- Windows 11
- OpenMediaVault
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
- Bittorrent topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen routert?
-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
válasz
4Grider #108543 üzenetére
Ahogy már írták előttem, teljesen online ment az egész, néhány nap alatt megjött a kinyomtatott eSIM QR kód, szerencsére nem csak házhoz szállítással lehet kérni, hanem PostaPontra is, így rugalmasabban át lehet venni.
#108584 Lauda: Igen, kell rá tölteni, én 3000-et fogok, így 365 napig nem lesz vele probléma. Walletben meg majd szépen elhasználom valamire az összeget, úgy, hogy 500Ft megmaradjon (10 perc telefonálás elvileg).
Az normális, hogy kb. 30 perce Emergency calls only / Not registered on network hibát kapok, ha hívni próbálok? Természetesen egy repülő be / ki megvolt, aztán pár percre rá egy újraindítás de semmi változás.
eSIM-nél elvileg nem kell ezt végigzongorázni, de azért megpróbáltam, hibás adatokra hivatkozva nem ment tovább, pedig jól írtam be az ICC-t és a telefonszámot.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
trec12 #108795 üzenetére
Lehet, hogy lehettem volna figyelmesebb, nem állt szándékomban félrevezetni senkit, nagy eséllyel amit írtam az a végleges cím módosításkor van, ha pl. költözés vagy hasonló lép fel:
Szolgáltatási Cím módosítása:
A Yettel 2024. március 5. napjától biztosítja a Szolgáltatási Cím módosítását az alábbiak
szerint.
Az Előfizető a Szolgáltatási Cím módosítását kezdeményezheti, amennyiben a
tarifacsomagot a rögzített Szolgáltatási Címtől eltérő helyen kívánja igénybe venni. A Yettel fenntartja a jogot arra, hogy az Előfizetés hálózatba történő bejelentkezéseinek helyét összevesse az Előfizetői Szerződésen rögzített Szolgáltatási Címhez tartozó szolgáltatási területtel.
Az Előfizető a Szolgáltatási Cím módosítását kizárólag olyan címre igényelheti, mely szerepel a Yettel OtthonNet szolgáltatásokhoz kapcsolódó címadatbázisában, tehát az adott címen elérhető valamely értékesítés alatt álló OtthonNet tarifacsomag. A tarifacsomagok igénybevételi feltételei közötti különbségek miatt a Yettel nem vállal arra garanciát, hogy a megjelölt új Szolgáltatási címen is az előzővel megegyező szolgáltatás érhető el.
Amennyiben az új Szolgáltatási Címen más tarifacsomag érhető el, mint amellyel az Előfizető rendelkezik, abban az esetben tarifacsomag-váltás szükséges. Továbbá, ha az Előfizető rendelkezik bérelt routerrel, a Yettel megvizsgálja, hogy szükséges-e annak cseréje is a tarifacsomag által biztosított szolgáltatás függvényében. Ezek következtében a címmódosítás során változhat a tarifacsomag havidíja és esetlegesen az eszköz bérleti díja is, amelyhez az Előfizetői és az Eszközbérleti Szerződések módosítása válhat szükségessé az előfizetői igényre adott szolgáltatói ajánlat alapján, annak Előfizető általi elfogadásával. Amennyiben az Előfizető e módosítást nem fogadja el, úgy e Szerződések változatlanok maradnak. -
trec12
addikt
válasz
Dr Bubo #108796 üzenetére
Mert szerintem nincs is ilyen (21. oldal 3.10.). De ha a fórumtárs gondolkodik akkor talán az is beszédes lenne neki, hogy az opció nevében benne van a "bárhol" szó.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
SztiviVander #108792 üzenetére
És csak oda engedi, ahol szintén van OtthonNet, ellenkező esetben (ha életbevágó az OtthonNet használata ott, ahol nincs OtthonNet) a Yettel elkezdi kiszámlázni a Hordozható Internet árát.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha online vásárolt telefont beviszek üzletbe, hogy tegyék bele a SIM-kártyát és a kártyára szeretnék pénzt is feltölteni, akkor személyit kérnek?
-
tomp
félisten
válasz
lasz10 #108788 üzenetére
Mondjuk a Yettel honlapjáról idézett szöveg szerintem nem céloz semmilyen dedikált sávra.
Ha meg a Yettel dolgozók mondogatják ezt a hülyeséget, az már probléma.
Vagy azt se tudják mit adnak el vagy előírás a hülyítés. Utóbbi röhej, előbbinél pedig akkor miért dolgoznak ott... -
lasz10
junior tag
A Yetteltől, nekem is mondták amikor mobilnetet kötöttem, de a honlapjukon is erre céloznak ezzel szerintem: "A Yettel hálózata megbízható és stabil, de az OtthonNet a legjobb minőségű 4G vagy 5G hálózatokat használja, így biztosítja a teljes értékű otthoni internetezést. "
-
tomp
félisten
Amúgy honnan ered ez a külön dedikált sáv mese?
-
thomanyek
újonc
Sziasztok! Szerintetek van különbség a korlátlan mobilinternet csomag és otthonnet internet között?Úgy olvastam valahol, hogy az otthonnet külön dedikált sávot használ.Ez igaz lehet?
-
csernak75
senior tag
válasz
donjohnson #108775 üzenetére
Nem biztos hogy megéri újra kötni, nekem emelés után is csak 5100 Ft lett a díjj 4490 ről.
Ha most kérnék újat 2 éves bérléssel 6750 lenne. Aztán nem olyan rossz ez a B818, amíg nincs 5G addig biztos nem cserélek. -
y2K_o
csendes tag
válasz
gps76 #108771 üzenetére
Nem biztos, hogy teljesen értem milyen módon van bekötve az antenna, de ami eddig lejött abban sok hibát látok. Először is ezek a kis vacak antennák mint ami a képen lóg a vezetékről, nem jók semmire. Irányított antenna kell, lehetőleg kültéren elhelyezve, a legközelebbi feléd néző torony irányába. Lemeztető alá nem szabad ilyesmit tenni. A router felületén kapcsold ki a beépített antennákat, mert ha valahogy összehozza CA-ban a kültéri antennáról kapott jelet azzal, amit a kis antennákon lát egy másik toronyból, durván visszaveszi a sebességet.
-
gps76
őstag
válasz
SztiviVander #108772 üzenetére
Igen, ki van hagyva most az erősítő. Ha leveszem az antennát alig van net.
Ez egy bermuda háromszög, ráadásul pont 3 torony közepénél vagyok, arra tippelek ilyenkor másik toronyhoz csatlakozik.
-
Cravaly
tag
válasz
aprokaroka87 #108770 üzenetére
Nálam is megy már az 5G SA, őszintén megmondom, hogy csalódott vagyok.
5G NSA eredmények:
Letöltés: 600-700 mbps
Feltöltés: 60-80 mbps
ping a bix.hu-ra és a speedtest szerverekre is: 18-30 ms5G SA eredmények:
Letöltés: 600-700 mbps
Feltöltés: 25-30 mbps
ping a bix.hu-ra és a speedtest szerverekre is: 18-30 msEl tudnám fogadni, hogy a feltöltés lassabb, mert nincsenek használva azok a 4G sávok, de a késleltetés sem lett alacsonyabb semmivel sem. A térerő megfelelő az esetemben, kb. 250 m-re vagyok a toronytól takarás nélkül.
Ezekkel az eredményekkel, inkább maradok 5G NSA-n, mivel így is állandóan fent van az 5G-n a router (ZTE), nem dobál le meg semmi ilyesmi.
Szerintetek miért ilyenek az eredmények?
-
SztiviVander
addikt
-
gps76
őstag
válasz
y2K_o #108765 üzenetére
Ami nekem van Huawei router, csak 4G-t tud, ezt adták otthonnettel. Most is van egy Yagi antenna a toronyra irányítva, volt B28 erősítő bekötve, de azzal csak ideig-óráig jó, utána lefagy a mobil rész. Vagy összegerjed valami, vagy nemtudom pedig az ajánlott 7 m-nél nagyobb táv megvan a kinti és a benti antenna közt, téglafal is van, lemeztető is, de csak erre tudok gondolni. Most nézem átmászott B20-ra a router most 15-17 Mb/s -ot tud, de este gondolom sokan lógnak rajta. Próbáltam B28-on lefixálni a bandot, de azzal lassabb jóval. Most úgy megy, hogy az erősítő ki van kötve, csak a lejövő koax-ra, van rátéve a beltéri antenna, és mellette a router. Azért nem kötöm be direktbe a routerbe, mert így a telefonnak is lök egy kicsit a 4G vételi jelén.
-
aprokaroka87
nagyúr
Ahogy nézem itt is megjelent az 5G SA, Hódmezővásárhely.
Ez a 4G-re is lehet amúgy hatással?
Mintha kicsit javult volna a dolog, bár eddig sem panaszkodtam.
De most megvan a 120-140mbit nappal is.
3CA-val.
Én továbbra is 5G NSA-n vagyok max. -
Oldman2
nagyúr
Pár hete/hónapja jelentek meg a Yettel készülékek között a „felújított mobilok”.
Van-e itt olyan, aki ezek közül vásárolt?
A tényleges gyakorlatban mit jelent az "akkumulátor kapacitása legalább 85% teljesítményt nyújt" kitétel? -
tamikomac
aktív tag
válasz
Viktor0610 #108766 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
-
y2K_o
csendes tag
válasz
gps76 #108763 üzenetére
Irányított antennát esetleg próbáltad? A tplink router-en vannak sma csatik. Nemrég kipróbáltam néhány antennát, 2 bizonyult közülük használhatónak. A kicsit drágábbik megoldással 5km-ről sikerült 5G-t szednem az irodába, 400-500 körül tölt stabilan. Ezt a debreceni antennás üzletből is be lehet szerezni. A zte-vel sajnos nem lennél előrébb, mivel ott a ts9-es csatikon csak az 5G-s frekvenciákat veszi, az NSA miatt viszont a 4G-nek is stabilnak kéne lennie, a beépített antennái viszont ebben az esetben elvéreznek.
-
y2K_o
csendes tag
válasz
Krisz26 #108752 üzenetére
Nekem valamiért nagyon instabil lett a router miután rácsatlakoztam az aginet appból. Elég régi fw van a router-en, szerintem épphogy kilépett a béta verzióból. Hogyha nem létfontosságú, érdemes lehet csinálni egy gyári visszaállítást és onnantól mellőzni az appot. A frekvenciák fixálásáról írtam neked privát üzenetben, elég hosszúra sikerült a tutorial, nem akartam ide szemetelni.
-
gps76
őstag
válasz
szkaroly #108732 üzenetére
Nálam is ez a helyzet Debrecen mellett, a Vekeri tó előtt/után még Edge se nagyon van, foltokban összevissza van 4G is. Most a CPE 3 Pro otthonnetes routerben lefixáltam a B28-ra, így varázslatos 8/5-öt tud, de éjszaka vagy lekapcsolják, vagy torrentezik valaki, mert gyalázatos, ennél is gyengébb lesz. A B20 még rosszabb, más meg nincs. Hosszúpályiból jön a jel, mert a többi használhatatlan, fejleszthetnének errefelé is, 2024-ben 4G lefedettségnek illene lenni minden lakott területen.
-
donjohnson
addikt
válasz
Dave1984 #108761 üzenetére
The maximum bandwidth of an individual 5G carrier is 100 MHz.
(valahol a lap közepén van ez a mondat benne.)
140 MHz-hez már 5g CA kell majd. -
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson #108759 üzenetére
Köszi,ez logikusan hangzik. Nálam elég jó az 5G 91-85RSRP SNR 15-20 között változik.
@ csernak75 : Akkor várom azt a plusz 40Mhz et -
tamikomac
aktív tag
Létezik még a tulajdonjog tisztázás feltöltős kártya esetében?
Számlásból kártyásra menne több SIM és onnan lenne a tulajdonjog tisztázás. Számlásról kártyásra szükséges egy kezdeti 3000 Ft-os feltöltés. Utána (ha még létezik), tulajdonjog tisztázáskor is szükséges még egyszer egy 3000 Ft-os feltöltés?
-
donjohnson
addikt
válasz
Dave1984 #108757 üzenetére
nálam például alig marad meg 5g-n a router és a telefon (itt még NSA van). ha ragaszkodsz az 5g-hez, akkor ezzel az SA módszerrel lehet kényszeríteni az 5g-t.
példa, ahol jól jön:
olyan videóknál, ahol időnként csak kis darabokat tölt le a videóból és nem folyamatos a letöltés, ott mindig visszaesik 4g-re és akár meg is állhat a videó, ha lassú az alapfrekvencia. SA esetén pedig nem kell megvárni a 4g CA vagy NSA 5g felépülést, hanem mindig rajta vagy a nagy sávszélességű 5g-n. -
Dave1984
őstag
Elindult nálam is az 5G SA.
Otthonet Zte routerrel.
Annyit vettem észre minimálisan lassabb a letöltés és sokkal lassabb a feltöltési sebesség, Ping maradt 30ms körül.Inkább visszaraktam NSA ra.
Mi előnyét láthatom ennek? Ha van egyáltalán? -
Krisz26
tag
válasz
donjohnson #108755 üzenetére
Ok, rendben, köszi!
-
donjohnson
addikt
válasz
Krisz26 #108754 üzenetére
igen, remélhetőleg.
a https://whatismyipaddress.com/ nézd meg ma és holnap ilyenkor, hogy változott-e az ip címed. ha más lesz az ip címed mint ma, akkor rendben újraindult. -
Krisz26
tag
válasz
donjohnson #108753 üzenetére
Ok, persze csak az a gond, hogy ha elérhetetlen, akkor úgy tűnik nem is működik rajta az újraindítás. Tegnap 9:45-kor megállt, és ma 14 órakor már nem indult újra, pedig be volt állítva, hogy minden szerdán 14 órakor induljon újra. Most beállítottam, hogy minden nap 23:55-kor induljon újra. Ez akkor így megoldja a problémát?
-
szkaroly
senior tag
válasz
aprokaroka87 #108750 üzenetére
Időközben a 6462-es valahogy eltünt, csak a 3710-esről van B20.
-
szkaroly
senior tag
válasz
aprokaroka87 #108748 üzenetére
Telekom ugyanez. Vodát nem tudom. Mivel itt nincs semmilyen vonalas net csak a mobilnet, ezért a Yetteles korlátlant nem akarom lemondani. 30 mbit és jó térerejű 4G amit szeretnék.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Avayasoft #108730 üzenetére
Megvan a pontos oka miért érdeklődtem ez iránt.
1000 Ft/hó és napi 490Ft/100GB ha hasznalva van. Egyébként napi 100Mb díjmentesség van benne, csak utána kapcsol át a 100GB-ra.
A nagy cumi még, hogy a napi 490Ft / 100GB kizárólag éjfélig tart (utána megint 490Ft / 100 GB), és nem az indulástól számítva 24 óra.
Viktor0610: Nagyon köszönöm. -
szkaroly
senior tag
válasz
aprokaroka87 #108745 üzenetére
Igen, ez a torony a 6462-es. B1, B8, B28 van. Toronytól kb. 200-300 méterre keletre lakom. De mint ahogy írtam feljebb, a toronytól Ny, ÉNY-ra jó igazán. Yettel évente megkérdezi mennyire vagyok elégedett a hálózattal, én meg mindig adom a 3-ast.
-
szkaroly
senior tag
válasz
aprokaroka87 #108743 üzenetére
6462-esre. De az csak a toronytól É, ÉNY irányban jó igazán. Néha felmegy a 3710-es gerlaira is. De az is gyenge errefelé.
-
szkaroly
senior tag
válasz
donjohnson #108740 üzenetére
Nem, én váltom át. 4G-n feleakkora a sebesség (7/1 mbit) és gyenge a térerő. Semmi értelme hogy folyamatosan váltogasson össze-vissza, otthon a 3G stabilabb és gyorsabb. Reggel amikor megyek dolgozni visszanyomom 4G-re mert bent a városban az a sokkal jobb.
-
donjohnson
addikt
válasz
szkaroly #108739 üzenetére
ennyiszer váltogat?
ha csak netezni akarsz és zavar, hogy lemegy 3g-re, akkor nézd meg a netmonster "csak LTE" kapcsolójával. ha telefonálsz is, akkor majd rakd vissza Auto-ra, mert a telefonálás csak LTE only-ban nem jó.a netmonster-en belül a 3 pötty (alul) aztán phone info, előhozza ezt a menüt, ahol lehet állítani hogy nr only, lte only stb. [link]
-
szkaroly
senior tag
Azt el is felejtettem említeni hogy éjfél után minden nap lekapcsolják a 3G-t és valamikor hajnalban visszanyomják. Tehát kb. így néz ki a rutin:
Hazaérkezés délután: 4G-->3G
Éjfél után: 3G-->4G
Reggel 6: 4G-->3G
Reggel 7:15: 3G-->4G -
szkaroly
senior tag
válasz
Viktor0610 #108733 üzenetére
Néha rossz helyen. A gyulai Aldi és a Jánoszugi régi vasúti átkelőhely között miért kell 50-80 mbit? Van kb. 5 tanya. Itt több száz család lakik és írtam feljebb mennyi a sebesség. De itt van Fényes is, ott több ezren laknak és nem sokkal jobb a helyzet.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
szkaroly #108732 üzenetére
Hol találsz még az országban bekapcsolt 3G cellát? Csak azért kérdezem, mert a Yettelnél úgy tudják, hogy 2023 végén lekapcsolták mindenütt a 3G-t...
-
-
szkaroly
senior tag
Örülők hogy ekkora fejlesztések lesznek, de először a 4G hálózatot kellene fejleszteni. Hazajövök délután, átkapcsolom 3G-re (gyorsabb), majd reggel amikor elindulok visszakapcsolom. A sávszélesség 15/5 ill. 7/1 (4G) mbit/s. Tőlem 1-2 km-re a semmi közepén 50-80 mbit.
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
tamikomac #108726 üzenetére
Ennek a Yettel Holiday internetnek semmi értelmét nem látom. Kifizetsz 11.000 forintot és akkor még 1 Mb-ot sem neteztél.
Nem hittem, hogy valaha azt mondom, de egy Telekom feltöltös kártya és 30 nap mobilnet felőfizetés jobban megéri: 10.000 forint és feltöltési bónuszok, és ha úgy jön ki akkor dominó szerda (vagy csütörtök) kedvezmény.
De van napi és 3 napi korlátlan net is. -
-
tamikomac
aktív tag
Szasztok,
Szerintetek ha valaki vásárol a weboldalon keresztül 11 hó hűséggel Yettel Holiday Hordozható Internet SIM-et, élni fog a 14 napos elállás, vagy "bármi" hasonló? És mennyi lehet itt a kötbér idő előtti felmondás esetén? Megnézik mennyi lett volna a hűség nélküli havidíj és alkalmankénti használat és pluszban kinyomják? -
lasz10
junior tag
válasz
donjohnson #108720 üzenetére
Van benne, nekem újkorától így van, nem tapasztaltam elérési problémát.
-
esbii22
őstag
válasz
Viktor0610 #108715 üzenetére
Bocsi nem hűséget akartam írni hanem bérleti díjat. Ugye a netnél (rourernél) ez 1000Ft 24 hónapra.
-
Krisz26
tag
válasz
donjohnson #108720 üzenetére
Köszi, ez azért eléggé gáz, hogy ilyen. Akkor minden napra beállítok egy újraindítást mondjuk minden éjfélkor.
-
donjohnson
addikt
válasz
Krisz26 #108719 üzenetére
igen sajnos.
az a megoldás hogy beállítod az automatikus napi restart-ot a menüjében éjszakára ha van benne.
ha nincs benne ilyen funkció akkor okoskapcsolóval ütemezetten hajnali 3:00-kor kikapcsoltatni és 3:01-kor visszakapcsoltatni.
tapo okoskapcsoló
xiaomi okoskapcsoló -
Krisz26
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Tapasztalt valaki yettel otthonet-nél olyat, hogy a router tplink nx510v esetében offline lesz minden előzmény nélkül? Eléggé bosszantó, mert ilyenkor nem tudom elérni távolról az okoseszközeimet. Napokig, hetekig jól működik, aztán rossz lesz.
-
-
zoli62
addikt
válasz
Viktor0610 #108715 üzenetére
Mondjok szerintem az eszközre valő kötbér nem teljesen szabályos, mivel a bérlési díjat eleve úgy kéne a szolgáltatónak kikalkulálnia, hogy nyereséges legyen, általában szolgáltatásra szokott lenni kötbér.
-
-
válasz
Dave1984 #108712 üzenetére
Tegyél panaszt. Az ÁSZF szerint nem lett volna szabad felszámoljanak kötbért az első 3 hónapban.
A tarifacsomagra és az eszközbérletre a Yettel 3 hónapos, azaz 90 napos visszavételi garanciát vállal, aminek keretében az Előfizető az Egyedi Előfizetői Szerződés és az Eszközbérleti Szerződés megkötésétől számított 90 napon belül azokat az idő előtti megszüntetési díj megfizetése nélkül felmondhatja. A szerződéskötés során esetlegesen elkért előleget a megszüntetést követően elsődlegesen banki átutalással, bankszámla hiányában postai készpénzkifizetés útján visszatérítjük. A Szolgáltató nem érvényesíti az idő előtti megszüntetési díjként az akciós időszak alatt kapott havidíjkedvezményt, akkor sem, ha hűségvállalás feltételeit az Előfizető a visszavételi garancia időszakát követően sérti meg.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Együttműködést kötött a Yettel a magyar kormánnyal
A következő négy évben legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztést hajtanak végre. -
csernak75
senior tag
Nagyon lassú volt a mobilnet és ezt láttam:
1,4 MHz B1 sáv?
-
-
yanna
addikt
válasz
Viktor0610 #108698 üzenetére
Tiltásra gondolok.
Többieknek is köszi! -
-
tuto558
aktív tag
válasz
Dave1984 #108695 üzenetére
Box stabilitásról ugyan nem tudok nyilatkozni, mert én LG webOS appon használtam, valamint Chromecast4-en, de nekem pont ellenkező tapasztalatom van a képminőséget illetően. Megrendeltem a Yettel TV-t próbaképp hogy lecseréljem-e a Telekom TV-t, de nálam minden csatornán elmaradt képminőségre a TelekomTV-től, a sport adók pedig kifejezetten rosszak voltak 25 fps-sel, úgyhogy 2 hét után le is mondtam, maradt a TelekomTV.
-
lasz10
junior tag
válasz
trec12 #108700 üzenetére
A Yettel tv-t még nem próbáltam, de a digi online-nál rosszabbal nem találkoztam. A képminősége rém gyenge, gyakran szétesik a kép, ha weben nézem, ha a firetv stickeken. Ilyen sem a zattoo-n, sem a joyn-on, sem az amazon prime-on sem a sky Bundesligán, sem a sky PL-en, sem a dazn-on nem fordul elő, de a directone is nagyságrendekkel jobb. Leszámítva pár top focimeccset, amikor mindegyiken előfordul kimerevedés pár másodpercre, esetlegesen tovább is, de az érthető is, ha az adott szervert nem százezer, hanem százmillió eszköz nézi. Azt hittem, hogy csak a digi csak webes felületen xar, de ugyanaz a stickeken android apk-val is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest