Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Üdv,
Kerestem a nyitó hozzászólásban, de nem találtam erre vonatkozó információt.
220V-os lan adapteren gondolkodom, mennyire alkalmasak ezek adattovábbításra?
Egyszerű feladatot kellene ellátnia: a router a nappaliban van, amihez szeretnék vezetékes kapcsolatot is, viszont nem akarok a vezetékkel vesződni. Ezt elkerülve jutottak eszembe ezekaz adapterek. Melyik lenne alkalmas egy 100Mbit-es hálózathoz?Azt olvastam több helyen, hogy egy villanyórán kell lennie a konnektoroknak (stimmt), viszont okozhat-e problémát, ha külön biztosítékon vannak?
Köszi!
-
barnam_
nagyúr
válasz atos19881101 #17133 üzenetére
Ez is egy megoldás, bár nem a legkényelmesebb. DNS címet is meg kell adnom, vagy azt megkapja a router-től?
(#17134) f_sanyee: ez jó ötlet!
-
barnam_
nagyúr
Üdv,
Tudnátok nekem segíteni? Fix IP-t akarok kiosztani az otthoni hálózaton lévő gépeknek, de sehol nem találok erre utaló opciót a router beállításai között. (Régen a sokak által szidott TP-Link routerem volt, abban megvolt hogy adott MAC címhez milyen IP címet rendel.)Ez egy Linksys WAG54GS router, V1.01.05-s fw-vel. Ilyen a menüje: [link]
Azért kellene a fix ip cím, mert így port forwarding elég halott dolog, beállítom, aztán pár nap múlva újra állíthatom át, mert megváltozott az ip cím -
barnam_
nagyúr
válasz RexpecT #7655 üzenetére
Ahogyan én csinálom:
Az első hálózati kapcsolat (amin az internet van) ikonjára jobb klikk -> tulajdonságok -> megosztás: mindkét checkbox-ot be kell pipálni.
A második hálózati kapcsolat ikonjára jobb klikk -> tulajdonságok -> TCP/IP protokoll tulajdonságai: A következő IP cím használata:
IP cím (pl.): 192.168.0.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0Ha az A gépen Vista/W7 van, akkor kelleni fog a "Routing and Remote Access" nevű szolgáltatás is. Azt pedig: start menü kereső: services.msc -> kikeresed a fent említett szolgáltatást, dupla klikk -> indítás típusa: automatikus; a szolgáltatás állapota alatt az indítás gombra kattintva tudod elindítani.
A B képen semmi mást nem kell csinálnod, mint automatikusra állítani az IP címet. Ekkor a 192.168.0.* tartományból fog IP címet kapni.
Jó esetben ezek után a B gépen is lesz net -
barnam_
nagyúr
Engedélyeztem az internet megosztását, a laptopon beállítottam az ip-t, alhálózati maszkot, és az alapértelmezett átjárót. A Routing and remote access nevű szolgáltatást is bekapcsoltam. Itt a net proxy-val megy, a laptopon is beállítsam a proxy-t a böngészőben ? (sztem nem kell.)
Egyébként ha az asztalin a 2. kapcsolatot beállítom fix ip-re pl. 192.168.0.1, és a laptopon automatikus-ra, akkor az asztali géptől kap ip címet, és azt írja hogy Assigned by DHCP. Az alapértelmezett átjárót meg 192.168.0.1-re állítja. Így meg tudtam osztani az adsl kapcsolatot.
szerk.: mégiscsak működik!
most az asztalitól kapja az ip címet, és a proxy-t kellett még beállítani.[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
A laptopon megtudtam csinálni a hálózati varázslót, de az asztali gépen nem. Azt írja hogy nem lehet A laptopon XP van, az asztalin Vista.
Eszembe jutott, hogy korábban megosztottam így az adsl-t; akkor a laptop dhcp-n keresztül kapott IP címet az asztalitól. Most is így kellene, de nem tudom hogyan -
barnam_
nagyúr
üdv,
a koliban MAC cím alapján kapjuk az IP címet, és egy embernek csak egy gép lehet beregisztrálva. Viszont nekem kellene az asztali gép mellé a laptopra is net.ha berakok még egy hálókártyát, nem lehet megosztani vele a netet? Az adsl kapcsolatot megtudom osztani így, de olyat nem láttam hogy a hálózati kapcsolatot meglehetne osztani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Half-Life 2
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Házimozi belépő szinten
- MárkaLánc
- Asszociációs játék. :)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest