-
IT café
-
(rögzített hozzászólás)
Van egy csomó Friend code a Switch topik összefoglalójában, ha megnézitek és nem szerepeltek benne, küldjétek el nekem a tiéteket, az újakkal kiegészítve átmásolom S2 ÖF-ba az egészet. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
-
playmore
tag
Kezdetnek szerintem is elég a tok/fólia/gép/Mario Kart kombó. Mondom ezt úgy, hogy összeszedegettem több mint egy tucat Switch 1 játékot a felkészülési időszakban. Azok legalább nem foglalnak majd helyet mert kártyán vannak
Meg hát nekem könnyű, Nintendo fan barátom fogja szállítani a first partykat Switch 1ről tehát idén nem is kell nagyon semmi, kivéve talán ha kidobnak egy új Splatoont vagy valami előre láthatatlan csodát. A Donkey Kong még a levegőben lóg azért. -
playmore
tag
válasz
morfondőr #3898 üzenetére
Nem tudtam ezeket pontosan, de a nagykonzolos méretekből kiindulva teljesen reális. A Series S bemutatásakor is azzal nyugtatták a népet, hogy nem kellenek a 4K textúrák úgyse és nem lesz gond a papíron 512GBos SSD. Dehogynem. Már a PS4 genben is 50+GB volt minden nagyobb cím és a 70-100GB sem volt ritka a vége felé. Már kint van az a hír is a VGCn, hogy az összes third party játék Japánban amiről van boxart az kulcskártyás vagyis mindent kötelező lesz telepíteni majd mint PS/Xboxon. Nagyon nagyon kevés lesz az 256GB. Ha tényleg igaz, hogy a Nintendo csak 0(kulcskártya), 8GB és 64GBos kártyákat tesz elérhetővé a third partyknak akkor hacsak nem lesz valami embertelen ellenállás akkor mindenki a kulcsot fogja választani mert a 8GB kevés, a 64 meg nagyon drága. Tehát a Nintendo játékokon kívül szinte mindent telepíteni kell és ha csak a PS4 méretekből indulunk ki akkor minden valamire való cím 50GB vagy több lesz.
-
playmore
tag
Azért nem venném alapnak, hogy mindenkinek gigabites nete van otthon
Egyébként a tárhellyel az a baj, hogy ha elfutnak a kurrens játékok akkor iszonyatosan kevés lesz, főleg ha ez a kulcskártyázás lesz a divat mert akkor aztán tuti úgy gondolja majd mindenki, hogy ha az ő játéka kisebb mint 200GB akkor el van intézve. Series Sen 360GB szabad hely van és az három aktuális third party játék (jó esetben!) pedig az a gép sem 4Kra lő. Az oké, hogy a Nintendo mindent megold a saját játékai tekintetében, de a Cyberpunk 64GBoson érkezik a startra és az igencsak karcsúnak számít mert a többi változat jóval nagyobb más platformokon. Most telepítettem a Forza Horizon 5öt Series Xre a Realms update miatt. 171GB. Series Sen sem sokkal kisebb.
Nagyon aranyos, hogy a Nintendo azt mutatta a grafikonon, hogy milyen sok játék fér fel majd az új tárhelyre. Végül is Switch 1esből rengeteg. -
playmore
tag
válasz
Crvsh3R #3888 üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy a legtöbben így fogják csinálni pedig gyakorlatilag mindenkinek vannak Series S változatai a játékoknak tehát nem teljesen nulláról kell egy low spec változatot csinálni. Remélem, hogy igaz lesz amit a Marvelous mond és rá lehet rakni egy kártyára mindkét verzióját egy játéknak. Akkor kevésbé fájna ha teljes árat kérnének érte. Persze ez azon is múlik, hogy más kiadók is bevállalják-e a 64GBos kártyákat. Most már nemsokára tisztába lesz végre téve ez a dolog, mert mindenki mást mond és a Nintendo valamiért nem hajlandó egyértelműsíteni.
Szerintem az első éven fog múlni mi lesz a bevett szokás. -
playmore
tag
válasz
markknight #3828 üzenetére
Respect, hogy meg sem próbálják rejtegetni a valós élményt, de ezen a ponton ez már negatív reklám. Szegény marketingesek izzadhatnak rendesen.
-
playmore
tag
válasz
hombre[EU] #3822 üzenetére
Ha nem befolyásolta volna akkor nem vonták volna vissza az előrendelést.
-
playmore
tag
válasz
Sidorovich #3760 üzenetére
Az ilyen kommentek miatt vettem Oledet végül, de azért egy kis PTSDm még mindig van tőle pedig három éve használok egy C1et csak videojátékra. Jópár száz plusz órás RPG lement rajta és "hála" annak, hogy a UI design már külön szakma majdnem minden játék nagyjából ugyanazokkal a stílusú és helyzetű kontrasztos elemekkel operál. Vagyis a sarkok mindenhol extrém módon vannak terhelve és a célkereszt is mindig ugyanott van játéktól függetlenül. Évente 2000 óra biztos belemegy. Ami kis előny van az az, hogy fél fényerőn megy és nem használom a HDRt mert érzékeny a szemem.
Jut eszembe van egy teszt a neten Switch Oleddel ahol a csávó egy vadonatúj gépet max fényerőn ott hagyott egy mozdulatlan Zelda képernyőn 24/7. Egy évig tartott mire annyira beégett, hogy teszt képernyőn látszódott és majdnem még egy mire játék alatt is. -
playmore
tag
válasz
Siegrune #3750 üzenetére
Oled TVn játszom úgy általában. Elvileg gond minden elem ami statikus és nem változik, tehát vicces módon elméletben egyáltalán nem szabadna Oled TVn játszani, max olyan játékokkal amiben nincs HUD. Tehát ha száz órát Zeldázol és ugyanott van valami az ugyanúgy baj mintha SNES játékban lenne ugyanott valami.
-
playmore
tag
válasz
hadam98 #3665 üzenetére
A Cyberpunk nagyobb felbontásban fut PS4Pron mint fog a Switch 2ön, viszont az is igaz, hogy az már nem bírta a Phantom Libertyt. A PS4Pro hasonlatot csak azért nem szeretem, mert annak a gépnek a 60fps mód vagy a nagyfelbontás volt az előnye. A Switch 2őn nem úgy néz ki, hogy intenzív játékoknál bármelyik is meglesz. Vannak funkciói amik tagadhatatlanul előrébb mutatóak mint ami a régi gépeken volt, de mind a Cyberpunk mind pedig a Hogwarts Legacy egy régebbi játék ami előző genre is kijött. Ha jönnek olyan címek mint az Alan Wake 2 vagy az AC Shadows akkor lehet majd arról beszélni, hogy nem csak az elmúlt 10 év PS4 termését kapjuk majd meg 30-40fpsel pepitában a gépre.
Tudom, hogy egy meddő téma az árazás, de objektíven nézve egyértelműen rossz az ár/érték arány. Lehet csűrni csavarni, Ghost of Yotei nem számít, nagy third partyk nem számítanak, de ettől még nem lehet mindig elhessegetni azzal, hogy hát ez van. Nincs tökéletes cég, a Nintendo sem az és nem dől össze a világ tőle. A videojátékos ipar egyetlen kőkemény érve az eladási adatok. Amíg a Nintendo termel addig igazolja a döntléseit. Ha nem akkor pedig lehet akárhogy magyarázni a bizonyítványt. Pár év múlva kiderül, hogy jól döntöttek-e.
-
playmore
tag
válasz
rendzso #3652 üzenetére
A Steam Deckhez hasonlítanak mindent mert referencia handheld és vagy ötmilliót eladtak belőle míg a többiből csak pár százezret. Emellett a legkonzolosabb kialakítású gép. A gép erős Nintendo szinthez képest, de több éves játékokat demóznak vele és a teljesítmény úgy tűnik, hogy körülbelül PS4+ szintnek felel meg. Emellett nem mehetünk el a mobiltelefonok észvesztő fejlődése mellett sem ahol a 120Hzes Oled képernyő már lekúszott az alsó sávokba is és open world játékok léteznek. Ezt azért tartom lényegesnek megemlíteni mert mindkét új Nintendo játék az open world felé nyitást adja el mint WOW pillanatot és ez megtörtént az összes többi platformon több mint tíz évvel ezelőtt.
A játékok árazása pedig igen is számít, mert elég párat hozzárakni a géphez és messze a legdrágább opció míg a Steam akciókon ugyanazok a játékok töredék áron mennek. Vagy ugye az a folyamatos vita tárgya, hogy kinek mennyit számít a hordozhatóság ha olcsóbban vehetsz egy PS5öt ami TVre kötve messze jobb teljesítményt ad. -
playmore
tag
Az ki is ment a fejemből. PC/Xboxon igen, ingyenes és nagyon meg lehet szokni, hogy elő húzhatok bármit és megvannak a mentések. Nálam mondjuk ez olyan esetleges dolog. Amikor előveszek 1-1 régi címet akkor életmentő, de olyan ritkán teszem meg, hogy ha nem lenne nem biztos, hogy érezném.
-
playmore
tag
válasz
hadam98 #3625 üzenetére
Az emulátorokkal nincs semmi baj régi platformok esetén. Szó szerint megmenti a játékkatalógust, a Nintendo is használja a saját platformján. Emulátorozni aktuális hardvert, na az már legjobb esetben is ingoványos talaj hiszen tényleges veszetséghez vezet. Arról nem is beszélve, hogy az a vicces helyzet is kialakulhat minthogy PCn "ingyen" 4K60ban tolják azt a Zeldát amit most fizetősbe kiadnak 1440p60ba.
Az olcsóbb relatív. HA kevés játékkal játszol és azokkal sokat akkor simán versenyképes a Nintendo. Azonban minél több játékkal játszol annál nagyobb gond, hogy átnézel bármelyik másik platformra és fillérekért kapsz meg mindent ami nem a pár dolláros kategória. Fizetős chattel az a gond, hogy az üzenetküldés és chatelés kvázi mindenhol máshol alap és ingyenes. Lehet jó amit a Nintendo csinál, de egy Discord (közös chat PC, PS, Xbox, telefonon) ezt ingyen kenterbe vágja.
Az eShop szerintem meg lesz csinálva rendesen.
"valószínűleg veszteségesen fogják adni ezt a konzolt"
Biztos, hogy nem fogják veszteségesen adni, max ha nem fogy. Ami vas benne van a gépben az nem extrém drága sem pedig saját fejlesztés.
Valószínűleg én vagyok az egyetlen akit nem zavar az Oled, nekem van mindkét képernyőből jó minőségű és mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai. A 120Hz / VRR / HDR nagyon szép lesz. -
playmore
tag
válasz
Rony949 #3566 üzenetére
Azok mind reálisak szerintem. Mivel úgy tűnik a Switch 2 tényleg bír annyit mint egy PS4 ezért mindenki ki fogja tolni az elmúlt 10+ év "vackait" kivéve ha tényleg ordasat buktak. Anthem mondjuk nem lesz. Az ATLUS eléggé hadilábon áll az optimalizálással pedig a játékaik még mindig PS3 szintűek. Szerintem csak arra vártak az újabb cuccaikkal, hogy ne kelljen annyit dolgozni az új géppel. MS szerintem mindent ki fog rakni, a nyári showjuk már állítólag totál multiplatform szellemben fog menni, Switch/PS/Steam logókkal.
Az árazástól függ, hogy mit várok. Ha a third partyk is a Nintendohoz igazítják az áraikat akkor nagyon szelektíven fogok vásárolni a gépre és PCre veszem a third partykat kivéve ha lesz valami jó fizikai amit kitehetek a polcra és nem ilyen kulcskártyák.
MKW bundle is nehéz döntés volt mert fizikaiba akarom a Nintendos játékokat, de meggyőztem magam azzal, hogy biztos mindig úgyis előveszem majd meg gondolom lesz hozzá ezer DLC... -
playmore
tag
válasz
Crvsh3R #3375 üzenetére
Pár napja kérdeztem pont emiatt, hogy mi a garancia helyzet, de nem kaptam rá választ és amiatt írtam nekik. Volt egy sejtésem, hogy a global garancia mint amit például az MS csinál az Xboxal az nem alap mindenhol. Még mindig megérné anyagilag rendelni csak én eléggé megszívtam pár alkalommal garanciáztatással msá cégeknél és nem tudom kísértsem-e a sorsot.
-
playmore
tag
válasz
hombre[EU] #3308 üzenetére
Azért mert ugyan volt már ilyesmi máshol egyedi esetekben - pl Moder Warfare valahány kijött egy 100GBos Blurayen, de csak 100MB volt rajta ami hitelesítette a letöltést - ez mégiscsak egy új dolog egy olyan platformon ahol nagyon sok a fizikai gyűjtő a mai napig. Ahogy tudom ezek a kártyák tényleg csak hitelesítőként fognak üzemelni, számottevő adat nem lesz rajtuk. Ezek nem egyenlőek azokkal a kártyákkal amin jelenleg mondjuk rajta van egy játék és a másik kettőt töltsd le. Fillérekbe fognak kerülni a kiadóknak és ugyan eladhatóak... mégis csak addig fognak létezni amíg a support szerverek.
Az emberek pedig észrevették volna mindenképpen, mert nemcsak nem működnek ezek a kártyák net nélkül (sok helyen a mai napig letöltési korlátok vannak) hanem az új drágább SD kártyákat is nagyon könnyen meg lehet majd tölteni így. -
playmore
tag
Azt csicsergik a verebek fizikai gyűjtő körökben, hogy a Nintendo erősen korlátozta a rendelhető Switch 2 kártyák méreteit a kiadók számára. Úgy értem, hogy csak néhány méret lesz és viszonylag nagy (tehát drága) méretűek a legkisebbek is. Ez megmagyarázná, hogy a Bravery Default és most a Suikoden I+II miért jön kulcskártyán mikor az teljesen indokolatlan. [link]
Csalódás lenne számomra, hogy ha azok a kisebb-nagyobb indie játékok amiket elkezdtem gyűteni Switch 1re ilyen kulcsokká degradálódnának. Remélhetőleg nem fognak fogyni és a kiadók rákényszerülnek, hogy tovább támogassák a fizikai megjelenéseket. -
playmore
tag
Elnézést, hogy kötözködöm, de ez csak az adott kiadó adott saját játékára vonatkozik. Nem nyilatkozhatnak más nevében. Ez csak annyit erősít meg, hogy nincs valamiféle globális előírás, hogy a Switch 2 Editionokat ne lehetne egészében a kártyán kiadni. Mivel a borítót sem láttuk még az adott játékhoz ezért azt sem tudjuk, hogy tartalmazza-e azt a szöveget az alján ami arra utalhat, hogy az update külön dolog.
Tudom, hogy egyeseknek ez szőrszálhasogatás, de ez ugyanúgy a Nintendo hibája, mint a milliónyi hardver legenda amit költöttek az elmúlt évben. A bizalom egy kényes dolog, könnyebb megtörni mint elnyerni. Mivel a Nintendo az árazással megrendítette a bizalmat (utólagos, sunyiban bejelentés, hatalmas áremelés és a fizikai még nagyobb emelése pedig tudják, hogy a vásárlóközönség nagy részének ez a mai napig nagyon fontos) ezért érthető, hogy sokak a rosszabbat feltételezik. -
playmore
tag
válasz
hadam98 #3139 üzenetére
Ezen már én is gondolkoztam. Németországban tengődő barátom felajánlotta, hogy hozna nekem egy Mario Kart bundlet a (fél)hivatalos magyar alapgép ára alatt ha szeretném. Azt tudom, hogy a gari itthonról több lenne, de a különbözet egy fél Mario Kart ára
Garanciáztatásról nem tud valaki valamit? Xbox esetén tudom, hogy a Microsoftot nem érdekli hol és hogyan vetted és állja bármelyik támogatott országban. Engem valahogy mindig megtalál valami gyári hibás átok és nem tudom kísértsem-e a sorsot egy bizonyos összeg felett. -
playmore
tag
válasz
Sirandrish #3042 üzenetére
Azért ez erős túlzás, netes "buborék" effekt. Azért mert ebben a topicban fókuszált érdeklődésű emberek úgy állnak a dologhoz, hogy kerül amibe kerül (és olvashatsz elég "Nekem akkor ennyi volt" kommentet lejebb) az nem az átlag. Nem ez az első rodeóm egy itthon kevéssé népszerű géppel. Nekem megvolt a Ninja Gaiden Black OG Xboxra mikor az összes akkori pesti üzlet gyakorlatilag egy kézen megszámolható mennyiségűt rendelt be az országba belőle. Nemrégiben előre megvettem egy csak ázsiai régióban kiadott Switch címet egy pesti boltból (mert külföldről is kb annyi lett volna). Boltos megsúgta, hogy hármat rendeltek amikor megjelent és ez volt az utolsó. A játék 2019ben jött ki.
A viszonteladás is azt használja ki, hogy fősodratú Nintendos és pár kiemelt címen kívül gyakorlatilag nincs készlet semmiből és ha külföldről rendelsz akkor az ottani fizetésekhez igazított + szállítási költséges árakkal simán versenyképesek.Amúgy továbbra is az a véleményem, hogy a Switch 2nek a legnagyobb konkurencia nem a Playstation vagy a Steam Deck hanem a Swicth 1. Nem véletlen, hogy sokakban felmerült itt is, hogy akkor erősen korlátozzák majd a Switch 2 vásárlásokat és a (remélhetőleg) jó visszafelé kompatibilitás keretében majd Switch 1re fókuszálnak. Szerintem a Nintendonak nem lenne érdeke, hogy a régi gépen tartsa a vásárlóközönséget, de ők tudják. A harminc felé közelítő áraknak viszont "örülök".
-
playmore
tag
válasz
markknight #3026 üzenetére
Inkább majd azt eredményezi, hogy átvágják a gordiuszi "Dehát a Nintendo játékok megérik mert tartják az árukat!" csomót. Megveszed a negyvenezres remastert, beírod a kódot, azonnal lefelezted az árát és buktál húszezret
Üzletileg akkor lesz jó döntés ha nem fognak hegyekben állni az eladatlan Switch 2 Editionok...
Egyébként utánaolvastam és az infó egy külsős support cégtől jön akik nem biztos, hogy tudják merre van az előre, de sajnos kinézem a Nintendoból. Ki kéne dobniuk egy tűzoltásos Directet azonnal az utóbbi napok reakcióira, kiéve ha nincs mit cáfolni persze. -
playmore
tag
válasz
csaba951 #3007 üzenetére
1) MVG válaszol erre a cikk alapján. A Nintendo azt mondta, hogy ha direkt hardveresen oldották volna meg mint idáig ami azt jelenti, hogy az eredeti Switch 1 hardware is van az alaplapon akkor túl sokat evett volna. Ez az áram és (nekik) költséghatékonyabb megoldás.
2) A real time shader fordításnak meg úgy általában az úgynevezett "wrapper" nem arról szól. MVG csinált már több wrapperes játékot. Az annyit jelent, hogy van egy program az emulált játék felett, de a gép operációs rendszere alatt. Amikor a játék kifelé kommunikál, mondjuk meghív egy Switch rendszerfunkciót akkor a wrapperen át beszélget kifelé. A wrappert úgy írják meg, hogy elkapja a belső üzeneteket és olyan formában továbbítsa kifelé amit a hardver, esetünkben a Switch 2 megért. Amikor pedig visszajön a válasz akkor azt lefordítja a játék Switch 1 nyelvére. Ez semmit nem garantál csak ennyit. Ettől nem lesz jobb a játék. Ha úgy írják meg a wrappert hogy biztosítson egyéb funkciókat akkor lehet. A gond az, hogy a Nintendo szerinted mit fog csinálni? Átfordítja neked egy komoly pénzből és munkából megírt wrapperrel 4K60ra a játékot ami valószínűleg egyedi patcheket is igényel játékonként mint amit a Microsoft csinált mondjuk VAGY megkapod egy az egyben amit Switch 1en mert az nulla munka, illetve ha valami gány lesz akkor az még rosszabul is fog futni? Nem akarok senkit elkedvetleníteni, de már sokadszor merül fel, hogy a Switch 1 játékok itt majd komoylan fel lesznek javítva miközben pénzért árulják ugyanezt a Zelda és társai esetén. A legreálisabb amit elvárhat(nánk) az az, hogy nem fognak szaggatni a játékok és ha dinamikus a felbontásuk akkor maxon fognak menni, de erre sincs SEMMI garancia.
3) Szinte biztos, hogy nem, az egy szoftveres megoldás, az emulátor fog valamennyi helyet foglalni. Kivéve ha bizonyos játékok egyedi patcheket kapnak. Még azt sem tudjuk igazából hogy fognak-e futni a kártyák online frissítés nélkül... -
playmore
tag
válasz
Rathrol #2997 üzenetére
Most tett fel egy videót a Modern Vintage Gamer. Neves programozó/fejlesztő. Volt egy cikk a visszafelé kompatibilitásról és arról beszélt. A lényeg, hogy a többi Nintendo konzollal ellentétben itt most nem 1:1 hardveres emuláció lesz hanem szoftveres. Vagyis imádkozz ugyanis a hivatalos Nintendo oldalon a Switch 1 játékok 70%a úgy van megjelölve, hogy elindul, de... (ez hiányzik). Tehát ha nem lesz jó akkor nem hogy jobban, de még rosszabbul fognak futni a játékok. Reméljük a legjobbakat, de megjelenésig valószínűleg nem lesz sok infó ha gáz a BC. Az meg, hogy bármit is feljavít nagyon erősen kérdéses, még az is kérdés, hogy legalább a szaggatást eltünteti-e a játékokból.
Nekem is nagy érvágás lenne, összegyűjtöttem jópár NSW játékot amivel akarok játszani. -
playmore
tag
válasz
Sirandrish #2966 üzenetére
Annyiból jobb, hogy megvehettél és végigjátszhattól egy csomó játékot ami tetszett és nem néhány fizikai Nintendo címból kellett válogatnod ami tuti tartja az árát.
@Szabi® Az Nvidia teljesen leuralta a PC piacot, DLSS patchek nemhogy lesznek, de kb kötelezőek.
-
playmore
tag
A beugró sokkal nagyobb, de a harminc-negyvenezres játékok kongatják a vészharangot. Nem kell a legújabb csúcskártya semmihez, főleg annak nem akinek konzolon az is csoda ha valami nem nagyjából 30fps. 400k? 10 játék ára a Nintendo szerint. A Switch 1 emuláció csak még jobban sarkította a helyzetet, ahol beugró PCk jobban futtatják az exkluzívokat mint maga az eredeti vas. Ha most van egy közepes PCd akkor szinte biztos, hogy mindent el fog vinni ami Switch 2re ki fog jönni.
-
playmore
tag
Nem tudom volt-e már, Street Fighter 6 PS4/5 vs Switch 2: [link]
Alapvetően a két PS között van, nyilván nagy képernyőn jobban kijön, hogy a PS5 alatt van. Az Nvidia GPU tényleg sokat segít. Szerintem teljesen korrekt, és igazolja a vas árát is és emellett tényleg minden PS4 játék elméletileg lehetséges. Csak azok a fránya játék árak ne lennének. Én azért remélem a third partyk alá fognak vágni árban a Nintendonak (mind kezdő mind akciózás szempontjából) és ha más nem akkor nekik lesz már kínos, hogy durván jobban kinéző cuccok mennek majd fele annyiért. Nyilván ha van nagy géped (nekem van) akkor ez kevésbé probléma, de én régi vágású vagyok és van sok játék amit én handhelden szeretnék játszani. Szerintem egy Octopath Traveler, akármilyen tactics például vagy SEGA, Bomb Rush Cyberfunk szerű arcade romp jobban is "illik" kis képernyőre és szívesen tolnék egy Street Fighter 6ot is ott (ha lenne fizikai...).
Viszont ahogy mondtam ha a Nintendo csak azért is kannibalizálni fogja a saját és más játékeladásait, akkor bizony a játékaim 90+%a Switch 1 lesz és remélem a visszafelé kompatibilitás kisajtolja belőlük a maximumot. -
playmore
tag
Ne legyenek illúzióink egy konzollal kapcsolatban, de a fair play kedvéért ezek a natív beállítások 30 fpshez: https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/1hw7aai/cyberpunk_2077_native_800p_settings/
A felskálázás annyira ránőtt a játék iparra, hogy az az alap ha nincs külön megjelölve. A Switch 2 egyelőre hozzá a Deck+ szintet a cél hardver jellege miatt. Amit te linkeltél az semmiképpen nem 40-60 hanem 30-40 beállítás. Csak a képernyő frissítés jellegéből adódóan 60 a vsync. -
playmore
tag
válasz
koncsik #2691 üzenetére
Nem volt semmi a Tony Hawkon kívül amin csodálkozom, mert az MS majd hasra esik, hogy mindent kiadjon mindenhova. Talán a saját nyári showjukra tartogatják a bejelentést. Úgyis már belengették, hogy ezután más konzolok logóival fogják a trailereket nyomni mint egy igaz multiplatform third party. Nagy buli lesz. Game Pass tuti nem lesz, senki akinek egy kis esze van nem fogja beengedni a kis kertecskéjébe. Főleg miután kvázi bedobták a törölközőt. A Nintendo harmincezres játékokat akar eladni a Storeból, nem egy ezrest havonta beszedni egy Game Passos ügyfélből aki amúgy nem vesz náluk semmit.
-
playmore
tag
válasz
erer1000 #2687 üzenetére
Sajnos erről egy pisszenés sem volt idáig. Remélhetőleg nem azért mert csak a minimum minimumát teszik bele. Amit mondasz, a max fps/felbontás kellene, hogy legyen az alap, illetve személyes kívánságom az lenne, hogy a Switch 1 dokkolt szintjét hozza handheldben is a Switch 2 ami sokkal inkább illene a 1080p képernyőre is.
-
playmore
tag
válasz
Bencus88 #2677 üzenetére
Hát ja az a kérdés, hogy lesz-e még ilyen és third partyk is akarnak-e esetleg ilyet. Én beszereztem egy marék Switch 1 játékot amire nem gondolom, hogy lesz bármilyen frissítés, meg két Nintendos is beesett mert jóbarátom szállítja a többit
Persze pont a Jamboree az egyik, de abban nem látom, hogy az update bármit is hozzáadna ami hiányzik. Pár nagyobb címet mint mondjuk Persona 5 el tudok képzelni egy Switch 2 kollekcióban, de ki tudja. -
playmore
tag
válasz
Bencus88 #2670 üzenetére
Ahogy mondod lesznek fizikai "Switch 2 Edition" játékok. A két Zelda kijön Switch 2re külön (teljes áron) az összes patchel és a jobb grafikával kártyán első nap. Kirby is meg a Jamboree amiket kiemeltek. Ha akarod updatelheted a Switch 1es változatot is, de akkor ugye kell tárhely és nem lesz natív teljesen offline a kártya.
-
playmore
tag
válasz
szabonagyur #2658 üzenetére
Nem aggódom, hogy csúcsjátékok rajtam maradnának, de ha minden más esetben a magas alapár csak problémák garmadáját hozza. Ha valami niche cucc kell akkor ki tudja lesz-e rá vevő, ha magas az alapár kisebb a vásárlóközönség, ha külföldről rendelek akkor meg fog ütni olyan kategóriákat ahol sokkal többe kerül stb stb.
-
playmore
tag
válasz
cactuar #2653 üzenetére
Király. Tényleg nagyon örülök. Most kell lerakni a jó példát, én szeretnék minél több fizikai játékot a gépre. Azért is vagyok savanyú a $80os World miatt, mert alapoz(hat). Nekem amúgy is kimaradt a játék úgyhogy emiatt fogok erre figyelni és lehet, hogy előbb utóbb bekerül a kalapba.
-
playmore
tag
Ahogy mondod. Az jól hangzik, hogy el tudod passzolni, de minden egyéb szempontból legalább annyira problémás mint azok a lemezek nagy konzolokon amiken a játék csak egy része van. Először azt hittem ez csak a 50+GBos játékokra vonatkozna, de a Bravery Default Remaster is olyan. Tehát hiába veszed meg az új játékot, el kell battyognod valami normális netkapcsolathoz és ki tudja meddig tölteni. Arról ugye nem is beszélek, hogy így a 256GBos kártya semmi a géphez.
-
playmore
tag
A Nintendo játékok a Zelda kivételével $60ba kerültek mikor már évek óta minden nagy $70ért árulta a cuccait, de annak ellenére nem voltak elegek a milliós eladások. Ez mindenhol leépítésekhez és részvényár zuhanásokhoz vezetett. Mindeközben Nintendonál inkább a vezetőség csökkentette a saját fizetését és elkerülték az elbocsájtásokat ami részben annak is köszönhető volt, hogy nem terjeszkedtek túl mint mások ahol órás stáblisták futnak egy-egy projekt végén. Most pedig úgy néz ki, hogy felmennek egy továbbra is elméletben $60os PS4 szintre, de PS6os árakon.
-
playmore
tag
Csak egy nagyon kis kisebbségnek volt pénze saját gépre és eredeti játékokra akkoriban. Azt, hogy akkor annyiba kerültek a digitális értékek az nem vonatkoztatható a mára ugyanis a technika természetes fejlődéséből adódóan változott az árazás. Ma alapszintű játékokat néhány fős átlagos tudású csapatok össze tudnak dobni míg régen ki kellett találni előtte nem létező dolgokat és tologatni a biteket. Már nagyon hosszú ideje probléma, hogy ezek a mega játékok egyértelműen túl vannak tolva és a Nintendo ezért is kapott sok dicséretet a Switchért, mivel sikerült találniuk egy olyan grafikai szintet ami elég jó volt, de nem került észvesztően sokba. Ezt akarják most felrúgni annak ellenére, hogy még mindig jóval alacsonyabb szintet céloznak meg mint mások. Ettől még a játék lehet kiváló és én általánosan kevéssé vagyok érzékeny a grafikai részre, de van oka annak, hogy a konzolos piac évek óta másfele mozog és ahogy Szabi is mondta a Nintendo a Switchel a handheld és otthoni konzolos piacából csinált egyet. Úgy látom mintha rövidtávú profit érdekében mindenki, nemcsak a Nintendo gyorsítani szeretné a konzolok bedőlését.
-
playmore
tag
válasz
peternac #2585 üzenetére
Nincs az az isten, hogy a Welcome Tourt megvegyem akár egy euróért is. Nézek majd róla egy Youtube videót, kb. ugyanaz lesz az élmény. Inkább beleteszem az árát egy Ázsia/USA fizikai exkluzívba. Na jó, ha valamelyik Nintendo menyecske jönne át személyesen telepíteni. Akkor rá is fizetnék.
-
playmore
tag
Ez olyan mint a Game Pass érvelés. Ha előfizetést igényel akkor nem ingyenes
Nyilván ahhoz hasonlítom, hogy 7 éves játékok ultimate editionje negyedéért vihető és a nextgen upgrade alapból ingyenes. Ahogy nézem pont azok a játékok lesznek megpatchelve amik technikai fekete foltok voltak first party ellenére a gépen egyfajta bocsikaként.@Bencus88: Nekem a GBA óta lesz ez az első saját gépem (barát révén azért belenéztem a dolgokba közben néhanapján) tehát hasonló szituban vagyok mint te, de láttam már jópár platformot elcsúszni banális(nak tűnő) dolgokon. Nekem most eléggé megkeserítette ez az amúgy teljesen jó minden mást, de lehet majd elmúlik.
@nagyatt: Szerintem lehetett volna kicsit több játék a bemutatón, legalább tease, de amúgy teljesen meg voltam elégedve mindennel és a technikai specifikációk szerintem jóval jobbak mint amire számítottam. Az (játék nem a gép) ár viszont nagyon nagy mélyütés és minimum aggasztó.
-
playmore
tag
válasz
Bencus88 #2559 üzenetére
Számoljuk csak össze a WiiU remastereket a Switchen... meg most a 80 eurós Zelda updateket... Nem bántásból mondom: tudom, hogy itt fanokkal beszélek, tehát az általános hozzáállás sokkal pozitívabb, de a játékok túlárazása annyira feltűnő, hogy emellett nehezen elképzelhető, hogy elmegy a közönség nagy része. Az a gond, hogy azzal érvelni, hogy minden drágább csak addig hangzik jól amíg fogy is a gép. Mert ha földbe áll mint a WiiU mert a közönség amelyik simán megette volna a 70EURt már nem veszi be a 80at akkor lehet rá akármilyen Mario, mint ahogy a WiiUra is volt Breath of the Wild, csak hiába.
-
playmore
tag
Mondjuk ez a konzolozás olyan mint a politika: az eredmények utólag igazolják a terveket. A Switch is nagyon rossz ár / érték arány az összes többi platformhoz képest és mégis ment. Ha bejön nekik ez az árazás akkor majd arról elmélkedünk 10 év múlva, hogy mekkora zsenik voltak. Ha meg nem akkor lesz ezer egyértelmű elemzés miért volt hiba.
-
playmore
tag
válasz
Bencus88 #2546 üzenetére
A Doom $70 lesz azaz 25900 Xboxon és PSen is. Ne keverjük azzal, hogy mindenféle extra kiadások meg millió DLC lesz hozzá. $70 az alapár a AAA játékoknak a másik két gépen és tényleg csak a GTA úszhatná meg a többet. A Nintendo nagyon jó cuccokat rak le és biztos, hogy a Mario Kart és a Donkey is isteni lesz, de van az a pont ahol a Nintendo is egyértelműen túlárazott. Amikor az árazáson rágódtam természetesen nem csak itthonra gondoltam, itt eleve a Nintendo még a döglődő Xbox alatt is van, mert annyira drága. Ez viszont már külföldön is megüti az ingerküszöböt és gyakorlatilag a Switch 1 felzabálhatja a Switch 2 eladásait. Hacsak a Nintendo eleve nem úgy tervezte, hogy a két gépet párhuzamosan futtatja és a Switch 2őt egyfajta Proként tartva akkor nem tudom mit gondolnak.
Nagyon remélem amit talán előbb is mondtam, hogy ez csak first party only árazás, azt még le tudnám nyelni és nagyon ajánlom, hogy más ne árazza a fizikait külön, főleg ha szinte biztos, hogy nagy cuccok nem lesznek mind a kártyán. Persze tudom, hogy lehet nézelődni meg innen onnan olcsóbban rendelni külföldről is, de a magas alapárat nem lehet csak úgy megugrani szerintem.@Szabi® A Nintendo magához áraz és ez a gond. Ha úgy érzik ők beletettek annyit a Mario Kartba mint a Sony a Last of Usba MAGUKHOZ képest akkor oda is árazzák akkor is ha akár csak egy "ezer éves" Forza Horizon 5 technikailag valahol fényévekkel előbb van. Tényleg nagyon sajnálnám ha ezen kinyírnák a Switch 2őt hosszú távon. Főleg mert én is akarok pénzt beletenni éés magamat sajnálom a legjobban természetesen
-
playmore
tag
Én megértek mindent, de példálózni azzal, hogy régen mennyibe került a szoftver mikor az átlag család meg sem engedhette magának, hogy egy gépe legyen otthon az egyszerűen nem fair, mert akkor én meg jöhetnék azzal, hogy kazetta árban volt meg Commodore-ra az összes játék szóval egymillió százalékkal többet fizetek
A játékokat kis specializált úttörő csapatok pakolták össze és a Doom 1 valami százezer példányban fogyott - hivatalosan - ami őrületnek számított akkoriban. Most meg valahogy mindenféle csoda szoftverekkel meg code monkey garmadával a tíz milliós eladások is kevesek.
Az utóbbi évtized tapasztalatai alapján egyszerűen nem látom miért is akciózna bármit is a Nintendo... hacsak tényleg el nem ássák a gépet a launchkor. Ne legyen igazam. -
playmore
tag
válasz
Bencus88 #2524 üzenetére
Szerintem nagyon leegyszerűsíted a dolgokat. Először is a digitális szórakozás térnyerése közvetve iszonyatosan felvitte az életszínvonalat, főleg a csóró országokban mint nálunk. Egyre olcsóbb, erősebb gépeket kapsz amin a tartalom általánosan elérhető szinte mindenkinek. Korlátlan netet kapsz fillérekért tartalom meg van szinte minden árkategóriában hozzá. Ebbe kezdtek az utóbbi időben agresszívan belenyúlni a cégek és most a Nintendó nemcsak duplán, de triplán emelte a tétet. És ezzel az a gond, hogy átlépik azt a vonalat amit a tömegek zsebből ki tudnak fizetni.
A legtöbb usernek a PS5Pro létezése egyszerűen nem releváns semmilyen szinten ezért nem is lehet érvelés alapja. Lehet azt mondani, hogy minden drágább lett, de amikor az úgy-ahogy elfogadott tíz dolcsis emelés helyett ráhúznak harmincat úgy hogy generációkkal nagyobb és szebb játékok mennek $60 alatt az minimum elgondolkoztatja az átlag vevőt, de leginkább elriasztja. És a gép ára gyakorlatilag nem is nagy gond, számítottak erre sokan, egyszer elviselhető. Nem is értem miért gond ez, persze nyilván össze lehet rá kaparni, egyszeri kiadás. De a játékokon emelni ennyit és a fizikain még többet az nagyon nagyon nem mindegy a felhasználóbázis 99%nak. Ez simán WiiUt is csinálhat a gépből (ne legyen igazam), mert mindenki aki nem hardcore fan az minimum habozni fog ezek után.
Végezetül (bocs, hogy ilyen hosszú) itt térnék vissza arra amivel kezdtem: a digitális szórakozás olcsóságáról. A társadalmat eltolták abba az irányba hogy annak akinek kevés van a digitális világ lett a szórakozás fő forrása. Nem jár harmincezerért étterembe, de meg tud venni 5-10 esetleg néha 20 ezres játékokat vagy van valami előfizetése játékra/filmre vagy ingyenes cuccokat tol a vásárlások között stb. Úgy is érezheti magát mint a király hiszen eléri szinte ugyanazt mint a pénzesebbek. Neki most ez 30+ ezres játékár belengetés, a fizikai megfojtása egyenesen tragédia. Nekem több pénzem és időm van mint az átlagnak játékokra és még én is kicsit nehezen nyeltem le, hogy olyan Switch 1es játékok amiket máshol pár ezresért vesztegetnek azok itt 10-20 ezer forintért mennek. Akkor most még erre akarnak emelni vagy 30%ot és ki tudja mennyire megnehezíteni használt piacot?? Nagyon veszélyes játékot űz a videojáték ipar és a Nintendo élére állt a legdurvább áremelésnek emberemlékezet óta... -
playmore
tag
válasz
l.skywalker #2453 üzenetére
Szerintem a fizikai / digitális a választás lehetőségről szól elsősorban. Attól függően, hogy aza játék neked hogyan és mire kell választhatsz. Mondom ezt annak ellenére, hogy szeretném ha mindenből lenne fizikai. Tehát más embereknek más igényei vannak. Még annak ellenére is, hogy én szeretném fizikaiba az új Mario Kartot lehet hogy mégis digitálisan veszem meg, mert szinte biztos, hogy az egész gen alatt ki fog tartani és örökzöld multis cím. Mivel barátaim mind távol élnek úgyis mind meg kellene vennünk ha játszani akarunk. De mondjuk egy RPGt simán fizikaiba látom jobban érdemesnek, főleg ha egyszer viszem végig. Arról nem is beszélve, hogy ha egy játék van digitálisan és fizikaiba akkor dönthetek arról, hogy melyiket veszem meg akár csak azon az alapon, hogy melyik olcsóbb nekem.
-
playmore
tag
válasz
l.skywalker #2427 üzenetére
Ez komoly??? Nem lesznek fizikai játékok egyáltalán? Akkor mire kell fizetni az extrát?
-
playmore
tag
Az, hogy mások mit csinálnak nem nagyon nyugtat meg, főleg amíg ott 70€ az alap. Tudom, hogy mik mennek a háttérben és mindenki kannibalizálni akarja más eladásait, de ez - szerintem - túl megy egy bizonyos határon. Nem véletlen, hogy nem merték belökni az árakat a shown. Arról nem is beszélve, hogy a fizikai előadásokra ez miként fog hatni. Csak abban reménykedek, hogy a third partyk nem mernek majd 70 fölé menni és lesznek majd akciók mint a Switch 1 esetén.
-
playmore
tag
Hát nem tudom ki hogy van vele, de nekem ez a játék árazás elkeserítő. A gép annyi amennyi és azt tud amennyit, de ennyire fölé árazni és ráadásul a digitális felé terelni komolyan megingatott abban, hogy vegyek-e gépet. Tudom, hogy mi az a Nintendo adó, de ez nagyon meredek.
-
playmore
tag
HDR 120 4K meg minden is! Szerintem nagyon jó volt, de nem mondani árat az nagy fekete folt.
-
playmore
tag
válasz
koncsik #2231 üzenetére
Inkább "educated guess" amibe clickbaitet meg álmokat is beleszőnek. Egy csomó teljesen logikus következtetés azoknak akik az üzleti részére kevéssé látnak rá vagy csak szimplán túl sokat várnak a Nintendotól. Azért örülök, hogy nem derült ki minden előre, nekem nagyon elrontja a bejelentéseket, hogy már nincsenek ezek a semmiből showk mint pár évtizeddel ezelőtt. Mindent tudunk előre. Vagy leakből vagy valami elszólt / feltöltött dolgokból. Azért van egy nagy hátránya ennek a hosszas időhúzásnak amit a Nintendo a Switch 2vel művelt. Annyi időt hagytak a "rumor mill"nek, hogy szinte lehetetlen, hogy ne legyen csalódás valamilyen szinten amit végül megkapunk. Valami tényleg semmiből jövő meglepetéssel(ekkel) lehet(ne) ellensúlyozni csak azt ami lesz a végén.
Ha nem lesz PS4 szint akkor csalódás, ha nem lesz 60fps csalódás, nem lesz Oled (ez biztos) akkor csalódás stb. stb. Ha nem lesz valami nagyon ütős ÚJ cucc akkor csalódás, ha csak néhány jó cucc lesz csalódás... végletekig lehetne sorolni. -
playmore
tag
-
playmore
tag
Ha szeretnétek valami izgalmasabb gondolatmenetet akkor figyelembe ajánlanám, hogy a tegnap bejelentett Patapon 1+2 és Everybody's Golf amúgy SIE (Sony Interactive Entertainment) játékok... a Bandai Namco kiadásában. Valószínűleg a Sony megpróbálja belökni őket a radar alatt, de felmerül a kérdés, hogy vajon számíthatunk-e más elhagyatott Sony címekre Switchen. Gravity Rush esetleg?
-
playmore
tag
válasz
koncsik #2186 üzenetére
Ez azért elég erős kamu szagú
Szerintem több köze lesz valami központi social menühöz amiből modern módon egy helyen elérhetőek az üzenetek, barátok meg chat mint egy esetleg visszafelé kompatibilis 3 játékkal sztori. Aztán az is lehet, hogy az egér módhoz lesz gyorsgomb. -
playmore
tag
válasz
markknight #2158 üzenetére
Pro kontrollert miért ne? A kompetitív userek alsó gombos kontrollereket használnak amúgy is még PS/Xboxon is. Na az az igazi "így is lehet" élmény. Mikor rájössz, hogy nem kell abbahagyni nézelődni/célozni azért mert újratöltesz vagy kinyitsz egy akármit.
Amúgy személyes vélemény, hogy mondjuk Splatoonon kívül nem tudom melyik kompetitív cucc van amiért nagyon főne a fejem Switchen hiszen mindegyik minimum alatti szinten fut rajta a többi géphez képest miközben crossplatformok. Bár az is lehet, hogy csak kifogás mert rajtam a 120Hzes high end setup sem segített -
playmore
tag
válasz
koncsik #2118 üzenetére
Az Oled abszolút esélytelen és javítsd át a GTAVI-t GTAVre és akkor kb jó is...
A 120Hz VRR LED amúgy teljesen logikus lenne és nagyon jól bebiztosítaná a VRR 40Hz mód a gépet a jövőre nézve, de Nintendoról beszélünkEgyelőre azt is megköszönném ha nem a legolcsóbb panelt tennék bele amit találnak. Még örülnék is neki bizonyos szempontból mert a beégés réme csak cseszteti az agyamat. Az első éves külsős játékok esetén viszont totál őrületre számítok, ha a gép tényleg tud hozni egy PS4 szintet. Senki nem akar majd lemaradni és mindenkinek van egy zsák játéka a padláson amit csak egy gyors portolás választ el, hogy nagyot menjen.
-
playmore
tag
Itt részben abból indulunk ki, hogy egy mai mezei okostelefon is képes skálázni. Lehet hajtani jobban is, legfeljebb jobban melegszik. Ha meg nagyon melegszik akkor visszaveszi magát a felhasználó beavatkozása nélkül. Tehát a mezei user körülnéz és azt látja, hogy ezt mindegyik kézieszköz tudja a Switchen kívül akkor teljesen jogosan merül fel benne, hogy ezt lehetne úgy is. Nyilván Nintendoról beszélünk tehát az jogos butabiztos megoldások mellett valószínűleg a legnyomósabb ok, hogy technológiailag nagyon le vannak maradva.
Az pedig amit lentebb említettek, hogy hát mi lenne ha a mezei user nem elégséges töltőt használ, hát akkor szimplán lekapcsolna. Vagy tönkremenne. Reddit és társai tele vannak olyan sztorikkal, hogy nem gyári töltők kinyírták a Switchüket. -
playmore
tag
A kérdés amúgy jogos hiszen ha be van dugva fixen akkor elvileg ugyanúgy lehetne nagyobb teljesítménye mintha dokkolt lenne BÁR akkor a saját képernyőt nem kell üzemeltetnie. Supersamplingnak hívják amikor egy gép nagyobb felbontást rak ki egy képernyőre mint amit az tud és lekicsinyíti. Egy 1080p kép lekicsinyítve 720pre részletesebb mint az eleve 720p. Ugyanígy az fps is lehetne jobb. Arról nem is beszélek, hogy a legtöbb 3D Switch játék azért se nem 720p se nem 1080p hanem egy alacsonyabb felbontásból próbál megélni. Viszont a Nintendo ilyen vagy olyan okokból ezt nem tette lehetővé. Ha nincs a dokkban akkor nincs plusz erőforrás. Talán ez is változik majd a Switch2vel.
-
playmore
tag
válasz
Balazs_ #2061 üzenetére
A TF már egy régi, de elég megbízható mert attól jött akit igazoltak az eddigi infók. Elvileg kínai gyárból és szállítólevelekből jött a konfiguráció mint a 12GB Ram is.
A többi annak ellenére, hogy teljesen logikusan hangzik inkább "educated guess" vagyis VRR rengeteget segítene a gépnek ha az fps nem az igazi, de igazából csak 40fps felett működik ami arra utalna, hogy 60 ha nem is az alap, de esetleg erősen használt opcionális lenne. A 120Hz is elsősorban a 40fps móddal segítene ami közelebb van a 60hoz, mint a 30hoz válaszidőben. Tehát ezek mind logikus dolgok, de mivel Nintendoról beszélünk ahol néha nevetséges dolgokon spórolnak (bár ez szinte mindig igazolta őket handheldeknél) ezért majd meglátjuk.
Az LCD egyébként szerintem is azért rugóznak sokan, mert a legtöbb olcsóbb tömegtermelt eszközben kritikán aluliakat használnak. Még az alap Deckben is elég gány volt. De egy jó LCD simán megközelíti az Oledet ha nem egymás mellett használod. Amikor lecseréltem a felső kategóriás LCD TVmet egy hasonló Oledre akkor egyértelműen látszott a különbség, de amikor lecseréltem a belépő laptopomat egy csak szimplán közép alsó kategóriásra akkor hónapokig teljes sokkban voltam mert akkora volt az ugrás. Oleden játszom elsősorban, de laptopon is szoktam néha. Főleg erősen kontrasztos (vagyis 2D pixel haha) játékokat és persze van különbség, de sosem jut eszembe laptopon, hogy a feketék vagy a színek nem olyan jók. Pedig a laptop NEM gaming egyáltalán, tehát semmilyen szempontból nem hozza azokat a válaszidőket mint a TV. Szimplán egy jobb minőségű LCDt kell belerakni és nem lesz gond. -
playmore
tag
A Switch 1 mai áron $390 körül lenne és állítólag az új vas tényleg combos lesz, de szerintem legjobb esetben egy PS4 ekvivalenst kapunk egy-két modern funkcióval (és még az is túl szépen hangzik). Ne felejtsük, hogy az akkuidő nagyon fontos akármilyen új is lesz a processzor és a képernyő is szinte 100% hogy 1080p lesz. Tehát ha semmi mást nem számítunk bele akkor is $400 padló. Ezért tippelek én személy szerint $450re. Azon is keresnének rendesen szerintem.
Az a gond, hogy megetettek mindenkit a "gazdasági helyezet"tel és arra ráfogva akármit meg lehet manapság csinálni a vevőkkel úgyhogy én már semmiben sem vagyok biztos. -
playmore
tag
válasz
hombre[EU] #2009 üzenetére
Fizethetnének nekem is ezekért a spekulációkért.
Ha $400 lesz akkor a Nintendo mennybe megy.
Ha $450 akkor még mindig elégedett lesz a többség, maximum lesz egy duzzogó réteg.
Ha annál több (és nem valami bundle) akkor nagyon negatív lesz a visszhang még akkor is ha egyébként fogyni fog. Nem irigylem a vezetőséget, mert pénzt is kell csinálni, de nem lenne jó hosszú távon csökkenteni a gép eladásit mert nagyon fölé árazzák a konkurenciának... ami a Switch 1. -
playmore
tag
Szerintem egy tokot és a "pro" joyt mindenképpen érdemes venni hozzá, de ha nem viszed sehová akkor végül is a tok nem kell. A kontrollert vagy ergonomikusabb jobb joy-cont (pl egy normális D-pad a balra) szerintem mindenki igényli egy idő után, de lehet, hogy ezt csak én gondolom így. Játékból meg nálam mindig az volt az elv, hogy kettőt minimum vegyen az ember egy új konzolhoz. Legyen egy gyorsan letehető / felvehető party cím (az új Mario Kart esélyes erre) és valami egyjátékos - lehetőleg ami valamit mutat a gép erejéből. Ha más nem lesz akkor direkt vettem egy Deadly Premonition 2őt 2000Ftért, az majd megmutatja az erőt.
Ja és hát a gyári tárhely valószínűleg nem lesz elég semmire úgyhogy egy nagyobb kártyát is érdemes nézni.
Annyi előny lesz a Switch 2nél, hogy végül is egy még jobban átgondolt Switch 1 lesz tehát nélkülözni fogja az olyan baklövéseket (pl egyetlen töltő port pont rossz helyen) ami külsős "javítások" vásárlását igényelné. -
playmore
tag
válasz
Bad Pritt #1985 üzenetére
Abban igazad van, hogy nem lehet egyértelműen összemérni, de a PS4 akkor már túl volt pár árcsökkentésen a PS5 most meg már áremelésen
. A 190 is a Digitalra vonatkozik csak. Én a $450re tippelek, a nagy Nintendo szaki barátom $400ra, a többet vagy kevesebbet én nem látom reálisnak. Illetve most már konkurencia is van még ha apró is, még a Nintendo adóval sem látom, hogy ezt a PC handheldek közelébe áraznák.
Tudom a magyar árazás ettől függetlenül lehet erős, de remélem nem. Illetve ahogy lentebb is mondta valaki az, hogy a gép húsz ezerrel olcsóbb vagy drágább már szinte mindegy. Ha a játékok még magasabbról indulnak majd akkor ott elmegy a többszöröse hamar. -
playmore
tag
Tuti olcsóbb lesz a régi, illetve ahogy mondani szoktam minden az áprilisi bemutatón múlik.
1, Crossplatformok lesznek-e a játékok illetve lesz-e nagy különbség? Vagyis mennyire akarja a Nintendo párhuzamosan futtatni a két gépet, kvázi Switch 1et megtartani mint a Switch 2 belépő verzióját? Ez garantálná, hogy a Switch 1 nem lesz sokkal olcsóbb még egy ideig.
2, A régi játékokat mennyire javítja fel a gép? Érdemes-e váltani csak azért, hogy a kedvencek jól fussanak? Lesznek-e patchek vagy újrakiadások?
3, Mekkora lesz az ár differencia? Ha viszonylag olcsó lesz az új gép akkor az tuti nagyon lenyomja a régit hiszen nem sokkal többért egy jóval erősebb és időtálóbb darabot kapsz. Ugyanígy ha kap egy nagy hivatalos árcsökkentést a Switch 1 akkor az a használtat még inkább lenyomja.
4, Lesz-e egy brutálnak ígérkező akár first vagy third party Switch 2 exkluzív cím még az évben (elég valószínű)?
Spekulációk, spekulációk még pár hétig legalább -
playmore
tag
$500 nyitó ár a legmeredekebb tipp, reálisan nézve inkább $450 (450EUR
) lesz, tehát valamivel 200 alatt. Sajnos az MS és Sony segíti, hogy vastagon fogjon a ceruza, hiszen minél magasabbra árazzák a gépeiket annál feljebb mehet a Nintendo is. $400 lenne az "álom" ami ugyan elég esélytelen, de annyi alapja azért van, hogy igazából az alap Switch ($300) az pénzromlást beleszámolva valahol $390 környékén kellene, hogy legyen ha ma jelenne meg.
A kezdő játékok plusz kiegészítők meg tuti elvisznek még egy százast és akkor valószínűleg még konzervatívan becsültem. -
playmore
tag
válasz
szildavid90 #1931 üzenetére
Erről szoktam vitatkozni egy Nintendo fan barátommal. Ő (is) úgy gondolja, hogy nyáron kihozni botorság lenne illetve nem hisz benne, hogy ezt meglépnék. Szerintem az eredetileg belengetett leak (június 11.) teljesen reálisan hangzik és nem gondolnám, hogy hátrányt szenvedne a gép. A fanok úgyis megveszik és egy 150 millás felhasználóbázisban van elég, hogy vigye az elejét. Még talán jó is jönne a ellátás szempontjából ha nem akarna mindenki egyet karácsonyra egy őszi launch esetén. Bár fent tartom, hogy az áprilisi bemutató kulcsfontosságú lesz. Még a barátom is azt mondja ha cross platformok lesznek a játékok és nem lesz valami odaverős a Mario Karton kívül akkor csak azért nem cseréli le az Oledet első nap (de első évben biztos vesz). Én a visszafelé (és előre)kompatibilitásra is nagyon kíváncsi leszek. Ha a Nintendo kilép medréből és odatesz egy komolyabb támogatást a régi címekhez - akár csak egy max fps/max felbontás - az is egy erős érv lenne azoknak akik gyatrábban teljesítő játékokkal nyomják. Persze az ideális szerintem az lenne ha a dokkolt Switch 1 mód futna handheldben is a Switch 2őn.
A kint / bent ülős érvelést meg pont ennél a gépnél nem látom hiszen hordozható. -
playmore
tag
válasz
szildavid90 #1916 üzenetére
Ahogy előttem is mondták az áprilist mindenképpen érdemes megvárni. Egyébként pedig reálisan nézve nagyon kevés olyan esetet tudnék mondani amikor javasolnám a régi gép megvásárlását ilyen közel a másodikhoz.
Legrosszabb esetben sem lesz kétszer annyi az új gép, de legalább háromszor annyira erős lesz és az új játékok is mennek rajta. Emellett ha mégis az előző mellett döntenél akkor nemcsak elég valószínű, hogy leviszik az árát, de sokan le is akarják majd cserélni tehát elég nagy eséllyel találsz olcsót. -
playmore
tag
Először is kétlem, hogy az MCC teljes áron lesz kirakva, Xboxon sem az. Másodsorban ez a játék alapvetően nem különbözik az utóbbi években divatos remaster/remake (és minden ami közötte van) hullámtól. Tomb Raider 1-3, Dark Forces, sorolhatnám napestig. Ezeknek a cuccoknak van piaca - bár rettenetesen hullámzó. Az hívta őket életre, hogy aki nem tudja/akarja megugrani azokat a köröket ami egy régi játék futásra bírása igényel (a legtöbb régi cucc nem tud mit kezdeni modern hardverrel és oprendszerrel) annak készen adják a tutit. A kiadónak is megéri hiszen általában a befektetett munka minimális, az árat is alacsonyan tudják tartani és tiszta haszon ha sokan rácuppannak. Az elsődleges célközönség a nosztalgiázók és azok a fiatalok akiknek imponálnak ezek a régebbi játékok. Azokat a játékokat se felejtsük amik gyakorlatilag hozzáférhetetlenek voltak eddig mint a River City Girls Zero vagy a Sunsoftos kollekció amin most vágtam fel az ereimet mert még mentéssel és tekeréssel is nehéz mint a dög.
Az MS nyilván abban reménykedik, hogy ez beindíthatja a döglődő Halo frencsájzt, amit én erősen kétlek hiszen felsőbb szinteken semmi sem változott. Ha meg nem, azért reálisan nézve 1-2 milliót hozhat az új platformokon. Vagy nem, leszarják. Van helyette COD.
Mint minden videojáték esetén az árazással természetesen lehet vitatkozni, azért ez a csomag elég erős, Halo 1 felújítva (360ra de akkor is), Halo 2 felújítva One szintre, Halo 3/ODST/Reach "UHD" a Halo 4 pedig annyira erős volt 360on, hogy az még One játéknak is simán elmenne 4Kban. Multi, osztott képernyős móka meg minden.
A Switch 1 lehet tudná futtatni ha nagyon akarnák, de éppen ez az mi visszatartott sok lehetséges portot a gépről. Túl sok munka, túl sok macera és ha retek lesz a végeredmény akkor még veszteséges it. Nem sokan akarnak egy külön enginet írni Switchre mint a Sniper Elitesek. Már nem az aranykorban vagyunk amikor minden portot külön team írt az adott gép képességeihez. A Switch 2ben szimplán lesz elég headroom, hogy ne kelljen a legtöbb PS4/XBO játékkal nagyon szenvedni. Inkább ezek mint a sok AIval generált asset flip. -
playmore
tag
Huh, hát nem gondoltam volna, hogy pont a Halo MCC lesz számon kérve a Switchen. Szerintem nem érdemes ott leragadni, hogy már megint régi játékok lesznek. Amíg a Nintendo nem akar veszíteni a hardveren és belemenni egy olyan versenyzésbe náluk nagyobb cégekkel amit nem tud megnyerni addig olyan lesz a grafikai színvonal amilyen. Én megértem, hogy jó lenne ha lenne, de ott tartunk 2025ben, hogy 150 millió Switch van eladva, 3 millió Deck és talán ötszázezer Rog Ally mellett. Az videojáték árazás meg egy teljesen külön dolog, arról alig szoktam kommenteket látni, hogy megveszed a nagykonzolokat és a PS/MS Storeban lévő játékok 90%a vígan elfut a Switchen miközben alig kerülnek kevesebbe. Imádom az Octopath Travelert, de ha elkezdjük patikamérlegen nézegetni, hogy mit kapsz a pénzedért akkor kb 1000Ftba kellene kerülnie újonnan az összes 2025ös 2DHD / pixelart csodának és mégsem annyi.
A Halo MCC pedig egyébként abszolút speciális eset aminek a legeslegutolsó pontja az, hogy jön a Switch 2. A Microsoft átviszi magát multiplatformba és ki lett adva az ukáz, hogy kifacsarják az utolsó cseppet is mindenből ami van. Mindent kiadnak mindenre hátha keresnek rajta öt forintot. Ha nem, akkor megy a levesbe a fejlesztőkkel együtt. A Halo MCC se PSen, se Switchen se sehol sem fog reálisan nézve fogyni komoly mértékben, de két tucat majom át tudja portolni éhbérért. Egy bizonyos réteg megveszi vagy érdeklődésből vagy gúnyolódási célzattal és ennyi. Azok a játékok a mai Fortnite / COD közönségnek nullák, pedig a 1,2 elég jól fel lett újítva és a 4-5 még ma is megállja a helyét. Az Infinitet nem értem honnan veszitek, a leggányabb Halo, unalmas, gyenge, a belső helyszínek elmennek kinézet ügyileg, de az open world siralmas. nem véletlen, hogy 3 hónap után földbe állt akármilyen ingyenes volt. Csak az volt a szerencséje az elején, hogy mosolyszünet volt a COD/Battlefield/Overwatch bénázásai miatt akkoriban. -
playmore
tag
Miért jönne hamarabb? Az MS hetente jelent be egy "új" játékot PS5re, ha lesz akkor valószínűleg egyszerre lesz bejelentve a Sony verzióval. Gyakorlatilag minden third party arra vár, hogy végre lemenjen az áprilisi Direct ahol a Nintendo fenntartja magának az első éjszaka jogát a szoftver kínálat bemutatására. Utána ömleni fognak a bejelentések mindenhonnan. Ha tényleg elboldogul a gép a PS4/XBO felhozatallal akkor mindent (is) át fognak portolni a gyors haszon reményében. A jelenlegi gen már neccesebb, de nagyon kevés olyan játék van ami ne lenne megoldható ha a kiadó egy várhatóan száz milliós felhasználóbázisra pillant.
-
playmore
tag
A lista fele Unreal, de ha véletlenül igaz lenne az borzasztó jó hír hiszen akkor a gép igencsak erős lenne még akkor is ha komoly butításokkal járnának a portok. MS Flight Sim különösen gépigényes játék. A Hifi Rushnak különösen örülnék, amit az MS csinált vele az gyalázat.
-
playmore
tag
Lehet kissé félreérthető voltam, mikor azt mondtam, hogy olvastam akkor úgy általában a netes kommentekre és hírekre gondolok. A Switch 1TF is inkább a gép megjelenése körül terjedt el, újabban már inkább félről beszélnek. Persze lehet, hogy az is benne van, hogy most már el lehet ismerni a hibákat hiszen mindjárt jön a jobb
Láttam már jópár ilyet mindenféle tech termékkel, sőt játékokkal kapcsolatban. Az utolsó pillanatig hibátlan az első rész amíg a második ki nem jön ami kijavítja az első hibáit. -
playmore
tag
Helló mindenkinek. Kicsit visszaolvastam, de nem sokat úgyhogy ha ismételgetek valamit akkor bocs. Utolsó Nintendo konzolom a GBA volt és Switch 2őt tervezek szóval lesz egy kis ugrás. Három dolog jutott eszembe:
1, Sokat olvastam arról, hogy a gép akár PS4Pro szintet is tudhat majd. Ez nekem mindig olyan furcsa volt miért pont a pro és nem az alap, de gondolom ezt valami vágy táplálja a 60fps miatt? Azok is viszonylag erős pletykák, hogy lesznek rá PS4es játék portok, szerintem az már teljesen jó lenne mindenkinek. A PS4/XBO óta szinte nem fejlődtek a játékok mechanikában, csak grafikában.
2, Lehet, hogy csak nekem nincsenek elvárásaim, mert nem a Switch lesz az egyetlen gépem, de nekem sosem volt igény, hogy "komoly" játékokat nyomjak hordozhatóba. A Nintendo címek mellett éppen azért is vetettem szemet a gépre, mert azon kaptam magam, hogy a legtöbb játék ami tetszett az utóbbi években azok pont gyakorlatilag nem haladják meg a Switch képességeit. Persze azért látom, hogy nem futnak acélosan rajta, de mégis.
3, Visszafelé kompatiblitás: azt tudom, hogy a Nintendótól nem lehet elvárni, hogy az extrákba komolyan belefeküdjenek, de azért szerintem a minimum elvárható az lenne, hogy a Switch 1es játékokat "max" fpsel és felbontásban futassa. Vagyis ha dinamikus a felbontás akkor maxon és az fps ne ugráljon a Switch 1hez beállított maximum alatt. Akkor talán a Deadly Premonition 2 is játszható leszViszont a vágyálmom igazából az lenne, ha a Switch 2 a Switch 1es játékok dokkolt módját játszaná le handheld módban is. Ha jól emlékszem 1080p a pletykált felbontás az új gépre ami abszolút feküdne is.
Új hozzászólás Aktív témák
Switch 2 topik
Nintendo OFF Topik
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest