- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
-
IT café
Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Xiaomi.eu rom telepítése, root, root elrejtés, stb.: [link] (dchard írása, Maist közreműködésével)
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Tanácsot kérnék. Édesanyámnak vásároltuk ezt a telefont innen az apróról, közös családi ajándékként, születésnapjára. Pár napja kapta meg, beüzemeltem neki, átköltöztettem mindent, örült is neki nagyon.
Azonban első naptól kezdve panaszkodik egy dologra és most tudtam alaposabban megnézni. Sajnos valóban van egy nagyon irritáló gond a telefonnal. Édesanyám nagyot hall, ezért minden hívást (akár bejövő, akár kimenő) kihangosítva intéz. Amint megnyomja a kihangosítás gombot onnantól kezdve 5-15 másodpercig nem lehet őt hallani a vonal túlsó végén. Kihangosítás nélkül minden rendben, de úgy meg ő nem hall semmit, tehát nem tudja érdemben használni a telefont. Így viszont mindenki lerakja akit hív, mert azt hiszi nem szól bele senki vagy épp valami gond van a vonallal. Múlt hét végén a kórházat próbálta hívni és sokadig alkalommal sikerült csak mert mindig rátették a telefont mert hiába hallózott és beszélt, nem hallották őt. Ennek én is fültanúja voltam.
A tegnapi napon átvettem a telefont tőle és megpróbáltam mindent, de nem jutottam előrébb. Átállítottam 4G-re, semmi. Töröltem a Youtube videók alapján a tárcsázó és a telefon applikáció adatait, semmi változás. Tettem fel Play-ről másik tárcsázót, semmi. Kerestem frissítéseket: nincsenek. Megnéztem Messengeren is, sajnos ott is fenn áll ez a hiba. Újraindítás után is.
Találtam szerviz teszt menüpontot, szintén neten, ott a fő mikrofont tesztelve jelzi a beszédhangot, viszont a felső (top mic) nem igazán érzékel semmit a teszt alatt. Nem tudom, hogy ennek köze van-e a problémához, de sajnos ez mindenképp nagy gond.
Ti tapasztaltátok-e ezt a hibát? Vagy van-e bárkinek a fentieken kívül bármi egyéb ötlete/tippje?
-
spiderpig820
aktív tag
Sziasztok!
A múlt héten jött a hyper2 (2.0.1.0), azóta a klónozott alkalmazásoknál (Twitter, instagram) nem tudom kikapcsolni az értesítéseket. Az elsődleges fiókoknál ki van kapcsolva, nem is jön semmi értesítés, de a másik fiókok feszt küldik.
Másnál nincs ilyen probléma?
-
mgaben
senior tag
Megjött a taiwan romra is a HO 2.
-
laracroft
senior tag
deleted -
dchard
veterán
Előző verzióhoz képest nálam látvánoysan javult az akkuidő. Más is tapasztalt ilyet?
-
dchard
veterán
-
Thrawn
félisten
A VoWiFit nem próbáltam, NFCs fizetés megy, BT headset megy, a WiFi néha pislog de ennek ellenére nem szakad meg, random reboot nem volt, szóval eddig elégedetten használom. Lehet a "WiFi pislogás" is megszűnne ha nem dirty flash-sel tettem volna fel MIUI óta az összes ROM-ot, de nem igazán akarom nulláról újra belakni a telefont. Pedig lehet megérné, Android verzióból úgysem kapunk már újabbat és szerintem a HyperOS 3-at sem.
-
Thrawn
félisten
Valami változott, de hogy mi azt csak a Xiaomi tudja. Mivel ADB-vel nem lehet logolni a rendszer betöltődése előtt így nemigen lehet kinyomozni mi a gond.
Ha jól látom akkor kint van a gyári EU-s 2.0.1.0 HyperOS, szóval akik nem mókoltak hamarosan meg fogják kapni. Ha nem sikerül rájönni mi okozza ezt a problémát lehet visszateszem a gyári ROMot -
dchard
veterán
Sem root-tal sem anélkül nem fog menni, pont ez volt a fenti kis panaszkodásom lényege. Nem a rendszert kell otthagyni, hanem a Revolutot. És világosan megmondani az ügyintézőnek, hogy mi ennek az oka. Nekem is próbálta előadni, hogy ha nem mutogatok kézzel írt papírt webkamerába, akkor nem áll módjában megszüntetni a fiókot. Én meg mondtam neki, hogy ha regeléshez nem kellett akkor megszüntetéshez sem kell. Ő belső "szabályzatra" hivatkozott (amit önkényesen havonta variálnak), én meg EU-s jogszabályra. Én nyertem: megszűnt az acc, visszautalták a pénzt, és semmit nem mutogattam webkamerába. Neked is csak ezt tudo javasolni. Van elég fintech pénzügyi szolgáltató, nem kell a Revoluthoz ragaszkodni.
-
dchard
veterán
Root nélküli GrapheneOS-on sem megy. A régi verzió is csak ideig óráig működik, utána force-olják az upgrade-et. Én otthagytam őket a francba. Nagy ritkán amikor kellett volna, pont akkor nem működött ezek miatt a baszakodások miatt. App nélkül két és fél hétig tartott az acc megszüntetése, és megpróbáltak rávenni arra, hogy mutassak fel egy kézzel írt papírt ea webkamerába, mint hitelesítés, de semmilyen személyes adatot nem kérdeztek meg, ergó egy lopott feltört mail fiókkal átmentem volna ezen...
-
Gabás
addikt
Újabban nem működik a Revolut sem az EU ROM-on, rootra hivatkozik. Régebbi verziót (10.70) voltam kénytelen feltenni belőle.
-
dchard
veterán
Ez egyébként azért érdekes, mert teljesen egyértelműen látszik, hogy az operációs rendszer platform része már HyperOS1-re frissülénsél sem változott, csak új UI-t kapott a telefon. Nehéz elképzelni, hogy itt mit lehet ennyire elbaszni, hogy fastboot módban ragadnak frissítés után.
-
Thrawn
félisten
Friss XIAOMI.EU ROM érkezett, ez már HyperOS 2 a nevéből ítélve (xiaomi.eu_LISA_OS2.0.1.0.UKOCNXM_14.zip).
szerk: jó lassan jön le, de lehet nem is baj, elég sokan panaszkodnak, hogy fastboot módban ragad a telefon.
-
dchard
veterán
-
Laca0
addikt
Hogy állnak most a XIAOMI.EU ROM-ok hangrögzítés terén? Telefonbeszélgetés rögzítésére gondolok.
-
Thrawn
félisten
Friss XIAOMI.EU ROM érkezett (HyperOS 1.0.10.0).
-
lopertpeter
csendes tag
Nekem ma pottyant OTA-n a OS1.0.11.0.UKOEUXM
-
scream24
senior tag
válasz
patakir1107 #2631 üzenetére
Ez érdekes. Kb 1 éve kezdete el a google a szarakodást. Azóta idönként muszáj frissíteni a(ujjlenyomat) modult. A frissítése pár másodperc csupán. Tessék: link
@dchard
Ennek a modulnak a roothoz az égadta világon semmi köze. Annak az elrejtése egészen máshogy működik. De mivel rootolni már rég nem szoktam, így nem vagyok napra kész a témában.
-
scream24
senior tag
válasz
patakir1107 #2629 üzenetére
Legújabb modul felrakva? link
-
patakir1107
csendes tag
Üdv, valakinek van esetleg guide-ja arra vonatkozóan, hogy lehet a global ROM-ot visszarakni, és a bootloader-t visszazárni? Előre is köszönöm.
Illetve leírnátok kérlek, hogy EU-s ROM-mal nektek továbbra is működik-e a Revolut app? Nekem MIUI 14-en 3-4 napja nem, előtte semmi gond nem volt vele... rootolva nincs a készülék, csak nyitott bootloaded és EU ROM.
-
Thrawn
félisten
Friss XIAOMI.EU ROM érkezett (HyperOS 1.0.9.0).
-
Indiant
addikt
14.0.13.0-as van rajta és tegnap óta a Kréta tanulóknak app kiírja, hogy "már nem kompatibilis" a telóval. XiaomiEUModule_2024.12.19.apk-t felraktam, de ua.
-
Anaconda
tag
válasz
lopertpeter #2625 üzenetére
Nem megy. Rád bízom, nekem szerencsére nem kell tovább kísérletezni, megoldódott.
-
Anaconda
tag
válasz
lopertpeter #2623 üzenetére
Global romot próbálj ki.
-
Anaconda
tag
válasz
lopertpeter #2621 üzenetére
Íme: [link]
-
Anaconda
tag
válasz
lopertpeter #2619 üzenetére
Nekem jött a legújabb update, megoldottam a problémát.
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Remélem Ti tudtok segíteni, látom nektek szépen jönnek a hyperos frissítések.
Az alany egy Xiaomi mi lite 5g ne lisa kódnévre hallgató global készülék.
Miui 14-en ragadt, előtte szépen jöttek. Felhúztam nagy nehezen rá a hyperos-t. Sosem jönnek a frissítések, eea vagyis eu rom van. Lehet a global kellene, hogy jöjjenek?
Régióváltás sem segít, svájc, india, kína, semmi. Mindig ki kell nyitnom a bootloadert, miflash majd lezárni, de nem szeretnék pár havonta factory resetet, 3x elég volt a frissítés miatt.
Most hyperos 1.0.9 van rajta, de ha jól tudom már a 10 is letölthető.
Modellszám: 2109119DG, az utolsó G a global ha jól tudom
Mostani ROM: 1.0.9.0.UKOEUXM tehát az EU rom.
Hogy a miuis rom global vagy eu volt azt nem tudom sajnos. Vagy hogy számít e, ha jól tudom az eu és a global közt a gdpr a különbség, az eu mindenféle hozzájárulasokat kér az adatkezeléshez (ami hasznos sztem).
Tudtok segíteni, hogy miétt nem jönnek az updatek? -
Sec Patch érkezett a Tawami romra 1.0.9 OTA 68.7 MB, full rom 4.8 GB, fastboot 5.7 GB.
[link] -
spiderpig820
aktív tag
Szia!
Nekem nemrég volt ilyen.
A type c port mellett egy csomó szösz, zsebpiszok volt, azt kellett kitakarítanom, azóta jó. -
gabeunit
tag
Sziasztok,
Tegnap a telefonommal még nem volt probléma, ma viszont, már nem veszi fel a töltést, bárhány töltővel is próbáltam tölteni.
1%-ot írt ki, utána 0%-ot...
Volt valakinek hasonló baja? -
dchard
veterán
A visszaállás 1.0.6.0-ra csak látszólag sikerült, egy app sem indult (wait for system to fully reboot).
Este visszaraktam az 1.0.8.0-at, így (másodjára) jó lett minden. Érdekes.Elsőre sem volt hiba az upgrade log-ban mégis összekakálta magát. A downgrade viszont nem opció.
-
-
Thrawn
félisten
Nálam működik szépen ahogy eddig is. Egyébként elég sokan panaszkodnak erre a problémára a legkülönfélébb Xiaomi telefonoknál, jó lenne tudni mi borítja meg. Ez a parancssor viszont sokaknál helyrehozta:
adb shell pm compile -a -f --full
adb shell reboot
Másoknál az segített, hogy az előző ROM-ból tették fel a modem.img-t.[ Módosította: Qru ]
-
-
Thrawn
félisten
Friss XIAOMI.EU ROM érkezett (HyperOS 1.0.8.0).
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- iPhone 16 Pro 128gb bontatlan, független
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 11 Graphite Gray 4GB/64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest