Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• chros

őstag

válasz janos666 #31897 üzenetére

"Ne szerénykedj"

Ez nem szerenykedes, hanem puritan teny :D

"valószínűleg mégis többet ér madVR-al 700 nit-re konvertálni mindent, mintsem pass-through nyomatni"

Oszinten szolva, nem tudom :) Az egesz onnan indult, hogy epp madvr-tol vartam a hibat (passtrhough-val osszehasonlitva), es ez lett a vege. :)

"Az ilyenekhez nekem sajnos már évek óta nincs elég türelmem/kitartásom, hogy nekiüljek, tisztességesen végigmérjem, de főleg hogy aztán emészthető formában publikáljam is valahol."

Nem vagy egyedul ezzel :D Egyebkent eltartott sokaig, s a magyarazat is azert erkezett csak kesobb, mert nem volt ido ra.

"nem sejtve, hogy valószínűleg pont akkoriban volt hibás az nVidia driver-ek metadata kezelése"

:D Sok tenyezos a dolog, valoban.

"DolbyVision módban vajon tényleg a Dolby chip (CMU) felel a tone-mapping-ért, vagy az csak "elődekódol" és LG processzora dolgozik ott is"

Fogalmam sincs. Annyira zart a dolog, hogy tesztelni is keptelenseg: es lehet, hogy ez direkt van igy! :D

"legtöbb mai DolbyVision anyag tényleg DV-ben van master-elve, vagy "csak" HDR10-ben, amire aztán ráküldenek valami algót"

Ez sem fogjuk megtudni soha, mint ahogy azt sem, hogy egy-egy SDR filmet milyen gamma-val masterelnek. :)

"van új teszt firmware, 5.10.35, majd felrakom, ha megjött a a HDFury Integral"

Kivancsi leszek a tapasztalatokra.

(#31898) dh66e : koszi :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák