- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #66652 üzenetére
Nem tudom mi másra gondolsz, de mást nem kell automatán az eszközök közé berakni. Ettől még megosztások meg ilyenek mennek.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #66644 üzenetére
Ha megint új ID-t kap akkor hiába disabledelted ott, mert az új ID-ra nem fog vonatkozni.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #66641 üzenetére
Hát más ötletem nincs.
A probléma amúgy nem ez, hanem az hogy miért jelenik meg mindig új. Nálam nem jelenik meg újra, ki-be kapcsolgatás után a tévé. Csak egy darab kéne legyen.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #66639 üzenetére
Akkor a hálózatfelderítést kapcsold ki a beállításokban.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #66637 üzenetére
A képen nem látszik hogy fut-e. Ha csak az automatikus indítást tiltottad le az nem elég.
szerk.: Vagy ott lenne az üres oszlopban?
Amúgy egy rebootot még megnéznék.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #66635 üzenetére
Igen látom, de ez UPNP meg multicaston keresztül működik, így nem tudod letiltani.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #66632 üzenetére
Nem tudom mit csináltál, magát a service-t állítsd le a Windowsban...
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
zsiga68
őstag
válasz SunMount3r #66626 üzenetére
Nem értem mit szeretnél pontosan..
-
Borisz76
veterán
válasz SunMount3r #66557 üzenetére
Szia.
Van több lehetőséged is az ONT-al kapcsolatban.
Másnak írt válaszom, korábbról de a lényeg benne van.
[link]És igen...
ha az ONT BRIDGE módban van , akkor nincs elérhető - és használható - felület.....mert minek is.
Ilyen esetben a saját routered hozza létre a PPPoE kapcsolatot.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
CirrMee
addikt
válasz SunMount3r #66557 üzenetére
Talán neked kellene eldönteni végre, mit is akarsz...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Essejó
veterán
válasz SunMount3r #66555 üzenetére
Ha Bridgelik az ONT-ot, akkor nincs miért elérned, talán ezért. Semmire nem tudod használni, még nézegetni is felesleges.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz SunMount3r #66553 üzenetére
Az ONT-kat eleve lehet használni. Te kérted hogy kapcsolják át nem használhatóra..
[ Szerkesztve ]
-
válasz SunMount3r #66529 üzenetére
De. Természetesen tudod használni. Csak internet nem lesz rajta, és dhcp-t se oszt és a lan többi gépét sem éred el róla. De a router configfelületét eléred ahogy az azon wifire csatlakozó többi eszközt is. Ha ez elég...
-
SP4C3
veterán
válasz SunMount3r #66529 üzenetére
Szia, de, csak nem sok értelme van... Olyankor az történik, hogy a wifin csatlakoztatott eszköz kap egy nyilvanos-pub IP-t, magyarul pl a telefon kikerul a netre tuzfal nelkul. Igy wifin csatlakoztatott eszkozok nem erik el a router mogott levo halozatot, lehetne filozofalni napokig, a lenyeg: ne csinald
udv-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #55931 üzenetére
Robocopy csak parancssoros minden windows-on.
Windows-okon SMB szokott a leggyorsabb lenni. (Natívan támogatja az OS.) A streamelés más.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
jerry311
nagyúr
válasz SunMount3r #52584 üzenetére
Lehet, de az utóbbi 10 évben nem volt gondom egyetlen gigabites hálókártyával sem, kezdve a legolcsóbbtól, a több portos szerver kártyákig. Ma de mindegy, ha neked Realtek kell akkor vegyél azt. Persze a "jó-olcsó-gyors" háromszöget ne felejtsd el.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz SunMount3r #52586 üzenetére
Évekig használtam vagy egy X38-DQ6-on, vagy EGY X58A-UD3R-en. Nem tapasztaltam bajt.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz SunMount3r #52573 üzenetére
8111. Nagyon nem tolerálhatatlan.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
jerry311
nagyúr
válasz SunMount3r #52573 üzenetére
Ennyiért nem érdemes alival szórakozni. Magyarországon is ugyanennyibe kerül.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #52557 üzenetére
Sajnos az iperf és az FTP teszt is azt igazolta vissza, hogy a Speedtest-nek igaza van.
De hogy akkor az UDP-re miért mért mégis 930Mbit/s-t azt továbbra sem értem, de mind1.A Filezilla FTP Server-t alapbeállításokkal használtam, csak a passzív módot konfiguráltam be (mert azt írta, hogy a NAT-os Router miatt be kell). Esetleg a Filezilla-ban lenne még olyan beállítás, amivel "gyorsabbá" tehető?
Ezeket a megoldásokat találtam még, de a legtöbbje olyan, hogy valami funkciót ki kell kapcsolni benne, vagy átállítani, ami nyilván normális esetben nem lenne javasolt. Ezekről valami vélemény esetleg? Mondjuk az IPv6-ot nyugodt szívvel kikapcsolhatom?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #52556 üzenetére
Szerk.: közben sikerült TPC-re is mérnem, ott csak 140Mit/s körüli sebességet hozott, de ez még így is több kicsivel, mint amit az Ookla mutat a gépen.
Android-os iperf-el próbálok még majd valahogy, de azt sem tudom még most, hogy hogyan kell, mert ezt manuálisan kell bekonfigolni... Valaki itt nem tudja hogyan?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #52550 üzenetére
Van egy kis változás(szerű) a fenti probléma kapcsán:
Megint be van esve a letöltési sebesség 100Mbit/s körülire (a telepített és weboldalas Speedtest szerint is). Ezzel az Android-os Box-omra telepített app-al, viszont a PC-m UDP portjára 930Mbit/s körüli feltöltést mérek folyamatosan (tehát ami a Box-nak feltöltés, az a PC-nek nyilván letöltés).
No most akkor ez hogy lehet, mert én nem értem?
Az app-ban lévő többi sebességteszt opciót még nem tudtam kipróbálni, különféle okok miatt. Van ugye még az FTP (ehhez egy FTP szervert kellene csinálnom a gépen), a TCP portos (ez valamiért nem megy, "Connection timed out"-ot ír rá, lehet a tűzfal az oka) és a TPC Server-es mérés (ehhez pedig az applikáció saját PC-s TCP szerverét kellene futtatni).
De majd tolom tovább, egyelőre ennyi, de akkor is furcsa, hogy akkor ez hogy lehet...? -
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #52106 üzenetére
Visszatérve erre a problémámra, az már szinte biztos, hogy a hálókártya a ludas és az is, hogy szinte mindig a torrent eltöltések váltják ki a belassulást. Van, hogy azt is bírja egy ideig, vagy akár sokáig is, de előbb-utóbb betesz neki. Azt szeretném tesztelni, hogy "sima", egyszálas web-es file letöltéstől is belassulna e. Ehhez valami olyan oldal kellene, ahonnan nagy méretű (több GB-os) file-okat lehet letölteni nagy sebességgel. Tudnátok ilyet mondani?
Ill. még arra gyanakszom, hogy ezt esetleg valamilyen "túlmelegedés" okozhatja a letöltési terhelés alatt. Vagy nem tudom, de bármi lehet... Régi alaplap igaz, de nem volt agyonhasználva, főleg nem a hálózati része, csak az elmúlt pár hónapban van már Gigabit-es net, addig végig 100/100-as volt.
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #52525 üzenetére
Normális, a WAN Miniportok a windows részei.
Multiplexor akkor kell ha hídkapcsolatot csinálsz az adott adapterre. (Akkor viszont minden más pipát fog kivenni, mivel a forgalmad egy virtuális adapteren fog keresztülmenni.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
zolee001
őstag
válasz SunMount3r #52525 üzenetére
Teljesen rendben van,a wan miniportok is windows default,nem kell bántani
-
CirrMee
addikt
válasz SunMount3r #52460 üzenetére
Nem tudom kivel keversz. Max annyit szoktam nyilatkozni, hogy lehet mérni app+FF, ha ezeken túl vagy, akkor van valami támpontod (kivéve világháborús ócskavasak). Egy időben a Digi topicban is ment ez a fajta magabiztos nyilatkozgatás, arra szoktam egy adag screenshot -al reagálni a környezetemben lévő gépekről, a mellékelt kép ezek egyike volt.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz SunMount3r #52458 üzenetére
Állj!
Te azt írtad, hogy az a tuti.
-
CirrMee
addikt
válasz SunMount3r #52451 üzenetére
Ilyenkor mérj a gépre telepített Speedtest-el (böngészőben nem jó)
Nem akarod esetleg újra megpróbálni...?
-
inf3rno
nagyúr
válasz SunMount3r #52451 üzenetére
Nekem régebben volt olyan torrenttel, hogy felment a sebesség, aztán megszakadt egy pillanatra és leesett nullára, aztán újra felment. Túl sok kapcsolat volt, és valamelyik hálózati eszköz nem tudta kezelni. Levettem a kapcsolatok számát, és az meg is oldotta. Szóval akár még az is előfordulhat, hogy a torrent kliens nincs jól beállítva.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #52420 üzenetére
A másikon semmit. A wifis gépen pedig a hídkapcsolatokkal összebridgeled a wifi meg a kábeles interfészt. Így ott egy hálózati híd lesz, azaz az eredeti routerodtól fog IP-t kapni meg stb.
(#52419) Essejó: Tippem szerint most így van neki, és ezért nem is működik.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Essejó
veterán
válasz SunMount3r #52420 üzenetére
Ha a wifisen tovébb osztod a netet akkor a másikon semmit, az alapból érzékeli a kapcsolatot és kér magának ip-t.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz SunMount3r #52410 üzenetére
A gyártók le szokták írni, hogy egyes országokban az adott tipusszámú termék más csippel kerülhet forgalomba. Te írtál egy konkrét boltot, én meg az ő kinálatukból írtam egy konkrét típust, a többi számodra lényegtelen.
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #52411 üzenetére
Igen, meg lehet osztani a netet másik adapterre, utána összekötöd őket és jól beállítva menni is fog.
Switch Tax
-
Essejó
veterán
válasz SunMount3r #52394 üzenetére
Vegyél ott egy ilyet, jó lesz.
Vélemény egy másik oldalról ollózva:
Egyébként pl van eDigital bolt Debrecenben is, ott is lehet ilyet kapni, egy százassal drágábban talán.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz SunMount3r #52384 üzenetére
Bemész az első utadba kerülő számtech alkatrész boltba és elmondod, hogy Win10 támogatot matricás 1GB-os pci-e lankártyát kérsz. Ne a legolcsóbbat vedd meg. Ennyi.
-
mezis
félisten
-
korcsi
veterán
válasz SunMount3r #52384 üzenetére
Szerintem ezekhez az "alap" háló kártyákhoz van Win10 támogatás, valószínűleg ugyanaz a realtek vezérlő van rajtuk 8169 vagy 8111. Érdekességképpen Alin mostanában már vannak négy dollárért gigabites hálókártyák.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #52119 üzenetére
Kipróbálhatod hogy a simát kikapcsolod a v2-t meg be. De szerintem nem itt lesz a probléma.
Switch Tax
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #52119 üzenetére
Még annyit fontos hozzátenni, mert ez kimaradt, hogy ilyenkor csak a letöltési sebesség esik be, a feltöltési sebesség marad a szokásos 320Mbit/s körül, ami a normális ehhez net csomaghoz. Szóval így meg pláne külön furcsa a dolog.
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #52117 üzenetére
CPU-ról vesz át bizonyos dolgokat. (Egyébként valószínűleg nem lehet egyszerre aktív a sima, meg a v2 is, ezért van nálad az egyik enabled másik disabled.)
Receive Buffer-t, Transmit Buffer-t rakhatod maximumra amit enged.
Csak ezen az egy gépen van a probléma amúgy? Kábelt cseréltél már?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #52112 üzenetére
Vannak itt olyan szakik is akit tudják hogy ezek micsodák?:
Ami ki van jelölve az alapból Disabled nálam, esetleg ezt érdemes Enabled-re rakni?
Az alatta és a felette lévő két hasonló az alapból Enabled-en van.
---
Egyelőre annyit csináltam, hogy eltávolítottam az adapter-t, majd ráfrissítettem és a Windows magától újra rakta a driver-t. Nem hiszem, hogy ez megoldaná, de azért egy tesztet megér.
-
user12
őstag
válasz SunMount3r #52109 üzenetére
Ha van egy kis szabad időd, szerintem mindenképp próbáld ki. (persze csak ha nem jön be a többi tanács, amit írtak, lehet, hogy másvalami megoldja)
A torrentezés a sok egyidejű kapcsolat miatt vízválasztó szokott lenni a routereknek.
Lehet, hogy a többi eszköz csak stream-el egy szálon valahonnan és az nem gond nekiRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
mezis
félisten
válasz SunMount3r #52109 üzenetére
Csak a Realtek....Controller-t kell eltávolítani és az összes összetevőjét is. A többi eltűnik magától.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
user12
őstag
A megoldás egyszerű.
A laptoppal csatlakozz közvetlenül a digis modemre (nyilván a windows húzza fel a pppoe kapcsolatot is) és nézd meg, hogy mi történtik.
Ha akkor is kínlódik, akkor driver vagy maga a windows van megzakkanva (sajnos a frissítések hajlamosak "csodát" tenni). Ha nem, akkor router.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
mezis
félisten
Üdv.!
Ethernet vezérlő driverének frissítése, ha nem akarja a lusta Win, akkor eltávolítás, újra töltés.
Van gyári driver az op rendszerhez (Win10 ?) ?mezis
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #51866 üzenetére
Megosztásnál vedd le a jogot és csak magadra adj a kérdéses mappákon.
Switch Tax
-
válasz SunMount3r #50605 üzenetére
Nekem sehogyse sikerül a win beépített filekezelőjével kliensként csatlakozni egy FTPS szerverre. FTP-ként minden megy egyébként velük. Úgyhogy én nem vacakolok vele, mindenki telepítsen rendes FTP kliens progit TC-t stb ami tudja a titkosítést ha jelszóval akar csatlakozni.. Amúgy meg ott az anonymous sima ftp.
-
őstag
válasz SunMount3r #50609 üzenetére
Nézd meg a FileZilla-t és a CoreFtp-t,
1 [link]
2 [link]Mindkettő szerver és tudja az szükséges dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz SunMount3r #50605 üzenetére
A windows-ban nincs beépített FTP(S) server. A beépített filekezelő w7-en mennyire kezeli (mint kliens) az FTPS-et? Passz. Sok éve ftpzem, de ezen fapados eszközök használata sose jutott eszembe, ha ott a szuper Total Commander és társai.. De majd du letesztelem neked a w7 filekezelőt.
Az FTP(S) támogatja a megszakított letöltés folytatását.
[ Szerkesztve ]
-
válasz SunMount3r #50593 üzenetére
Csak annyi a különbség routeren pfwd ügyben hogy nem 1 hanem 2 pipát kell kivenni ha nem akarod a routeren átengedni. Pl:
Egyedi port 21 ... FTP, FTPS, SFTP esetén
Kiegészítő Port tartomány 9354-9359 ... FTP, FTPS eseténA számokat hasraütés után írtam. Az FTP, FTPS biztos megy bárhol bárkivel bármivel...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz SunMount3r #50593 üzenetére
Akkor vagy VPN, vagy ftp. Alap szinten van a windowsnak is ftp szervere beépítve.
-
válasz SunMount3r #50590 üzenetére
Passz. Én NAS-ról osztom.
Biztos akad kismillió..Csak a routeren ne felejtsd el portforwardra beállítani a fő porton kívül a szerver progi által megadott visszirányú port-tartományt is passzív módhoz (szerver oldalon, kliens oldalon semmi se szükséges)
-
őstag
válasz SunMount3r #50590 üzenetére
Helyi hálózatban gondolkodol, vagy távolról is el kéne érni a megosztásokat?
Ha helyi, akkor elég egy sima file megosztás. -
őstag
válasz SunMount3r #50587 üzenetére
Linux+ [ownCould]
-
válasz SunMount3r #50587 üzenetére
Az FTPS a leg-kompatibilisebb. Bármivel.
-
jerry311
nagyúr
válasz SunMount3r #48643 üzenetére
Mondjuk, szerver oldali hiba, leginkább.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #48640 üzenetére
A 1.1.1.1 se működik. Kipróbáltam mindent ami eszembe jutott: újraindítottam a gépet, újraindítottam a router-t, de nem jött helyre. Mit lehetne még?
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #48638 üzenetére
Mit összeset milyen működésbe?
Ez gyorsabb privátabb és nem google.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #48305 üzenetére
Olyan életképes Powerline szett van, hogy az egyik szobában a kábel menne bele a router-ből, a másikban meg Wi-Fi-n kellene tovább sugároznia? Kb. 150Mbit minimummal?
Igen, van olyan amelyiknek wifi-s az egyik egysége.A másik lehetséges a sima kábel-kábel only Powerline felállás lenne, de ekkor a másik szobában csak elosztós konnektorba lehetne dugni, amire lenne még pár eszköz kötve.
Van olyan amelyiknek van átmenő ajzat így abba mehet az elosztó.Ez nem tudom mennyire hatna negatívan?
Nem ajánlott elosztóba tenni a Powerline adaptert.És ezekre valami konkrét típus, ami azért árban nincs elszállva nagyon?
Mennyi lenne a beszerzésre.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mezis
félisten
válasz SunMount3r #48305 üzenetére
Igen, bármelyik 150Mbps WiFi router alkalmas erre switch üzemmódban. A 150Mbps igény miatt inkább dual channel-esek közül válogass.
A PowerLine a 230V-os hálózatot használja UTP kábel helyett.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
d3tox1c
senior tag
válasz SunMount3r #47012 üzenetére
Szia.
Nagyon lama vagyok ezekhez a dolgokhoz.
Teljesen kinai amiket leirtal, pedig biztos jo lehet :/
En csak siman megosztottam a mappat windows 10-el.
De ha tudnal nekem segiteni, akar privatban is, nagyon koszonom -
mezis
félisten
válasz SunMount3r #46998 üzenetére
Esetleg próbálj meg a szóköz helyett aláhúzást: _ Bár szerintem csak a latin ABC, szám és a pont a megengedett.
mezis
-
mezis
félisten
válasz SunMount3r #46996 üzenetére
Üdv.!
Talán ettől: "The format of the exports file is the same as on Unix."
[link]mezis
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #46625 üzenetére
Volt ugye ez a korábbi problémám. Amióta kikapcsoltan az Energia gazd.-ban az adapter kikapcsolhatóságát, azóta nem jött elő a probléma, de ma reggel megint. Próbáltam driver uninstall/reinstall-t, a legújabbal is, amit én szedtem le és az egyel régebbi verzióval is, de nem volt hatása a gép újraindítása előtt. Most az egyel korábbi van fent, meglátom ezzel mi lesz. Minden esetre furcsa, mert korábban ilyen nem volt, csak az ominózus Win újra telepítés után kezdte, ezért zárnám ki a hardveres hibát.
Remélem ez a driver megoldja, ha nem, akkor nem tudom mihez kezdhetnék? (Noti-ról van szó, ugye...)
-
Patice
nagyúr
-
SP4C3
veterán
válasz SunMount3r #46744 üzenetére
Jó, probálkozz egész nyugodtan, én csak megosztottam a tapasztalatom veled. Ettől függetlenül ha fakírkodni akarsz, akkor szíved joga...
Ja mindenesetre majd dobd már be a 600-as speedtestet, amit mérsz majd vele.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz SunMount3r #46739 üzenetére
Persze..... én meg tudom a Pi utolsó 3 számjegyét.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Hosssszu
őstag
válasz SunMount3r #46739 üzenetére
Sajnos annyira nem vagyok képben ilyen téren, de nekem gyanús hogy az USB is tudja enni a CPU-t.
Mielőtt egy ilyen ethernet USB átalakítóba beruháznék, azért kipróbálnám más USB eszközzel is a gépet.
Valami kölcsön wifi, kölcsön tv tuner, kölcsön digitalizáló, stb.
Ezt csak azért írom, mert a gépben lévő proci már nem mai gyerek és ha bejön a tippem miszerint az USB terheli a CPU-t, akkor nem leszel előrébb semennyivel. -
SP4C3
veterán
válasz SunMount3r #46733 üzenetére
Tegnap mértem USB 2.0 to Fast Ethernet kütyüvel... 6Mbps-ra volt képes.
U.I.: Gondolom a noti valami celeronos quados csoda?
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
válasz SunMount3r #46733 üzenetére
A notidon van USB3 port?
Mert ha csak 2.0 van, akkor ez sem lesz gigabites tempó. Az USB2 csak 480Mbps tud, azt is csak elméletben.
-
SP4C3
veterán
válasz SunMount3r #46698 üzenetére
Ha gyengusz a masinéria, (meghal a "sok nettől", sávszélt nem tudja kihasználni, mert elfogy a proci) akkor mutathat fals értéket. Kezdj el feltölteni valamit a netre, pl youtube-ra egy macskás videót, az majd kimaxolja a feltöltésedet hosszabb ideig.
-
SP4C3
veterán
válasz SunMount3r #46695 üzenetére
A feltoltest is annyi ideig méri, amennyit beállítasz. Állítsd 300-300-ra.
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #46623 üzenetére
Driver frissítés/újra rakás/downgrade volt már?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #46620 üzenetére
Milyen gépről is van szó?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mezis
félisten
válasz SunMount3r #46620 üzenetére
Üdv.!
WiFi-n vagy UTP kábellel csatlakozol a routerhez ?
(Az IPv6-ot meg a klienseken érdemes kikapcsolni.)mezis
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #43581 üzenetére
OFF
Amennyire én tudom, a hazai kiskerek többsége egészen nevetséges árréssel dolgozik, és a nagykerek sem tudnak sokat akasztani. Szerintem ne őket hibáztassuk.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
mezis
félisten
válasz SunMount3r #43581 üzenetére
Gondolom ők is onnan rendelik. és hát keresni is kell egy keveset...
mezis
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #43526 üzenetére
Párhuzamos 2-3 letöltés innen, jobbat nem tudok.
-
mezis
félisten
-
SP4C3
veterán
válasz SunMount3r #43518 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #43469 üzenetére
Az Access denied az messze nem a semmi!
A semmi az magyarul a "Windows nem tud kapcsolatot létesíteni az <IP> összetevővel".
Lehet, hogy jogosultsági problémád van.
MaCS
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #43467 üzenetére
És ha beírond a Windows Explorerbe vagy miacsudába a címét \\xxx.xxx.xxx.xxx formátumban, mi történik?
MaCS
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #43456 üzenetére
Bekapcsoltam a NetBIOS-t ez egyik gépen, de az továbbra sem látja az Android-os Box-omat a hálón. Továbbra is csak, mint "média eszközt" listázza ki.
-
mezis
félisten
válasz SunMount3r #43454 üzenetére
"A TCP/IP feletti NetBIOS nincs bekapcsolva (engedélyezve) a munkacsoport legalább egy számítógépén."
XP alatt még így volt.
(Gondolod, hogy változott azóta bármi is a csicsán kívül ? )mezis
-
mezis
félisten
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #43450 üzenetére
Hálózatfelderítés be van kapcsolva? Megosztás be van kapcsolva?
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #43448 üzenetére
Ha Androiddal eléred, akkor mit jelent, hogy nem látják? IP-címét beírod, akkor működik?
Switch Tax
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #43311 üzenetére
Erre senki nem tudja a választ?
-
Beni2360
félisten
válasz SunMount3r #43371 üzenetére
Transmission Remote GUI van a lapin és ott van az a bizonyos 200-s partner korlát. Más opciót nem találok sehol.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz SunMount3r #43363 üzenetére
A globális partnerkorlátra gondolsz mert ott nekem 200-ra van állítva.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #43311 üzenetére
Mi az, hogy "nem látja"?
Ha közvetlen IP címmel rámész akkor jó?
Switch Tax
-
Armahun
addikt
válasz SunMount3r #42170 üzenetére
Sziasztok.
Van egy upc-s Connent boxom amihez kábellel csatlakozik egy asztali gép és egy TP-link Router.
Mit kellene beállítanom, hogy az asztali gépről elérjem a ruti beállítási felületét?Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Borisz76
veterán
válasz SunMount3r #42149 üzenetére
Mivel játszod le a filmet ?
Mennyire teker a CPU ekkor ?Ezek miatt is akadhat.
Próbáld ki a Media Player Classic Home Cinema-t.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz SunMount3r #42147 üzenetére
Nem kell túl gondolni semmit.
Belső háló? Igen.Készíts egy megosztott hálózati mappát a célgépen.
Total Commander-el másolj bele 20-30-40 GB-s fájlt a külső usb-s lemezről.Gigabites hálózat elvi maximális sebessége 125 MB/s.
Gyakorlatban 100-110 MB/s.Szűk keresztmetszet az usb csatlakozó lehet 2.0 esetén.
Ha 3.0 , akkor pedig maga a HDD lehet a gond.....mondjuk ha 4-5-6 éves maga a lemez.
A mai modern lemezek simán hozzák a 120-s tempót.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest