-
IT café
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
Sziasztok! Nem találtam más topikot, így ide írok. Ausztráliában élő barátomnak szeretnék küldeni egy kisebb csomagot (20cmx30cmx40cm, 5-6kg) Pár gyerekjátékot, könyvet küldenék. Ausztráliába van valakinek tuti csomagküldős tippje ami nem 40-50 000 Ft-ba kerül?
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz
Onderon #13634 üzenetére
Nálunk faluhelyen általában ugyanazok hordják ki a küldeményeket. Akkor van gubanc, ha helyettesítés van. Az MPL futárt ismerem, mindig felhív, ha hoz valamit, a GLS futár falubeli, volt, hogy itthon sem voltunk, a teraszról vitte el a tévét, amit a fiamnak küldtem. Szinte sosem találkozom velük, a jattot úgy szoktam adni, hogy 4-5 kézbesítés után egy borítékba beteszem a zsét, és szólok nekik, hogy ott lesz a postaládában, vegyék ki.
Gondolom nagyobb városban ez így nem működik, vagy nem ugyanazok hordják ki a csomagokat.[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Onderon
senior tag
Bocsánat, egy kis frissítés a UPS-hez:
Felhívtam őket, hogy mi újság, csomagom 3. napja náluk, nem történik semmi, mit tudunk tenni, hogy valami legyen? Mondja a kishölgy, hogy ő azt látja a rendszerben, hogy a csomagomat a mai napon biztosan(!) kiszállítja a futár. Mondtam neki, hogy ez azért furi, mert nálam a követési számon annyi látszik, hogy 31-én valaki 2x is átütemezést kért, nem tudom ki, mert én nem, az biztos, azóta viszont semmi újdonság. Mondja kis csilingelő hangon, hogy hát a futár kérte az átütemezést, mára, ezért biztosan(!) ma meg kapom. Mondom neki hogy ne haragudjon, de küldtek 29-én egy emailt, hogy 30-án jön a csomagom, küldtek 30-án reggel egy emailt, hogy a nap végéig jön a csomagom. Nem jött semmi. Most nem küldtek az égvilágon semmit, ha én most nem hívom önöket fel, akkor fogalmam sem lett volna arról, hogy jön ma a csomagom, de ön most azt állítja, hogy ma megkapom. Ez nagyon nem jó így. Nyilván nem mondott erre semmi értékelhetőt. Valamint természetesen azt sem tudta megmondani mikorra ér ide a futár és a futár elérhetőségét sem tudta megadni. Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy náluk ilyesmik nem léteznek, de azért mindig rákérdezek, kabalából.
Követési számon ez van:
[kép]Nevetséges. Nevessünk együtt!
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
Viszonylag sok csomagom érkezik egy évben, a legtöbb esetben a futárok hozzáállásán múlik minden. Sokaknál nem működik az ExpressOne. Nálunk most egy olyan ExpressOne futár van, szerintem hétvégén hívnám akkor is felvenné a telefont. Nyilván nem hívom. A múlthéten felhívott, hogy ne haragudjak, egy kicsit beszorult az egyik utcában, tesz egy kerülőt, így viszont kivisz más csomagokat akkor ha már arra jár, tényleg ne haragudjak, mindenképpen kihozza a csomagomat, de lehet nem a magadott idősávban, ha nem jó, akkor másnap hozza. Mondtam neki semmi gond, itthon leszek jöjjön amikor tud. Még az idősávban odaért. Olyan még nem volt, hogy ne ért volna ide idősávban. Ilyen is van.
DPD futárt láttam merre jár, hívtam nem lesz jó az idősávja, hol lesz szerinte 30 perc múlva, itt és itt, odamegyek, ha nem érek oda időben ne várjon meg! Megvárt, pont rágyújtott egy cigire amikor odaértem, dumáltunk kicsit, megköszöntem, mentünk. Ilyen is van.
Magyar Postánál soha nem tudtam úgy hívni a futárt, hogy felvegye. Viszont legalább az ügyfélszolgálat normális.De a UPS az minden téren förtelem. A futárok nem hajlandóan dolgozni, az ügyfélszolgálat meg bunkó. Sakk-matt. Nem baj, olvastam a minap, hogy 50%-kal kevesebb kiszállítások lesz az Amazontól, be is zuhant a részvényük. Hehe.
-
tatabike
őstag
Minél nagyobb lesz egy cég, annál inkább szorulnak háttérbe az ügyfelek sajnos. Ez majdnem mindenhol tendencia, akad néhány kivétel, de sok beleesik abba a hibába, mint a világhírű előadó, hogy "mindegy, mit csinálok, a nevemmel még a sz@rt is el lehet adni".
Ne legyünk álszentek, ebben azért az ügyfél is vastagon benne van, ahogy akad problémás szolgáltatás, úgy se szeri, se száma az "idióta" ügyfeleknek is. A gond ott kezdődik, mikor a hülyéktől befásult szolgáltató találkozik a normális ügyféllel, és nem tudja kezelni a helyzetet...Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
sheteshuta14
újonc
Az elmúlt hónapok történései:
DPD: Már nem először a futár munkaidején túlra rakják a csomagomat, amit sosem szállít ki. Az utolsó 5 rendelésből 2-t nem sikerült elsőre kiszállítani.
ExpressOne: A legújabb dili, hogy fel se csöngetnek, berakják szó nélkül a csomagot a postaládába. Aztán jön az email, hogy sikeres átvétel.. Futár telcsije kikapcsolva. Gyanús, hogy az Alis csomagot hátrébb sorolják, mert több alkalommal depó telítettség miatt nem szállították ki (a Nespressoval és az Amazonnal sosem csináltak ilyet, pedig tőlük többször rendeltem).
Packeta: Teljes sztori itt. Beszabehu.Már nem az első topik, ahol azt olvasom, hogy a UPS milyen rossz. Pedig a 2000-es évek végén milyen menő volt, amikor az Amazontól hozták a csomagot és a vámolás is tök gyorsan ment.
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Onderon #13630 üzenetére
A UPS valóban nem a legjobb.
Az ügyfélszolgálatuk hajlamos valótlanságokat állítani.
Bár a részemre rendben kiszállítják a csomagokat, de a felvételnél majd a továbbításnál már akadtak problémák.
Jelenleg talán a FedEx a legmegbízhatóbb. A GLS is egész jó, bár ott is voltak már érdekes dolgok. -
Onderon
senior tag
Teljeséggel felfoghatatlannak tartom, hogy a UPS egyáltalán működhet. Döbbenet amit művelnek. Az egy dolog, hogy több csomag óta futárt sem láttam, azt sem tudom hogyan néz ki, mert nem hajlandóak kiszállítani semmit (Budapest kellős közepén lakom). Oké, peches vagyok, ide ez jutott. De a telefonos ügyfélszolgálat is egy förtelem! És kivédhetetlenek! Mint a Magyar Posta. Az Amazon is sokszor velük küld, sok EU-s cég is őket használja. Gondolom az olcsóság miatt, mert mást elképzelni sem tudok.
Két emailt küldenek, hogy adott napon jön a csomag, természetesen egész napra van megadva, idősávot felejtsd el. Persze nem jött senki. Majd hazudnak a nyomkövetési adatoknál, hogy átütemezés lett kérve. Nem lett. Én általam biztosan nem. Amikor ezt számon kérem, az ügyfélszolgálat leáll velem hisztizni, utána napokig nem történik a csomaggal semmi. Az elmúlt 1 évben már többször kértem az Amazon-t hogy küldjék újra a csomagomat, és ne UPS-szel, mert képtelenség tőlük megkapni bármit is. Hogy mi történik a visszafordított csomagokkal, arról fogalmam sincsen. Ha más cég hozza a megrendelést akkor minden rendben megy. Még a Magyar Postával is. De a UPS-t teljesen alkalmatlannak tartom a csomagszállításra.
Elnézést, ez egy ilyen rant hozzászólás lett, de valahová le kellett írnom. (Írtam a UPS-nek is, de az teljesen érdektelen, senkit nem érdekel ott semmi sem.) Megvárom a választ és szerintem NMHH ügyet csinálok belőle most már. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
dellfanboy #13625 üzenetére
Köszönöm a rövid és lényegre törő választ!
Közben meglátogattam az automatát és a címiraton szereplő sima vonalkódot beolvastattam vele, azt elfogadta. Érdekes módon itt meg nem kérdezte, hogy csomagon szerepel-e a címirat. Én nem raktam rá, mert a GYÍK szerint lakossági ügyfeleknek nem kell, remélem nem lesz vele probléma és célba ér a csomag.Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok,
Kerestem a választ a kérdésemre, de sajnos nem találtam. Tegnap este készítettem címiratot szokás szerint a honlapon, végigvittem a folyamatot, de a korábbiaktól eltérően nem kaptam róla e-mailt a QR kóddal, amivel fel tudnám adni a csomagot az automatában. Ebben az esetben hogyan/milyen kóddal tudom feladni a csomagomat? Eddig mindig a QR kódot olvastattam be az automatánál.
GYÍK ír valami 8 számjegyű kódot. Ez nem a tracking number PN 000 utáni 8 számjegy?
Előre is köszi a segítséget!Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
xy.zsolt
őstag
És bakker tényleg kézbesítették
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
xy.zsolt
őstag
Erről az iMILE futárcégről mit tudni? A Temu szállíttat velük, de országon belül csigalassú (3 nap alatt nem jutott Maglódról ide) és se emailt se sms-t nem küldenek. Ennél az MPL is gyorsabb, pedig hát....
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Benhill
senior tag
Ha még nem adtad fel, akkor postakész boríték esetleg? Azzal 295Ft. /elsőbbségivel 415
Ha nagyon szűkös vagy nem megy bele a borítékba, akkor megvágod az oldalát/alját, és celluxxal + fehér lappal megtolod, hogy egy kicsit nagyobb legyen és szépen nézzen ki.
Utána jól körbe ragasztod nehogy szét nyíljon.
1000 meg 1x adtam már fel igy levelet mindig célba ért. -
chungee
addikt
Köszönöm a válaszokat. Elviszem majd a helyi postára az lesz a legjobb
-
válasz
chungee #13614 üzenetére
Vagy vidd el a helyi postára, majd csinálnak vele valamit.
Ha nem akarsz jófejkedni, akkor kidobod, a közmű cég úgyis küld fizetési emlékeztetőt. Vagy az ügyfél jelzi, hogy nem kapta meg.
Nálunk átszámozták az utcákat. Én mindenhol átírattam a címeket. Pár házzal odébb a tulaj ezt nem tette meg. Folyton hozzánk dobálta be postás a leveleit, pedig ki van írva a nevem, ami nem egyezett a levélen levővel. Eleinte átvittem, bedobtam a megfelelő címre, utána szóltam a tulajnak, hogy jelezze már a megfelelő helyeken a címváltozást. Nem nagyon tette meg. Most már mennek a levelei a kukába rögtön. Majd ha hiányzik neki valami, akkor elintézi végre, ami a dolga lett volna.
Nálad mivel egyszeri eset volt én jó fej lennék és leadnám a postán. -
chungee
addikt
Sziasztok!
A postás tévedésből bedobott hozzám 1 közüzemi levelet. Utca és házszám stimmel csak éppen másik városba szól, másik személynek. Ilyenkor mi a teendőm -
Narxis
nagyúr
válasz
tatabike #13612 üzenetére
Mocskos egy társaság ez, mivel az ő rendszerük szerint ők még meg se kapták a csomagot így hiába reklamálok náluk. A posta gyorsan válaszolt, ha futárszolgálat szállítja ki akkor biztos, hogy ők nem foglalkoznak ilyen csomagokkal. Akkor azt kellene kideríteni, hogy ki vámolja a szárazföldön érkező Temus csomagokat.
Esetleg a RailCargo Terminal - BILK Zrt?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
tatabike
őstag
válasz
Narxis #13610 üzenetére
Nos, igen, nem akarlak elkeseríteni, de a DPD-vel már nekem is volt negatív élményem...
Egy érdekesség: mikor kamionoztam, volt, hogy a DPD-től volt fuvarom. Rátolattam egy rámpára és ott kellett állnom egész éjjel. Egyszer bekéredzkedtem a mosdóba, így meglestem, mi is történik, mert hallottam csörgést zörgést a pót felöl, meg guruló hangokat, ilyesmit. A nyitott pótba kb. félig betoltak egy futószalagot, és az olaszokhoz címzett csomagokat arra dobálták, azok potyogtak a platóra. Mikor magas lett a kupac, feljebb emelték. Gyakorlatilag beintegráltak az elosztóba. Elvittem olaszba a cuccot, ott is egy rámpára álltam, ott nem tudom, hogyan szedték ki a csomagokat, de utána találtam 3-4 lapos küldeményt beszorulva a ponyva meg a rakoncák közé, telefon tokok voltak, meg egy könyv.
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Narxis
nagyúr
Visszakértem és kaptam a pénzt de tettem bejelentést a postánál is. Egyszerűen nem értem, hogy azóta más csomagom 2-3 nap alatt vámolva lett ez meg ott áll 20 napja. Nem tudok másra gondolni mint, hogy valaki hazavitte.
De most olvastam, hogy állítólag a vámolás gyors és inkább van, hogy hetekig áll náluk a csomag mert kevés a futár és emlékszem a DPD-re volt ilyen panasz, pont nekik kellene hozni a csomagot. Ráadásul amióta a sameday-vel senki nem akar szállítattni azóta rájöttek, hogy ha zooplus-nál utánvéttel rendelnek akkor DPD hozza a csomagot(alapesetben a zooplus-nál nem válaszhatsz DPD és sameday között) és mivel a zooplus Magyarországon is népszerű gondolom az is tett rá egy lapáttal, vagy legalábbis reménykedem, hogy megvan a csomag csak nem tudták még elhozni akkora kapacitáshiány van a DPD-nél.
#13609 szerintem nincs.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Sziasztok!
Fel szeretnék adni belföldre egy kb. 20 x 3 x 1 cm terjedelmű, kb. 300 g súlyú csomagot házhoz kézbesítéssel.
Hogyan tudnám ezt a legolcsóbban megoldani?Jól látom, hogy a GLS atuomatából házig kb. 2000 Ft-ért megoldja a feladatot és ettől nincs olcsóbb?
Köszönöm a segítséget
.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Narxis #13605 üzenetére
Nekem a legutolsó, kedden, 43 nap alatt jött meg a Postán keresztül.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Narxis
nagyúr
válasz
tatabike #13606 üzenetére
Az van, hogy földbe állt ez az ország, amúgy facebook-on van temu csoport és ott sok hasonló eset van, van akinek 1 hónap volt a vámkezelés, van aki azóta se kapta meg. Kértem visszatérítést de gyanítom vagy ott van még csak kurva sok a csomag vagy lenyúlta valaki csak azt nem értem, hogy hogy lehet kisétálni a raktárból egy kisebb asztallal. Rendeljen magának az a nyomorult aki ilyet tesz, nem drága. Itthon drága mert 10 ezer a kisebb és ami méretben akkora mint amit vettem az 30-40 ezer is lehet itthon, állítható lábbal úgy hogy nincs semmiféle kivágás benne pohártartónak meg ilyen hülyeségeknek.
Én már semmin se lepődök meg, az külön vicces, hogy a nemzetgazdasági minésztérium ősz óta vizsgálja a futárcégeket. Ennél lassabban nem tudom lehet-e valamit csinálni...
Záporoznak a panaszok az egyik csomagküldő cégre [link]
-
tatabike
őstag
válasz
Narxis #13605 üzenetére
Ez az év vége betett mindenhol, én nem tudom, mi van. A feleségem pl. önkormányzati alkalmazott, úgy kellett befenyíteni munkavégzés megtagadásával a polgármestert, hogy kifizessék a decemberi bérüket, amit már decemberre megígértek, erre január 10-én kellett picsogni, hogy más is pénzből él, helló....
-
Narxis
nagyúr
Hogyan lehetne elérni azokat akik vámkezelik a szárazföldön érkező Temus árukat? Már rendeltem kisebb terméket ami légi úton jöhetett és már meg is kaptam. Ezek a nyomorultak december 28 óta ülnek rajta. Soha nem fogják kiszállítani.
-
sherlock82
senior tag
válasz
tatabike #13601 üzenetére
De igen értem a problémát.
A válasz benne van a #13602 válaszodban.
Több ilyen esettel találkoztam, szóval én az ilyeneken nem vagyok meglelődve már.fecus
Remek, akkor sikerült megoldani.
Csak nem mindegy milyen áron. : (
Úgy látom a szabályzatot ott is úgy értelmezik, ahogy éppen szeretnék.Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
válasz
tatabike #13601 üzenetére
++
Az eredmény, hogy csak meghatalmazással vehetem át mondta az ablak mögött a hölgy. Megcsináltam, aláírattam Anyával, visszamentem másnap, másik hölgy ült az ablak mögött, "ez egy sima csomag, nem kell hozzá meghatalmazás"
Az 50$-os csomagra rávágtak 9880Ft-ot. 1600 vámolási költség és 8280 vám. Csakhogy 150€ alatt csak ÁFA van. De ha az összeg ÁFA, az se stimmel mert az 1600Ft + 50$(~20000Ft) ÁFA-ja ~5845.
A reklamáció díjköteles.[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
tatabike
őstag
válasz
sherlock82 #13600 üzenetére
Nem értetted az alap problémát. A csomagként feladott küldeményt a posta önhatalmúlag átmínősítette levéllé a súlya miatt, aztán meg nem hajlandó levélként kezelni a mérete miatt. Az hagyján, hogy logika = 0, de mekkora IQ-light lehet az, aki ilyesmit csinál?
-
sherlock82
senior tag
válasz
Fancy-boy #13597 üzenetére
Kiviszik azt gondolom , pénzért mindjárt ráérnek kivinni
tatabike
Igen természetesen a méret is számít mert nem fog a postás egy nagyobb méretű dologgal futkározni bármerre is.A problémát szerintem nem sajátjukként kezelik ezért erőlködnek jobban mint muszáj.
Én gyakran rendeltem úgy hogy levélként postázták a dolgot de aztán közölték velem hogy a méret miatt szerintük ez nem levél nem viszi ki és kész. : /
Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
tatabike
őstag
válasz
sherlock82 #13596 üzenetére
De ha csomagként adták fel és csomagot is fizettek ki, akkor milyen jogon minősíti át a posta levélnek? Ez azért már pofátlanság. Meg ha jól tudom, nem csak a súly miatt lehet levél valami, hanem a mérete is számít. Ha a mérete miatt nem felelt meg levélnek, akkor megint felvetődik az alap kérdés, miért gyökér a posta? Ilyenkor középkori kínzóeszközök jutnak az ember eszébe, amikben szívesen látná azokat, akik ebben ludasak....
-
Fancy-boy
addikt
válasz
sherlock82 #13596 üzenetére
A megoldás az, hogy lehet rá kérni ismételt házhoz kézbesítést.
Persze, nem díjmentes.
Az ügyfélszolgálattól e-mailben /telefonon lehet megrendelni.[ Szerkesztve ]
-
A Posta teljesen h**lye. USA-ban feladtak egy csomagot. Szép papírdobozba csomagolva. A posta itthon átminősítette levélnek, mert 2kg-nál könnyebb. Ezek után nem vitték ki, mert 2cm-nél több a legvékonyabb oldal mérete.
A csomag egy 82 éves embernek szólt, aki nem tud bemenni a postára.
Tehát valaki felad egy csomagot, kifizeti az árat és a Posta nem viszi ki mindenféle szabályok alapján. Ki f**-mat érdekelnek az itthoni feladási szabályok? Csomagot adtak fel házhoz kézbesítve.
Bocs,...."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
dellfanboy
őstag
idei első paketás küldés, meglepően gyors kb 26óra.
2025-01-09 10:14:33Csomagját sikeresen átvettük kiszállításra. xxxxx.
2025-01-09 19:54:24Csomagja megérkezett raktárunkba. Budapest, Ezred utca 1-3 B2/11
2025-01-10 01:22:04Csomagja megérkezett raktárunkba. Székesfehérvár, Levendula utca 12
025-01-10 07:14:27Már nagyon közel jár a csomagod! Előreláthatólag a mai napon kézbesítjük is a következő csomagpontra: Z-BOX Balatonfüred, Széchenyi út 55. (Tesco)
2025-01-10 12:19:37Csomagja átvehető. Z-BOX Balatonfüred, Széchenyi út 55. (Tesco)eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Segítséget kérek. USA-ból jött egy csomag. 50$-os értéket írtak rá (~€48). A Posta kért érte 1600 Ft vámolási díjat és 8280 Ft vámot. Áfát nem ír a számla.
Nekem ez nem jön ki. €45 felett csak áfa van, ugye?
Hol lehet ezt reklamálni?[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
-
Sziasztok. Van olyan szolgáltatás, mindegy melyik szállítónál, hogy feladok egy csomagot a címzettnek és amikor kiszállítják, a címzett átad egy másik csomagot a futárnak és azt visszahozzák hozzám? Kösz.
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Temu-n rendeltem egy ilyen állítható lábú laptopasztalt. Mérete miatt szárazföldi szállítást írtak. Temun azt írja, hogy December 27 - Vámellenőrzés befejeződött. Utána December 28 - Cargo terminal deliver to customs clearance company
Azóta semmi új. A DPD szállítaná ki, az ő oldalukon sincs semmi infó. Most akkor mi a helyzet? Várjak türelemmel?
-
sopruk
senior tag
Szia!
Nekem az utóbbi időben a Vaterafutáros DPD szokott a legolcsóbb lenni.
Régebben ezeket is mindig megnéztem, ezek több futárcég árait hasonlítják össze:
Fürgefutár
PMP Express
Ecoparcel
De hátha többiek még jobbat tudnak javasolni...Szerk: A legutolsónál régebben friss regisztrációnál elég jó kedvezményt is adtak...
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok,
Ha EU-ba küldenék kisebb csomagot - kb. egy fél cipősdoboznyi méret - benne 2-4 db, 100ml parfüm, ezt hogyan lehet a legolcsóbban ma megoldani Magyarországról? Konkrét tapasztalat érdekelne, a GLS oldalát én is néztem, de az például nagyon húzós."A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
sherlock82
senior tag
Ma szüntettem meg a kocsim eddig biztosítását és a lemondó nyilatkozatot, feladtam ajánlva a helyi postán.
985 ft volt az ára. És ez jövőre emelkedni fog. : /
pluszban betette a kaput hogy a távoli kedves barátoknak feladott képeslap 5/2 aránnyal ért célba, így még kevesebb szolgálatatásukat veszem igénybe.Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
--HARDCORE--
senior tag
Bírom, hogy a Globális Nyomkövető már tudja hogy fizetnem kell, de az email a bekérőről nem jön.
Ezt nem lehetett volna két héttel ezelőtt elintézni, áá nem. Na ilyenkor napidíjat kellene számolni, és az általuk bekamuzott "áfá"-ból (ami persze több mint 27%) levonni. Akkor lenne okuk sietni.
Nagyon igazságos hogy megváratnak, és még le is húznak.Entered the Ryzen arena 2025.02.04
-
tatabike
őstag
Annó kerékpáros futár voltam a fővárosban, 3 éven át. A karácsony előtti héten napi 150-200km-t tekertünk a városban úgy, hogy még a zsebeinkben is drága borok, meg mindenféle repiajándékok voltak (a 40literes futárzsákról nem is beszélve), amiket a cégek küldözgettek egymásnak. Kicsit sem röhögtük volna ki azt, aki ott összeomlik a stressztől.... Csak nagyon...
[ Szerkesztve ]
-
KaLeun
senior tag
válasz
Narxis #13561 üzenetére
Most, hogy főni veje gyakorlatilag minden utolsó nyereséges postai "szolgáltatást" "megnyert"... Ez van.
Vagy 3 éve azt mondta főnököm, hogy ÍJ... Majd megszokják az emberek. És még lesznek ilyen varázslatos események...
Volt régen egy ilyen ötletem, hogy esetleg postáknál vagy postapontoknál nem-e lehetne-e letenni a futárszolgálatok csomagjait? Nem mindhogytha ez nemhivatalosan nem működöditt volna...
Később felhoztam az automatákat vagyis inkább a "több szolgáltatós" automatákat?
Válasz erre az volt mindkét esetben, hogy a szabályzatban pontosan le van írva, hogy mi a teendő. De az ugyanez ez a válasz minden egyébre is.
De természetesen a továbbiakban is kíváncsiak a véleményedre.
[ Szerkesztve ]
Cila
-
sherlock82
senior tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek! Kívánom hogy jövőre mindenki csomagja időben és épségben odaérjen.
-
tatabike
őstag
Mindenkinek, boldog ünnepeket !
-
tatabike
őstag
válasz
Graphics #13574 üzenetére
Ott az egész sztori, olvasd vissza.
Lauda, a kis zöld genyós cég meg másnap délre az automatába teszi, ha éjfélig megrendeled. Ehhez képest furcsa, hogy egy tök ugyanolyan cég meg 2 hétre...
-
Atomgeszi
nagyúr
Lol.
Pont emiatt nem rendeltünk IKEA-ból, mert húha, rengeteg csomag, ki se tudják hozni. Nem akarom elhinni, hogy ennyien rendeltek, hogy megakad a logisztikájuk.
Németországban 22-én megrendelt cuccot még 23-án kiszállítják, de az ikea 14-e után már csak 2 hetes szállítási időt garantál -
válasz
tatabike #13567 üzenetére
Hulladék az egész cég. Az ügyfélközpontúságról jutott eszembe, az ikea kiírta az oldalára, hogy a december 14-e után rendelt termékeket csak az ünnepek után szállítják ki. Ennek tudatában rendeltem 16-án hajnalban egy matracot, ki is fizettem, december 30-ra jelezte a szállítást. Meg is lepődtem, mikor 18-án érkezett a dpd-től az email, hogy az ikea csomagot adott fel nekem. 19-én délután két órakor a kezemben volt a matrac. Szerintem így kellene működni a dolgoknak.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
tatabike #13564 üzenetére
És eMAG volt az eladó vagy valami kínai dropshipper.?
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
tatabike
őstag
válasz
--HARDCORE-- #13572 üzenetére
Hm, ez olyan mint az OBAKKP a Beverly Hills-i zsaru 3-ban. Az Operációs Bizottság Akciófőnöke, a Körzetek Közti Koordinációs Parancsnokság tisztje....
[ Szerkesztve ]
-
--HARDCORE--
senior tag
Kellemes 4 hetes pihenésben gazdag ünnepeket kívánok a Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Vecsés dolgozóinak!
Entered the Ryzen arena 2025.02.04
-
tatabike
őstag
Semmit nem vártam. Engem amúgy sem szeretnek, mert pár éve befenyítette őket az OTP miattam. Kicsit lazára vették a figurát, pechjükre.
-
tatabike
őstag
válasz
sherlock82 #13568 üzenetére
Szerintem is. Az ügyfélszolis azt írta, hogy nagyon le vannak terhelve, a kapcsolatfelvételi űrlapra meg azt válaszolták, hogy elnézést kérnek a kellemetlenségért. A szokásos sablon szövegek. De persze egyik üzenet végéről sem maradt le a vásárlásra buzdító link...
-
tatabike
őstag
Küldtek egy kérdőívet az emagtól, hogy véleményezzem a dolgot. A megjegyzés rovatban leírtam én is, hogy Kínából majdnem 2x megjön a termék ennyi idő alatt, plusz még annak fényében is röhejes ez az egész, hogy ünnepek előtt vagyunk. December 1 még szerintem nem annyira hajtós....
-
-
tatabike
őstag
válasz
sherlock82 #13563 üzenetére
Az nem tudom, biztos szerencséd volt. Én dec 1-én rendeltem két spotlámpát az emagon keresztül egy román cégtől, annak 15 nap kellett, higy ideérjen az easyboxba. 16-án tudtam kivenni, első körben 11 volt megadva, de aztán rátoltak még 5 napot.
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
válasz
sherlock82 #13562 üzenetére
Az hogy lehet szerintetek hogy a romániai Bukarestből 17 én este feladott csomag 20 - án reggel megérkezett hozzánk az autómatába.
Ezzel szemben egy képeslap nem ér oda 3 - 4 után se pár megyével arrébb lévő megyébe?Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
sherlock82
senior tag
Vinteden vásároltam egy terméket.
Az alkalmazás szerint 2 - 4 nap alatt érkezik meg hozzánk ( dunántúli megye ) Romániából.
Ez lehetséges szerintetek ?Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
Narxis
nagyúr
Komoly áremeléseket jelentett be a Magyar Posta [link]
-
dellfanboy
őstag
kellett kuldenem egy L meretu csomagot pest-barany megye.
fox-ot neztem de vmi 4e ft felett lett volna a díj. kipróbaltam az mpl. csomagautomatába adtam fel majd onnan házhoz szállítás volt az opció 3e ft-ért jó volt. ha esetleg vki sokalná a fox díjat mpl csomagautomata lehet opció. ahogy nezem nekem 30óra alatt leszállították, ráadásul ma- szombaton kézbesítették.[ Szerkesztve ]
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
válasz
sherlock82 #13558 üzenetére
Szerintem ezt érdemes lehet jelenteni a gls felé.
-
sherlock82
senior tag
Én is ezt gondoltam, hogy nagyon nem helyes.
-
válasz
sherlock82 #13553 üzenetére
Abszolút helytelen és adatvédelmi aggályokat vet fel.
-
tatabike
őstag
válasz
Fura, szerintem hátsó raktárban kéne tartani. Én szoktam MOL-ra rendelni, Atomgeszi, de itt mifelénk hátul vannak a raktárban a csomagok, megkérdezik a nevedet, hátramennek, kikeresik és hozzák.
Más. Pár napja picsogtam itt, hogy az Emag partnere 10 nap alatt viszi ki az Emag easyboxba a csomagot. December 1-én rendeltem és december 11-re ígérték a szállítást. Ma van 11, erre jött egy email, hogy előreláthatólag 16-án kerül a boxba a csomag. Azt írta az ügyintéző, túl vannak terhelve.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
MOL ugyanez.
-
sherlock82
senior tag
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Egyik nap volt a nálunk lévő papír írószer boltban ami egyben gls pont átvevő hely is.
A nagyobb méretű csomagok a vevőtérben vannak elhelyezve, rajta feladó és címzett adatok ill ami átlátszó csomaglásban vannak becsomagolva simán lehet látni hogy az mi is. Aki jön megy a boltban ezeket simán látja , szerintetek ez így helyes hogy egymás csomagjai közt válogatnak az emberek vagy érdemes lenne más megoldást keresni erre?Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
KaLeun
senior tag
-
válasz
dellfanboy #13550 üzenetére
Amivel ugye nem megy semmire, ha csak posta van.
-
sherlock82
senior tag
Akik postafiókkal rendelkeznek, kis településeken nincs autómata, levelet is ott adnak fel mert közüzemi szolgáltató ügyeit se tudják nagyon máshogy elintézni ügyfél szolgálati iroda sincs.
Csomó más szolgálatatás van amit postán ellehet érni máshol pedig neme gy kisebb településen.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tatabike #13547 üzenetére
Nálunk ugyanez.
Azóta a posta bekoltozott a coopba. Fele héten délelőtt, másik felén délután van nyitva.
Párom árulja a régi ruháit. Csak postán tudja feladni. Ráadásul 1490 Ft-ért postán maradó vagy automata. Ez azért mai viszonylatban nem rossz. Más nem kínál ilyet.
-
tatabike
őstag
válasz
Atomgeszi #13546 üzenetére
Anyám szülőfalujában pl. volt egy Packeta automata egy ideig, de aztán megszüntették. 1200 lelkes község. Kicsit elutasító a közösség a fejlődéssel szemben. Sőt, kb. 10 évvel ezelőtt még egy bankautomata is volt, azt is már belepte a por, az épület meg üresen áll, amiben van, pedig egy akkoriban új építésű takarékszövetkezet volt.
-
ACE-
addikt
Én nem is igazán értem kik járnak még postára... max. az idősek.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
válasz
sherlock82 #13543 üzenetére
aki nem jár postára azok panaszkodnak hogy miért zárnak postát.
Az ilyenek mindig mindenre panaszkodnak általában, nem érdemes foglalkozni velük. -
sherlock82
senior tag
Nálunk is van postahivatal, tényleg nagyrészt idősek járnak. A szolgáltatás meg olyan amilyen de tatabike - nak teljesen igazat adok, hiszen aki nem jár postára azok panaszkodnak hogy miért zárnak postát.
Ma már rengeteg opció van h feladjuk a csekket, nem kell bemenni a postára sem.
A mi településünk 13000 fő kb, és 3 kézbesítő van összesen. Ismerősöm postakocsin dolgozott , amin kb egy teljes posta szolgáltatását ellehetett intézni, és nagyon nem fizették meg. hamar fel is mondott. ( kb egy éven belűl ott hagyta mert addigra talált valami mást helyette ) Én ezért kérem mindig postán maradóra csomagot ha nincs más opció.Graphics
Én se járok postára mert sokan vannak ahhoz képest hogy max. 2 ablaknál fogadják az ügyfeleket.
Mi is leszünk idősek ha megérjük, de még nem tudjuk hogy milyenek leszünk.Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
tatabike
őstag
Ez is igaz. De én már elmúltam 50 éves, és durva, hogy a falusi posta nálunk ugyanúgy néz ki, mint 10 éves koromban. A hangoskodókat meg azokra értettem, akiket többé-kevésbé ismerek, és tudom, hogy évente vagy 2x mennek be egy postára, akkor is csak azért, mert ismerik a postás nénit....
-
tatabike
őstag
válasz
Graphics #13539 üzenetére
Mégis mekkora közfelháborodás van állandóan, ha bezárnak egy postát. És általában azok a leghangosabbak a témában, akik nem is használják...
-
válasz
sherlock82 #13538 üzenetére
Küldtem volna én bármi mással, de ahova ment semmi nincs... EGy automata se...
Ezért utálok még csak postára is járni... a 21.században a Postának konkrétan nincs semmi értelme, csak göthös öregasszonyok gyűjtőhelye piacnapokon...
Bocsánat ha sértő volt, de tényleg, ott remeknek a csekkel mindig...
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
-
válasz
Graphics #13536 üzenetére
A covid óta az ajánlott levél is kb vicc kategória lett, mivel bedobhatja a kézbesítő a levelesládába, tehát nem szükséges a személyes átvétel hozzá. Egyedül a tértivevényesnél kötelező a személyes kontakt, bár nálam még ilyet is dobtak be annó a postaládába. Fel is mentem akkor a posta vezetőjéhez megkérdezni ez hogyan lehetséges (rögzítenie kell a kézbesítőnek a rendszerben, hogy ki az átvevő + igazoló okmány szám), csak akkor pont távol volt, utána pedig már nem foglalkoztam vele.
[ Szerkesztve ]
-
Halihó, ajánlott levélküldeménynél mindössze annyi látszódik, hogy átvették a postán...
Remenykedjek, hogy nem keverték el a feladott levelemet, vagy ennyire béna a posta rendszere ...?
Dec4. Adtam fel, és semmi mozgás a rag számra keresve ..Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
KaLeun
senior tag
Olyan kb. 20-22 éve havi rendszereséggel rendelek a netről ezt+azt...
Viszont olyan közel 10 éve közel rendszeresen így kb. Salakszentmotorosról rendelve, sérült árut kapok.
Kizárólag esztétikai illetve a felhasználást nem befolyásoló sérült árut kapok.
Mára ez gyakorlatilag rendszeressé vált. Picit le van verve itt vagy ott... stb...
Itt olyan szintű sérülésről beszélünk ami nem a szállítás során keletkezett, pl. egy szuper minőségő bútor de a porfestés előtt fel lett gyűrve az acél lemez (mert pl. ott rozsdás).
Nagyon leegyszerűsítve úgy gondolom, hogy e mögött az áll ez paraszt a itt a világ végén majd nem reklamál.
Az egészben az a poén, hogy külföldről beleértve Kínát sértetlenül érkeznek a csomagjaim.
Cila
-
tatabike
őstag
válasz
fery02 #13533 üzenetére
Akkor ebben egyetértünk. Őszintén szólva még rá sem néztem a Temu oldalára, de nem is érdekel. Aliexpresszen elvagyok, nem rendelek szinte semmit, csak nagyon ritkán, csak nézelődök, mint egyszeri gyerek a játékboltban
Jobb, mint a Tiktok
-
tatabike
őstag
Azt nem néztem, az is számít? Valami boltot írtak, hogy az forgalmazza és szállítja. Eco Activ Light vagy mi. De a 10 nap akkor is sok szerintem.
-
tatabike
őstag
Rendeltem az emag-ról, easy boxba. Dec. 1-én adtam le a rendelést, semmi extra, két beépíthető spotlámpa. A kiszállítás annál inkább extra, legalábbis számomra, december 11...
10 nap, saját boxba? Nem ismerem az emag gyakorlatát, de mondjuk ahhoz képest, hogy Alzánál délig leadott rendelés akár másnap átvehető a boxukból, egy kicsit húzos ez a 10 nap....
-
cbmfan
senior tag
akkor mi van, ha a kedves vámos ügyintéző volt annyira béna, hogy a két azonos számlának összértéke alapján számolta ÁFÁ-t? vámáru nyilatkozaton ott az érték, feladó papírokból két példányt mellékelt és a jó képességű droid pedig simán összeadta és fizettetett velem 54%-ot.
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
válasz
sherlock82 #13520 üzenetére
Ma már hála a webáruházak, a vinted , marketplace temu és társai elterjedésének mindent a neten rendelnek az emberek kis túlzással.
Azért ez nem kis túlzás volt, hanem orbitális.
-
sherlock82
senior tag
válasz
tatabike #13519 üzenetére
Patt helyzet. : /
10 éve legalább hogy a gls, stb csomagok szállításával foglalkozó cégek elterjedtek mivel a Magyar Posta képtelen volt a csomagokat napi szinten elvárható időben belűl kézbesíteni.
Ma már hála a webáruházak, a vinted , marketplace temu és társai elterjedésének mindent a neten rendelnek az emberek kis túlzással.
Esetleg gombot, és cipzárt nem : DIphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
tatabike
őstag
válasz
sherlock82 #13515 üzenetére
Igen, nincs mit ezen csodálkozni. A főnök azt mondta, menjek el érte, a csomagkövető szerint a futár reggel felvette a csomagot, a futár meg azt mondta a telefonban, hogy nála ugyan nincs, nem is jön errefelé. 40km lakok az elosztótól, mit kellett volna tennem? Kergetni a csomagot?
-
Fancy-boy
addikt
válasz
tatabike #13514 üzenetére
A telefont most sem veszik fel... E-mail megkeresésre pedig 2 hét után válaszoltak.
Érdemes beleolvasni a DPD topikba.
Kíváncsi leszek melyik cég, hogy fogja bírni az ünnepi hajtást.[ Szerkesztve ]
-
-
sherlock82
senior tag
válasz
tatabike #13514 üzenetére
" a nem tetszik, menjek el érte személyesen. De hiába mentem volna, mert nem tudták, hol a csomag. "
Tavaly karácsony előtt is voltak gondok úgy általában a csomagokkal , úgy h a szükséges dolgokat próbálom már most megvenni, utolsó 2 hétre semmit se hagyni.
-
tatabike
őstag
válasz
Fancy-boy #13513 üzenetére
A DPD tényleg tud vicc kategória lenni. Emlékszem, egyszer lerobbant valami tatai vagy melyik elosztójuk, és 2 hét késéssel hordták ki a csomagokat. Közben persze hivatkoztak mindenre, defektes autóra, sofőrhiányra, a végén már a telefont sem vették fel. Meg nekiállt velem az elosztó főnöke arcoskodni, hogy ha nem tetszik, menjek el érte személyesen. De hiába mentem volna, mert nem tudták, hol a csomag. Amúgy egy ritka autóalkatrészt rendeltem Németországból, és miattuk + 2 hétig nem tudtam használni a kocsimat. Azóta nem veszem igénybe a szolgáltatásaikat.
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
válasz
ggabor02 #13511 üzenetére
Sajnos az Express One futárszolgálat messze nem tökéletes. Nekem gyakran volt velük problémám.
A Posta / MPL védelmében annyit, hogy a hazai piacon ők vezették be elsőként a csomagautomatás átvételi lehetőséget. (2014-ben)
A Fox csak 1 évvel később lépett be.
Szerintem sokat javultak az évek folyamán. Persze lenne tér a fejlődésre, de gondolom ez pénz kérdése is.
Én mindenképpen jobbnak találom őket, mint például a DPD vagy az Express One.[ Szerkesztve ]
-
ggabor02
aktív tag
válasz
realist #13504 üzenetére
Sajnos a német DHL csomagot nálunk az 1970-es évek szintjén megmaradt posta/mpl szállítja. Egy kivételével az összes német DHL csomag szállításával itthon problémám volt. Már messze elkerülöm.
Amennyiben meg tudod beszélni az eladóval, adja fel Hermes-el, azt itthon az Express One hozza. Abban a pillanatban, mikor beér a raktárukba, kapsz róla sms+E-mail értesítést, nem kell a trackinget folyamatosan bámulni. A kiszállítás reggelén nem azt az értesítést kapod (ha éppen kapod), hogy 08-17:00 óra között hozzák, hanem normális szolgáltatást a futár valós idejű követésével, valamint két órás időablakot. -
tatabike
őstag
-
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Foxpost-nál a csomagkövetésben feltüntetik azt ha a címzett kivette a csomagot az automatából? Vagy ott megáll a dolog hogy megérkezett az automatába?
Köszi -
realist
őstag
Német multi cégtől rendeltem ruhákat, amit magyar oldalon a királyi posta szállított ki (kint a DHL). Kihozták és jelezve, hogy sérült (oldalán szépen felszakítva, hogy egy kéz bőven beférjen...) és a súlya is kevesebb.
Nem vettem át, mehetek a postára jegyzőkönyveztetni.
Ilyen helyzetbe még nem kerültem, mi a teendő?
A. bemegyek egy listával, hogy minek kellene benne lennie (16 db ruha kb 100e sum). Megmondom mi nincs benne, írnak egy jegyzőkönyvet és utána? Várok, hogy vagy a posta kár térít vagy ilyenkor lehet szóba jöhet eladó is? lehet annyit mondanak, hogy - szerintük - nem volt megfelelő a doboz és így jártam?
B. Tehetem azt hogy nem veszem át a csomagot? Ilyenkor visszaküldik a feladónak és lebokszolják ők a DHL+posta kettőssel?
C. Írjak a feladónak a problémáról hogy mit tegyek?A legjobb az egészben, hogy A. opció esetében némi próba után kb a felét vissza is kellene küldenem, ingyenes visszaküldési opcióval a postán keresztül...
-
tatabike
őstag
Nálam csak olyan fordult elő, hogy eltévesztették a falut...
Amúgy a központi számon (velem legalábbis) teljesen jó fejek, megpróbálnak segíteni, ha tényleg nem működik semmi, akkor rögzítik a panaszt. Sőt, nekem egyszer még oda is telefonáltak a kis falusi hivatalba, hogy mi a k..ki van a csomagommal.
-
vacs
veterán
V*rjem a postába!
Már a második alkalommal játsszák el, hogy én automatába kérem a csomagot, de ők a helyi postára viszik és ott vehető át!
Holnap felhívom majd a központi számot és panaszt teszek!
Másnál is előfordult ilyen?(^)(>.<)(^)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest