztül a küldeményazonosítók megadásával az ügyfelek a Posta honlapján vagy mobilapplikáción keresztül követhetik az ajánlott és a tértivevényes levelek útját. A papír alapú tértivevények év végi kivezetését kormányrendelet írja elő, januártól csak elektronikusan hozhatók létre a kézbesítést igazoló visszajelzések a hivatalos iratokat feladók számára.
BKV 2.0 ?
[ Szerkesztve ]
------
-
Ádám16
addikt
Uraim!
eMag-tól rendelt terméket küldtem vissza garanciális javításra DPD-vel. Letelt a 30 nap feladás óta, ma pedig felhívtam az eMag-ot, hogy mégis mizu.
A hölgy oközölte, hogy elakadt a csomag a DPD-nél, nem érkezett be hozzájuk, felveszi velük a kapcsolatot.
Kérdés: mit tudok tenni jelen esetben? Se garanciális javítás, se
pénz, se csomag, és egy telefonos közlés volt, hogy utánamegy a dolognak az ügyintéző. Jogosult vagyok panasztétel mellett kártérítést igényelni, vagy mi ilyenkor a protokoll?Ha csak lehet, kerüLöm a DPD-t, de néha megkerülhetetlenek. Kb. csak szívtam velük eddig...
-
Vmf
csendes tag
válasz Mr.Pentele #9203 üzenetére
Köszi az infót!
-
Vmf
csendes tag
válasz Mr.Pentele #9201 üzenetére
Ezek szerint amit a nyomkövetés kidob, hogy 5:40-kor sikeres kézbesítés csak azt jelenti hogy a megtörtènt a tértivevényt tartalmazó level behelyezése a postafiokba de azt még nem vette át a címzett?
-
Mr.Pentele
tag
Szia!
Nálunk is a nagypostán már ilyenkor üzemelnek, hiszen a legelső járat 04-05 óra között érkezik. Egyébként értesítőt tesznek csak és azzal veszi át a címzett ugyanúgy mintha címre címzés esetén nem vette volna át. Nekem hasonlóan volt legutóbb amikor egy szolgáltatónak kellett ajánlott levelet küldenem.
Valóban nincs nyitva a posta, viszont feldolgozás már a járatok érkeztetése, "kipakolása" után is történik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest