Új hozzászólás Aktív témák

  • Segal

    veterán

    válasz gejala #26986 üzenetére

    Szerinted egy átlagapuka aki bemegy a lakásukhoz legközelebbi számitástechnikai üzletbe (vagy MM-be és társaiba) a gyereknek venni új pc-t az tisztába lesz azzal hogy idén jön az új széria a vga-ból meg a konzolokból?
    Ne mibelőlünk (kockákból :DDD ) indulj ki, hanem az átlagfelhasználókból, aki bemegy az üzletbe 0 tapasztalattal az eladó meg kihasználva a szitut meggyőzi hogy élete üzletét csinálhatja most mert épp le van akciózva a 2080Ti és azzal jól fog futni a csé:go a 2070-el viszont neki rossz tapasztalatai vannak meg az épp úgysem akciós...

    Az nvidia meg 2 féle képpen árazhatja az új szériát.
    1. Lenyomja az árát hogy gyilkolja az amd-t mert úgy ők is kénytelenek lennének olcsóbban adni. Végeredmény?
    Több eladott nvidia vga kevesebb haszonnal, 20x0 széria veszteséges eladása és ha az amd nagyon ellehetlenül még a monopol helyzet végett is rájuk szállhatnak...
    2. Drágán adja Végeredmény?
    Kevesebb eladott kártya de nagyobb profit. Az egyszerűség kedvéért legyen ugyanannyi a nyereség mint az első pont végett, viszont a 20x0 szérián nincs bukó (vagy lényegesen kevesebb) és nem lesz monopol helyzet. Ez sokkal jobban hangzik számukra. Kevesebb eladott darabbal megekeresni ugyanazt a pénzt (ha nem többet), aztán lehet játszani a jófejséget és akciózni amikor csökken az érdeklődés és az amd-t lélegeztetőgépen tartani vga fronton hogy ne kezdje őket csesztetni senki.

    [ Szerkesztve ]

    "Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

Új hozzászólás Aktív témák