- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@niel
addikt
Google és Microsoft, ezekkel érdemes foglalkozni.
Árban kb. ugyanaz (ne tévesszen meg a Google akció, második hónaptól 690 huf).
100gb nem lesz ingyen és a kevésbé ismertek lassabbak.
Egyébként nem tudom hány képed van, rendezvényeken fotózok, 2015 óta megy a Google-hoz, optimalizáltan, tehát nem eredeti minőségben, viszont akárhogy nézem, még monitoron is ugyanolyan részletes, mint az eredeti. Innentől kezdve különösebben nem foglalkoztat, hogy mit-hogy csinál a G, sosem tűnt még el képem, másodpercek alatt bármelyiket előkapom. 2015 óta most járok a 60%-nál.
Nálam a Gphotos nagyban közrejátszott abban, hogy android-ra váltottam.
Egy próbát mindenképpen tennék: elkezdeni feltölteni G-be, hagyni, hogy optimalizálja és figyelni, hogy az alap 17gb hogyan alakul.
Amennyiben a fentiek nem, akkor célszerű egy külső hdd tárolásra: árban jobban kijössz vele, kevésbé ismert 500-as 15 körül már van, vagy 250/320-as samsung, toshiba.
『 poco f4 - ℂℝ𝔻ℝ𝕆𝕀𝔻 10.9 - kernel:4.19.322-E404-[R9] 』
-
Spec
őstag
Idevágó off kérdésem, hogy tudtok olyan felhő tárhely szolgáltatást, ami leginkább ingyenes, vagy legfeljebb gombokért nyújt megbízható, nagy kapacitású tárhelyet, ahova fel lehet pakolni, legalábba képeket folyamatosan? A Google alap 15 gigája kevés, ennél azért több kellene, de 1 Tbyte nem kell. Szerintem olyan 50-100 giga lenne jó. Létezik ilyen ingyenesben esetleg?
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
Igen, az. kb. 2 gigányi képet szedett le róla tegnap vagy 1,5 órán keresztül, viszont legalább megvan az összes. Csak az a gond, hogy vagy 20 gigányi videó is van rajta, azt még szép lesz leszedni ilyen sebeséggel.
Egyet nem értek, hogy most vagy hibás a kártya, vagy nem. Ha hibás, akkor nem olvasható, legalábbis egyes fileok, vagy akár az egész. De azt a részét nem értem, hogy olvasható, csak lassan. Az milyen hiba jelenség? És főleg mi idézte elő a telefonon? Ezt jó lenne értelmezni, hogy a hiba forrását kiszűrhessem/megelőzzem."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
Igen, többet is próbáltam. Meg mindenféle recovery progit is a telón, de egyik se látott semmit az SD kártyán lévő cuccokból. Kivettem a telóból, be egy kártyaolvasóba, és voila, minden ott volt. Windows alatt simán látszik, és szépen másolja is lefelé. Igaz tetű lassan, olyan 300 - 500 kbyte / sec sebességgel, de jönnek le a cuccok.
[ Szerkesztve ]
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
Egy érdekes problémába futottam bele a napokban. Bő egy éve vettem egy 128 gigás SanDisk microSD kártyát a telóba, hogy arra mentse a képeket, videókat. Biztonsági intézkedésnek szántam, hogy ha esetleg el akarna halálozni a teló, akkor legalább a személyes cuccok megmaradjanak.
Erre mit tesz Isten most az SD kártyáról tűntek el a képek, videók. Az összes nyom nélkül köddé vált rajta, egyik pillanatról a másikra. De úgy hogy a kártyát látja a teló, a DCIM mappát is látja, de a tartalma teljesen hiányzik.
Látom a filekezelőben, hogy van 29 gigabyte a kártyán, de ha belemegyek, akkor tök üres a mappa.
Átdugtam egy kártyaolvasóba, és rádugtam PC-re, ott meg rendesen mutatja az összes állományt. Most másolom lefelé róla... Igaz tetű lassan, de szedi szépen lefelé.
Az SD kártya kezd megmakkanni, vagy más oka lehet ennek?"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
lemmy71
őstag
válasz Bikkrom #6367 üzenetére
Szerintem is Ha bekapcsol akkor nem az alaplappal van a gond Sok videón láttam hogy akku cserénél a kábelt is cserélik.
Annó nekem a ZUK2 -m csinált ilyet, ott is a töltés vezérlő volt a lúdas. A hátlap lepattintása után a vezérlőt megkerűlve, direktben az akura küldtem a tápot. Csak így tudtam életre kelteni -
Bikkrom
senior tag
Még mielőtt megsütöd. Nem tölt az a gond? Akkor az aksi felett átmenő kábelt cseréld. De van több videó ahol azzal párhuzamosan forrasztanak egy réz szálat. Keress rá poco X3 pro not charging. Nézz meg youtube-on párat. Nekem az aksi, töltőmodul ÉS a kábel csere oldotta meg.
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
ktmt
aktív tag
válasz szergely86 #6365 üzenetére
Hasonló cipőben vagyok, bár én fel tudtam éleszteni úgy, hogy három napig a töltőn hagytam kikapcsolva, míg fel nem töltött 25%-ra. Azóta is kb. 3W-tal tudom tölteni, gyorstöltőről nem veszt fel töltést, hanem inkább merül. Cseréltem töltőcsatlakozó modult, akkut. Most már csak a sütögetés marad, de nem lehet, hogy megsütöm az vadiúj aksit? Mit tanácsoltok? Szedjem szét megint és vegyem ki aksit sütögetés előtt vagy mindegy.
Egyébként igaza mázlim volt ma, az egyik neppernél találtam egy f6-ot 115 ezerért, de valami azt súgja, hogy ez lesz az utolsó pocom, mert megint belefutottam ebbe a bootloader unlock problémába.
edit: visszaolvastam, csak az alaplapot kell megsütni.[ Szerkesztve ]
-
szergely86
csendes tag
A nyák az üvegszálas anyagból van és egy mai telefon esetében több mint 8 rétegű, tartós 300° felett kezd el szenesedni de a konyhai sütő biztos, hogy meg sem kottyan neki. Az ic-k is kibírják a 300°-ot pár percig amíg a kemencén átküldik a beültetett panelt. Bár mi egyszerűbb áramköröket gyártunk, de az elv ugyanaz. Bizmutos paszta az ami már 180° körül megolvad, de azt csak egy kísérlet alkalmával használtuk.
-
Spec
őstag
válasz lemmy71 #6362 üzenetére
Maguknak az IC-knek a burkolata is műanyag elvileg. Sőt maga a nyák is az elvileg. Bár fogalmam sincs milyen anyag, és mekkora hőt bír ki. Az is lehet, hogy hőre keményedő anyag, és meg se kottyan neki. Mondom nem értek hozzá. Mindenesetre bízom benne, hogy nem lesz ilyesmire szükség (kopp-kopp)
-
lemmy71
őstag
Igen a forrasztási hibák javíthatók így. Lehet a fórum társnak emelni kellene még a hőfokon. 220 - 230C annyit még bírnak. Én már több ilyen "sütést" csináltam és eddig bejött Xbox Kinect szenzort is volt már terítéken, azt egy ehhez hasonló grill lapon modoltam
Az alaplapon nincs műanyag Viszont anno az SSD -n volt két mikro LED és azok is kibírták a közel 220 fokot
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
válasz lemmy71 #6360 üzenetére
Én nem egészen értem ennek a sütögetősdinek a lényegét, és hogy mitől is működik (ha működik) a dolog.
Ugyebár az alap probléma az, hogy ha valamelyik kis IC, vagy más elektronikai biz-basz forrasztása meggyengül, elöregszik, mikrorepedések keletkeznek és emiatt kezd el hülyeségeket csinálni, majd teljesen elhalálozni.
Na most ezen az segítene, ha gyakorlatilag újra lenne forrasztva a kérdéses IC, ezért is szokták reballingolni ilyenkor a komolyabb cuccokat. Innen következik, hogy a sütögetésnek is akkor lenne értelme, ha kicsit felolvadna a forraszanyag, és emiatt helyre állna az elektromos kapcsolat.
Viszont én úgy tudom (igaz, nem vagyok egy nagy forrasztó mágus), hogy az ólommentes forraszanyag legalább 220-230-nál kezd olvadni, ezért kell ideálisan 270-280 fok neki. Az olmozott kezd olyan 180 fok körül, de olyat meg elvileg már nem használhatnának. A gyors visszahűtést még kevésbé értem, mert az pont ugyanazt eredményezi, hogy a hirtelen hősokk miatt mikro repedések keletkeznek.
Szóval én annak látnám értelmét ha 270-280 fokra lenne melegítve, de azt meg lehet hogy a műanyag részek nem viselnék túl jól. Érdekes dolog ez..."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
lemmy71
őstag
válasz Bagira01 #6359 üzenetére
Hát igen ez 50 - 50% hogy bejön vagy nem. Nekem szerencsére sikerült Figyeltél rá hogy melyik oldala legyen felül és amibe tetted (tányér) az is elő volt melegitve Lényeg hogy szobahőmérsékleten magától hűljön ki és közben nem szabad mozgatni
Nekem a vertex SSD -m a harmadik sütés után tért magához. Először 180 utánna kétszer 200 fokon sütöttem 🔥
Lehet nálad is megérné még egy próba, 10 percig 200 fokon, ha semmi akkor kuka 🚮
Olvastam olyat is hogy, miután kihűlt az SSD pár napra betették a fagyasztóba -17 fok környékén. Vannak elvetemült "szakik" akik mindenre képesek az adatok visszaállítása érdekében[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
őstag
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Poco x3 telóm egyszer csak whatsapp közbe kék képernyő középen valami csík kikapcs. Most nem kapcsol be. Lehet utólérte ez is az alaplap hiba? Esetleg, ez javítható adatvesztés nélkül?Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
szergely86
csendes tag
Srácok, köszönöm a segítő szándékot főleg D@niel privátban tudott új dolgokat mutatni, valószínűleg az érzékelő hibámra a megoldást a persist.img installálása orangefox alól hozta. Az x6 pro vásárlás egy ideig elnapolva.
-
D@niel
addikt
válasz szergely86 #6349 üzenetére
Így néz ki a végén.[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz szergely86 #6349 üzenetére
Nem vártad végig a folyamatot.
Írok privátban.『 poco f4 - ℂℝ𝔻ℝ𝕆𝕀𝔻 10.9 - kernel:4.19.322-E404-[R9] 』
-
szergely86
csendes tag
Sajnos a rom ahogy elindítom ebből a paranoidos recoveryből/fastboot módból miui lesz, fogalmam sincs hol a hiba de a miuiban nem álltak helyre az érzékelők sem.
fastboot: error: Failed to boot into userspace fastboot; one or more components might be unbootable. Ezt írta ha újra indítottam rendes fastboot módba, türelmetlen volnék és dolgozik a háttérben csak nem látszik?[ Szerkesztve ]
-
kantiszepi
csendes tag
Az én esetem több, mint 1 éves. Annyira emlékszem, hogy egy teljes hetem ráment, kutattam a megoldást iránt, minden lehetőséget kipróbáltam és használtam a félig működőképes telefont. A reménytelenség kellős közepén találtam valami xda-s posztot, hogy persist flash fastboot rom-ból. A probléma megszűnt, cserébe néhány hónappal később kiderült, hogy a strong integrity-nek végleg lőttek (mert a xiaomi a persist partíción tárolja az egyedi hitelesítési kulcsokat).
[ Szerkesztve ]
Az élet elsődleges célja az entrópia elleni harc, szemben a világmindenséggel. Legalábbis így lenne ideális......
-
D@niel
addikt
Sosem csináltam backup-ot partícióról.
Lényeg a lényeg, mielőtt az elhalt telót berakná a fiók mélyére, érdemes ezt feltenni: [link]
Igaz, csak A13, viszont ott a fastboot telepítés, mindent letöröl és kompletten felmegy magának.
Biztonságos, egyszerű, vegytiszta android felület.Fastboot módban lépések:
cmd-ben:
fastboot devices
fastboot update --skip-reboot <rom zip>
Majd recovery (van neki saját és a firmwaret sem kell külön flash-elni, benne van a zip-ben), format data és rendszer indítás.
Ezzel biztosan megjavul.
Ezután mehet vissza bármelyik custom, de mindenképpen érdemes figyelni, hogy melyik firmware-, és recovery van hozzá ajánlva.
Itt pedig az x3 pro csatorna telegram-on. Érdemes kérdezni, tele van indiaival, fejből mondanak mindent: [link][ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Igen, tudod wipe-olni de akkor miért nagyon ajánlott backup-ot készíteni bizonyos partíciókról? [link] Mondjuk ha ez a hardverre vonatkozó egyedi dolgokat tartalmaz akkor érthető, hogy egy gyári flash miért nem állítja vissza de a szenzort kezelő fájloknak nem itt kellene lenniük aztán persze lehet, hogy ott vannak mert Kínában a tervezőasztalnál nem gondoltak a custom ROM flashelőkre.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
D@niel
addikt
Orangefox-ban minden partíciót tudsz kezelni, gyanítom, twrp-n is.
Azt pedig nem gondolom, hogy a xiaomi tudatosan tegyen keresztbe annak, aki módosított rendszert használ.
Amiről beszélünk, egyszerű user error.[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Én is ebben a hitben voltam de sajnos szerintem nem minden partíciót érint egy custom ROM flash, de erre lenne az a megoldás, hogy oké akkor flashelem a gyári ROM-ot és tiszta lappal kezdem elölről de úgy néz ki ez se igaz.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
D@niel
addikt
válasz kantiszepi #6340 üzenetére
Cr-t is visszaraktad az ajánlott recovery- és firmware-el?
Szerintem valamit nem jól csináltál, a miui-t és miflash-t most hagyjuk. Bármelyik custom minden szükséges fájlt tartalmaz a hardver normális működéséhez, olyan pedig nincs, hogy a recovery bármi módosítást elmentene, amit nem lehet kitörölni.『 poco f4 - ℂℝ𝔻ℝ𝕆𝕀𝔻 10.9 - kernel:4.19.322-E404-[R9] 』
-
Narxis
nagyúr
válasz kantiszepi #6340 üzenetére
A linkelt xda topikban az utolsó 20-as hozzászólásban lévő átírást én megpróbálnám, de amúgy ez egy jó példa arra, hogy miért gondolkodtam az x3 pro után samsung-on vagy valami máson aminél lehetőség sincs custom ROM-ra pedig akkor még a gugli nem szopatott mindenkit akinél nem gyári ROM volt. Úgy látszik gyártói oldalon is nem hogy nem támogatják de az ilyen hülyeségekkel elveszik a kedved az egésztől. Mi az, hogy full gyári ROM flash nem állítja gyári állapotba a telót? Ez az év vicce, nevetnék ha nem sírhatnékom lenne ettől.
-
kantiszepi
csendes tag
-
kantiszepi
csendes tag
-
D@niel
addikt
De ha ebben az állapotban wipe-olja az egészet (crdroid-ot az ajánlott recovery-vel) és mindent újra flash-el, jó lesz, vagy rosszul sejtem? Természetesen, az ajánlott fw-el.
Ezt csak azért gondolom, mert egyszer pixel-re véletlenül ráflesheltem a cr-t, nyilván úgy is nézett ki a kezdőképernyő.. 🤦🏻 egyből ment a clean flash, utána minden hibátlan volt.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz szergely86 #6335 üzenetére
Régen a persist.img flashelése segített ezen, nem?
Szerk: jól emlékeztem, tessék: [link]
[ Szerkesztve ]
-
tyan
senior tag
válasz szergely86 #6335 üzenetére
Szia!
Neked is boldog új évet kívánok!
Szerintem nem nevet rajtad senki, ez egy sajnálatos baleset, ami történt a telóddal.Az X6 Pro telót sokan az Aliexpressről rendelték, spanyol, francia, meg ha jól emlékszem lengyel raktárból küldték őket. Valamint volt aki a Firstphone cégtől szerezte be.
[ Szerkesztve ]
-
szergely86
csendes tag
Sziasztok, boldog új évet kívánok annak aki még itt van! 😁
Így a téliszünet jöttével kedvet kaptam lecserélni a gyári miui-t, már 3 éve kinyitottam a bootloadert, de mostanra jutott el oda a rendszer, hogy tele szemetelte a 128gb tárhelyet. Sajnos balfék voltam és nem volt elég crdroid-ból felrakni a 14-es majd 15-ös android verziót (ami még tökéletesen működött is) nekem szükséges volt működésre bírni a torque app-ot amit 13-as android felett nem enged telepíteni. És itt követtem el a hibát... mire erre rájöttem már késő volt, NEM szabad visszafelé flash-elni mert így tönkre ment az összes szenzor a telefonomban... Nem tér vissza akkor sem ha miflash-el vissza teszem a stock miui-t. Mostmár kiírja minden újraindításnál, hogy a "készülékkeresés tárhelye sérült, telefonja nem biztonságos" illetve nincs a giroszkópnak, gyorsulás mérőnek, iránytűnek, fényerő mérőnek és a közelség érzékelőnek mért értéke. 😔 Így sokakkal ellentétben nem alaplap hiba miatt de telefon cserére készülök. Aki poco x6 pro-t vett honnan szerezte be? Partnero gsm boltot találtam legolcsóbb találatot google-n de eléggé zug shopnak tűnik😅 köszönöm az esetleges választ, jó röhögést rajtam😉 -
D@niel
addikt
Poco X7 and Poco X7 Pro specs leak along with official images - hivatalos design +specs.
-
lemmy71
őstag
Köszi.
Hasonlót olvastam egy külföldi furumon is. Ott egy ember kivette az alaplapot és 180fokos sütőbe tette 5 - 6 percre. Utánna újraindult a telefon.
Csináltam már én is hasonlót, egy OCZ VERTEX 2 SSD -vel. Tíz percre tettem a 200 fokra előmelegített sütőbe, utánna újra indult és az adatok sem sérültek rajta. -
Narxis
nagyúr
válasz lemmy71 #6320 üzenetére
Sanszos, hogy alaplap hiba, sajnos nem sok mindent lehet tenni. Nem tudom, hogy az adatok menthetők-e rajta egy szervizeléssel, ha meg nincs rajta fontos dolog akkor nem is bajlódnék vele, új teló.
-
lemmy71
őstag
Üdv urak.
A lányom pocok -ja (X3 pro) töltés közben le téglázta magát. Esetleg van erre valami megoldás -
Bikkrom
senior tag
válasz mazda83 #6313 üzenetére
Ragasztott. Ráadásul elég erős. A szokványos kis műanyag feszítő amit adnak teló szétszedéshez az megrepeszti a hátlap szélét. Még jó, hogy a donorral kezdtem a szétszedést. Nagyon vékony és kemény műanyag lappal kell inkább lassan, fokozatosan elvágni a ragasztót. Ne feszegesd a hátlapot, nem fog lejönni amíg 2*-3* körbe nem mész teljesen egy vékony lappal. Ha feszíted reped. Annyiszor kell körbemenni amíg szinte magától lejön.
-
mazda83
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget. Akksit most nem rendeltem csak a képen látható kábelt meg usb lapot. Még annyi hogy ragasztott a telo hátulja vagy pattintos?
-
Bikkrom
senior tag
válasz mazda83 #6309 üzenetére
Egy kis kézügyességgel leszedhető a hátulja. Nálam púpos volt az aksi, az meg elnyomta azt a kábelköteget ami az aksi felett megy át. Ha mákod van az csak kimozdult. Amúgy ha már szétszedtem cseréltem a kábelt az aksi felett, az usb részt, és az aksit is. Azóta rendben van. Még jó, hogy volt donor teló.
De azonnal beszereztem egy NAS-t, lementettem mindent az asszony meg a saját X3 pro-mról is. Most meg az elmúlt 13 év telóiról mentek mindent lefelé. Ideje volt már.
-
D@niel
addikt
válasz mazda83 #6309 üzenetére
Szia,
tőlem jött a hatezres aksi, van aliexpress-en, de az is 5000mah, szimpla megtévesztés.
Amennyiben laptop/pc az eszközkezelőben nem látja a telefont csatlakozás után, nagyobb a baj. Hasonlóan kezdődött nálam is.『 poco f4 - ℂℝ𝔻ℝ𝕆𝕀𝔻 10.9 - kernel:4.19.322-E404-[R9] 』
-
mazda83
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete nekem is tönkre ment a telo. Nyáron kezdte folyamatos újra indulással ami fél napig tartott. Utána nem töltött. Legutóbb is tölteni akartam,de végül teljesen lemerült. Vissza olvastam v 300 kommentet,de nem jutottam előrébb. Vki tudna linket küldeni a töltés vezérlőről az AliExpressen melyik lenne jó?
Nézegettem az aksikat is ott, cserélt vki aksit 6000re ,mert ilyet is láttam. -
Pokesz007
senior tag
Sziasztok,Köszi mindent,aki bármit segített.
Áttértem samsung a55-re,de azért figyelem a topicot,sok mindent tanultam itt Amúgy köszöni szépen jól van az x3,pót telcsi lett belőle.️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
Alarikman
senior tag
Miért nem vesztek X6 pro-t? Nagyon jó telefon. Top kijelző, sebesség, kezelhető méret és súly. A fő kamera okés, hozza az x3pro szintjét. Talán jobb is az OIS miatt. 2x zoom nagyon jó.
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a gyenge forint miatt jövőre még drágábbak lesznek a mobilok. -
zsoca67
tag
Mikrofon csere lett a dologból. 9000Ft-ba került. De legalább az USB aljzat is új, mert egy panelen van mindkettő.