Új hozzászólás Aktív témák

  • rocket

    nagyúr

    válasz Abu85 #4226 üzenetére

    Ezt irtam en is, hogy nem fogjak tudni megverni a HD5970-et, PH teszt alapjan is jol lathato, hogy kizart leverje DX10.1 es alatta a GTX480 a HD5970-et.

    "300 wattos TDP limittel nehezen képzelek el egy dupla Fermit."
    Mivel a Fermi az architekrua neve igy abbol lehet dupla, a 40nm-es GF100-bol szinte biztos nem lesz, de ott a GF104, aminek van eselye, hogy hasonlo karriert fusson be mint a G92.

    "Erre a HD 5970-nek sincs kapacitása, ami látszik az Unigine Heaven sebességéből. Miből gondolod, hogy a GF100-nak lesz?"

    Pont az Unigine Heaven lesz az ahol valoszinuleg kifog kapni a HD5970 a GTX480-tol.
    Innentol meg mar lathato mit kell tennie az NV-nek, ugyanis tovabbra is a szoftverek adjak el a hardvereket, es nem forditva.
    Az NV-nek hab a tortan az lesz ebben, hogy 3DMark kapcsan tudhato lett mara milyen marketing erteket kepviselnek a szintetikus benchmarkok.
    (3DMarkban nem lett volna gyorsabb a HD2900XT anno mint jatekokban a konkurens megoldaoskhoz kepest, lehet negyed annyit nem tudtak volna eladni.)

    "A textúrázókapacitás pedig mondjuk úgy, hogy semmit nem fejlődött a GT200-höz viszonyítva, talán picit visszalépet, de elhanyagolható mértékben. A Cypress itt erősebb, míg a Hemlock majdnem háromszor annyit tud."

    Ebbol nem biztos nagy gondjuk lesz, az ATi mar evek ota a magas ALU:TEX iranyt koveti, idaig nehany esettol eltekintve kiderult ebben se ok gondolkodtak jol, lehet az NV akkor lepett erre az utra amikor kellett, ezt majd ugy utolag derul ki, amikor a jatekok elkezdenek kovetni valami fejlodesi iranyt. (amit ugye a konzol portoknak koszonhetoen maguktol nem fognak megtenni, tehat megkell majd gyozni a jatekokat fejlesztoket)
    A jelen es a mult jatekaiban ez jelenthett hatranyt, de ha jatszhatok maradnak akkor ez se lesz hatrany igazabol.
    Ugye ahoz, hogy tovabb lepjunk valamiben a "valamit, valamiert" elvet kell kovetni, ez az amit csinalt az AMD is csak rossz idoben, pontosabban mondjuk inkabb azt, hogy keptelenek voltak szoftveres oldalon felmutatni azt a tamogatast ami ehez kellett volna.

    "Félő, hogy az NV ugyanabba a hibába esett, mint az AMD az R600-zal. Hozták az innovációt, olyan helyekre, amiket a fejlesztők nem tudtak kihasználni, mert a legerősebb hardvernek sem volt megfelelő ereje hozzá (hiába volt GS-ben 10-szer gyorsabb a G80-nál)."

    Lehet ebbe a hibaba estek, de meg mindig ott van a szoftver oldal mint lehetoseg.
    Penzzel meglehet szinte gyozni barkit, barmirol, eddig is kihasznaltak ennek a lehetoseget, ezutan is kifogjak, tehat valojaban a kulcs meg mindig az AMD kezeben van, mivel ez ellen tenni nem lehet, igy a feladatuk az kene legyen, hogy ugyanezt a strategait alkalmazzak.

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

Új hozzászólás Aktív témák