Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
Posta nyitvatartásáról tudtok valamit?
változott, ők is csak 15ig vannak nyitva, vagy maradt az eredeti 18:00?
Illetve bárki bemehet, vagy itt is csak annyian lehetnek bent, ahány ablak van?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Van most esetleg valami átverős dolog a posta nevében? Tud valaki ilyenről? A sztori: nagyfiam kapott egy sms-t, hogy üzleti csomagja érkezett egy budospesti postára. Majd tízezer forintért átveheti. Március elején adták fel és 10 napig "őrzik"! Ennyit látunk a postai csomagkovetoben. Tudomásunk szerint nem rendeltünk semmit, illetve közel 100km-re lakunk a feszkesfovarostol. Átverés lehet? Vagy felrement sms? Hol lehet kideríteni? Mert amelyik számról jött az sms, az automata... Köszönöm
-
BaLee
addikt
Ha elküldtem egy postán egy nemzetközi levelet amit a feladó nem vett át annak remélem a visszaszállításáért nem kell pluszba fizetni ugye? Vagy mi történik ilyenkor?
-
hhenry
őstag
Sziasztok! Foxpost utánvételnél a pénz mennyi idő alatt érkezik meg?
-
Flinter
tag
Nem posta, de belföldi és nemzetközi csomagszállítás:
https://www.csomagkuldo.hu/
Ügyfélszolgálati infó:
- be kell regisztrálni hozzájuk ("szerződést kell kötni")
- csomagadatokat online kell megadni (címzett, futár/átvételi pont)
- címiratot kinyomtatni, csomagra ragasztani
- feladó a feladási díjat átutalással fizeti ki a csomagkuldo.hu felé
- csomagot elvinni a kiválasztott csomagátvevő pontra, átadni
- címzett értesítést kap
- futárnál/csomagponton átvehető a csomag
- átvételkor címzett(!!) fizet még 3 EUR összegű kézbesítési díjatElső ránézésre a nemzetközi tarifáik olcsónak tűnnek.
A Közép-Kelet európai régióban 4209 csomagpontjuk van, Magyarországon is ránézésre 100+. -
BB9000
senior tag
A csomagom a 17track szerint a mai napon beért a Nemzetközi Posta Kicserélő Központba.
A csomag a posta.hu oldalon is követhető, egészen addíg, amíg be nem lépek.
A gondom az, hogy ha belépek a regisztrált és ügyfélkapuval hitelesített fiókomba a posta.hu oldalon, a kereső már nem hozza be a csomagom. A címsorban szerepel a csomagazonosító, de a találati oldalon már nem látszik róla semmi. -
ROLI22
csendes tag
Üdv
Külföldről (US) rendeltem valamit. Ez kb mennyi idő alatt szokott megérkezni ? Illetve ez az utolsó infó róla : Your item departed a transfer airport in DOMODEDOVO, MOSCOW, RUSSIAN FEDERATION on February 28, 2020 at 11:35 pm. The item is currently in transit to the destination
02.28 óta nem történt vele semmi?
-
Dealer95
őstag
válasz Remekelek28 #9784 üzenetére
Szia! Általában igen.
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok. Az mpl csomagautomatába feladott csomag az másnapra ott van? Postárol lett feladva.
-
agroman
senior tag
-
válasz Mr.Pentele #9779 üzenetére
Szia,
Elsőként a Postán, aztán az ügyfélszolgálaton is reklamálnék.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Mr.Pentele
tag
Sziasztok!
Történetem a következő. Igényeltem a Lidl-től egy szakácskönyvet, amelyet ők el is küldtek nekem január 23-án. Mindez később derült ki amikor rákérdeztem náluk, hogy miért nem kaptam meg. Február 3-án visszaküldték nekik, nem kereste jelzéssel. Természetesen értesítőt nem kaptam, így gyakorlatilag semmit sem tudtam az egészről. Ebből kifolyólag károm keletkezett, amit a postával szemben panasz formájában érvényesíteni kívánok.
Szerintetek helyi postán vagy az ügyfélszolgálaton reklamáljak?
Mellesleg teszem hozzá, először fordult ez elő, hogy nem értesítenek.
Köszi előre is!
-
Dealer95
őstag
válasz Remekelek28 #9776 üzenetére
Szia!
Igen!
(De talán e-mailben is elküldik a nyitókódot, már nem emlékszem pontosan) -
Remekelek28
őstag
Sziasztok. Az mpl csomagautomatákból ugyanugy sms kod alapján lehet kivenni a csomagot,mint a foxpostnál? És bankkártyával kell fizetni?
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, most a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt,késhet levél pl. Németországból ?
-
Spet
addikt
válasz ontheground #9772 üzenetére
Csomagot felvették, de még nem került be a központba.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
GabeE3e
tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy Németországban is működik a postán maradó csomagküldés?
Arra gondolok, hogy veszek valamit kifizetem előre ő pedig feladja postán maradóra én meg ott átveszem.
Ha igen, meddig tárolja a posta, illetve az átvételnél valamiféle telefonra kapott kódot kellene megadni?
Vagy emailben is elküldik, hogy csomagom érkezett?Azért kérdezem, mert északi részen van valami amit megvennék, de nem éri meg felutazni addig, viszont ha eltudná küldeni Salzburghoz közeli postára, az jó lenne, még nem beszéltem vele, előbb gondoltam itt megkérdezem,hátha van aki tud ezzel kapcsolatban nyilatkozni.
Köszi előre is.
-
törölt tag
-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
Hi!
Külföldről érkező csomagot alá lehet írni e-személyihez tartozó e-aláírás PIN kóddal?
[ Szerkesztve ]
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni Japánból egy dolgot, kb egy kézben elfér, nincs súlya. Emiatt sokallom a 17 ezres postaköltséget. Nincs lehetőség olcsóbb, akár együttes csomagra? Úgy emlékszem, hogy pl USA-ból van ilyen.
[ Szerkesztve ]
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
-
agroman
senior tag
-
válasz agroman #9753 üzenetére
Igazából már megrendeltem máshonnan azt ami kellett, így nem gond ha visszamegy. Itthon el tudom adni párezerft haszonnal ha megérkezik. Ebay meg visszaadja az árát ha nem érkezik meg. Konkrétan kettő x5687-as proci egész jó áron volt.
De akkor jól értelmezem hogy megy vissza a feladónak?[ Szerkesztve ]
-
agroman
senior tag
válasz MasterDeeJay #9752 üzenetére
lehet hogy nem olvashato vagy hibas a cimzes..hivd fel a posta UFSZ-et, amig lehet, gyorsan...
------
-
Ezt vajon hogyan kell értelmezni?
RE064705555KR
Balatonfüredre kellene érkeznie Dél Koreából ebay-es cucc ami nem is nagy értékű. De fura hogy már itt van nem messze fehérváron mégsem ért ide. Látszólag mintha visszamenne a feladónak. Már vásároltam ugyan ettől az eladódól és simán ment minden, az egyik legigényesebb mindenben, szóval nem hiszem hogy ő cseszett el valamit. -
agroman
senior tag
válasz jozsi252 #9749 üzenetére
nem tulzas..neked kell vigyaznod a cuccokra mert a futar,posta ugy sem fog.
mondjuk en a sok reklamujsagot szoktam erre hasznalni, osszegyurogetni es azzal parnazom ki a dobozkaimat, de ha mindenkepp profi anyagokat akarsz venni akkor ird be a gugliba, hogy : csomagolóanyagok és eleg sok ceg foglalkozik ilyesmivel.------
-
jozsi252
veterán
Ha valamit futárral kell küldenem, akkor kis értéknél is, de nagyobb értéknél is fokozottan figyelek arra hogy az illető sértetlenül kapja meg. Telefonom adtam el nemrég, és így küldtem el (lent a kép). Bár nem is ez a lényeg, hanem az hogy ilyen légpárnás dolgokat honnan tudok venni olcsón szerintetek?
Külföldről szoktam rendelni, aztán ők is ilyen légpárnákkal küldik, de most kifogytam belőle. Aztán 50-200 000ft környéki elektronikai dolgoknál jól szokott jönni.
Amúgy ez már túlzás mi?iPhone 16 Pro Max
-
Pontosan ez az észrevételem nekem is.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
TaaT
nagyúr
válasz agroman #9741 üzenetére
Részben igazad van, nem ingyen viszik vissza, 500ft-ot kérnek érte.
"Ha nem kérsz újraküldést, a csomagodat visszaküldjük a feladónak 500 Ft ellenében."
De persze ilyen probléma nincs előre utalásnál, utánvéttel meg az aranyszabály: csak és kizárólag Jófogás GLS, de ezt már megbeszéltük egyszer. [link]
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
agroman
senior tag
ez meg egy jo nagy BS a jofogas foxpost oldalarol:
"A lenti táblázat tartalmazza az árakat, eladóként a hirdetésfeladási felületen mindig megjelenítjük a várható szállítási és utánvétkezelési költséget, azonban fontos, hogy a pontos összeget mindig a Foxpost kalkulálja az automatánál. "
(es hogy nem alaptalan en is jartam mar ugy hogy vaterafutaros foxpost urlap kitoltes utan "egyedi" (dragabb) arat kaptam az automatanal es kenytelen voltam az S-es csomagomat L-eskent feladni, mert az ugy meg olcsobb volt.)
[ Szerkesztve ]
------
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Jofogás FoxPost-ról van valami vélemény, infomáció? Utánvéttel küldeném a terméket, mennyi lehet az utánvét kezelés díja? Esetleg ha nem veszi át a vevő, akkor ugyan úgy mint a GLS, ingyen vissza hozza?
Köszi
Gergő
-
bugizozi
őstag
Köszönöm, időközben átvettem a csomagot
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy webshopból házhoz, a csomagot az MPL hozza.
Tegnap kaptam egy emailt, hogy: "csomagküldeményt adtak fel Önnek."
Ma ezt látom a posta weboldalán. A kérdésem, hogy várhatom ma a csomagot, vagy majd csak következő munkanap jön?
Itt valahol tudok esetleg érdeklődni, hogy kb milyen időintervallumban jöt a futár, mint a GLS-nél?Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
LOTR
addikt
közben több helyről kaptam választ, itt van a megoldás:
A 2017. április 8-án hatályba lépett 81/2017. Korm. rendelet értelmében a Posta a 324 × 229 × 24 mm-t meghaladó méretű, nem könyvelt küldemények kézbesítésének címhelyen történő megkísérlését mellőzheti. Az ilyen küldemények átvételét a levélszekrénybe kézbesített értesítőn megadott postán biztosítjuk.
One Ring to rule them all
-
-
ablack
senior tag
válasz Victoryus #9727 üzenetére
Szerintem Foxpost a legolcsóbb, ha utánvét is kell. (Összesen 1100Ft.)
Vagy esetleg MPL. -
El kéne postáznom egy Parker tollat. Hogyan lehet a legolcsóbban megúszni? Ami az összefoglalóban van 1100 körüli ár, az utánvétes, ajánlott levél lenne gondolom.
Néztem az online kalkulátort, de ott nem ír utánvétes opciót.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
LOTR
addikt
sziasztok
külföldről vártam csomagot, egész nap itthon, erre most este találom meg a postaládában az értesítőt, hogy menjek be érte, vagy díj ellenében kiszállítják ismételten...
se telefonon nem hívtak, se csengő, semmi nem volt - úgy hallom ez nem egyedi eset sajnosnyilván panaszt teszek, hiszen nem ezért fizettem nem kevés szállítási díjat, de gondoltam előbb itt érdeklődök, hátha van valami amit érdemes lenne tudnom
pl panaszbejelentésre ez lenne a form? [link]
előre is köszi[ Szerkesztve ]
One Ring to rule them all
-
SP4C3
veterán
válasz pauliboy23 #9724 üzenetére
Zseniális....
Nagyon szépen köszönöm az infót!-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
Sziasztok, biztos vótmá',
MPL értesítő jött, hogy .... csomagja még 2 munknapig átvehető: xYz cégben.(A telefon repülő üzemmódban volt az elmúlt 4 napban)
Mégis mi a fszom fog történni 2 nap után? Megsemmisítik az előre kifizetett csomagot?
A csomag alapból késett és nem fogok ráérni az elkövetkező 2 munkanapban elmenni érte. Most akkor mi lesz?!
Tapasztalataitok megosztását előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
FZoleee
tag
Sziasztok!
Külföldről érkezett nagyméretű levélküldeményt kaptam, tracking, minden nélkül. Ma jött az értesítő. Alapértelmezetten csak holnaptól vehető át, vagy van értelme ma megpróbálni? Lehet hülye vagyok, de nekem nem egyértelmű a papíron szereplő információk elolvasása után se.
-
redfox222
csendes tag
válasz zeus_2k14 #9716 üzenetére
A vevővel lebeszélted a gls futár árát? ~2000 ft.
Egy hirdetésbe kellene rakni a 2 terméket mert igy 2 csomag 2 posta lenne.
A vevő is kezdeményezheti a háztól-háziggal szeretné megvenni, vagy te a szerkesztésnél hogy háztól-háziggal szertenéd hirdetni.
Csak előbb be is kellene dobozolni hogy belefér-e az övméretbe meg súlyba.
Nekem nylonos csomagolásban nem vittek el egy dolgot csak ha dobozoltam. -
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Van 2 eladó dolgom Jofogason. Egy horgász szék és egy horgász tálca. Mind a 2 külön van hirdetve, egy embernek kell mind a 2. Olvastam, hogy Utánvéttel csak Jofogas GLSel szabad küldeni. Nos, hogy csináljam? Életembe nem küldtem még így..
-
darvinya
titán
Borzasztó, hogy 12.29-i csomagok megrekedtek nemzetköziben.
Lassan 3 hete semmit sem csináltak vele.
Szerintem vagy 3 konténernyi küldemény lemaradást ott hagytak, majd ez megy kiosztásra.Kíváncsian várom hétfőn válaszolnak konkrét nyomonkövetés szám alapján mit írnak vissza, miért nem tudták feldolgozni.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
globiopi
friss újonc
Sziasztok!
Nekem van egy olyan gondom, hogy a rendelt csomagom számát rárakták egy nem nekem szánt csomagra.
Mivel átvettem és csak utólag láttam mit rontottak el igy nem tudtam már visszaadni. A csomag valódi tulajdonosa már megkapta tőlem amit rendelt. Viszont az én csomagom az hova fog érkezni? A rendelésem mindenhol teljesítettnek van irva. Hova mehetek érdeklődni vagy bármit is tenni hogy megkapjam, vagy le is mondhatok már róla?
Előre is köszönöm a segítséget. -
azbest
félisten
Van olyan cég, amelyik leszerződik úgy a szállítmányozóval, hogy ilyen extrák is legyenek a szolgáltatásban, mint a kibontásos ellenőrzés. Meg olyan is van, hogy (például előfizetéses szolgáltatás eszközének kiszállításakor) szerződést kell aláíratni a címzettel és visszavinni azt a feladó számára. De ez nem alapszolgáltatás és nem jár csak úgy.
-
Dealer95
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest