- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Windows 10
- F-Secure termékek
- Sweet.tv - internetes TV
- Synology NAS
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
Bigmasterl #37098 üzenetére
DIGI internet kapcsolat koax-on érkezik és van hozzá modem, azon meg van UTP csatlakozó ?
-
válasz
Bigmasterl #37098 üzenetére
Igen létezik, eoc (ethernet over coax) adapter a neve, de egyrészt elég húzós az áruk is, akár több tízezer forint / pár, illetve sebességben is messze elmaradnak a natív ethernet hálózattól, tehát az ilyen több száz mbps, vagy gbit-es kapcsolatok felejthetők.
-
Bigmasterl
tag
Létezik olyan átalakító amely koaxból jövő jelet alakít át utp jelre ? Konkrétan a Upc koax kábelén szeretném a Digis net jelét átvinni. Sajnos nem lehetett bekötni hozzánk a Digi nets szolgáltatását mert a felba rejtett kábelek upcsek. Újrakábeleztetni meg nem szeretném. Előre is köszönöm
-
bujdi19
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni miért nem működik a utp kábelem.Tegnap csináltam a csatizást és nem működik switch routerrel kötötem össze a laptopot vele. a sorrend zöldfehér,zöld,narancsfehér,kék,kékfehér,narancs,barnafehér,barna összeállításba raktam össze mind a kettő végét. Mi lehet a gond?
-
-
Raypapa
tag
válasz
Intruder2k5 #37092 üzenetére
Természetesen lesz egy Linksys EA6350 router a bejövő internetre. Ehhez csatlakozik egy NMT és ebből a router-ből megy tovább egy kb. 8m-es kábel, amelyet csazlakoztatnék egy switch-be a kettéosztás miatt. Persze az osztásnál ha mindkét gép működik, akkor osztódik a sebesség ez világos, de ha csak az egyik, akkor remélem a switch nem lesz "keresztmetszet szűkítő"... Köszi a termékajánlót!
-
A ZTE csak elsődleges eszköz lehet, helyette vegyél egy saját eszközt.
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót. -
válasz
Raypapa #37091 üzenetére
Szia!
Inkább egy TP-Link TL-SG105. A gyártó is megbízhatóbb, masszív fém házban van, és valamivel olcsóbb is.
De ugye a 200Mbps elosztását nem úgy képzelted, hogy két végponton is kihasználod majd egyszerre a teljes sebességet? Illetve ehhez kellhet egy router is, pontosabban a switch helyett router, ha a szolgáltató nem biztosít több IP címet is egyszerre.
-
Raypapa
tag
Sziasztok!
A szakiktól kérdezném, hogy tudtok-e ajánlani minél kedvezőbb árú, de azért megbízható gigabites switch-et?
Olyan kéne, ami a legegyszerűbb, nem menedzselhető, csak a 200Mbps sebességű internetet szeretném úgy elosztani, hogy a sávszélesség/sebesség megmaradjon, ha ez egyáltalán lehetséges. (A teljes hozzá nem értésem részleges hiánya ne zavarjon meg senkit!)
Ez jó pl.: https://www.pcx.hu//tenda-sg80-switch-894272?referer=argep.hu ?
Köszönöm szépen! -
pc360
addikt
Sziasztok!
Adott egy ZTE ZXHN H298N Digi router, ami helyett vásároltunk egy TP-Link Archer C7-et. A Digi belépőjét megadtuk neki, működik, jó a net és a WiFi. Szükség volt az új routerre, mert a Digié katasztrofális jelet produkált még a kis lakáson belül is. Kapott egy 192.168.1.1-es belső IP címet. Eddig minden perfekt.
Van viszont egy pince, ahova a LAN már le lett vezetve a C7-ből, és aminek a végére szintén kell egy jelszóró egység. A megmaradt ZTE-t próbáltuk beállítani ott access pointként, kiiktatva a beállításaiban a fölöslegessé vált PPPoE részt, helyette Static IP az elérhető opció. Ennél viszont már gondban vagyok a beállítással.
A lenti router a 192.168.1.2-es belső IP címet kapta, a Static IP beállítás pedig így néz ki:
IP address: 192.168.1.2
subnet: 255.255.255.0
gateway: 192.168.1.1Ezt nem fogadta el. Igazából nem tudom, hogy az első, itt megadandó IP cím mire vonatkozik. Megváltoztattuk 192.168.1.3-ra, de úgy sem volt még net. Ebben tudtok nekem segíteni? Köszi!
Vagy, ha ez a ZTE így nem alkalmas a net továbbszórására, milyen alap routert ajánlanátok, ami már igen?
-
válasz
CarajoEsp #37086 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A használt wifi csatorna fix-en 1 és 11 közötti? -
válasz
szerzsike120 #37084 üzenetére
Az adapter beállításoknál tedd fixen 1000 duplex-re vagy automatikusra.
-
CarajoEsp
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok.
Adott egy Huawei HG8245H, amit a telekom adott a Netmania 1000 mellé. Jelenleg ebbe megy az optika, és ez megy a fő gépbe. Egy Asus RT12D kapcsolódik hozzá repeater módban, egyrészt, hogy a Tv-n tudjak Serviio-val filmeket játszani, másrészt a Wifi miatt.A gondom a következ lenne. Bár az Asus szerint nagyjából 300mpbs a két router közötti sebesség és filmet lejátszani lehet is, gyakorlatilag bármit, amennyiben a repeaterhez csatlakozok telefonnal, sokszor dobja el a hálózatot és borzasztóan lassa tölt be, bármilyen oldal. Logba semmilyen gond nincs.
Van valakinek valamilyen ötlete? Eddig két Asus között volt megoldva ugyan ez, ott semmilyen gond nem volt.
-
RAiN91
őstag
Köszi a válaszokat.
Végülis valószínű mégsem fog kelleni:
Az alap gond az volt, hogy egy sportfogadó oldal live stream videóját programból, és web linkről sem nyitja meg PC-n, csak forog a homokóra. Laptopon ugyan arról a netről viszont tökéletes. Más internetéről is tökéletes az adott PC-vel, eddig azt hittük, hogy a Wifi adapterrel van a gond, és majd kábellel jó lesz, de nem.
Ez mitől lehet?
-
szerzsike120
csendes tag
Üdv! Mai napon vásároltam egy TP-Link TG-3269 hálózati kátyát, mert az alaplapi 100mb/s-s kártya nem támogatta a UPC 240mb/s sebességű netet. Beletettem a gépbe a kártyát, van is net, de ugyanolyan sebességet produkál mint a régi kártyánál, illesztőprogram pedig Windows 10-s nincsen hozzá. Tud ebben valaki segíteni, hogy tudnám az internetemet kihasználni így? Milyen beállítások kellenek a helyes működéshez? A gép Windows 10-s rendszerrel használom. Hívtam az UPC-t ott bemérték a szinteket, és azt mondták, még mindig azt érzékelik, hogy nem tud fogadni az új kártya 100mb/s-tól nagyobb sebességet. A modemig eljut, de onnantól nem!
-
válasz
Borisz76 #37081 üzenetére
Bizony!
Azt kell tudni, hogy ezekkel az "Y-elosztó"-kkal nem portot nyer az ember, hanem (a sebesség árán) vezetéket. Arra jók, hogy ha valahová vezet egy 8-eres (gigabites) UTP-kábel, és elég a 100 Mbps, akkor a kábel végein a 8 eret (4×2) 2×4 érre (2×(2×2)) csoportosítja és rendezi 1-1 csatlakozóba. Ezt a manővert viszont a kábel mindkét végén szimmetrikusan meg kell csinálni, tehát a "forrásoldalon" is elfoglal két portot.
MaCS
-
RAiN91
őstag
válasz
Intruder2k5 #37079 üzenetére
Router a földszinten van, és 1 kábel ön fel, a TV-hez. Ugyan erről a kábelről kellene még nekem net a gépre.
-
-
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne,hogy szeretném a net kábelem ketté osztani. Ezt a terméket lestem ki :
https://www.aqua.hu/utp-y-elosztto-8-4lan4lan-rnuty1100b-171573.html
Tudnátok ebben segíteni, hogy ez ok vagy sem a kábel kettőzésére? Sebességet nem vesztek vele ugye? Köszi előre is. -
Borisz76
nagyúr
-
Ralond
tag
Sziasztok!
Egy asztali számítógépet szeretnék egy másik szobába költöztetni, de a modem és a wifi router ugyanabban a szobában maradna. Mi lenne a legolcsóbb megoldás arra, hogy az asztali gépen elfogadható kapcsolat legyen? Csak internetezésre, videó nézésre lenne használva a gép az új helyén.
-
tfalcon96
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #37065 üzenetére
Szia, Telekomos (T-Home)net, szerintem PPPoE, de ebben nem vagyok biztos. Akkor gondolom ha a tv-n is be van állítva a pppoe, akkor ott is meg kellett, hogy adja a szolgáltatótól kapott felhasználónevet/jelszót, igaz? És gondolom a szolgáltató szűrője miatt nem enged egyszerre két bejelentkező eszközt. Bár azt még mindig nem értem, hogy a routert megkerülve, hogyan tudna a Tv pppoe kapcsolódni, mivel ugye a routeren keresztül megy a kábel.
Bocsi, ha hülyeségeket írok, de viszonylag laikusként próbálok tanulni/megérteni, amit írsz. -
válasz
sarasota123 #37071 üzenetére
Ilyen környezetben nem várjál semmit sem, nézd végig az összes csatornát.
-
sarasota123
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #37070 üzenetére
egy fal/ajtó van az adapter és a router között (a szobám ajtaja felett van kint a router), nagyjából 4-5 méter távolság.
az SSID: dlink-EDC8
a jelszó angol abc és 5 szám
hatosra van állítva, ezt mondjuk lehet, hogy meg kéne változtatnom (most költöztem csak be)
OS drivert használtam, de letöltöttem a tp-link oldaláról a drivert és frissítettem arra. azóta sem változott az eredmény.
Nokia Lumia 820, speedtest alkalmazással mértem, fixen 35mbit felett hoz.inssider screenshot: [kép]
-
válasz
sarasota123 #37068 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A használt wifi csatorna fix-en 1 és 11 közötti?
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?
Milyen típusú a telefon? -
sarasota123
aktív tag
sziasztok, van a lakásban egy d-link dir809 router, egy tp-link wn 821N usb adapterrel csatlakozok hozzá, és szörnyű sebesség értékeket kapok, nagyjából 0 és 6 mbps között. ez mitől lehet? ha tök ugyanarról a pontról mérem a telefonom wifijével, simán 40mbps. valami tippet, segítséget megköszönnék.
-
zazira2
tag
Üdv,
Adott két Tp-link router a wifi terület növelése miatt.
Jelenleg wifi-n keresztül kommunikálnak, de nem vagyok mindig elégedett.
Ha kábellel kapcsolnám össze az jobb megoldás lenne? A két router távolsága ~8 méter. -
-
-
tfalcon96
aktív tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni. Egyik ismerősnél a következő helyzet áll fenn:
vett egy smart tv-t, de mivel a wifis kapcsolat elmondása szerint nem volt stabil, a smart tv-t kábellel rákötötte a routerre. A hibajelenség a következő: elmondása szerint, amikor gépen használja a netet, akkor a tv-n nincs net, és ugyanez igaz fordítva. Illetve a tv nem akar rácsatlakozni a gápeles netre, ezért mindig resetelnie kell, és utána működik. A router egy egyszerű kétantennás tp link, valami olcsóbb fajta. Valamilyen ötlet? -
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
SMB-n keresztül osztanék meg mappákat Win 7-es gépről Android-os kütyükkel.
Volt már pár mappám előzőleg megosztva, amiket lát és böngészni is tud a Tablet (ES File Explorer-el), de most, hogy újakat osztottam meg azokat nem tudja megnyitni, csak kilistázza.
A megosztási beállításoknál "mindenki"-nek van olvasási jog beállítva, csak úgy mint azoknál a mappáknál amiket lát, de ezeket valamiért nem...
Mivel lehet a gond?!
Köszi!
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Olyan probléma jött elő ismerősömnél, hogy a 100 mbites nete belassult kb 7 mbitre de wifin telefonnal normális sebességet ér el az asztali gépe kábelen meg ezt produkálja és más gép amit csatlakoztat a routerre hibátlanul működik kábelen. Milyen tesztekkel lehetne kiszűrni, hogy esetleg alaplapi lan kotlott-e meg? Friss win 10-et rakott most fel, hogy nem-e az kavart be.
-
válasz
feketegergo #37056 üzenetére
Ha megfelelően van beállítva akkor nem lesz rosszabb a biztonsága mint más rendszernek.
Nem kell semmit sem tudni a switch-nek, magán a gateway-en is be lehet állítani minden szükséges dolgot. -
markussandor
senior tag
válasz
szaboi6512 #37058 üzenetére
Köszi, ugyanilyen wifi kártyám van nekem is :-)
-
szaboi6512
őstag
válasz
markussandor #37057 üzenetére
TP-Link Archer C7 Router-Intel AC 7260 Wireless hálózati kártya, Dual Band, 300 / 867Mbps, Bluetooth 4.0, mini PCI-E
-
markussandor
senior tag
válasz
szaboi6512 #37052 üzenetére
Köszi a választ, ez megnyugtató számomra.
Milyen eszközökkel érted el ezt a sebességet?Nálam nem a net miatt kell, az elvileg 100/100-as lesz, nekem inkább a belső lan miatt kellene, pl a rendszeres mentések a laptopról a nasra. Most N-es wifiwel 100Mb/s-os stabil kapcsolatom van, mert a router lan portja nem tud többet. De ez szolgáltatói eszköz, ha költözöm, újat kell majd vennem, és nem akarok rosszat venni.
-
feketegergo
tag
válasz
Gubek-Einste #37053 üzenetére
Köszönöm!
A biztonsága ok egy ilyen rendszernek?
Amikor egyetemre jártam, még azt mondták, hogy egy hardvers tűzfal az igazi... de most a fórumokat olvasgatva úgy érzem az a trend, hogy a routerekben lévő hardver/szoftver kevésbé stabil vagy biztonságos.Találtam pár leírást a netesn. Sajnos nem értem annyira mint zseretném, pedig informatikus vagyok.
Mondjuk szoftverfejlesztő vagyok és nem rendszergazda.
Azért valahogy megküzdök vele, utána lesz egy tuti rendszerem.Ahhoz, hogy legyen külön vendég wifi (ami a belső hálózatot nem látja, csak a netet), ahhoz kell valami különlegesent tudnia a switch-nek?
Gondolom a gateway-en bármit beállíthatok, de a switch-em buta. -
Szajo
őstag
válasz
Gubek-Einste #37054 üzenetére
Ja értem csak akkor fazisrol is volt szó és nem tudtam még akkor hány fázis van a hazban.
-
-
válasz
feketegergo #37049 üzenetére
Leírást nem tudok, Linux-os körökben kellene ilyen ügyben érdeklődni.
Vannak összerakott kész megoldások de magad is "összelegozhatod" ami kell, ez lényegében csak tudás és elszántság kérdése.
Nem lesz gond az 24/7 üzemmel, folyamatosan menni fog ha nincsen nagyobb gond. -
szaboi6512
őstag
válasz
markussandor #37041 üzenetére
Nekem 500/200 net mellett 300 stabilan jön.de általában 330-400 között van. környezetfüggö a wifi leginkább.
-
Szajo
őstag
Ha egy fázis va a házban jó ez a dugaljzatba való 2 részes powerlink (asszem ez a neve) vagy ebben az esetben sem a legjobb?
-
feketegergo
tag
válasz
Gubek-Einste #37047 üzenetére
Tudtok esetleg javasolni valami leírást, hogy hogyan kell egy pc-t gateway-nak beállítani.
Általában debian linuxot használok desktop pc-nek. Ez megfelel gateway-nak is, vagy van kézenfekvőbb választás?
valyon bírja egy ilyen az éjjel nappali folyamatos üzemet?
-
Parson
addikt
válasz
Gubek-Einste #37045 üzenetére
A gond csak az, hogy bérelt lakásban vagyok, de ha saját lenne, akkor sem tudnám, hogy a behuzott kábelek milyen minőségüek. Innentől kezdve kérdéses az egész. Ráadásul a nagyfesz hálózattal sem vagyok tisztában, hány külön körön fut az áram a lakásban, - ezek az adattovábbitásnál nem elhanyagolható dolgok - egy körön kell lennie az ado-vevő párosnak. Pusztán ennyi.
-
válasz
feketegergo #37046 üzenetére
Megfelelő ha jól be van állítva, normál router-hez képest jobb teljesítménnyel tud rendelkezni és több mindenre is használható.
-
feketegergo
tag
Router helyett megfelelő a lenti összeállítás?
Van egy mini itx alaplapom, aminek 2 LAN csatlakozása van. [Itt a specifikációja] Arra gondoltam, hogy beteszem gateway-nek, utána teszek egy 8 portos gigabites switch-et (Ilyenem van és nem használom), és 2 régi routert beállítok acces point-nak (ilyen tipusúak vannak: asus wl 520gu, és wl500g Premium v2).
Gateway-t még sajnos sosem láttam, de gondolom fogok egy debian linuxot, teszek rá PPPoE klienst, tűzfalat, DHCP szervert, aztán működnie kell.
Később még szükségem lesz VPN-szerverre, ftp-szerverre, meg szeretném a belső hálózat felé DLNA ksizolgálónak is használni a mini-itx gépet. Gondolom ezt bírnia kell.
Az a gyanús, hogy a nagy átmenő adatforgalommal valyon megbirkózik-e, amikor a belső hálózatban lévő gép elkezd letölteni, és az egész adat átfolyik a gateway-en. Mi a véleményetek?
Vagy jobb ötlet valami célhardvert használni?
(A "Milyen routert" topicból irányítottak át ide.)
-
-
válasz
markussandor #37041 üzenetére
Baromi megjósolhatatlanok a wifisebességek.
SZERINTEM: Ha tényleg nagyon jók a helyi viszonyok (beleértve a dögös ellenoldali készüléket is), akkor az adott adatfolyam harmada tartható lehet.
MaCS
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek, ha mégse elnézést kérek!
Az lenne a kérdésem, hogy egy 867Mb/s-os AC-s wifi routeren közel ideális körülmények között* 5GHz-en mennyi valós sebességet lehet elérni, ha a notebook wifije is AC-s, 867Mb/s-os?
*kertes ház, nincs a szomszédnak 5GHz-es kütyüje, szobán belül 2-3 m-re a routertől, csak egy kliens lógna rajta
-
Parson
addikt
sziasztok, szeretném bőviteni az itthoni hálózatot, és belefutottam egy kis kábelezési problémába, amire ezt havasolták nekem:
DEVOLO dLAN-1200+
Van valakinek tapasztalata, hogy milyen ez, és mennyire megbizható? Elég szkeptikusnak érzem magam most, lévén nagyfeszültségű kábelen való adattovábbitással még sosem foglalkoztam.
Köszi előre is! -
válasz
lalus8706 #37038 üzenetére
Nem ismerem a Digi rendszerét, az általános logika az, hogy ha már olyan drótod van, ami használatra kész, tehát ott az internetre néző, felhasználható IP-cím (ami Nálad megvan, hiszen a routered kapcsolódott), akkor egy készülékkel kapcsolódhatsz hozzá, ami (bár nem ez az ajánlott módszer) megfelelően beállítva lehet egy PC is.
MaCS
-
lalus8706
tag
válasz
MaCS_70 #37037 üzenetére
Szia,
Először is köszönöm a gyors reakciót!
Ezek szerint ha leválasztom a routert, és csak a pc-ben hagyom bent az utp-t, akkor azon mennie kellene? Nem mintha ez megoldás lenne a problémámra. :S
A Digi semmilyen eszközt nem adott. Éppen ezért vettem switch-et, hogy azon legalább átmegy a teljes sávszél. A régi routerem tényleg csak egy kis pluszt jelentett volna, hogy wi-fi is legyen. De úgy tűnik, a switch tiszta bukó lett, hiszen vennem kell valami erős routert, amit már az ajtónál kell majd használnom.
Az eszmefuttatásom helyénvaló?
Üdv.
-
válasz
lalus8706 #37036 üzenetére
Egy kapcsolatod lehet, amit elhasználsz a routernél -- ami teljesen rendben is van, ez a router dolga.
A PC már második internetkapcsolat lenne.
Maga a switch csak egy elosztó, nem létesít kapcsolatot, csak (némi túlzással) a dótot ágaztatja szé.
Ha tehát több helyen akarod használni a netet, meg eleve korrekt kapcsolatot akarsz kiépíteni, akkor egy routernek kell lennie az első hálózati elemnek, ami létrehozza a belső hálózatodat.
A Digi nem adott eszközt?
MaCS
-
lalus8706
tag
Sziasztok,
Új lakásba költöztem, ahol minden helyiségben külön-külön UTP fali aljzat található. A bejárati ajtónál érkezik a szolgáltatás (Digi 500), amit egy switch-csel (Zyxel ES-105A v3) osztottam szét. Az egyik szobába beraktam egy régebbi wi-fi routert, hogy mégiscsak legyen wi-fi is. Azon szépen megy is minden - már amit a router tud.
A gondom azzal van, hogy egy másik szobában direktben dugom az UTP-t a PC-be, de hiába hozok létre új kapcsolatot, mindig 651-es hibával tér vissza csatlakozás során. Olvasgattam már fórumokat, de megoldást még nem találtam...
Remélem, tudtok valami mankót nyújtani, mert ez így elég kellemetlen. Előre is köszönöm!
Üdv.
Ui: az elképzelés az lett volna, hogy tudjak tv-n filmet nézni gépről bármiféle (közvetlen) kábeles összeköttetés nélkül.
-
arnocost
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #37021 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! 1 perc alatt sikerült a beállítás.
Alapból a WAN portot használtam -
Zen_Ronin
tag
Köszönöm a segítséget4
Megtaláltam a megoldást.
Openmediavault-ot telepítettem fel.
Minden gond meg tudom osztani bármelyik HDD-t.Egyenlőre tesztelem.
A BD.iso-k is mennek hálózaton.
A 3D-s lejátszást még nem próbáltam. /remélem ahhoz is elég gyors lesz a hálózati adatátvitel/Üdv!
-
válasz
Lacielvtárs #37031 üzenetére
A paradicsomtól nem, mert visszarakható a gyári fv.Ha az rt-n56-ban is van recovery mód, akkor gondolom, hogy az is visszaállítható, de erre nem vennék mérget.
-
válasz
Lacielvtárs #37029 üzenetére
A tiedre pont nem megy sajnos. LINK .
De van rá Padavan fw, azt viszont nem ismerem.
Mégegy Link . -
válasz
Lacielvtárs #37027 üzenetére
Tomato esetén viszont switch-AP módban hozzámountolhatod a WAN likat a LANokhoz és tökmindegy hogy az öt portból melyikbe mit dugsz.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #37026 üzenetére
Értem, nagyon köszönöm a választ
Ki fogom próbálni -
válasz
Lacielvtárs #37025 üzenetére
Igen, gyári firmware alatt az Adminisztráció/Üzemmód menüpont alatt tudod beállítani.
A v1/A1 router/AP/repeater/media bridge módban tud müködni, a v2/B1 router és AP módban gyári firmware-rel. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #37024 üzenetére
Értem, köszönöm a pontosítást
Nekem asus routerem van, lasd adatlapom.
Akkor ezzel fel tudnék szabadítani egy lan portot?
Ha jól értelmezem amit írtál... -
válasz
Lacielvtárs #37023 üzenetére
Pontosabban a dedikált AP módot mert a AP módot a linkelt beállítás alapján lehet megcsinálni.
A dedikált AP mód az amikor a bejövő kábel a router WAN portjába megy és úgy van beállítva az eszköz, hogy a router funkciói le vannak tiltva. Pl. az Asus ilyen. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #37021 üzenetére
jogos...
rosszul fogalmaztam, mert az AP -t ha jól tudom nem mindegyik router tudja alapból és akkor kell a switch mód. remélem jól mondom -
-
Borisz76
nagyúr
Azonos routerek esetében sem lehet tökéletesen egyforma mert máshol lesznek elhelyezve.....gondolom ,mert így lehet nagyobb területet lefedni.
Tehát hasonló lesz mint a jelenlegi.
A csatornákat érdemes "üres" helyre belőni, hogy ne zavarják egymást. Pl. : Router1-n 4-es csatorna,Router2-n 10-es csatorna.
Persze előbb érdemes szétnézni a Wifi Analyzer programmal, hogy milyen környékbeli hálózatok vannak és milyen csatornán. -
barnam_
nagyúr
Üdv,
Kerestem a nyitó hozzászólásban, de nem találtam erre vonatkozó információt.
220V-os lan adapteren gondolkodom, mennyire alkalmasak ezek adattovábbításra?
Egyszerű feladatot kellene ellátnia: a router a nappaliban van, amihez szeretnék vezetékes kapcsolatot is, viszont nem akarok a vezetékkel vesződni. Ezt elkerülve jutottak eszembe ezekaz adapterek. Melyik lenne alkalmas egy 100Mbit-es hálózathoz?Azt olvastam több helyen, hogy egy villanyórán kell lennie a konnektoroknak (stimmt), viszont okozhat-e problémát, ha külön biztosítékon vannak?
Köszi!
-
maathe
senior tag
Adott egy ZNet-es PPPoE kapcsolat, melyre csatlakozik egy TP-Link TL-WR1043ND V3. Csak akkor van kapcsolat, ha a router egy UTP-vel össze van kötve egy laptoppal. Amint a laptop kikapcsol/a kábel kihúzásra kerül, a kapcsolat percek/órák múlva korlátozottá válik. Reseteltem a routert, elkezdtem beállítgatni a dolgokat és minden jó volt addig, amíg az IP kamerarendszernek be nem állítottam a portjait (85, 554, 2000, 8000). Amint letiltottam ezeket egyből lett kapcsolat. A router logban semmi érdekeset nem találtam és az adapterbeállításoknál sincs semmi különös.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj?
-
arnocost
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni!
Telekom 120mbit netünk van amit egy telekomos Cisco wifis router oszt meg tökéletesen.
Vettem egy TP-Link wr1043nd v4,0 rootert amit kábelen szeretnék összekötni a Cisco routerral, hogy 2 külön wifi hálózatom legyen és a tp-link routeren pedig egy pc és egy tv lenne kötve internetezni.
Nem vok kezdő ebben a témában, de nem tudtam netet varázsolni a tplink routerre sehogy sem. Addig jutottam, hogy a tplink router is szépen osztja az ip címet, de internet sem lanon sem wifin nincs.
Tudna vki segíteni esetleg? -
Borisz76
nagyúr
Szia.
Ha veszel még egy Asus R12 D1 routert, akkor azt be lehet állítani dedikált AP-nek. ( Acces Point ).
- A D1 LAN portját UTP kábellel dugd a PC-be.
- Jelentkezz be.
- AP mód beállítása az admin felületen az Adminisztráció/Üzemmód menüpont alatt lehet megtenni.
- Ha kell , akkor egy restart is javasolt. ( Ebben nem vagyok biztos )
- Gépről leválaszthatod.Ez után az elsődleges router LAN portjából egy kábellel mész a 2. router ( AP ) WAN portjába.
Vagy , ha olyan routert veszel amiben nincs AP mód , akkor itt egy leírás.
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus R12 D1 routerem és az volna a cél. hogy a ház másik felében és az udvaron is teljes legyen a wifi.
Milyen megoldást ajánlatok?
Még egy routerrel meglehet oldani, hogy csak a wifit továbbítsa? Vagy vannak jobb módszerek?
Nyílván az ár is fontos, nem akarok 20ezret költeni rá. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Zen_Ronin #37007 üzenetére
Sehogy szerintem....
Bár nincs tapasztalatom "épített" nas-al csak eredeti Synology-val de ott sem oldható meg a dolog.
Minden alkalommal, ha lemezt teszel bele formázza a saját ( általában Ext4 , Brtfs ) fájlrendszerére.
Első alkalommal meg pláne.Tegyél bele egy másik, üres lemezt.
Hozd létre a kötetet.
Másold át rá az adatokat.Mehet bele a NAS-ba ha végzett a másolással.
Bővítheted a kötetet vagy új kötetet hozhatsz létre a "régi" lemezzel...amit formázni fog. -
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
A következő problémára kérnék segítséget.
Összeraktam egy PC-ből NAS szervert.A FreeNAST telepítettem rá.
Van egy filmekkel teli HDD-m, amit szeretnék megosztani.A problémám ott van, hogy nem tudom a tárolóhoz hozzáadnini, mert létre kellene hoznom egy ZFS kötetet, és azt írja ki , hogy minden adat törlödni fog a lemezről.
No....... hát én ezt nem szeretném.
Hogyan tudnám úgy hozzáadni a lemezt, hogy ne törlődjenek az adataim?Köszönöm, örök hála a segítségért!
-
lacciwow
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #37005 üzenetére
A routerem egy TP-LINK WR841N tipusú készülék, a hotspotot egy androidos mobiltelefon biztositja. A mobil WPA2-PSK, jelszavas védelemmel adja a hotspotot, a routeren ki van kapcsolva a dhcp, be van kapcsolva a wds, igy egyfajta repeaterként van alkalmazva, 43.1 az ip cimének a vége, a laptopok fix ip-re vannak állitva, 43.10 és 43.11 az ip cimek vége. MAC filter nincs beállitva.
-
-
lacciwow
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám: van egy tp-link routerem, amit hotspot jelerősitésre használok, és hiába van megfelelően beállitva a laptopom, nem mindig tudok a router beállitásokba belépni. Néha be tudok lépni, néha pedig mintha rossz cimet irnék be, nem tud csatlakozni a router kezelőfelületéhez.
Illetve neten nem találtam rá megoldást, lehet, hogy rosszul kerestem, de meg lehet oldani a hotspotom sebességkorlátozását routeren, vagy androidos készüléken? A routeremen ki van kapcsolva a dhcp a wds miatt, és úgy olvastam, és tapasztaltam is, hogy a bandwidth control ilyenkor nem müködik. -
kovjzs
újonc
Sziasztok!
1-2 évvel ezelőtt a telenor a hipernet előfizetéshez adott ilyen csoda masinákat, nekem jelenleg 2db van belőle a fiókban, mivel nem voltak vele különösebb gondok, most arra gondoltam besegíthetnének az itthoni hálózatba.
Adtam neki egy fix ip-t, mivel a t-home-os csoda xxx.xxx.0.11től oszt ezért ő lett a 0.3 emellett kikapcsoltam a dhcp-t. összekötöttem a két cuccot és voálá 2vel több vezetékes ezközt tudok hasznáni ami az IPTV miatt nem árt. (ami tök jól megy így is, hogy a huaweibe van dugva)Problémáim a következők, amiben segítséget szeretnék kérni:
1. hiába adtam neki azt a bizonyos 0.3-as fix IP-t nem érem el, nem tudom tovább konfigolni
2. szerintetek megoldható lenne, hogy működjön a wifi is róla? mert jelenleg ha rácsatlakozok nem vagyok a hálózatban mivel a wifi if sem kap ip-t.. gondolom...
előre is köszi a segítséget és az ötleteket
-
libus
őstag
Sziasztok!
Múlt héten nagyon sokszor volt nálunk áramszünet 1-2 órán belül.
Azóta nem érem el kívülről az Asus AC68U routeren a transmissiont!
Az Asus router előtt van még két router, de megvan nyitva mind a kettőn a transmission portja.
Sőt a 21-es port is megvan nyitva az asus router előtt lévő routereken, hogy FTP-n elérjem az Asus routerre csatolt HDD tartalmát. Ezzel érdekes módon nincs baj, mert elérem kívülről.
A külső IP címem nem változott!
Valakinek van ötlete miért nem érem el a transmisiont kívülről?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Formula-1
- Ukrajnai háború
- Path of Exile 2
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Lite Grey
- Lenovo Gamer PC , i5 12400F , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB SSD
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- UH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 16/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest