- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- JavaScript topic
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz kristoph08 #32699 üzenetére
Talán átfutottál rajta: "(Task Manager, Process Explorer, Process Hacker 2)"
mezis
-
kristoph08
csendes tag
válasz jerry311 #32697 üzenetére
Egyedül a Eset Smart Security 8 van, valamint a Windows saját tűzfala. Más program nincs, gondosan oda szoktam figyelni, hogy ne kerüljön a gépre semmilyen fölösleges dolog. A laptopon pedig Eset 9 fut.
A hardver Asrock FM2A75 Pro4-M alaplap, Amd Athlon X4 750K processzorral és 8 gb Ram-al.@mezis
Nincs MacAffee, megnéztem. Ne haragudj, mi az a háromujjas és társai?Van még egy érdekes hiba az egészben, hogy néha véletlen pillanatokban egyszerűen csak elmegy az internet, azt írja a gép, hogy nincs kapcsolat, pedig a modemen van jel. Egészen addig nem jön vissza az internet amíg a modemet újra nem indítom.
-
mezis
félisten
válasz kristoph08 #32696 üzenetére
Csak egy vírus kereső fut, vagy a Adobe becsempészte a MacAffe-t is ?
Háromujjas és tsai mit mutatnak ?mezis
-
jerry311
nagyúr
válasz kristoph08 #32696 üzenetére
Win 7 - Win 10 kb. elég info.
Víruskereső/tűzfal/egyéb biztonsági szoftver van-e?
Milyen hardver? -
kristoph08
csendes tag
Mind a kettőn a méréskor csak az futott, semmi egyéb program, max. a vírusírtó, de az is mindkettőn ugyanaz.
A drivereknek is rendben kell lenniük, mert kb. 1 hónapja telepítettem újra a gépet, pont emiatt a hiba miatt, sőt a lan drivert azóta is többször újra telepítettem.
Én magam másik kábellel nem próbáltam, de a szerelő aki jött másik kábellel ellenőrizte, de akkor is fent állt a hiba.@bambano
Nem tudom milyen infók kellenek, de készséggel megadok bármit. Az asztalin egyébként Win7 fut, a laptopon pedig Win10 és mindkettő nagyjából 1 hónapon belül lett újratelepítve. -
bambano
titán
válasz kristoph08 #32693 üzenetére
és akkor következik az a fejezet, amikor minden lényeges infót megadsz ahhoz, hogy segíteni lehessen. például a gépeken futó oprendszer típusát.
mert ha véletlenül a desktopodon xp van, a notebookodon meg w7 vagy újabb, akkor az xp tcp beállításaival lesz a baj.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
mezis
félisten
válasz kristoph08 #32693 üzenetére
Csak a szelessavindex.hu fut a PC-n és semmi más ? (Task Manager, Process Explorer, Process Hacker 2)
Alaplapi, driverek rendben ?
Ethernet chip drivere legfrissebb ?
Másik kábellel próbáltad ? (Vagy ennek cseréld fel a két végét.)mezis
-
kristoph08
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy nagyon idegesítő probléma miatt, sajnos nem nagyon van időm visszaolvasgatni, hogy volt-e már hasonló probléma valakinél. Szóval az asztali gépembe dugva a Lan kábelt, azt internetem össze-vissza ugrál, van hogy 10Mb/s van, hogy 5, de általában olyan 20 körül mozog, az internet csomagom elvileg 50Mb/s-s. Ha a kábelt átdugom a laptopomba, akkor azon mérve általában mindig 40 Mb/s-t mérek, de ha rögtön visszadugom az asztaliba, megint csak kb 20. Az internet szolgáltatónak szóltam, kijött a szerelő, megmérte az internetet, de azt mondta nem tud vele mit csinálni, mert nem lát hibát és az ő laptopján is jön a 40Mb/s...
Szeretném a segítségeteket kérni, mert nagyon bosszantó ez a hiba.
Előre is nagyon köszönöm! -
And
veterán
válasz strigon #32689 üzenetére
A legegyszerűbb - és otthoni hálózatban a legcélszerűbb - megoldás, ha minden routert azonos címtartományba teszel, esetedben 10.10.52.x-be (255.255.255.0 netmaszkkal). Ekkor a 2-es routert (WAN helyett) a LAN-portja felől csatlakoztatod, akkor nem lesz NAT az 1/2-es routerek között, lényegében switch + AP eszközzé válik. Korábban itt említették, hogy ennek a megoldásnak egyetlen hátránya lehet, ami egyesek szerint vagy konteós elképzelés vagy nem, ti. ha a router-1 a szolgáltatóé (azaz az ISP nem csak egy modemet adott, amely után a saját routered WAN-portja következik, hanem egy távolról is konfigurálható HGW-t, modem-router eszközt), akkor az elvi lehetőség adott arra, hogy az ISP valamilyen formában elérje a LAN-oldalt vagy ott egyes szolgáltatásokat. Egyéb tekintetben a két router által végzett dupla NAT felesleges és mint esetedben, körülményes is lehet.
Másik megoldás megmaradó 2x-es NAT mellett, erről itt írnak bővebben: [link], érdekesebb konfigurációs adatok a két utolsó hozzászólásban. -
strigon
újonc
Sziasztok!
Ki tud segíteni ebben?:
Adott két router 1 és 2 az 1es kapja a netet és a 10.10.52.100/199 ig dhcp-n oszt ip-ket maga a router a 10.10.52.254 érhető el. a 2es wan oldala dinamikus ip és a 10.10.52.120 as címet kapta a lan oldala pedig 10.10.0.100/199 en oszt ipket az átjáró pedig a 10.10.52.254 a router 2 a 10.10.0.1 en érhető el és ezen van wifi is. a kérdésem az lenne hogy hogyan tudom elérni az 1es router eszközeit ha a 2es hez vagyok wifin csatlakozva ebben tudna e valaki segíteni?
Előre is köszönöm.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Van egy szürke utp kábelem, azt ha festék spray-vel átfújom feketére lehet baja a kábelnek (természetesen a csatlakozóknál kihagynám)?
Tudom, hogy nem kifejezetten ide a tartozik a kérdés, sorry.
(^)(>.<)(^)
-
piadex2
senior tag
válasz Gubek-Einste #32681 üzenetére
hello!
1. kiderült: tplinklogin.net ami működik. ez OK
2. a TV a router-ről még mindig nem megy viszont.
mi lehet a gond?
az IGMP Proxy be van kapcsolvaötletek?
kösz.
üdv,piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
Bacusuz
addikt
Igen
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
piadex2
senior tag
Hello!
Sajnos nem megy a 192.168.0.1 sem. (és korábban a 192.168.1.1 sem)
itt mondanám, hogy a quick installation guide az 192.168.1.1-t mondja.Mitől lehet, hogy nem tudok a konfig oldalra rácsatlakozni sehogy sem?
Kösz.
Üdv,piadex2
-
Topikgazda
válasz Bacusuz #32678 üzenetére
Akkor inkább a W10-es topikban várjál segítséget ez ügyben. A tűzfalon engedélyezve van a megosztás?
#32679 piadex2
192.168.0.1 sem jó?
A Network/LAN alatt engedélyezve van a IGMP Proxy?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
piadex2
senior tag
válasz Gubek-Einste #32676 üzenetére
Szervusz!
Most jött ki a boltból meg a csomagolásából. Vadi új!
És én is új vagyok a témában, szóval bocs, ha nem pont ez a válasz érdekelt.Egy érdekesség:
a 192.168.1.1 -en konfigolni lehetett volna, de valahogy két PC-re is hiába kötöttem, mert az nem bírt a routerre csatlakozni.
maradt a telepítő lemez, így tudtam beállítani a wifit, ami viszont megy.ötletek?
kösz.
piadex2
-
Bacusuz
addikt
válasz Gubek-Einste #32674 üzenetére
sima win10 tűzfal
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
bozsozso
őstag
válasz Gubek-Einste #32671 üzenetére
Még egy kérdés. Modem mellett van közvetlenül a router. Érdemesebb a szobákban az eszközökhöz külön kábelt vinni vagy szobába már elég switchel tovább osztani?
pl
1.szoba: asztali pc, tv, htpc(pc-be routerből a másik kettőhöz pedig switch menne)
2.szoba: asztali pc, tv, htpc, konzol(itt switch lesz)Vagy elég ha mindegyik szobába 1 kábelt beviszek ott pedig switchre kötöm az eszközöket? Mondjuk ilyen nem lesz szerintem, de nem fog gondot okozni ha minden egyszerre megy?
-
Topikgazda
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Most szereztem egy tp-link wr841n router-t.
A wireless már megy, tehát a telefonommal már rá tudok csatalkozni, de az eddig jól üzemelő settop box valahogy nincs megbékélve vele.
Ez azt jelenti, hogy a TV kijelzi, hogy milyen műsor megy (a címet kiírja), de sekép se hang.Tipp?
Kösz előre is.
Üdvözlettel:piadex2
-
Topikgazda
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
-
bozsozso
őstag
válasz Gubek-Einste #32671 üzenetére
És milyet érdemes venni belőle? Mert inkább a márkára minőségre irányult a kérdésem, még ha nem is bolt.
-
Topikgazda
-
bozsozso
őstag
válasz Gubek-Einste #32669 üzenetére
Beltérben és falon kívül.
-
Topikgazda
válasz bozsozso #32668 üzenetére
Természetesen vannak különbségek (nem a gyártó és/vagy bolt szerintire gondolok), milyen környezetben (kültér/beltér, falban/falon kívül, áram mellett) menne a kábel?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
UPC netet szeretnék routerből osztani kábelen több gépre a legtávolabbi gép max.10-15m-re. 120-as net van. Az tiszta, hogy cat5e kell minimum, de vannak különbségek a kábelek közt az árán kívül? Milyet érdemes venni?
-
jerry311
nagyúr
-
erik22
tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy jó helyre írok-e.
Lenne egy kérdésem és kis segítség kellene!
Az egész történet eleje van egy diginet 100 prom és megrendeltem a Diginet 500 at a digitől,felhívtam őket kijöttek igényt felmérni bementem szerződést módosítani személyesen,ma volt,hogy harmadjára hívtam őket jöjjenek ki "megcsinálni" mert január elejére ígérték,hogy jönnek mondták folyamatba van!
Mondom okés most nézem se szó se beszéd 500 megabitesre felemeltek és nem is szóltak nem is hívtak eddig okés,de csináltam speed teszteket és 550/80 megabit jött ki a 500/200 megabit helyett!Nálam lehet probléma,hangoljam újra a routeremet AMI EGY ASUS N18U? (CONFIGOM AZ ADATLAPOMON)Mindenhol jó,de legjobb a hardveraprón!
-
Topikgazda
Arra van-e lehetőség, hogy androidos telefonokon beállítsam, hogy a készülék egyes wifi-hálózatokba fix IP-címmel, tehát a DHCP teljes megkerülésével lépjen be?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
kmisi99
addikt
Heló! Olyan kérdésem lenne, hogy windowsban FTP szervert nem hálózati meghajtó szerűen hozzácsatolni a géphez. Tudom, hogy pl totalcommanderben lehet, de én a windows gyári explorer alkalmazását használom fájlkezelésre. Pl samba szervert új hálózati meghajtó menüpontban simán hozzáadok, de FTP-t nem tudok.
-
Vertigo18
addikt
Hoi!
Remélem valaki tud segíteni... Adott egy Huawei modem-router, mittomén... Abba jöna telefonkábel, abból megy tovább a net egy TP-link wifis routerbe... Ez osztja el a netet.
Miért van az, hogy ha beírom a Huawei IP-jét, 192.168.1.254, akkor nem csatlakozik...? De vettem egy Wifi rerpeatert, annak is van hálózati IP-je (gondolom itt kellene pl. a jelszavát beállítani), és annak sem lép fel az IP-jére... A TP-link alap IP-je jó... Úgyhogy arra gyanakszom, hogy a router (TP-link) tiltja ezen eszközök IP-jébe való belépést, mivel, amikor kihúztam, és simán dugdostam össze a Huaweit, meg a repeatert, akkor mindkettőnek be tudtam lépni a kezelőfelületébe... :/
Hol tudnám a TP-link routerben ezeket engedélyezni?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Hogy lehet azt megoldani, hogy a Digis Pppoe kapcsolódás Win10-es gépen nagyon egyszerűen menjen?
Tehát egy kattintással lehessen kapcsolódni (mint régen, egy ikon az asztalon) ill. be lehessen állítani azt is hogy a gép bekapcsolásakor automatikusan csatlakozzon a netre.
Most hiába rakom ki a kapcsolat ikonját az asztalra, csak a vezérlőpult VPN(!!!) részéhez visz ha ráklikkelek... -
ricsi99
addikt
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy:
A netet én wifi röl kapom. Van 3 is ,arra gondoltam hogy összerakok egy pici gépet (fogyasztás nem lényeges) amin futattok linuxot/windowst (mind1) ami kapcsolodik automatikusan a wifire ,ezen csinálok egy megosztást ,majd erre rákötök egy standard wifi -s routert ami megoldaná az otthoni hálozatot.... 2-3 gép + 2 telcsi.
Sokat játszom online játékkal.
Az lenne a kérdésem, hogy a pingem csökkenhet e egy ilyen megoldástol?
Természetesen nem ugy ertem hogyha más is használja a netet,hanem csak ha ennyi eszkoz van közbeiktatva?
Vagy arra gondoltam még hogy,egy routert ddwrt-vel felteszek,kliens nek majd arra kötöm a második routert.. de itt az a gond hogy nem áll rá automatikusan arra a wifire amelyik éppen elérhetö...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Topikgazda
-
senior tag
válasz Intruder2k5 #32646 üzenetére
Hasonlóan kell beállítani majd a blokkolást, mint ebben a videóban, igaz? A kérdésem már csak az, hogy az említett oldal esetén pontosan milyen paramétereket adjak meg?
[ Szerkesztve ]
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
Predator2
addikt
válasz Gubek-Einste #32595 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
"Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott"
Melyik terméket ajánlanád a lehető legolcsóbban, de ne legyen gagyi? Vagy a már említett két router lenne az?
(Asus N12 D1, TP-Link 743ND)THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Nbert
újonc
Hello nekem Windows 8.1 van Realtek PCIe FE sorozatu internet adapterem van.PPPqp meg csinaltam csatlakozik meg minden de egy ido utan le esik es ujra csatlakozok.De mikor be lepek a halozati kapcsolatokhoz azt irja nekem Ethernetnel hogy nem azonositot halozat
enel mi lene a teendo?
[/I]
Nem tudo mi a teendo minel hamarab varom a valaszotokat......PLs -
MODERÁTOR
Akkor az Access Control menüben össze lehet hozni egy ezt szabályozó csomagot, akár MAC címek, akár IP tartomány alapján. Utóbbi esetben érdemes a DHCP -> Address Reservation menüben fixálni a kliensek címeit. Persze ha trükkösebbek a felhasználók, és tudnak fix IP címet beállítani, vagy MAC címet módosítani, akkor ettől komolyabb megoldás fog kelleni.
-
senior tag
válasz Intruder2k5 #32643 üzenetére
Igen, az összes kliens MAC címe ismert. Valami ilyesmire gondoltam, amikor a kérdést feltettem. A legnagyobb magyar torrent oldal blokkolása szvsz. elég lenne, már csak azt kéne tudni, hogyan kell beállítani.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
MODERÁTOR
-
senior tag
válasz Gubek-Einste #32641 üzenetére
Pedig a koliban blokkolva van a torrentezés valahogyan.
-
Topikgazda
-
senior tag
válasz Gubek-Einste #32639 üzenetére
Azt szeretném elérni, hogy ne lehessen torrentezni wifiről csatlakozva.
-
Topikgazda
válasz Zax1231 #32634 üzenetére
Milyen típusú a kapott HGW és milyen a saját router-ed (verzió számot is írd meg)?
A beállítások így elsőre jók lesznek.
Közvetlenül a HGW-be dugva is instabil a kapcsolat?#32638) aaron111
Pontosan milyen tiltásra gondolsz?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
senior tag
Hello.
TP-LINK TL-WR941ND routeren hogyan tudom bekapcsolni azt, hogy a torrentezés le legyen tiltva?
-
NEXT LP
tag
A ZTE jelenleg csak mint modem működik, a router része ki van kapcsolva. A 192.168.1.1-ről nem jön be semmi (LAN kábellel nem próbáltam és WIFI-ről is csak a TP-Linken keresztül, mivel a ZTE WIFI-ki van kapcsolva), viszont aki beüzemelte a ZTE-t azt mondta ne állítsunk rajta semmit. Ismét megemlíteném még, hogy ezek a WIFI belassulások/megszakadások már az előző modemnél is megvoltak, az pedig nem volt WIFI-s, csak egy sima mezei modem.
-
Zax1231
csendes tag
Sziasztok! Akadt egy kis problémám, próbálom kibogozni, de szeretnék egy kis segítséget kérni hozzá.
A problémám a következő:
ADSL-ről váltottam kábelnetre(+TV). Van egy jól bevált routerem (TP-LINK) bekonfigolva.
A probléma ott kezdődött, hogy most elé került egy kábelmodemes Telekomos router. A Telekomos router LAN portjairól megy 3 db UTP a Set top boxokhoz és 1 db UTP a TP-LINK WAN portjába.
A Telekomos routeren nem állítottam át semmit, alapból ezek a beállítások:
host name: 192.168.0.1.
DHCP: be
Címtartomány: 192.168.0.10-254
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
A TP Linken a következőket állítottam be:
Dynamic IP - amit a Telekomos router osztott
Host name: 192.168.1.1
DHCP: be - szeretném, ha továbbra is ez a router osztaná ki a már beállított IP cím foglalásoknak megfelelően a címeket
Címtartomány: 192.168.1.100-254
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1
A mac címet klónoztam a laptopéval, amivel teszteltem a netet mikor itt volt a szerelő - állítólal ez kell és jó
Namost az van, hogy a net működik, de nem túl stabil.
Pl. az asztali PC-m vagy tud csatlakozni vagy sem az internetre és sokszor a routerek webes felületét sem érem el. Aztán van hogy magától megjavul.Attól tartok valamit nem jól állítottam be, de nem tudom mit.
Ebben kérnék segítséget!
-
MODERÁTOR
-
kmisi99
addikt
Na az első feladat letudva az FTP megy telefonról DDNS ről. A port forwardingal nagyon kínlódott, végül a telefonon a szoftver oldotta meg. Na most jó ez az FTP, de inkább olyan kellene nekem mint mikor hálózaton megosztok egy mappát és a másik gép látja. Azaz FTP-n ha pl van egy fájl pl film azt nem tudom ott futtatni mintha egy meghajtó lenne a gépemben hanem instant letölti azt a fájlt. Van erre valamiféle alternatíva?
-
kmisi99
addikt
válasz Intruder2k5 #32629 üzenetére
Persze ez egyértelmű volt azt már megcsináltam, már csak a port forwardingot kell aztán remélhetőleg menni fog az ftp. Utána jöhetnek extrák min webserver és ilyesmik, mert miért ne alapon. Végülis a telefon kb 5w ot fogyaszt maximum, kijelző úgyse kell rá, tökéletes választás gagyibb célokra.
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Van egy Huawei B683 típusú 3G modemem (nem USB-s), amit szeretnék egy DD-WRT-t futtató routerhez kapcsolni UTP kábellel, azért, hogy a 3G adja a netet, a ddwrt pedig DDNS-t biztosítson, mert a modemben nincs DDNS (vagyis van, de csak DynDNS, ami három éve már fizetős, másikat sajnos nem tudok beállítani.)
Szóval ebben kérem a segítségeteket hogy a ddwrt-ben mit állítsak be, hogy a netet megkaphassa a modemtől, illetve a modemen mit állítsak be, hogy kiengedje a netre a DDNS-t.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
MODERÁTOR
-
kmisi99
addikt
válasz Intruder2k5 #32624 üzenetére
Igen sejtettem, hogy nem egyszerű, de ahogy láttam meg lehet oldani, első körön ftp szervert akartam mert az egyszerű. Csak annyi lenne a dolgom, hogy elindítom a ddns-t a telefonon valamelyik programmal pl a no-ip client el. Egy másik programmal csinálok ftp szervert. Akkor az ftp://....ddns.net:port szám
url címmel el kellene érnem az ftp-t? Csak mert nem igazán akarta, bár lehet csak port forwarding lesz a gond. A telefon lokál ip címével persze simán ment az FTP. -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy tp-link tl-wr740n routerem amelyre wifin keresztül csatlakozik kettő számítógép és 3 telefon.
Valahogy betudom állítani hogy a három telefonból az egyiknek a sebességét lecsökkentsem ?
Ha igen akkor hogyan? Tudnátok nekem ebben segíteni ?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
mezis
félisten
válasz NEXT LP #32621 üzenetére
Ha van internet kapcsolatod, akkor ahhoz az átjáród IP címe bizonyára 192.168.1.1, vagyis a ZTE LAN IP címe és akkor be kell tudnod jelentkezni, illetve legalább a bejelentkezési ablaknak meg kell jelenni egy böngészőben.
A DHCP nem csak a WiFi-re vonatkozik, hanem a LAN portokra is (a WiFi-t tekintheted úgy is, hogy van még egy csomó LAN portod). Tehát a DHCP tartományt csökkentened kell, akár vezetékkel, akár WiFi-n kapcsolódsz a ZTE routerhez egy FIX IP címmel rendelkező eszközzel (switch-é alacsonyított WiFi routerrel).
mezis
-
kmisi99
addikt
válasz Intruder2k5 #32624 üzenetére
Igen erre rákerestem, de azt hittem ezek nem pont erre jók, de akkor majd nekiülök megnézni hogyan is működik, DDNS el még nem foglalkoztam.
-
kmisi99
addikt
Kissé alternatív ötletem támadt, de egy félig döglött android telefonból szeretnék egy home servert csinálni. Az alaplap működik jól és combosabb 8 mag 2gb ram telefon. Vajon meg lehetne androidon is oldani a DDNS szolgáltatást, hogy máshonnan is elérjem a kis házi szervert?
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Tud valaki olyan boltot ajánlani Budapesten, ahol méretre tudok venni árnyékolt (sima nem jó) CAT6-os (FTP) vezetéket?
2x12m kellene és 2x8 méter.
Köszönöm szépen!
-
mezis
félisten
válasz NEXT LP #32618 üzenetére
A ZTE leírása szerint a WiFi kikapcsolt állapotában sötét marad a WiFi LED-je. (11. oldal)
A ZTE -hez meg kell oldanod a bejelentkezést. Valószínű, hogy a 192.168.1.1 címen éred el, a Login Name: admin, Pssword: admin (hacsak el nem állították üzembe helyezéskor). (A password-öt célszerű lenne erősebbre állítani.)
Ezek után menü-ből tudod kapcsolni a WiFi-t.
A DHCP tartomány valószínűleg 192.168.1.2 - 192.168.1.254, amine méretét csökkentened kell, mert legalább a saját routerednek kell egy fix LAN IP cím. Legyen pl 192.168.1.100 - 192.168.1.200mezis
-
NEXT LP
tag
Az InSSIDer-t már régóta használom, küldhetek róla képernyőképet, ha az elárul valamit, a többit még nem néztem meg.
Nekem azt mondták, hogy a ZTE WIFI-je eleve be sem lett kapcsolva, de én nem tudom leellenőrizni, mert ágyhoz vagyok kötve, viszont az InSSIDer kijelez egy ZTE-t, de az lehet valamelyik szomszédé is. -
-
Topikgazda
válasz pixelshader #32614 üzenetére
A leírás wifi adapteres megosztáshoz van, neked viszont a vezetékes portra kell beállítani a megosztást.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
pixelshader
tag
válasz Gubek-Einste #32613 üzenetére
Köszi a linket!
Nem, de megpróbáltam a leírás szerint beállítani, így se megy.
"ennek eredményeképp vezérlőpult, hálózati kapcsolatoknál létrejön egy Microsoft Virtual WiFi miniport adapter nevű eszköz"
Nekem nem jött létre az eszköz, a parancssor nem írt ki hibát. (succesful minden)
"netsh wlan start hostednetwork"
Itt kiírt valami hibaüzenetet.
Mi lehet a probléma ???
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz pixelshader #32612 üzenetére
ÍGY van beállítva?
-
pixelshader
tag
Üdv, internet megosztásban tudna segíteni valaki?
Usb modemmel használom az internet egy windows 7 pc-n, ezt akarnám wifin megosztani.
Asus wl500g router-el próbálom AP módban, de nem megy... (dd-wrt nevű rendszer van rajta)
Internetbeállításoknál megosztottam a kapcsolatot, az ip címeket automatikusan osztja.Router beállítás probléma vagy windows?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
-
NEXT LP
tag
A ZTE wifijét nem használjuk, de most megnéztem és a csatornája messze van a TP-Linkétől. Nem igazán értem a második kérdésedet, hogy miért kell a TP-Linkben kikapcsolni a DHCP-t, az akkor is szükséges, ha a ZTE WIFI-jét egyáltalán nem használjuk? Azt még hozzátenném, hogy ez a probléma a korábbi nem WIFI-s modemeknél is megvolt.
-
-
spiritex
veterán
válasz Borisz76 #32596 üzenetére
Én anno vettem egy ilyen repeater-t és a beállításainál lehetett választani, hogy ugyanazt a wifi-t terjessze ki ugyanazzal a névvel és jelszóval, vagy legyen más a neve, jelszava.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
NEXT LP
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy már több éve sokszor belassul, néha teljesen eltűnik a wifiről a router. Családilag használjuk a wifit, sok számítógépről, telefonról, konzolról, stb., nem csak internetezésre, és már többször is kicseréltük a routert és a modemet is. Legutóbb két napja amikor új internet lett bekötve kicserélték a modemet és megfigyeltem, hogy amíg a modem nem volt rácsatlakoztatva a routerre, addig az utóbbi tökéletesen működött, gyorsabban mint valaha, de amint rácsatlakoztattuk a modemet ismét elkezdett szakadozni, belassulni a kapcsolat. A modem a router nélkül szintén jól működik, de a kettő együtt valamiért már problémás, és amennyire meg tudtam figyelni, kimondottan a wifi akadozik. Korábban már sokmindent kipróbáltam, többek közt beállítottam a router csatornakiosztását is, hogy az távol essen a szomszédokétól, és a modem, router közötti LAN kábel is többször cseerélve lett. Jelenleg egy TP-Link TL-WDR4300 routert és egy ZTE ZXHN H168N modemet használunk.
Szerintetek mi lehet a probléma?
-
antal750
aktív tag
Sziasztok
Adott egy tp-link router, és egy android telefon. A telefonommal rácsatlakozok a routerre és ezt a netet tovább bírom adni egy következő gépnek. Mondjuk telefonnak vagy laptop mini pc androidos?
A gondom az hogy otthon az lcd tv-be egy androidos mini pc-t rendeltem(még nem jött meg) de a wifi távol van tőle a telefonnal szeretném a meglévő jelet továbbítani.
A tv falra van szerelve, a router pedig a felső szinten van kb 10m távolságra
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet
- Escape from Tarkov
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Kuponkunyeráló
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest