- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz green_army78 #31293 üzenetére
"T-home DSL előfizetés esetén a modemhez csatlakoztattam egy d-link 524 routert.
telefonkábel a modembe, onnan kábel a router wan portjába, onnan Lan kábel a számítógépbe."Modem tipuszama?
-
mezis
félisten
válasz green_army78 #31298 üzenetére
Próbáld ki a routert a szomszédban. Lehetőleg ADSL modem után kötve.
mezis
-
mezis
félisten
válasz green_army78 #31295 üzenetére
A splitternél nincs felcserélve a két kimenő vezeték ? (Telefonok, modem)
mezis
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Sziasztok!
Van 1 T-Home-os Cisco EPC3925 routerem amire rá van kötve 2 gép és 1 házimozi kábelesen(CAT 5E), 2-3 telefon wifin keresztül. A problémám a következő lenne, egy Plex nevű médiaszerverrel szoktam lejátszani a gépemről a filmeket a házimozira (Samsung HT-E5500), és nagyobb blu-ray filmeknél 30gb+ akadnak a filmek. Milyen úton-módon, vagy eszközzel tudnám a jelet erősíteni ,hogy ez megszűnjön?A válaszokat előre is köszönöm.
-
mezis
félisten
válasz green_army78 #31293 üzenetére
A telefon vezetékben a modembe érkezés előtt van splitter ?
mezis
-
green_army78
tag
T-home DSL előfizetés esetén a modemhez csatlakoztattam egy d-link 524 routert.
telefonkábel a modembe, onnan kábel a router wan portjába, onnan Lan kábel a számítógépbe.
alábbi beálításokat eszközöltem:
a kapcsolat a gép elindítása után él a Pc-n, egyéb wifis eszközökön (laptop, okostelefon) is él, majd hirtelen pár perc után megszakad. betárcsázós kapcsolatot megszüntettem, egyedül helyi kapcsolat van az internetbeálítások között. mi lehet a probléma??A DI-524 -es router konfigurálása előtt kérem resettelje az eszközt a
router hátulján található reset gomb/mikrokapcsoló, 20 másodpercig
tartó nyomvatartásával.
A DI-524 -es routert annak adminisztrációs felületén érdemes
konfigurálni, mivel a hozzá adott CD-ről történő telepítés akkor is
jelez fizikai kapcsolat hibát ha router egyébként megfelelően van
csatlakoztatva a számítógéphez. Ettől függetlenül azért első lépésként
fontos ellenőrizni a routerbe bedugott kábeleket, hogy azok
megfelelően vannak e csatlakoztatva. A router 1-4 ig terjedő számozott
portjainak valamelyikéből kijövő kábelt csatlakoztassa a számítógép
hálózati kártyájába, majd pedig a modemből kijövő kábelt a router WAN
feliratú portjába. Ha ez megvan akkor fontos ellenőrizni, hogy az Ön
számítógépe kap e IP címet a routertől, mivel ez elengedhetetlen
feltétele annak, hogy a hálózati kapcsolat felépüljön.
IP cím ellenörzése.
A START menü Futtatás menüpontjába gépelje be: cmd majd kattintson az
Ok gombra. A megjelenő DOS ablakba gépelje be a következő parancsot:
ipconfig. A parancs lefuttatása után a gép kilistázza a hálózati
kapcsolat tulajdonságait, ha itt az Automatikus konfiguráció IP címe
felirat után egy 192.168.0.* IP cím szerepel akkor a router
adminisztrációs felülete elérhető és a LAN kapcsolat felépült.
Az alábbi beállítások közül csak az Ön Internet kapcsolatának
megfelelő leírást kell használnia. Tehát ha DSL hozzáférése van akkor
az "ADSL kapcsolat esetén" kezdetű leírást használja, ha pedig pl
Chello szolgáltatása van akkor a "Kábelteleviziós Internet elérés
esetén" kezdetű sort érdemes végig olvasni és megtenni a megfelelő
beállításokat.
Abban az esetben ha DI-524 -es router van a hálózatban, és Önnek ADSL
kapcsolatva van, akkor a felkapcsolódást a router végzi el a saját
PPPoE kliensén keresztül. Éppen ezért az alábbi beállítás az
automatikus tárcsázás kiiktatását hivatott elvégezni. A beállítások
megtétele után a Windows nem fogja feldobni a kapcsolódási ablakot az
Internet Explorer megnyitását követően.
Kattintson a Start menün, majd pedig válassza a Beállítások,
Vezérlőpult lehetőséget. A megjelenő ablakban kattintson duplán az
Internetbeállítások ikonra, majd pedig válassza a Kapcsolatok fület,
és a megjelenő oldalon válassza a Nincs automatikus tárcsázás jelölő
gombot. Kattintson az Alkalmaz, majd pedig az Ok gombra.
ADSL kapcsolat esetén:
Kérem nyisson meg egy Internet Explorer böngészőt, majd annak
címsorába gépelje be a 192.168.0.1-es IP címet, majd Enter. A login
képernyő megjelenése után, a User name mezőbe gépelje be hogy admin, a
jelszó mezőt hagyja üresen majd kattintson az Ok gombra. Itt válassza
a Home fület majd pedig kattintson a WAN gombra, a PPPoE beállítások
alatt, a User Name-hez gépelje be azt a felhasználói nevet, vagy
felhasználói azonosítót, amit az Önök Internet szolgáltatója adott, az
Internetre való felcsatlakozáshoz. A jelszóhoz pedig adja meg kétszer
azt a jelszót, amit az Önök Internet szolgáltatója adott, az
Internetre való felcsatlakozáshoz. Fontos megjegyezni, hogy a
felhasználói nevet, illetve a jelszót, kérem nagyon figyelmesen
gépelje be mivel ha itt elütés történik akkor a router mögötti
gépen/gépeken nem lesz elérhető az Internet szolgáltatás. A Service
Name mezőbe tetszőleges név megadható. AZ IP Address, Primary DNS
Adress, Secondary DNS Adress mezőt hagyja üresen. A Maximum Idle Time
-ot állítsa át 5 percről nullára, az MTU pedig 1492 legyen. Abban az
esetben ha az adminisztrációs felületen van Do not change the TTL
value, illetve IGMP engedélyezési/tiltási lehetőség, akkor
mindenképpen fontos mindkettőt engedélyezni (Enabled). Kattintson az
Apply gombra. Az eszköz újraindulása után (kb 40 másoperc) kérem húzza
ki a konnektorból a routert majd pedig a DSL modemet is. Majd kérem
dugja vissza a DSL modemet a konnektorba, várja meg még a modem
üzemkész állapotba kerül (kb. 20 másodperc), majd pedig újra helyezze
áram alá a routert is, és itt várja meg még a router üzemkész
állapotba kerül (kb. 30 másodperc). Abban az esetben ha mindkét eszköz
működésre kész, akkor ismét lépjen be a router adminisztrációs
felületére és kattintson a Status gombra, majd pedig ellenőrizze az IP
címet a WAN felirat alatt. Ha 0.0.0.0 szerepel, akkor kattintson a
Connect gombra. Abban az esetben ha Connect gombra kattintás után még
mindig 0.0.0.0 szerepel az IP Address felirat mögött akkor kérem,
kattintson a Home fülre majd pedig válassza a WAN gombot. A megjelenő
ablakban ellenőrizze a felhasználói név és jelszó helyességét. Ha
hibát talál benne javítsa ki és kattintson az Apply gombra. Várja meg
még újra indul a router és a fenti metódus szerint ismét ellenőrizze a
Status felirata kattintva az IP Address mezőnél az IP címet.
Ellenőrizze, hogy működik e az Internet kapcsolat egy bármilyen
tetszőleges oldal letöltésével. -
Topikgazda
-
pentium4
senior tag
válasz Gubek-Einste #31289 üzenetére
igen de akkor mindig csatlakozni kell külön, én olyat szeretnék mintha ugy látszana hogy a gép a vinyóba van, csak hálózati meghajtó egyébként, ilyet nem lehet?
P4
-
Topikgazda
-
-
pentium4
senior tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segitséget:
Adott két gép ami otthon 1 hálózaton volt, és az egyikhez hozzá volt adva a másik gép meghajtója, vagyis hálózati meghajtóként volt hozzáadva a másik gép vinyója.
nos én most ugyan ezt szeretném csakhogy a gép elkerült egymástól 100km re vagyis a neten tudnak kommunikálni.
hogyan lehet megoldani a meghajtó hozzáadását/felcsatolását??
KösziP4
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
A smart tévém mindenféle tiltás ellenére frissíti magát és ezt akarom megtiltani neki. Az összes eszköznek fix ip címet állítottam be. Azt hogyan tudom beállítani hogy a tévé csak és kizárólag a youtube-ra tudjon felmenni?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
roro27
tag
válasz Gubek-Einste #31284 üzenetére
Közben sikerült megoldani, csak múltkor amikor próbáltam akkor nem kapcsoltam be valami médiaátviteles dolgot ezért nem láttam a tv-n a filmeket. De azért köszönöm a segítséget.
-
Topikgazda
-
roro27
tag
válasz Intruder2k5 #31282 üzenetére
Szóval az érdekelne, hogy a filmeket tartalmazó mappát, hogy tudom megosztani? Átmásolás nem jöhet szóba nincs annyi hely ott, hogy odaférjen minden film.
-
MODERÁTOR
-
roro27
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha nem abban a mappában vannak a filmjeim, mint amit WIN10 megoszt, hogy tudom külön segédprogram nélkül a tv-re rávarázsolni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Olyan VPN routereket keresek amik bonyolultabb beállítás nélkül tudnak egymás közötti hálózatot létrehozni.
A lényeg: Bekötöm Budapesten a routert és rátolok pár eszközt, majd betolom a másik routert vidéken és szintén rákötök pár eszközt. Az lenne a jó ha ezek az eszközök egyből azt hinnék, hogy 1 lokális hálózaton vannak és mehetne a kommunikáció.
Elképzelhető, hogy Budapestről elviszik a routert Veszprémbe és szintén rákötnek hasonló eszközöket és ekkor ne kelljenek új beállítások, szintén lássák egymást lokális hálózatként.Remélem érthető voltam. Fontos a céleszköz, az ár annyira nem lényeges.
Köszönöm
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Bacusuz
addikt
-
Bacusuz
addikt
Gondoltam megosztom veletek a nyomtatós sztorimat.
Az usb-s nyomtatóm a pc mellett van (összedugva)és eddig onnan nyomtattam.A tervem az volt hogy a nyomtatószerveres routeremen megosztom a nyomtatót,csak hogy a router jó messze van a bejárat felett a nyomtatótól és a falban nincs usb kábelem,kint pedig nem akartam elvezetni,ráadásul a táv is túl nagy az usb kábelnek.Viszont a lakás tele van rj45 dugaljakkal meg cat6 ftp kábellel melyek mind a routerhez mennek.
Hát szétvágtam egy patch és egy nyomtatókàbelt majd fordítva összeforrasztottam őket.
Most ugy néz ki hogy :
Nyomtató oldal:
-kábel egyik vége usb b apa,másik megy a falba rj45 apa,
Router oldal:
-patch panelből jön a másik kábel mely rj45 apa , másik vége usb a apa.
Így oldottam meg a legolcsóbban nyomtatószerver és másik router vásárlás nélkül.
10 m hosszan is szépen kezeli a nyomtatót a router.Köszi mindenkinek még 1x a segítséget.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
bundaska
aktív tag
válasz Gubek-Einste #31273 üzenetére
Na ettől a választól féltem a legjobban
(És persze gondoltam, hogy ez lenne a legjobb megoldás )[ Szerkesztve ]
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
sirály12
őstag
-
Topikgazda
-
bundaska
aktív tag
válasz Gubek-Einste #31261 üzenetére
Köszönöm a választ neked is és (#31262) sirály12-nek is!
Nektek lehet igazatok, valahogy félúton kellene megállni, csak a fenének van kedve a tetőn baszkurálni ezzel .
Mérlegelek, és meglátom melyik megoldás marad. Ha elakadnék, kérek ismét segítséget!Köszönöm még1x!
U.I.: A fene gondolta, hogy a Tenda nem a legjobb megoldások egyike... volt egy TP-Link routerem, amit visszavittem panelba édesanyámhoz, oda bőven elég, ide nagyon lassú volt. Nem gondoltam, hogy a TP jobb lett volna, ezen nagyobbak az antennák is, bár lehet először itt kellett volna kérdeznem, miit csináljak (későbbiekben is kellett volna gondolkodnom...).
Kicsit más, de hálózat ez is :
Ha lecserélem a jelenlegi tévénket, egy Smart TV-re, akkor milyen megoldás lenne a jobb (Az xbox-ra is gondolva ugye)? Csak az, ha kivinném a routert a nappaliba, vezeték vissza a gépemhez, esetleg bele egy másik routerbe, itt is legyen WiFi a fép közelében? Esetleg a tetőn elosztani egy Y elosztóval (gondolom ez a legrosszabb amit leírhattam)?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
klambi
addikt
válasz Gubek-Einste #31269 üzenetére
az megtörtént, töröltem majd magától újra feltelepítette, de ugyan az sajnos...
az a fura, hogy direktben jó, bármi más után kötöm... megvakul..
[ Szerkesztve ]
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Topikgazda
-
klambi
addikt
válasz Gubek-Einste #31267 üzenetére
2 hálókártyás alaplap, egyik a chipsettel megy a másik egy marwell, azt már pl töröltem újrafelvettem. A gép reinstallja nem volt de nem érzem azt hogy újra kéne tenni, hiszem ha switch nincs bekötve felveszi az ip-t swirch után már nem...
TPlink open-wrt vel, switch szintén tp-link"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Topikgazda
-
klambi
addikt
Hello,
Olyan anomáliába ütköztem, hogy van 1 régi PC-m win 7-el. Ha direktbe a routerre kötöm kábelen akkor hajlandó felvenni ip-t, azonban ha 1 switch után kötöm már nem tud felvenni a DHCP által szórt címet... Az switch jól működik laptopommal kipróbáltam kb 2mp volt a címfelvétel.
ötlet valakinek?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
sirály12
őstag
Igen static-ra kellene állítani.
Subnet: 255.255.255.0
def. gateway: Az upc-s eszközöd ip címe. pl.: 192.168.0.1 vagy amit beállítottál.
dns pedig lehet pl a google publikus dnse is: 8.8.8.8 vagy 8.8.4.4"És ha jól értem, a upc-ből a lan kábel a tplink wan-portjába megy?"
IgenÉn szárnyalnék, de nem hagyják.
-
krealon
veterán
válasz kosztilaci #31255 üzenetére
"Egyszer egy értelmes T-home szaki azt mondta, hogy két kábelt kellett volna lehoznunk a földszintre.
Egyiket a Boxba másikat a Routerbe."Igy van.
Az a jo megoldas, ha a helyi halozat forgalma nem keveredik az IPTV-vel.Az IPTV adas IP multicast csomagjai a helyi haloban UDP broadcast-kent mindenhova szetterjednek es altalaban ezzel teljesen leterhelilk a halozati eszkozoket.
A broadcast csomagok, a bridge mukodes miatt, a WiFi csatolora is rakerulnek az AP-k altal, igy gyakorlatilag WiFi zaforrassa teszik az osszes vezeteknelkuli Access Point-ot a halozatban. Ha ezt meg valaki megfejeli egy jelismetlo (Extender, Range Expander, Repeater) eszkozzel, akkor az adott helyen a vezeteknelkuli halozatot el is lehet felejteni. (Illetve a lakas egy kisteljesitmenyu mikrosutove valtozik.)
-
sgery
őstag
válasz sirály12 #31257 üzenetére
Kis elakadás:
A tplinknél a wan ip címét gondolom úgy tudom megadni, hogy static ip-re állítom a wan portot.
Az ip cím az, amire a upc-t irányítom.
Viszont mi legyen a subnet, df. gateway és a dns?És ha jól értem, a upc-ből a lan kábel a tplink wan-portjába megy?
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sirály12
őstag
válasz bundaska #31260 üzenetére
A legolcsóbb az a kábel lenne, ha ez nem megvalósítható, akkor csak drágább megoldások maradnak sajnos.
Ha csak az xbox-re kell elvinni a a netet, másra nem, akkor oda mehet egy powerline páros is. Ezt meg lehet úszni 10k alatt.
Vagy egy wifi repeater ami vagy jó lesz, vagy nem. Ha a tárca engedi, akkor például egy powerline wifi repeater. (pl.: TL-WPA4220T KIT) Ezzel megoldható, hogy mindenhol normális jelerősséged legyen.Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
Topikgazda
válasz bundaska #31260 üzenetére
Valahova fél útra kellene elhelyezni a repeater eszköz, ahol még jó vehető az eredeti eszköznek a jele mert csak így működik optimálisan egy repeater módú eszköz.
Nem muszáj feltétlenül teljesen vezetéket húzni a nappaliig, ameddig meg tudod oldani az is jó lehet, ha kb a távolság fele már meg van akkor használható lesz a másodlagos eszköz AP módban is így nem lesz wifi link sebesség feleződés a repeater üzem mód használata miatt.
Beszerzésnél egy Asus N12 D1 lenne az ajánlott gyári firmware-s eszköz, a Tenda elég .... eszközöket forgalmaz. CFW-vel a TP-Link 841ND is szóba jöhet.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bundaska
aktív tag
Szia!
Ezen gondolkodtam én is, de sajnos, a szoba ahol van jelenleg a router, ide van behúzva az UTP kábel, a nappali kb. 15m, ha át akarom vezetékezni, szerintem kb. 30m UTP kellene (Amikor kötötték, kérdezték hova húzzák a kábel, és ebbe a szobába volt behúzva az előző tulajnak az internet, így maradt ez a szoba, ez volt a legegyszerűbb).
Jelenleg van kint a nappaliban WiFi, csak a jel nagyon gyenge (ellenben a régi routerhez képes kicsivel erősebb a jel, és sokkal gyorsabb az internet pl. Mobilon, de adatátvitel Xboxra eszméletlen lassú), ezt kellene erősíteni valamivel.[ Szerkesztve ]
-
sirály12
őstag
Upc-n
- DHCP bekapcs, de olyan tartományra állítás, ahol nem zavarja a kiosztani kívánt ip-ket! (192.168.0.30-192.168.0.150)
- Port forw.-ba beállítani minden használt portot, hogy irányítsa a wdr wan ip címére
- switch mód router módban maradTplink
- wan port beállít a kívánt ip-re pl.: 192.168.0.2 (ahová a port forvardot beállítottad a másikon)
- kiosztod azokat az ip-ket amiket akarsz. (192.168.1.1 ......)
- Port forw-okat beállítani a helyi NAS-hoz meg amihez kell..
- DDNS-t beállítani - ez gond nélkül ki fog menni a upc-n? ha a port amin kommunikál ki van engedve, akkor igenEkkor mindennek jónak kell lenni.
[ Szerkesztve ]
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
sgery
őstag
válasz sirály12 #31254 üzenetére
Tehát ha jól értelmezem:
Upc-n:
- DHCP lekapcs.
- Adni neki egy fix ip címet pl. 192.168.0.99
- Port forw.-ba beállítani minden használt portot, hogy irányítsa a wdr wan ip címére
- switch mód router módban maradTplink wdr routeren beállítani:
- DHCP bekapcs
- Adni neki fix ip címet pl 192.168.0.1
- A Wan-nak is adni egy fix ip címet amire irányítom a upc-t - ezt nem tudom hogy kell, nem találtam erre utaló beállítási lehetőséget
- A WAN beállításoknál a Static IP-t választani és ott a UPC ip címét beírni
- Port forw-okat beállítani a helyi NAS-hoz meg amihez kell..
- DDNS-t beállítani - ez gond nélkül ki fog menni a upc-n?Ha valami nem jó, kérnék javítást. Köszönöm
-
kosztilaci
újonc
válasz Gubek-Einste #31250 üzenetére
T-HOME Magenta1 előfizetésünk van
Hoppá plusz + Netmánia XXL 120 Mbit/s + IPTV Családi+HD díjcsomag
Kétszintes családi ház, az emeleten a lakás hátuljában a fogadó router Cisco EPC3925
Ebből négy vezeték csatlakozik ki.
1 -> IPTV Set Top Box emelet
2 -> Vezetékes internet kábel emelet pc
3 -> Vezetékes internet kábel emelet pc
4 -> Vezetékes internet kábel földszint Tp-Link TL-WR1043ND
A lakás elejében lévő földszinti Tp-Link TL-WR1043ND routerből két vezeték csatlakozik ki
1 -> IPTV Set Top Box földszint
2 -> Samsung Smart Led Tv földszint
Firmware Version: 3.13.4 Build 110429 Rel.36959n
Hardware Version: WR1043ND v1 00000000
LAN
MAC Address: 90-F6-52-2A-36-70
IP Address: 192.168.1.1
Subnet Mask: 255.255.255.0
Wireless
Wireless Radio: Enable
Name (SSID): KosztiLaci
Channel: 9
Mode: 11bgn mixed
Channel Width: Automatic
Max Tx Rate: 300Mbps
MAC Address: 90-F6-52-2A-36-70
WDS Status: Disable
WAN
MAC Address: 90-F6-52-2A-36-71
IP Address: 192.168.0.11 Dynamic IP
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.0.1
DNS Server: 84.2.46.1 , 84.2.44.1
Igazából ami probléma az a következő:
A párom az emeleten használja a laptopját nincs vezetékes bemenete és Wifi-n 4 méterre a Cisco-tól 20-30 Mbit/s a letöltési sebessége.
A Galaxy Grand Neo wifije az fent jó a Cisco-hoz.
Lent mindkét telefon csatlakozik a TP-Link-hez de 15 másodperc után ellenőriz, megszakad, csatlakozik.. majd így tovább..
Sajnos itt lent az IPTV-vel is gondok vannak. Bekapcsoláskor nincs hang, ha HD adást nézek az én laptopom állítja le, szoval csak a torka véres mindennek.
Egyszer egy értelmes T-home szaki azt mondta, hogy két kábelt kellett volna lehoznunk a földszintre.
Egyiket a Boxba másikat a Routerbe.
Röviden ennyi. -
sirály12
őstag
Ha az eszközökön beállítod a kívánt fix ip-t, és az upc-n a dhcp-t beállítod, hogy azon ip-ket ne ossza ki, úgy sem megy?
Nekem t-s modem van, azon így megy.Szerk.: Ha a második routeren netet akarsz, akkor annak a routernek a a beállított ip-jére (amin itt a wan port ip-jét értem) kell a kívánt portokat forwardolni. A wan portot természetesen előtte a routereden fix ip-re kell álÍtani. Az upc-s router ilyenkor arra a routerre beengedi a netet.
[ Szerkesztve ]
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
sgery
őstag
válasz Gubek-Einste #31242 üzenetére
Sajnos így nem sikerült még. A upc-t hiába állítottam bridged módba a tplinket pedig routerbe, nem ment át az internet a tplinkre.
Pontosan mit és hogyan kellene állítanom?
Azt is akár meg tudom csinálni, hogy a tplinkhez a wan-ba küldeném a upc-ből jövő lant, majd a tplinkből visszaküldöm a sima lanporton a switchbe a jelet. De így sem sikerült netet csiholnom :/Mindenképp a tplink kellene routernek mert az eszközhöz rendelt fix ip cím nagyon kellene :/
-
bundaska
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem, lenne illetve segítséget szeretnék kérni. Az internetet egy Tenda W309R WiFi-s routerrel csatlakoztatom a gépemhez. A WiFi jelem sajnos a nappaliban nagyon gyenge (pedig ennek a routernek eléggé nagyok az anennái, és éppen ezért cseréltem le a régi routeremet, ami 1 antennás és 150-es volt). Ezt a jelet szeretném erősíteni. Az lenne a kérdésem, hogy egy Tenda A30 routert raknék a nappaliba, akkor szerintetek elég lenne arra, hogy erősebb legyen a jel? Ha nem jó megoldás ez az elég olcsó router (nevében benne a lényeg, Range extender), tudnátok ajánlani mást?
Köszi előre is!
Üdv:
Bundas[ Szerkesztve ]
-
kosztilaci
újonc
válasz Gubek-Einste #31250 üzenetére
Koszi a segitseget..
pillanat bekapcsolom a gepem es leirom a problemaim.. -
Topikgazda
válasz kosztilaci #31249 üzenetére
Mik a pontos wifi beállítások?
A TP-Link v1 vagy v2/v3?
Más eszközzel van ilyen gond?
Máshol jól működnek a mobilok?
inSSIDer3/Wifi Analyzer mit mutat?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) van használva?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kosztilaci
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
A Páromnak és nekem is Samsung galaxy grand neo készülékünk van.
Sajnos az itthoni Wi-fi hálozathoz csatlakozás a TP-Link routeren keresztül bizonytalan állandóan ellenőriz és megszakad, korábban Galaxy Ace és Ace3 kifogástalanul üzemelt.
T-Home 120 Mbit/s előfizetésünk van
Cisco EPC3925-ös modem wifire teljesen jó a csatlakozás
ebből megosztott TP-Link WR1043ND routerhez sajnos nem.
Segitsetek mar valami jo otlettel.
Koszi -
mobilizmo
addikt
válasz pcguru95 #31246 üzenetére
Ha DMZ-be raktad a D-Linken a sajátodat, akkor nem kell port forward, hiszen a D-Link mindent átlő. Korábban EPC3925 HGW-m volt ott csak DynDNS-t lehetett beállítani. Most a D-Linken felfedeztem, hogy van No-Ip is, azért maradtam mégis a saját routeremen, mert ott két különbözőt is be lehet állítani. Van egy No-Ip és egy miniDNS, így nagyobb a biztonság, viszont custom fw-t kellett rakni a routeremre, hogy át tudja venni a külső IP-t.
[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
pcguru95
csendes tag
válasz Gubek-Einste #31245 üzenetére
Elsőre a saját routeren állítottam be a No-Ip-t. Most átállítottam a külsőre. A port forwarding-ot hogyan kéne beállítanom a két routeren? Jelenleg úgy csináltam hogy a külső routeren a 7-9 és a 3389-es portot átirányítottam a saját routerre és ugyanezeket a portokat beállítottam a saját routeren a gépemre
-
Topikgazda
válasz pcguru95 #31243 üzenetére
A No-IP azon az eszközön kell beállítani amelyik közvetlenül a netre csatlakozik/publikus IP címet kapja.
Ha NAT-olt eszközön akarod/tudod megoldani a DDNS frissítést akkor CFW kell a router-re amelyben támogatva van ez a lehetőség.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
Ezt a felállást még nem nagyon próbáltam és igazság szerint nem is nagyon ajánlanám.
Ha kellene a plusz szolgáltatás akkor a HGW bridged módban és a TP-Link tisztán router módba.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sgery
őstag
válasz Gubek-Einste #31224 üzenetére
Köszönöm, most beállítottam így, működik is, egy kis gondom viszont van.
A upc routerénél nem lehet fix ip címet rendelni eszközhöz ami pedig eléggé fontos lenne :/
Meg tudom azt is csinálni, hogy a tplink a router és a upc-s pedig csak switch a felrajzolt ábrám szerint?
Nem tudtam ,hogy ilyen gyérek ezek a upc routerekFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
mezis
félisten
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
adott egy tp-link wdr4300 gyári fw-vel és kábellel hozzá van kötve egy asus rt-n12d1 router gyári fw-vel mint AP.
Valahogy be lehet álltani azt, hogy ha én töltök le mondjuk. tehát kihasználom a netet akkor az AP-re csatlakozó gépek csak egy bizonyos sebességet kapjanak? Tehát az én gépem elsőbséget élvezzen.ha valami nem érthető a leírásom alapják szóljatok és kifejtem jobban
köszönöm
-
canniball
nagyúr
Nincs itt gond, korábban már működött a dolog ugyanezzel a routerrel, csak a pontos beállításokra nem emlékszem.
De mindegy, én itt feladom, életbe lép a B terv, köszönöm hogy próbáltatok segíteni![ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #31232 üzenetére
Linksys WAP54G.
Csak a wifi jelet kéne kábelre továbbítani (rákötném egy switch-re, amin lógnak a PC-k), a többit a router intézné.
A titkosítást nem piszkáltam (a routeren mixed van beállítva, ebből gondolom kiválasztotta a magának megfelelőt); de mint írtam ha kikapcsolom akkor sem működik.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
MODERÁTOR
-
canniball
nagyúr
AP-t szeretnék "wifi-befogásra" használni. Rákötöm a gépre, (mivel csak így tudok csatlakozni annak IP címét átállítom fixre,) beállítom az AP client módot, megkerestetem a routert, megadom a jelszót, mentek. Eredmény: semmi.
A PC-n nincs net, nem tudom a routert sem pingelni; a routeren nem látom a csatlakozott eszközök között az AP-t. Próbáltam a titkosítást kikapcsolni, valamint az AP ip-jét a router által használt DHCP tartományban lévőre állítani de egyik sem segített. Mit rontottam el?[ Szerkesztve ]
-
pcguru95
csendes tag
válasz Gubek-Einste #31228 üzenetére
A T-home-os routeren be kell állítani port forwarding-ot vagy töröljek minden beállítást rajta és csak a saját routeren állítsam be?
-
Topikgazda
-
pcguru95
csendes tag
Sziasztok!
D-link DMC704 típusú routeren be tudok állítani IP broadcastot? Szeretném beállítani a wake on lan-t de csak akkor megy ha fix IP-t adok meg, amit meg elfelejt a router mert nem lehet beállítani statikus IP címet. Próbáltam a port forwarding-nál beállítani a megfelelő portokra a 255.255.255.255 vagy a 192.168.0.255 Ip címet, de így meg egyáltalán nem tudtam bekapcsolni a gépet neten keresztül. Szerintetek mit tudnék csinálni?
Köszönöm előre is. -
Möhe
addikt
Sziasztok!
Olyan gondom van,hogy az otthoni NAS-t nem bírom elérni neten. Nem volt piszkálva semmi. Fél éve T-s ONT csere volt, és azóta ment gond nélkül. A torrent kliens megy szépen (seedel),de elérési lehetőségem nincs. Illetve telefonról is csak wifin látom a dolgokat (DS File),de letölteni telefonra már nem tudok, nem kezdi meg a letöltést. Parancsot adni,mozgatásra file-t az tudok,és meg is csinálja a NAS,csak kimenteni adatot nem tudok.
Laptop-wifi az hiba nélküli kapcsolat.Most azon filózom hogy a NAS-t updatelem, és hátha....
Router,NAS,egyéb dolgok restartja megvolt. Eddig ha bajom volt ez megoldotta,de most semmi....
Mi lehet a hiba?Köszönöm a segítséget.
-
Topikgazda
A HGW-n nem kell semmit sem állítani, a TP-Link-t jobb lenne AP/Switch módba tenni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #31222 üzenetére
Igen, azért sikerült levenni hol a "hiba" a képletben.
-
MODERÁTOR
válasz canniball #31221 üzenetére
Nincsmit. Mondjuk a linket előbb elszúrtam, csak ezt az egy hsz-t akartam betenni, most korrigáltam. De gondolom sikerült leszűrni a lényeget.
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #31220 üzenetére
Basszus, annyira két opcióban gondolkodtam (LAN, WLAN) hogy a harmadik (WAN-LAN) teljesen kiment a fejemből...
Köszi az infót!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
MODERÁTOR
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Ma "ápgrédeltem az internetem" 30/3Mbps-ról 60/6Mbps-ra. A mérések során konzekvensen 36/6Mbps-ot kaptam, így elkezdtem keresni az okot; mígnem kiderült, hogy a router a gyenge láncszem, nélküle megvan a sebesség. Létezik az, hogy a Linksys WRT54GL (fw.: Tomato 1.28 by shibby) kábelen nem tud 36Mbps-nál többet? Vagy esetleg elpiszkálhattam valamit a beállításoknál aminek ez lehet a következménye?
-
sgery
őstag
Ismét lenne egy kérdésem, hogy jól gondoltam-e a kiosztást:
Upc internet lesz. Az alábbi kiépítésre gondoltam. Jó lesz így?
Igényel ez a felépítés valami átállítást a routereknél? Most a wrd3600-nál van megadva minden kimenő port és a ddns a nas-nak.
Esetleg jobb az úgy, ha a digiből kijön a lan bele a wdr3600 wan dugóba, majd a wdr3600-at kötöm be a switchbe? Mondjuk ez nehezen menne mert a felső szintre ahova kerülne a wifierősség miatt a wdr csak 1 kábel megy fel.. :/[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Bacusuz
addikt
válasz Gubek-Einste #31214 üzenetére
Ezvolt az egyetlen hely ahonnan mindenutt volt vetel még 5g is.
A lakas eleg hosszu L alaku, igy ha nem ajto fole,akkor 2routerrel kellett volna szamolnom.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Topikgazda
válasz Bacusuz #31205 üzenetére
Nem a szellőzés a gond, hanem, hogy a szekrény árnyékolja a router wifi képességét.
Az ilyen "gány" megoldások elég bizonytalanok, ln nem kísérleteznék velük.
A TP-Link nyomtató szervernek az a hátránya, hogy a használatához a gépre kell telepíteni egy programot.
Az ára sem olyan jó a nyomtató szervernek mint ha vennél egy sima USB-s router-t.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Bacusuz
addikt
válasz róland #31210 üzenetére
Sajnos nem megy.
A lakás teljes felújításon esett át,és a kábelezés oda köti a routert ahol most van,és a nyomtató sem tud sajnos a router mellé költözni.
A router a legjobb ponton(középen) van így innen be tud sugározni 96m2 tökéletesen,ezért is nem megy arrébb.
Szerintetek használhatom a fali cat6 kábelt usb-ként ezzel vagy nem?
Ha 10+e ft a megoldás akkor inkább eladom a nyomtatóm,és veszek egy hálózatit,de egyenlőre olcsó megoldást keresek.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
sakal83
addikt
SZaisztok
A következő problémám van:
UPC routerem van, és bekötöttem egy TP LINK 743ND v 1.0 routert.
A tanácsotok alapján jártam el, sikeresen (LAN portok használata, külön IP megadás és AP Router módba tettem, mert AP Switch nem volt.)
Az a problémám, hogy kikapcsolásnál, illetve amikor alvás módból ébred a gép, újra kell indítani a routert, hogy legyen net.
Mit lehet tenni, esetleg beállítani, hogy ne legyen gond? Esetleg a router hibás?
Köszönöm előre is
-
-
G-Bali
senior tag
Sziasztok!
Most már a harmadik fórumba jártok ezzel a nagy segítséggel,mivel CFW kell és beállítás hogy működjön a dolog ,remélem tud nekem segíteni valami szájba rágós módszerrel -
Bacusuz
addikt
válasz Gubek-Einste #31204 üzenetére
Van szekrényben szellőzés.
Gondolkodtam hogy fali ftp cat6 kábel mind-két végére usb- csatit szerelni?
Úgy össze köthetném a nyomtatót a routerrel.Kb 7-10 m hosszú kábel lenne.
Gány megoldás,de működne?
vagy ilyet láttam még
amúgy köszi a válaszokat[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Topikgazda
-
Bacusuz
addikt
válasz Gubek-Einste #31202 üzenetére
A router a bejárat felett van egy kis szekrényben 3m magasságban,a nyomtató meg kb 10 méterre a dolgozóban at íróasztalban,sajnos usb-vel nem tudom összekötni...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest