- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- JavaScript topic
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
válasz Intruder2k5 #32298 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
Chosen
addikt
válasz Intruder2k5 #32296 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
bambano
titán
válasz Chosen #32294 üzenetére
szolgáltatói oldalon biztosan nincs gond, ugyanis ping teszt eredményre egyik szolgáltató sem szerződik.
egyébként mtr-rel. ezzel nyugodtan tesztelhetsz, a végeredmény semmiféle információval nem fog szolgálni.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Hogy lehetne pinget tesztelni úgy, hogy folyamatosan menjen a teszt és visszanézhető legyen az eredmény? (Mint torrent kliensnél a sebesség pl) Mostanában néhány játékban 30-40ms-ről 400-500ra is felugrik akár a ping, ezt szeretném kitesztelni, hogy csak játékbeli probléma, vagy szolgáltatói oldalon van valamilyen gond.
-
jerry311
nagyúr
válasz korcsillio #32290 üzenetére
15 méter kábellel mindenképpen jobban jársz, mint egy Windows-os internet megosztással.
-
jerry311
nagyúr
válasz korcsillio #32288 üzenetére
Start --> Írd be: view network connections (vagy Control Panel\Network and Internet\Network Connections), jobb click --> properties --> Sharing.
Mondjuk azt mindig elfelejtem, hogy melyik kapcsolaton kell, amelyiken az internet van vagy amelyiken az xbox. 1-2 próbálkozásból meglesz.
(#32287) Mauzes
Öööö, hát ezt nemtom, amikor utoljára ilyet csináltam, akkor csak annyi volt, hogy beállítottam a nyomtató portját hálózatira. -
Mauzes
addikt
válasz jerry311 #32161 üzenetére
Csak azért nem akartam újra leírni, mert az előzményekben benne volt, de ez a helyzet nagyjából:
1. fázis:
Vettem egy Asus RT-N18U router-t, amit sikeresen beüzemeltem otthon. Ezután rádugtam USB-n a HP Deskjet 3050 nyomtatómat, amit rendben érzékel is a router, majd telepítettem a Windows 7 rendszeremre az Asus EZ nyomtatómegosztás telepítőfájlt. Így sikeresen tudtam is nyomtatni a belső wifi-hálózatra csatlakozó laptopomról úgy, hogy a nyomtató csak a router-be volt bedugva. A Win tehát a "Devices and printer" menüben rendben mutatta a nyomtatót.
Ezután a nyomtatót, gépet kikapcsoltam. Legközelebb újra próbálkoztam a nyomtatással, csakhogy most a laptopom már nem látta a nyomtatót. A router-ben ugyanúgy látszott, hogy USB nyomtató rendben csatlakozva és engedélyezve, mindkét eszköz csatlakozik ugyanahhoz a hálózathoz, de a Win most szürkén mutatta a nyomtató ikonját (mint Unavailable).
2. fázis:
A fenti problémát leírtam itt a fórumban, mire egy kolléga azt javasolta, hogy töröljem a nyomtatót, és ez alapján adjam hozzá újra. Ezzel a módszerrel működött is egy darabig. De aztán egyszer csak újra akartam nyomtatni ugyanazzal a hálózati nyomtatóval (amit a Win rendesen működőnek és elérhetőnek jelez), de nem nyomtat. A doksit szépen berakja a nyomtatósorba, ahol a status alatt azt írja, hogy printing, de nyomtatás történik, és 8-10 mp múlva egyszerűen eltűnik a doksi (mintha a nyomtatás megtörtént volna, pedig nem).
Erre van valakinek ötlete?
-
jerry311
nagyúr
válasz korcsillio #32285 üzenetére
Persze, laptopon bekapcsolod az internet megosztást (connection sharinget) és működik.
Ha legalább az egyikben gigabites hálózati kártya van, akkor mindegy milyen kábellel kötöd össze. Ha csak 100M vagy lassabb akkor crosslink kábel kell. -
korcsillio
addikt
Üdv.
Szeretnék xbox 360-ra netet varázsolni.Kábellel messze van,ebben még wifi nincs.Ha a laptop kapja wifi-n az internetet azt kábellel összedugva az xbox-al működhet valahogyan? -
bambano
titán
válasz ra^ven #32281 üzenetére
az, hogy befagy és újra kell indítani, egyáltalán nem normális jelenség.
az elfogadhatóbb egy fokkal, ha eldobja a szolgáltatást és csak a szolgáltatás részt indítod újra. 2-3 év folyamatos működés a normális. nekem az arris kábelmodemekkel rossz tapasztalatom van, nem tudom kizárni, hogy attól fagy be a routered.drótos router helyett range extendert használni, pláne, ha már ki van építve a drót, nagyon rossz ötlet. a rádiófrekvenciás spektrumból mindig kevesebb van, mint drótból.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ra^ven
senior tag
Üdv srácok!
Otthoni hálózatom:
ARRIS kábelmodem-->TPLINK WR843ND router
Valamint szintén TPLINK routerek switchként használva (dhcp off) a wifi miatt. (4db)
Időnként van olyan, hogy valamelyik összecsinálja magát, és restartolni kell.
Ha esetleg a fő routert restartolom, akkor van olyan hogy valamelyiket szintén restartolnom kell vele együtt.
Ez heti 1-2 alkalom, ez normális jelenség, vagy valami komolyabb router-t kellene használnom?
Nem tűnik soknak, csak az atyaúristen is netről megy, beltéri egységek a tv-hez stb, amit ha végigzongorázok ilyenkor jó kis időtöltés.Korábban említésre került, hogy túlmelegedés tud ilyen dolgot csinálni, de mindegyik jól szellőző helyen van.
Valami komolyabb márkát, vagy más típust kellene használnom?
Ha kicserélném az egyik routert wifi range extenderre változhat helyzet?Köszi előre is.
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
Feltortgep30
újonc
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy nem jó helyre írok, ezért elnézést mindenkitől, nem vagyok járatos a fórumon. Az a feltételezésem, távoli ismerősök hozzáfértek majd minden informatikai eszközömhöz (iCloud fiók, személyes google fiók, később asztali számítógépem). A telefonomban biztos vagyok, ugyanakkor az asztali számítógépemmel kapcsolatban egyelőre csak a gyanúm él, próbálom kideríteni mi történhetett. (avagy hogy csak felhő adatokhoz fértek hozzá, vagy az asztalimhoz is hozzáfértek-e). Ide csak az asztali gépemmel kapcsolatos infókat írom.
Röviden magamról annyit, hogy relatív nagy összeget tartok online így akár távoli ismerősöknek is meglehet a motivációjuk ügyeskedni. Szerencsére az összes pénzügyi fiókomat több szinten védem, így nem egyszerű meglopni az embert ám a személyes adatok is akár épp elegendők lehetnek hogy kár érjen (ezt egyáltalán nem szoktam levédeni, kb ugyanaz a jelszavam 14 éves korom óta mindenhova). Informatikai képzettségem 0, maximum felhasználói szintűnek lehet nevezni. Az icloud fiókom feltörését pár napja tudtam meg, azóta próbálom átgondolni hozzáférhettek-e az asztali gépemhez is. Elképzelhetőnek tartom, hogy ismerősi segítséggel 20-30 percre odafértek a számítógépemhez, és beállították, hogy rengeteg adatot feltöltsek egy szerverre avagy megosztjam valamilyen formában (felhő, vpn, bármi). Ezzel kapcsolatban szeretnék itt (is) érdeklődni, hátha tudtok segíteni.
Utólag amint megtudtam ezt a gyanút, elkezdtem kutatni és töröltem majd minden gyanús elemet (amik lehetnek akár vakvágányok is, hisz nem értek ilyen szinten az informatikához), ám megpróbáltam lefotózni azt ami számomra nagyon gyanús:
Router:
A hálózat fül alatt megjelent "hálózati infrastruktúra" alatt egy számomra ismeretlen router. Tudni kell, hogy vezetékes internet használok egy gyári Dell számítógéphez, a modem nem tud vezeték nélküli kapcsolatot létesíteni és soha nem is csatlakoztattam hozzá ilyen eszközt (előző tulaj nem volt). Ez a TP-LINK márkájú modem nem mindig jelenik meg, néha ott van a hálózat fülben néha nem.
Ez alatt a hálózat fül alatt közel az összes adatom megjelent, nem én állítottam be hogy meglegyen osztva. Amint megláttam, töröltem innen mindent, csak néhány képet csináltam, hogy utólag esetleg ki lehessen deríteni tényleg próbálkoztak-e avagy vakvágányon járok.Összeségében kérdéseim:
1. elképzelhető-e, hogy 10-20 perc alatt állítgattak annyit a számítógépemen (direkt nem feltünően csinálva), hogy én gyanútlanul tovább használtam azt és tudtom nélkül megosztottam valamilyen formában az adataim?
2. az ismeretlen router mi lehet? Ismétlem, sosem használtam ilyet, nem telepítettem fel, a számítógépet gyárilag vettem, vezetékes internetet használok egy teljesen más típusú modemmel amióta beszereztem ezt a gépet.
3. A folyamatban lévő távoli munkamenet hibaüzenet mennyire normális? Sosem használtam ezt a funkciót.Csatoltam azokat a képeket amiket készítettem. Köszönettel veszek minden kommentet, tippet, segítséget akár így a fórumon akár privátban. Természetesen fogok hívni informatikust is, bár utólag ennyi információból feltehetőleg senki nem fog 100%-ig biztosat mondani, de ha csak 1-2 tippet kapok már az is nagy segítség lehet.
Képek:
1. http://prohardver.hu/dl/upc/2015-12/27/588394_k1flp5xfraryagie_ism_fiok_online_feltoltes.jpg
2. http://prohardver.hu/dl/upc/2015-12/27/588394_d3ciuboex71chuxw_router_adatok.jpg
3. http://prohardver.hu/dl/upc/2015-12/27/588394_dyqnvk22hm2964no_router_prohardver.jpg
4. http://prohardver.hu/dl/upc/2015-12/27/588394_rzszuikhozizeusi_tavoli_kapcs.jpg[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
Mindenki azt gondol amit akar, ebben igazad van. De itt te terjesztettél MacGyver-szintű megoldást, amely nálad működött. Ez pont annyira releváns mint ha én meg az írnám, hogy 1-2m betoldott lapos kábel már teljesen kinyírta a lant (ez is tapasztalat). Egyszerűen kár erőltetni: a LAN-kábelek elég szigorú paraméterek mellett működnek (hullámimpedancia, frekvenciamenet, csillapítás, csavart érpáras kivitel, az egyes pároknál még a 'menetemelkedés' sem egyforma), egy fali telefonkábelnek messze nem kell ennyit tudnia. Ráadásul olyan dolgot is írtál, amely szakmailag teljesen megalapozatlan, pl. "az egyik a GND a színek közül, az általában csikozott, de azonos színű". Egy csavart érpáron közlekedő szimmetrikus adatvonalnak, amely ráadásul mindkét végén transzformátorokkal van leválasztva, abszolút nincs GND (közös) vezetéke.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz magica126 #32271 üzenetére
Szia!
PowerLine adapter lehet a Te eszközöd, de azért tudni kell, hogy ennek is vannak kritériumai, mint például nem lehet elosztóba dugni, csak fali aljzatba, a két végpontnak lehetőleg közös fázison kell legyenek, vagy ha ez nem valósul meg, akkor a falban lévő vezetékeknek legalább néhány méteren szorosan egymás mellett kell futniuk a működéshez.
-
=HG=
addikt
válasz #94477440 #32267 üzenetére
Mielőtt elköltenél egy halom pénzt, próbáld meg a pár Ft-os megoldást is..Ha nem jó, még mindég költekezhetsz...
Vitaindító mondat törölve.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Topikgazda
válasz magica126 #32271 üzenetére
Ami fix helyen ahhoz jobb a kábelezés.
IPTV-s box-ot ne is akard wifi-n használni mert nem arra van kitalálva. Vannak megoldások de egy részt drágák, más részt bonyolultak is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
magica126
újonc
Sziasztok,
nőként és nem hozzáértőként lenne egy kérdésem, bízom benne, hogy tudtok válaszolni:
Kábelmentesíteni szeretném a lakásomat, hogy minden internethasználó eszköz (laptop, smartphone, tablet, okostévé, játékkonzol) wifin csatlakozzon. Az előbb felsoroltakkal ez könnyen megoldható, de a Telekomos IPTV (felvevős) set top boxom sajnos csak etherneten keresztül tud kapcsolódni a (szintén Telekomtól kapott) wifis router 1. portjára.
Szerintetek milyen eszközt tudnék a router és a set top box közé beilleszteni, ami -felőlem- csatlakozhat a set top box-hoz etherneten keresztül, de a (lakásban picit távolabb lévő) wifi routerrel képes wireless kommunikálni? És ha létezik ilyen eszköz, milyen beállításokat kell vajon eszközölni rajta, illetve a wifi routeren?
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket! -
deadwing
addikt
válasz deadwing #32264 üzenetére
No, úgy tűnik mintha valaki handshake-et próbált volna szerezni, és az disconnectelte a klienst... Legalábbis más magyarázatot nem tudok arra, hogy hirtelen megjavult az egész.
Mondjuk mindegy ha meg is szerezte, sokra nem megy vele.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
bambano
titán
először is nézze vissza az, akinek ez a problémája.
másodszor egyenes kábelre cserélni a csavartérpárat az erősen sérti a szabványt és nagyon nagy hazardírozás. neked bejött, legyél vele boldog, neki meg nem biztos, hogy be fog jönni. az sem biztos, hogy egyszer elindul nála, az mindig működni fog. egy normális fórumban nem ajánlgatnak a másiknak szabványtól messze levő megoldást.én kizárólag olyan javaslatot fogok tenni, amiről tudom, hogy jó. reális esélye van, hogy amit én mondok, az drága is lesz. matematikai logikában járatlanabbak kedvéért ideírom, hogy ezzel nem zárom ki, hogy más megoldás működjön, pláne, hogy más megoldás esetleg olcsóbb lehet, mint amit én mondok. csak azért vállalja az a felelősséget, aki leírta.
-
deadwing
addikt
Ajjaj, bajom van. Emlékeztek a WDS dologra amit végül megcsináltam, 2 routerrel szuperül működött. De gondoltam visszaállok rendes megszokott kliens módba, viszont azóta durva dolgok mennek. Ha gw-t pingelem:
Reply from 192.168.2.1: bytes=32 time=2ms TTL=64
Reply from 192.168.2.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.2.1: bytes=32 time=2ms TTL=64
Reply from 192.168.2.1: bytes=32 time=3ms TTL=64
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 192.168.2.1: bytes=32 time=2729ms TTL=64
Reply from 192.168.2.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.2.1: bytes=32 time=2ms TTL=64Namármost olyan ez, mintha a túlvégi router meghülyült volna a WDS-től, nem tudom már mit csináljak. Vagy beázott az egyik antennám?? Tplink lapantennák vannak rajta mindkét oldalon. Még annyi, hogy köd van, elég durva de egyrészt ez idáig nem reagált a linkem a ködre sehogysem, másrészt akkor csak azt kéne látnom hogy a válaszidők ugrálnak, nem pedig timeout...
WDS módban is ugyan ezt produkálja meg simán is.
Router reboot már volt, áramtalanítás kb 1 óra múlva lesz lehetséges.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
Nekem az a fura, hogy az a link összeáll 100 megával egyáltalán.
Bármikor, amikor toldottam utp kábelt, szükségmegoldásból, és 4-5 centinél hosszabb volt a csupasz, kibontott rész -ahol megszűnt a csavart érpár jellege- csak 10 megával állt össze, hiába volt forrasztva...60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
=HG=
addikt
válasz mong08 #32259 üzenetére
Igen, bocsánat! A sorrendre rosszul emlékeztem... Nem az egyszínű vezetékek! A sorrend 1. 2. 3 .6... Igy van..
[link]Olvass vissza! Nem működik nála a wifi ! Próbálta...
Én nem javasoltam! Megcsináltam magamnak...Ennyi.. És Ő is ezen gondolkodott...(#32260) bambano : Nem akarja átkábelezni az egész házat! És azért, mert nem hisztek benne, attól még tényleg használható! Nézd már vissza, mit mértem az így bekötött gépen : (#32252) =HG=
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz #94477440 #32245 üzenetére
szerintem arra jók a telefonkábelek, hogy azokkal be tudsz húzni utp-t a falba. leszeded a csatlakozókat, jó erősen hozzákötözöd az utp-t, és kihúzod a telefonkábelt a falból.
de ne szakítsd le a kábelt, mert akkor csak a lakás komoly szétbombázása után tudod a beszakadt kábelt végighúzni.
-
mong08
tag
válasz jerry311 #32257 üzenetére
IGEN !! 1 2 3 6 ez a sorrend,(ha már kókányolunk) és nem az egyszínűek..
=HG= : Miért nem javasoltad a WIFI-t ? ott sem lógnak a kábelek...
Még hozzátenném, hogy az RJ11-et általában a felső vagy alsó szinten csillagpontban kötötték össze, tehát vagy működik az elgondolásod, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
Ha nem látsz horgot a számban ne fárassz !
-
=HG=
addikt
válasz mong08 #32256 üzenetére
Szerintem csak kötekedsz... Én nem javasoltam, magamnak megoldottam és műkxik... A kolléga is szükségmegoldásnak szánja... A lényeg, hogy működik és még mindég jobb, mintha szanaszét lógnának a lakásban a kábelek.. Főleg emeletre felvinni....
(#32257) jerry311: Telefonálásról nem volt szó...Én sem használom telefonálásra, használaton kívüli vezetékek... Vezeték nélküli telefon van a lakásban nálam...
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
-
mong08
tag
Nem tudom, de úgy tűnik nálad szimplán csak a szerencsén múlik,hogy működik a hálózatod.
Az UTP kábel csavart érpáros, és ezeken az érpárokon megy az adattovábbítás. A telefon kábel nem csavart érpáros.
Az pedig,hogy a telefon kábelre az egyszínű vezetékek helyére bekötni az RJ45-be a kábelt, nos ez barbárság.
Ezzel ugyanis pont a csavart érpáros kábel előnyeit nem használod ki, és nem is lesz jó a kábel.
Szükség megoldásból csinálhatsz ilyet, de másokat ne biztass ilyesmire.Ha nem látsz horgot a számban ne fárassz !
-
=HG=
addikt
válasz #94477440 #32253 üzenetére
100/100-as DIGI netem van..
Voltak itthon telefon kábeleim és UTP kábeleim is, így azokat használtam fel.. 2-2 kábelt elvágtam és összekötöttem egymással. Az UTP kábelben ugye 4 féle színű vezeték van. (az egyik a GND a színek közül, az általában csikozott, de azonos színű) Színek szerint összesodrod öket és összekötöd a telefon 4 szálú vezetékével... Én forrasztottam is, hogy jó legyen az érintkezés.. Csak arra kell figyelni, hogy mindkét kábelnél azonos sorrendben kösd össze, tehát 2 ugyan olyan kábelt kell készíteni...
[link][ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz #94477440 #32250 üzenetére
Én ugyan így oldottam meg a lakásban a kiépített fali telefon hálózatba vezettem be a routerből a netet...
Készítettem kettő kábelt, ami az egyik felén rj11 a másik végén rj45 csatlakozót tartalmazott... Így nekem maradtak a fali aljzatok, amik jó állapotban (pár éves) voltak...Ezt tudja a hálózat:[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #94477440 #32248 üzenetére
És ha a fali kábelvezetőben szeretném elvezetni, akkor 2 fali ajzatra lesz szükségem, és a megfelelő hosszúságú fali UTP kábelre? Ezeket hol célszerű beszerezni?
-
-
törölt tag
-
And
veterán
válasz #94477440 #32245 üzenetére
Hány darab fémes érintkezőt látni azokban az aljzatokban? Sajnos a csatolt kép teljesen hasznavehetetlen, alig látszódik rajta valami. Az aljzat közepén csak néhány (négy?) érintkező látszik, a szélei üresek. Ha valóban csupán 4-es, akkor RJ11-es aljzatok, nem hálózathoz valók, hanem telefonhoz, és a falba húzott kábelek sem sodrott érpáros UTP-k (bár a múltkor volt olyan szerencsém, hogy valahol a telefonaljzathoz UTP volt húzva, csupán a csatlakozót kellett 8/8-as RJ45-re cserélni az ethernethez).
-
Topikgazda
-
törölt tag
Sziasztok!
3 szintes házban lakunk. A WiFi egy elég jónak mondható routerrel sem jut fel az emeletekre.(TP-LINK N900)
Vezetékes netet szeretnénk valahogyan feljuttatni a szobákba. Minden szoba falán és a router közvetlen közelében megtalálható egy ilyen csatlakozó a falon. Viszont gőzöm sincs hogy mi ez. Tudnátok segíteni, hogy fel lehet-e használni őket, és ha igen, hogyan?[link]Üdv,
Jani[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
válasz Goblin12 #32241 üzenetére
Kinéztem három fajtát.
1. Cat 6A | S/FTP | 500Mhz | Class EA 4,58 €
2. Cat 6A | S/FTP | 500Mhz | Class EA 5,50 €
3. Cat 6A | S/FTP | 500Mhz | Class EA 18€Ti melyiket vennétek?
Arra rájöttem, hogy az Ligawo Patchkábel az csak parasztvakítás a CAT7-el RJ45-ön.
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
Üdv.
Lenne egy pár komponens amit össze kellene dugni a hozzá megfelelő kábelekkel és ebben szeretném kérni a segítségeteket.
A falba régebben már behúztunk Ligawo Cat 7 1200 Mhz S/FTP kábelt.
Aljzatnak a következő lett beépítve: Cat 6a 500MHz 10-Gigabit mit LSAA Modemből kellene menjen 2 kábel a fali aljzatba, a "kijáraton" 1 a gépbe, 1 a routerbe.
Illetve a modemből közvetlenül 1 másik routerbe.Routerek:
Asus RT AC87U
Netgear WNDR3700V2Kábelből van elfekvőben 2x: Ligawo Patchkabel Cat.7 SFTP 600Mhz <-- na most a kábelre S/STP van írva, és ezt nem igen tudom hova tenni, hogy fémhuzallal lennének a párok lefedve meg az egészen lenne még 1 fémhuzal az nekem kicsit érdekes, de mégse fogom félbe vágni, hogy megnézzem mi van benne.
Szóval a kérdés az, hogy milyen kábellel kellene összekötni az eszközöket, hogy a mai normáknak és ha lehet akkor a legjobb minőségnek is megfeleljenek.
Ja ami még fontos lehet, hogy milyen netem van.
Modem -> Fal -> Gép Le: 160 Mbit/sec Fel: 16Mbit/sec Ping: 9ms UPC Speedtestel mérve.
Segítségeteket előre is köszi.
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #32239 üzenetére
Sajnos valásztanom kell a 128 vagy a 40/56-os titkositás között a "Speciális megosztási beállítások módosítása" menüpontban.
-
Topikgazda
-
Dewri
aktív tag
válasz TheProb #32236 üzenetére
Persze. Mondom, minden szép, minden jó, semmi hiba sehol, csak nem működik... Most épp a PC látja a laptop megosztásait, de a laptop egyáltalán nem lát semmit a PC-ből, ugyanakkor pingeléssel megtalálja... És mindegy, hogy a PC-ről vagy a laptopról csinálom az otthoni hálót...
Azért ide írtam, mert ez az Otthoni hálózat topik, gondoltam valami hálózati mifene lesz...
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, remélem jó helyre írom. Az LG 43LF632V TV-n szeretnék a számítógépemről filmet nézni, hálózaton keresztül. (A TV wifin, a számítógép kábelen keresztül kapcsolódik az routerhez). A TV 2 számítógépet lát is a ami a hálózaton megtalálható, de egyet nem talál meg. Azon is WIN7 van, beállításai ugyan azok. Próbálgattam pár lehetőséget mint pl: 40 vagy 56-os bites titkosításra átállítani, de semmi, a TV továbbra sem látja azt a gépet.
Router: TL-WR1043ND -
Dewri
aktív tag
Sziasztok!
Már napok óta küzdök a problémával, gondoltam mostmár megkérdezem itt, hátha tud valaki mondani rá valamit.
A konfig: egy PC és egy laptop. A PC kábelről kapja a netet, van egy wifi router, az adja a laptopnak a netet. Mindkét gépre fölraktam a winfos 10-et és a helyi hálózat azóta halott. Előtte volt fönt windows7 mindkét gépen, azzal semmi gond nem volt. Aztán PC-re került a win10, laptopon maradt a win7, úgy is működött. Most meg a 2 egyforma win10 az istennek se hajlandó együtt dolgozni!!!!!
A probléma a fájl és nyomtatómegosztás. Nagyritkán valamitől működik, hogy mindkét gép látja egymás megosztott könyvtárait, de többnyire vagy az egyik látja a másikat, vagy a másik az egyiket... Ez a kisebbik baj. De a nyomtatómegosztással egyáltalán nem boldogulok, mióta a 2 win10 üzemel, 1x se tudtam a laptopról nyomtatni, pedig ez simán működött korábban. Semmilyen módon nem hajlandó látni a megosztott nyomtatót...
Természetesen az égvilágon mindent széthekkeltem, minden engedélyezve van, minden beállítás jó, mindenféle user be van állítgatva fullos jogokkal mindenhova, mindkét gépen minden ugyanúgy van, de akkor se dolgozik a nyomtatóval...
Szóval valami ötlet erre? Esélyes, hogy letörlöm a picsába a win10-et és visszarakom a hetet, mert több mint nevetséges, hogy két egyforma, vadiúj, hiperszuperagyonfejlesztett oprendszerben nem lehet egy szaros nyomtatót (vagy fájlokat) megosztani otthoni környezetben mindössze 2 db gép között...
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz kenguru99 #32230 üzenetére
Tekintve, hogy a WAN oldalra csak "telefonkábelt" tudsz dugni, így csak azon keresztül tudna routolni/NAT-olni. Magyarul nem tudod routernek használni szimplán. Acces Pointnak még talán elmenne, de azzal nem vagy előrébb.
(#32231) HaJo90: Azt leszámítva, hogy D-Link. DHCP-t kilőtted a dlink routeren, mert ez nem derült ki az írásoból (gyanítom h nem)? Ha nem akkor összeveszik a 2 dhcp szerver. Kapcsold ki rajta a DHCP-t és a T-Offline-os routerből jövő kábelt vmelyik LAN portjába dugd és ne WAN-ba. (ha netán nem így lenne)
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz Gubek-Einste #32214 üzenetére
Az adott router egy Tp-Link, pontos tipusát most nem tudom, de az az én TP-LINK TL-WR1043ND routeremmel is ugyanezt produkálja, és mint írtam Mobilról indított wifi hotspotra is.
A wifi kártya: TP-LINK TL-WN881ND
Én valami win10-zel kapcsolatos hibára gyanakszok. Tegnap fel akartam rakni egy win7-et, de telepítés közben kérte a CD drivert, usb-ről meg valamiért a legelején kifagy. Zsír új gép, de kezd megerősítést nyerni bennem az érzés, hogy én mennyire utálom a számítógépeket.
A hiba: hálózatot látja, rákattintok, kódot kéri, aztán ha jó-ha rossz kódot írok, azt mondja, hogy nem lehet csatlakozni....
Próbáljam végig a csatornákat, meg minden módot b,g,n a routeren?
Falun vagyok, 1 hálózatot még, gyengén, meg néha még egy-kettőt, de azok is olyan gyengék, hogy mérni sem lehet, nem hiszem, hogy bekavarnának.
-
HaJo90
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Nemrég átálltunk egy másik csomagba a szolgáltatónknál, aminek következményeképp megnövelték a netünket 120 Mbit/s-esre. Mivel a régi routerünk (valamilyen TPLINK) csak kb. 70-80-at engedett át, vettünk egy D-Link Dir-840-est (hivatalos oldala: http://www.dlink.com/es/es/home-solutions/connect/routers/dir-840-wireless-n600-vpn-router ).
Amióta kicseréltük a routert, kb. 20-30 percenként, rendszeresen, kb. 10-15 másodpercre megszakad az internet, és nem tudok rájönni, hogy miért. Ilyenkor a Chrome azt írja ki, hogy DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET (gépen és telefonon egyaránt). További infóm a hibajelenségről nincs, és nem is tudom, hogyan gyűjthetnék be.
Az itteni háló egy T-Home-os modem-router kombóból áll (ez túl kevés portos és túl gyenge a wifije), amibe közvetlenül megy a fent említett D-Link router, ahonnan egy alhálózatban vannak a számítógépek.
Valakinek nincsen ötlete, hogy mivel próbálkozhatnék, esetleg honnan tudhatnék meg többet a hibáról? A router admin oldalán lévő logban nincs semmi ezzel kapcsolatos.
Előre is köszönöm!
Üdv.
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Adott egy dlink dsl 2780 modem router kombó. Lehetséges lenne csak routernek használni egy kábelmodem mögött?
-
Magnat
veterán
válasz jerry311 #32211 üzenetére
Prepaidos konstrukcióról van szó + nem is az enyém, szóval nem lehet nagy baj :-)
Egyébként hogy gondolod az ssl törését, a user tudtával vagy tudta nélkül? Merthogy az már a tűzfal cert-jével lesz aláírva ... mondjuk nem olvastam el az ÁSZF-et, de meg lennék lepve, ha benne lenne ilyen kitétel, h a proxy/tűzfal újracsomagolja az ssl-t tartalomszűrés végett ... meg aztán ha vki lenyúlja a user netbankját, elég nehezen fog megállni a dolog a bíróság előtt.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Topikgazda
Az elvi különbség az, hogy az áram mért mennyiség, azaz bárkinek a kertjét világítod meg, ki lesz fizetve.
Szerintem az egész rákfenéje a korlátlan átalánydíjas szolgáltatás, ami kifejezetten melegágya az ilyen (és más) visszaéléseknek, így eleve rossz a szolgáltatóknak, és emiatt hosszabb távon a fogyasztóknak is.
Távolabbi jogi analógia egyébként az, hogy a villamosenergia-lopást a Btk. explicite bűncselekménnyé nyilvánítja (lopás), a "netlopást" meg nem.
Egyébként félreértés ne essék: ismételten NEM TÁMOGATOM AZ ILYEN ÜGYESKEDÉST.
(Amihez viszont gyorsan azt is hozzá kell tennem, hogy több olyan esetről tudok, amikor nem tudom morálisan elítélni, aminek akár helyi, akár rendszerszintű okai is lehetnek.)MaCS
UI: Teszem hozzá: hálózatstrukturálási szempontól érdekes kérdéseket vet fel...)
Intruder: leálltam!
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
MODERÁTOR
Szép estét Mindenkinek!
Tisztelettel megkérném az egybegyűlteket, hogy most már lendüljünk túl ezen a témán! Láthatóan a kérdést többen többféleképpen közelítik meg, esetleg kinek ahogy érdekei kívánják, ami önmagában nem is lenne baj, de ez a topik az internet megosztás technikai oldalával foglalkozik, és nem pedig jogi fórum. Már a sokadik OFF hozzászólás született a témában, ami esetleg mások számára zavaró lehet, tehát jó lenne visszatérni az eredeti nyomvonalhoz.
Köszönöm Mindenkinek, és további kellemes karácsonyt kívánok!
-
And
veterán
(Ha én a szomszédommal közös kerítésünkhöz felszerelek egy póznát és arra egy reflektort úgy, hogy az mindkettőnk kertjét - a szomszéd teljes megelégedésére - bevilágítja az én kontómra, akkor én most megkárosítom a villamosenergia szolgáltatómat, vagy nem? Ezen változtatnak-e az alábbi körülmények:
a.) a szomszéd fizet valamennyit ezért nekem zsebbe / vagy nem fizet semmit,
((b.) ha én úgy állítom be a reflektoromat, hogy csak a saját kertemet világítsa be, a szomszéd akkor sem fizetne semmit senkinek, mert nem ügyfele a szolgáltatónak és nem is lesz az,))
c.) a szomszédnak amúgy van saját előfizetése a villanyáramra / vagy nincs neki.
A megvalósított "fénymegosztásunk" törvénysértő vagy szerződésszegést követek-e el vele a fenti körülmények bármelyike esetén avagy nem?)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz bambano #32221 üzenetére
Nézd, én elismerem, hogy nagyos sok témában otthonosan, sőt, kiemelkedő tudással mozogsz, baromi széles a látóköröd és alapos a tudásod.
Az arroganciáddal és a lekezelő stílusoddal viszont képtelen vagyok mit kezdeni -- és sajnos nem feltétlenül van mindenben igazad.
Lehet, hogy rosszul értelmezem a jogszabályt, ami valóban baj lenne, bár kétségtelenül fennáll az a baj is, hogy a jogszabályok nem feltétlenül egyértelműek, bár szerintem elkerülhetetlen, hogy a mai élethelyzetek összetettsége olyan komplexitású jogszabályokat eredményezzen, ami bizony értelmezést igényel.
Mindez nem teljesen új jelenség, a jogtudomány évezredek óta küzd ezzel a problémával. (Ez egyébként nekem is bő negyedszázados vesszőparipám, de most talán nem ez a fő kérdés.)El kell fogadni, hogy jelenleg olyan jogrendszerben élünk, amiben máshogy kell értelmezni egy büntető és egy polgári jogi normát, egészen egyszerűen ezért, mert sok szempontból homlokegyenest (és törvényszerűen) ellentétes a két jogág logikája. Bizonyos szempontból jó lenne, ha a köznapi értelemben vett nyelvi értelmezés egy az egyben működne, de ez nem így megy. Talán nem is véletlen, hogy az egyetemen egy teljes évnyi stúdium csak a Btk. általános részével, azaz azzal foglalkozik, hogy az egyes tényállásokat tartalmazó különös részt hogyan kell használni, értelmezni, és a következő év anyagát képező különös résznél még ezt követően is órákat lehet eltölteni az egyes tényállások értelmezésével.
Sőt, tovább megyek: még diplomával a zsebben, munkával töltött évek után is erőfeszítést igényel a szakvizsga letétele, és még a szakvizsga megszerzése után évtizedekkel is előfordul, hogy letisztulnak egyes tételek, elvek.Valahogy úgy van ez, mint az élet számos más területén.
Ettől még az öreg motorosok is tévedhetnek, és a műkedvelő titánok is lenyomhatják őket egyes kérdésekben -- mindez nem érv az igazam mellett, csak annak a magyarázata, hogy annyira azért nem egyszerű a helyzet, és nem árt kicsit érteni is egy tudományhoz, mielőtt az ember az azzal foglalkozókat kioktatná.
Ismétlem: lehet, hogy tévedek, de szerintem a (7) bekezdés nem vonatkozik a fusi internetmegosztogatásra.
És ugyan ez sem perdöntő bizonyíték, most karácsonyi üdvözlet keretében megkérdeztem erről azt az ügyész barátomat, aki igencsak benne van ebben a buliban. Ő csak visszakérdezett, hogy már miért lenne ez így bűncselekmény, éppen csak azt nem tette hozzá, hogy hülye vagyok-e, hogy ilyet kérdezek.
Lehet, hogy dogmatikailag vagy értelmezési szempontból ő is téved, de afelől megnyugtatott, hogy az Magyarország igencsak jelentős részén a joggyakorlat szerint nem az.
Kettőnk szerint a törvényszöveg szerint sem az, bár ez valóban jogértelmezést igényelhet.MaCS
UI: Igazán nagy baj akkor van, amikor mindezzel szemben a bűnösséget kell bizonygatni. Na, az már komoly jogbiztonsági probléma, és sajnos nem mondanám, hogy ritkaság.
-
bambano
titán
válasz MaCS_70 #32217 üzenetére
"én ügyvédként konkrétan ezzel foglalkozom": ez bizony elég súlyos baj. két eset van:
1. a jogszabály egyértelmű, akkor te rosszul értelmezed, ami baj.
2. a jogszabály nem egyértelmű, az még nagyobb baj, és tovább mélyíti a jogásztársadalomról alkotott pocsék véleményemet. lásd az aláírásomat.a btk 373-as paragrafusa szerintem elég egyértelmű, a két júzer tévedésbe ejti a szolgáltatót.
"akkor a büntető jog szigorú logikája szerint nincs meg nem fizetett igénybe vett szolgáltatás.": ez nyilvánvalóan nettó marhaság, jogilag az egyik user szerződik a szolgáltatóval és ő fizet teljes előfizetési díjat a szolgáltatónak, míg a másik user semmilyen szerződéssel nem rendelkezik, miközben igénybe veszi a szolgáltatást, élvezi annak hasznát, de nem fizet. az, hogy ők egymás között milyen anyagi ellentételezést csinálnak, a szolgáltató szempontjából indifferens. persze nézhetném úgy is, hogy mindketten fél díjat fizetnek, akkor is ott lenne a 7. bekezdés szerinti ki nem fizetett szolgáltatás. de nem így nézem, mert az a pénz, amit az egyik szomszéd a másiknak fizet, az nem szolgáltatási díj, mert a szomszéd nem szolgáltató, a másik meg nem szolgáltató ügyfele.az isp szempontjából a végösszeg az, hogy két szolgáltatást vesznek igénybe és egynek fizetik a díját.
ekkor még nem beszéltünk arról, hogy a továbbszolgáltatásnak egy csomó egyéb jogi követelménye is van, amit nem tartanak be, tehát több más jogszabály is sérül.
amitől az egész egy ordas nagy baromsággá válik a szolgáltatását átengedő szomszéd oldaláról, hogy bármi történik a másik lakásban, azért ő lesz a felelős. a kérdező adatlapjáról nem derül ki, hogy siófoki lakos-e...
-
Topikgazda
-
jerry311
nagyúr
válasz MaCS_70 #32217 üzenetére
Ha két szomszéd összebeszél, hogy ketten használjanak egy internet előfizetést, mert így olcsóbb, miközben tudják (vagy legalább is egyikük aláírta), hogy azt tilos tovább értékesíteni vagy megosztani, akkor az így pont jogosulatlan haszonszerzés. Olcsóbb, tehát több marad a zsebben = haszonszerzés. Szerződésben benne van, hogy nem szabad = jogosulatlan.
-
Topikgazda
válasz bambano #32216 üzenetére
Ha tudsz ilyen esetről, kérlek, szólj, komolyan érdekelne.
Egyrészt azért, mert szerintem a (7) bekezdés nem erre az esetre vonatkozik, másrészt azért, mert eddigi tapasztalataim szerint a hatóságok szerint sem.
Ezt nem csak a végiggondolás mondatja velem, hanem a napi munkatapasztalatom is, ugyanis én ügyvédként konkrétan ezzel foglalkozom, és történetesen volt is ilyen ügy előttem.A lényeg az, hogy különbséget kell tenni aközött a két eset között, hogy a "bitszerzés" kitől és hogyan történik. Ha két szomszéd összebeszél, akkor azaz az egyik a másikon keresztül fér hozzá úgymond jogosulatlanul a nethez, akkor a büntető jog szigorú logikája szerint nincs meg nem fizetett igénybe vett szolgáltatás. Akkor lehetne, ha közvetlenül a szolgáltatót csapolnám meg, az viszont ugye már egy másik tényállás.
Arról nem is beszélve, hogy teljesen bizonyíthatatlan a meg nem fizetett rész ellenértéke -- bár ez a tényállásszerűséget elvben nem befolyásolná, de szerintem ugye eleve nincs tényállásszerűség.Egyébként elég nehezen definiálható elkülönítési helyzetek adódhatnak az ilyen közös felhasználásból, ami szerintem a korlátlan átalánydíjas rendszer természetes velejárója. Rettenetesen ódzkodom a mások kárára menő ügyeskedéstől (még pl. az ÁFA-megtakarítás céljából USA-beli címmel regisztrált VoIP-szolgáltatástól is enyhe émelygés fog el), de simán el tudok képzelni olyan esetet, amikor erkölcsileg elfogadhatónak tartom a megosztást -- a "két lakásban netezzünk egy előfizetéssel" esete általában nem tartozik ebbe a körbe. Itt nyilvánosan hirdetni meg szerintem ordas nagy bunkóság.
MaCS
-
bambano
titán
válasz MaCS_70 #32215 üzenetére
lopás digitálisan sokszorozható javak esetén nem valósul meg, mert nem lopja el az eredetit.
btk 373. par.:
"(1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el."
"(7) E § alkalmazása szempontjából kárnak kell tekinteni az igénybe vett szolgáltatás meg nem fizetett ellenértékét is."a hetedik bekezdés alapján pedig igen, megvalósul a csalás. a hszeddel az a probléma, hogy az látszik belőle, végiggondoltad a gazdasági oldalát a kérdésnek és mondtál egy véleményt. ezzel végiggondoltál a felmerülő több témakörből egyet.
-
Topikgazda
válasz jerry311 #32202 üzenetére
A Btk. 373. § (csalás) tényállása a jogosulatlan internetmegosztással eleve nem valósul meg a jogosulatlan internetmegosztással, a bűntetti alakzat meg különösen nem.
Szokás ilyen esetekre a lopás tényállását is előrángatni, ami valóban megvalósítható mondjuk áramlopással is, de mivel a büntetőjog nem engedi meg a tényállások kiterjesztő értelmezését, internetszolgáltatás lopása nem lehetséges.Szóba jöhet még az információs rendszerrel kapcsolatos bűncselekmények elvi lehetősége, egy ilyen esetről tudok, de azt tudtommal a rendőrség komoly buzgalma ellenére is elmeszelte az ügyészség -- egyébként szerintem teljesen jogosan.
Itt tehát szerintem egy polgári jogi jogsértésről van szó, tehát a megosztott hozzáférési szerződésben és a mögöttes ÁSZF-ben keresendő a vélelmezett jogsértés alapja, de a jogkövetkezmények is csak polgári jogiak lehetnek.
MaCS
-
Topikgazda
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz Gubek-Einste #32207 üzenetére
Ez a driver sem hozta a megoldást.
Lesz időm kipróbálok egy másik routert, vagy dobok fel egy win7-et. Viszont eszembe jutott, hogy volt pár éve egy Iphonos ismerős aki szintén nem tudott csatlakozni (két laptop, három android gond nélkül elvan). Nem lehet hogy a router van rosszul beállítva, amit a win10 és a IOS nem bír megenni? (az Adsl és Wifi kódon kívül nem igazán szoktam babrálni a beállításokat) -
ftamas0201
senior tag
válasz ftamas0201 #32126 üzenetére
Csak hogy hátha valaki így jár mint én, a problémám a kábellel volt. Három helyen szakadt volt a kábel, pedig új kábelezés volt, aki így jár, nézze át a kábeleket
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
-
jerry311
nagyúr
válasz Magnat #32210 üzenetére
Ha akarják, tudják szűrni az SSL-t is, a kérdés, hogy mennyi pénzt költöttek rá és hogyan állították be.
Valószínű, hogy nem költöttek rá nagyon sok pénzt, tehát a korlátlan és titkosított protokollok kijátszása még működhet is.
Azért első körben kipróbálnám kisebb adatmennyiséggel, nehogy aztán meglepetés érjen amikor jön a számla. -
Magnat
veterán
Üdv,
Tudja vki, h a mobilszolgáltatók korlátlan szörfözős csomagjainál hogy különböztetik meg egymástól a korlátlan és a limitált adatforgalmat? A leírás szerint korlátlan pl a http, https, imap, imaps, pop3 és pop3s, amikből az ssl alapú forgalmat nyilván nem tudják tartalomszűrni, szóval ha a 993-as porton beröffentek egy ftps szervert és attól töltögettek ilyen előfizetéssel, azt imaps-nak nézi és ingyé lesz? És hogy tudják kiszűrni pl a videomegosztókról lejátszott anyagokat, ami nem ingyenes, host alapján?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Topikgazda
-
Dudikoff.
csendes tag
Sziasztok!
Hátha van valakinek valami ötlete, megállt a tudományom: ma összeraktam egy gépet, ezt raktam bele: TP-LINK TL-WN881ND WiFi kártya. Win 10 ment fel, telepítés közben nem engedtem netre, gondoltam majd később. Minden rendben működik - ránézésre -, routert látja, próbálnék csatlakozni, de nem tud.
Próbáltam: Telefon Hotspotra csatlakozni ugyanúgy sikertelen
Levenni a wifi jelszót, sikertelen
Felrakni a kapott drivert: negatív
Felraktam a kapott drivert és szoftvert, ott annyi, hogy tovább erőlködik eredménytelenül, és végre elkezdett világítani a status Led, de nem csatlakozott...Ma még megpróbálok egy másik routert, vagy újrarántom a windowst.
Valami ötlet?
Köszönöm a segítséget! -
Topikgazda
-
Buster17
addikt
Szóval rádugtam a modemet a routerre és a router beállításaiban a Quick Setup résznél kéri a t-mobileos felhasználó nevet meg a jelszavat. Legalább is szerintem azt.
Ebben az esetben mit kell beírni?Telefonszám és pinkód? Pinkódot már időközben kiütöttem.
szerk.
Valahogy most semmit se csináltam és most megy a net, de sokkal lassabb a net a routerbe dugva mintha laptopba dugnám[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz xXxian #32194 üzenetére
Android-os tablet, Windows phone, ugyanaz a helyzet, mint Windows notebook és tablet. Amennyiben az eszköznek van megfelelő jogosultsága ugyanúgy hozzáfér a megosztott erőforrásokhoz. A Smart TV (bármilyen márkájú) kicsit más helyzet sajnos. A gyártók - nyilván nem technikai hanem üzletpolitikai okokból - nem csinálnak olyan TV-ket, amelyek egy olyan egyszerű műveletet, mint egy hálózati erőforrás kitallózása végre tudnának hajtani. Végletekig ragaszkodnak a DLNA szabvány alkalmazásához, ennek nyilván vannak előnyei, de aki az egyszerűségre törekedne (mint pl. én), annak ez inkább vörös posztó. Magyarán vagy használod a NAS "beépített" DLNA szerverét (ha jól tudom, Zyxelben gondolkodsz, annak Twonky van), vagy telepítesz rá magadnak egy sokkal jobbat, miniDLNA-t (sztem a legjobb), serviio-t, plex-et, stb...
Továbbra is a NAS a legjobb megoldás.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
jerry311
nagyúr
válasz Intruder2k5 #32199 üzenetére
Az aláírt szerződés (és hozzá tartozó ÁSzF) be nem tartása, pedig simán kimeríti a csalás bűntett fogalmát (Btk. 373), de igazából ez itt senkit sem érdekel. Mint ahogy az sem, hogy bűnrészes bárki, aki ebben segít.
Na de vissza a topichoz: át kell húzni kábelen vagy berakni egy wireless extendert. Előbbi macerásabb, utóbbi lassabb.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet
- Escape from Tarkov
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest