- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz Bigmasterl #37098 üzenetére
DIGI internet kapcsolat koax-on érkezik és van hozzá modem, azon meg van UTP csatlakozó ?
mezis
-
MODERÁTOR
válasz Bigmasterl #37098 üzenetére
Igen létezik, eoc (ethernet over coax) adapter a neve, de egyrészt elég húzós az áruk is, akár több tízezer forint / pár, illetve sebességben is messze elmaradnak a natív ethernet hálózattól, tehát az ilyen több száz mbps, vagy gbit-es kapcsolatok felejthetők.
-
Bigmasterl
tag
Létezik olyan átalakító amely koaxból jövő jelet alakít át utp jelre ? Konkrétan a Upc koax kábelén szeretném a Digis net jelét átvinni. Sajnos nem lehetett bekötni hozzánk a Digi nets szolgáltatását mert a felba rejtett kábelek upcsek. Újrakábeleztetni meg nem szeretném. Előre is köszönöm
-
bujdi19
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni miért nem működik a utp kábelem.Tegnap csináltam a csatizást és nem működik switch routerrel kötötem össze a laptopot vele. a sorrend zöldfehér,zöld,narancsfehér,kék,kékfehér,narancs,barnafehér,barna összeállításba raktam össze mind a kettő végét. Mi lehet a gond?
-
MODERÁTOR
-
Raypapa
tag
válasz Intruder2k5 #37092 üzenetére
Természetesen lesz egy Linksys EA6350 router a bejövő internetre. Ehhez csatlakozik egy NMT és ebből a router-ből megy tovább egy kb. 8m-es kábel, amelyet csazlakoztatnék egy switch-be a kettéosztás miatt. Persze az osztásnál ha mindkét gép működik, akkor osztódik a sebesség ez világos, de ha csak az egyik, akkor remélem a switch nem lesz "keresztmetszet szűkítő"... Köszi a termékajánlót!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A ZTE csak elsődleges eszköz lehet, helyette vegyél egy saját eszközt.
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz Raypapa #37091 üzenetére
Szia!
Inkább egy TP-Link TL-SG105. A gyártó is megbízhatóbb, masszív fém házban van, és valamivel olcsóbb is.
De ugye a 200Mbps elosztását nem úgy képzelted, hogy két végponton is kihasználod majd egyszerre a teljes sebességet? Illetve ehhez kellhet egy router is, pontosabban a switch helyett router, ha a szolgáltató nem biztosít több IP címet is egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
Raypapa
tag
Sziasztok!
A szakiktól kérdezném, hogy tudtok-e ajánlani minél kedvezőbb árú, de azért megbízható gigabites switch-et?
Olyan kéne, ami a legegyszerűbb, nem menedzselhető, csak a 200Mbps sebességű internetet szeretném úgy elosztani, hogy a sávszélesség/sebesség megmaradjon, ha ez egyáltalán lehetséges. (A teljes hozzá nem értésem részleges hiánya ne zavarjon meg senkit! )
Ez jó pl.: https://www.pcx.hu//tenda-sg80-switch-894272?referer=argep.hu ?
Köszönöm szépen![ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Sziasztok!
Adott egy ZTE ZXHN H298N Digi router, ami helyett vásároltunk egy TP-Link Archer C7-et. A Digi belépőjét megadtuk neki, működik, jó a net és a WiFi. Szükség volt az új routerre, mert a Digié katasztrofális jelet produkált még a kis lakáson belül is. Kapott egy 192.168.1.1-es belső IP címet. Eddig minden perfekt.
Van viszont egy pince, ahova a LAN már le lett vezetve a C7-ből, és aminek a végére szintén kell egy jelszóró egység. A megmaradt ZTE-t próbáltuk beállítani ott access pointként, kiiktatva a beállításaiban a fölöslegessé vált PPPoE részt, helyette Static IP az elérhető opció. Ennél viszont már gondban vagyok a beállítással.
A lenti router a 192.168.1.2-es belső IP címet kapta, a Static IP beállítás pedig így néz ki:
IP address: 192.168.1.2
subnet: 255.255.255.0
gateway: 192.168.1.1Ezt nem fogadta el. Igazából nem tudom, hogy az első, itt megadandó IP cím mire vonatkozik. Megváltoztattuk 192.168.1.3-ra, de úgy sem volt még net. Ebben tudtok nekem segíteni? Köszi!
Vagy, ha ez a ZTE így nem alkalmas a net továbbszórására, milyen alap routert ajánlanátok, ami már igen?
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Topikgazda
válasz CarajoEsp #37086 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A használt wifi csatorna fix-en 1 és 11 közötti?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz szerzsike120 #37084 üzenetére
Az adapter beállításoknál tedd fixen 1000 duplex-re vagy automatikusra.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
CarajoEsp
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok.
Adott egy Huawei HG8245H, amit a telekom adott a Netmania 1000 mellé. Jelenleg ebbe megy az optika, és ez megy a fő gépbe. Egy Asus RT12D kapcsolódik hozzá repeater módban, egyrészt, hogy a Tv-n tudjak Serviio-val filmeket játszani, másrészt a Wifi miatt.A gondom a következ lenne. Bár az Asus szerint nagyjából 300mpbs a két router közötti sebesség és filmet lejátszani lehet is, gyakorlatilag bármit, amennyiben a repeaterhez csatlakozok telefonnal, sokszor dobja el a hálózatot és borzasztóan lassa tölt be, bármilyen oldal. Logba semmilyen gond nincs.
Van valakinek valamilyen ötlete? Eddig két Asus között volt megoldva ugyan ez, ott semmilyen gond nem volt.
-Battletag: CarajoEsp#1838 -Steam: CarajoEsp -WP7 Gamertag: CarajoEsp1-BF3: HUNGeriEnd
-
RAiN91
őstag
Köszi a válaszokat.
Végülis valószínű mégsem fog kelleni:
Az alap gond az volt, hogy egy sportfogadó oldal live stream videóját programból, és web linkről sem nyitja meg PC-n, csak forog a homokóra. Laptopon ugyan arról a netről viszont tökéletes. Más internetéről is tökéletes az adott PC-vel, eddig azt hittük, hogy a Wifi adapterrel van a gond, és majd kábellel jó lesz, de nem.
Ez mitől lehet?
-
szerzsike120
csendes tag
Üdv! Mai napon vásároltam egy TP-Link TG-3269 hálózati kátyát, mert az alaplapi 100mb/s-s kártya nem támogatta a UPC 240mb/s sebességű netet. Beletettem a gépbe a kártyát, van is net, de ugyanolyan sebességet produkál mint a régi kártyánál, illesztőprogram pedig Windows 10-s nincsen hozzá. Tud ebben valaki segíteni, hogy tudnám az internetemet kihasználni így? Milyen beállítások kellenek a helyes működéshez? A gép Windows 10-s rendszerrel használom. Hívtam az UPC-t ott bemérték a szinteket, és azt mondták, még mindig azt érzékelik, hogy nem tud fogadni az új kártya 100mb/s-tól nagyobb sebességet. A modemig eljut, de onnantól nem!
-
Topikgazda
válasz Borisz76 #37081 üzenetére
Bizony!
Azt kell tudni, hogy ezekkel az "Y-elosztó"-kkal nem portot nyer az ember, hanem (a sebesség árán) vezetéket. Arra jók, hogy ha valahová vezet egy 8-eres (gigabites) UTP-kábel, és elég a 100 Mbps, akkor a kábel végein a 8 eret (4×2) 2×4 érre (2×(2×2)) csoportosítja és rendezi 1-1 csatlakozóba. Ezt a manővert viszont a kábel mindkét végén szimmetrikusan meg kell csinálni, tehát a "forrásoldalon" is elfoglal két portot.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Borisz76
veterán
válasz RAiN91 #37080 üzenetére
Akkor egy egyszerü 5 portos gigabites switch kell neked.
Kábeledet beledugod valamelyik portba majd a maradék csatlakozókból választasz kettöt és onnan mész tovább a tv-be valamint a pc-be.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
RAiN91
őstag
válasz Intruder2k5 #37079 üzenetére
Router a földszinten van, és 1 kábel ön fel, a TV-hez. Ugyan erről a kábelről kellene még nekem net a gépre.
-
MODERÁTOR
-
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne,hogy szeretném a net kábelem ketté osztani. Ezt a terméket lestem ki :
https://www.aqua.hu/utp-y-elosztto-8-4lan4lan-rnuty1100b-171573.html
Tudnátok ebben segíteni, hogy ez ok vagy sem a kábel kettőzésére? Sebességet nem vesztek vele ugye? Köszi előre is. -
Ralond
tag
Sziasztok!
Egy asztali számítógépet szeretnék egy másik szobába költöztetni, de a modem és a wifi router ugyanabban a szobában maradna. Mi lenne a legolcsóbb megoldás arra, hogy az asztali gépen elfogadható kapcsolat legyen? Csak internetezésre, videó nézésre lenne használva a gép az új helyén.
-
tfalcon96
aktív tag
válasz Intruder2k5 #37065 üzenetére
Szia, Telekomos (T-Home)net, szerintem PPPoE, de ebben nem vagyok biztos. Akkor gondolom ha a tv-n is be van állítva a pppoe, akkor ott is meg kellett, hogy adja a szolgáltatótól kapott felhasználónevet/jelszót, igaz? És gondolom a szolgáltató szűrője miatt nem enged egyszerre két bejelentkező eszközt. Bár azt még mindig nem értem, hogy a routert megkerülve, hogyan tudna a Tv pppoe kapcsolódni, mivel ugye a routeren keresztül megy a kábel.
Bocsi, ha hülyeségeket írok, de viszonylag laikusként próbálok tanulni/megérteni, amit írsz._______"I Am Consciousness. I Am Alive. I Am Chappie."_______
-
Topikgazda
válasz sarasota123 #37071 üzenetére
Ilyen környezetben nem várjál semmit sem, nézd végig az összes csatornát.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sarasota123
aktív tag
válasz Gubek-Einste #37070 üzenetére
egy fal/ajtó van az adapter és a router között (a szobám ajtaja felett van kint a router), nagyjából 4-5 méter távolság.
az SSID: dlink-EDC8
a jelszó angol abc és 5 szám
hatosra van állítva, ezt mondjuk lehet, hogy meg kéne változtatnom (most költöztem csak be)
OS drivert használtam, de letöltöttem a tp-link oldaláról a drivert és frissítettem arra. azóta sem változott az eredmény.
Nokia Lumia 820, speedtest alkalmazással mértem, fixen 35mbit felett hoz.inssider screenshot: [kép]
He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
Topikgazda
válasz sarasota123 #37068 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A használt wifi csatorna fix-en 1 és 11 közötti?
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?
Milyen típusú a telefon?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok, van a lakásban egy d-link dir809 router, egy tp-link wn 821N usb adapterrel csatlakozok hozzá, és szörnyű sebesség értékeket kapok, nagyjából 0 és 6 mbps között. ez mitől lehet? ha tök ugyanarról a pontról mérem a telefonom wifijével, simán 40mbps. valami tippet, segítséget megköszönnék.
He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
zazira2
tag
Üdv,
Adott két Tp-link router a wifi terület növelése miatt.
Jelenleg wifi-n keresztül kommunikálnak, de nem vagyok mindig elégedett.
Ha kábellel kapcsolnám össze az jobb megoldás lenne? A két router távolsága ~8 méter. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
tfalcon96
aktív tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni. Egyik ismerősnél a következő helyzet áll fenn:
vett egy smart tv-t, de mivel a wifis kapcsolat elmondása szerint nem volt stabil, a smart tv-t kábellel rákötötte a routerre. A hibajelenség a következő: elmondása szerint, amikor gépen használja a netet, akkor a tv-n nincs net, és ugyanez igaz fordítva. Illetve a tv nem akar rácsatlakozni a gápeles netre, ezért mindig resetelnie kell, és utána működik. A router egy egyszerű kétantennás tp link, valami olcsóbb fajta. Valamilyen ötlet?_______"I Am Consciousness. I Am Alive. I Am Chappie."_______
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
SMB-n keresztül osztanék meg mappákat Win 7-es gépről Android-os kütyükkel.
Volt már pár mappám előzőleg megosztva, amiket lát és böngészni is tud a Tablet (ES File Explorer-el), de most, hogy újakat osztottam meg azokat nem tudja megnyitni, csak kilistázza.
A megosztási beállításoknál "mindenki"-nek van olvasási jog beállítva, csak úgy mint azoknál a mappáknál amiket lát, de ezeket valamiért nem...
Mivel lehet a gond?!
Köszi!
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Olyan probléma jött elő ismerősömnél, hogy a 100 mbites nete belassult kb 7 mbitre de wifin telefonnal normális sebességet ér el az asztali gépe kábelen meg ezt produkálja és más gép amit csatlakoztat a routerre hibátlanul működik kábelen. Milyen tesztekkel lehetne kiszűrni, hogy esetleg alaplapi lan kotlott-e meg? Friss win 10-et rakott most fel, hogy nem-e az kavart be.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz feketegergo #37056 üzenetére
Ha megfelelően van beállítva akkor nem lesz rosszabb a biztonsága mint más rendszernek.
Nem kell semmit sem tudni a switch-nek, magán a gateway-en is be lehet állítani minden szükséges dolgot.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
markussandor
senior tag
válasz szaboi6512 #37058 üzenetére
Köszi, ugyanilyen wifi kártyám van nekem is :-)
-
szaboi6512
őstag
válasz markussandor #37057 üzenetére
TP-Link Archer C7 Router-Intel AC 7260 Wireless hálózati kártya, Dual Band, 300 / 867Mbps, Bluetooth 4.0, mini PCI-E
[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
markussandor
senior tag
válasz szaboi6512 #37052 üzenetére
Köszi a választ, ez megnyugtató számomra.
Milyen eszközökkel érted el ezt a sebességet?Nálam nem a net miatt kell, az elvileg 100/100-as lesz, nekem inkább a belső lan miatt kellene, pl a rendszeres mentések a laptopról a nasra. Most N-es wifiwel 100Mb/s-os stabil kapcsolatom van, mert a router lan portja nem tud többet. De ez szolgáltatói eszköz, ha költözöm, újat kell majd vennem, és nem akarok rosszat venni.
-
feketegergo
tag
válasz Gubek-Einste #37053 üzenetére
Köszönöm!
A biztonsága ok egy ilyen rendszernek?
Amikor egyetemre jártam, még azt mondták, hogy egy hardvers tűzfal az igazi... de most a fórumokat olvasgatva úgy érzem az a trend, hogy a routerekben lévő hardver/szoftver kevésbé stabil vagy biztonságos.Találtam pár leírást a netesn. Sajnos nem értem annyira mint zseretném, pedig informatikus vagyok.
Mondjuk szoftverfejlesztő vagyok és nem rendszergazda.
Azért valahogy megküzdök vele, utána lesz egy tuti rendszerem.Ahhoz, hogy legyen külön vendég wifi (ami a belső hálózatot nem látja, csak a netet), ahhoz kell valami különlegesent tudnia a switch-nek?
Gondolom a gateway-en bármit beállíthatok, de a switch-em buta. -
Szajo
őstag
válasz Gubek-Einste #37054 üzenetére
Ja értem csak akkor fazisrol is volt szó és nem tudtam még akkor hány fázis van a hazban.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz feketegergo #37049 üzenetére
Leírást nem tudok, Linux-os körökben kellene ilyen ügyben érdeklődni.
Vannak összerakott kész megoldások de magad is "összelegozhatod" ami kell, ez lényegében csak tudás és elszántság kérdése.
Nem lesz gond az 24/7 üzemmel, folyamatosan menni fog ha nincsen nagyobb gond.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
szaboi6512
őstag
válasz markussandor #37041 üzenetére
Nekem 500/200 net mellett 300 stabilan jön.de általában 330-400 között van. környezetfüggö a wifi leginkább.
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Szajo
őstag
Ha egy fázis va a házban jó ez a dugaljzatba való 2 részes powerlink (asszem ez a neve) vagy ebben az esetben sem a legjobb?
-
feketegergo
tag
válasz Gubek-Einste #37047 üzenetére
Tudtok esetleg javasolni valami leírást, hogy hogyan kell egy pc-t gateway-nak beállítani.
Általában debian linuxot használok desktop pc-nek. Ez megfelel gateway-nak is, vagy van kézenfekvőbb választás?
valyon bírja egy ilyen az éjjel nappali folyamatos üzemet?
-
Parson
addikt
válasz Gubek-Einste #37045 üzenetére
A gond csak az, hogy bérelt lakásban vagyok, de ha saját lenne, akkor sem tudnám, hogy a behuzott kábelek milyen minőségüek. Innentől kezdve kérdéses az egész. Ráadásul a nagyfesz hálózattal sem vagyok tisztában, hány külön körön fut az áram a lakásban, - ezek az adattovábbitásnál nem elhanyagolható dolgok - egy körön kell lennie az ado-vevő párosnak. Pusztán ennyi.
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Topikgazda
válasz feketegergo #37046 üzenetére
Megfelelő ha jól be van állítva, normál router-hez képest jobb teljesítménnyel tud rendelkezni és több mindenre is használható.
-
feketegergo
tag
Router helyett megfelelő a lenti összeállítás?
Van egy mini itx alaplapom, aminek 2 LAN csatlakozása van. [Itt a specifikációja] Arra gondoltam, hogy beteszem gateway-nek, utána teszek egy 8 portos gigabites switch-et (Ilyenem van és nem használom), és 2 régi routert beállítok acces point-nak (ilyen tipusúak vannak: asus wl 520gu, és wl500g Premium v2).
Gateway-t még sajnos sosem láttam, de gondolom fogok egy debian linuxot, teszek rá PPPoE klienst, tűzfalat, DHCP szervert, aztán működnie kell.
Később még szükségem lesz VPN-szerverre, ftp-szerverre, meg szeretném a belső hálózat felé DLNA ksizolgálónak is használni a mini-itx gépet. Gondolom ezt bírnia kell.
Az a gyanús, hogy a nagy átmenő adatforgalommal valyon megbirkózik-e, amikor a belső hálózatban lévő gép elkezd letölteni, és az egész adat átfolyik a gateway-en. Mi a véleményetek?
Vagy jobb ötlet valami célhardvert használni?
(A "Milyen routert" topicból irányítottak át ide.)
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz markussandor #37041 üzenetére
Baromi megjósolhatatlanok a wifisebességek.
SZERINTEM: Ha tényleg nagyon jók a helyi viszonyok (beleértve a dögös ellenoldali készüléket is), akkor az adott adatfolyam harmada tartható lehet.
MaCS
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek, ha mégse elnézést kérek!
Az lenne a kérdésem, hogy egy 867Mb/s-os AC-s wifi routeren közel ideális körülmények között* 5GHz-en mennyi valós sebességet lehet elérni, ha a notebook wifije is AC-s, 867Mb/s-os?
*kertes ház, nincs a szomszédnak 5GHz-es kütyüje, szobán belül 2-3 m-re a routertől, csak egy kliens lógna rajta
-
Parson
addikt
sziasztok, szeretném bőviteni az itthoni hálózatot, és belefutottam egy kis kábelezési problémába, amire ezt havasolták nekem:
DEVOLO dLAN-1200+
Van valakinek tapasztalata, hogy milyen ez, és mennyire megbizható? Elég szkeptikusnak érzem magam most, lévén nagyfeszültségű kábelen való adattovábbitással még sosem foglalkoztam.
Köszi előre is!───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Topikgazda
válasz lalus8706 #37038 üzenetére
Nem ismerem a Digi rendszerét, az általános logika az, hogy ha már olyan drótod van, ami használatra kész, tehát ott az internetre néző, felhasználható IP-cím (ami Nálad megvan, hiszen a routered kapcsolódott), akkor egy készülékkel kapcsolódhatsz hozzá, ami (bár nem ez az ajánlott módszer) megfelelően beállítva lehet egy PC is.
MaCS
-
lalus8706
tag
válasz MaCS_70 #37037 üzenetére
Szia,
Először is köszönöm a gyors reakciót!
Ezek szerint ha leválasztom a routert, és csak a pc-ben hagyom bent az utp-t, akkor azon mennie kellene? Nem mintha ez megoldás lenne a problémámra. :S
A Digi semmilyen eszközt nem adott. Éppen ezért vettem switch-et, hogy azon legalább átmegy a teljes sávszél. A régi routerem tényleg csak egy kis pluszt jelentett volna, hogy wi-fi is legyen. De úgy tűnik, a switch tiszta bukó lett, hiszen vennem kell valami erős routert, amit már az ajtónál kell majd használnom.
Az eszmefuttatásom helyénvaló?
Üdv.
-
Topikgazda
válasz lalus8706 #37036 üzenetére
Egy kapcsolatod lehet, amit elhasználsz a routernél -- ami teljesen rendben is van, ez a router dolga.
A PC már második internetkapcsolat lenne.
Maga a switch csak egy elosztó, nem létesít kapcsolatot, csak (némi túlzással) a dótot ágaztatja szé.
Ha tehát több helyen akarod használni a netet, meg eleve korrekt kapcsolatot akarsz kiépíteni, akkor egy routernek kell lennie az első hálózati elemnek, ami létrehozza a belső hálózatodat.
A Digi nem adott eszközt?
MaCS
-
lalus8706
tag
Sziasztok,
Új lakásba költöztem, ahol minden helyiségben külön-külön UTP fali aljzat található. A bejárati ajtónál érkezik a szolgáltatás (Digi 500), amit egy switch-csel (Zyxel ES-105A v3) osztottam szét. Az egyik szobába beraktam egy régebbi wi-fi routert, hogy mégiscsak legyen wi-fi is. Azon szépen megy is minden - már amit a router tud.
A gondom azzal van, hogy egy másik szobában direktben dugom az UTP-t a PC-be, de hiába hozok létre új kapcsolatot, mindig 651-es hibával tér vissza csatlakozás során. Olvasgattam már fórumokat, de megoldást még nem találtam...
Remélem, tudtok valami mankót nyújtani, mert ez így elég kellemetlen. Előre is köszönöm!
Üdv.
Ui: az elképzelés az lett volna, hogy tudjak tv-n filmet nézni gépről bármiféle (közvetlen) kábeles összeköttetés nélkül.
-
arnocost
csendes tag
válasz Gubek-Einste #37021 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! 1 perc alatt sikerült a beállítás.
Alapból a WAN portot használtam -
Zen_Ronin
tag
Köszönöm a segítséget4
Megtaláltam a megoldást.
Openmediavault-ot telepítettem fel.
Minden gond meg tudom osztani bármelyik HDD-t.Egyenlőre tesztelem.
A BD.iso-k is mennek hálózaton.
A 3D-s lejátszást még nem próbáltam. /remélem ahhoz is elég gyors lesz a hálózati adatátvitel/Üdv!
-
-
válasz Lacielvtárs #37031 üzenetére
A paradicsomtól nem, mert visszarakható a gyári fv.Ha az rt-n56-ban is van recovery mód, akkor gondolom, hogy az is visszaállítható, de erre nem vennék mérget.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
válasz Lacielvtárs #37029 üzenetére
A tiedre pont nem megy sajnos. LINK .
De van rá Padavan fw, azt viszont nem ismerem.
Mégegy Link .Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
válasz Lacielvtárs #37027 üzenetére
Tomato esetén viszont switch-AP módban hozzámountolhatod a WAN likat a LANokhoz és tökmindegy hogy az öt portból melyikbe mit dugsz.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
válasz Gubek-Einste #37026 üzenetére
Értem, nagyon köszönöm a választ
Ki fogom próbálni[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #37025 üzenetére
Igen, gyári firmware alatt az Adminisztráció/Üzemmód menüpont alatt tudod beállítani.
A v1/A1 router/AP/repeater/media bridge módban tud müködni, a v2/B1 router és AP módban gyári firmware-rel.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
válasz Gubek-Einste #37024 üzenetére
Értem, köszönöm a pontosítást
Nekem asus routerem van, lasd adatlapom.
Akkor ezzel fel tudnék szabadítani egy lan portot?
Ha jól értelmezem amit írtál..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #37023 üzenetére
Pontosabban a dedikált AP módot mert a AP módot a linkelt beállítás alapján lehet megcsinálni.
A dedikált AP mód az amikor a bejövő kábel a router WAN portjába megy és úgy van beállítva az eszköz, hogy a router funkciói le vannak tiltva. Pl. az Asus ilyen.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
válasz Gubek-Einste #37021 üzenetére
jogos...
rosszul fogalmaztam, mert az AP -t ha jól tudom nem mindegyik router tudja alapból és akkor kell a switch mód. remélem jól mondom[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Topikgazda
-
Borisz76
veterán
Azonos routerek esetében sem lehet tökéletesen egyforma mert máshol lesznek elhelyezve.....gondolom ,mert így lehet nagyobb területet lefedni.
Tehát hasonló lesz mint a jelenlegi.
A csatornákat érdemes "üres" helyre belőni, hogy ne zavarják egymást. Pl. : Router1-n 4-es csatorna,Router2-n 10-es csatorna.
Persze előbb érdemes szétnézni a Wifi Analyzer programmal, hogy milyen környékbeli hálózatok vannak és milyen csatornán.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
barnam_
nagyúr
Üdv,
Kerestem a nyitó hozzászólásban, de nem találtam erre vonatkozó információt.
220V-os lan adapteren gondolkodom, mennyire alkalmasak ezek adattovábbításra?
Egyszerű feladatot kellene ellátnia: a router a nappaliban van, amihez szeretnék vezetékes kapcsolatot is, viszont nem akarok a vezetékkel vesződni. Ezt elkerülve jutottak eszembe ezekaz adapterek. Melyik lenne alkalmas egy 100Mbit-es hálózathoz?Azt olvastam több helyen, hogy egy villanyórán kell lennie a konnektoroknak (stimmt), viszont okozhat-e problémát, ha külön biztosítékon vannak?
Köszi!
-
maathe
senior tag
Adott egy ZNet-es PPPoE kapcsolat, melyre csatlakozik egy TP-Link TL-WR1043ND V3. Csak akkor van kapcsolat, ha a router egy UTP-vel össze van kötve egy laptoppal. Amint a laptop kikapcsol/a kábel kihúzásra kerül, a kapcsolat percek/órák múlva korlátozottá válik. Reseteltem a routert, elkezdtem beállítgatni a dolgokat és minden jó volt addig, amíg az IP kamerarendszernek be nem állítottam a portjait (85, 554, 2000, 8000). Amint letiltottam ezeket egyből lett kapcsolat. A router logban semmi érdekeset nem találtam és az adapterbeállításoknál sincs semmi különös.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj?
-
válasz arnocost #37015 üzenetére
A tp link router switch módban van?
Mindkettőn megy a dhcp?
Ha igen, akkor szerintem az a baj.
A hgwn menjen a dhcp, a tp link router meg menjen swith modban, vagy ap módban.[ Szerkesztve ]
-
arnocost
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni!
Telekom 120mbit netünk van amit egy telekomos Cisco wifis router oszt meg tökéletesen.
Vettem egy TP-Link wr1043nd v4,0 rootert amit kábelen szeretnék összekötni a Cisco routerral, hogy 2 külön wifi hálózatom legyen és a tp-link routeren pedig egy pc és egy tv lenne kötve internetezni.
Nem vok kezdő ebben a témában, de nem tudtam netet varázsolni a tplink routerre sehogy sem. Addig jutottam, hogy a tplink router is szépen osztja az ip címet, de internet sem lanon sem wifin nincs.
Tudna vki segíteni esetleg? -
Borisz76
veterán
Szia.
Ha veszel még egy Asus R12 D1 routert, akkor azt be lehet állítani dedikált AP-nek. ( Acces Point ).
- A D1 LAN portját UTP kábellel dugd a PC-be.
- Jelentkezz be.
- AP mód beállítása az admin felületen az Adminisztráció/Üzemmód menüpont alatt lehet megtenni.
- Ha kell , akkor egy restart is javasolt. ( Ebben nem vagyok biztos )
- Gépről leválaszthatod.Ez után az elsődleges router LAN portjából egy kábellel mész a 2. router ( AP ) WAN portjába.
Vagy , ha olyan routert veszel amiben nincs AP mód , akkor itt egy leírás.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus R12 D1 routerem és az volna a cél. hogy a ház másik felében és az udvaron is teljes legyen a wifi.
Milyen megoldást ajánlatok?
Még egy routerrel meglehet oldani, hogy csak a wifit továbbítsa? Vagy vannak jobb módszerek?
Nyílván az ár is fontos, nem akarok 20ezret költeni rá. -
user12
őstag
-
Borisz76
veterán
válasz Zen_Ronin #37007 üzenetére
Sehogy szerintem....
Bár nincs tapasztalatom "épített" nas-al csak eredeti Synology-val de ott sem oldható meg a dolog.
Minden alkalommal, ha lemezt teszel bele formázza a saját ( általában Ext4 , Brtfs ) fájlrendszerére.
Első alkalommal meg pláne.Tegyél bele egy másik, üres lemezt.
Hozd létre a kötetet.
Másold át rá az adatokat.Mehet bele a NAS-ba ha végzett a másolással.
Bővítheted a kötetet vagy új kötetet hozhatsz létre a "régi" lemezzel...amit formázni fog.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
A következő problémára kérnék segítséget.
Összeraktam egy PC-ből NAS szervert.A FreeNAST telepítettem rá.
Van egy filmekkel teli HDD-m, amit szeretnék megosztani.A problémám ott van, hogy nem tudom a tárolóhoz hozzáadnini, mert létre kellene hoznom egy ZFS kötetet, és azt írja ki , hogy minden adat törlödni fog a lemezről.
No....... hát én ezt nem szeretném.
Hogyan tudnám úgy hozzáadni a lemezt, hogy ne törlődjenek az adataim?Köszönöm, örök hála a segítségért!
-
lacciwow
csendes tag
válasz Gubek-Einste #37005 üzenetére
A routerem egy TP-LINK WR841N tipusú készülék, a hotspotot egy androidos mobiltelefon biztositja. A mobil WPA2-PSK, jelszavas védelemmel adja a hotspotot, a routeren ki van kapcsolva a dhcp, be van kapcsolva a wds, igy egyfajta repeaterként van alkalmazva, 43.1 az ip cimének a vége, a laptopok fix ip-re vannak állitva, 43.10 és 43.11 az ip cimek vége. MAC filter nincs beállitva.
-
Topikgazda
-
lacciwow
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám: van egy tp-link routerem, amit hotspot jelerősitésre használok, és hiába van megfelelően beállitva a laptopom, nem mindig tudok a router beállitásokba belépni. Néha be tudok lépni, néha pedig mintha rossz cimet irnék be, nem tud csatlakozni a router kezelőfelületéhez.
Illetve neten nem találtam rá megoldást, lehet, hogy rosszul kerestem, de meg lehet oldani a hotspotom sebességkorlátozását routeren, vagy androidos készüléken? A routeremen ki van kapcsolva a dhcp a wds miatt, és úgy olvastam, és tapasztaltam is, hogy a bandwidth control ilyenkor nem müködik. -
kovjzs
újonc
Sziasztok!
1-2 évvel ezelőtt a telenor a hipernet előfizetéshez adott ilyen csoda masinákat, nekem jelenleg 2db van belőle a fiókban, mivel nem voltak vele különösebb gondok, most arra gondoltam besegíthetnének az itthoni hálózatba.
Adtam neki egy fix ip-t, mivel a t-home-os csoda xxx.xxx.0.11től oszt ezért ő lett a 0.3 emellett kikapcsoltam a dhcp-t. összekötöttem a két cuccot és voálá 2vel több vezetékes ezközt tudok hasznáni ami az IPTV miatt nem árt. (ami tök jól megy így is, hogy a huaweibe van dugva)Problémáim a következők, amiben segítséget szeretnék kérni:
1. hiába adtam neki azt a bizonyos 0.3-as fix IP-t nem érem el, nem tudom tovább konfigolni
2. szerintetek megoldható lenne, hogy működjön a wifi is róla? mert jelenleg ha rácsatlakozok nem vagyok a hálózatban mivel a wifi if sem kap ip-t.. gondolom...
előre is köszi a segítséget és az ötleteket
-
libus
őstag
Sziasztok!
Múlt héten nagyon sokszor volt nálunk áramszünet 1-2 órán belül.
Azóta nem érem el kívülről az Asus AC68U routeren a transmissiont!
Az Asus router előtt van még két router, de megvan nyitva mind a kettőn a transmission portja.
Sőt a 21-es port is megvan nyitva az asus router előtt lévő routereken, hogy FTP-n elérjem az Asus routerre csatolt HDD tartalmát. Ezzel érdekes módon nincs baj, mert elérem kívülről.
A külső IP címem nem változott!
Valakinek van ötlete miért nem érem el a transmisiont kívülről?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Konteó topic
- Milyen széket vegyek?
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest