-
IT café
-
(rögzített hozzászólás)
Van egy csomó Friend code a Switch topik összefoglalójában, ha megnézitek és nem szerepeltek benne, küldjétek el nekem a tiéteket, az újakkal kiegészítve átmásolom S2 ÖF-ba az egészet. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JanR
addikt
válasz
hombre[EU] #2097 üzenetére
Például laptopoknál is bevett "szokás", hogy akkuról alapértelmezetten visszavett teljesítménnyel működnek a hosszabb üzemidő érdekében. De ha megkapják az áhitott áramot, akkor meg is jön a kakaó.
Értem én, hogy 720p vs. 1080p és a kijelző nem tud többet magán a konzolon, de ez a pletykált 1,7 TFlops, meg 3,1 TFlops nekem nem áll össze. Miért ne lehetne több erőforrása a gépnek, ha nem akkuról működik? Pl. 720p, de több fps, vagy részletesebb textúrák? Nekem továbbra sem logikus.
Van egy OLED-em, de én 100%-ban kézben használom. Nekem a Nintendo a Gameboy miatt Nintendo és továbbra is kézben szeretném majd használni. Viszont az rettentően zavarna, ha handheld módban meg lenne kötve a hardver keze, és nem az áram miatt, hanem a dokkoló miatt.
-
hombre[EU]
veterán
-
morfondőr
addikt
válasz
playmore #2095 üzenetére
Hirtelen ezek jutnak eszembe:
1: milyen a töltő, ade-e annyi áramot, tudja-e azt a feszt és ampert amit a gyári? Ha nem, máris bukik a "dokkolt mód* a felhasználó meg tele sírja a redditet, hogy szar a Nintendo, mert az egypálcás kínai töltőjével nem megy. Ne adj Isten haza is vágja a konzolt.
2: a fejlesztőknek gondolom eleve két profilt kell csinálni minden játékhoz, így mehetne a harmadik is.
3: kézben nálam szinte sosem melegszik, a ventit sem hallani, ami ugye borulna.
4: a Nintendo nem az itteni tech savvy rétegeknek csinálja a konzolját, hanem mindenkinek, amibe bele tartoznak az 1 bites userek is. -
playmore
tag
A kérdés amúgy jogos hiszen ha be van dugva fixen akkor elvileg ugyanúgy lehetne nagyobb teljesítménye mintha dokkolt lenne BÁR akkor a saját képernyőt nem kell üzemeltetnie. Supersamplingnak hívják amikor egy gép nagyobb felbontást rak ki egy képernyőre mint amit az tud és lekicsinyíti. Egy 1080p kép lekicsinyítve 720pre részletesebb mint az eleve 720p. Ugyanígy az fps is lehetne jobb. Arról nem is beszélek, hogy a legtöbb 3D Switch játék azért se nem 720p se nem 1080p hanem egy alacsonyabb felbontásból próbál megélni. Viszont a Nintendo ilyen vagy olyan okokból ezt nem tette lehetővé. Ha nincs a dokkban akkor nincs plusz erőforrás. Talán ez is változik majd a Switch2vel.
-
Norb79
őstag
Nem csak áramot ad, hanem a 720p képernyő helyett minimum FHD képernyőre van kötve a gép, és akkor tud kijönni a dockolt mód többlete.
A handheld képernyő, ha több áramot adsz neki akkor is egy 720p kijelző lesz. Ahogy otthon hiába adsz több áramot a 4K-s tv-dnek, az se lesz tőle 8k-s. -
Haart
addikt
Ez engem is érdekelne, mert mindig felvan tüntetve hogy handheld módba mennyi a teljesitmény és dokkolt módban, de tulajdonképpen a dokkolt mód csak áramot ad a gépnek nem (egy usb-c kapcsolat kerül rá ugyanugy mint a töltéssel)?
Tehát dokkolt módban kellene lennie akkor is amikor simán töltöd kábellel kézben fogva. -
hombre[EU]
veterán
De most akkor van handheld módban, amikor nem kap póvert a gép és akkuról megy? igen
Akkor is "visszaveszi" a teljesítményt? igenszerk.: egyébként ez a teljesítmény általában (szinte mindig) csak felbontásban realizálódik. szóval a docked mód 1080p,míg a handheld 720p (ami a switch kijelzōjének felbontása)
-
JanR
addikt
Ezt a handheld módot tisztázzuk már egy kicsit, mert nem egészen értem (nyílván a leírtakat értem).
De most akkor van handheld módban, amikor nem kap póvert a gép és akkuról megy?
A dokkolt állapot tiszta, de! Mivan akkor, ha kézben tartom, úgy játszok rajta, de közben be van dugva? Akkor is "visszaveszi" a teljesítményt?
-
Simia
junior tag
válasz
koncsik #2077 üzenetére
Egy kezemen meg tudom számolni hányszor használtam handheld mode-ban az elmúlt közel 8 évben. Ennek megfelelően számomra minden képernyőre fordított dollár valójában kidobott pénz, jobb helyen lenne ramban/CPUban/GPUban, vagy akár a zsebemben...
Szerk: persze ha csinálnak egy OLED modellt a base modell mellé, azt teljesen rendben van, csak engem nem érint.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
hombre[EU] #2079 üzenetére
OLED-et eladják külön drágábban, mindenki jól jár...legalábbis Nintendo biztosan.
-
Örülnénk 120Hz-es, VRR, HDR képes, de LED kijelzőnek kicsit drágábban?
-
-
Rony949
őstag
A néhai Nokia 7 Plus telefonom is LCD-s volt és teljesen szépek voltak a színek, öröm volt nézni a képernyőt, szóval tényleg csak a minőségtől függ.
Steam Deck-em még nem volt soha, de neten arról is azt írják, hogy a LCD verzió nem volt olyan gáz.
-
-
ldave
félisten
válasz
playmore #2064 üzenetére
Árban és minőségben lehet érdekes, hogy egy jó minőségű LCD kijelző vagy egy alap OLED hogy viszonyul egymáshoz. Volt szerencsém nagyon olcsó OLED-es telefonhoz, ahol eléggé foltos volt a kép, mintha nem lett volna egyforma a háttérfény. Egy iPad Air kijelzője sem OLED, aztán mégis gyönyörű a kép rajta.
Szóval ja, a technológia nem egyenlő a minőséggel. De persze remélem, hogy OLED lesz, mert nekem főleg kézikonzol a Switch. -
playmore
tag
válasz
Balazs_ #2061 üzenetére
A TF már egy régi, de elég megbízható mert attól jött akit igazoltak az eddigi infók. Elvileg kínai gyárból és szállítólevelekből jött a konfiguráció mint a 12GB Ram is.
A többi annak ellenére, hogy teljesen logikusan hangzik inkább "educated guess" vagyis VRR rengeteget segítene a gépnek ha az fps nem az igazi, de igazából csak 40fps felett működik ami arra utalna, hogy 60 ha nem is az alap, de esetleg erősen használt opcionális lenne. A 120Hz is elsősorban a 40fps móddal segítene ami közelebb van a 60hoz, mint a 30hoz válaszidőben. Tehát ezek mind logikus dolgok, de mivel Nintendoról beszélünk ahol néha nevetséges dolgokon spórolnak (bár ez szinte mindig igazolta őket handheldeknél) ezért majd meglátjuk.
Az LCD egyébként szerintem is azért rugóznak sokan, mert a legtöbb olcsóbb tömegtermelt eszközben kritikán aluliakat használnak. Még az alap Deckben is elég gány volt. De egy jó LCD simán megközelíti az Oledet ha nem egymás mellett használod. Amikor lecseréltem a felső kategóriás LCD TVmet egy hasonló Oledre akkor egyértelműen látszott a különbség, de amikor lecseréltem a belépő laptopomat egy csak szimplán közép alsó kategóriásra akkor hónapokig teljes sokkban voltam mert akkora volt az ugrás. Oleden játszom elsősorban, de laptopon is szoktam néha. Főleg erősen kontrasztos (vagyis 2D pixel haha) játékokat és persze van különbség, de sosem jut eszembe laptopon, hogy a feketék vagy a színek nem olyan jók. Pedig a laptop NEM gaming egyáltalán, tehát semmilyen szempontból nem hozza azokat a válaszidőket mint a TV. Szimplán egy jobb minőségű LCDt kell belerakni és nem lesz gond. -
No, új pletyka:
- 120hz kijelző,
- Variable Refresh Rate támogatás (az LCD-n is),
- 1.72 TFlops kézben, 3.1 TFlops dokkolva. -
-
Norb79
őstag
A topik szempontjából tökmindegy, de a play anywhere az amikor megveszed a játékot az ms-tól és xbox konzolra és pc-s xbox appra is megkapod, mert a két verzió ugyanaz, hála a dx12nek.
Amire te gondolsz, az a Smart delivery marketing fogás volt, amikor az Xbox one verzióhoz járt az xbox series verzió is.De ja, reméljük switch2n is lesznek ingyen feljavító patchek.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Sirandrish #2051 üzenetére
Szintén.
-
ldave
félisten
Xenoblade Chronicles X: Definitive Edition Features a Hidden 60 FPS Mode
A játéknak van 60 fps-es indító parancsa, de jelenleg még nem működik. Switch 2 patch-re utalhatnak a jelek?
-
ldave
félisten
Friss pletyka: egy német Media Markt dolgozó szerint májusi rajtra készülnek.
-
David888
tag
Amit már eddig is tudtunk:
AI-felskálázással érkezhet a Nintendo Switch 2 -
#2040 előtti megbeszélésre:
Telihold, hidegfront, stb.
Kb.:
Nemá' gyerekek. KösziiiiAmúgy a kapcsolónak minden szükséges HW ereje megvan az akadásmentes játékhoz.
Vagyis, khmmm. Izé. Örülünk, hogy még beKAPCSOLÓdik. Temettem már procihibás Lite-ot. Szerencsére nem saját volt. -
Viper26
nagyúr
"- It has been confirmed that it will use a joystick with Hall effect technology."
Akkor ez tuti?
-
ldave
félisten
válasz
l.skywalker #2040 üzenetére
A hardver gondolom bőven erős lesz GC játékok emulálására, van ott azért jópár klasszikus, ami máshol nem igazán érhető el, pl Star Fox Adventures, Eternal Darkness.
-
l.skywalker
titán
Nintendo Switch 2 leaked GameCube controller spawns exciting possibilities
TLDR: jönnek a Gamecube címek is az Online-ba vagy új Super Smahs Bros. játékra utal a Gamecube kontroller BT-s változatának megjelenése az FCCnél?
-
Szabi®
addikt
Ha elolvastad volna mire reagáltam, akkor láttad volna, hogy még értelme is van. Fel lett vetve, hogy openworldben hogy muzsikál switch, nah erre hoztam, hogy nem kell ehhez openworld. Nem akartam elrontani a hétfő reggeledet egy ilyen blaszfémiával, mivel a Switch 2-ről érdemi új infó nem jött, így adott, hogy a Switch 1 tematikában is felmerülhessen 1-1 elszólás. Jelentsd kérlek a számodra sértő hozzászólásokat. Telepítettem belső memóriára is, ugyanaz, és ugyanott jönnek elő a laggok, amik ha csak 25 fps-esek lennének, nem is zavarnának, de ez bizony lemegy 15-re is. Senkit nem kértem arra, hogy csináljon valamit, csak leírtam a szubjektív tapasztalatomat.
-
F-ECT$
titán
válasz
l.skywalker #2030 üzenetére
És olyan is sokszor van, hogy valakit tényleg nem zavar a 30 alatti fps.
-
> Nem látom értelmét tényleg bármivel ide írni.
Mégis itt vagyunk.> Annak meg főleg nem, hogy akik bármilyen játékbeli hibával írtak, mind el lettek szépen oda küldve ahová.
Nagyon helyes, ha ez a Switch 2 topikban történt. Ha a játék saját topikjában, akkor kevésbé. De engem ez kevésbé zavart, mint az áldozatpóz.> Olvasok majd tőled bármilyen reportot, és reflektálok, hogy nálam jó, sokra mész vele.
Ha random meg nem jelent konzol topikjában írkálok ilyet, akkor tulajdonképpen a kommentemet is törölni lehetne, szóval nyugodtan, sőt mostmár el is várom!> És a saját hsz tematikád hová sorolod ?
Egyértelműen most én is a probléma része vagyok, biza idáig süllyedtem most, de részemről ennyi elég volt a témával kapcsolatban. -
Szabi®
addikt
válasz
Balazs_ #2033 üzenetére
Balazs kérlek nemár.
És a saját hsz tematikád hová sorolod ?
Nem látom értelmét tényleg bármivel ide írni. Annak meg főleg nem, hogy akik bármilyen játékbeli hibával írtak, mind el lettek szépen oda küldve ahová. Olvass vissza hányszor kapták meg mások is a "nálam minden szupcsi" lózungot, aminek amúgy tényleg nincs semmi értelme. Olvasok majd tőled bármilyen reportot, és reflektálok, hogy nálam jó, sokra mész vele. Na látod . . . Elsősorban ha valaki valamilyen hibával ír, adja magát hogy olyan próbál válaszolni, aki hasonlóval küzdött. -
Szabi, nagyon kérlek, nemár.
> Te: nálam szarul fut a quake,
> Más: megvettem én is, nálam nem,
> Te: lol biztos hazudok, itt egy teszt, mindenhol szarul fut,
> Más: Szabi itt nem fogunk hazugnak nevezni, lol,
> Te: hát nemigaz, már megint bizonyíthattam.Nem azért vagyunk itt, hogy téged támadjunk, senki nem kötött beléd, chill dude.
Senki sem hitetlenkedett, csak kaptál választ, hogy másnál nem fut szarul. Kész, kb. end-of-topic, aztán lett ebből 10 komment a Switch 2 topikban.
Nem kell semmit bizonyítani, nálad szarul fut és pont. Én szivesen jönnék debuggolni a problémát, de zárt rendszer lévén kicsit nehéz lenne. -
Szabi®
addikt
válasz
l.skywalker #2030 üzenetére
Igen, sajnos van olyan, hogy tényleg valakiknél valami nem jó. Csak azért írtam róla, mert csalódtam, hogy így fut helyenként. Nyilván nem vártam segítséget, hisz ez megoldhatatlan, csak kiírtam magamból. Aztán bizonygathattam a " nálam rohadtjólfut" olvasóknak.
Kellemetlen helyzet, mert én nem tudok egyetérteni, és rajtam tényleg kívülálló dolog hogy náluk hogy fut. Ilyenkor sztem ezekre már nem szabad reflektálni, mert az lesz a vége hogy én offolok, meg flamelek. Sajnos nagyon jelen van a hitetlenkedés ezekben a topikokban és nem nehéz átesni a ló túloldalára, hiába indult egy véleményezésből csak az egész.
-
l.skywalker
titán
Nagyon sok ilyen játékkal és szoftverrel találkoztam már, ahol egy-egy bug csak a felhasználók kis százalékát érinti. Minél kisebb az érintett csoport annál kisebb az esély rá, hogy valaha is foglalkozni fognak vele. Ez is vélhetően egy ilyen eset, hogy a komponensek valamelyik milliomodik együtthatása nálad jelen van és ez okozza a problémát. De ezért senki sem fog hazugnak nevezni. Már miért tennénk? Se hasznunk, se érdekünk nincs benne.
-
Szabi®
addikt
Sandisk nintendo liszensz kártyán van. Az a fura hogy nálatok jó, miközben a tesztek szerint is van vele gond bőven. Tehát én igazából tényt közöltem. Jah és nálam stock beállításban van, de már mindent végigpróbáltam.
-
Crvsh3R
senior tag
Esetleg nem valami "noname" vagy lassú microSD kártyára van telepítve?
Nálam egy 1TB-os Sandisk Extreme Pro microSDXC kártyára van telepítve és hibátlanul fut. -
Szabi®
addikt
Nos igen . . . te ezt írtad "Hogymi? Nekem megvan a Quake 1 és 2 Switchre,".
Gondolod hogy nekem nincs meg, és csak úgy bedobtam egy gumicsontot ? Ez a fajta szkepticizmus amit ezek a topikok és lakói képviselnek sajnos nem hoznak megoldást abban, hogy nekem biza szarul fut. Sry, ha már reagáltál rá, reagáltam én is.
#2023 Sirandrish Igen ez volt az első amit néztem, aztán találtam még egy jó csokor panaszt, és onnantól belenyugodtam. Valaki kitudta játszani a La Noire-t és "jól futott neki" én meg nem tudtam vele játszani élvezhetően, mert valahol 18 fps-em volt és elengedtem. Nálam is jól fut a Quake 1, de csak "helyenként" máshol pedig durva lag van. Azért örülök hogy másnál jó.
-
ldave
félisten
válasz
Sirandrish #2023 üzenetére
Nem akartam reagálni, mivel egyből azzal jött, hogy hazugnak nevezem, ebbe a gödörbe pedig semmi kedvem nincs lemenni, mert méltatlan mindenkire nézve.
-
Sirandrish
Topikgazda
Én elhiszem hogy neked szar, de valszeg a hiba a ti készüléketekben van, mert elég jó FPS-t produkál elvileg..
Quake - (Nintendo Switch) - Framerate & Gameplay
Egyébkén átérzem a bajodat (mindenkinél jó, csak nálad szar), mert a Forzával pont így vagyok. Eszembe jutott hogy játszom vele picit, de valamiért nem tudok csatlakozni a szerverhez, így csak offline módba tudom tolni, miközben mindenkinek hibátlan!
Persze neten sokan nyafognak ugyanazzal a hibával, de millió "megoldás" után sem sikerült működésre bírnom. -
Szabi®
addikt
Nem szeretnék vitát generálni, és tőlem a Nagybátai püspök is írhat ide, hogy nála milyen jól fut, nálam akad, laggol, stutteringol, az eddigi összes szintben volt ilyen.
Sajnos másnál is.
Mivel tudom hogy ennyivel nem ér ez véget, és ide csak hazudni jár az, akinél bármi is akad, eskü ha lenne több időm fel is venném, de sztem az sem győzne meg. Úgyhogy vállalom, hazudni akartam csak, azért írtam. -
Szabi®
addikt
válasz
Rony949 #2017 üzenetére
Nekem most a 1996-os Quake 1 volt hatalmas csalódás. Tv-n szó szerint szaggat a játék, elképesztően sok olyan pont van egy nyúlfarknyi hosszúságú pályán is, ahol nincs 20 fps sem . . És nem egy direct x 12 es szénné tesszellált játékról beszélünk, hanem csak egy régi lowpoly játékról.
-
Delirious
tag
Az ár szerintem nálunk (Magyarországon) tuti lesz 500 usd értékű forint vagy több. Ha kevesebb annak csak örülni tudnék. Lényeg legyen hozzá sok-sok exkluzív játék és ne indie jellegű. Soha nem volt Nintendo konzolom, de ezt várom nagyon és csakis az exkluzívok miatt, minden másra ott a pc és ps5. Azért az a Switch 1 esetében elég gáz, hogy némelyik nyílt világú játék nyögve ment csak, főleg tévén. 4k felbontás gondolom csak álom, de majd látjuk...
-
-
morfondőr
addikt
válasz
playmore #2013 üzenetére
Természetesen nem azt kell nézni, hogy a fanatikusok mennyiért vennék meg a konzolt, mert akkor lehet drágán adni, csak töredéke lesz az eladás. A Switch sikerében szvsz az is benne volt, hogy bement a nagymama a wallmart-ba, hogy vegyen valamit az unokájának és a $200-$300 még épp az a kategória, amit helyben kiperkált érte. Az $500 nem biztos, hogy ilyen lesz, főleg úgy, hogy mellette ott van a PS5 is, ami ugyanennyibe kerül és azért jóval erősebb és még jóval olcsóbban ott vannak mellette az akciós játékok is.
-
playmore
tag
A Switch 1 mai áron $390 körül lenne és állítólag az új vas tényleg combos lesz, de szerintem legjobb esetben egy PS4 ekvivalenst kapunk egy-két modern funkcióval (és még az is túl szépen hangzik). Ne felejtsük, hogy az akkuidő nagyon fontos akármilyen új is lesz a processzor és a képernyő is szinte 100% hogy 1080p lesz. Tehát ha semmi mást nem számítunk bele akkor is $400 padló. Ezért tippelek én személy szerint $450re. Azon is keresnének rendesen szerintem.
Az a gond, hogy megetettek mindenkit a "gazdasági helyezet"tel és arra ráfogva akármit meg lehet manapság csinálni a vevőkkel úgyhogy én már semmiben sem vagyok biztos. -
-
playmore
tag
válasz
hombre[EU] #2009 üzenetére
Fizethetnének nekem is ezekért a spekulációkért.
Ha $400 lesz akkor a Nintendo mennybe megy.
Ha $450 akkor még mindig elégedett lesz a többség, maximum lesz egy duzzogó réteg.
Ha annál több (és nem valami bundle) akkor nagyon negatív lesz a visszhang még akkor is ha egyébként fogyni fog. Nem irigylem a vezetőséget, mert pénzt is kell csinálni, de nem lenne jó hosszú távon csökkenteni a gép eladásit mert nagyon fölé árazzák a konkurenciának... ami a Switch 1. -
morfondőr
addikt
Még a végén shadow drop lesz a konzol
Forrás: [link] (portugál oldal, google fordítós a kép) -
pzstm
titán
válasz
Sirandrish #2004 üzenetére
En addig vegigviszem Mario RPG-t, lehet a Toad-ot is elkezdem
-
morfondőr
addikt
A Switch bemutatkozásakor láthattuk a Skyrim-et is, ami még abban az évben érkezett is a konzolra, mekkora lenne, ha a Switch 2 az Oblivion remake-el indítana!
-
pzstm
titán
válasz
Sirandrish #2001 üzenetére
jah persze. Április 2-ig már minden nap eggyel kevesebb nap van
Új hozzászólás Aktív témák
Switch 2 topik
Nintendo OFF Topik
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- EA Sports WRC '23
- Formula-1
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Dark Souls sorozat
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest