Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XPEnology
- Hálózati / IP kamera
- Sweet.tv - internetes TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux haladóknak
- VoIP telefonálás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Signal elnöke szerint biztonságos az üzenetküldőjük
- Úgy tűnik, hogy nem bünteti meg az EU az Apple-t a böngészők miatt
-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Landsmann #114354 üzenetére
Szerintem itt csak 5G-ről van szó, az már nem hinném hogy benne van hogy ezt melyik megoldással kell biztosítani.
Bár azt se felejtsük hogy a Yettel mindenkit felenged 5G-re, de ugye jó pár csomag van ami az ÁSZF szerint is max 4G-re van kiadva, itt igazából simán megléphetik hogy nekik nem lesz elérhető az 5G azok után.
Az ügyfél meg kb semmit nem tehetne, valószínűleg még az NMHH is megvonná a vállát. -
-
tomp
félisten
-
MadMancs
veterán
válasz
Landsmann #114170 üzenetére
Továbbra is YEPP re szavazok. Megrendelés során kiválasztható fizikai sim is. 7 napig így is free. Csak akkor nem azonnali hanem várni kell a SIM re. De akár egy Otthonnet is játszhat. Az 30 napig díjmentes, üzletben azonnal kezébe adják, És jóeséllyel tobbet tud felfelé még 4G-n is mint egy alsó- vagy közép kategóriás (eSIM hiánya miatt valószínűleg nem mostanában vásárolt felső kategóriás készülékről van szó) telefon.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Landsmann #114141 üzenetére
Igazából ez ugye akkor lesz bibi ha az előfizetőnek 5g képes a csomagja és majd esetleg az miatt nem tud felmenni 5G-re, ha csak nem marad meg párhuzamosan az NSA is.
Kíváncsi leszek.
Bár a legszebb hogy olyan dijcsomagok esetén ahol nem érhető el az 5G az ASZF szerint, ott valószínűleg az ügyfél semmit se tudna tenni. -
4Grider
nagyúr
válasz
Landsmann #114128 üzenetére
Az adott telefonban ellenőrizném a sim kártya kontaktját (nem lötyög a foglalatban, nincs-e összefogdosva a sim felülete). Ha esim, akkor marad a telefon rf probléma, vagy esetleg közelmúltbeli 4G/5G fejlesztést követő néhány hónapban összehangolatlan szomszédos bázisállomások közötti lekezeletlen váltásoknak néznék utána.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Landsmann #114117 üzenetére
Nálunk a flottában egyre többen panaszkodnak rá, így múlt hét közepén én is visszakapcsoltam. Keddig négyen panaszkodtak, hogy nem tudtak elérni, két-három hívásom 20-25 másodpercig süket volt, akkor tettem le. Kedd (a kikapcsolás) óta nem volt probléma a hívásokkal.
Invitech és Telekom vezetékes háttér, többnyire Samsung telefonok, bekapcsolást követően egy-két órát/néha egy-két napot gond nélkül használható, aztán egyszer csak csend lesz. Most ott, ahol komoly térerő gondok vannak, a kollégák óránként ki-be kapcsolgatják mert muszáj használniuk, a többiek meg inkább be sem kapcsolják, mert bárhol jelentkezik WiFi hálózaton a hívásindítási/fogadási probléma (Digi alapú WiFi-s volt az utolsó bejelentőm tegnapelőtt). -
kovacsmi_74
senior tag
válasz
Landsmann #114110 üzenetére
Az a "viszonylag ritka márka" azért Huawei gyökerekkel rendelkezik, amely márka a hálózati eszközökben, stb. is elég fontos volt/van(?). Emellett a Honor a készülékeit is főként a szolgáltatói konstrukcióban próbálja meg kedvezően értékesíteni, szoros kapcsolata van a szolgáltatókkal, ahogy olvastam...
-
SztiviVander
őstag
válasz
Landsmann #114103 üzenetére
Inkabb az a kerdes hogy ha nr only-ra allitod a telefont akkor az hogy menne le lte-re hivaskor? Sehogy. Tehat az az opcio akkor lenne jo ha lenne vonr is. De az nincs. Es talan ezert se engedi igy fel a halozat a telefonokat csak 5g beallitassal. Routereknel nyilvan ez nem szempont mert ott nincs hanghivas igeny. Jelenleg szerintem az 5G preferred halozati mod lenne az ami talan sa-t hasznalna (ha az elofizetesen is elerheto, meg ha a haozat konfig is ugy gondolja) de vonr hianyaban beszed eseten le tudna valtani 4g-re is.
-
-
donjohnson
addikt
-
-
-
donjohnson
addikt
válasz
Landsmann #113760 üzenetére
akkor kell a yettel app és kell a myspar app is a telefonon?
a yettel kupon átvándorol a myspar app-ba aktiváláskor és onnan szkenneli be a pénztáros? vagy miért kell mind a kettő?
ezeket találtam: https://www.yettel.hu/kuponok
és https://www.spar.hu/myspar/myspar-mobilalkalmazas/20-os-myspar-termekkupon"Hogyan tudom felhasználni a kupont?
A kuponokat online és/vagy üzletekben tudod beváltani. A kuponra kattintva mindenképp tájékozódj a kupon beváltási lehetőségeiről, valamint felhasználási feltételeiről." -
zzola
titán
válasz
Landsmann #113419 üzenetére
Ennek mondjuk épp ellent mond [link] a szolgáltatók listája, ahol már működik az RCS üzenetküldés/fogadás iPhone-on. Tehát egyik országban "betart" a Google, míg a másikban nem?
Szerintem meg épp a szolgáltató fogja biztosítani a szervert. De ha netalán nem neki kell biztosítani, akkor is már rajta múlik, az iOS 18 fel van készítve az opcióra.Most ránéztem az iPhone topikra, ott is megírták, hogy az Apple csak az opciót biztosítja (RCS), RCS HUB-ot nem. Hogy ezt most a szolgáltató adja vagy a Google, azt nem tudom.
-
MadMancs
veterán
válasz
Landsmann #112951 üzenetére
Addig örülj míg ez nem történik meg. Míg egy routeren tudsz állítgatni hogy melyik 5G legyen (SA, NSA, 5+4), addig a telefonok döntő többségében csak annyit hogy legyen 5G vagy sem. És ha telókra is ráeröltetik SA na az erős visszaesés lenne. Legalábbis amíg a feltöltéssel nem kezdenek valamit.
-
-
bociusz
aktív tag
válasz
Landsmann #112502 üzenetére
A sávdíjkedvezmény érvényesítéséhez ipari, turisztikai, országos főút és vasútvonalakat is le kell fedni 5G-vel. (94. oldaltól)
-
csernak75
senior tag
válasz
Simán lehet hogy ott annyival többen használják egységnyi fejlesztési költségre nézve hogy megéri. Kis település 1-2 AAU val lefedhető. Ha van ott 200-300 jól fizető, sokat netező + 10-20 otthoni netes. Lehet jobban megéri a befektetést. Mint egy 20 ezres város ahol 3-4x ennyi felhasználó lenne de lehet 10x annyi költség. 3-4 torony optikába kötése. 10-12 AAU felszerelés.
Tudják ők mi éri meg nyugi. -
4Grider
nagyúr
válasz
Nyilván nem kötik az orrunkra, hogy mi alapján szórják az aau-kat. Mivel N78-hoz kell jó néhány ezer belőlük (és így is csak a lakosság kb. 70%-a lesz lefedve), darabja meg 10 milliós nagyságrend, így elég sok okuk lehet rá, ha valahova felteszik. Az egyik pl. a rendelkezésre álló optikai felhordó hálózat.
-
csaszi75
senior tag
-
bociusz
aktív tag
válasz
Landsmann #112338 üzenetére
Egyelőre nincs új hír arról, hogy mikor indul az SA az okostelefonos tarifákon (korábban év vége előtt ígérték). Egyébként pont tegnap volt 1 éve a publikus rajt.
-
osonte
őstag
válasz
Landsmann #112325 üzenetére
Nem tudjuk a probléma pontos okát (szerintem nem is nagyon javítanak semmit, mert a hibára sablon választ kaptam, telepítsem újra az appot, jelentkezek be újra stb...=nem foglalkoztak/nak vele), de kettönknek is segített a Wifi helyett a mobilnet használata, ezért egy próbát megér, akinek nem működik. Több telefonon, több böngészővel sem tudtam regisztrálni, viszont mobilneten azonnal, már vissza is igazolták emailben, hogy részt veszek a sorsoláson.
-
p2pp
őstag
válasz
Landsmann #111984 üzenetére
Na leírom hogy áll a Telekom....
Ja Sehogy!
Sztem a Telekomnál sem lehet 5G-ről beszélni.
Az emberek nem hülyék.
Majd ha az IGAZI 5G-n is annyit mérek, mint a Yetinél vagy az 1000-es Optikai Wifin.
Akkor beszélhetünk. Meg ha a melóban a 0 térerő helyett lesz végre vmi.
Meg a Lidl-ben nem kell a másik szolg kártyájára váltani az applikáció megnyitáshoz.
Meg ha a Zone Parban is nem 0 vagy 1 db E betű lesz. Tovább is lenne még.....
Na ilyen a Telekom erre felé!
Yettel meg rakott 3db n78-at és Ő lett a Király! -
Zsombe
senior tag
-
törölt tag
válasz
Landsmann #111653 üzenetére
Havernak is ignoralta a rencer a szemelyijet, uh jogsi. De akinek pl az nincs?
Nekem meg a nevem kellett javitani a rencerben, es ennek kapcsan kiderult, h az anyame is rosszul van meg a sajat szemelyijeben is, miota van neki, sot mar elotte is vjaban. A szul. anyakonyvben 2 keresztneve van, amibol az egyik soha sehol nem szerepelt kb 40 evig, akkor bukkant fel, de a rencerben megsem szerepelt tovabbra sem. Tok zavaros az ugy, nemtom, mi a helyzet jelenleg.
-
donjohnson
addikt
-
donjohnson
addikt
válasz
Landsmann #111610 üzenetére
a telefon azt méri másodpercenként, hogy mennyi a jelszint és a jel-zaj viszony az adott cellán és ugyanígy a szomszédos cellákon, amiket még lát. ha leromlik a jelszint, akkor jelzi a bázisállomásnak, hogy át akar menni egy szomszédos, jobb térerejű cellára.
a bázisállomás a főnök, aki eldönti végül.
ha arra gondolsz, hogy a telefon tudja-e hogy b3-on 20 MHz a sávszélesség, a b20-on meg 10 és hogy a kettő közül melyik a jobb neki (amelyikkel gyorsabb lehet), azt szintén a bázisállomás dönti el. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Landsmann #111608 üzenetére
Valószínűleg azért mert a Yettel által biztosított jel erősség még bőven jó.
Itt van hogy átmegy a Telekom b20-ra.
Igazából azt sem tartom kizártnak hogy csak tartaléknak van használva.
A közelben két Telekom helyre is tudna csatlakozni.De pl az 1 km-re lévő munkahely már a Szinte mindig a Telekom b20-ra megy fel.
-
-
MadMancs
veterán
válasz
Landsmann #111534 üzenetére
Yettel 5G re most a nyakamat nem tenném, de úgy emlékszem volt Ladányi úton, és a főtéren.
Voda 5G viszont fix hogy elérhető, ott is megállapitottam hogy nem jó semmire, 4G+ gyorsabb.😁 Mérések Ács utcában történtek (Nem voda SIM hanem Netfone, de ez ugye ebből a szempontból lényegtelen). Augusztusban voltam Karcagon utoljára, október elején megyek legközelebb.
Püspökadányi út (Penny körül ) - Főtér - Ács utca - Zugkert ahol mozgok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest